-
Ο χρήστης PeterPan έγραψε:
Τα πρωινά εμποδίζουν τα αυτοκίνητα. Τα βράδια όμως που δεν έχει κίνηση μπορούσε κανείς να παρκάρει. Τώρα που θα παρκάρω το αμάξι όταν θα πηγαίνω λιμάνι και είναι κλειστό το πάρκιγκ?Εχουν συγκεκριμένο ωράριο που επιτρέπεται η κίνηση με τα ποδήλατα? Σαν τους λεωφορειοδρομους?
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Τα πρωινά εμποδίζουν τα αυτοκίνητα. Τα βράδια όμως που δεν έχει κίνηση μπορούσε κανείς να παρκάρει. Τώρα που θα παρκάρω το αμάξι όταν θα πηγαίνω λιμάνι και είναι κλειστό το πάρκιγκ?
Εχουν συγκεκριμένο ωράριο που επιτρέπεται η κίνηση με τα ποδήλατα? Σαν τους λεωφορειοδρομους?
Που να παρκάρει αφού υπάρχουν τα κολωνάκια που οριοθετούν τον ποδηλατόδρομο. Θα πρέπει να περάσει από πάνω από τα κολωνάκια.
-
Ειναι ελαστικα τα κολωνακια...
-
Τα κολωνάκια δεν φαίνονται αλλά είναι πολύ μαλακά και άνετα τα πατάς με το αμάξι. Όταν το μάθει αυτό ο κόσμος, τα κολωνάκια θα κρατήσουν 1-2 βδομάδες.
-
Είναι μεν ελαστικά τα κολωνάκια, αλλά θα πρέπει να παρκάρεις ΠΑΝΩ σε αυτά. ΜΕτά δλδ. αν ποστάρει κάποιος μια φωτογραφία σου στο thread με τα Ζώα, θα έχει άδικο; Δεν απευθυνομαι σε συγκεκριμένο συμφορουμίτη προς αποφυγή παρεξήγησης.
-
Δηλαδή προτείνετε και σ'άλλους να περνάνε πάνω από τα κολωνάκια? Ή μήπως θα μας κάνουν κάποια ζημιά στα υπεροπολύτιμα αυτοκίνητά μας που δεν πάμε πουθενά χωρίς αυτά? Τις κλήσεις από την αστυνομία που θα έρθει κατόπιν τηλεφωνικής παραγγελιάς από μένα και άλλους θα τις πληρώνετε συλλογικά?
-
Σημερα κατεβηκα στο κεντρο και αφησα το αμαξι στο parking του carefour στη δυτικη εισοδο.
Πηρα το αστικο και μπηκα μεσα οπου μετα απο μια βολτα και απο την κουντουριωτου διαπιστωσα οτι εκαναν ποδηλατοδρομο και στις δυ ο πλευρες!Καλα αυτος ο δημαρχος ελυσε ολα τα προβληματα της πολης και σκεφτηκε οτι αυτα ειναι εργα;Ενταξει δινει και παιρνει το παρανομο παρκαρισμα σε αυτη την πολύπαθη πολη αλλα μην στερεις και τις ελαχιστες θεσεις που υπαρχουν....οπως λενε πιο πανω και αλλοι συνφορουμιτες νομιζω οτι στην περιοχη αυτη δεν θα κρατησουν πανω απο 2 εβδομαδες τα κολωνακια... -
προσωπικά είμαι υπέρ των ποδηλατόδρομων.
ακόμα και αυτών που έγιναν όπως έγιναν. όμως πιστεύω πως θα μπορούσαν να γίνουν πιο εξυπηρετικοί και χωρίς σπατάλη χρημάτων.
τέλος πάντων, δεν πειράζει ακόμα και αν έγιναν έτσι.
δεν πρόκειται να τους πατώ, όμως εκεί συνήθιζα να παρκάρω όταν δεν έβρισκα πάρκιγκ ανοιχτό. τώρα θα το παρκάρω στην τσιμισκή μάλλον... -
ποδηλατοδρομοι και της γατας τα νυχια.... ΑΧΡΗΣΤΕΣ και ΑΚΥΡΕΣ ενεργειες, μονο για τα ματια του κοσμου
το προβλημα της θεσσαλονικης σε ΟΛΕΣ τις περιοχες της ειναι ΕΝΑ και μοναδικο. το παρκινγκ....
να που ειναι , αν ειχε τα κακαλα ο περιφημος δημος θεσσαλονικης με τον γλειτσα να φτιαξουν υπογεια παρκινκ με μικρο αντιτοιμο και να αδιασουν τα αυτοκινητα απο το εδαφος....
αλλα εχουμε μαθει τις ευκολες και χαζες λυσεις..... ποδηλατοδρομους, πινακιδες, δημοτικη αστυνομια (οι μεγαλυτεροι μαλακες του ΕΘΝΟΥΣ), προστιμα , αυτοκολητα και και και και ....
