-
Ο χρήστης HUNTER.GR έγραψε:
Έχει αλλάξει κάποιος δίσκο πλατώ σε Yaris να μας πει κοστολόγιο;
Δεν θέλω αλλαγή αλλά έχει σκληρύνει λίγο ο συμπλέκτης & μπορεί να χρειαστεί κάποια στιγμή.Καλό μήνα σε όλους!
Να ρωτήσω κάτι;Από πρώτη σε δευτέρα & από τρίτη σε δευτέρα οι ταχύτητες μπαίνουν λίγο ζόρικα.
Να θέλω δίσκο πλατώ;είναι & λίγο σκληρός ο συμπλέκτης
Δεν έχω & πολλά χλμ,αλλά σχεδόν όλα είναι μέσα στην πόλη.Πριν λίγο γύρισα από το συνεργείο που το πήγα να το κοιτάξω.Έχει πρόβλημα & θέλει αλλαγή δίσκο πλατώ.Το δικό του που φοράει είναι valeo & στην toyota an πάω ή αυτό θα μου βάλουν ή lup, .Ο μάστορας θα μου βάλει daikin γιαπωνέζικο που αντέχει μου είπε 3 φορές πάνω από τα χλμ που έχω.Οπότε έχουμε δίσκος,πλατω ρουλεμάν 155€ σύν 100€ εργασία,οπότε ένα κουστουμάκι 250€!Σίγουρα στην Toyota θα θέλει πολλά περισσότερα.Έχει & ένα χρόνο εγγύηση,όπως όλα τα ανταλλακτικά.Δυστυχώς είναι πολύ λίγα τα χλμ 52700 στα 8 χρόνια.Από Δευτέρα πάω για αλλαγή.....
Παααααρα πολυ λιγα χλμ για δισκο.........σιγουρα δεν φταιει η μαρκα του μαμα δισκου!!!καποιος κοιμιζει το αριστερο του ποδι πανω στο συμπλεκτη
-
Καλησπερα παιδια εχω ενα yaris disel του 2012 ειμαι στα 98000 και ειχα προβληματα με dpf στα 55000 πηγα τα μπαλωσαν στην toyota και τωρα ξανα τα ιδια. το αμαξακι ειναι λουλουδι κριμα μαλον εχουν θεμα. Ξερει κανενας κατι να μου πει τι να κανω
-
Τι προβλημα ειχες; μπουκωσε;
-
Ο χρήστης ΛΑΜΙΝ έγραψε:
Καλησπερα παιδια εχω ενα yaris disel του 2012 ειμαι στα 98000 και ειχα προβληματα με dpf στα 55000 πηγα τα μπαλωσαν στην toyota και τωρα ξανα τα ιδια. το αμαξακι ειναι λουλουδι κριμα μαλον εχουν θεμα. Ξερει κανενας κατι να μου πει τι να κανωόταν λες τα μπάλωσαν τι ακριβώς έκαναν; Στο είχαν αντικαταστήσει; Αν έχεις 98000 είσαι και εκτός εγγύσης και πιθανή αντικατάσταση (αν χρειάζεται) λογικά θα σου βγει 700 και βάλε.
Τι ακριβώς πρόβλημα αντιμετωπίζεις όμως; Βουλωμένο φίλτρο; Πετρέλαιο στα λιπαντικα;
Για την ιστορία μου έβγαλε πρόβλημα σε ολοκαίνουριο γιάρις το Μάρτιο και έχω ακούσει για αρκετά IQ με παρόμοια θέματα. Στο DPF μάλλον έχουν ζήτημα.
-
Το αμάξι αυτό πρέπει αν οδηγείται νευρικά... Να ανεβάζεις στροφές να καθαρίζει το dpf
-
Την πρωτη φορα στα 55000 αντηκατεστησαν ειπαν το dpf τωρα ενω το αμαξακι δεν καιει καθολου λαδια στα 10000 ουτε σταγονα τραβαω να δω τα λαδια και ειναι λιγο φουσκωμενα 200gr περιπου περνω τα μυριζω και νομιζω σαν να μου ερχεται μυρωδια απο πετρελαιο. αυτο που καταλαβαινω ειναι οτι υπαρχει θεμα με τις ζεστες η μαλον γενικο θεμα με dpf και την αναγενηση που κανει. Οσο για τροπο οδηγησης παει θεσσαλονικη Αθηνα την δευτερα κανει 300 klm εκει σε πεντε μερες και επιστρεφει πισω με 120 στο δρομο ουτε γαλιδουλα να ειχαμε τοσο δεν θα την προσεχαμε
-
με την 'γαλλιδούλα' megane 1.5dci, πόσα χλμ έχεις κάνει ? είχες κανα πρόβλημα με το φίλτρο σωματιδίων;
το ότι τα λάδια, είναι πάνω απ το max, δείχνει ότι δεν ολοκληρώνεται η εξαναγκασμένη αναγέννηση του φίλτρου (το πιθανότερο).
