-
Κακα παιδια! Παντως στον ξαδερφο μου για το primera στην αντιπροσωπεια του το ειπαν(ισως βεβαια οχι επισημα αλλα κανας μηχανικος) αλλα τωρα που το σκεφτομαι δεν το εχει ακομα απενεργοποιησει! Σημερα ειδα και επιδοσεις της Corolla απο το 4T library αλλα επειδη εκει ηταν μονο τα αρθρα θα με βοηθαγε καποιος αν ειχε τα τευχη και μπορουσε να μου σκαναρει τα γραφηματα ή και ολες τις σελιδες με επιδοσεις κτλ που πιθανως υπαρχουν. Τα τευχη ειναι: 373,376,387,398. Αν καποιος εχει κατι αντιστοιχο απο αλλα περιοδικα(κανα Drive(τευχη:40,41(δεν ξερω αν ειναι για το προηγουμενο),60,63,64,75) καλο θα ηταν ) θα τον ευχαριστουσα αν εκανε κατι αναλογο. Παιδια στην αδεια του αυτοκινητου γραφει οτι ειναι 1290κιλα! Και το ειχα για πιο ελαφρυ ρε γαμωτο! Εκπληξη ηταν!
-
Βοήθεια!!!!!!!! Σημερα που κοιταζα το αυτοκινητο ειδα στο πισω αριστερο δισκοφρενο μια ομοκεντρη γραμμη 1 εκ. περιπου απο την εσωτερικη αρχη του δισκου. Στην αρχη την περασα για απλη βρωμια αλλα μετα που την καλοειδα ειδα οτι μοιαζει με επιφανειακη γραντζουνια σε μερικα σημεια αλλα σε αλλα μοιαζει με κανονικη ρωγμη. Βλεπω βαθος τουλαχιστον μερικων χιλιοστων και σε παχος χωραει το νυχι μου! Καπου ειχα δει οτι καποιος αλλος με corolla ειχε προβλημα με τους δισκους του ή οτι του τους αλλαξαν στην αντιπροσωπεια ή κατι τετοιο και δεν το βρισκω. Αν μπορει ας ξαναπει τι ακριβως εγινε. Εννοειται οτι θα παω στην αντιποσωπεια αλλα το ειδα σημερα μολις γυρισα απο αυτην και δεν ξαναπηγα
-
mipos xerete pia ta elatomata tou corolla 2000.xero oti exoun elatomatika frena kai diskous.tous alaxa kiolas sta 15ooo xlm.mipos exete akousi kai gia alla elatomata;
-
Ηταν καιρος πιστευω μετα απο 1200χλμ να πω τι μου αρεσε και τι οχι στην Corolla!
Μου αρεσε:
1)ο κινητηρας που στροφαρει απο χαμηλα ακομα και τωρα που δεν εχει ανοιξει καλα καλα το μοτερ. Κινουμαι με ανεση σε κινηση με 2α αν και δεν το περιμενα. Επισης με το που παιρνας τις 3500 στροφες σου δινει καταπληκτικη ωθηση αν και κανα 2 φορες το εχω κανει τωρα που το στρωνω.
2)Αθόρυβος κινητηρας χαμηλα και ψηλα ωραιος ηχος.
