-
Στο ΙΚΕΑ παντως που ειχα δει να ξεφορτωνουν Υφαντης ειναι τα Λουκανικα με οτι αυτο σημαινει.Νταξει θα μου πεις ειναι η τελευταια ποιοτητα,αλλα θα προτιμουσα να ειναι Υφαντης (aka γνωστη και διαχρονικα επιτυχημενη εταιρια) παρα καμια τουρκικη no name.Κατα τ αλλα συμφωνω απολυτα.Τα goodys εχουν/ειχαν ποιοτητα και γευση (δεν εχω φουσκωσει ποτε,οπως μ ενα πιτογυρο) αλλα τα εφαγε το ΦΠΑ
-
Ο χρήστης socratesn έγραψε:
Στο ΙΚΕΑ παντως που ειχα δει να ξεφορτωνουν Υφαντης ειναι τα Λουκανικα με οτι αυτο σημαινει.Νταξει θα μου πεις ειναι η τελευταια ποιοτητα,αλλα θα προτιμουσα να ειναι Υφαντης (aka γνωστη και διαχρονικα επιτυχημενη εταιρια) παρα καμια τουρκικη no name.Κατα τ αλλα συμφωνω απολυτα.Τα goodys εχουν/ειχαν ποιοτητα και γευση (δεν εχω φουσκωσει ποτε,οπως μ ενα πιτογυρο) αλλα τα εφαγε το ΦΠΑKαι η ελληνικη με ονομα (Πασσιας) δε πηγε πισω παντως στο θεμα αλογο http://www.toxrima.gr/stin-ellada-penth ... oun-aloga/
-
Δεν ειπα οτι ελληνικη = καλη.Ισα ισα,αλλα δε θα βαλω στο ιδιο τσουβαλι ενα ηγετικο brand οπως ο Υφαντης με μια απλα γνωστη/αγνωστη εταιρια
-
Δεν ειπα οτι ελληνικη = καλη.Ισα ισα,αλλα δε θα βαλω στο ιδιο τσουβαλι ενα ηγετικο brand οπως ο Υφαντης με μια απλα γνωστη/αγνωστη εταιρια -
Δεν ειπα οτι ελληνικη = καλη.Ισα ισα,αλλα δε θα βαλω στο ιδιο τσουβαλι ενα ηγετικο brand οπως ο Υφαντης με μια απλα γνωστη/αγνωστη εταιριαΑυτό μας 'έφαγε'. Το κυνήγι του ονόματος. Οι συνθήκες υγειηνής σε μεγάλες εταιρείες με iso και προδιαγραφές ΔΕΝ εξασφαλίζουν σε καμία περίπτωση ότι η ποιότητα του τροφίμου είναι καλύτερη από αυτήν μιας τοπικής παραγωγής. Το μόνο που εξασφαλίζουν είναι καποια ελάχιστη ασφάλεια ότι δεν θα πάθουμε κάτι όταν τα τρώμε. Το οποίο δεν μπορούμε να το ξέρουμε στην 'ταβέρνα του Νώντα'.
Επειδή η εστίαση είναι ένα μέρος της δουλειάς μου, δεν μπορώ να καταλάβω πως μπορούν κάποιοι και πουλάνε σε τόσο χαμηλές τιμές. Ή μάλλον ποτέ δεν μπήκα στη διαδικασία να χρησιμοποιήσω υποκατάστατα τυροκομικών, κοντολήξιμα ή ακόμα και ληγμένα προϊόντα που πωλούνται ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΑ.
Και ξαναλέω, μην αγοράζετε το φθηνότερο. Μαγειρέψτε κάτι σπίτι σας από το να φάτε κάτι έξω, αν δεν περισεύουν τα χρήματα. -
Κυριάκο, για τα μαγαζιά που έχουν προσφορές του στυλ τρως όσο θέλεις με 12 ευρώ το άτομο(που έχουν αυξηθεί πολύ στη πόλη μας), τι γνώμη έχεις; Δλδ. εκεί που δίνουν 30€ τα δύο άτομα με 2 μερίδες, μια σαλάτα, ένα ορεκτικό και μια ρετσίνα, αλλού δίνουν 24 και παραγγέλνουν όσα πιάτα θέλουν. Μιλάμε πάντα για ταβέρνες, άντε και για το ωκεανίς.
-
Επειδή γνωριζόμαστε και από κόντα, ξέρεις ότι στο συγκεκριμένο τομέα, δε μιλάω στον αέρα. Τυχαίνει λόγο δουλειάς να γνωρίζω τους περισσότερους προμηθευτές εστίασης.. Επειδή το χειμώνα 'ξεκουράζομαι', μπαίνω σε κουζίνες από μαγαζιά που έχουν φίλοι και γνωστοί, ακούω παράπονα, ακούω γκρίνιες και βλέπω πολλά. Βλέπω πράγματα μέσα σε κουζίνες που με αναγκάζουν να σκεφτώ ακόμα και το νερό που θα πιώ. Υπάρχουν επαγγελματιές και 'επαγγελματίες'. Όπως έγραψα μην πάτε στα πολύ φθηνά, έτσι θα πω ότι και το ακριβό ή το γνωστό δεν εξασφαλίζει την ποιότητα. Επίσης το ίδιο ισχύει και με την γεύση. ΆΛλο εύγευστο και άλλο ποιοτικό.
