-
εγώ κάθε 3 μέρες σχεδόν βλέπω γυαλιά από σπασμένα παράθυρα πάνω στον κεντρικό δρόμο μπροστά από τη βιβλιοθήκη, πηγαίνοντας προς ιατρική. επίσης στις 11.30 μμ έσπασαν το παράθυρο ενός φίλου μου μπροστά από τη βιβλιοθήκη. μια πέτρα πέταξαν μέσα. εγώ μετά τις 10.00 μμ έχω έναν φόβο για το αυτοκίνητο. επίσης έχουν σπάσει παράθυρο φίλου μου το μεσημέρι στην αγίου δημητρίου 2 φορές.
-
Ο χρήστης Gilles_27 έγραψε:
Καιρός ήταν. Τα Σαββατοκύριακα όμως γιατί να το κλείνουν και να μην επιτρέπουν είσοδο για παρκάρισμα;
Θα άφηνες αυτοκίνητο μέσα στη πανεπιστημιούπολη το σ/κ; (όχι, όλο το διήμερο, έστω λίγες ώρες)
Καλά, πέρα από το γεγονός ότι οποιοδήποτε μέτρο δεν είναι ανάγκη να το εφαρμόζουν για μένα προσωπικά , η αλήθεια είναι ότι μόνο στο πανεπιστήμιο δεν έχει παρουσιαστεί πρόβλημα στα αυτοκίνητα της οικογενείας τα τελευταία 10+ χρόνια. Αντίθετα, έχει παρουσιαστεί στο ΑΧΕΠΑ μια φορά, που είναι λίγο ιδιάζουσα περίπτωση.
Η ερώτησή μου έχει να κάνει με το αν είναι ανάγκη να περιφρουρείται το πανεπιστήμιο και τα ΣΚ, ενώ θα μπορούσε να δρα επικουρικά σαν χώρος στάθμευσης για την πόλη. Ούτως ή άλλως, ο όγκος του ΣΚ στο Πανεπιστήμιο δεν νομίζω να είναι ο ίδιος με τις καθημερινές.
Απλά είναι άδειο πλεόν το campus τα Σαβ/κα, όπως και τα απογεύματα των καθημερινών. Ουσιαστικός λόγος δεν υπάρχει. Επίσης είναι και εντελώς στρουθοκαμηλιστικό το μέτρο. Όποιος θέλει μπαίνει απο την είσοδο για το ΑΧΕΠΑ απο Αγ. Δημητρίου....
Και εγώ ερωτώ κάτι πολύ απλό: Τα αυτοκίνητα, που κατεβαίνουν κέντρο τις ημέρες που έχει αγώνα στο Παλέ ή κάποια μεγάλη έκθεση που θα πάνε???? Μιλάω πάντα για απογευματινές ώρες και όχι τις ώρες που πρέπει να εξυπηρετούνται/μαστε πρωτίστως οι σχετικοί με το Α.Π.Θ...
πρώτον, κ τις καθημερινές είναι γεμάτος ο χώρος γύρω από νομική κ βιβλιοθήκη ως τις 7.30. τόσο κόπο κάνω κάθε μέρα.
2ον για τον αγώνα στο παλέ, έχει ένα ωραιότατο parking ακριβώς δίπλα, στο βελίδειο, που είναι μονίμως άδειο... υπάρχει επίσης κ ο οασθ που έχει στάση ακριβώς μπροστά...
-
Ο χρήστης teris3 έγραψε:
Δεν προσπαθώ να σε πείσω κιόλας αλλά αν στο ξαναζητήσουν το κράνος, ρώτα τον securitα για ποιο λόγο και θα σου πει
Μα ο ίδιος μου το είπε από μόνος του. Δεν προσπάθησα να το συζητήσω μαζί του πάντως, είναι απλώς εκτελεστικό όργανο. Η καλύτερη πολιτική πάντως είναι του MediaMarkt που έχει ντουλαπάκια στην είσοδο.
με απόστροφο
Ήταν μη αποδεκτός χαρακτήρας στη φόρμα.
-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Καλά, πέρα από το γεγονός ότι οποιοδήποτε μέτρο δεν είναι ανάγκη να το εφαρμόζουν για μένα προσωπικά
Α ναι, ο κλασσικός κανόνας αυτοεξαίρεσης του έλληνα...
Η ερώτησή μου έχει να κάνει με το αν είναι ανάγκη να περιφρουρείται το πανεπιστήμιο και τα ΣΚ, ενώ θα μπορούσε να δρα επικουρικά σαν χώρος στάθμευσης για την πόλη. Ούτως ή άλλως, ο όγκος του ΣΚ στο Πανεπιστήμιο δεν νομίζω να είναι ο ίδιος με τις καθημερινές.
