-
Μεχρι τωρα στους ποδηλατοδρομους της Αγιου Δημητριου δεν εχω ποδηλατη
εχω δει εναν να κινειται εξω απο αυτους,στο δρομο,τα αυτοκινητα καβαλα στο πεζοδρομιο,οι πεζοι να κατεβαινουν στον ποδηλατοδρομο να περπατησουν αφου τους εμποδιζουν τα παρκαρισμενα πανω στο πεζοδρομιο και οι εξυπνοι σκουτεραδες να χρησιμοποιουν τον ποδηλατοδρομο σαν ΛΕΑ,να γλιτωσουν την κινηση και να βγουν μπροστα στο φαναριΟ φτερωτος Παπαγεωργοπουλος μας εχει για πολυ μαλακες ,θεωρωντας οτι ο θεσσαλονικιος πιστεψε οτι με τον τροπο αυτο δημιουργηθηκε ποδηλατοδρομος.Δε χρειαζεται να εισαι μηχανικος η πολεοδομος η αρχιτεκτονας για να αξιολογησεις την υπερτατη μαλακια που γινεται στην πολη,η παντελης ελλειψη σχεδιασμου διακρινεται απο τα πρωτα μετρα του εργου.
ενταξει ηταν ΔΕΘ,εχουμε εκλογες,επρεπε να φαει και 5 φραγκα παραπανω ,εκανε εργο πνοης παλι για την πολη,μερικοι θα τον πιστεψουν.
Αραγε ποσα Ευρω να μας χρεωνει για καθε πλαστικο κολονακι? -
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
Αφού δεν βρήκες εκεί δεν θα βρείς πουθενά.Μην ψάχνεις άλλο.Περίμενε να έρθουν φρέσκα και ζεστά.Ναι, το ίδιο μου είπαν κι αυτοί, να μην παιδευτώ άλλο.
Συνεπώς περιμένουμε και βλέπουμε..
Ευχαριστώ πάντως για τη βοήθεια
-
'Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μετακίνησης
Δωρεάν οι μετακινήσεις με όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς την Τρίτη'. Από το in.gr.
Μόνο που ο Ευρωπαίος ΟΑΣΘ έχει άλλη γνώμη. Δωρεάν οι μετακινήσεις με τα λεωφορεία αύριο στη Θεσσαλονίκη, αλλά μόνο για το διάστημα 17:00 - 21:00. Μπράβο ρε μεγαλόψυχοι!
Προσωπικά θα προτιμήσω πάλι το ποδήλατο, καιρού επιτρέποντος. Για τους ποδηλατοδρόμους προτιμώ να μην εκφέρω ακόμα άποψη. Ίδωμεν. -
@ArrowsFA1 Αν δεν είναι εξαιρετικά επείγον καλύτερα να περιμένεις. Πριν δύο μήνες υπήρχε πάλι κάποιο θέμα με τις καθυστερήσεις στα Michelin κι έβαλα άλλα λάστιχα. Δεν χρειάζονται λεπτομέρειες, σου λέω μόνο ότι το μετάνιωσα.
-
Θα περιμένω...
-
Κάποια στιγμή θα πρέπει να μάθει ο Έλληνας πως η χρήση πλέον του αυτοκινήτου χρεώνεται και όχι τόσο η αγορά του. Όπως για να περάσεις από την Ε.Ο και την Εγνατία σύντομα πρέπει να πληρώσεις, έτσι και για να παρκάρεις το αυτοκίνητο σου στο κέντρο θα πρέπει να πληρώσεις το αντίτιμο του πάρκινγκ. Όλοι αυτοί που παρκάραν τόσο καιρό στη Κουντιουριώτου δε νομίζω πως αντιμετωπίζουν πρόβλημα πάρκινγκ. Υπάρχει το πολυόροφο, του ΟΛΘ καθώς και του πάρκου Ελευθερίας. Αν η αστυνόμευση ήταν όπως θα έπρεπε να είναι σε αυτή τη πόλη, κανένας δε θα ασχολούνταν τώρα με τους ποδηλατόδρομους.