3)Εργονομια
4)Αν και πριν το παρω θα εβαζα την αναρτηση του στα αρνητικα συγκριτικα με το Golf, το Astra ή το Mazda 3 που ηθελα να παρω τωρα που το σχησιμοποιω καθημερινα πιστευω οτι αν η αναρτηση ηταν λιγο πιο σφικτη δε θα αντεχα στους ελληνικους καροδρομους! Η θα παθαινα καμια δισκοπαθεια! Παντως θα ηθελα λιγο λιγοτερη κληση στις στροφες χωρις να με πειραζει τοσο αυτη που παιρνει, τους αλλους πειραζει!Δε μου αρεσε:
1)Η τραχυτητα του κιβωτιου!!!!!!! Ρε παιδια στην αρχη νομιζα οτι ειχε προβλημα το δικο μου ή οτι δεν ειχε ανοιξει και αυτο ακομα! Αλλα το πηγα στην αντιπροσωπεια και μου ειπαν οτι ετσι ειναι ολα! Καθε φορα που βαζω ταχυτητα ακουω και νιωθω αυτή τη σκληρη μονοκοματη αισθηση και φοβαμαι μη μου χαλασει! Δεν ενδικνυται με τιποτα για γρηγορες αλλαγες! Ασε πια και εκεινη η οπισθεν! Παντως στο Golfακι μου 12 χρονων με ψιλοπροβλημα στο σαζμαν και αποτομα κατεβασματα και συνεχεις γρηγορες αλλαγες αλλαζες ταχυτητα και δεν καταλαβαινες τιποτα! Με εχει χαλασει παρα πολυ αυτο το πραγμα! Τελοσπαντων
2)Μικρο πορτπαγκαζ σε σχεση με τον ανταγωνισμο, τουλαχιστον εμενα μου φαινεται μικρο -
Οι σχετικά μαλακές αναρτήσεις και το κιβώτιο ταχυτήτων είναι όντως τα σημαντικότερα προβλήματα του Corolla (δεν έχει πολλά πάντως, άρα τα ανέχεσαι). Οι αναρτήσεις και το στήσιμο βελτιώνονται εύκολα (αν ενοχλούν κάποιον) με aftermarket συν κάποιο χαμηλωματάκι, το κιβώτιο όμως όχι. Δεν χαλάει, αλλά ενοχλεί η αίσθησή του. Το πορτμπαγκάζ είναι νορμάλ για την κατηγορία του αυτοκινήτου. Η εργονομία είναι πάρα πολύ καλή, μόνο που τα ηλεκτρονικά μοιάζουν κάπως ξεπερασμένα, τουλάχιστον οπτικά.
-
Παντως στο avensis το κιβωτιο ειναι υποδειγματικό, σαφες, κοντες διαδρομες ,χωρις το παραμικρο κομπιασμα, μονο μια ενσταση εχω οσον αφορα την οπισθεν ,εκει μερικες φορες κολαει και κομπιαζει για να την δεχθεί!!
Για πορτ παγκαζ...αστο χωραει 2-3 .....ανθρωπους ξαπλωτους
Βρικα συγκριση παντως να κανω...
-
Το προβληματάκι με τη δύσκολη εισαγωγή της όπισθεν εμφανίζεται περιστασιακά στα περισσότερα αυτοκίνητα. Η λύση τελικά απλή: βάζεις δευτέρα και δοκιμάζεις ξανά. Σ'εμένα δουλεύει το κολπάκι μια χαρά.
-
ή αφήνεις συμπλέκτη, ξαναπατάς και τέλος. Και αν δεν πετύχει, αφήνεις το αμάξι να τσουλήσει μερικά εκατοστά
-
Αυτο το εκανε και στο Γιαρις. Στο Corolla με το που θα βαλω οπισθεν και θα συμπλεκταρω να ξεκινησω απλως κρατω λιγο προς τα πισω το λεβιε και καταλαβαινω οτι τοτε μπηκε! Με αφημα συμπλεκτη ή δευτερα, τριτη... δεν γινεται τιποτα. Το φοβαμαι βεβαι μη χαλασει αλλα...
-
Αλήθεια enginekiller που το βρήκες τον αισθητήρα ειδοποίησης για ζώνη στο συνοδηγό ? Υποθέτω ότι το βάλανε στο facelift ?
Α το γκάζι ΔΕΝ ειναι ηλεκτρικό. Δεν θυμάμαι που το ειχα διαβάσει .. αλλά ειμαι σίγουρος για αυτό..Α για το κιβώτιο ταχυτητων σιγουρα δεν είναι οτι καλυτερο σε αίσθηση, αλλά δεν θα σε προβληματίσει ποτέ. Ακόμα και γρήγορες αλλαγές θα μπορείς να κάνεις !
Αν έχεις το hatchback θα εκπλαγείς με το πόσα πράγματα μπορείς να χωρέσεις στο πορτμπαγκάζ του! Έχω κάνει πολλές μακρινές εκδρομές έτσι.Αυτό που εμένα δεν μου πολυαρέσει προσωπικά είναι το radio - cd του. Δεν ειναι άσχημο, σίγουρα, αλλά θα μπορούσε να ειναι καλύτερο. Της panasonic είναι.
