-
Μη γενικεύεις (παλι).Ειναι θέμα συγκοινωνιολόγων η γενίκευση και η υπερβολή? Δε θα συμπληρώσω κάτι άλλο,απλά θυμήσου τις δικές σου αντιδράσεις όταν άκουσες οτι έχει συμβεί ατύχημα.
Κρίνε αναλόγως. -
Εγω προσωπικα δεν εκοψα καθολου , και μαλιστα το αντιληφθηκα αφου ειχα στριψει για Παπαγεωργιου. Τελοσπαντων σκοπος μου δεν ειναι να μπω σε αντιπαραθεση μαζι σου. Απλα πιστευω οτι η πλειοψηφια των οδηγων εκοβε απο περιεργεια , με αποτελεσμα σημειοτον απο το τουνελ του περιφεριακου μεχρι τη διασταυρωση για Παπαγεωργιου.
Σε ενα ατυχημα πρεπει να σταματα καποιος για παροχη Α Βοηθειων , κι οχι να κοβει για να ικανοποιησει την περιεργεια του. (Να σταματα και να προσφερει βοηθεια οταν και εφοσον γνωριζει . Αυτο βεβαια ειναι ενα αλλο κεφαλαιο). -
Η μόνη μου ένσταση αφορούσε την περιέργεια ως χαρακτηριστικο του Νεοέλληνα.Στα υπόλοιπα δεν έχω λόγο να διαφωνήσω.
Οσο για την σωστή παροχή των πρώτων βοηθειών ίσως είναι καλό να το ανοίξουμε αυτό το κεφάλαιο-εαν δεν υπάρχει ήδη.
-
η κατάσταση έχει παραγίνει στη διασταύρωση του Παπαγεωργίου.
στο ρεύμα προς δυτικά όσοι θέλουν να στρίψουν για εσωτερική περιφερειακή πιάνουν κ τα 3(4) ρεύματα με αποτέλεσμα όταν φτάσουν αρκετά κοντά στη στροφή να πατάνε απότομα φρένο κ να στρίβουν τέρμα δεξιά...πολλές φορές κ χωρίς φλαςόσοι θέλουν να συνεχίσουν ευθεία είναι καταδικασμένοι...
-
Μπήκαν εδώ και μερικές μέρες σε λειτουργία τα φανάρια στη διασταύρωση Επιδαύρου-Αμφιπόλεως-Ναυπλίου-Πυλαίας στην Κάτω Τούμπα.
Αποτέλεσμα: Λίγο ακόμα και η Αμφιπόλεως θα είναι ο δρόμος με τη μεγαλύτερη συχνότητα φαναριών ανά μέτρο απόστασης! Πλέον έχει μόνιμο μποτιλιάρισμα, ακόμα και σε ώρες που δεν υπάρχει μεγάλη κίνηση, είναι πολύ κακορυθμισμένα και σε χρεώνουν περίπου 40-45 δευτερόλεπτα, αν καταφέρεις να το περάσεις με τη μια. Στην κλασσική περίπτωση όμως, ο χρόνος αυξάνεται περίπου στα 3-4 λεπτά και αν είναι ώρα αιχμής το 10λεπτάκι το έχεις σίγουρο. Λες και δεν είχε αρκετά προβλήματα ο δρόμος...
Από την άλλη, εύγε στον άνθρωπο που σκέφτηκε το φανάρι μπροστά στα σχολεία της Περαιβού. Λειτουργεί μόνο με κουμπί, δεν δημιουργεί κίνηση, ο κόσμος περνάει με ακόμα μεγαλύτερη ασφάλεια. Αν οι Δήμοι ρυθμίζουν τα φανάρια, μάλλον ο Δήμος Θεσσαλονίκης υστερεί σε σχέση με το Δήμο Πυλαίας στο θέμα...
-
Εγώ πάντως έχω παρατηρήσει το εξής: ΣΕ μικρές διασταυρώσεις στην πόλη εάν τύχει και δεν λειτουργούν τα φανάρια, η κίνηση είναι κατά πολύ ομαλότερη και περνάς περιμένοντας ελάχιστα, καθώς κατά ένα περίεργο τρόπο όλοι, μα όλοι οι οδηγοί ακόμη και αυτοί που χαρακτηρίζονται ως ζώα συνενοούνται μεταξύ τους(μια περνάς εσύ , μια εγώ). Βέβαια, πεζοί δεν περνάν καθόλου αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία.
