-
Η παραπάνω πρόταση δεν είναι ξεκάρφωτη, έχει συζητηθεί πολλές φορες απο επιστημονικούς κύκλους της πόλης.
Φυσικά υπάρχουν αντιδράσεις απο μεγαλοτσιφλικάδες των μέσων μαζικής μεταφοράς που λυμαίνονται και εκμεταλεύονται το κυκλοφοριακό χάος.Κατά τα άλλα ας προετοιμαστούμε για το μεγάλο συλλαλητήριο ομάδας της πόλης, αφού στην τελική μόνο για αυτά είμαστε.
-
Στιγματίζω εγώ την πόλη μου με την ύπαρξή μου; Να 'σαι καλά ρε αδερφέ, και εγώ σαγαπώ.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Στιγματίζω εγώ την πόλη μου με την ύπαρξή μου; Να 'σαι καλά ρε αδερφέ, και εγώ σαγαπώ.Όταν η απάντηση σου σε ένα πρόβλημα που αποτελεί θέμα μελέτης από συγκοινωνιολόγους εδώ και μία δεκαετία ... είναι καμπούμμμ τι θέλεις να σου πω????
Διάβασε λίγο καλύτερα αυτά που γράφω και κάνε συνδυασμό με την εμπειρία σου από την καθημερινότητα στην πόλη και θα δεις ότι η πρόταση αποκλεισμού των λεωφορείων του ΟΑΣΘ από το ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ δεν είναι ΕΞΩΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ.
Κέντρο της πόλης εννοούμε την περιοχή που προσδιορίζεται από τους οδικούς άξονες Αγγελάκη, Αγ. Δημητρίου, Λ Νίκης και Δωδεκανήσου.
-
Στην πρώτη σου δημοσίευση αναφέρεις:
'Μία πολύ καλή λύση για το κέντρο της Θεσσαλονίκης θα ήταν να φύγουν τελείως από το κέντρο τα Λεωφορεία του ΟΑΣΘ.'Αυτό με τα λίγα μου ελληνικά που γνωρίζω δεν αφήνει περιθώριο για mini-buses (τα οποία πού θα ανήκουν; Στα ΚΤΕΛ;)
Οπότε αν θεωρείς ότι η έκπληξη μου στην δήλωση σου αυτή φανερώνει (μιάσματα) που στιγματίζουν την πόλη, τι παραπάνω να πω...
-
Τα mini busses μπορούν να ανήκουν στον Δήμο ή σε ιδιώτες , ακόμη και στον ΟΑΣΘ , μπορούν να είναι υβριδικά, ηλεκτρικά ή οτιδήποτε οικολογικότερο του σημερινού λεωφορείου 'τύπου μεταλλικής δισκίνητης κάμπιας'.
Όσο για τον χαρακτηρισμό μου ζητώ συγνώμη, είναι αλήθεια ότι το αρχικό μου post ήταν ελλιπως τεκμηριωμένο, αλλά όταν ξεκίνησα να το γράφω με πήραν ένα τηλέφωνο και το παράτησα στην μέση... Νομίζω ότι μετά εξήγησα επαρκώς τον συνολικό σχεδιασμό και εφαρμογή της πρότασης.
Επίσης θα ήθελα αν υπάρχει κάποιος φορουμίτης τροχαίος, να μου εξηγήσει αν εξαιρούνται από τον ΚΟΚ οι επιβάτες των μέσων μαζικής μεταφοράς??? Δεν θα έπρεπε να είναι καθήμενοι και δεμένοι με ζώνες???
Δυστυχώς μικρότερος έχει τύχει να είμαι επιβάτης σε λεωφορείο του ΟΑΣΘ που τράκαρε. Αν δεν ήταν Κυριακή θα υπήρχαν σίγουρα θύματα. -
Οκ, έχοντας ολόκληρη την εικόνα είναι πιο κατανοητή η πρόταση αυτή.
