-
ρέταρε όταν πατούσα το γκάζι, δεν τράβαγε, έσβηνε, τελικά με άφησε ενα τετράγωνο ποιο κάτω, έσπρωχνα μεσα στην βροχη. Έτσι και αλλιώς για το συνεργείο πήγαινα για να κανει ένα γενικό έλεγχο- σέρβις. Το τραβήξαμε, όταν το πηγα στο συνεργείο πήρε μπροστά, το έβαλε με το ζόρι μέσα, το είδε που ρέταρε και μου είπε ό,τι μπορει να είναι απο μπουζί μέχρι κύλινδρο. Εβαλε άλλα μπουζί, δούλεψε καλύτερα, μέτρησε την συμπίεση όλων των κυλίνδρων, την βρηκε καλή. Σήμερα που πήγα να δώ τι γίνετε, δούλευε καλυτερα απο χθες δεν ρέταρε, ρύθμησε ρελαντι, αλλά όταν ζεστάθηκε έσβηνε. Μάλλον η τρόμπα βενζίνης εφταιγε, δεν δουλεύει σωστά θα την αλλάξει και θα δεί και το καρμπυρατερ εαν συνεχιστεί το προβλημα.
Επισης χρειαζετε τακάκια μπροστινά, τρόμπα νερού βαση κιβωτιου ταχυτητων, βαλβολίνες κιβωτιου-διαφορικου, λάδι, φίλιτρα, μπουζί, πλατινες, θα αλλάξω και σωληνάκια προστινών φρένων, κυλινδρακια πισω φρένων, σιαγονες πισω φρένων, τρομπα βενζινης. Ολα μαζί στα 300 ευρω.
Εαν μπει νερό στον κύλινδρο τι συμπτώματα θα παρουσιάσει;
-
Αν το νερό είναι λίγο πχ από ρήγμα σε κεφαλή ή κύλινδρο καταστρέφονται τα λάδια (γίνονται σαν άσπρο σαπούνι). Είναι βλάβη που μπορεί να μπαλωθεί με ειδικά πρόσθετα στο νερό και να αντέξει για πολλά χιλιόμετρα με προϋπόθεση να μην αλλαχτεί το νερό στο κύκλωμα ψύξης. Μπορεί η εισροή να είναι από καμένη φλάντζα κεφαλής, πάντα μιλάμε για λίγο νερό, με παρόμοια συμπτώματα, τότε υποχρεωτικά αλλαγή της φλάντζας και πλανιάρισμα καπακιού αν δεν έχουμε μεγάλη στρέβλωση, τότε αναγκαστικά αλλαγή της κεφαλής των κυλίνδρων.
Για να έχουμε εισροή μεγάλης ποσότητας νερού πρέπει αυτό να μπει από την εισαγωγή αέρα. Τότε ο κανόνας είναι καταστροφή του κινητήρα καθώς το νερό είναι ασυμπίεστο και η πίεση που δημιουργείται από την κίνηση των εμβόλων σπάει τα πάντα.Αυτά όσο ποιο απλά και επιγραμματικά γίνεται. Κάθε περίπτωση μπορεί να δώσει αφορμή για πολύ περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες αν σε ενδιαφέρει.
-
Δεν ειμαι τεχνικός, αλλά φοβόμουν να εχουν περασει απο την φλαντζα. Ο τεχνικός μου λέει ό,τι εαν εχει κάψει φλάντζα θα φουσκωναν τα νερα, θα πεταγε τα νερά, θα εσκαγε καποιο κολλαρο, σαπουναδα στα λάδια, στις τάπες. Μεχρι στιγμή δεν φαινετε κάτι τετοιο.... Μπορεί να χαλασει η φλαντζα απο την ηλικια; να περναει λιγο νερο σε κάποιον κυλινδρο; Ειναι και 23 ετων αυτοκινητο.
-
Η φλάντζα δεν τα παίζει απότομα. Συνήθως αρχίζει να τσιμπάει λίγο νεράκι και σιγά σιγά αυξάνεται το πρόβλημα. Στην αρχή το νερό δεν είναι αρκετό για ν ασπρίσει τα λάδια και καίγεται στον κύλινδρο βγάζοντας άσπρο καπνό στην εξάτμιση. Το αντιλαμβάνεσαι από την ανάγκη συμπλήρωσης νερού που και που και από την άσπρη μούργα που πιάνει εσωτερικά η τάπα πλήρωσης λαδιού πάνω στην κεφαλή του κινητήρα. Επίσης μπορεί να δεις μπουρμπουλήθρες στο δοχείο διαστολής του νερού όταν μαρσάρεις τον κινητήρα.
Πάντως όπως έχω πει πολλές φορές διάγνωση βλάβης εξ’ αποστάσεως και με περιγραφή στο περίπου από ανθρώπους όπως εσύ που λογικά δεν έχουν τις γνώσεις για να είναι όσο απαιτείται κατατοπιστικοί δεν είναι δόκιμο. Μπορούμε όμως γενικά να δώσουμε κατευθύνσεις για να ξέρεις προς τα πού να κοιτάξεις και να μην σε παραμυθιάζει ο κάθε «μάστορας» που σε βλέπει μόνο σαν πορτοφόλι και δεν είναι λίγοι δυστυχώς αυτοί. -
δε παιρνεις κανενα αλλο αυτοκινητο λεω εγω....
