-
Μάλιστα... Τι να σου πω.... Είναι πολλά και αδικαιολόγητα για Corolla. Δεν μπορώ όμως να μην έχω εμπιστοσύνη και στο φίλαράκι μου στο service. Δεν τον γνώρισα εχτές, μεγαλώσαμε μαζί και εξάλλου και αυτός το ίδιο αυτοκίνητο έχει.
Για τους δίσκους το ήξερα. Τα μοντέλα που έχουν αριθμό πλαισίου από Ιαπωνία δεν το παρουσίασαν το πρόβλημα. Για δίσκο-πλατό δε σου έβγαλε βλάβη απ' ότι κατάλαβα σωστά; Απλά στο αλλάξανε. Το επισημαίνω διότι από προσωπική εμπειρία η Nissan δεν δέχτηκε αλλαγή δύο (2) φορές σε δίσκο-πλατό σε ένα Almera (του πατέρα μου) μέσα σε 23.000Km και τον πληρώσαμε και τις 2 φορές. Με ένα Punto και ίδιες συνθήκες οδήγησης (σπίτι - δουλειά και 2 ταξίδια το χρόνο) ο πατέρας μου είχε συμπληρώσει 110.000Km χωρίς να αλλάξει τέτοια πράγματα...
Ο σπασμένος κινητήρας οπωσδήποτε δεν ωφείλεται σε δικό σου φταίξιμο. Έχουν σπάσει και άλλοι ή μόνο σε σένα έτυχε;
Για τις βίδες του μουαγιέ το συνεργείο σου σηκώνει... βόμβα!!!
Οι τριγμοί σου ίσως δικαιολογούνται από τη σκληρή σου χρήση. Ελπίζω δηλαδή... Εγώ έχω κάνει χλμ σε καρόδρομους (Άστρος, Λεωνίδιο, Καστάνιτσα, Καστρί, Πάρνωνας γενικά) ακόμα και σε χώμα αλλά τριγμό δεν έχω ακούσει.
Ίσως οι πρώτες φουρνιές είχαν προβλήματα (πάλι αδικαιολόγητο) ίσως είσαι άτυχος ή είμαι εγώ τυχερός...
Σε κάθε περίπτωση κρατάμε επαφή επό εδώ, και παρακαλώ και άλλους toyotaκηδες να γράψουν δικές τους εμπειρίες.
Εγώ πάντως μέχρι στιγμής (21.000Km) έχω ξεχάσει πως είναι να σε απασχολεί κάτι με το αυτοκίνητό σου... -
Παιδιά και εγώ αντιμετώπησα προβληματάκια με την Corolla 1.6 Sedan, Ιαπωνικής συναρμολόγησης. Προβληματάκια, θα έλεγα, περισσότερο εκνευριστικά παρά ουσίας. Βέβαια κανένα μηχανολογικό πρόβλημα.
Λοιπόν τα προβλήματα ήταν τα ακόλουθα:- τριγμοί, μάλλον κοπανίματα απο την πλάτη των πίσω καθησμάτων. διορθώθηκαν με σφουγκαράκια.
- κοπάνημα στο κέντρο και δεξιά του αυτοκινήτου, ιδίως περνώντας πάνω απο εγκάρσιες ανωμαλίες του δρόμου. διορθώθηκε κατά 90% με την αλλαγή της επάνω βάσης της μηχανής. ίσως έπρεπε να αλλαχτούν και οι τρείς βάσεις για την ολική εξάληψη του προβλήματος.
- διάφοροι μικτρο τριγμοί και κοπανήματα προερχόμενα απο την θέση του ραδιοφώνου. δεν τα επισκεύασα πρώτο για να μη χαλάσω τα πλαστικά και δεύτερο γιατί γίνονται αισθητά μόνο περνώντας κακό δρόμο.
- η αντιπροσωπεία μου άλλαξε και τους 4 δίσκους φρένων. δεν γνωρίζω το ακριβή λόγο.
- στις περίπου 30 χιλιάδες χιλιόμετρα παθαίνει βλάβη ο μηχανισμός του πίσω αριστερού τζαμιού.
