-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Το ξερω οτι το κουραζουμε αλλα προσπαθω να καταλαβω:Kouk
Αυτο λεμε, οτι ο ΚΟΚ αυτο δεν το εχει ως παραβαση. Λεει συγκεκριμενα οτι η κινηση αυτοκινητων σε παραλληλους στιχους με διαφορετικη ταχυτητα ΔΕΝ θεωρειται προσπερασμα με την εννοια της διαταξης ΤΑΔΕ (οπου διαταξη ταδε ειναι αυτη που λεει οτι το προσπερασμα επιτρεπεται κατα κανονα - αρα υπαρχουν και εξαιρεσεις - απο αριστερα).
Το πρόβλημα δεν είναι ο ΚΟΚ (τον ανέφερα σαν παράδειγμα) αφου αντε να καταλάβεις τι εννοεί σε στοίχους!!!
Το πρόβλημα για μένα είναι η προσπέραση απο δεξιά!Και ειδικά όταν γίνεται συστηματικά και συνέχεια!
Αυτό που αναφέρεται εδω είναι τι κάνουμε όταν πλησιάζουμε κάποιον που -
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Το ξερω οτι το κουραζουμε αλλα προσπαθω να καταλαβω:
Kouk
Αυτο λεμε, οτι ο ΚΟΚ αυτο δεν το εχει ως παραβαση. Λεει συγκεκριμενα οτι η κινηση αυτοκινητων σε παραλληλους στιχους με διαφορετικη ταχυτητα ΔΕΝ θεωρειται προσπερασμα με την εννοια της διαταξης ΤΑΔΕ (οπου διαταξη ταδε ειναι αυτη που λεει οτι το προσπερασμα επιτρεπεται κατα κανονα - αρα υπαρχουν και εξαιρεσεις - απο αριστερα).
Το πρόβλημα δεν είναι ο ΚΟΚ (τον ανέφερα σαν παράδειγμα) αφου αντε να καταλάβεις τι εννοεί σε στοίχους!!!
Το πρόβλημα για μένα είναι η προσπέραση απο δεξιά!Και ειδικά όταν γίνεται συστηματικά και συνέχεια!
Αυτό που αναφέρεται εδω είναι τι κάνουμε όταν πλησιάζουμε κάποιον πουΜα έχεις πάει φαντάρος kouk 'Στοιχηθείτε' σημαίνει: 'μπείτε πολλοί ο ένας πίσω από τον άλλον στη σειρά'. Οπότε 'κυκλοφορία σε στοίχους' σημαίνει αυτό ακριβώς, πολλά αυτοκίνητα το ένα πίσω από το άλλο. Γιαυτό και λέω στον kacey πως όταν υπάρχει ένα αυτοκίνητο στην αριστερή και πλησιάζεις από τη μεσαία με περισσότερα χιλιόμετρα, είναι παράνομο να προσπεράσεις από δεξιά, πρέπει να έχουν σχηματισθεί στοίχοι, ουρά αυτοκινήτων που κινείται με διαφορετικές ταχύτητες για να επιτρέπεται αυτό (και λογικό είναι, διαφορετικά θα έπρεπε σε όλες τις περιπτώσεις πυκνής κίνησης όλες οι λωρίδες να ανεβαίνουν στην αριστερή )
Από την άλλη συμφωνώ πως αυτό είναι υπερβολή και δεν το κάνει κανείς. Αυτό που είναι ΙΜΗΟ κολάσιμο είναι όχι το να κινείσαι στη λωρίδα σου και κάποια στιγμή να προσπεράσεις τον αριστερά σου, αλλά το να αλλάξεις λωρίδα προς τα δεξιά για να το κάνεις αυτό, δηλ. εκεί που πηγαίνεις στη μεσαία και πλησιάζεις το μπροστινό σου, να περάσεις στη δεξιά για να προσπεράσεις.
