-
Χλωμό σε κόβω.
Sent from my XT1032 using Tapatalk
-
Ο χρήστης Easypower έγραψε:
Από DIY άλλο τίποτα.. Μπαίνει όμως από θέμα υποδομής?αν δεν μπαίνει δεν θα το αγοράσεις το αυτοκίνητο;
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Από DIY άλλο τίποτα.. Μπαίνει όμως από θέμα υποδομής?
αν δεν μπαίνει δεν θα το αγοράσεις το αυτοκίνητο;
Δεν είπα αυτό..απλά θέλω να πληροφορηθώ όσο γίνεται περισσότερο για το αυτοκίνητο και να το πάρω πιο ενθουσιασμένος..
Χλωμό σε κόβω.
Sent from my XT1032 using Tapatalk
Τι εννοείς?
-
Σε φόρουμ του εξωτερικού που παρακολουθούσα όταν αγοράζανε αυτοκίνητα όπως το δικό σου με 2δεκαετίες σχεδόν στην 'πλάτη' τα 'ξεγύμωναν' και τα βάφανε. Το μοτέρ το κάνανε ανακατασκευή, μετά φτιάχνανε μέσα την ταπετσαρία στο σαλόνι του αυτοκινήτου, μετά βάζανε ανάρτηση και ζαντολάστιχα. Μιλάμε όμως όπως είπε και ένας φίλος για 5χίλιαρο και πάνω. Συνήθως αυτό που θες να κάνεις το κάνουν άτομα που πιάνουν τα χέρια τους και τα μαστορεύουν όσο γίνεται μόνοι τους. Ότι και να βάλεις επάνω αν δεν ξέρεις το μοτέρ σε τι κατάσταση είναι τι να το κάνεις; Εγώ από εκεί θα ξεκινούσα.
-
Φίλος σκέφτεται και το νέο σεντάν Corolla diesel 1.4 90.
Ρωτάει o κινητήρaς αν είναι της Toyota ή δανεικoς από άλλη εταιρεία.
Οι 90 ίπποι αρκούν για το αμάξωμα/βάρος ή θα χει πρόβλημα?
Επίσης πόσα χρόνια εγγύηση δίνει η Τουοτα και τί ακριβώς καλύπτει (+ ψιλά γράμματα?) Υπάρχει επέκταση εγγύησης?
Ποιοι θεωρούνται καλοί αντιπρόσωποι στην Αθήνα&Πάτρα και αν παίζουν κάποιες προσφορές?
Χτυπητά μειονεκτήματα/αδύνατα σημεία του αμαξιού?
Made in......?
Ποια extra συνιστάτε?
Πόσο καιρό κάνει να ρθει συνήθως από την παραγγελία?Thnx
-
Ο κινητήρας είναι της Toyota και είναι αρκετά καλός είναι σε απόδοση. Ίσως από τους καλύτερους στην ιπποδύναμη αυτή. Απλά από εκεί και πέρα παίζει ρόλο και το βάρος. Στο Yaris προσδίδει πολύ καλές επιδόσεις στο αυτοκίνητο. Στα βαρύτερα Auris/Corolla είναι σαφώς χειρότερα. Όχι όμως και απογοητευτικά. 0-100 από ότι βλέπω 12,5' και ρεπρίζ κοντά σε αυτές που έχει ένα Octavia diesel των 105 ίππων(μερικές είναι ελαφρώς καλύτερες, ανάλογα με τη σχέση). Αν του αρέσει το συγκεκριμένο αμάξι. δεν τον ενδιαφέρουν οι απόλυτες επιδόσεις, μια χαρά θα κάνει τη δουλειά του και με καλή κατανάλωση. Όσο για τα έξτρα, από ότι ξέρω δεν παίζουν και τόσα πολλά στη συγκεκριμένη μάρκα. Η παραγγελία έχει να κάνει συνήθως με το γεγονός ότι αυτό που θα θες δεν θα το έχει ετοιμοπαράδοτο. Αλλά ας ρωτήσει σε μια έκθεση καλύτερα.
Χώρα κατασκευής νομίζω Τουρκία. -
Πες του να παρει κατι πιο συγχρονο. Κινητηρας που μπαινει ΙΔΙΟΣ απο το 2001 στα corolla. Καταναλωση κατω απο 6 δεν θα δει. Ποιοτητα καμπινας/ συναρμογη για κλαματα. Οδηγικη συμπεριφορα/ απολαυση αστεια. Χωρα κατασκευης Τουρκια. Εγγυηση απο TOYOTA 3 ετη. Τα +3 ειναι του εδω εισαγωγεα με πολλα αστερακια.