-
Αν χάσει απότομα ένα κολλάρο νερό και δεν το καταλάβει ο οδηγός και συνεχίζει, τότε η φλάτζα καταστρέφεται αμέσως. Ανάλογα με τον κινητήρα περνάει το νερό στο λάδι ή το καυσαέριο στο νερό.
Αυτό νομίζω είναι με πλατίνες, τις κοιτάξατε ? μήπως υπάρχει διαρροή από το καπάκι του ντιστριμπυτέρ ? το ράουλο είναι εντάξει ? Ο πολλαπλασιαστής ? Μήπως έχει κοπεί και δεν φαίνεται κάποιο μπουζοκαλώδιο ?
Η αντλία βενζίνης μήπως έχει καμμιά τρύπα στο διάφραγμα εσωτερικά και δεν φέρνει κανονική ποσότητα βενζίνης ?
Ο μηχανικός θα τα βρεί μην αγχώνεσε.
-
Τώρα που πέρασα μια βόλτα απο το συνεργείο, μου είπε ό,τι έφταιγε το φλοτέρ του ρεζερβουάρ. Ειχε βουλωσει το φίλιτρο, ειχε σκουριασει δεν δουλευε σωστα έτσι και αλλιως, μου είπε πως το εφτοιαξε. Την ώρα που πήγα είχε ανοιξει τα φρένα άλλαξε τακάκια και κυλινδρακια πισω φρένων. Τις πλατίνες έχει στο πρόγραμμα να τις αλλάξει. Δεν μου είπε τίποτε για πολλαπλασιαστή.
-
Κανεις με πληροφορίες για τα 110/111/112;
Λέτε καλύτερα να κοιτάξω για μεταχειρισμένο άξεντ; -
Ο χρήστης ladokrator έγραψε:
Λέτε καλύτερα να κοιτάξω για μεταχειρισμένο άξεντ;ΝΑΙ.-
Το μόνο Λάντα που θα αγόραζα σήμερα θα ήταν Νιβα. Τίποτε άλλο. Ακόμα και το αξεντ είναι πιο καλό σε ασφάλεια, αξιοπιστία, σχέδιο.
-
Τόσο χάλια είναι το λάντα
με τα χιλιόμετρα που θα έχει το άξεντ τι θα κάνω ομως....το φοβάμαι...το ίδιο και για τα παλιά ευρωπαϊκά και Ιαπωνέζικα που βλέπω..
σε τι τιμές κυμαινοντε τα άξεντ; -
Λέτε καλύτερα να κοιτάξω για μεταχειρισμένο άξεντ;Αν δεν χρειάζεσαι το χώρο αποσκευών, μπορείς να βάλεις κι άλλα στην λίστα σου... πχ κάνα Micra ή Getz ή κατι άλλο από ...Accent τελοσπάντων!
-
Καλά πρεπει να ειναι και τα δύο Micra, Getz αλλά θέλω πόρτ-μπαγκάζ. Ειδικά το Micra εάν πάω πίσω τα καθίσματα δεν θα χωράει άνθρωπος να κάτσει. Μιλάμε πάντα για μεταχειρησμένο αυτοκίνητο.
Ξεχασα να πω πως την Τετάρτη πάω για ΚΤΕΟ.. Οσο για ρύπους μετρησε 3% CO για το ρελαντί και εαν θυμάμαι καλά 2,72% CO όταν ανεβαινουν οι στροφές...2500-3000. για το δεύτερο δεν ειμαι σίγουρος πρεπει να κοιταξω την κάρτα.
-
Αν θέλεις μικρό αλλά με μεγάλο χώρο αποσκευών μονόδρομος είναι το Honda το jazz. Μιλάμε για 380 κυβικά εκατοστά όσο λίγα μικρομεσαία!!! Και με πολλές ακόμα αρετές φυσικά. Πιστεύω να βρεις μεταχειρισμένο σε καλή τιμή μια και το μοντέλο αντικαθίσταται πλέον.
-
διπό ποστ
-
πέρασε ΚΤΕΟ χωρίς πρόβλημα
-
Ο χρήστης EMMANOYHL έγραψε:
.... μονόδρομος είναι το Honda το jazz. Μιλάμε για 380 κυβικά εκατοστά όσο λίγα μικρομεσαία!!!....Εννοείς 380.000 κυβικά εκατοστά.... ή όπως συνηθίζουμε να λέμε εμείς οι κοινοί θνητοί 380 λίτρα!!
-
επειδή το βλέπω να πηγαινω για άξεντ, σε τι επιπεδα κυμαινετε η καταναλωση και τα κοστολογια συντηρησης;
-
Πάρε i30 ή Ceed καλύτερα.
-
μεταχειρησμενο θα το παρω. Δεν έχω 13000-15000 μετρητά ούτε βάζω δάνειο για αυτοκίνητο.
-
επειδή το βλέπω να πηγαινω για άξεντ, σε τι επιπεδα κυμαινετε η καταναλωση και τα κοστολογια συντηρησης;Σε χαμηλά επίπεδα. Κοίταξε να βρεις με όσο λιγότερα χρόνια (από το 2000 και μετά) και χιλιόμετρα και όσο καλύτερη γενική κατάσταση γίνεται. Αν είναι σωστά συντηρημένο με τα service του κτλ., δεν θα σε προβληματίσει καθόλου. Μόνο βενζίνη και λάδια (στα καθιερωμένα διαστήματα) θα σου ζητάει.
Ερώτηση για Lada