Συμφωνώ πάντως πως το έχουμε κουράσει
-
Η κίνηση με ταχυτητα 120 χλμ στην Λεωφ.Ποσειδωνος μετά τα μεσάνυχτα ιδιαιτερα μετα το αεροδρόμιο δεν νομιζω οτι ειναι παράλογη εφόσον το επιτρέπουν οι συνθηκες.
Θυμίζω ότι λίγο παρακάτω, στη Γλυφάδα, ο δρόμος περνάει μέσα από κατοικημένη περιοχή, με κακό φωτισμό και χωρίς φανάρι για χιλιόμετρα. Θα ήθελα να μένατε εκεί και να προσπαθείτε να διασχίσετε τον δρόμο με αυτοκίνητα που περνάνε με 120...
Αγαπητοί μου, δεδομένου ότι εδώ και δύο μήνες κουτσαίνω, έχω καταλάβει πολύ καλά ότι να διασχίσω έναν μονόδρομο με δύο λωρίδες κυκλοφορίας, όπως οι περισσότεροι στο κέντρο του Βόλου, είναι πρακτικά αδύνατο χωρίς να φρενάρουν τα αυτοκίνητα. Και δεν πάνε με 120 αλλά 30-50. -
Ο χρήστης TGD έγραψε:
Η κίνηση με ταχυτητα 120 χλμ στην Λεωφ.Ποσειδωνος μετά τα μεσάνυχτα ιδιαιτερα μετα το αεροδρόμιο δεν νομιζω οτι ειναι παράλογη εφόσον το επιτρέπουν οι συνθηκες.
Θυμίζω ότι λίγο παρακάτω, στη Γλυφάδα, ο δρόμος περνάει μέσα από κατοικημένη περιοχή, με κακό φωτισμό και χωρίς φανάρι για χιλιόμετρα. Θα ήθελα να μένατε εκεί και να προσπαθείτε να διασχίσετε τον δρόμο με αυτοκίνητα που περνάνε με 120...
Αγαπητοί μου, δεδομένου ότι εδώ και δύο μήνες κουτσαίνω, έχω καταλάβει πολύ καλά ότι να διασχίσω έναν μονόδρομο με δύο λωρίδες κυκλοφορίας, όπως οι περισσότεροι στο κέντρο του Βόλου, είναι πρακτικά αδύνατο χωρίς να φρενάρουν τα αυτοκίνητα. Και δεν πάνε με 120 αλλά 30-50.Η έλειψη διαβάσεων πεζων με σήμανση είναι μαγάλο πρόβλημα όπως είναι και η διέλευση ενος δρόμου με όρια τα 80χλμ/ωρα απο απρόσεκτους πεζούς οι οποίοι βαριουνται να περπατησουν 30 μετρα παρακάτω να περάσουν απο το φανάρι και δεν μιλάω για την περίπτωση σου φίλε TGD.
Ωρες ωρες εχω την εντυπωση οτι στο παρόν τοπικ γράφουν όλοι οσοι πηγαίουν πάντα με το όριο ταχυτητας(που πολύ αμφιβάλλω) , προσπερνάνε πάντα απο αριστερα χρησιμοποιώντας φλας , δίνουν πάντα προτεραιότητα σε πεζους(την τελευταία φορά που το έκανα παραλίγο το αυτοκίνητο μου να χάσει ενα μέτρο μήκους απο αυτόν που ακολουθούσε) και εν τελει κυκλοφορουν χωρις να παραβιάζουν κανένα αρθρο του ΚΟΚ.
Εγω επειδή δεν θέλω να ειμαι υποκριτής πάνω απο όλα στον εαυτό μου και έπειτα στους συνομιλητές μου απλά δηλώνω τον πραγματικό τρόπο οδήγησης μου ειτε αυτός φαντάζει ακραίος είτε όχι.Δεν προσπαθω να πεισω κανεναν οτι αυτο που κάνω είναι το σωστό.Ολοι εχουμε παραβιάσει Stop στο παρελθον , εχουμε μπει σε μονόδρομο , εχουμε περάσει απο δεξιά , εχουμε υπερβει κατα πολύ το γελίο πολλές φορές όριο ταχύτητας οπότε δεν βλέπω κανεναν λόγο εγω να το παιζω αμεμπτος.