- στις περίπου 30 χιλιάδες χιλιόμετρα (στα δυόμιση χρόνια) ανεξήγητο το πώς παραδείδει το πνέυμα η μπαταρία. αντικαθήσταται απο την αντιπροσωπεία χωρίς χρέωση, και μετά την αντικατάσταση ω! του θαύματος ξαναλειτουργεί ο θεωριτηκά χαλασμένος μηχανισμός του πίσω αριστερού τζαμιού.
Βέβαια να πώ ότι δεν γνωρίζω τι άλλο μπορεί να διόρθωσε η αντιπροσωπεία κατά την διάρκεια των service και που δεν χριάζεται να το γνωρίζω. Πάντως μέχρι σήμερα στα 32 χιλιάδες χιλιόμετρα δεν έχει παρουσιαστεί κάποιο σοβαρό πρόβλημα. Παρ'όλα αυτά δεν θα έλεγα ότι είμαι το ίδιο ευχαριστιμένος απο το μοντέλο αυτό σε σύγκριση με την Corolla XLI του 1996.
-
Ημουν σε μια σελιδα με αξεσουαρ αυτοκινητου και ειχε επιλογες και Corolla E10 ή E11. Τι ηταν αυτο;
-
Παρηγγειλα προχτες το Corolla 1.4 Sol 5D και μου ειπε οτι ενω τωρα ο εξοπλισμος της εκδοσης περιλαμβανει 6 αεροσακους υπαρχει καποιο ετοιμοπαραδοτο που ειναι μεν μετα το facelift αλλα εχει 4 αεροσακους και ζαντες αλουμινιου και σκεφτηκα να παρω αυτο αφου ειναι και ετοιμοπαραδοτο. Μηπως ξερει κανενας αν αλλαξε ο εξοπλισμος ή μηπως με δουλευε και ειχε γινει κανα λαθος στην παραγωγη του αυτοκινητου; Εχει δει κανενας αυτες τις ζαντες;
-
Ο χρήστης enginekiller έγραψε:
Çìïõí óå ìéá óåëéäá ìå áîåóïõáñ áõôïêéíçôïõ êáé åé÷å åðéëïãåò êáé Corolla E10 Þ E11. Ôé çôáí áõôï;Ôá ìïíôÝëá áðï 1992-1997.
Ó÷åôéêÜ ìå ôï Üëëï åñþôçìÜ óïõ:ÐÞãáéíå óå Üëëç áíôéðñïóùðåßá êáé ðáñßóôáíå ôïí 'ðùëçôÞ' óôïõò ðùëçôÝò.ÐÝò ðùò åíäéáöÝñåóáé ãéá êáéíïýñãéï áõôïêßíçôï. Öñüíôéóå íá öáßíåóáé åõêïëüðéóôïò. Ôüíéæå ôïõò êÜðïéï ìïíôÝëï áíôáãùíéóôéêü ìå ôçí corolla (óõæÞôçóå äéÜöïñá ÷áñáêôçñéóôéêÜ êáé óôï ôÝëüò ôïõò Ýîé áåñüóáêïõò).Êáé üôáí óïõ ðïõí ïôé êáé ôï corolla Ý÷åé 6 áåñüóáêïõò.ÑþôçóÝ ôïõò ìå áðïñßá : 'Ìá êáëÜ, åãþ îÝñù ïôé ôï íÝï corolla facelift, âãáßíåé ìå 4 áåñüóáêïõò.Ðüôå Ýãéíå áõôÞ ç áëëáãÞ...'.Íá äïýìå ôß èá óïõ áðáíôÞóïõí... -
Εκτος απο facelift στο Corolla που κυκλοφορει εχει αναβαθμιστει και η αναρτηση σε ολες τις εκδοσεις ή μονο στην T sport;
-
Ο χρήστης enginekiller έγραψε:
Εκτος απο facelift στο Corolla που κυκλοφορει εχει αναβαθμιστει και η αναρτηση σε ολες τις εκδοσεις ή μονο στην T sport;Η ανάρτηση αναβαθμίστηκε μόνο στο TS
Όσον αφορά προηγούμενη ερώτησή σου Ε10 είναι τα μοντέλα από 1992-1997, ενώ Ε11 τα μοντέλα από 1997-2001
-
Παιδία, μπήκα στο site του corolla club σαν επισκέπτης και είδα πολύ κόσμο να διαμαρτύρεται για τους αρκετούς τριγμούς της Ε12 ακόμη και σε λιγα χιλιόμετρα όπως 20.000.
