-
Ο χρήστης alexism έγραψε:
Που μπορω να βρω περισσοτερες πληροφοριες για τα spikes?Ρίξε μια ματιά εδώ http://www.spike-spider.com
Στην Αράχοβα τα φέρνει ο Κακόγιαννος(Snow line ski, το μαγαζί του), όπως ερχόμαστε από Αθήνα, στην είσοδο του χωριού, αριστερά
-
Το κρύο ήρθε για τα καλά..
Επαναφέρω το θέμα...
-
Ο χρήστης gmak έγραψε:
εγώ πάντως στην 147 φορτώνω το μέγιστο 3 άτομα+σανίδες, μπότες μπουφάν κτλ με άνεση. 4η σανίδα έβαλα μία φορά και χώρεσε οριακά αλλά στριμωχτήκαμεΤι λές τώρα...εγώ ανέβαινα φοιτητής το 86 με Peugeot 104 0.9lt με άλλους τρείς μαντράχαλους με 4 ζευγάρια σκι, μπότες, κτλ. Χωρίς πρόβλημα στο χιόνι (με αλυσίδες) γιατί στην απίθανη περίπτωση που κολλάγαμε, κατεβαίνανε τρείς και σπρώχνανε
Απο την άλλη...τις ανηφόρες πριν την Αράχωβα τις ανεβαίναμε με δευτέρα και 60χαω...
-
Μηπως γνωριζει κανενας που μπορουμε να βρουμε στην Αθηνα τα spikes???
Ευχαριστω.. -
κάποια στιγμή φέτος θα πάρω αυτό για την 147, αλλά πρώτα προέχει να αλλάξω ελαστικά:
http://snowchains.snowreport.gr/gr/chainshop/8_trak.asp
βέβαια καλό είναι έχεις... 400 ευρώ στην άκρη
-
Ο χρήστης gmak έγραψε:
κάποια στιγμή φέτος θα πάρω αυτό για την 147, αλλά πρώτα προέχει να αλλάξω ελαστικά:http://snowchains.snowreport.gr/gr/chainshop/8_trak.asp
Λεει οτι κανει για χαμηλωμενα....Ισχυει κατι τετοιο???
Ακριβες ειναι αλλα αν ειναι τοσο καλες οσο τις παρουσιαζει τι να πω... -
Ο χρήστης maxmara έγραψε:
εγώ πάντως στην 147 φορτώνω το μέγιστο 3 άτομα+σανίδες, μπότες μπουφάν κτλ με άνεση. 4η σανίδα έβαλα μία φορά και χώρεσε οριακά αλλά στριμωχτήκαμε
Τι λές τώρα...εγώ ανέβαινα φοιτητής το 86 με Peugeot 104 0.9lt με άλλους τρείς μαντράχαλους με 4 ζευγάρια σκι, μπότες, κτλ. Χωρίς πρόβλημα στο χιόνι (με αλυσίδες) γιατί στην απίθανη περίπτωση που κολλάγαμε, κατεβαίνανε τρείς και σπρώχνανε
Απο την άλλη...τις ανηφόρες πριν την Αράχωβα τις ανεβαίναμε με δευτέρα και 60χαω...
χαχα, τα 2μετρα σκι που χωράγανε στο 104 ρε? εγώ μιλάω για τα πάντα στο εσωτερικό: ρίχνεις το μεγάλο κομμάτι του πίσω καθίσματος [2/3], αλλά η μεγάλη σανίδα μου με μήκος 169 ίσα-ίσα που χωράει στην διαγώνιο μαζί με 2 άλλες. Και θυμίζω πως 1 σανίδα= 2 ζευγάρια σκι σε όγκο
-
Ο χρήστης CLIO-V6 έγραψε:
κάποια στιγμή φέτος θα πάρω αυτό για την 147, αλλά πρώτα προέχει να αλλάξω ελαστικά:
http://snowchains.snowreport.gr/gr/chainshop/8_trak.asp
Λεει οτι κανει για χαμηλωμενα....Ισχυει κατι τετοιο???
Ακριβες ειναι αλλα αν ειναι τοσο καλες οσο τις παρουσιαζει τι να πω...τις έχουν 1-2 άτομα που μπαίνουν στο snowreport forum, τουλάχιστον είχα διαβάσει γι' αυτές εκεί πριν 2 χρόνια [από τότε τις έχω στο μάτι, αλλά αυτό το χειμώνα... ]. Βασικά τις θέλω επειδή δεν μπαίνουν αλυσίδες στο 147 με 16άρες. Με το ίδιο σκεπτικό είναι κατάλληλες και για χαμηλωμένα.