-
Ο χρήστης ΛΑΜΙΝ έγραψε:
Την πρωτη φορα στα 55000 αντηκατεστησαν ειπαν το dpf τωρα ενω το αμαξακι δεν καιει καθολου λαδια στα 10000 ουτε σταγονα τραβαω να δω τα λαδια και ειναι λιγο φουσκωμενα 200gr περιπου περνω τα μυριζω και νομιζω σαν να μου ερχεται μυρωδια απο πετρελαιο. αυτο που καταλαβαινω ειναι οτι υπαρχει θεμα με τις ζεστες η μαλον γενικο θεμα με dpf και την αναγενηση που κανει. Οσο για τροπο οδηγησης παει θεσσαλονικη Αθηνα την δευτερα κανει 300 klm εκει σε πεντε μερες και επιστρεφει πισω με 120 στο δρομο ουτε γαλιδουλα να ειχαμε τοσο δεν θα την προσεχαμεΑν έχεις αυξημένη σταθμη τότε παίρνει πετρέλαιο. Τώρα αυτό μάλλον είναι αποτέλεσμα επανηλλειμένων αποτυχημένων αναγεννήσεων, αλλά πιθανόν να έχει πρόβλημα και κάποιο μπεκ. Δεν είπες όμως, την 1η φορά ποιο ήταν το πρόβλημα; Αυξημένα λάδια; Βουλωμένο φίλτρο;
Για τη ζέστη δεν έχω διαβάσει ποτέ κάποιον συσχετισμό αναφορικά με το DPF. Αλλά γενικά δεν είναι ιδιαίτερα καλή η υλοποίηση της Toyota αν τη συγκρίνεις με Renault-Citroen-Peugeot-Ford κλπ.
-
Τα ιδια ειχε κανει και τοτε στα 55000 ανεβασμενα λαδια και λαμπακια αναγενησης και σερβις αναβαν συνεχεια. τοτε επειδη δεν μπορουσαν να βρουν τι εχει αναγκαστηκαν να αλαξουν φιλτρο pdf μετα απο μια εβδομαδα εκει μου ελεγαν οτι δεν ειταν γεματο και το αλαξαν προληπτικα οσο για την γαλιδουλα ( megane dci) τι να πω ρε φιλε ειμαι στα 100000 και δεν ξερει ουτε απο λαμπακια ουτε απο αναγενηση. αυτο που μου κανει εντυπωση ειναι οτι αν κοιταξεις την εξατμιση ειναι πεντακαθαρη σαν να την φοραει μια μερα πραγμα που δεν το εχω ξαναδει ποτε.
-
Ο χρήστης ΛΑΜΙΝ έγραψε:
Τα ιδια ειχε κανει και τοτε στα 55000 ανεβασμενα λαδια και λαμπακια αναγενησης και σερβις αναβαν συνεχεια. τοτε επειδη δεν μπορουσαν να βρουν τι εχει αναγκαστηκαν να αλαξουν φιλτρο pdf μετα απο μια εβδομαδα εκει μου ελεγαν οτι δεν ειταν γεματο και το αλαξαν προληπτικα οσο για την γαλιδουλα ( megane dci) τι να πω ρε φιλε ειμαι στα 100000 και δεν ξερει ουτε απο λαμπακια ουτε απο αναγενηση. αυτο που μου κανει εντυπωση ειναι οτι αν κοιταξεις την εξατμιση ειναι πεντακαθαρη σαν να την φοραει μια μερα πραγμα που δεν το εχω ξαναδει ποτε.Κι εγώ αν έκανα την αγορά από την αρχή θα πήγαινα μάλλον σε Clio dci. Το πιο απροβλημάτιστο DPF. Γενικά φίλε μου να ξέρεις, γύρω από το θέμα DPF υπάρχει τρελή ασχετοσύνη, ακόμη και στα εξουσιοδοτημένα. Εγώ έτρεχα επί ένα μήνα με τους άσχετους που είχα μπλέξει. Είναι να μη σου κάτσει το συγκεκριμένο πρόβλημα.
-
Καλα τα ατομα ειναι να αλαζουν τακακια και λαδια μονο, και αντε να λυσει κανενα προβλημα παπαγαλιας το κομπιουτερ της εταιριας.