Τα παιδιά τρέχουν από συνεργείο σε συνεργείο με σφουγγαράκια για να τους απομονώσουν...
Τελικά μήπως η ποιότητα κατασκευής και η συναρμολόγηση δεν είναι τόσο καλή??
-
Ποια ειναι η χωρα κατασκευής του Corolla; Ιαπωνία, Τουρκία, Ευρώπη ή κάτι από όλα; Πως μπορώ να το εξακριβώσω όταν το πάρω;
-
μόνο τα σεντάν κατασκευάζονται στην Ιαπωνία. Η Ελλάδα παίρνει hatchback από Αγγλία.Μπορείς να το διαπιστώσεις από τον αριθμό πλαισίου.
-
Από συζήτηση που είχα με φίλο πωλητή μου είπε οτι οταν ξεμένουν από στοκ εισάγουν και από Τουρκία. Πάντως τα Τούρκικα έχουν καλύτερη ποιότητα συναρμολόγησης απο τα Αγγλικά και εξίσου καλή με τα Ιαπωνικά. Εσωτερική πληροφορία και αυτό. Άλλωστε το εργοστάσιο στην Τουρκία έχει βραβευτεί για την ποιότητα των αυτοκινήτων που συναρμολογεί.
-
εχει κωδικο χώρας στον αριθμό πλαισίου; Βοήθα λίγο!
-
το γράμα J στον αριθμό πλαισίου (στην αρχή του αριθμού) υποδηλώνει ότι είναι made in japan.επίσης όταν έρχεται το αυτοκίνητο στην αντιπροσωπεία έχει αυτοκόλλητα επάνω του που λένε που είναι made in.
-
Ο χρήστης dimitrios έγραψε:
το γράμα J στον αριθμό πλαισίου (στην αρχή του αριθμού) υποδηλώνει ότι είναι made in japan.επίσης όταν έρχεται το αυτοκίνητο στην αντιπροσωπεία έχει αυτοκόλλητα επάνω του που λένε που είναι made in.Ενώ αν ο αριθμός πλαισίου ξεκινάει από S τότε η χώρα κατασκευής είναι η Αγγλία.
-
Σήμερα οδήγησα ένα Corolla 1400 Sol 5θυρο φίλου (Γενάρη 2004, προ τελευταίου facelift) εντός πόλης και αναπόφευκτα το συνέκρινα με το Astra μου (επίσης 1400, νέο μοντέλο).
Λοιπόν, αν σας ενδιαφέρει, οι εντυπώσεις μου ήταν οι ακόλουθες:
- Γενικά το Corolla (στο εξής 'C') αρχίζει να δείχνει την ηλικία του ως αυτοκίνητο όσον αφορά στα ηλεκτρονικά, τα gadget και τον εσωτερικό σχεδιασμό.
- Η εργονομία του C είναι καλύτερη, ειδικά στα χειριστήρια του CD Player και του κλιματισμού. Μου θύμισε αρκετά τη διάταξη του Accent (που μάλλον έχει μιμηθεί τα Toyota), η οποία δεν με προβλημάτισε ποτέ.
- Τιμόνι πιο γρήγορο και σαφές το Astra (στο εξής 'Α')
- Φρένα θα έλεγα ισοδύναμα (το Α έχει τα έξτρα πίσω δισκόφρενα, που είναι στάνταρ στο C)
- Στήσιμο και συμπεριφορά σε στροφές: καλύτερο το Α, χωρίς να έχει κάποιο χτυπητό πρόβλημα το C.
