-
Αυτό ακριβώς σκέφτομαι και γω όσες φορές έχω πάει. Δεν πρέπει να είναι απλώς άσχετος, πρέπει να είναι παντελώς ηλίθιος. Σε τόσο χώρο δεν χρειάζεται καν να έχεις σπουδάσει για να κάνεις μιά λογική χάραξη.
Και ο κυκλικός κόμβος έχει πρόβλημα, αλλά η είσοδος στα πίσω παρκινγκ, μπροστά στο magic park, όπου σε αναγκάζει να στρίψεις αριστερά και να διασταυρωθείς με 3 ρεύματα...
-
Ο χρήστης deep purple έγραψε:
Άσχετο αλλά κάθε φορά που περνάω σκέφτομαι να το γράψω κι όλο το ξεχνάω. Θά θελα νά' ξερα ποιό αστέρι σχεδίασε τον κόμβο εισόδου-εξόδου στο Μediterranean Cosmos. Ο τύπος κάθε φορά που πάω και κάθε φορά που φεύγω με κάνει να κατεβάζω καντήλια. Είναι δυνατόν να έχεις τόσο χώρο και να ρίχνεις το ένα ρεύμα πάνω στο άλλο βάζοντας τους να κάνουν κύκλους; Είναι δυνατόν να περιμένεις τόση ώρα για να μπεις στο χώρο του Cosmos; Κι αν τέλος πάντων δεν σκαμπάζει, ας πήγαινε λίγο παραπέρα στο Carrefour, να δει πως διαχειρίστηκαν εκείνοι το parking τους και πως έκαναν τις κατάλληλες μονοδρομήσεις όταν κάποια στιγμή κορέστηκε η είσοδος-έξοδος από την κίνηση των αυτοκινήτων.Η ολη φαση με τους δρομους-παραδρομους-παρκινγκ του Cosmos ειναι στην καλυτερη των περιπτωσεων για γελια! Οι μηχανικοι που το ενεκριναν πρεπει να ειναι ελαφρως για τον φεο... Τολμω να υποθεσω πως ακομα και γω ππου δεν εχω σχεση με το αντικειμενο... θα ζωγραφιζα κατι ποιο εξυπνο και απλο απο αυτο τον δαιδαλο που φτιαξανε!
-
Ο χρήστης asteris έγραψε:
... αλλά η είσοδος στα πίσω παρκινγκ, μπροστά στο magic park, όπου σε αναγκάζει να στρίψεις αριστερά και να διασταυρωθείς με 3 ρεύματα...Ιδίως για εκείνο το σημείο ...
Τα έχω δει και κάνει (ακόμα και εγώ) όλα. Αναστροφές, όπισθεν, αναποδη πορεία, παραβίαση STOP, αλλαγή κατευθυνσης κλπ ... -
Χαίρομαι που δεν είμαι ο μόνος που βλέπει στραβό τον 'κόμβο' του Cosmos. Κι αφού τέλος πάντων όλοι εμείς που δεν είμαστε ειδικοί βλέπουμε τις ατέλειες, οι ειδικοί τι κάνουν; Πρέπει να σκοτωθεί κανείς στο σημείο Cosmos-Magic Park για να ξυπνήσουν; Εμένα μου τη σπάει κι εκείνο το ατελείωτο γύρω-γύρω όλοι όταν θέλεις να φύγεις για Θεσ/νίκη.
-
Ο χρήστης deep purple έγραψε:
Χαίρομαι που δεν είμαι ο μόνος που βλέπει στραβό τον 'κόμβο' του Cosmos. Κι αφού τέλος πάντων όλοι εμείς που δεν είμαστε ειδικοί βλέπουμε τις ατέλειες, οι ειδικοί τι κάνουν; Πρέπει να σκοτωθεί κανείς στο σημείο Cosmos-Magic Park για να ξυπνήσουν; Εμένα μου τη σπάει κι εκείνο το ατελείωτο γύρω-γύρω όλοι όταν θέλεις να φύγεις για Θεσ/νίκη.Νομίζω οτι ο κόμβος ( όπως και του Μακεδόνια ) είναι ιδιωτικός δρόμος, μπορείτε να απευθυνθείτε πιθανώς στην διεύθυνση του Κόσμος
-
Ωραία τα μπαλώματα της ΕΥΑΘ στην Ανθέων, ε;
Ε, καραγκιόζηδες, η Αγγελάκη έχει ακόμα καλή άσφαλτο, μην σας ξεφύγει! -
Ο χρήστης zorz έγραψε:
Ωραία τα μπαλώματα της ΕΥΑΘ στην Ανθέων, ε;
Ε, καραγκιόζηδες, η Αγγελάκη έχει ακόμα καλή άσφαλτο, μην σας ξεφύγει!Υπερβαλλεις και συ για την Αγγελάκη,έχει ενα γκρεμισμα στην αρχη της ναααα..ασε που αρχισε να καθεται στην πλευρα που ¨πατανε¨ τα αστικα.Ασχετο αλλα μετα απο πολλα χρονια που ζω εδω(ειμαι 25) ειδα οτι ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ασφαλτοστρωσαν τον κομβο των δικαστηριων
-
O κόμβος εισόδου στο Κόσμος από τη Μουδανίων είναι μια χαρά. Είναι κυκλικός κόμβος με 2 λωρίδες. Αυτό σημαίνει ότι όποιος κινείται μέσα στον κόμβο κινείται στην εσωτερική λωρίδα. Όποιος μπαίνει μπαίνει κανονικά στην εξωτερική ΧΩΡΙΣ να σταματήσει και σταδιακά μπαίνει στην εσωτερική. Όποιος θέλει να βγει από τον κόμβο, βγάζει δεξί φλας, σταδιακά βγαίνει από την εσωτερική λωρίδα, πάει στην εξωτερική και βγαίνει από τον κόμβο... Απλό είναι, απλά δεν έχω δει Έλληνα οδηγό να το καταλαβαίνει.