-
Ο χρήστης axel12p έγραψε:
Κάποια στιγμή θα πρέπει να μάθει ο Έλληνας πως η χρήση πλέον του αυτοκινήτου χρεώνεται και όχι τόσο η αγορά του. Όπως για να περάσεις από την Ε.Ο και την Εγνατία σύντομα πρέπει να πληρώσεις, έτσι και για να παρκάρεις το αυτοκίνητο σου στο κέντρο θα πρέπει να πληρώσεις το αντίτιμο του πάρκινγκ. Όλοι αυτοί που παρκάραν τόσο καιρό στη Κουντιουριώτου δε νομίζω πως αντιμετωπίζουν πρόβλημα πάρκινγκ. Υπάρχει το πολυόροφο, του ΟΛΘ καθώς και του πάρκου Ελευθερίας. Αν η αστυνόμευση ήταν όπως θα έπρεπε να είναι σε αυτή τη πόλη, κανένας δε θα ασχολούνταν τώρα με τους ποδηλατόδρομους.Αυτοί που παρκάρουν στην Κουντουριώτου αντιμετωπίζουν πρόβλημα με το πάρκινγκ - αναγκάζονται να πληρώνουν. Έτσι πάνω από την Τσιμισκή υπάρχουν ολόκληρα ΑΔΕΙΑ κτίρια με επαγγελματικές στέγες και φυσικά μαγαζιά - έχω μερικά (άδεια) και ξέρω ότι δεν πρόκειται να νοικιαστούν.
Κάτω από την Τσιμισκή έχω γραφεία και μαγαζιά νοικιασμένα αλλά σε χαμηλές τιμές λόγω κατάργησης του δωρεάν πάρκινγκ. Να 'ναι καλά ο Δήμαρχος.
Παράδειγμα: η Κουντουριώτου είναι 5 λωρίδες και καταλήγει στην Λεωφ. Νίκης που είναι 3 λωρίδες. Δεν θα μπορούσαν οι 2 λωρίδες να είναι πάρκινγκ;
Παράδειγμα: οι οδοί Αξιού-Αβέρωφ-Βότση δεν οδηγούν πουθενά και έχουν 10 μέτρα ΑΔΕΙΑ πεζοδρόμια για να μην παρκάρουν δωρεάν τα αμάξια αλλά να πληρώνουν στα πάρκινγκ που αναφέρεις. Το έργο της επέκτασης των πεζοδρομίων το έκανε ο εργολάβος του ΟΛΘ (μετά από έγκριση του Δήμου). Να 'ναι καλά ο Δήμαρχος.ΠΟΛΛΑ γραφεία και μαγαζιά υπάρχουν γιατί απλά περιμένουν οι ενοικιαστές τους να βγούνε στη σύνταξη. Σε μερικά χρόνια θα δεις τι θα γίνεται με τους ελεύθερους επαγγελματίες - ούτε οι μισοί δεν θα δουλεύουν. Μετά θα αναρωτιούνται γιατί δεν έχει έσοδα το κράτος και γιατί έχουν πρόβλημα τα ασφαλιστικά ταμεία.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Παράδειγμα: η Κουντουριώτου είναι 5 λωρίδες και καταλήγει στην Λεωφ. Νίκης που είναι 3 λωρίδες. Δεν θα μπορούσαν οι 2 λωρίδες να είναι πάρκινγκ;Οι 2 αυτές λωρίδες 'σηκώνουν' την κίνηση που στρίβει αριστερά προς Βενιζέλου/Μητροπόλεως.
Στην Αγ. Δημητρίου, αν περνούσε από το χέρι μου, θα χαλούσα το μισό πεζοδρόμιο για να κάνω παράλληλες θέσεις πάρκινγ (χωρίς να φάω από το εύρος του δρόμου), θα έβαζα μεταλλικά κολωνάκια για μην ανεβαίνουν τα αυτοκίνητα στο πεζοδρόμιο που θα απέμενε και θα έκανα εκεί το ποδηλατόδρομο. Ακριβότερη λύση (κυρίως λόγω του σπασίματος του πεζοδρομίου) αλλά κερδίζουν όλοι.
