-
Ο χρήστης offset έγραψε:
Εχει παρατηρήσει κανείς με πόσα χλμ έχει μπει στο τουνελ max? Οποιοδήποτε απο τα 2 ρεύματα.180 στη μεσαία λωρίδα, χωρίς ταρζανιές και γλυστρίματα.. Κινούμενος από ανατολικά προς δυτικά.
(Εννοείται σε ιδανικές συνθήκες, χωρίς κίνηση, με λάστιχα καλά ζεσταμένα κτλ κτλ).
Σηκώνει και παραπάνω χιλιόμετρα, αλλά γενικώς ψιλοκωλώνω να στρίβω με τόσο πολλά..
-
Με τι αυτοκίνητο;
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Με τι αυτοκίνητο;Ένα σέατ λεόν τετρακίνητο.
-
Για το 20VT4 πιστεύω οτι είναι καλά χλμ.Το ρίσκο παραμένει,αλλα το αυτοκίνητο τα έχει αυτα τα χλμ. Εχω ακούσει μέχρι και 190+ με megane 1.6 coupe... Προσωπικά πάνω απο 140 δεν τολμώ να μπώ εκει μέσα με οποιοδήποτε αυτοκίνητο. Είναι στροφή παρανοική.
Funky,ακριβώς γιαυτό διατύπωσα την απορία μου,σηκώνει πολύ ερπετολογία το θέμα.
-
190 με μεγκάν κουπέ;;; Να φανταστώ με φραπέ στο ένα χέρι και τσιγάρο στο άλλο, έτσι;
-
Ο χρήστης yannisLP έγραψε:
αλητη κοντρακια!!!!
Και με προοπτικές αναβάθμισης
-
Ο χρήστης offset έγραψε:
Για το 20VT4 πιστεύω οτι είναι καλά χλμ.Το ρίσκο παραμένει,αλλα το αυτοκίνητο τα έχει αυτα τα χλμ. Εχω ακούσει μέχρι και 190+ με megane 1.6 coupe... Προσωπικά πάνω απο 140 δεν τολμώ να μπώ εκει μέσα με οποιοδήποτε αυτοκίνητο. Είναι στροφή παρανοική.Funky,ακριβώς γιαυτό διατύπωσα την απορία μου,σηκώνει πολύ ερπετολογία το θέμα.
Kαλά, όλες οι στροφές σηκώνουν όχι ερπετολογία μόνο, τη ζωολογία ολόκληρη!
Η συγκεκριμένη στροφή από ανατολικά προς δυτικά είναι καλύτερη. Με σωστό αμάξι και χωρίς καγκουριές, χρησιμοποιώντας και τις τρεις λωρίδες, κανείς μπορεί να την πάρει με αρκετά πάνω από 200, χωρίς γλιστρήματα και τέτοια.
Ακριβώς επειδή κι εγώ αισθάνομαι ανασφάλεια με τόσα χιλιόμετρα και δεν έχω όρεξη να με ξεκολλάνε με σπάτουλα από το τούνελ, δεν πολυκάνω πειραματισμούς εκεί.. Περιορίζομαι σε άλλες στροφές..
-
δε ξερω τι να πω....
-
To δικό μου τα 210 τα έχει άνετα εκεί!
Κοντερίσια, για να πω την αλήθεια... Δηλαδή γύρω στα 200 πραγματικά.
Όταν μετρήσω και σε στεγνό, θα σας πω.
-
Χάρη, υπερβάλλεις λίγο... Εγώ με το δικό μου το καημένο, χωρίς το esp που έχεις εσύ, μπαίνω με 180 κοντεράτα. Αυτό βέβαια με 36 πίεση μπροστά και 40 πίσω.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Χάρη, υπερβάλλεις λίγο... Εγώ με το δικό μου το καημένο, χωρίς το esp που έχεις εσύ, μπαίνω με 180 κοντεράτα. Αυτό βέβαια με 36 πίεση μπροστά και 40 πίσω.E, γαλλική ανάρτηση...
-
Εσύ όμως με το κήρυγμα της υπογραφής σου με πόσα μπορείς να μπεις;
-
Με το κήρυγμά μου μπορώ να μπω με την βοήθεια του Θεού -πάλι-!!!
Με το αυτοκίνητο που αναφέρω στο κήρυγμα, στα 120 έχει αρχίσει η ουρά να έχει τα νεύρα της!
-
Αν όμως γίνει εφαρμογή του κηρύγματος στο συγκεκριμένο αυτοκίνητο;
-
Δυστυχώς, δεν θα έχουμε και τρελά αποτελέσματα...μόλις φορέσω τετρακίνηση, +60 άλογα και multiple choice ανάρτηση, θα σε πάρω για μετρήσεις!
-
Βασικά, off-topic, αλλά πρέπει να κάνουμε ένα συγκριτικό multiple choice και άκαμπτης ανάπτυξης/κρίσεως.