- Άνεση περίπου στα ίδια (όσον αφορά τουλάχιστον τη θέση του οδηγού). Το κάθισμα μόνο του C είναι κάπως 'επίπεδο', πράγμα λίγο ενοχλητικό όταν αρχίζουν να πιέζουν οι φυγόκεντρες δυνάμεις. Σχετικά με την απορρόφηση κραδασμών, ό,τι χάνει στις στροφές το C το κερδίζει εδώ. Πιο μαλακές αναρτήσεις, λιγότερο ταρακούνημα στις λακούβες. Βέβαια φόραγε 15άρες ζάντες ενώ το Α 16άρες, ίσως κι αυτό έπαιξε τον ρόλο του.
- Ορατότητα: γενικά καλύτερο το A, ειδικά πίσω.
Μέχρι εδώ νικητής βγαίνει το Αstra. Όμως εκεί που το Corolla του ρίχνει καθαρά είναι στον κινητήρα. Πιο νευρώδες, πιο άμεσο στις χαμηλές στροφές, άρα πιο ξεκούραστο στην αστική κίνηση. Στις πιο υψηλές ταχύτητες και ειδικά αν υπάρχουν στροφές ξέρω και από συζητήσεις με τον φίλο μου (που είχε οδηγήσει το δικό μου) ότι το Astra κερδίζει λόγω καλύτερου στησίματος και λόγω του ότι άπαξ και ανεβάσει πάνω από 2-3.000 στροφές οδηγείται πολύ στρωτά και ξεκούραστα.
Αυτά.
-
Το δικό μου Corolla 2/04 προ facelift, με 21800Km στο οδόμετρο μετρά μηδέν τριγμούς και μηδέν προβλήματα. Κινούμαι στην Αθήνα και κάθε Σαββατοκύριακο σε δρόμους της Αρκαδίας με πολλές λακκούβες και άσχημη άσφαλτο (Άστρος και γύρω προορισμοί για όσους γνωρίζουν) και για να πω την αλήθεια περίμενα και θα δικαιολογούσα κάποιους τριγμούς οι οποίοι ευτυχώς δεν έχουν έρθει ποτέ (ακόμα). Το έχω βάλει και σε χωματόδρομο και σε νεροφαγώματα αλλά ακόμα τίποτα.
Δεν ξέρω αν έχει σημασία το ότι έχει προέλευση από Ιαπωνία (έχω γνωστό μέσα στην Toyota και το πιστοποίησε, εξάλλου ο αριθμός πλαισίου ξεκινάει από 'J') αλλά δεν έχει κάνει κιχ σε καμία περίπτωση.
Όσο για τη σύγκριση με το Astra που έκανε ο φίλος manosk τα πράγματα έχουν ακριβώς όπως τα έγραψε!
Πριν 1 βδομάδα παραλάβαμε και το νέο μας μέλος (Punto 1.4 5p) το οποίο θα χρησιμοποιήσει η σύζηγος στις πειοχές που προανέφερα. Οδηγικά σαφώς πιο ενδιαφέρον από το Corolla αλλά το ευαίσθητο αφτί μου ήδη εντόπισε μια εστία τριγμών η οποία και διορθώθηκε.
Κατά τ΄άλλα έγώ πρότεινα στη σύζηγο να κρατήσει το Corolla μέχρι να επιστρέψει με το καλό στην Αθήνα αλλά αρνήθηκε κατηγορηματικά... -
Εγώ θεωρώ οτι δεν παιζει κανενα ρολο σε πια χωρα κατασκευαζεται το αμαξι, παρα η μαρκα.Δεν θεωρώ οτι αν κατασκευαζεται στην Τουρκια ή Ουγγαρία ή Αγγλια διαφοροποιειτε η ποιοτητα του.
Τα standar παραγωγης της καθε εταιρειας ειναι δεδομενα και δεν αλλαζουν ανα χωρα ....δεν ειναι πορτοκαλια ωστε να θελουν καλο κλιμα
Εξαλλου υπαρχουν αμαξια που πλεον εισαγωνται στην Ιαπωνια (βλ. avensis) , τι σημαινει αυτό οτι δεν ειναι καλα?? γι' αυτό δεν τα φτιαχνουν εκεί....
