-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Σήμερα το μεσημέρι στο πάρκινγκ του Carefour στο Φοίνικα παρατήρησα κάτι τύπους που πουλάνε γυαλιά, ρολόγια κλπ να κοιτάνε απο τα παραθυρα των αυτοκινήτων ...
Φύλαξη ή κάμερες δεν ξέρω αν υπάρχουν αλλά κυκλοφορούν κάποιοι που ακόμα και κλειδιά, αναπτήρα ή σακούλα να δουν σε κάθισμα ή θήκη ... τη ζημιά μπορούν να την κάνουν!Υπάρχουν σεκιουριτάδες που ξύνουν τα @@ τους. Απόψε μάλιστα πέτυχα έναν που πάρκαρε το αυτοκίνητο του σε θέση ΑΜΕΑ
-
Σεκιουριτάς το έκανε αυτό στο Cosmos. Παρεξηγήθηκε κιόλας όταν του εξέφρασα την απορία μου που δεν κούτσαινε - τουλάχιστον. Μετακίνησε (απρόθυμα βέβαια) το αυτοκίνητό του όταν του εξήγησα γιατί σημείωσα τον αριθμό του αυτοκινήτου. Μάλλον δεν ήθελε να ακούσει από τα μεγάφωνα 'παρακαλείτε ο φύλακας της Giatobutso Security να μετακινήσει το αυτοκίνητό του με αριθμό κυκλοφορίας ΝΧΧ1234 από τις θέσεις των αναπήρων'.
-
Επικό μπλόκο στην καυτατζόγλου την στιγμή αυτή από καμιά 20αρια μοτοσυκλετιστές... Μάλλον με μηχανάκια κλπ ασχολούνται.
Το ωραίο είναι ότι από την παπάφη και μετά στην καυτατζόγλου έχουν παρκάρει δίπλα στον ποδηλατόδρομο. Φυσικά κανείς δεν ασχολείται.
-
Ο χρήστης gauguin έγραψε:
Σεκιουριτάς το έκανε αυτό στο Cosmos. Παρεξηγήθηκε κιόλας όταν του εξέφρασα την απορία μου που δεν κούτσαινε - τουλάχιστον. Μετακίνησε (απρόθυμα βέβαια) το αυτοκίνητό του όταν του εξήγησα γιατί σημείωσα τον αριθμό του αυτοκινήτου. Μάλλον δεν ήθελε να ακούσει από τα μεγάφωνα 'παρακαλείτε ο φύλακας της Giatobutso Security να μετακινήσει το αυτοκίνητό του με αριθμό κυκλοφορίας ΝΧΧ1234 από τις θέσεις των αναπήρων'.Τελικά αυτές οι θέσεις είναι για ΑΜΕΑ ή μόνο για άτομα με κινητικά προβλήματα; Γνωρίζετε τι ακριβώς λέει η νομοθεσία?
Όχι πως είναι σωστό, αλλά άντε να δεχθώ ότι ο σεκιουριτάς το πάρκαρε εκεί μπροστά για να το βλέπει και να κάθετε που και που (οκτώ ώρες στο πάρκινγκ δεν περνάνε εύκολα.) Την κυρία με το ψηλοτάκουνο που πάρκαρε το Q5 λοξά και έπιασε δύο θέσεις ΑΜΕΑ, τι να της πεις; Την κοιτούσα έκπληκτος και η πανέξυπνη νόμιζε ότι την χαλβάδιαζα...
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Επικό μπλόκο στην καυτατζόγλου την στιγμή αυτή από καμιά 20αρια μοτοσυκλετιστές... Μάλλον με μηχανάκια κλπ ασχολούνται.Βαριέμαι, λες να περάσω από εκεί για πλάκα; Αλλά σε λίγο αρχίζει το L&O...
Τελικά αυτές οι θέσεις είναι για ΑΜΕΑ ή μόνο για άτομα με κινητικά προβλήματα; Γνωρίζετε τι ακριβώς λέει η νομοθεσία?
Λογικά για όποιον έχει ειδική άδεια ή πράγματι κάποιο κινητικό πρόβλημα (λχ. σπασμένο πόδι).
Για την εν λόγω 'κυρία', θα έπρεπε να της το διευκρινήσεις για να μην μείνει με την απορία:
'Για να σας βλέπω αρτιμελή, συμπεραίνω ότι η αναπηρία σας είναι πνευματική, ε;' -
Πάντως εμένα με έβρισε μια που πάρκαρε σε θέσεις για ΑΜΕΑ όταν της είπα ότι οι θέσεις είναι για ανάπηρους.
Μετά το κλείδωσε με άνεση (κάτω από την πινακίδα) και έφυγε.