-
Πέραν του πάρκινγκ είναι κ η μετακινήσει μεγάλο πρόβλημα. Για ΜΜΜ έχουμε μόνο τα αστικά κ αυτα είναι αστα να πάνε. Γίνεται κ μια γραμμή μετρό που εγώ τη βλέπω ψηλό άθλια κ κατά τ αλλά ποδήλατ. μας μαραναν. Το ότι δεν υπάρχει περίπτωση να λειτουργήσουν σωστά δεν τους εννοιαξε, μόνο τα μηχανάκια θα το χρησιμοποιούν.
-
Ο χρήστης popol@ros έγραψε:
ποδηλατοδρομοι και της γατας τα νυχια.... ΑΧΡΗΣΤΕΣ και ΑΚΥΡΕΣ ενεργειες, μονο για τα ματια του κοσμουτο προβλημα της θεσσαλονικης σε ΟΛΕΣ τις περιοχες της ειναι ΕΝΑ και μοναδικο. το παρκινγκ....
να που ειναι , αν ειχε τα κακαλα ο περιφημος δημος θεσσαλονικης με τον γλειτσα να φτιαξουν υπογεια παρκινκ με μικρο αντιτοιμο και να αδιασουν τα αυτοκινητα απο το εδαφος....
αλλα εχουμε μαθει τις ευκολες και χαζες λυσεις..... ποδηλατοδρομους, πινακιδες, δημοτικη αστυνομια (οι μεγαλυτεροι μαλακες του ΕΘΝΟΥΣ), προστιμα , αυτοκολητα και και και και ....
ποπολάρε πες μου πότε αγόρασες το τελευταίο σου ποδήλατο και πότε έκανες τελευταία φορά ποδήλατο.
επίσης γράψε μου σε παρακαλώ αν μπορείς πότε χρησιμοποιήσες τακτικά το λεωφορείο τελευταία φορά.φαντάζομαι οι απαντήσεις θα είναι:
-δεν έχω ποδήλατο
-δεν κάνω ποδήλατο
-κατεβάινω με το αμάξι στο κέντρο -
πετρο μην ξεχνας ενα πραγμα.... ζεις σε μια πολη του 1 εκατομυριου, ισως και παραπανω.... δεν ζεις στην καρδιτσα , ουτε στα τρικαλα....
-
πετρο μην ξεχνας ενα πραγμα.... ζεις σε μια πολη του 1 εκατομυριου, ισως και παραπανω.... δεν ζεις στην καρδιτσα , ουτε στα τρικαλα....από την άλλη όμως Ποπολάρε, μεγαλύτερες πόλεις όπως Κολωνία, Μόναχο, Άμστερνταμ, Βερολίνο, έχουν ποδηλάτες που ακόμα και το χειμώνα πηγαίνουν στις δουλειές τους με το ποδήλατο. δλδ θέλω να πω πως είναι φιλικές προς το ποδήλατο. εδώ υπάρχουν παιδιά που δεν έχουν κάνει πότέ τους ποδήλατο... δεν ξέρουν πως είναι καν... δεν καταλαβαίνω γιατί το περιφρονούμε τόσο...
αυτή η συζήτηση μου φαίνεται ατέρμονα....
-
Μην συγκρίνεται εξωτερικό με ελλάδα, το ξέρουμε όλοι ότι εδώ ότι κ να κάνουμε δεν μπορούν οι ποδηλατοδρόμοι να λειτουργήσουν σωστά! Εδώ δεν μπορούμε να τον εφαρμόσουμε σωστά στη νέα παραλία που έχει μόνο πεζούς κ ποδήλατα, θα το εφαρμόσουμε στους δρομους??? Π.χ στην αθήνα δεν σε αφήνει καν να πάρεις το ποδήλατο μέσα στο μετρό, πως θα κυκλοφορήσεις τότε. Έχουμε πολύ δρόμο ακόμα να φτάσουμε σε σημείο να λειτουργήσουν σωστά ποδηλατοδρόμους!
-
Είμαι ο μόνος που πιστεύει ότι με την αγορά ενός αυτοκινήτου πρέπει να σκεφτόμαστε και τα έξοδα του στα οποία περιλαμβάνεται ΚΑΙ το πάρκινγκ?? Όλοι ξέρουμε ότι η Θεσσαλονίκη (και όχι μόνο) είναι δύσκολη από πλευράς πάρκινγκ μιας και ή είναι ακριβά ή δεν είναι εκεί που τα θέλουμε (πχ έξω από κάθε κατάστημα ). Εγώ δηλαδή είμαι από τους ελάχιστους, που παρότι έχω αυτοκίνητο και παρότι μένω σε περιοχή με δυσκολία στην μετακίνηση (Άνω Πόλη), κατεβαίνω με τα πόδια και το αυτοκίνητο το χρησιμοποιώ μόνο το βράδυ?? Ή ακόμα και το πρωί, γιατί να μην το βάλετε σε κάποιο πάρκινγκ?? Αυτοκίνητο δεν θέλουμε κύριοι? Θα το πληρώσουμε. Απλό.