Με αφορμή αυτο που γραφτηκε απο κάποιον συνφορουμιστα οτι δεν ζουμε σε οδηγικό παράδεισο απλά θα ήθελα να προσθέσω οτι ο οδηγικός παράδεισος της τηρησης του ΚΟΚ επιβάλει μια διαδρομή Αθήνας-Θεσ/νίκης να την κάνεις σε10 ωρες τηρώντας τον ΚΟΚ , μία βολτα απο Βουλιαγμένη σε Σαρωνίδα πηγαίνοντας με τα εκπληκτικά ορια ταχυτητας των 30 και 40 χλμ/ωρα και χρησιμοποιώντας ενα δρομο σαν την Αττική Οδο με μεγιστο όριο τα 120. -
[/quote]
Με αφορμή αυτο που γραφτηκε απο κάποιον συνφορουμιστα οτι δεν ζουμε σε οδηγικό παράδεισο απλά θα ήθελα να προσθέσω οτι ο οδηγικός παράδεισος της τηρησης του ΚΟΚ επιβάλει μια διαδρομή Αθήνας-Θεσ/νίκης να την κάνεις σε10 ωρες τηρώντας τον ΚΟΚ , μία βολτα απο Βουλιαγμένη σε Σαρωνίδα πηγαίνοντας με τα εκπληκτικά ορια ταχυτητας των 30 και 40 χλμ/ωρα και χρησιμοποιώντας ενα δρομο σαν την Αττική Οδο με μεγιστο όριο τα 120.[/quote]
Αυτά θα πρέπει να τα πούμε στους γονείς που χάσαν κάποιο παιδί τους, επέιδη είχε σκοπό να κάνει την διαδρομή Αθήνα Θεσσαλονίκη σε 5 ώρες
-
Ο χρήστης luck έγραψε:
Αυτά θα πρέπει να τα πούμε στους γονείς που χάσαν κάποιο παιδί τους, επέιδη είχε σκοπό να κάνει την διαδρομή Αθήνα Θεσσαλονίκη σε 5 ώρες
Μη χαλάς τη μαγιά, δεν θα φουσκώνουν μετά τα παγώνια που έχουν βάλει σκοπό να κάνουν το Αθήνα - Θεσσαλονίκη σε 4,5 ώρες.
Άλλο θα γράψω τώρα:
είδα σήμερα το πρωί μπροστά στα μάτια μου ένα παλικάρι να τρώει σούπα με το παπί του και να καρφώνεται σε στύλο της ΔΕΗ. Ευτυχώς δεν χτύπησε στο κεφάλι (κράνος; ΠΟΙΟ κράνος;), αλλά είχε διπλωθεί στα δύο αφού χτύπησε στην κοιλιά (μακάρι να έφαγε μόνο κανένα πλευρό και να μην έπαθαν τίποτα ζωτικά όργανα). Πήραμε τηλέφωνο στο ΕΚΑΒ και περιμέναμε, ευτυχώς το παιδί κουνιόταν και είχε επαφή με το περιβάλλον.
Αν ευθυνόταν άμεσα ή έμμεσα για το περιστατικό κάποιος 'γρήγορος και βιαστικός χεράς' (πολλά τέτοια παραδείγματα έχουμε), πόσο άνετος θα το έπαιζε μετά; Μάλλον θα τα έριχνε στους κακούς δρόμους και στην κακή κυκλοφοριακή αγωγή ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ. -
Ο χρήστης luck έγραψε:
Αυτά θα πρέπει να τα πούμε στους γονείς που χάσαν κάποιο παιδί τους, επέιδη είχε σκοπό να κάνει την διαδρομή Αθήνα Θεσσαλονίκη σε 5 ώρεςΣυγνώμη για την αφελή ερώτησή μου, αλλά οι 5 ώρες για την συγκεκριμένη διαδρομή θεωρούνται πολύ λίγες που τις επιτγχάνεις μόνο θέτοντας σε κίνδυνο τους πάντες γύρω σου;
Για να καταλάβω βρε παιδιά, τα αυτοκίνητα τα πάτε ή σας πάνε μένοντας εσείς αμέτοχοι;
Αν ευθυνόταν άμεσα ή έμμεσα για το περιστατικό κάποιος 'γρήγορος και βιαστικός χεράς' (πολλά τέτοια παραδείγματα έχουμε), πόσο άνετος θα το έπαιζε μετά;
Οσο άνετος θα το έπαιζες κι εσύ αν στείλεις κάποιον στον άλλο κόσμο στην προσπάθειά σου να τον κλείσεις.