-
Όσο για την στάση του ΟΑΣΘ στην Πολυτεχνείου....... είναι απίστευτο... η συγκεκριμένη στάση δημιουργεί φαινόμενο bottle neck στην Πολυτεχνείου και κάνει τον ρόλο του τροχονόμου στην διαστάυρωση των οδών Πολυτεχνείου και Δωδεκανήσσου διακοσμητικό!!!!!!
Ο τύπος που πήρε την απόφαση είναι σίγουρα άσχετος με οτιδήποτε έχει να κάνει με συγκοινωνιολογία.
-
Ο χρήστης xsara16v έγραψε:
Διάβασε λίγο καλύτερα αυτά που γράφω και κάνε συνδυασμό με την εμπειρία σου από την καθημερινότητα στην πόλη και θα δεις ότι η πρόταση αποκλεισμού των λεωφορείων του ΟΑΣΘ από το ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ δεν είναι ΕΞΩΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ.Να μη μπαίνουν τα λεωφορεία στο κέντρο και να μπαίνουν τα ΙΧ;
Όσο και να ρυπαίνει ένα λεωφορείο, ρυπαίνει πολύ λιγότερο από 50-100 αμάξια που χρειάζονται οι επιβάτες του λεωφορείου.
-
Τα περισσότερα λεωφορεία έχουν ολοκαίνουριους κινητήρες. Ντίζελ είναι αλλά καινούρια, δεν ντουμανιάζουν.
Πίσω από BMW X5 diesel να είσαι πάλι μυρίζει το καυσαέριο (και λίγο φαίνεται). Στο λεωφορείο είναι σίγουρα πιο εμφανές αλλά δεν πιστεύω να είναι 50-100 φορές χειρότερο.
-
Δυστυχώς τα λεοφωρεία του ΟΑΣΘ είναι απίστευτα βλαβερά για την υγεία μας από τα ΙΧ, ειδικά με την παραδοχή ότι τα Ι.Χ. θα χρησιμοποιούνται για διέλευση και μόνο από το κέντρο. Απαιτείται η κατασκευή 3 μεγάλων πάρκινγκ στα όρια του κέντρου.
-
Ντίζελ είναι, δεν υπάρχει τρόπος να μη ρυπαίνουν.
Parking όπως αυτό που έγινε Δημαρχείο;
-
Θα ψοφήσουμε όλοι σαν τα σκυλιά στην πόλη
-
Ο χρήστης doom1983 έγραψε:
Ο λαος θελει δωρεαω παρκινγκ
Πληρωνουμε τελη ταξινομησης κατα την αγορα,ετησιο τελος κυκλοφοριας,φορους στην βενζινη,τεραστια ποσα συνολικα και το κρατος πρεπει να μας προσφερει δωρεαν παρκινγκ οπου ειναι εφικτοΕγώ που ΔΕΝ κατεβαίνω με αυτοκίνητο στο κέντρο, μπορώ να πάρω σε μετρητά την αντίστοιχη δαπάνη που μου αναλογεί;
κατι ακουγεται οτι η δημοτικη αστυνομια θα επιβαλλει προστιμα στους κατοικουν που αφηνουν τα σκουπιδια τους εξω απο τον καδο,ασχετα αν ο καδος ειναι γεματος και δεν υπαρχει αλλος ελευθερος
Το προστιμο θα ανερχεται μεχρι και 8.000 ΕΕντελώς Αρβύλα FM ακούγεται αυτό. Τι θα κάνουν, θα βάλουν φρουρούς σε κάθε κάδο ή θα εξετάζουν κάθε σακκούλα εκτός κάδου στο CSI:Δεντροπόταμος για να ανακαλύψουν ποιός την πέταξε εκεί;
οσον αφορα το πρωτο δεν μπορει να γινει κατι
Την ασφαλεια μας, στο εκαστοτε ταμειο την πληρωνουμε ολοι μας,δεν ειναι επιχειρημα οτι επειδη δεν αρωστησα οσο ο διπλανος μου θελω πισω τα λεφτα μου
οποτε δεν στεκειΓια το δευτερο μπορει και να ειναι τελειως ραδιο αρβυλα
Το ακουσα ομως και σε εκμπομπη στο ραδιο Θεσσαλονικη -
πάντως με το λεωφορείο για άλλη μια φορά σήμερα είδα φίλους από το σχολείο κ συμμαθήτριες-συμφοιτήτριες που καιρό είχα να δω. πάντα σχεδόν βλέπω 1-2 γνωστούς... κ αυτό μου αρέσει πολύ... προτιμώ τα λεωφορεία από τα αυτοκίνητα...