-
famas
Έχεις δίκιο. Μάλιστα στις διασταυρώσεις που δεν είναι πολύ υψηλής κυκλοφορίας (όπως π.χ. διασταυρώσεις μικρών δρόμων στο Κέντρο), και οι πεζοί περνάνε γρηγορότερα απέναντι... -
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Από την άλλη, εύγε στον άνθρωπο που σκέφτηκε το φανάρι μπροστά στα σχολεία της Περαιβού. Λειτουργεί μόνο με κουμπί, δεν δημιουργεί κίνηση, ο κόσμος περνάει με ακόμα μεγαλύτερη ασφάλεια. Αν οι Δήμοι ρυθμίζουν τα φανάρια, μάλλον ο Δήμος Θεσσαλονίκης υστερεί σε σχέση με το Δήμο Πυλαίας στο θέμα...
Το φανάρι καλό είναι.... Τα αυτοκίνητα όμως που από την στιγμή που φαρδύναν τον δρόμο παρκάρουν διαγώνια δημιουργούν απίστευτο πρόβλημα. Ο δρόμος πλέον είναι πιο στενός από ότι ήταν πριν την διαπλάτυνση. Και η καλύτερη? όταν συναντηθούν τα δύο λεωφορεία, ένα στην άνοδο και ένα στην κάθοδο. Δεν φεύγεις από εκεί ούτε σε μία ώρα.
-
Πλέον παρκάρουν διαγώνια μόνο χαμηλά, όπου έχει περισσότερο ωφέλιμο πλάτος ο δρόμος. Τώρα τελευταία -ειδικά μετά την ασφαλτόστρωση- είναι πιο καλά τα πράγματα. Το θέμα είναι πότε θα καταλάβουν ότι αυτές οι πεζοδρομημένες γωνίες ΔΕΝ είναι για να παρκάρουν...
Χαρακτηριστικό το φαινόμενο στην Κασσάνδρου, που πλέον επισήμως χωράει μόνο ένα αυτοκίνητο σχεδόν σε όλο το μήκος της.
-
Καλά πάντως κι αυτές οι πεζοδρομημένες γωνίες έχουν βγει πολύ έξω στο δρόμο...Πιστεύω ότι δεν εξυπηρετούν την κίνηση των πεζών, απλά φτιάχτηκαν για να δυσκολεύουν την κίνηση των αυτοκινήτων, ακθότι αφού απέτυχαν να βρουν λύση στο κυκλοφοριακό σκέφοτνατια απλά να περιορίσουν την κίνηση ,όχι να την ευκολύνουν.....π.χ. Αγ. Δημητρίου και στο φανάρι του Υπουργείου στρίβεις επάνω αριστερά για Ολυμπιάδος...Εκείνη η γωνία θέλει λίγο ακόμη για να φτάσει στη μέση του δρόμου.
-
Πως έγινε και 2 φορές τη τελευταία εβδομάδα πέτυχα 2 'τρακαρίσματα' στον περιφερειακό στο ίδιο σημείο πριν το τούνελ πηγαίνοντας δυτικά.Το κοινό τους χαρακτηριστικό οτι για κάτι ψιλογρατζουνίτσες σταμάτησαν στην αριστερή λωρίδα για να κάνουν αποτίμηση ζημιών και ανταλλαγή εγγράφων.Δώστου φρεναρίσματα απο πίσω.
Ενα καλό πάντως που παρατηρώ,ότι πολλοί οδηγοί σε απότομα φρεναρίσματα ανάβουν τα αλαρμ (δε νομίζω να είναι όλα με αυτόματη ενεργοποίηση).
-
Ναι, όντως και εγώ το βλέπω αυτό με τα αλάρμ!
Μια σημείωση που έχω κάνει μερικές φορές: Ανεβαίνοντας την 28ης Οκτωβρίου και φτάνοντας στη διασταύρωση Τ με Παπαναστασίου, μπροστά ακριβώς στο ίδρυμα Άγιος Στυλιανός, το φανάρι κολλάει και περιμένεις με κόκκινο για 2 κύκλους. Λίαν εκνευριστικό! Σήμερα μου ξανασυνέβη.