Μακριά απ'όλους μας τέτοιες καταστάσεις πάντως (πριν λίγους μήνες έβγαλα κάτι βίδες απ'τον καρπό μου).
-
Ο χρήστης luck έγραψε:
Ενώ αν την έκανε σε 10 θα είχε φτάσει σώος και δεν θα είχε κοιμηθεί στο τιμόνι από την κούραση
5 ώρες είναι ένας λογικότατος χρόνος, με περίπου 100 μ.ω.τ, που σημαίνει ότι στα καλά κομμάτια (μέχρι Αγ. Κωνσταντινο, Πελασγία, παράκαμψη Λάρισας, και μετά την Κατερίνη) 120-130 (χωρίς υπερβολές) και στα δύσκολα (Μαλλιακό-Τέμπη-έργα) 70-80.
Άντε να κάνεις 5,5 με στάσεις. Αν το θεωρείς υπερβολικό, πάρε τρένο ή ΚΤΕΛ ή ακόμα καλύτερα αεροπλάνο
-
Ωπα ρε παλικάρια εσεις εχετε ρίξει το φταίξιμο για όλα τα κακά στους 'γρηγορους' , 'χεραδες'-δολοφόνους.Θέλετε τωρα να μου πειτε πως όλα τα ατυχηματα που γινονται και εχετε δει εφταιγε κάποιος που πήγε γρήγορα?Ημαρτον δηλαδη...
Μπορει το ταξίδι Αθηνα -Θεσ/νίκη να το έχω κάνει σε 5 ώρες αλλά δεν το ειχα βάλει και σκοπό για να φουσκώσω σαν παγωνι φίλε Μάνο.Βεβαια αν αντι γι αυτο σερνόμουν στην Εθνική Οδο στην αριστερη εσυ μάλλον δεν θα ειχες κανενα πρόβλημα και θα περίμενες απο πίσω αναβοντας φλας και φωτα.Εγω πάντως πιο πολλές φορές κινδυνευσα απο αργους παρα απο γρήγορους.Γιατι οι μεν πρωτοι κοιμούνται στο τιμόνι , οι μεν δευτεροι εχουν τα αντανακλαστικά τους σε ετοιμότητα.Αλλά εσυ εχεις μπερδέψει μάλλον την γρηγορη οδηγηση με τη Formula 1
Οσο για το ατυχημα που ειδες και που μπορει να φταει οπως λες κάποιος 'γρηγορος και βιαστικός χεράς' εγω θα σου έλεγα οτι μπορεί να εφταιγε και κάποιος αργόστροφος που ειχε πιάσει την πάρλα με τη γκόμενα στο κινητο(πολλά τετοια παραδειγματα εχουμε επίσης) ή κάποιος σαν εσένα ας πούμε που επειδη ειδε μηχανάκι να τον περνάει απο δεξιά θεώρησε καλό να του κλεισει το δρόμο για να του βάλει μυαλό(εκει να δεις παραδειγματα που εχουμε) -
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
nikolai τόσο πολύ πια σου στοιχίζει να περιμένεις να φύγει ο κοιμισμένος από την αριστερή που ρισκάρεις τη ζωή σου (και κάποιων άλλων) για να περάσεις από τη ΛΕΑ???Σπύρος
Ρισκάρω τη ζωή μου πατώντας τη ΛΕΑ για 5 δεύτερα? Δλδ και τα ασθενοφόρα ή άλλα οχήματα που μπορούν να κινηθούν στη ΛΕΑ ρισκάρουν τη ζωή τους και των άλλων?