Ο κόμβος είναι μια χαρά, οι Έλληνες οδηγοί έχουμε το πρόβλημα...
-
Ο κομβος ειναι τοσο μικρος και με πολλες εξοδους/εισοδους οποτε αυτα που αναφερεις ειναι πρακτικα ανεφαρμοστα.
-
Στην είσοδο είναι μιά χαρά. Στον έξοδο κάνεις 360 μοίρες περιστροφή για να βγεις...
Στα πίσω πάρκινγκ μπροστά στο Magic park, είτε μπαίνοντας, είτε βγαίνοντας, θέλει να έχεις κεφάλι μύγας με 800 μάτια για να μπορέσεις να γλυτώσεις το τροπέτο. Έχει 8 λωρίδες κυκλοφορίας να καταλήγουν στο ίδιο σημείο, 4 απαγορευτικά σήματα και καμιά δεκαριά απορημένους οδηγούς που προσπαθούν να καταλάβουν από που να πάνε...
-
4ΤΦόρουμ θα ήθελα να ενημερώσω ότι το επίσημο πεδίο δοκιμών ανάρτησης ΝΕΜΕΣΙΣ στον κόμβο Κωνπολίτικων και Λαμπράκη γωνία καταστράφηκε μετά από ασφαλτόστρωση που συνέβη το Σάββατο 1 Αυγούστου. Θύματα δεν αναφέρθηκαν, ωστόσο ερευνώνται τα αίτια της ασφαλτόστρωσης από ανεξάρτητο κλιμάκιο.
-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
4ΤΦόρουμ θα ήθελα να ενημερώσω ότι το επίσημο πεδίο δοκιμών ανάρτησης ΝΕΜΕΣΙΣ στον κόμβο Κωνπολίτικων και Λαμπράκη γωνία καταστράφηκε μετά από ασφαλτόστρωση που συνέβη το Σάββατο 1 Αυγούστου. Θύματα δεν αναφέρθηκαν, ωστόσο ερευνώνται τα αίτια της ασφαλτόστρωσης από ανεξάρτητο κλιμάκιο.Πέρασα πριν λίγες ώρες από το σημείο, δεν άκουσα το χαρακτηριστικό γκάπα γκούπα και μετά γύρισα να δω τι συμβαίνει. Κι όμως μετά από χρόνια δοκιμών ανάρτησης, το σημείο ασφαλτοστρώθηκε Ακόμα δεν μπορώ να το πιστέψω, λέω να ξαναπεράσω.
-
Όχι να μην ξαναπεράσεις, φοβάμαι κατάρευση όλης της περιοχής: ο θρύλος λέει πως όλα τα Κωνσταντινουπολίτικα έχουν χτιστεί πάνω σε έναν φούρνο της ρωμαϊκής εποχής. Ο Γκάιους Λεγεονάριους, μετά από μια από τις πάμπολες ήττες του αποσπάσματός του εξαιτίας των μενίρ του Οβελίξ, βρέθηκε στην περιοχή να τελεί χρέη αγροφύλακα. Εφοδιασμένος με 4ιππο άρμα, δεν είχε πρόβλημα μετακίνησης στους κατσικόδρομους εκείνους. Όταν οι αγρότες του ζητούσαν δρόμους, εκείνος απαντούσε πως κάτι τέτοιο θα γίνει μόνο αν γκρεμιστεί ο φούρνος ετούτος. The rest is history...
-
Ο χρήστης nrg_polini έγραψε:
Ο κομβος ειναι τοσο μικρος και με πολλες εξοδους/εισοδους οποτε αυτα που αναφερεις ειναι πρακτικα ανεφαρμοστα.Γιατί;
Όσοι α) μπαίνουν από τη Μουδανίων ή β) βγαίνουν από το Κόσμος προς τη Μουδανίων με κατεύθυνση Θεσ/νίκη, μπορούν να κινούνται με τον τρόπο που περιγράφω ανετότατα και χωρίς προβλήματα. Όσοι βγαίνουν με κατεύθυνση προς Μουδανιά είναι συνήθως ελάχιστοι, αλλά μπορούν να παραμείνουν για τα 30 μέτρα που θα διανύσουν στον κόμβο στην εξωτερική.