Στο ερώτημα που έβαλες τώρα, δεν υπάρχει απόλυτη απάντηση. Άλλος το κάνει γιατί δεν πατάει άνθρωπος στο μαγαζί του. Το κάνει λοιπόν ως κράχτης-διαφήμιση. Να πας, να σου αρέσει και μετά να ξαναπάς. Το 'φάε όσο θές' είναι κάτι που θα απέφευγα πάντως.
Κάποιοι άλλοι έχουν επιλέξει κάποια φθηνά πιάτα από τον κανονικό κατάλογο, και έχουν κάνει ένα μενου. Σου κάνουν και μια έκπτωση και σου φαίνεται η ευκαιρία του αιώνα. ΑΛΛΑ... Ατομική σαλάτα μούφα, επιδόρπιο μούφα και μόνο το κυρίως είναι κανονικό. Ποτά είναι extra εκτός από κάποια μπύρα-κρασί σε ποτήρι ή αναψυκτικό. Πολύ γνωστό εστιατόριο της πόλης που έχει φίλος, έβαλε τον περασμένο μήνα μενού. ΠΟΤΕ στο μαγαζί του δεν παρείγγειλα αυτά που περιλαμβάνει το μενού.
Επίσης να μην ξεχνάμε ότι πολλοί από τους 'απελπισμένους' εστιάτορες δεν κόβουν αποδείξεις, δεν πληρώνουν ΤΕΒΕ-ενοίκια-δήμο κλπ κλπ. 'Ότι πάρουμε' για να πληρωθούν το ενοίκιο από το σπίτι τους-ΔΕΗ-βασικές ανάγκες κλπ.
Έχω γράψει 1-2 φορές προτεινόμενα μέρη, αλλά δε θέλω να φανεί πως κάνω διαφήμιση. Θα μπορούσα να κάνω το ίδιο και για μέρη προς αποφυγή. Δε μιλάω για αυτά που κράζουμε όλοι. Αλλά για κάποια υπεράνω υποψίας.
Υπάρχουν κάποια που βάζω το χέρι μου στη φωτιά. Το 'παραδοσιακό' λ.χ. Όλοι λένε ότι είναι ακριβό. Και να δεχθώ ότι είναι σε τιμές ακριβότερο από τον ανταγωνισμό. Μιλήστε με προμηθευτές του, τεχνικούς που έχουν εργαστεί ή και το προσωπικό. Οι καλύτερες πρώτες ύλες, προσωπικό άριστα κατερτισμένο και πολλά άλλα που κοστίζουν ΑΛΛΑ κάνουν και τη διαφορά.
Από την άλλη, υπάρχει πασίγνωστο ζαχαροπλαστείο με κατεψυγμένα προϊόντα ημέρας....... -
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
Υπάρχουν κάποια που βάζω το χέρι μου στη φωτιά. Το 'παραδοσιακό' λ.χ. Όλοι λένε ότι είναι ακριβό. Και να δεχθώ ότι είναι σε τιμές ακριβότερο από τον ανταγωνισμό. Μιλήστε με προμηθευτές του, τεχνικούς που έχουν εργαστεί ή και το προσωπικό. Οι καλύτερες πρώτες ύλες, προσωπικό άριστα κατερτισμένο και πολλά άλλα που κοστίζουν ΑΛΛΑ κάνουν και τη διαφορά.
Το παραδοσιακό δουλεύει με σελφ σέρβις κι οι τιμές του είναι καλές ίσως για αυτό το λόγο, πχ. 2,30 ο καπουτσίνο ή με 2€ γαλλικός και κουλούρι ή με 3€ φρέντο και κουρού. Από την άλλη το ίδιο κατάστημα στο Πανόραμα που είναι σερβιριζόμενο καθυστερεί πληρωμές προσωπικού, παρά το ότι είναι συνέχεια γεμάτο.
-
Έχει καπουτσίνο με 1,10€ κοντά στο Θεαγένειο . Δεν πίνεται φυσικά, αλλά υπάρχει σαν τιμή. Στο προσωπικό δεν αναφέρομαι στους μισθούς που δίνει, αλλά στην άποψή τους για τα υλικά που χρησιμοποιεί. Σε κάθε επιχείριση υπάρχει 'αναλώσιμο' προσωπικό και απαραίτητο προσωπικό. Δυστηχώς αυτή είναι η πραγματικότητα σήμερα.