όσο για τη μόλυνση που προκαλούν τα λεωφορεία, αυτή είναι προκαθορισμένη, εφόσον το δρομολόγιο είναι σταθερό. οπότε καλύτερα να χρησιμοποιήσετε το υπάρχον δρομολόγιο, παρά να ρυπάνεται το περιβάλλον με έναν επιπρόσθετο κινητήρα του αυτοκινήτου σας. -
Ο χρήστης doom1983 έγραψε:
Εγώ που ΔΕΝ κατεβαίνω με αυτοκίνητο στο κέντρο, μπορώ να πάρω σε μετρητά την αντίστοιχη δαπάνη που μου αναλογεί;Υποθέτω ότι θέλεις αν δεν αρρωσταίνεις, να παίρνεις πίσω τις εισφορές για υγειονομική περίθαλψη;
-
Εγω παλι προτιμω σαφως το αυτοκινητο μου απο το λεωφορειο! Οταν τα μεσα μεταφορας μας θα αποκτησουν ανθρωπινες συνθηκες, τοτε το ξανασυζηταμε.
Και μιας και λεμε για λεωφορεια... γιατι σκ@τα δεν εχουν υιοθετησει ακομα ηλεκτροκινητες λυσεις και ασχολουνται ακομα με diesel? -
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Εγώ που ΔΕΝ κατεβαίνω με αυτοκίνητο στο κέντρο, μπορώ να πάρω σε μετρητά την αντίστοιχη δαπάνη που μου αναλογεί;
Υποθέτω ότι θέλεις αν δεν αρρωσταίνεις, να παίρνεις πίσω τις εισφορές για υγειονομική περίθαλψη;
το ενα ειναι ασφαλιση εναντιον του κινδυνου κακης υγειας, το αλλο ειναι απλα φορολογιση Εχει εν μερη δικιο και το αυτο ισχυει και αλλου (πχ σε οσους πληρωνουν ιδιωτικα σχολεια, αλλα συνναμα φορολογουνται αδικως και για τα δημοσια)
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
Εγω παλι προτιμω σαφως το αυτοκινητο μου απο το λεωφορειο! Οταν τα μεσα μεταφορας μας θα αποκτησουν ανθρωπινες συνθηκες, τοτε το ξανασυζηταμε.
Και μιας και λεμε για λεωφορεια... γιατι σκ@τα δεν εχουν υιοθετησει ακομα ηλεκτροκινητες λυσεις και ασχολουνται ακομα με diesel?φίλε corsair αυτό που παραθέτεις είναι μια φθηνή δικαιολογία, μιας κ δεν νομίζω να υποβαθμίζουμε κάθε μέρα 10.000 άνθρωποι της πόλης τους εαυτούς μας μπαίνοντας στο λεωφορείο. είναι κατ' εμέ μια δικαιολογία να 'χαμε να λέγαμε...
οι συνθήκες μεταφοράς είναι ανεκτές κ τουλάχιστον ανθρώπινες. για το καλοκαίρι ίσως έχεις δίκαιο με τον κλιματισμό, όμως για το χειμώνα τα λεωφορεία είναι άνετα, κ τα νέα λεωφορεία έχουν άνετες είσόδους-εξόδους... δεν είναι τόσο τραγικά τα πράγματα κ τριτοκοσμικά. βέβαια το καταλαβαίνω πως αν κανείς μένει εκτός θεσσαλονίκης είναι φυσικό κ επακόλουθο να κινείται με το αυτοκίνητο, μιας κ είναι πιο άνετο. όμως αυτός είναι ένας άλλος λόγος για να χρησιμοποιεί κανείς ΙΧ κ δε σημαίνει πως τα λεωφορεία εντός Θεσσαλονίκης είναι της εποχής του Παπαδόπουλου.
