-
Κυκλικές πλατείες: Όταν η πρόοδος συναντά τη σκουριά
Γιατί δεν μπαίνετε από την πίσω είσοδο του Κόζμοζ να μη σας ενοχλούν οι οδηγοί του Εμπορικού (κάτι σαν τους οδηγούς του ΣΚ);
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Προτεραιότητα έχει αυτός που είναι στα δεξιά. Η ίδια προτεραιότητα ισχύει και στην Αγγλία (όπου λατρεύουν τα roundabout) αλλά επειδή κινούνται ΑΝΑΠΟΔΑ στον κύκλο, προτεραιότητα έχει αυτός που μπαίνει στον κύκλο (από δεξιά).Οπως ορθα εμιλησε και ο Μιραγκες... δεν ειναι θεμα δεξιας προτεραιοτηταςε κλπ... ειναι θεμα οτι ο κυκλικος κομβος λειτουργει ΜΟΝΟ αν προτεραιοτητα εχει αυτος που ειναι μεσα... που αλλωστε στον υπολοιπο πλανητη ειναι παραλογο να εξαναγκαζεις τον αλλο να φρεναρει στριμμενος, εδω βεβαια απολυτο λογικο!
Σε οποια αλλη περιπτωση ακυρωνονται τα πλεονεκτηματα!
Συγκρινω σχεδον καθημερινα την προβληματικη, επικυνδινη και διακοπτομενη λειτουργια του κυκλικου κομβου (ο θεος να τον κανει) στο Πανοραμα με αυτον του Carrefour που κυλαει σαν γαργαρο νερο...
-
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
Την Τετάρτη πρώτη παρουσίαση της Panamera στην Θεσσαλονίκη σε ανεξάρτητο έμπορο.test drive θα εχει?
-
Ο χρήστης popol@ros έγραψε:
Την Τετάρτη πρώτη παρουσίαση της Panamera στην Θεσσαλονίκη σε ανεξάρτητο έμπορο.
test drive θα εχει?
μας την επεσαν τα λιγουρια...
-
-
Aν φωτογραφιζοταν απο μεγαλυτερη αποσταση θα ηταν πολυ καλυτερα(δεν θα φαινοταν και το αυτοκινητο )
-
-
Ο χρήστης asteris έγραψε:
Μπας και είσαι πολιτικός μηχανικός?Όχι...
Φτανω στον κομβο απο το κοσμος για Θεσσαλονικη, αρα θα πρεπει να πιασω το δεξι ρευμα, μετα απο 30μ μπενουν αυτοι που ερχονται απο Θεσσαλονικη και πρεπει να πιασουν το δεξι ρευμα, ωσπου 10μ πιο κατω πρεπει να αλλαξουν ρευμα κυκλοφοριας.
Αυτο εγω το λεω ανεφαρμοστο, γιατι αν εφαρμοστει θα γινει της μουρλης απο τρακαρισματα. Το προβλημα ειναι οτι εχει παρα πολλες εξοδους σε ενα παρα πολυ μικρο κομβο οποτε δεν προλαβαινεις να αλλαζεις λωριδες.
ΥΓ. Φανταζομαι εχεις δει roundabout στην Αγγλια, εχει καμια επαφη με αυτο του κοσμος;
Δεν είναι και τόσο ανεφάρμοστο. Δεν είπα ότι ο κόμβος είναι τέλειος, αλλά με φυσιολογικούς οδηγούς (όχι Έλληνες ) που δεν κολλάνε στον μπροστινό τους και δεν σκέφτονται με το κάτω κεφάλι, δεν θα είχε ιδιαίτερο πρόβλημα.
roundabout στην Αγγλία δεν έχω δει (δεν έχω πάει), έχω δει όμως στη Γερμανία, στο Λουξεμβούργο και στην Κύπρο. Καμμία σχέση φυσικά με το Ελλαντιστάν, αλλά επαναλαμβάνω ότι ο βασικός λόγος που δεν δουλεύει σωστά είναι ότι εμείς δεν ξέρουμε πως να το χρησιμοποιούμε σωστά!