Πρόβλημα με δίσκους (γενικά) δεν υπάρχει πάντως. Αυτο που πιθανον θα πρέπει να έχεις υπόψιν σου είναι ότι οι corolles αυτης της γενιάς 'φοράνε' μαλακά τακάκια φρένων (τα παραπάνω μου τα είπαν στο συνεργείο). Δεν ξέρω αν αλλάξανε κάτι με το facelift. Άρα να έχεις υπόψιν σου ότι θα κάνεις (πιθανόν) πιο συχνές αλλαγές στα τακάκια.Αντε και καλά ταξίδια!
-
Αισθητήρα ειδοποίησης για ζώνη στο συνοδηγό είχε κανονικά. Ισως οντως το βαλνε στο facelift. Πριν δεν ειχε; Οντως το γκαζι δεν ειναι ηλεκτρικο. Το ειδα μονος μου. Οσο για το κιβωτιο δεν το πολυκουραζω ακομα και γι'αυτο δεν εχω δει αν μπορεις για γρηγορες αλλαγες. Ανεφερα αυτο με τους δισκους γιατι κατι τετοιο ειχα διαβασει απο καπου εδω μεσα. Οτι καποιος δηλαδη ειχε προβλημα αλλα και οτι ειχαν παει μερικοι επειδη τους ειδοποιησαν να ους αλλαξουν γιατι ισως ηταν προβληματικοι Καπου εδω μεσα το ειδα αλλα δεν το βρισκω τωρα. Ας αλλαζω τακακια πιο συχνα αν ειναι καλυτερα δε με πειραζει(καθε ποσο περιπου εννοεις με νορμαλ προς σκληρη χρηση περιπου;). Νταξει για το πορτπαγκαζ δεν ειπα οτι ειναι μικρο αλλα οτι μου φαινεται μικροτερο απο Golf και Astra. τελοσπαντων
-
Καθε φορα που βαζω μπρος το αυτοκινητο μετά απο πολλες ωρες, ισως και απο την προηγουμενη μολις παιρνει μπροστα ανεβαζει πολλες στροφες. Αυτο το καταλαβαινω αν η θερμοκρασια ειναι πολυ χαμηλη ή αν εχω να το ξεκινησω καιρο αλλα απο το προηγουμενο βραδυ μεχρι το αλλο μεσημερι καθε φορα που το ξεκιναω φτανει ακριβως τις 3000 στροφες για καμια 10αρια δευτερολεπτα και δε νομιζω οτι κανει καλο μολις ξεκιναει ο κινητηρας κρυος να πιεζεται τοσο οταν δεν υπαρχει λογος(κρυο...). Ειχα παλιο αυτοκινητο και εκανα μερες να το κουνησω κι δε χρειαζοταν ουτε μια γκαζιά για να παρει μπροστα. Και μολις πεφτουν οι στροφες το παω εγω σα βλακας μεχρι τις 2000 για κανα 10λεπτο μεχρι να ζεσταθει. Σας συμβαινει και εσας αυτο;
-
Ο χρήστης enginekiller έγραψε:
Καθε φορα που βαζω μπρος το αυτοκινητο μετά απο πολλες ωρες, ισως και απο την προηγουμενη μολις παιρνει μπροστα ανεβαζει πολλες στροφες. Αυτο το καταλαβαινω αν η θερμοκρασια ειναι πολυ χαμηλη ή αν εχω να το ξεκινησω καιρο αλλα απο το προηγουμενο βραδυ μεχρι το αλλο μεσημερι καθε φορα που το ξεκιναω φτανει ακριβως τις 3000 στροφες για καμια 10αρια δευτερολεπτα και δε νομιζω οτι κανει καλο μολις ξεκιναει ο κινητηρας κρυος να πιεζεται τοσο οταν δεν υπαρχει λογος(κρυο...). Ειχα παλιο αυτοκινητο και εκανα μερες να το κουνησω κι δε χρειαζοταν ουτε μια γκαζιά για να παρει μπροστα. Και μολις πεφτουν οι στροφες το παω εγω σα βλακας μεχρι τις 2000 για κανα 10λεπτο μεχρι να ζεσταθει. Σας συμβαινει και εσας αυτο;Μήπως οταν βαζεις μπροστά πατας το γκαζι??