-
Και τι σου είπε?? Εμένα μου λένε 'και σένα τι σε νοιάζει'... Ε τότε καταλαβαίνω ότι δεν θα βγάλω άκρη με αυτούς... Απορία (νομίζω ότι έχει ξαναειπωθεί αλλά να με συγχωράτε, είναι αργά Αν φωνάξει κάποιος αστυνομία, μπορεί να τους γράψει..? Όπως και όλα εκείνα τα δίποδα που παρκάρουν πάνω στο γρασίδι...
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Πάντως εμένα με έβρισε μια που πάρκαρε σε θέσεις για ΑΜΕΑ όταν της είπα ότι οι θέσεις είναι για ανάπηρους.Μετά το κλείδωσε με άνεση (κάτω από την πινακίδα) και έφυγε.
της εκαψες το αμαξι?
-
Ο χρήστης zorz έγραψε:
Τελικά αυτές οι θέσεις είναι για ΑΜΕΑ ή μόνο για άτομα με κινητικά προβλήματα; Γνωρίζετε τι ακριβώς λέει η νομοθεσία?
Λογικά για όποιον έχει ειδική άδεια ή πράγματι κάποιο κινητικό πρόβλημα (λχ. σπασμένο πόδι).
Το λογικό είναι το προφανές, αλλά συχνά το λογικό δεν ταυτίζεται με αυτό που προβλέπουν οι διατάξεις...
Για να παρκάρει κάποιο όχημα εκεί, χρειάζεται κάποιο ειδικό σήμα το όχημα, ή μήπως κάποιο πιστοποιητικό ο οδηγός; Υπάρχουν ΑΜΕΑ που δεν έχουν κινητικά προβλήματα. Αυτοί νομιμοποιούνται να παρκάρουν; Τι ισχύει για τους υπερήλικες; Αν σπάσεις το πόδι σου, κατατάσσεσαι στην κατηγορία των ΑΜΕΑ και μπορείς να παρκάρεις φάτσα κάρτα; Εμένα που πονάει η μεσούλα μου, μπορώ να παρκάρω εκεί χωρίς να μου πεί κανείς τίποτε;
Τελικά υπάρχει διάταξη που να απαγορεύει το παρκάρισμα σε τέτοιες θέσεις, τι ποινές προβλέπει και σε ποιούς το επιτρέπει;
-
Πλέον σπανίως ασχολούμαι σε ανάλογες καταστάσεις μιας που έχω πειστεί ότι είμαστε ανάγωγος λαός που κοιτάει μόνο την πάρτη του αδιαφορώντας για τον συμπολίτη, συνχρήστη της οδού, πεζοδρομίου κλπ
-
Σε μια θέση για ΑΜΕΑ δίπλα στο σπίτι των δικών μου, γράφει ο Δήμος €60.
Επίσης, γράφουν και στις γωνίες των πεζοδρομίων εκεί που έχει κόκκινες ράμπες.Λίγο παρακάτω δεν γράφουν ούτε στις ράμπες ούτε στις αναπηρικές θέσεις.
-
Ο χρήστης Pitt έγραψε:
Το λογικό είναι το προφανές, αλλά συχνά το λογικό δεν ταυτίζεται με αυτό που προβλέπουν οι διατάξεις...Στο παράλογο το ρίχνεις, του Ιονέσκο,
χτες αγόραζες καρτούλες της Ουνέσκο...Αν πραγματικά θέλεις να βγάλεις άκρη, υποθέτω ότι στο disabled.gr ξέρουν περισσότερα.
-
Ο χρήστης ArrowsFA1 έγραψε:
Καλά ναι....είναι τραγική περίπτωση αλλά προτίθεμαι να τις καταπιώ ως 'αναγκαίες'........και αυτοί οι άνθρωποι πρέπει να ζήσουν.Όμως πρέπει να οριστούν σωστά κατά περιοχή. Στη γειτονιά που μένω έχουμε στην ουσία δύο την εβδομάδα, η μία πάνω η άλλη κάτω από τη Δελφών. Τραγωδία. Δεν υπάρχει λόγος, θα αρκούσε μία...
Εννοείς ότι ΚΑΘΕ μέρα υπάρχουν δύο λαϊκές πάνω και κάτω από τη Δελφών φαντάζομαι. Τη Δευτέρα έχει δύο λαϊκές σε απόσταση μικρότερη των 200 μέτρων (Καραϊσκάκη+Μητροπούλου). Την Τετάρτη έχει λίγο πιο πέρα αλλά έχει και στη Σόλωνος, ενώ την ίδια περίπου που τρώμε στη μάπα και το Σάββατο στο ύψος της Γρηγορίου Ε'. Την Παρασκευή είναι στην ΕΤ3, δόξα τω Θεώ μακριά, ενώ τώρα που το καλοσκέφτομαι τους έχει ξεφύγει η Τρίτη και η Πέμπτη.