-
Ο χρήστης nikolai έγραψε:
nikolai τόσο πολύ πια σου στοιχίζει να περιμένεις να φύγει ο κοιμισμένος από την αριστερή που ρισκάρεις τη ζωή σου (και κάποιων άλλων) για να περάσεις από τη ΛΕΑ???
Σπύρος
Ρισκάρω τη ζωή μου πατώντας τη ΛΕΑ για 5 δεύτερα? Δλδ και τα ασθενοφόρα ή άλλα οχήματα που μπορούν να κινηθούν στη ΛΕΑ ρισκάρουν τη ζωή τους και των άλλων?
Ρισκάρεις την ζωή σου και αυτών που είναι ακινητοποιημένοι λόγω βλάβης, κτλ. Σου έχει τύχει ποτέ λάστιχο? Και να είσαι σκυμένος πάνω απο την ρόδα την ώρα που 'μάγκες' μπαίνουν 'για πέντε δεύτερα' στη ΛΕΑ με 120χαω+?
Οσον αφορά τα οχήματα έκτακτης ανάγκης - πρόκειται για ακριβώς αυτό: έκτακτες περιπτώσεις. Και - παρεπιπτόντως - τα οχήματα αυτά σπάνια τρέχουν, οσο και εάν φαίνεται περίεργο. Απλά πρέπει να εξασφαλισθεί απρόσκοπτη κινησή τους.
ΥΓ Ξέρεις οτι στο εξωτερικό απαγορεύεται ακόμα και η άσκοπη στάση σε ΛΕΑ?
-
Έχετε μου φαίνεται την εντύπωση ότι όποιος δεν τρέχει υπερβολικά, είναι κουλός ή κοιμισμένος. Δεν υπάρχει δηλαδή περίπτωση κάποιος να τρέχει εκεί που μπορεί και να μην τρέχει εκεί που δεν τον παίρνει;
Αυτή η αντιμετώπιση των άλλων είναι λανθασμένη. Τα πράγματα είναι απλά: στον δρόμο δεν ανταγωνιζόμαστε τους άλλους οδηγούς, συνεργαζόμαστε μαζί τους. Όσο επικίνδυνος είναι εκείνος που εμποδίζει χωρίς λόγο την ομαλή κίνηση οδηγώντας αργά, άλλο τόσο επικίνδυνος είναι εκείνος που αιφνιδιάζει τους οδηγούς δίπλα του όταν χώνεται απροειδοποίητα μπροστά τους. Οδήγηση τύπου Nascar έχει πλάκα να την παρακολουθείς στην τηλεόραση, όχι όμως να τη βιώνεις την ώρα που επιστρέφεις κουρασμένος από τη δουλειά. Στα εκατοντάδες αυτοκίνητα που συναντώ καθημερινά καθ'οδόν προς και από τη δουλειά μου, θα πετύχω 4-5 ηλίθιους που πηγαίνουν αργά κι αριστερά (συνηθέστερα φορτηγατζήδες και μπαρμπάδες σε επαγγελματικά σαράβαλα) και άλλους τόσους που κάνουν σφήνες. Οι πρώτοι είναι ηλίθιοι ή άσχετοι, οι δεύτεροι πως χαρακτηρίζονται; Έξυπνοι και ικανοί; -
Αυτος ο τρομακτικα γρηγορος χρονος των 5 ωρων για Αθηνα-Θεσσαλονικη με εχει εντυπωσιασει...
Α παρεπιπτοντως, ο περισσοτερος κοσμος τοσο το κανει, 5 ωρες...ΥΓ Η μανα του γρηγορου δεν εκλαψε ποτε
-
Ο χρήστης maxmara έγραψε:
nikolai τόσο πολύ πια σου στοιχίζει να περιμένεις να φύγει ο κοιμισμένος από την αριστερή που ρισκάρεις τη ζωή σου (και κάποιων άλλων) για να περάσεις από τη ΛΕΑ???