-
ΟΧΙ και ειμαι σιγουρος γιατι το σκεφτηκα και εγω και το εσβησα ενα βραδυ και ουτε που αγγιξα τα πεταλια μεχρι την αλλη μερα που το εβαλα μπροστα και το ξαναεκανε. Δηλ. εσας δεν το κανει;;;;;;;;; Να ψαξω μηπως εχει κολλησει καμια πεταλουδα η τιποτα τετοιο γιατι και οταν αφηνω το γκαζι αργουν πολυ οι στροφες να πεσουν σα να παταγα ακομα γκαζι.
-
Με την TOYOTA πρωτοήλθα σε επαφή το 1998 όταν αγόρασα για δεύτερο ένα Starlet 1.3. το άλλο μου αυτοκίνητο ήταν ένα SEAT Cordoba 1.4. Όπως ήταν φυσικό από την πρώτη στιγμή που κάθισα πίσω από το τιμόνι του Starlet το αυτοκίνητο με κέρδισε ολοκληρωτικά, αφού το Cordoba μπροστά του πλέον έμοιαζε κάρο με πατάτες. Έτσι κάπου στο 2000 διώχνω το Cordoba και παίρνω από κάποιο φίλο μου την Corolla XLI 1996 μοντέλο στα 1.3 κυβικά full extra. Τι να πω. Ίσως το καλύτερο αυτοκίνητο που είχα ποτέ. Το 16βάλβιδο μοτεράκι του παρά τα 1300 κυβικούλια του ήταν το κάτι άλλο. Στην ευθεία από Τρίπολη προς το τούνελ του Αρτεμισίου έπιασε γύρω στα 170 χιλιόμετρα με τέσσερις εύσωμους επιβάτες και αποσκευές στο μπαγκάζ. Το ίδιο και το κιβώτιό του. Κοντές διαδρομές και σαφέστατο. Ποιότητα κατασκευής άριστη. Κάποτε συζητώντας με κάποιο τεχνικό της Toyota μου είχε πει ότι η ποιότητα το πλαστικών του ήταν ακόμα καλύτερη από αυτή που χρησιμοποιούσαν στα Lexus. Τέλος πάντων ήταν ένα άριστο σύνολο. Συνεπαρμένος από αυτό το αυτοκίνητο, τις επιδόσεις του και γενικά από την Toyota, το καλοκαίρι του 2002 αγοράζω την καινούργια Corolla Sedan 1.6 κυβικούλια στοχεύοντας σε ακόμα καλύτερες επιδόσεις. ΑΛΛΑ! Όπως αποδείχτηκε έκανα λάθος! Και μάλιστα μέγα ΛΑΘΟΣ! Η νέα Corolla δεν είχε πάρει τίποτε από τους προκατόχους της παρά μόνο το όνομα! Το αυτοκίνητο το παρέλαβα ένα Αυγουστιάτικο απόγευμα του 2002. Αμέσως το έβγαλα στο δρόμο αγωνιώντας να αισθανθώ το ξέσπασμα το υπερσύγχρονου 1.6 VVTI κινητήρα. Αλλά όπως καταλαβαίνετε έμεινα με την αγωνία. Το μοτέρ ανέβαζε προοδευτικά χωρίς όμως τις εξάρσεις που είχα συνηθίσει από την παλιά μου Corolla XLI. Και ενώ προσπαθούσα να βρω κάποιες δικαιολογίες όπως ότι το μοτέρ ήταν ακόμη σφιχτό κλπ. κλπ. η πρώτη ανωμαλία έρχεται να επιδεινώσει τα πράγματα αφού ακούστηκε και το πρώτο – κράκ – προερχόμενο από το εσωτερικό του αυτοκινήτου και μάλιστα κάπου από το ντουλαπάκι μπροστά από τη θέση του συνοδηγού. Και βέβαια η απογοήτευση γίνεται ακόμη μεγαλύτερη όταν ακούστηκε και το πρώτο – μπάνγκ – προερχόμενο κάπου από τα πίσω καθίσματα. Για να μην τα πολυλογώ εκεί που περίμενα ένα αυτοκίνητο καλύτερο από τον προκάτοχό του ανακαλύπτω ένα