Αξιοπιστια... ενα πραγμα θα σου πω, εχω χαρτι απο την Toyota που αναφερει οτι καταναλωση 1 λιτρο ανα 1000 χλμ ειναι φυσιολογικη!
Πες του να παρει ενα i30, ceed, megane.Στάλθηκε από το GT-P5110 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Υπερβολές...
Το 2002 βγήκε πρώτη φορά στο Yaris με 75 άλογα. Το 2004 στη facelift Corolla τοποθετήθηκε με αλλαγές και απόδοση 90 ίππων. Και το 2010 νομίζω υπέστη και άλλες τροποποιήσεις για να γίνει euro 5 και με ροπή 20,8 από 19 που είχε πριν. Ίδιος κινητήρας λοιπόν δεν είναι, ούτε είχε καν φορεθεί στην Corolla του 2001.
Εντάξει μερικοί βγήκανε προβληματικοί σε κάποια Auris και καίγανε λάδι, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως είναι όλα έτσι ή το ίδιο συμβαίνει με τα καινούρια. Εμένα 2 χρόνια τώρα δεν έχει κάψει καθόλου. -
Ο χρήστης STROF έγραψε:
Αξιοπιστια... ενα πραγμα θα σου πω, εχω χαρτι απο την Toyota που αναφερει οτι καταναλωση 1 λιτρο ανα 1000 χλμ ειναι φυσιολογικη!
Πιστεύεις στα manuals των υπολοίπων δεν το γράφει αυτό?
-
Μππρει να το γραφει, σπανια θα καψει τοσο ομως. Πηρα το auris καινουργιο του 11 1.4 d4d. Το εδωσα στα 14000 χλμ για αυτον ακριβως τον λογο. 1 λιτρο στα 1000 χλμ καινουργιο. Φαντασου τι θα καει στις 100.000 χλμ. Και η TOYOTA δεν εκανε τιποτα στην εγγυηση εκτος απο μετρησεις.
-
Αν θυμάμαι καλά το είχες πάρει ελαφρώς μεταχειρισμένο από Γερμανία. Λογικό είναι το ότι είχες μόνο 3 χρόνια για εγγύηση. Μάλλον θα ανήκε σε κάποια παρτίδα που είχαν πρόβλημα. Το ίδιο είχε συμβεί και με κάποια yaris mk2 με τον ίδιο κινητήρα. Θυμάμαι πως τους αλλάζανε τουρμπίνα και το φτιάχνανε. Εσύ ήσουν άτυχος γιατί έπεσες σε άσχημη περίοδο. Μέσα στην κρίση φαίνεται πως η Toyota Ελλάς έχει χειροτερέψει αρκετά το after sales. Μπορεί επίσης επειδή στα 3 χρόνια ξεμπερδεύανε από την υποχρέωση να σε καλύψουν εντός εγγύησης να το καθυστερούσαν επίτηδες. Σε καμία περίπτωση δεν το δικαιολογώ. Όμως αυτό δεν σημαίνει πως όποιος πάρει ένα καινούριο θα έχει το ίδιο πρόβλημα που είχες.
-
-
Σωστα θυμασαι. Το ειχα παρει με κατι λιγοτερο απο 4000 χλμ. Η ΤΟΥΟΤΑ σαν τοπικη αντιπροσωπεια μπορω να πω πως ηταν αψογη. Το αυτοκινητο ηταν κατωτερο των προσδοκιων καποιου που αγοραζει Τουοτα.
- Αλλαγη βαση καθισματος οδηγου (δις) χωρις δευτερη κουβεντα στην αντιπροσωπεια και χωρις ομως να διορθωθει το προβλημα.
- Αλλαγη εμπρος φαναριου λογω υγρασιας παλι χωρις πολλα πολλα. Το προβλημα διορθωθηκε.
- Εδειξαν ενδιαφερον να βρουν απο που προερχεται ενας εντονος τριγμος στο ταμπλω. Δεν το βρηκαν.
- Ειχαν ολη την καλη διαθεση να βοηθησουν με τα λαδια γι' αυτο κανεμε 7 μετρησεις ανα 1000 χλμ. Η TOYOTA EUROPE απαντησε οτι ειναι φυσιολογικο.