-
το φανάρι κολλάει και περιμένεις με κόκκινο για 2 κύκλους. Λίαν εκνευριστικό! Σήμερα μου ξανασυνέβη.Πιθανως να μην κολλαει, αλλα να ειναι ετσι ρυθμισμενο, αν πιστευουν οτι ο μικρος δρομος εχει πολυ λιγη κυκλοφορια.
Ετσι ηταν για καποιο διαστημα (παλια) ρυθμισμενο το φαναρι που εστριβε αριστερα απο το δρομο του αεροδρομιου προς Διαβαλκανικο-Καρφουρ (παλια λεμεεε, προ ΙΚΕΑ και ανισοπεδης). Περιμενες δυο κυκλους, ενω ενδιαμεσα ανοιγαν τις αλλες κατευθυνσεις της διασταυρωσης -
Δεν συμβαίνει κάθε φορά όμως. Μερικές φορές μου έχει τύχει μόνο, αν και το χρησιμοποιώ συχνά. Το θέμα είναι ότι όποτε συμβαίνει, έχει αυτοκίνητα που κλείνουν μέχρι και την Εγνατία...
Πολύ σπαστικό πάντως σε τέτοια περίπτωση ο πρώτος να μην καταλαβαίνει τι να πρέπει να κάνει...
-
Παρατηρησε κανεις τα καινουρια φαναρια στην διασταυρωση μπροστα απο την πλατεια της ΧΑΝΘ?!?!?
Πρεπει να ειναι τεχνολογιας LED.. Ειναι αισθητα πιο δυνατα σε φωτισμο, μαλιστα οταν αναβει το πρασινο και εισαι μπροστα στο φαναρι νομιζεις οτι ξημερωσε (με δεδομενο οτι περνας απο εκει νυχτα!)Προχθες τα προσεξα πρωτη φορα αλλα συνεχεια το ξεχνουσα!
-
Τώρα τα είδα, ναι. Led είναι, και για τα αμάξια, και για τους πεζούς. Τουλάχιστον θα καίγονται λιγότερο...
-
Χθες το μεσημέρι από την έξοδο για Τριανδρία του Περιφερικού μέχρι τον Ευκλείδη έκανα 50 λεπτά!!!
όοοοοομοοοοορφηηηηη Θεσσαλονιιιικηηηη (κατά το άσμα)
Ειδικά διασταύρωση Κατσιμήδη με Παπάφη: sex
Και μέσα σ' όλα ο $#@%^&&$ ο από πίσω να κορνάρει! Να πάω ΠΟΥ ΡΕ %^$%&^.
-
Den ksereis esi...
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Και μέσα σ' όλα ο $#@%^&&$ ο από πίσω να κορνάρει! Να πάω ΠΟΥ ΡΕ %^$%&^.Από άλλο δρόμο! Δεν κατάλαβες ότι ενοχλούσες;
Τρομερή κίνηση Πέμπτη 21 και Παρασκευή 22. Οι χρόνοι μου για μερικές διαδρομές που χρονομετρώ έχουν ανέβει γύρω στο 50-60%. Και Παρασκευή απόγευμα-Σάββατο πρωί πρέπει να είναι ακόμα χειρότερα!!!
Tzigierocharmak66, πώς και δεν οργανώθηκε κάνας καφές;!
-
Και μέσα σ' όλα ο $#@%^&&$ ο από πίσω να κορνάρει! Να πάω ΠΟΥ ΡΕ %^$%&^.
Από άλλο δρόμο! Δεν κατάλαβες ότι ενοχλούσες;
Τρομερή κίνηση Πέμπτη 21 και Παρασκευή 22. Οι χρόνοι μου για μερικές διαδρομές που χρονομετρώ έχουν ανέβει γύρω στο 50-60%. Και Παρασκευή απόγευμα-Σάββατο πρωί πρέπει να είναι ακόμα χειρότερα!!!
Tzigierocharmak66, πώς και δεν οργανώθηκε κάνας καφές;!
Kαφές δεν οργανώθηκε γιατί περασα για λίγες ώρες. Εξάλλου θα κανονίσουμε 'επισημη' συνάντηση!
Ξέρετε κανέναν πιο σύντομο δρόμο για να κατεβαίνω από τον περιφερειακό στο 424; (το παλιό έτσι; )
Posts προς Θεσσαλονικείς