Πράγματι, ενώ υπάρχουν άνθρωποι που δουλεύουν στο Πανεπιστήμιο και Σ/Κ, είναι ελάχιστοι σε σχέση με τις καθημερινές. Οπότε θα μπορούσε να γίνει αυτό που λες.
@doom1983: Εννοείς την 3ης Σεπτεμβρίου; Γιατί η Καυτατζόγλου πάει από τη Β.Γεωργίου (δίπλα στο προσκοπόσπιτο) μέχρι το 424. Εκεί μάλλον φταίει ότι δεν περνάνε πεζοί.
-
Ο χρήστης Gilles_27 έγραψε:
Απλά είναι άδειο πλεόν το campus τα Σαβ/κα, όπως και τα απογεύματα των καθημερινών. Ουσιαστικός λόγος δεν υπάρχει. Επίσης είναι και εντελώς στρουθοκαμηλιστικό το μέτρο. Όποιος θέλει μπαίνει απο την είσοδο για το ΑΧΕΠΑ απο Αγ. Δημητρίου....
Μιλάμε για το ίδιο campus; Τα βράδια λείπουν τα τριπλοπαρκαρισμένα που έχει το πρωί-μεσημέρι, απέχει πάρα πολύ όμως από το να το πεις άδειο...
Αυτό για την είσοδο του ΑΧΕΠΑ είναι σωστό, όμως από εκεί (κανονικά) δεν έχεις πρόσβαση σε όλους τους χώρους. Μπορείς να πας μόνο ευθεία μέχρι την Εγνατία ή αριστερά πίσω από το ΑΧΕΠΑ.
Και εγώ ερωτώ κάτι πολύ απλό: Τα αυτοκίνητα, που κατεβαίνουν κέντρο τις ημέρες που έχει αγώνα στο Παλέ ή κάποια μεγάλη έκθεση που θα πάνε???? Μιλάω πάντα για απογευματινές ώρες και όχι τις ώρες που πρέπει να εξυπηρετούνται/μαστε πρωτίστως οι σχετικοί με το Α.Π.Θ...
Οι εκθέτες σταθμεύουν δωρεάν μέσα στους χώρους της ΔΕΘ. Οι υπόλοιποι στα πάρκινγκ του Βελλίδειου, της Αγγελάκη, (μελλοντικά) του Δημαρχείου, γύρω από το Καυτατζόγλειο, (αν έχουν πόδια) δίπλα στο θέατρο Γης. Στο κάτω-κάτω (όπως γράφει ο PeterPan) ας πάρουν λεωφορείο.
Το πανεπιστήμιο δεν υπάρχει για να προσφέρει τζάμπα χώρους στάθμευσης σε όποιους θέλουν να κατεβαίνουν στη περιοχή σώνει και καλά με αυτοκίνητο. Μπορεί να εξυπηρετεί το ευρύτερο σύνολο (πχ παραχωρόντας χώρους για τη κατασκευή του μετρό ή τα Σ/Κ), όχι όμως ετσιθελικά να απαιτούμε τους χώρους του.
Εγώ ελπίζω να γίνει κάποια στιγμή αυτό. Είναι περισσότερο κοντά στο κέντρο και δεν υπάρχουν πολλές θέσεις τριγύρω. Μπορεί και να εξυπηρετήσει αλλά και να βγάλει καλά λεφτά για το πανεπιστήμιο (για καινούρια εργαστήρια, περισσότερη έρευνα κλπ) αλλά άντε να πείσεις τα στενόμυαλα 'τραπεζάκια'...
-
Ο χρήστης zorz έγραψε:
Καλά, πέρα από το γεγονός ότι οποιοδήποτε μέτρο δεν είναι ανάγκη να το εφαρμόζουν για μένα προσωπικά
Α ναι, ο κλασσικός κανόνας αυτοεξαίρεσης του έλληνα...
Όχι, δεν αυτο-εξαιρούμαι, απλά υπάρχουν μέτρα που είτε εφαρμόζονται είτε όχι, δεν με επηρεάζουν καθόλου...! Π.χ. μια μονοδρόμηση στενο-σόκακου στην Πολίχνη θα με αφήσει παγερά αδιάφορο, χώρια που ο υπεύθυνος προφανώς δεν είχε εμένα στο μυαλό του! Δεν φοιτώ ούτε εργάζομαι στο ΑΠΘ, και πλέον σπανίως παρκάρω εκεί.