-
Ο χρήστης zorz έγραψε:
Στην Αγ. Δημητρίου, αν περνούσε από το χέρι μου, θα χαλούσα το μισό πεζοδρόμιο για να κάνω παράλληλες θέσεις πάρκινγ (χωρίς να φάω από το εύρος του δρόμου), θα έβαζα μεταλλικά κολωνάκια για μην ανεβαίνουν τα αυτοκίνητα στο πεζοδρόμιο που θα απέμενε και θα έκανα εκεί το ποδηλατόδρομο. Ακριβότερη λύση (κυρίως λόγω του σπασίματος του πεζοδρομίου) αλλά κερδίζουν όλοι.+1000
-
Ο χρήστης zorz έγραψε:
Ακριβότερη λύση...Έχω περιέργεια να δω πόσο στοίχισαν οι γελοίοι ποδηλατόδρομοι με τα ελαστικά κολωνάκια.
Κρίνοντας από παλαιότερα έργα του Δήμου, μάλλον το νούμερο είναι εξαψήφιο και ανά τετραγωνικό μέτρο μπορεί να είναι ακριβότερο και από ανέγερση οικοδομής. -
Ακούς Λεωνίδα, ο αντιδήμαρχος δημοτικών έργων κ κυκλοφορίας, δήλωσε ότι τα κολωνάκια που έχουν τοποθετηθεί είναι προσωρινά και θα αντικατασταθούν από άλλα κολωνάκια από σκληρότερο καουτσούκ, ώστε να μην μπορούν τα αυτοκίνητα να περνάν από πάνω, ενώ εκτιμάται ότι μετά την ολοκλήρωση των έργων θα εκτοξευτούν οι πωλήσεις ποδηλάτων...
-
Ο χρήστης famas έγραψε:
Ακούς Λεωνίδα, ο αντιδήμαρχος δημοτικών έργων κ κυκλοφορίας, δήλωσε ότι τα κολωνάκια που έχουν τοποθετηθεί είναι προσωρινά και θα αντικατασταθούν από άλλα κολωνάκια από σκληρότερο καουτσούκ, ώστε να μην μπορούν τα αυτοκίνητα να περνάν από πάνω, ενώ εκτιμάται ότι μετά την ολοκλήρωση των έργων θα εκτοξευτούν οι πωλήσεις ποδηλάτων...κατεβαινει και ο παπαγεωργοπουλος απο το σπιτι του με το ποδηλατο???
-
Ο χρήστης popol@ros έγραψε:
Ακούς Λεωνίδα, ο αντιδήμαρχος δημοτικών έργων κ κυκλοφορίας, δήλωσε ότι τα κολωνάκια που έχουν τοποθετηθεί είναι προσωρινά και θα αντικατασταθούν από άλλα κολωνάκια από σκληρότερο καουτσούκ, ώστε να μην μπορούν τα αυτοκίνητα να περνάν από πάνω, ενώ εκτιμάται ότι μετά την ολοκλήρωση των έργων θα εκτοξευτούν οι πωλήσεις ποδηλάτων...
κατεβαινει και ο παπαγεωργοπουλος απο το σπιτι του με το ποδηλατο???
+1000 στο (για τον αντιδήμαρχο)
Για τον ιπτάμενο, απλά να θυμήσω κάτι που είχε πει στην ΕΤ3 (έχει χρόνια, ήμουν φοιτητής):
'Δεν είναι δυνατό να παίρνουν όλοι οι Θεσσαλονικείς το αυτοκίνητό τους και να χρειάζεσαι 20 λεπτά να διασχίσεις την εγνατία, ακόμα και εκτός ωρών αιχμής'. Προφανώς από το πίσω κάθισμα της Lancia δεν παρατήρησε ότι τα κωλοφάναρα είναι ρυθμισμένα για να σε πιάνουν ΟΛΑ... Οπότε και μόνος σου να είσαι, πάλι 20 λεπτά θα κάνεις...
Αλλά βέβαια οι πολιτικοί γενικότερα έχουν ένα θέμα παρατηρητικότητας και κοινής λογικής.
-
Ωραίοι είναι αυτοί! διπλό κόστος για τα κολωνακία! Τσάμπα πράμα όπως λέμε!(με τόσα λεφτά θα κάνανε κανονικό ποδηλ. στο πεζοδρόμια αν το κάνανε απευθείας.