Αυτά που δουλεύουν σε όλο τον κόσμο, γιατί εδώ είναι ανεφάρμοστα;
-
Μπας και είσαι πολιτικός μηχανικός?
-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
4ΤΦόρουμ θα ήθελα να ενημερώσω ότι το επίσημο πεδίο δοκιμών ανάρτησης ΝΕΜΕΣΙΣ στον κόμβο Κωνπολίτικων και Λαμπράκη γωνία καταστράφηκε μετά από ασφαλτόστρωση που συνέβη το Σάββατο 1 Αυγούστου. Θύματα δεν αναφέρθηκαν, ωστόσο ερευνώνται τα αίτια της ασφαλτόστρωσης από ανεξάρτητο κλιμάκιο.Ήμουν μπροστά όταν κλείνανε τον δρόμο, το λέγανε και οι φωτεινές πινακίδες. Παραλίγο να τρακάρω οταν είδα το μήνυμα, το σοκ ήταν μεγάλο
-
Ο χρήστης markvag έγραψε:
Ο κομβος ειναι τοσο μικρος και με πολλες εξοδους/εισοδους οποτε αυτα που αναφερεις ειναι πρακτικα ανεφαρμοστα.
Γιατί;
Όσοι α) μπαίνουν από τη Μουδανίων ή β) βγαίνουν από το Κόσμος προς τη Μουδανίων με κατεύθυνση Θεσ/νίκη, μπορούν να κινούνται με τον τρόπο που περιγράφω ανετότατα και χωρίς προβλήματα. Όσοι βγαίνουν με κατεύθυνση προς Μουδανιά είναι συνήθως ελάχιστοι, αλλά μπορούν να παραμείνουν για τα 30 μέτρα που θα διανύσουν στον κόμβο στην εξωτερική.
Αυτά που δουλεύουν σε όλο τον κόσμο, γιατί εδώ είναι ανεφάρμοστα;
Φτανω στον κομβο απο το κοσμος για Θεσσαλονικη, αρα θα πρεπει να πιασω το δεξι ρευμα, μετα απο 30μ μπενουν αυτοι που ερχονται απο Θεσσαλονικη και πρεπει να πιασουν το δεξι ρευμα, ωσπου 10μ πιο κατω πρεπει να αλλαξουν ρευμα κυκλοφοριας.
Αυτο εγω το λεω ανεφαρμοστο, γιατι αν εφαρμοστει θα γινει της μουρλης απο τρακαρισματα. Το προβλημα ειναι οτι εχει παρα πολλες εξοδους σε ενα παρα πολυ μικρο κομβο οποτε δεν προλαβαινεις να αλλαζεις λωριδες.
ΥΓ. Φανταζομαι εχεις δει roundabout στην Αγγλια, εχει καμια επαφη με αυτο του κοσμος;
-
Ο χρήστης nrg_polini έγραψε:
Το προβλημα ειναι οτι εχει παρα πολλες εξοδους σε ενα παρα πολυ μικρο κομβο οποτε δεν προλαβαινεις να αλλαζεις λωριδες.
ακριβως αυτο!
ΥΓ. Φανταζομαι εχεις δει roundabout στην Αγγλια, εχει καμια επαφη με αυτο του κοσμος;
Μα ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΚΑΜΙΑ με του Cosmos!... Αυτο του Carrefour ειναι σωστο roundabout σε γενικες γραμμες...
Αμα τα γιδια μας (εργοληπτες και σχεδιαστες) μαθαιναν να χρησιμοποποιουν σωστα τον κυκλικο κομβο και με τις σωστες προτεραιοτητες (οχι αυτο που επικρατει εδω) ο κοσμος μας θα ταν καλυτερος και με πολυ λιγοτερα φαναρια!
-
Προτεραιότητα έχει αυτός που είναι στα δεξιά. Η ίδια προτεραιότητα ισχύει και στην Αγγλία (όπου λατρεύουν τα roundabout) αλλά επειδή κινούνται ΑΝΑΠΟΔΑ στον κύκλο, προτεραιότητα έχει αυτός που μπαίνει στον κύκλο (από δεξιά).
-
Σε όλο τον κόσμο προτεραιότητα έχει αυτός που κινείται στον κόμβο και όχι αυτός που μπαίνει. Στην Ελλάδα για να εφαρμοστεί αυτό πρέπει να μπούνε ειδικά σήματα ΣΤΟΠ αλλιώς ισχύει η ελληνική εκδοχή ( για να μην μπερδεύεται ο κόσμος ) της προτεραιότητας στα οχήματα που έρχονται απο δεξιά. Σε Κόσμος και Καρεφούρτ υπάρχουν ΣΤΟΠ γι αυτούς που μπαίνουν στον κόμβο.
Posts προς Θεσσαλονικείς