Τα υπόλοιπα από κοντά στον καφέ της Παρασκευής... -
Ενημέρωση για να ξέρετε:
- Τα φτηνολουκανικάδικα δεν κανουν το κανονικό βραστό λουκάνικο, αλλά το πιροσκί αυτό που είναι για πιτες. Ζαμφθηνο μου είχε πει ο κουνιάδος μου που δουλεύει στον Υφαντή την τιμή, μου διαφεύγει τώρα
- Πόσο κοστίζει ένας καπουτσίνο στο μαγαζί; 0,2; Το πολύ. 0,4 περίπου κοστίζει στο σπίτι να τον κάνεις. Γιατί το 1,10 είναι ύποπτα φτηνό;
-
Kαλά δεν πληρώνεις μόνο τα υλικά του καφέ.
-
Προφανώς αλλά ο μπουφές των 15τμ που ανοιξε με επιδότηση σχεδόν 100% έχει πολύ περιορισμένα τα άλλα έξοδα για να είναι ύποπτο το 1,10 και ποιοτικό το 2,30
-
Το κόστος των υλικών είναι αστείο.
Ο καφές φίλτρου στοιχίζει 10 λεπτά.
Όσο και να τον πουλάνε έχουν κέρδος.
Δεν μπορείς να πεις ότι ο φτηνός καφές δεν θα είναι καλός.Όπως και η δικαιολογία αυτών που πουλάνε μπόμπες γιατί 'δεν βγαίνουν'.
Ένα ουίσκι (φιάλη 12 ευρώ) στοιχίζει 1-1,5 ευρώ.
Τα υλικά είναι ακριβά και πουλάνε μπόμπες; -
-
διπλος καπουτσίνο/φρέντο....φραπέ...γενικά ότι καφέ πάρεις, 1€
και ποιότητας χαλαρά άνω του μετρίου -
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Το κόστος των υλικών είναι αστείο.Ο καφές φίλτρου στοιχίζει 10 λεπτά.
Δεν μπορείς να πεις ότι ο φτηνός καφές δεν θα είναι καλός.Όπως και η δικαιολογία αυτών που πουλάνε μπόμπες γιατί 'δεν βγαίνουν'.
Ένα ουίσκι (φιάλη 12 ευρώ) στοιχίζει 1-1,5 ευρώ.
Τα υλικά είναι ακριβά και πουλάνε μπόμπες;Aπό τον καφέ φίλτρου βγάζουν αρκετά μιας και έχει ελάχιστο κόστο παραγωγής. Τα πότα έχουν ψιλό ΦΠΑ γι αυτό και οι ανεβασμένες τιμές τους. Οι μπόμπες γενικά είναι μια απαράδεκτη λύση. Πάντα τις πουλούσαν όχι γιατί δεν βγαίναν αλλά γιατί είχαν την ευκαιρία να βγάλουν περισσότερα.
-
μ@λακιες καφεδες σε καφετερια, αν ειναι να πλερωσω θα παρω αυτο
http://www.cafetaf.gr/πρ�%B ... 20801.html
28€ το κιλο αλλα θα πιω Κ Α Φ Ε οχι μ@λακιες (οπως είπα)
-
Τετοιο ξεκινησε να βαζει μια καφετερια στη Λαρισα.Δε ξερω ποια ποικιλια βαζει,αλλα ειναι πολυ ωραιος σαν cappuccino
-
Ο χρήστης v@silis έγραψε:
και ποιότητας χαλαρά άνω του μετρίουεδω και πολυ καιρο, προσπαθώ να καταλάβω ποτε ακριβως επαθες το εγκεφαλικο...
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Το κόστος των υλικών είναι αστείο.Ο καφές φίλτρου στοιχίζει 10 λεπτά.
Δεν μπορείς να πεις ότι ο φτηνός καφές δεν θα είναι καλός.10 λεπτά δεν κοστίζει, αλλά δεν είναι εκεί το θέμα. Ο πολύ φθηνός 100% δεν θα είναι καλός. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι και ο ακριβός θα είναι καλός.
και ποιότητας χαλαρά άνω του μετρίου0,813€ + ΦΠΑ δηλαδή.... Μάλιστα.... Ένας καλός καφές έχει minimum 25€ το κιλό. Άντε 20€. Τα 16-17γρ που μπαίνουν σε ένα διπλό έχουν ελάχιστο κόστος 35cents. ΑΝ υπολογίσεις και τη χασούρα(λάθος πατημένος που πετιέται, ο καφές της καθημερινής ρύθμισης που πετιέται επίσης, καφές που δεν πέτυχε) τότε πλησιάζουμε τα 45cents. Πρόσθεσε σε αυτό το γάλα που χρειάζεται, τα παγάκια, το ρεύμα, τις αποσβέσεις των μηχανημάτων, το ΤΕΒΕ, το νοικι, το προσωπικό και πολλά άλλα. Και πες μου ότι αυτός δεν κλέβει κάπου. Εκτός αν έχουμε σοσιαλισμό, και το κράτος του δίνει σπίτι-ρεύμα-θέρμανση κλπ
Posts προς Θεσσαλονικείς