αυτοκίνητο που δεν έχει ουδεμία σχέση με τις παλαιότερες κορόλες και με ένα σωρό άκρως εκνευριστικά μικροπροβλήματα. Ενώ λοιπόν είχα την διάθεση να κάνω κάποια μεγάλη διαδρομή, γύρισα αμέσως στο σπίτι μου και έκανα 10 μέρες το οδηγήσω πάλι. Α! μάλιστα τηλεφώνησα στον αντιπρόσωπο όπου το είχα αγοράσει με ανταλλαγή την παλιά μου Corolla ζητώντας του να την αγοράσω πίσω. Αλλά όπως μου είπε το αυτοκίνητο είχε ήδη πουληθεί. Ναι, είχε πουληθεί σε τρεις μόλις ημέρες από την παράδοση του στον αντιπρόσωπο! Τέλος πάντων αφού πέρασε η πρώτη απογοήτευση άρχισα να επισκέπτομαι την κεντρική αντιπροσωπεία με την ελπίδα να λύσω κάποια από τα εκνευριστικά προβλήματα. Οι άνθρωποι έκαναν το καλύτερο που μπορούσαν και τα προβλήματα περιορίσθηκαν σε μεγάλο βαθμό χωρίς όμως και να εξαλειφθούν τελείως. Έτσι οι θόρυβοι από τα πλαστικά προερχόμενοι κάπου από την περιοχή του αερόσακου του συνοδηγού σταμάτησαν, αντίθετα ίδίου τύπου θόρυβοι προερχόμενοι πίσω από το ηχοσύστημα εξακολουθούν να υπάρχουν. Ένας άλλος θόρυβος (σε στιλ ταλάντωσης) προερχόμενος κάτω από το αυτοκίνητο περίπου από την πλάτη του καθίσματος του συνοδηγού και προς το πίσω μέρος του αυτοκινήτου περιορίστηκε σε μεγάλο βαθμό μετά την αλλαγή της δεξιάς επάνω βάσης της μηχανής. Μεταλλικοί θόρυβοι προερχόμενοι από τις πλάτες των πίσω καθισμάτων εξαλείφθηκαν μετά την τοποθέτηση αυτοκόλλητα τσοχάκια. Επίσης θόρυβοι προερχόμενοι από τις πόρτες περιορίστηκαν μετά την αλλαγή στις τσιμούχες των τζαμιών. Εκ παραλλήλου μου άλλαξαν και τους τέσσερις δίσκους στα φρένα. Βέβαια για να γίνουν όλα αυτά επισκέφθηκα τουλάχιστο 4 φορές την κεντρική αντιπροσωπεία. Σήμερα και σχεδόν μετά 3 χρόνια από την αγορά του ποτέ μα ποτέ δεν συμπάθησα το αυτοκίνητο αυτό. Και είμαι σίγουρος ότι πολλοί από εσάς που αγοράσατε την νέα Corolla θα καταλάβατε ότι δεν αξίζει τα λεφτά της. Δεν επιτρέπεται για τα 20 χιλιάδες ευρώ που κάνει η 1.6 Sedan να παρουσιάζει τέτοιου είδους προβλήματα. Θα ήταν προτιμότερο να παρουσίαζε κάποια μηχανικά προβλήματα που εύκολα εντοπίζονται και διορθώνονται παρά προβλήματα συναρμολόγησης όπου η αιτία τους δεν εντοπίζεται εύκολα. Αυτά φίλοι μου με την Corolla 2002. Ένα αυτοκίνητο που τελικά ποτέ δεν το συμπάθησα αφού την έσπασε από την πρώτη στιγμή. Το κρατώ ακόμη μόνο για οικονομικούς λόγους. Πάντως εξακολουθώ να έχω και το Starlet που ποιοτικά το θεωρώ πολύ ανώτερο. Αυτά λοιπόν απο ένα δυσαρεστιμένο με την νέα Corolla. Ουφ! τα είπα και ξέσπασα
-
Δεν ειναι τυχαιο οτι διαβαζω αρκετά παραπονα απο κατοχους του συγκεκριμενου μοντελου της toyota.