Πλεον ολα τα εργοστασια τεινουν να πηγαινουν σε χωρες με φθηνο εργατικό κοστος και θετικό επιχειρηματικο περιβαλλον.....αυτα και μονο αυτα ειναι τα κριτηρια επιλογης τοπου παραγωγης , ολα τα αλλα ειναι ιδια για ολες τις χωρες.
-
Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Τα standard είναι ενιαία για όλα τα εργοστάσια απλά κάποια είναι καλύτερα από κάποια άλλα και το Τουρκικό είναι σίγουρα καλύτερο αυτή την στιγμή από το Αγγλικό το οποίο κάποτε ( Carrina E ) θεωρούνταν καλύτερο σε ποιότητα και από τα Ιαπωνικά.
-
Δε ξερω αν ειμαι υπερβολικος στο σχολιο μου αλλα, σημερα πηγα στη ΤΟΥΟΤΑ και ζητησα απο περιεργια ενα προσπεκτους του Prius, και με κοιτουσε η κοπελα σαν εξωγηινο. Πηγε στο πανω οροφο και μετα απο 5 λεπτα γυρισε και μου εδωσε ενα.
Ασε που δεν ειχαν καθολου Prius στην εκθεση τους.
-
Ο χρήστης Megane98hp έγραψε:
Δε ξερω αν ειμαι υπερβολικος στο σχολιο μου αλλα, σημερα πηγα στη ΤΟΥΟΤΑ και ζητησα απο περιεργια ενα προσπεκτους του Prius, και με κοιτουσε η κοπελα σαν εξωγηινο. Πηγε στο πανω οροφο και μετα απο 5 λεπτα γυρισε και μου εδωσε ενα.Ασε που δεν ειχαν καθολου Prius στην εκθεση τους.
Σύμφωνα με το site της Toyota εξουσιοδοτημένος έμπορος Prius σε όλη την Κρήτη είναι ο Παπακαλιάτης στο Ηράκλειο. Πάντως στην Αθήνα, σε έμπορο που πήγα που είναι εξουσιοδοτημένος για Prius, υπήρχε το μοντέλο για επίδειξη.
Εγώ θεωρώ οτι δεν παιζει κανενα ρολο σε πια χωρα κατασκευαζεται το αμαξι, παρα η μαρκα.Δεν θεωρώ οτι αν κατασκευαζεται στην Τουρκια ή Ουγγαρία ή Αγγλια διαφοροποιειτε η ποιοτητα του.
Τα standar παραγωγης της καθε εταιρειας ειναι δεδομενα και δεν αλλαζουν ανα χωρα ....δεν ειναι πορτοκαλια ωστε να θελουν καλο κλιμα
Εξαλλου υπαρχουν αμαξια που πλεον εισαγωνται στην Ιαπωνια (βλ. avensis) , τι σημαινει αυτό οτι δεν ειναι καλα?? γι' αυτό δεν τα φτιαχνουν εκεί....
Πλεον ολα τα εργοστασια τεινουν να πηγαινουν σε χωρες με φθηνο εργατικό κοστος και θετικό επιχειρηματικο περιβαλλον.....αυτα και μονο αυτα ειναι τα κριτηρια επιλογης τοπου παραγωγης , ολα τα αλλα ειναι ιδια για ολες τις χωρες.
Πιστεύω ότι έτσι θα έπρεπε να είναι, ειδικά για μια εταιρεία σαν την Toyota. Πάντως, πείτε με προκατειλημμένο, αισθάνομαι πολύ πιο άνετα αν γνωρίζω ότι το αυτοκίνητο κατασκευάστηκε στην Ιαπωνία. Αρκετοί σε εξουσιοδοτημένα συνεργεία, μπορούν να το επιβεβαιώσουν. Δυστυχώς το Avensis και το νέο και το προηγούμενο, κατασκευάζονται αποκλειστικά στην Αγγλία
TOYOTA FORUM