μια φορά παρασκευή βράδυ όλα τα parking ηταν κλειστά-γεμάτα κ ήμουν με ένα φίλο στο αυτοκίνητο 1 ώρα κ 46 λεπτά... την τελευταία μισή ώρα είχαμε αγριέψει κ σαλέψει... πουθενά δεν μπορούσαμε να παρκάρουμε, ούτε σε parking. μετά έμαθα πως το πλατεία δίνει είσοδο για όλο το βράδυ με μάλιστα σταθερή τιμή που φυσικά βολεύει από το να ψάχνεις με τις ώρες. όταν βρίσκαμε θέση κ πάρκαρε ο αμέσως προηγούμενος μας άναβαν τα λαμπάκια... αν αυτό είναι ανθρώπινο, ίσως να φταίει ο εγκέφαλός μου που λειτουργούσε ανταγωνιστικά κ εγωιστικά, τη στιγμή που όταν συμβαίνει αυτό αρχίζουν να προκαλούνται τα ατυχήματα...αυτό περί ηλεκτροκίνησης είναι μια πολύ καλή λύση, όμως φοβάμαι πως δεν υπάρχουν συσσωρρευτές με τόση χωρητικότητα για να αντέξουν τον φόρτο ενός ολοήμερου δρομολόγιου ενός λεωφορείου μερικών τόνων. δεν είμαι ειδικός, υποθέσεις κάνω. απλώς ξέρω πως εμείς αναπαραγάγουμε ό,τι χρησιμοποιείται σε άλλες μεγάλεις πόλεις. οπότε ίσως να μην είναι τόσο αποδοτικά τα ηλεκτροκίνητα λεωφορεία. (βέβαια δεν χρησιμοποιούμε λεωφορεία με φυσικό αέριο, δεν καταλαβαίνω τον λόγο να μην τα χρησιμοποιούμε)
-
Ο χρήστης PeterPan έγραψε:
... την τελευταία μισή ώρα είχαμε αγριέψει κ σαλέψει... πουθενά δεν μπορούσαμε να παρκάρουμε, ούτε σε parking.Το να γυρνάς διαρκώς γύρω γύρω επί πολύ ώρα μέχρι να παρκάρεις σε τρελαίνει εκφυλίζει τον εγκέφαλο. Στις μετακινήσεις μου στην πόλη το scooter κυριαρχεί. Στις σπάνιες περιπτώσεις που δεν μπορώ να το κινήσω, ποτέ με αυτοκίνητο..λεωφορείο ακουστικά και είναι και μια ευκαιρία να παρακολουθείς άνετος τα ευτράπελα στους δρόμους
-
Ο χρήστης konstantinosV έγραψε:
... την τελευταία μισή ώρα είχαμε αγριέψει κ σαλέψει... πουθενά δεν μπορούσαμε να παρκάρουμε, ούτε σε parking.
Το να γυρνάς διαρκώς γύρω γύρω επί πολύ ώρα μέχρι να παρκάρεις σε τρελαίνει εκφυλίζει τον εγκέφαλο. Στις μετακινήσεις μου στην πόλη το scooter κυριαρχεί. Στις σπάνιες περιπτώσεις που δεν μπορώ να το κινήσω, ποτέ με αυτοκίνητο..λεωφορείο ακουστικά και είναι και μια ευκαιρία να παρακολουθείς άνετος τα ευτράπελα στους δρόμους
κ εγώ αυτό κάνω επίσης βλέπεις κ τις γύρω παρουσίες
Posts προς Θεσσαλονικείς