Τις είχα δει από κοντά στην διεθνή έκθεση έκθεση αυτοκινήτου πέρυσι στην Αθήνα και τις είχα περιεργαστεί. Μου φαίνονται αρκετά ανθεκτικές.
-
Παιδιά...τελικά με κάτι πόντους από την Shell smart club μου δώσανε αλυσίδες μάρκας ICEBLOCK για το C2 μου...λέτε να είναι καλές??? Είπαμε τα τάσια τα βγάζουμε ή τα αφήνουμε???
Aυτές τις autosock (http://www.autosock.com) τις έχει πάρεις τελικά κανείς?? 120 ευρώ τις βρήκα -
Τις Spikes Spider Sport (αυτές που έχουν **και **αλυσίδα) τις είχα εγώ μέχρι που στον 3 χρόνο χρήσης κατά τας γραφάς έσπασε ο ένας πλαστικός βραχίονας και παρέδωσαν το πνεύμα . Ήταν σχετικά εύκολες στην τοποθέτηση, αλλά έπιαναν πολύ χώρο στο πορτ μπαγκάζ, και προκαλούσαν πολλούς κραδασμους, σημαντικά περισσότερους από τις απλές αλυσίδες που χρησιμοποιώ τώρα. Επίσης, με το τιμόνι στριμένο σε φουρκέτες έβρισκαν στους θόλους.
Προχτές τις Spikes (χωρίς αλυσίδα) τις είδα στον Παναγιωταράκο με 500 + Ευρώ ( ), οπότε με συγχωρείτε, αλλά δεν θα (ξανα)πάρω. Για την ώρα ψάχνω απελπισμένα για autosock που να κάνουν σε μέγεθος 225/45/17.
Με χαρά βλέπω πολλά γνωστά nicknames από το snowclub εδώ μέσα...
-
500 Euro????????????????????????????????????????????????
Καλά, ΤΟΣΑ του λείπουν;;;
Εγώ πάντως τις δικές μου τις πήρα 25 ευρώ (Ελβετία) και είναι μια χαρά για τις λίγες περιπτώσεις που τα χινοντάνλοπ μου δεν επαρκούν.Βασικά με 500 ευρώ παίρνω 20(!!!) ζευγάρια σαν τις δικές μου, ΠΟΣΟ γρήγορα να μου χαλάσουν;
-
Βασικά, όλα είναι συνάρτηση του πόσο συχνά τις χρησιμοποιείς, άρα πόσο μεγάλη σημασία έχει για εσένα η αυξημένη ευκολία τοποθέτησης. Εγώ που βάζω αλυσίδες κατά μέσο όρο 25-30 φορές τον χρόνο λόγω χιονοδρομικών και εξοχικού σε ορεινό χωριό, ιεραρχώ αρκετά ψηλά το εύκολο πέρασμα των αλυσίδων, ειδικά όταν είμαι μόνος μου, ή στο σκοτάδι.
Βέβαια, when all is said and done, 500+ Ευρώπουλα είναι εξωφρενικό ποσό, οπότε σε κάθε περίπτωση συμφέρει ένα καλό ζευγάρι χιονολάστιχα που θα τα εναλλάσσεις κάθε χειμώνα με τα κανονικά σου...
-
Να τις βάλω θέλω λιγότερο από 1 λεπτό από την ώρα που θα ανοίξω το κουτί τους... (Δεν απαιτείται μετακίνηση του αυτοκινήτου, ή στρίψιμο στις ρόδες)
Να τις αφαιρέσω θέλω ίσως 3-4 λεπτά για να τις ξαναστριμώξω στο κουτί τους...
Όμως αν το έκανα συχνότερα μάλλον θα ήμουν και γρηγορότερος ακόμα.
Η κοπέλα μου τις έβαλε (σε επίπεδο χιόνι, όχι βαθύ) για δοκιμή μέσα σε 2-3 λεπτά χωρίς να κάνω ή να πω τίποτα...
Πόσο πιο εύκολο γίνεται; -
βασικα με 500 ευρο παιρνεις χιονολαστιχα (και με τα ρεστα φτηνες αλυσιδες σε περιπτωση παγου)
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
βασικα με 500 ευρο παιρνεις χιονολαστιχα (και με τα ρεστα φτηνες αλυσιδες σε περιπτωση παγου)Με 500 ευρώ παρά κάτι πήρα χιονολάστιχα με σιδερένιες ζάντες (185/65/15), οπότε όντως με τα ρέστα πήτα τη μία από τις 2 αλυσίδες!