-
ποδηλατοδρομοι και της γατας τα νυχια.... ΑΧΡΗΣΤΕΣ και ΑΚΥΡΕΣ ενεργειες, μονο για τα ματια του κοσμουαλλα εχουμε μαθει τις ευκολες και χαζες λυσεις..... ποδηλατοδρομους, πινακιδες, δημοτικη αστυνομια (οι μεγαλυτεροι μαλακες του ΕΘΝΟΥΣ), προστιμα , αυτοκολητα και και και και ....
πολλές νεοελληνικές μαλακίες μαζεμένες σε ένα post....
-
Ο χρήστης teris3 έγραψε:
ποδηλατοδρομοι και της γατας τα νυχια.... ΑΧΡΗΣΤΕΣ και ΑΚΥΡΕΣ ενεργειες, μονο για τα ματια του κοσμου
πολλές νεοελληνικές μαλακίες μαζεμένες σε ένα post....
thanks
-
το τραγικο για μενα με την δημοτικη αστυνομια δεν ειναι οτι γραφει.ειναι οτι γραφει μονο σε σημεια που δεν εχει λαδωθει απο καταστηματαρχες!!γιατι ολα αυτα τα αυτοκινητα τα βραδια στην τσιμισκη κ νεωφορο νικης,παρανομα ειναι.αλλα ερχονται για κλησεις κ πεταγεται ο ιδιοκτητης,τους δινει τα φραγκα κ δεν γραφουν τιποτα.
γιατι ο νεοελληνας,η ελληναρας οπως τους λεμε συνηθως στο εξωτερικο,εχει μαθει οχι μονο να κατεβαινει στο κεντρο(η ακομα κ στο περιπτερο της γωνιας) με το αυτοκινητο,αλλα θελει να παρκαρει κ μπροστα στο μαγαζι..ειτε παρανομα,ειτε κ διπλοπαρκαρισμενος!οποτε αν τον γραψουν δεν θα παει στο μαγαζι,με αποτελεσματα ο καταστηματαρχης να χασει πελατεια!να πως γινονται κτους πληρωνουν στο τελος..
τωρα για τους νεοελληνες που νομιζουν οτι θα τους πεσουν τα οπισθια αν περπατησουν 2 λεπτα παραπανω η δεν θα ειναι high society αν δεν σκασουν με το αυτοκινητο αλλα με λεωφορειο η με ταξι για τον καφε η το ποτο τους..δεν εχει νοημα να συνεχισω..καθοτι ειναι αυτοι συνηθως που βριζουν κ παραπονιουνται,ενω τα προβληματα τους τα προκαλουν μονοι τους..
οσο για το ποσο ασχρηστοι ειναι οι ποδηλατοδρομοι,για μενα θα ηταν τελειο να κλεισουν εντελως το κεντρο απο τα αυτοκινητα(οπως γινεται σε πολλες ευρωπαικες πολεις) κ να εχει μονο ποδηλατοδρομους κ πεζοδρομια.αλλα ακομα κ αυτο να μη γινει,οι ελληναρες δυσκολα θα κουνησουν τα χοντροκομμενα απο το καθησιο οπισθια να περπατησουν η να παρουν ταξι η λεωφορειο(''φιλε ξερεις τι ταλαιπωρια ειναι να περιμενεις λεωφορειο κ να καθεσαι με αλλους ναουμ?'' τα κλασσικα τους λογια) η ακομα κ να κατεβουν για τις δουλειες τους με ποδηλατο.κ το βραδυ αν δεν θελουν να κανουν πεταλι ουτε τα μ.μ.μ,τοτε ας παρουν μηχανακια.αλλα μετα χρειαζεται κρανος κ θα χαλασει η κεφαλα με το ζελε κ στις κοπελιτσες επιπεδου θα χαλασει το πιστολακι που εκαναν πριν βγουν..ζητω συγνωμη για την μεγαλη κ λιγο αποτομη απαντηση μου αλλα αυτος ο ωχαδερφισμος-δεβαριεσαισμος-οιαλλοιφταινεπανταισμος,μονο στην ελλαδα συνανταται..
-
Προφανώς οι ποδηλατόδρομοι σε άλλες χώρες έχουν γίνει μετά από σχεδιασμό. Στη πόλη μας, μου μοιάζει αποσπασματική η προσπάθεια και ασύνδετη. Θα πρέπει να βρεις κάποιο τρόπο να φτάσεις με το ποδήλατο μέχρι τους ποδηλατόδρομους, αλλά αυτό σε καθημερινή βάση, γιατί δεν μιλάμε για τους ποδηλατάδες του Σ/Κ, το θεωρώ επικίνδυνο με την υπάρχουσα κίνηση, που γίνεται πυκνότερη λόγω των έργων του μετρό. Οπότε, όπως είπαν και άλλοι συμπολίτες για το θεαθήναι είναι η προσπάθεια.
-
αυτοί που γράφετε οτι οι ποδηλατόδρομοι δεν έγιναν με σχεδιασμό έχετε κάποια γνώση πάνω στο θέμα ή απλά τρομπάρετε
Posts προς Θεσσαλονικείς