Δεν μπορεί ολοι αυτοι οι ανθρωποι να κανουν λαθος , ή να μην αντιλαμβανονται σωστά καποια πραγματα.Πλεον εχω πειστεί οτι το μοντελο αυτό 2001-2003 ειχε προβληματα που η toyota δεν μας ειχε συνηθισει, γιατί οταν παιρνεις ενα αυτοκινητο και σου παρουσιαζει προβληματα που εχουν λυθει χρονια πριν, και εσυ τα βρισκεις μπροστα σου , πεφτεις απο τα συνεφα.
Προφανως τα λαθοι στην ποιοτητα ηταν πανω απο το μεσο ορο της φιρμας , αλλα γιατί μονο στο αμαξι αυτό???
Δεν εχω ακουσει αντιστοιχα θεματα σε yaris, Rav , Avensis( μονο στο προηγουμενο ενα θεμα με τα φρενα)!!!
Ελπιζω στο ανανεωμενο corolla αυτα τα θεματα να εχουν λυθεί οριστικα διοτι μια φορά σε συγχωρουν , δευτερη δυσκολο, τριτη ........ τι αλλο εχουμε???
-
Ο χρήστης GFON έγραψε:
Δεν ειναι τυχαιο οτι διαβαζω αρκετά παραπονα απο κατοχους του συγκεκριμενου μοντελου της toyota.
Δεν μπορεί ολοι αυτοι οι ανθρωποι να κανουν λαθος , ή να μην αντιλαμβανονται σωστά καποια πραγματα.Πλεον εχω πειστεί οτι το μοντελο αυτό 2001-2003 ειχε προβληματα που η toyota δεν μας ειχε συνηθισει, γιατί οταν παιρνεις ενα αυτοκινητο και σου παρουσιαζει προβληματα που εχουν λυθει χρονια πριν, και εσυ τα βρισκεις μπροστα σου , πεφτεις απο τα συνεφα.
Προφανως τα λαθοι στην ποιοτητα ηταν πανω απο το μεσο ορο της φιρμας , αλλα γιατί μονο στο αμαξι αυτό???
Δεν εχω ακουσει αντιστοιχα θεματα σε yaris, Rav , Avensis( μονο στο προηγουμενο ενα θεμα με τα φρενα)!!!
Ελπιζω στο ανανεωμενο corolla αυτα τα θεματα να εχουν λυθεί οριστικα διοτι μια φορά σε συγχωρουν , δευτερη δυσκολο, τριτη ........ τι αλλο εχουμε???
Προσωπικά πιστεύω ότι η Toyota ρίσκαρε πολλά επάνω σε αυτό το μοντέλο. Βέβαια το αυτοκίνητο πούλησε και εξακολουθεί να πουλά, όχι για αυτο που είναι, γιατί πίστεψέ με ότι βρήκα καλύτερο εξοπλισμό τόσo στο Elandra της Huyndai όσο και στο Rio II της KIA, αλλά λόγο ονόματος. Αν το αυτοκίνητο δεν έκανε πάνω απο 12-14 χιλιάδες ευρώ θα ήταν μιά χαρά για αυτά που προσφέρει και μαζί με τα όποια προβλήματα. Ομως το να φτάνεις τις 20 χιλιάδες ευρώ δηλαδή σε ένα ποσό που είναι κάτι λίγο ποιό κάτω απο ένα π.χ. BMW, λοιπόν σε αυτά τα χρήματα έχεις πάρα πολλές επιλογές και απαιτήσεις. Καθρέπτης λοιπόν του μοντέλου αυτού είναι ο σχετικά μεγάλος αριθμός των μεταχειρισμένων ήδη πρός πώληση καθώς και η σχετικά χαμηλή τιμή μεταπώλησής του. Και αυτό πάντα σε σχέση με τα παλαιότερα μοντέλα όπου οι τιμές μεταπώλησης δεν απέχουν και πολύ απο τις τιμές μεταπώλησης του νέου μοντέλου. Τέλος πιστεύω ότι για πολλούς πλέον το όνομα Corolla έπαψε να αντιπροσωπεύει την ποιότητα που ήταν κατα το παρελθόν. Οσο για μένα το σύγουρο είναι ότι σύντομα θα αποχωρίσω απο την οικογένεια της Toyota!