Σπύρος
Ρισκάρεις την ζωή σου και αυτών που είναι ακινητοποιημένοι λόγω βλάβης, κτλ. Σου έχει τύχει ποτέ λάστιχο? Και να είσαι σκυμένος πάνω απο την ρόδα την ώρα που 'μάγκες' μπαίνουν 'για πέντε δεύτερα' στη ΛΕΑ με 120χαω+?
Οσον αφορά τα οχήματα έκτακτης ανάγκης - πρόκειται για ακριβώς αυτό: έκτακτες περιπτώσεις. Και - παρεπιπτόντως - τα οχήματα αυτά σπάνια τρέχουν, οσο και εάν φαίνεται περίεργο. Απλά πρέπει να εξασφαλισθεί απρόσκοπτη κινησή τους.
να προσθέσω ότι ασθενοφόρα περιπολικά πυροσβεστικά κλπ έχουν φάρους και σειρήνες και όλοι ξέρουν ότι θα πάνε από την ΛΕΑ.
Σπύρος
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
να προσθέσω ότι ασθενοφόρα περιπολικά πυροσβεστικά κλπ έχουν φάρους και σειρήνες και όλοι ξέρουν ότι θα πάνε από την ΛΕΑ.
Σπύρος
Ναι, είναι μια λεπτομέρεια αυτη....
Nikolai, όταν λέμε ότι απαγορευεται στην ΛΕΑ, δεν σημαίνει ότι επιτρέπεται για 5 δευτ. !!! Γιατί το χρησιμοποιείς σαν επιχείρημα?
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Αυτος ο τρομακτικα γρηγορος χρονος των 5 ωρων για Αθηνα-Θεσσαλονικη με εχει εντυπωσιασει...
Α παρεπιπτοντως, ο περισσοτερος κοσμος τοσο το κανει, 5 ωρες...ΥΓ Η μανα του γρηγορου δεν εκλαψε ποτε
Δεν θυμάμαι σε ποιο θέμα είχα διαβάσει παλιότερα μήνυμα κάποιου που ισχυριζόταν (με αρκετή δόση υπερηφάνειας) ότι είχε κάνει το Αθήνα-Θεσσαλονίκη σε 4 (ίσως και λιγότερες) ώρες. Εντάξει, 5 ώρες είναι αρκετά λογικός χρόνος, 4,5 όμως όχι τόσο σε πραγματικές συνθήκες. Γιατί από τη στιγμή που θα βρεθούν αρκετά εμπόδια στον δρόμο που θα σε υποχρεώσουν να κόψεις ταχύτητα, είσαι υποχρεωμένος να το πατήσεις σε αρκετά σημεία πάνω από 150 χλμ/ώρα ή να πηγαίνεις και στα δύσκολα κομμάτια με πάνω από 100.
Φεύγουμε όμως από το θέμα, αυτό που συζητάμε εδώ πέρα είναι η οδική συμπεριφορά εντός αστικών δρόμων με αρκετά πυκνή κίνηση, όχι τα τελικιάσματα σε μεγάλες ευθείες με 3-4 λωρίδες ανά κατεύθυνση (όπου υπάρχουν τέτοια κομμάτια). -
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Ενώ αν την έκανε σε 10 θα είχε φτάσει σώος και δεν θα είχε κοιμηθεί στο τιμόνι από την κούραση
5 ώρες είναι ένας λογικότατος χρόνος, με περίπου 100 μ.ω.τ, που σημαίνει ότι στα καλά κομμάτια (μέχρι Αγ. Κωνσταντινο, Πελασγία, παράκαμψη Λάρισας, και μετά την Κατερίνη) 120-130 (χωρίς υπερβολές) και στα δύσκολα (Μαλλιακό-Τέμπη-έργα) 70-80.