Για την Ελλάδα όμως αν δεν έμενα βουνό δεν θα το σκεφτόμουν καν για χιονολάσιχα... Ακόμα και χειμώνα Ελβετία σε στεγνό, λιακάδα και καλό καιρό υπερμαλακώνουν και γίνονται σαπούνι...
-
Ο χρήστης GeorgeTabs έγραψε:
Για την Ελλάδα όμως αν δεν έμενα βουνό δεν θα το σκεφτόμουν καν για χιονολάσιχα... Ακόμα και χειμώνα Ελβετία σε στεγνό, λιακάδα και καλό καιρό υπερμαλακώνουν και γίνονται σαπούνι...αν ειχα τα λεφτα θα εβαζα
θα γλυτωνα το βαλε βγαλε (με οτι αυτο συνεπαγετα) με τις αλυσιδεςσιγουρα αξιζει
-
πριν 20 μέρες πήρα το trak για το 147, το χρησιμοποίησα όμως μόνο μία φορά ως τώρα. Τιμή 400 ευρώ, τις έχει στην Αθήνα μόνο το κατάστημα Nέστωρ/Τζούρδας στον Κολωνό.
Από τοποθέτηση και απόδοση είναι μια χαρά αν και δεν έστριψα στο όριο να ελέγξω τυχόν προβλήματα στους θόλους [θα το κάνω μόλις μπορέσω, ίσως και αύριο Πάρνηθα].
Mr Lappas, όταν τα ξαναπούμε θα σου δείξω το trak να το περιεργαστείς. ΠΟΛΥ καλύτερη κατασκευή από το spike spider, ίσως τα πάνε καλύτερα από τα spike spider
-
Ο χρήστης gmak έγραψε:
πριν 20 μέρες πήρα το trak για το 147, το χρησιμοποίησα όμως μόνο μία φορά ως τώρα. Τιμή 400 ευρώ, τις έχει στην Αθήνα μόνο το κατάστημα Nέστωρ/Τζούρδας στον Κολωνό.Από τοποθέτηση και απόδοση είναι μια χαρά αν και δεν έστριψα στο όριο να ελέγξω τυχόν προβλήματα στους θόλους [θα το κάνω μόλις μπορέσω, ίσως και αύριο Πάρνηθα].
Mr Lappas, όταν τα ξαναπούμε θα σου δείξω το trak να το περιεργαστείς. ΠΟΛΥ καλύτερη κατασκευή από το spike spider, ίσως τα πάνε καλύτερα από τα spike spider
Αυτές εννοείς;
http://www.maggigroup.com/Files/06_TrakAuto_Data.htm -
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
Για την Ελλάδα όμως αν δεν έμενα βουνό δεν θα το σκεφτόμουν καν για χιονολάσιχα... Ακόμα και χειμώνα Ελβετία σε στεγνό, λιακάδα και καλό καιρό υπερμαλακώνουν και γίνονται σαπούνι...
αν ειχα τα λεφτα θα εβαζα
θα γλυτωνα το βαλε βγαλε (με οτι αυτο συνεπαγετα) με τις αλυσιδεςσιγουρα αξιζει
Δεν ήταν θέμα αν έχω τα λεφτά ή όχι για εμένα...
ΔΕΝ τα ειχα, αλλά τα έβαλα και στερήθηκα από αλλού...Δυστυχώς αν εμπλακείς σε ατυχημα εδώ χωρίς λάστιχα χιονιού μπορεί η ασφάλειά σου να μην σε καλύψει!!!
Και δεν είμαστε για τέτοια, οπότε έκανα 500 ευρώ λιγότερα ταξίδια, σκι, εξόδους τα ΠΣΚ και τα πήρα...Χρήσιμα είναι υπό περιπτώσεις. Και ακόμα κι εγώ που μένω Ελβετία είναι ΑΧΡΗΣΤΑ στις καθημερινές μου μετακινήσεις, και από Μάρτη που θα πιάνει 10-15 βαθμούς συχνά θα είναι και επικίνδυνα...
-
Εγω φοβαμαι οτι θα βγει στο πλαι αφου δεν πιανει απο μεσα τι να πω !
Αλυσίδες και αξεσουαρ για τα χιόνια!