-
Ο χρήστης djalma έγραψε:
Στην Αγ. Δημητρίου, αν περνούσε από το χέρι μου, θα χαλούσα το μισό πεζοδρόμιο για να κάνω παράλληλες θέσεις πάρκινγ (χωρίς να φάω από το εύρος του δρόμου), θα έβαζα μεταλλικά κολωνάκια για μην ανεβαίνουν τα αυτοκίνητα στο πεζοδρόμιο που θα απέμενε και θα έκανα εκεί το ποδηλατόδρομο. Ακριβότερη λύση (κυρίως λόγω του σπασίματος του πεζοδρομίου) αλλά κερδίζουν όλοι.
+1000
+1001..το πανεπιστημιο χρειαζεται θεσεις παρκινγκ...θελω πολυ να δω φετος ΠΟΥ θα παρκαρουμε ολοι...
BTW σημερα γραψανε φιλο μου,εξω απο την Οδοντιατρικη... -
Καταρχήν, αντικειμενικά μιλώντας, είναι σωστό αυτό που κάνανε στον φίλο σου αν είχε παρκάρει στο πεζοδρόμιο . Αλλά και αυτός σήμερα βρήκε να το παρκάρει εκεί? Ευρωπαϊκή μέρα κατά των αυτοκινήτων σήμερα... Το θέμα με τα αυτοκίνητα και τα πεζοδρόμια της Αγ.Δημητρίου μην το αναλύσουμε ξανά. Όποια βλακεία και αν έκανε ο δήμαρχος δεν δικαιολογεί αυτούς που βάζουν τα αυτοκίνητα στο πεζοδρόμιο... Αλλά μάλλον είμαστε ελάχιστοι αυτοί που το πιστεύουμε...
-
Ο χρήστης djalma έγραψε:
Όποια βλακεία και αν έκανε ο δήμαρχος δεν δικαιολογεί αυτούς που βάζουν τα αυτοκίνητα στο πεζοδρόμιο... Αλλά μάλλον είμαστε ελάχιστοι αυτοί που το πιστεύουμε...όπως τα λες, από τη στιγμή που απαγορευεται το παρκαρισμα στα πεζοδρόμια είσαι παράνομος. Απλά λειτουργούσε το καθεστώς υπό την ανοχή της αρχής και 2-3 φορές το χρόνο τους γράφανε όσους ήταν στα πεζοδρόμια...
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Έχω περιέργεια να δω πόσο στοίχισαν οι γελοίοι ποδηλατόδρομοι με τα ελαστικά κολωνάκια.
Κρίνοντας από παλαιότερα έργα του Δήμου, μάλλον το νούμερο είναι εξαψήφιο ( )και ανά τετραγωνικό μέτρο μπορεί να είναι ακριβότερο και από ανέγερση οικοδομής.***'... Ειδικότερα σε 1,5 εκατ. ευρώ προϋπολογίζεται το κόστος κατασκευής του δικτύου των ποδηλατοδρόμων ...' ***
Δημοσίευση http://www.makthes.gr/index.php?name=News&file=article&sid=31991 (Ιαν 15, 2009).
Και η υπογραφή της σύμβασης http://www.thessalonikicity.gr/deltia-typou/2009-07-14.doc -
Μα δεν ειπα εγω οτι δεν κανανε καλα που το γραψανε,απλως το ανεφερα...
Αλλα συνεχιζω να αναρωτιεμαι,που θα παρκαρουμε ολοι οταν αρχισουν τα 6μηνα... -
λεωφορεια δεν υπαρχουν που να σε βολευουν να πας απο το σπιτι σου στο πανεπιστημιο?γιατι απο οσο ξερω τοσο απο τη μερια της εκθεσης,οσο κ απο πανω,εχει αρκετα λεωφορεια κ στασεις..εκτος αυτου,γιατι δεν σκεφτεσαι την ιδεα του ποδηλατου(εκτος κ αν μενεις πολυ μακρια..)?η αν το θεωρεις κακο,γιατι οχι ενα σκουτερ(με κρανος παντα)..κ ταχυτερος θα εισαι κ θα παρκαρεις παντα..
Posts προς Θεσσαλονικείς