Σημερα τους πηρα και περιμενουν να το παω μολις γυρισει την δευτερα. Απο οτι καταλαβαινω μπορει να φταιει και οδηγος μου δεν τοχει και πολυ μαλον μπορει να θελει ανεβασμενες στροφες στη αναγενηση και νατον βρουμε και λαθος που το προσεχει σαν τα ματια του και το παει χαλαρα.
Αλα που να σκευτουν να βαλουν στροφομετρο στο επαγγελματικο οι φραγκοφονιαδες και το ειχα πει που ναξερα πετραιλεο χωρις στροφομετρο που το ειδατε.
Θα εχουμε σοου την δευτερα με τους βασηλομαστορες εκει.Παντως το εχω πει πολες φορες οι γαλλοι εινα πρακτικα πολυ μπροστα στα dissel μακρια απο γερμανους και προπαγανδες δηθεν τεχνολογιας.
-
Τι εννοεις στροφομετρο; δεν εχει;
Κατα την αναγεννηση θελει εαν ειναι δυνατο αυξημενες στροφες για να ολοκληρωθει. -
Τα van επαγγελματικα δεν εχουν. 15400 δεν φταναν για στροφομετρο και οταν τους την ειπα μου λενε τι να το κανεις.
Εσυ μετο δικο σου πως τα πας
-
46000 χλμ σε 2,5 χρονια.
Βλεπουμε αν θα βγαλει κατι με το φιλτρο.
Λαδια τους παω τα δικα μου liqui moly. Στις αντιπροσωπειες δεν εχουν ιδεα απο αυτοκινητα. Οτι βγαλει το λαπτοπ. Εχουν κ κακοπληρωμενους υπαλληλους κ δεν ασχολουνται.
Το μονο που τους νοιαζει η εργατοωρα. -
Εγω μονο το πρωτο servis εκανα εκει και πηγαν να το κανουν θεμα αλλα του πηρε και τους σηκωσε.
τωρα κοτες
-
Ποσο ηταν το κοστος του dpf σου ειπαν;
-
Οχι ουτε που ρωτησα. μετα τα 180000 θα με νοιαξει
-
Λοιπον για οσους ενδιαφερονται να μαθουν.
Τριτη πρωι ημουν στην toyota αρχησαμε τα σχετικα καντηλια. Πηραν το αμαξακι νατο αλαξουν λαδια και φιλτρο πριν το κανουν τεχνικη αναγενηση. τους ρωταω σε τι στροφες το κανετε αναγενηση και μου λενε γυρω στα 120 km τι λεται ρε σεις σε ποσες στροφες το κανεται και μου απανταν γυρω στις 3200 αλλα εμεις το βγαζουμε στο δρομο για περιπου 10 λεπτα.
Τοτε πριν κανετε οτιδηποτε δωστε μου ενα test drive νατο κανω μια βολτα και να σημειωσο στην καθε ταχυτητα τι στροφες εχει και ποια χιλιομετρα ( 3η 91km 4η 120km ) και αυτα με 3500 στροφες καθοτι τα επαγγελματικα δεν εχου στροφομετρο οπως εχω πει.
γυρισα και πηραμε το δικο μου και κρατουσα εγω το lap top. H θερμοκρασια του καταλυτη πρεπει να περασει τους 530 βαθμους για να κανει μια σωστη αναγενηση, στα 120 χιλ που το πηγεναμε ειχε θερμοκρασια 600 μετα απο 10 λεπτα δρομο με 4η και 120 km την ολοκληρωσε. δικομου πορισμα. Το αμαξακι πηγενοερχετε Αθηνα θεσσαλονικη καθε εβδομαδα αλλα παντα με 6η και 120 km δηλαδη 2100 στροφες και παρολου που κανει ανοιχτο δρομο δεν μπορουσε ποτε να κανει μια σωστη αναγενηση.
επιασα τον πωλητη μου και καταληξαμε για να δουμε πως θαπαει ενα μηνα καθε φορα που θα περνας τα μαλγαρα θα πηγενεις 15 λεπτα με 120 km με τεταρτη και στον γυρισμο οταν θα περνας το Σχηματαρι . εγω πιστευω οτι θα φανει απο την πρωτη εβδομαδα και ολα θα πανε καλα . τι να κανουμε οπως θελει αυτο ετσι θα του φερομαστε. τα αποτελεσματα θα τα εχεται συντομα
-
Θελει αναγεννηση καθε 500-600 χλμ?
-
Είπαμε θέλει ένα ξέσκισμα 3000 στροφές τουλάχιστον για 10-15 λεπτά το μήνα.
TOYOTA FORUM