-
Ο χρήστης zorz έγραψε:
Μιλάμε για το ίδιο campus; Τα βράδια λείπουν τα τριπλοπαρκαρισμένα που έχει το πρωί-μεσημέρι, απέχει πάρα πολύ όμως από το να το πεις άδειο...
Η αλήθεια είναι ότι πλέον δεν κατεβαίνω καθημερινά στο campus και δεν έχω ακριβή εικόνα. Ωστόσο, αργά το απόγευμα προς βραδάκι νομίζω ότι αδειάζει σχετικά. Εννοείται ότι εξαιρώ τις ημέρες που εφημερευει το ΑΧΕΠΑ.
Αυτό για την είσοδο του ΑΧΕΠΑ είναι σωστό, όμως από εκεί (κανονικά) δεν έχεις πρόσβαση σε όλους τους χώρους. Μπορείς να πας μόνο ευθεία μέχρι την Εγνατία ή αριστερά πίσω από το ΑΧΕΠΑ.
Πας και δεξια μια χαρά, αν θες... Εκείνα τα 'τουβλάκια' που είχαν βάλει κάποτε για να μη στρίβεις δεν υπάρχουν πλέον... Εν ολίγοις πας οπουδήποτε (σχεδόν). Αν αυτό δεν είναι στρουθοκαμηλισμός, τι είναι? Και δεν προτείνω να κλείσουν και την είσοδο του νοσοκομείου...
Οι εκθέτες σταθμεύουν δωρεάν μέσα στους χώρους της ΔΕΘ. Οι υπόλοιποι στα πάρκινγκ του Βελλίδειου, της Αγγελάκη, (μελλοντικά) του Δημαρχείου, γύρω από το Καυτατζόγλειο, (αν έχουν πόδια) δίπλα στο θέατρο Γης. Στο κάτω-κάτω (όπως γράφει ο PeterPan) ας πάρουν λεωφορείο.
Το πανεπιστήμιο δεν υπάρχει για να προσφέρει τζάμπα χώρους στάθμευσης σε όποιους θέλουν να κατεβαίνουν στη περιοχή σώνει και καλά με αυτοκίνητο. Μπορεί να εξυπηρετεί το ευρύτερο σύνολο (πχ παραχωρόντας χώρους για τη κατασκευή του μετρό ή τα Σ/Κ), όχι όμως ετσιθελικά να απαιτούμε τους χώρους του.
Εγώ ελπίζω να γίνει κάποια στιγμή αυτό. Είναι περισσότερο κοντά στο κέντρο και δεν υπάρχουν πολλές θέσεις τριγύρω. Μπορεί και να εξυπηρετήσει αλλά και να βγάλει καλά λεφτά για το πανεπιστήμιο (για καινούρια εργαστήρια, περισσότερη έρευνα κλπ) αλλά άντε να πείσεις τα στενόμυαλα 'τραπεζάκια'...
Δε ζητάω κάτι ετσιθελικά, εξάλλου και εγώ φοιτητής είμαι (ακομη ) και αν το έβλεπα ωφελιμιστικά θα έλεγα 'να τσακιστούν να φύγουν όλοι'....
Θεωρώ όμως ότι σε μια πόλη που είναι δεδομένο πλέον το πρόβλημα με τη στάθμευση και γνωστό το κομφούζιο που επικρατεί στις περιπτώσεις που προανέφερα είναι, αν μη τι άλλο, ανόητο και υποκριτικό να εφαρμόζονται τέτοια μέτρα 'ώστε σταδιακά να επιτύχουμε περισσότερο ανθρώπινους όρους μετακίνησης όλων μας' όπως αναφέρει το mail της πρυτανείας....
Με άλλα λόγια λέω ότι δεν κοστίζει σε κανέναν τίποτα να μένει ανοιχτό το campus και να διευκολύνεται και ο μέσος Θεσσαλονικεύς σε τέτοιες περιπτώσεις. Καθημερινά εννοείται ότι ο χωρος του πρέπει να εξυπηρετεί πρωτίστως, αν όχι αποκλειστικά, του σχετιζόμενους με το Α.Π.Θ.
Όσο για τα παρκινγκ, no objection....
-
Πήγα στην chipsaway σήμερα. Οι κλειδιές είναι στο πίσω φτερό (20 εκ) πίσω πόρτα (40 - 50 εκ) εμπρός πόρτα (40-50 εκ) και εμπρός φτερό (10 εκ) . Τιμή 300 ευρώ.