Άντε να κάνεις 5,5 με στάσεις. Αν το θεωρείς υπερβολικό, πάρε τρένο ή ΚΤΕΛ ή ακόμα καλύτερα αεροπλάνο
Αυτό που ήθελα να πω γενικότερα είναι πως δεν αξίζει να ρισκάρεις την ζωή σου, για να κερδίσεις λίγο χρόνο παραπάνω.
Φυσικά και δεν συμφωνώ με τα όρια ταχύτητας τα οποία υπάρχουν, το θέμα πάντως είναι να φτάσεις στο προορισμό σου, όσο και αν χρειαστεί να αργήσεις, λόγω δρόμου, ομίχλης, βροχής κ.τ.λ.
Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΦΤΑΝΕΙ ΠΡΩΤΟΣ, ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΦΤΑΝΕΙ ΠΑΝΤΑ. -
manosk, έκανα Αθήνα-Θεσσαλονίκη σε 4.5 ακριβώς ώρες (έξοδος Αχαρνών - φανάρια Περιφερειακής στη Θεσσαλονίκη) Πέμπτη πρωί το 2001 με τους εξής περιορισμούς (τους είχα θέσει εγώ στον εαυτό μου για άσχετους λόγους): πουθενά πάνω από 120-130 εκτός της Υλίκης όπου πήγα όσο πήγαινε το συγκεκριμένο αυτοκίνητο που μου είχαν δώσει (Renault Megane 1.6 - 160 έως 180 στην Υλίκη αρκετά άνετα) και πουθενά κάτω από 80 εκτός από τα Τέμπη. Χωρίς στάση για ξεκούραση ή βενζίνη (σε τέτοιους ρυθμούς δεν θέλει ανεφοδιασμό). Συνεπώς οι 4.5 ώρες είναι τελείως ρεαλιστικές, εννοείται με ξεκούραστο οδηγό και χωρίς πολλή κίνηση.
Οι 4 ώρες είναι απόλυτα εφικτές με τους ρυθμούς που λες (160+ σχεδόν συνέχεια) και βγαίνει και σε 3.5 ώρες με 180-200+ (αρκετά γρήγορα). Λιγότερο από 3.5 ώρες θέλει ρυθμούς ζω-πεθαίνω ή με μοτό.
-
Ο χρήστης maxmara έγραψε:
Σπύρος
Δηλαδή εσυ πιστεύεις ένα από 3 πράγματα:
- είμαι τυφλός και δεν βλέπω αν είναι κάποιος στη ΛΕΑ...
- η Αττική οδός έχει τόσες κλειστές στροφές που δεν έχω ορατότητα να δω αν υπάρχει κάποιος ακινητοποιημένος στη ΛΕΑ
- είμαι τρελός και ενω θα δω κάποιον ακίνητο στη ΛΕΑ θα παω να πέσω πάνω του
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Σπύρος
Ναι, είναι μια λεπτομέρεια αυτη....
Nikolai, όταν λέμε ότι απαγορευεται στην ΛΕΑ, δεν σημαίνει ότι επιτρέπεται για 5 δευτ. !!! Γιατί το χρησιμοποιείς σαν επιχείρημα?
Δεν επιχειρηματολογώ για να αποδείξω ότι επιτρέπεται ούτε ότι είναι σωστό... ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟ (για αυτό και στο πρώτο μου post έγραψα: να πω την αμαρτία μου). Απλά δεν είναι εγκληματικό πάντα να μπαίνεις στη ΛΕΑ. Αυτό ισχύει για όλες τις παραβάσεις. Μπορεί να πατήσεις μόνιμη γραμμή και να προσπεράσεις σε 2 διαφορετικά σημεία. Στο ένα μπορεί να είναι εγκληματικό σε άλλο όχι. Στο πρώτο σημείο που δεν είναι έγκλημα να το κάνεις ΑΝ έρχεται κάποιος από την άλλη και το κάνεις όμως είναι έγκλημα. Μην είμαστε απόλυτοι σε τίποτα.
Το δικαίωμα στην αυτοκίνηση, η ασυδοσία κ' το "μάντρωμα