-
Ο περιφερειακός σχεδιάστηκε α)για διαφορετικές συνθήκες και όγκο κυκλοφορίας από αυτά που ισχύουν τώρα (θυμίζω φανάρια,το ότι κάποτε έστω στοιχειωδώς συντηρούνταν) και β)για οδηγούς που ξέρουν να οδηγούν.Για το α) έχω να πω ότι οι συνθήκες κυκλοφορίας αλλάζουν καθημερινά, τα αυτοκίνητα πληθαίνουν,το οδόστρωμα φθείρεται αλλά ο περιφερειακός μένει πάντα ο ίδιος!Κακοτράχαλος,με κάθε λογής εμπόδια, πετάγματα, κλίσεις-εκπλήξεις που πας αριστερά και όμως σε στρίβει δεξιά, παρανοικούς να πετάνε πέτρες στα αυτοκίνητα -το είδαμε και αυτό-, οδόστρωμα-καθρέφτης, εξόδους μετά τις εισόδους και πολύ κοντά σε αυτές και λογής άλλες πατέντες ελληνικές.Αν σε αυτό προσθέσουμε και το β) με τους οδηγούς-χάροντες που πήραν το δίπλωμα με λάδωμα ή επειδή στην εξέταση πήγαιναν με 10 χλμ/ώρα στον άδειο δρόμο της Καλαμαριάς και ανοίξαν την πόρτα με το δεξί χέρι, τότε έχουμε το καθημερινό ατύχημα στον περιφερειακό μας που ποικίλλει από απλό φιλάκι στον μπροστινό μέχρι νταλίκα που καβαλάει τις μπάρες αφου πάει με 120 (δεν το λέω έτσι, το έχω δει ο ίδιος) τέρμα αριστερά και συστήνεται στον απέναντι.Εδώ ρε παιδιά όταν έρχεσαι από Αθήνα,στον μεγαλύτερο οδικό άξονα της χώρας,και που αλλού στη Θεσσαλονίκη, έχει έξοδο από την εθνική στα αριστερά, εκεί που πάει για Ευζώνους αν θυμαμαι καλά.Τι συζητάμε τώρα...
-
Αμάν μαυτα τις παρατηρήσεις για την οδική ασφαλεια.Οκ το οδικό δίκτυο είναι ενα μπ....λο ,η άσφαλτος χάλια ,οι δήμαρχοι δεν ενδιαφέρονται και όλοι οι υπολοιποι οδηγοί εκτός απο τον εαυτό μας υπερβάλλουν οταν τρέχουν.
Παρόλαυτα όλοι μας τρέξαμε στον περιφερειακό και στην xpress και στο πανόραμα και στο λειβάδι.
Δε ρώτησα ποσο έχει μπει ο καθένας για να συγκρίνουμε τα τσου....νια μας,απλά ξεκίνησα ένα θεματάκι με πιο πικάντικο χαρακτήρα.
-
3 παρά το μεσημέρι, περιοχή καλλιθέα, ύψος δεξαμενής, πριν την Παναγία Φανερωμένη ερχόμενος από κέντρο σταματάω στο φανάρι. Μπροστά μου ένα βρώμικο κόρσα, το προηγούμενο μοντέλο. Από το πουθενά πλησιάζει μια εντούρο με δύο ατόμα, σταματάει δεξιά του κόρσα, ο Νο2 πηδάει από τη μηχανή , ανοίγει την πόρτα του κόρσα και...χύνεται μέσα, όπου είναι δύο άτομα. Λέω, τίποτα φίλοι θα είναι και κάνουν πλάκα, αλλά κοιτώντας καλύτερα βλέπω ότι έχει αρχίσει το ξύλο στο αυτοκίνητο.
Εν τωμεταξύ το φανάρι έχει ανάψει, κανείς δεν ξεκινάει, από το αντίθετο ρέυμα επίσης έχουν σταματήσει και κοιτάνε. Ο οδηγός της μηχανής πηγαίνει φορώντας το κράνος από την πλευρά του οδηγού του κόρσα, ανοίγει την πόρτα, σκύβει και παίρνει τα κλειδιά, βγάζοντας και μια γκόμενα από μέσα κυριολεκτικά σέρνοντας την. Εμένα μου κάνει νόημα να περάσω από αριστερά και να φύγω. Η γκόμενα(ψιλοσαβούρα ήταν..) δεν βγάζει μιλιά και ήταν έτοιμη να κλάψει. Ο άλλος μηχανόβιος έχει βγάλει τον συνοδηγό του αυτοκινήτου έξω και τον έχει στήσει στον τοίχο, ενώ ο συναδελφος του σπρώχνει την γκόμενα προς τα εκεί....
Τελικά ήταν μπάτσοι που μόλις είχαν κάνει μια ταχύτατη και εξαιρετική σύλληψη. Ούτε που σκέφτηκα να βγάλω τη μηχανή και να αρχίσω να τραβάω την σκηνη. -
Έχει Καλλιθέα και Παναγία Φανερωμένη το Σικάγο;
Μπορώ να πω ότι έμεινα άφωνος με αυτό που διάβασα! Επιτέλους κάτι σωστά δουλεμένο. Μπράβο!
Posts προς Θεσσαλονικείς