Σε γενικες γραμμες μπορω να πω πως η Toyota hellas ειναι σεκαλα επιπεδα. Το αυτοκινητο αυτο αποτελει την ντροπη της TOYOTA. Ειμαι πεπεισμενος πως γι'αυτο δεν το ονομασαν στην ευρωπη corolla. Δεν ηθελαν να αμαυρωσουν το ονομα.
Να αναφερω πως απ οσα ειδα σε Ελληνικα και ξενα sites τα θεματα τα παρουσιαζουν ΜΟΝΟ οσα καρασκευαστηκαν στην Τουρκια. Τα Ιαπωνιας και Αγγλιας δεν εχουν καμια σχεση με τα σκουπιδια που παραγει η γειτονα χωρα. -
H εμπειρία σου αυτή αφορά το προηγούμενο Auris. Δεν λέω ότι τα φαντάζεσαι, μιας και άλλωστε αυτά είναι θέματα που έχουν ακουστεί αρκετές φορές για auris(κάθισμα, νερό στο φανάρι, θόρυβοι κλπ). Αλλά σου ξαναλέω πως δεν μπορείς να βγάλεις συμπέρασμα για τη νέα Corolla βασιζόμενος στο παλιό Auris. Είτε σε θέμα ποιότητας, είτε για την οδική συμπεριφορά, την αξιοπιστία κλπ.
-
Σε αυτό έχεις δίκιο. Ίσως είμαι ισοπεδωτικός. Μπορεί όντως να είναι καλύτερο αν και εγώ αυτοκίνητο από Τουρκία δεν ξανα αγοράζω.
Δεν ξέρω επίσης αν έχουν εξελιχθεί και σε κάποια άλλα πράγματα που με ενοχλούσε. Πχ, δεν είχε λειτουργία να κλειδώνουν οι κλειδαριές από μια ταχύτητα και πάνω, το κλειδί ήταν σαν κατσαβίδι, δεν έβγαινε με ηλιοροφή και xenon. Λεπτομέρειες που ο ανταγωνισμός όμως έχει υιοθετήσει πάνω μια δεκαετία. -
Ο χρήστης STROF έγραψε:
Μππρει να το γραφει, σπανια θα καψει τοσο ομως.Ενώ στα Toyota καθημερινό φαινόμενο.
-
Ο χρήστης Angel!!!! έγραψε:
Μππρει να το γραφει, σπανια θα καψει τοσο ομως.
Ενώ στα Toyota καθημερινό φαινόμενο.
Ενω στο δικο μου toyota εκαιγε τοσο απο τα 4000 χλμ...
Αλλωστε δεν το πηρα ουτε για την οδηγικη απολαυση, ουτε για την τεχνολογια που κουβαλαει πανω του, ουτε για την ομορφια του. Το πηρα για να μην καει λαδια. Αν ηθελα να παρω λαδιερα θα επαιρνα ενα του group να κυκλοφορω και με στυλ.
Κανε ενα search στο google : 'd4d καιει λαδια'.Στάλθηκε από το GT-P5110 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Δεν διαφωνώ πως έκαιγε στο δικό σου.
Ούτε πως μπορεί να υπήρξε κάποια προβληματική φουρνιά.
Διαφωνώ στο ότι είναι τόσο συχνό φαινόμενο όσο το παρουσιάζεις γενικά για την Toyota. -
Ο χρήστης Angel!!!! έγραψε:
Δεν διαφωνώ πως έκαιγε στο δικό σου.
Ούτε πως μπορεί να υπήρξε κάποια προβληματική φουρνιά.
Διαφωνώ στο ότι είναι τόσο συχνό φαινόμενο όσο το παρουσιάζεις γενικά για την Toyota.και κάμποσοι ταρίφες κλαίνε με 2.0 d4d και συνάδελφος με κορόλα 1.4 G6........βάζει εδω και χρόνια 20/50 λάδι καθώς περι τα 60Κ χλμ άρχισε να καίει λάδια σε βαθμό απο αλλαγή σε αλλαγή άναβε λαμπάκι στάθμης!!!!και η τουοτα έκανε την πάπια...
-
Για εμενα η toyota σταματησε στην corolla του 2006. Τα αυτοκινητα που βγαζει απο τοτε και μετα (οσα ερχονται στην Ελλαδα) σε καμια περιπτωση δεν ειναι ανταξια του σηματος που φερουν.
Στάλθηκε από το GT-P5110 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
TOYOTA FORUM