Θέλουμε λαϊκή Τρίτη και Πέμπτη στο ύψος Δροσίνη με Συνδίκα ακριβώς. Είναι αρκετός ο ελεύθερος χώρος εκεί πλέον.
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Είχε ένα ρεπορτάζ από Θεσ/νίκη πριν λίγο και έδειχνε ένα τύπο/ θεό στην οδό Δενδροποτάμου που έλεγε ότι έχουν μπει 25 φορές στην αυλή του που είναι στην έξοδο μιας στροφής
Μπορείτε να που πείτε που είναι μέσω google earth?Ρε παίδες... πείτε μου έστω σε ποια περιοχή είναι η Δενδροποτάμου.
Είναι τόσο σιγουράκι η στροφή? -
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Καλά ναι....είναι τραγική περίπτωση αλλά προτίθεμαι να τις καταπιώ ως 'αναγκαίες'........και αυτοί οι άνθρωποι πρέπει να ζήσουν.
Όμως πρέπει να οριστούν σωστά κατά περιοχή. Στη γειτονιά που μένω έχουμε στην ουσία δύο την εβδομάδα, η μία πάνω η άλλη κάτω από τη Δελφών. Τραγωδία. Δεν υπάρχει λόγος, θα αρκούσε μία...
Εννοείς ότι ΚΑΘΕ μέρα υπάρχουν δύο λαϊκές πάνω και κάτω από τη Δελφών φαντάζομαι. Τη Δευτέρα έχει δύο λαϊκές σε απόσταση μικρότερη των 200 μέτρων (Καραϊσκάκη+Μητροπούλου). Την Τετάρτη έχει λίγο πιο πέρα αλλά έχει και στη Σόλωνος, ενώ την ίδια περίπου που τρώμε στη μάπα και το Σάββατο στο ύψος της Γρηγορίου Ε'. Την Παρασκευή είναι στην ΕΤ3, δόξα τω Θεώ μακριά, ενώ τώρα που το καλοσκέφτομαι τους έχει ξεφύγει η Τρίτη και η Πέμπτη.
Θέλουμε λαϊκή Τρίτη και Πέμπτη στο ύψος Δροσίνη με Συνδίκα ακριβώς. Είναι αρκετός ο ελεύθερος χώρος εκεί πλέον.
Ασ' τα να πάνε......ειδικά αυτή του Σάββατου δεν παλεύεται, έρχονται και όλες οι κυράτσες της πόλης με τα αυτοκινητάκια τους για να ψωνίσουνε και γίνεται της από διπλο/τριπλο παρκάρισμα σε όλους του γύρω δρόμους....
Έχεις και τους παρασιτούντες να παραμονεύουν πότε θα πάρεις το αμάξι σου για να φέρουν το Lada/Sunny/οτιδήποτε με την πραμάτεια τους, και κάθονται εκεί μέχρι τις 17:00...η δημοτική αστυνομία πού και πού έρχεται και τους διώχνει, αλλά όταν λείπει η γάτα (ξανα)χορεύουν τα ποντίκια..
-
Οι λαϊκές είναι απομεινάρι του θλιβερού ΠΑΣΟΚ, αθλιότητα, βρωμιά και ευκαιρία να πωληθούν χωρίς έλεγχο ακατάλληλα προϊόντα.
Δεν είναι περίεργο που τα καταστήματα κλείνουν σε περιοχές που λειτουργούν λαϊκές. -
προσωπικα τις λατρευω τις λαικες αγορες.... η καλυτερη μου
-
Ο χρήστης popol@ros έγραψε:
προσωπικα τις λατρευω τις λαικες αγορες.... η καλυτερη μου+Μπάρμπας με τραγιάσκα
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Είχε ένα ρεπορτάζ από Θεσ/νίκη πριν λίγο και έδειχνε ένα τύπο/ θεό στην οδό Δενδροποτάμου που έλεγε ότι έχουν μπει 25 φορές στην αυλή του που είναι στην έξοδο μιας στροφής
Μπορείτε να που πείτε που είναι μέσω google earth?Ρε παίδες... πείτε μου έστω σε ποια περιοχή είναι η Δενδροποτάμου.
Είναι τόσο σιγουράκι η στροφή?Είναι ο δρόμος που περνάει μπροστά από τα ΚΤΕΛ, ξεκινάει από Μοναστηρίου μέχρι την Δυτική Είσοδο...
-
Μήπως γνωρίζει κανείς που μπορώ να βρω Bosch Aerotwin υαλοκαθαριστήρες στη πόλη μας; Πήγα Praktiker αλλά δε βρήκα αυτούς που ήθελα.
Posts προς Θεσσαλονικείς