-
Η αληθεια ειναι καπου στη μεση, ναι μεν ειμαστε σαν οδηγοι για αλλα δεν μαθαμε να οδηγουμε σωστα σε κυκλικο κομβο γιατι ειναι ελαχιστοι ανα την Ελλαδα και μεχρι πριν λιγα χρονια ειχε προτεραιοτητα οποιος εμπαινε, τωρα σιγα σιγα το διορθωνουν
-
Οταν λες το διορθωνουν, αλλαξε τιποτα στον ΚΟΚ;
-
Απλα βαζουν πινακιδες στοπ.
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
Την Τετάρτη πρώτη παρουσίαση της Panamera στην Θεσσαλονίκη σε ανεξάρτητο έμπορο.
test drive θα εχει?
η ερωτηση που περίμενα ηταν : 'Φαΐ θα έχει'
-
Ο χρήστης nrg_polini έγραψε:
Απλα βαζουν πινακιδες στοπ.Όντως, βάζουν στοπ στους δρόμους εισόδου στον κόμβο, οπότε κατ' ουσίαν το σύστημα δουλεύει όπως στο εξωτερικό.
Στη Θεσσαλονίκη ενδιαφέρον έχει ο κυκλικός κόμβος στη συμβολή των οδών Σόλωνος και Π. Συνδίκα....εκεί υπάρχει στοπ στη Σόλωνος και τη Δροσίνη....όχι όμως στη Συνδίκα....με τη λογική υποθέτω ότι η περισσότερη κίνηση βρίσκεται επί της Συνδίκα. Ίσως και να έχει κάποιο νόημα αυτό......νομίζω όμως ότι και εκεί καλύτερα θα ήταν να είχαν στοπ όλοι οι δρόμοι εισόδου.
http://maps.google.com/maps?f=q&source= ... 4&t=h&z=19
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
test drive θα εχει?
η ερωτηση που περίμενα ηταν : 'Φαΐ θα έχει'
Eίναι σε δίαιτα το χρυσό μου
@Βέλη
Εννοείται οτι όλοι έπρεπε να έχουν ΣΤΟΠ αναρωτιέμαι ποιος βλάκας το σκέφτηκε αυτό -
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
Την Τετάρτη πρώτη παρουσίαση της Panamera στην Θεσσαλονίκη σε ανεξάρτητο έμπορο.Ποιον ανεξάρτητο έμπορο; Ποιον πρέπει να παρακαλέσω/απειλήσω/λαδώσω/whatever για να μου βρει πρόσκληση;
Έχουμε κι εμείς τα λιγούρια (για καλά αυτοκίνητα) ψυχή... -
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Εννοείται οτι όλοι έπρεπε να έχουν ΣΤΟΠ αναρωτιέμαι ποιος βλάκας το σκέφτηκε αυτό
Βασικά στον κυκλικό κόμβο θα έπρεπε όλοι να έχουν σήματα παραχώρησης προτεραιότητας (ανεστραμμένο τρίγωνο). Το να έχουν στοπ κανονικά δεν είναι καλή ιδέα, γιατί το στοπ σημαίνει ότι το όχημα θα πρέπει να ακινητοποιηθεί. Απλά στην ελλάδα έχουμε μια περίεργη χρήση του στοπ, το βάζουμε παντού ως διακοσμητικό (ακόμα και σε λωρίδες επιτάχυνσης στην είσοδο εθνικών οδών).
-
Πιστεύεις οτι ο Έλληνας οδηγός ξέρει την χρήση αυτού του σήματος που κάπου το είχε δει στο βιβλίο θεωρητικών μαθημάτων. Ειδικά η συνομοταξία 'οδηγω 250 χρόνια και θα μου πείς εμενα...'
Σε όλες τις Ευρωπαϊκές χώρες αυτό υπάρχει ( αν υπάρχει επιπλέον σήμανση ) γιατί αυτό είναι το σωστό και οχι το Stop αλλά η Ελλάδα και οι οδηγοί της είναι ιδιάζουσες περιπτώσεις. -
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
Κατά τις 8-8.30 θα πάω να δω από κοντά την Panamera.....διαβιβασε αναφορα....οβερ
-
Ξερουμε κανενα παλιατζιδικο η καποιον που να αγοραζει παλια αντικειμενα???
Posts προς Θεσσαλονικείς