-
Eχεις καθε δικιο να εισαι δυσαρεστημενος , και εμενα αν το avensis αρχισει τετοια κολπα, θα με χαλασει πολυ.
Το ερωτημα το δικο μου ειναι , ξαναπαρουσιασε μοντελο της toyota προβληματα τετοιου ειδους , και γιατί μονο το corolla τα εχει? τι αλλαξε τοσο πολυ στην toyota για να φτιαξει ενα αμαξι με προβληματα?
Και ναι συμφωνω, οτι οι τιμη του πλεον ειναι απο τις πιο ακριβες στην αγορά μαζι με την alfa & golf.
Value for money to kerato αξιζει περισσοτερο, οπως και το accent και αλλα ομοια Κορεατικα.
ΥΣ, γενικα παντως η πολιτική των Κορεατών δεν σας θυμιζουν πολυ τους Ιαπωνες πριν αρκετά χρονια??
-
Και εγώ είχα την corolla σε πολύ μεγάλη εκτίμηση όσον αφορά την αξιοπιστία και την ποιότητα κατασκευής της, αλλά μετά από αυτά που διάβασα στο site του club, μπορώ να πώ ότι απογοητεύτικα...
-
Ο χρήστης GFON έγραψε:
Eχεις καθε δικιο να εισαι δυσαρεστημενος , και εμενα αν το avensis αρχισει τετοια κολπα, θα με χαλασει πολυ.Το ερωτημα το δικο μου ειναι , ξαναπαρουσιασε μοντελο της toyota προβληματα τετοιου ειδους , και γιατί μονο το corolla τα εχει? τι αλλαξε τοσο πολυ στην toyota για να φτιαξει ενα αμαξι με προβληματα?
Και ναι συμφωνω, οτι οι τιμη του πλεον ειναι απο τις πιο ακριβες στην αγορά μαζι με την alfa & golf.
Value for money to kerato αξιζει περισσοτερο, οπως και το accent και αλλα ομοια Κορεατικα.
ΥΣ, γενικα παντως η πολιτική των Κορεατών δεν σας θυμιζουν πολυ τους Ιαπωνες πριν αρκετά χρονια??
Γιώργο, νομίζω ότι αυτό είναι το ονομά σου, δεν γνωρίζω αν ξαναπαρουσίασε η Toyota τέτοια προβλήματα ή είναι μεμονωμένες περιπτώσεις. Αν κρίνω απο τα Starlet που έχω το αυτοκίνητο είναι 10 χρονών εκεί έμαθαν τα δυό μου παιδιά να οδηγούν έχει γράψει κάπου 70 χιλιάδες χιλιόμετρα έχει γενικά ταλαιπωριθεί σχεδόν σε όλα τα νησιά του Αιγαίου. Και όμως όταν το οδηγείς δεν ακούς το παραμικρό. Ασε που ακόμη δεν έχει αλλάξει ούτε τακάκια μα ούτε και σιαγώνες στα φρένα. Με ένα γενικό καθάρισμα το αυτοκίνητο είναι σαν καινούργιο.
Το νέο Corolla απο όσο μπορώ να γνωρίζω είναι ένα μοντέλο που βγήκε στο δρόμο κατ'ευθείαν απο το σχεδιαστήριο. Και είναι το πρώτο μοντέλο που σχεδιάστηκε στις εγκαταστάσεις της Toyota στην Ρουμανία. Αποψή μου είναι ότι η Toyota παραχρησημοποίησε πλαστικό σε αυτό το μοντέλο. Μετά ότι για θέματα ανταγωνισμού με τις Ευρωπαϊκές φίρμες εγκατέλιψε την στιβαρή της συναρμολόγιση προχωρόντας ίσως σε φτηνιάρικες λύσεις. Οταν πρωεμφανίστηκε το συγκεκριμένο μοντέλο όλοι είπαν ότι προετοίμαζε το έδαφος για να χτυπήσει την αγορά του Golf και Α3. Ομως όπως έδειξαν τα πράγματα θα χρειαστεί αρκετά καρβέλια ακόμη για να επιτύχει κάτι τέτοιο.
TOYOTA FORUM