Όποιος μου το έκανε είναι παλιάνθρωπος
-
Ο χρήστης konstantinosV έγραψε:
Πήγα στην chipsaway σήμερα. Οι κλειδιές είναι στο πίσω φτερό (20 εκ) πίσω πόρτα (40 - 50 εκ) εμπρός πόρτα (40-50 εκ) και εμπρός φτερό (10 εκ) . Τιμή 300 ευρώ.Όποιος μου το έκανε είναι παλιάνθρωπος
Μη τα δινεις,μη το φτιαχνεις
Αν στο εκαναν στην γειτονια σου,οι εκτεταμενες αυτες γρατζουνιες,υποδηλωνουν οτι καποιος απο εκει,το εχει σταμπαρει το αμαξι και θα σου κανει νεες μολις το δει και παλι φτιαγμενοΤο πατρικο μας αυτοκινητο ειναι γεματο απο τετοιες γρατζουνιες
Μαλιστα καποτε καποιος στην γειτονια ειχε χαραξει το μισι καπω
μετα απο ενα χρονο περιπου το βαψαμε,και εκενε την ιδια γρατζουνια στο ιδιο σημειο -
Πήγα στην chipsaway σήμερα. Οι κλειδιές είναι στο πίσω φτερό (20 εκ) πίσω πόρτα (40 - 50 εκ) εμπρός πόρτα (40-50 εκ) και εμπρός φτερό (10 εκ) . Τιμή 300 ευρώ.Όποιος μου το έκανε είναι παλιάνθρωπος
Και το οποιο Patch νομιζω πως θα φαινεται κιολας.... ρωτα ποσο κανει και ενα κανονικο βαψιμο.
-
Σας ευχαριστώ πολύ παιδιά για την συμπαράσταση και τη βοήθεια. Εκεί θα πάω τελικά όπως είπατε θα κάνω. Εμείς να είμαστε καλά και όλα γίνονται απλά ώρες ώρες το μυαλό κολλάει με την κακεντρέχεια ορισμένων.Κωνσταντίνε μιλάμε είναι πολλά τα ζώα... πολλά τα λεφτά για να το επισκευάσεις... το χειρότερο είναι το 'γαμώτο' της υπόθεσης.
εμένα μου φαίνονται πολλά τα λεφτά για την επισκευή. αλλά κ για να το βάψεις πάλι πολλά τα λεφτά θα είναι. είναι να μη σου το κάνουν. εγώ για αυτό δεν πρόκειται να δώσω λεφτά για να πάρω καινούριο αμάξι ακριβό κ να το αφήνω έξω... η μ@λ@κί@ σε αυτή την χώρα πάει σύννεφο...
-
Ειλικρινα προσπαθω να σκεφτω για ποιο λογο μπορει καποιος 'ανθρωπος' να κανει κατι τετοιο αλλα δε μου'ρχεται τπτ λογικο στο μυαλο!Θα μου πεις δεν υπαρχει λογικη,οποτε τι παιδευεσαι τσαμπα;Παντως στην περιπτωση ενος φιλου μου,τις κλειδιες του τις εκανε ενα γυμνασιοπαιδο απο τη γειτονια του που για κακη του τυχη το πετυχε την ωρα που το χαραζε ο αδερφος του φιλου μου κ τον επιασε! Τι του εφταιγε το αμαξι ενας θεος ξερει!
Η chips away παντως κανει παρα πολυ καλη δουλεια.Ενας φιλος μου ειχε γδαρσιμο στον μπροστινο προφυλακτηρα(ειχε φυγει τελειως το χρωμα δηλ) κ το πηγε εκει να του το βαψουν κ δε φαινεται τπτ! -
Ο χρήστης Corsadi έγραψε:
Ειλικρινα προσπαθω να σκεφτω για ποιο λογο μπορει καποιος 'ανθρωπος' να κανει κατι τετοιο αλλα δε μου'ρχεται τπτ λογικο στο μυαλο!Θα μου πεις δεν υπαρχει λογικη,οποτε τι παιδευεσαι τσαμπα;Παντως στην περιπτωση ενος φιλου μου,τις κλειδιες του τις εκανε ενα γυμνασιοπαιδο απο τη γειτονια του που για κακη του τυχη το πετυχε την ωρα που το χαραζε ο αδερφος του φιλου μου κ τον επιασε! Τι του εφταιγε το αμαξι ενας θεος ξερει!
Η chips away παντως κανει παρα πολυ καλη δουλεια.Ενας φιλος μου ειχε γδαρσιμο στον μπροστινο προφυλακτηρα(ειχε φυγει τελειως το χρωμα δηλ) κ το πηγε εκει να του το βαψουν κ δε φαινεται τπτ!Δεν εχει λογικη
αμα ειναι κομπλεξαρες,δεν βγαζεις ακρη
Μια γρια στην γειτονια εριχνε καυτο λαδι απο το μπαλκονακι της σε οποιν το εβαζε απο κατω
μη σου τυχειΕπισης καποιος ακουστικος τυπος μου εγδαρε τον προφυλακτηρα σημερα στο Κοσμος.
Ηταν η μοναδικη γωνια που δεν ειχα σημαδια,απο χτυπηματα αλλων,
τωρα ειμαι πληρης -
Έχω την εντύπωση ότι ισχύει αυτό που ανέφερε ο Corsadi. Συνήθως τέτοιες συμπεριφορές τις έχουν αγόρια Γυμνασίου - Λυκείου. Οι περισσότεροι έχουμε περάσει από αυτή την ηλικία και ξέρουμε πως σκεφτόμασταν και πως λειτουργούσαμε εκείνη την εποχή. Τουλάχιστον αν όχι εμείς σίγουρα κάποιοι φίλοι και συμμαθητές μας.
Οι περιπτώσεις νομίζω να είναι κάποιος μεγάλος σε ηλικία είναι πολύ πιο σπάνιες (κάποιος που αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα ή έχει προηγηθεί κάτι μαζί του ίσως).
Σε κάθε περίπτωση περαστικά Κωνσταντίνε. Υπάρχει μήπως περίπτωση να καταφέρεις κάτι μόνος σου με αυτές τις ειδικές αλοιφές που υπάρχουν? Νομίζω ότι αν δεν είναι πολύ βαθιά η γρατζουνιά κάνουν δουλειά. Εμένα μου έχουν χαρακώσει το καπό πάνω από την μάσκα αλλά ψιλο φοβάμαι να το δοκιμάσω γιατί είναι και φάτσα κάρτα. Αν δεν έχει επιτυχία φοβάμαι μη μου καταστρέψει το χρώμα. Έχει δοκιμάσει κανείς; -
konstantinosV
Αν ειναι να δωσεις 300
-
Παιδιά θα το κάνω στην chips away και μετά προσωρινά θα το βάλω σε γκαράζ το πολύ για 6 μήνες , ήδη ψάχνω να αγοράσω σπίτι με υπόγειο πάρκινγκ και να λύσω το πρόβλημα άπαξ και διά παντός. Απαπα καλά λέει ο peterpan για χρέπια είμαστε. Κοπρολαός.
-
Παιδιά θα το κάνω στην chips away και μετά προσωρινά θα το βάλω σε γκαράζ το πολύ για 6 μήνες , ήδη ψάχνω να αγοράσω σπίτι με υπόγειο πάρκινγκ και να λύσω το πρόβλημα άπαξ και διά παντός. Απαπα καλά λέει ο peterpan για χρέπια είμαστε. Κοπρολαός.συμφερει να πληρωνεις γκαραζ?αλλα και γκαραζ να πληρωνεις καπου εξω,οταν το παρεις καποιος θα βρεθει παλι να σου κανει το κακο
εγω εχω συμβιβαστει πλεον
Δεν λεω,οταν μου καναν την πρωτη,που ηταν και καινουριο στεναχωρηθηκα,μετα οι υπολοιπες δεν με ενοιαξαν καθολου
Μια καλη λυση ειναι να το αφηνεις απλυτο,βρωμικο,δεν χτυπαει στο ματι σε αντιθεση με ενα καλογυαλισμενο -
Μέσα στη μπίχλα ήταν . Δεν το κουνάω καθόλου μέσα στην εβδομάδα μόνο ΣΚ.
-
Συνέχισε να το παρκάρεις έξω και μη το φτιάξεις. Μη δίνεις σημασία στο μ@λ@κα που το γρατζούνισε.
-
Μέσα στη μπίχλα ήταν . Δεν το κουνάω καθόλου μέσα στην εβδομάδα μόνο ΣΚ.Τι να σου πω,κριμα
εμενα εχει αποτελεσμα αυτο το τρικ
Βλεπω μπροστα και πισω μου αυτοκινητα χαραγμενα και το δικο μου να μην ειναι
Βεβαια μερικοι παιρνουν ενα σιουγιαδακι και χαρακωνουν ολοκληρες σειρες
Μηπως το ειχες ανεβασμενο σε κανα πεζοδρομειο,εκλεινες την βιτρινα κανενος κομπλεξικου μαγαζατορα?
Σε ποια περιοχη?
Posts προς Θεσσαλονικείς