-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Πείρος πιστονιού,χτύπαγε
Προβλημα τυχαιο ή εκ κατασκευης πιστευεις οτι ειναι;
Βασικά έχει φθαρεί το κουζινέτο της μπιέλας που πιάνει τον πείρο του εμβόλου.
Βασίλη το αυτοκίνητο πάει καθημερινά 'τάπα' στο δρόμο,δεν ξέρω πόσοι οδηγοί το καβαλάνε και είναι από τεράστια εταιρία (της οποίας δεν θέλω να αναφέρω όνομα),ουσιαστικά το αυτοκίνητο δεν σβήνει καθόλου και τα χιλιόμετρα που έχει αν ήταν κάνα μερκ ή κάνα VW θα είχε πάει για ανακύκλωση.
Ειλικρινά το αμάξι είναι σε άριστη κατάσταση και ο κινητήρας του δεν έχει ίχνος εμφανούς φθοράς ούτε καν επικαθίσεις λαδιού,τα μέταλλα ο στρόφαλος και γενικότερα το μοτέρ είναι άριστο.
Η δε κατασκευή του εμπνέει στιβαρότητα κι αντοχή στην κακομεταχείριση.
Το πρόβλημα γενικότερα είναι ότι με τα common rail σήμερα οι κατασκευαστές ανεβάζουν εξωπραγματικά τις ιποδυνάμεις (το συγκεκριμένο ήταν το 'μικρό' χωρίς ιντερκούλερ στα 130 άλογα περίπου) με αποτέλεσμα οι οδηγοί να αγνοούν την πρόωρη φθορά στους ντίζελ πηγαίνοντάς τα όρια (4300rpm κόφτης).
Εκεί οι κινητήρες καταπονούνται τα μέγιστα απ τις υψηλές στροφές και τις (άσκοπες) πιέσεις του θαλάμου καύσης με αποτέλεσμα να έχουμε δει και σπασμένα μπλόκ,έμβολα,στροφάλους κλπ).
Ειδικά στα επιβατικά γίνετε όργιο από ανίδεους οδηγούς.Παρ' όλα αυτά το μοτέρ φαίνετε και είναι απ το ποιό άτρωτα στην κυριολεξία,με σωστό οδηγό κι ας είναι φορτωμένο κάθε μέρα με ενάμιση τόνο κάτω από 1,5 εκατομύριο km δεν πέφτουν.
-
Υπάρχει κάποιος κάτοχος 20βάλβιδου (είτε ασημοκάπακου είτε μαυροκάπακου) 4A-GE εδώ μέσα;
-
Ο χρήστης Arielis έγραψε:
Υπάρχει κάποιος κάτοχος 20βάλβιδου (είτε ασημοκάπακου είτε μαυροκάπακου) 4A-GE εδώ μέσα;Λέγε τι θες
-
Ανάσταση!
-
Ο χρήστης Thάnos έγραψε:
Ανάσταση!Ποιος αναστήθηκε;
Μην ακούς φήμες -
Κρίμα...
Αλλουνού θα ήταν το άδειο κουτάκι με τα βιάγκρα που βρήκα...
πφφφ -
Ο χρήστης BEAMS έγραψε:
Υπάρχει κάποιος κάτοχος 20βάλβιδου (είτε ασημοκάπακου είτε μαυροκάπακου) 4A-GE εδώ μέσα;
Λέγε τι θες
Ανάσταση όντως!
Ενας φίλος μου, προτίθεται να κάνει μεταμόσχευση.
Ωστόσο πριν το βάλει, θέλει να του κάνει ενα μικρό rebuilt.
Θα ήθελα να δω αν υπάρχει κάποιος που να έχει κάνει κάτι αντίστοιχο στο δικό του, και αν είναι δυνατόν (είτε δημόσια είτε μέσω pm) να μου προτείνει κάποιον μηχανικό που να έχει γνώση του μοτέρ (να έχει ξανακάνει rebuilt) -
Λέγε τι θες
Ανάσταση όντως!
Ενας φίλος μου, προτίθεται να κάνει μεταμόσχευση.
Ωστόσο πριν το βάλει, θέλει να του κάνει ενα μικρό rebuilt.
Θα ήθελα να δω αν υπάρχει κάποιος που να έχει κάνει κάτι αντίστοιχο στο δικό του, και αν είναι δυνατόν (είτε δημόσια είτε μέσω pm) να μου προτείνει κάποιον μηχανικό που να έχει γνώση του μοτέρ (να έχει ξανακάνει rebuilt)Εύκολο είναι όταν γίνουν όλα σωστά.
Θα σου στείλω με πμ τον αριθμό του κινητού μου, δώστο στο φίλο σου για να γίνει η συνεννόηση. -
Ευχαριστώ πολύ!
-
Ευχαριστώ πολύ!AE-86 + 4A-GE 20V λοιπόν
Να σας στείλω μετά και τίποτα λάστιχα που μου περισσεύουνε αν θέλετε -
Ο χρήστης BEAMS έγραψε:
Ευχαριστώ πολύ!
AE-86 + 4A-GE 20V λοιπόν
-
Ο χρήστης BEAMS έγραψε:
Ευχαριστώ πολύ!
AE-86 + 4A-GE 20V λοιπόν
Να σας στείλω μετά και τίποτα λάστιχα που μου περισσεύουνε αν θέλετεΠαναϊα μ', Παναϊα μ' !
Με το πλάι κι όσο πάει!
-
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Ευχαριστώ πολύ!
AE-86 + 4A-GE 20V λοιπόν
Και για να μην ξεχνιόμαστε και επειδή δεν το βαριόμαστε ποτέ
Youtube Video -
Aυτό το βίντεο παίζει να το έχω δει κάνα δισεκατομύριο φορές
-
Ο χρήστης BEAMS έγραψε:
Ευχαριστώ πολύ!
AE-86 + 4A-GE 20V λοιπόν
Και για να μην ξεχνιόμαστε και επειδή δεν το βαριόμαστε ποτέ
Youtube Videoπαλιές καλές εποχές...
και τώρα έχουμε το Πριους και τον Αούρης...για να δούμε τι θα λέει το Toyobaru FT86
-
Στη Σάμο παίζει ένα πολύ καλό ντριφτάδικο ΑΕ-86. Κάποιες από τις μέρες που ήμουν εκεί το πέτυχα να κάνει προπόνηση (σε δημόσιο δρόμο ) και ήταν πολύ εντυπωσιακό. Αυτές τις μέρες πρέπει να έχει και αγώνες drift στο νησί.
-
Παλιές καλές εποχές όπου ο τόπος είχε γεμίσει με ΑΕ86 και στους τάφους 315 και 316 δεν έδινε κανείς σημασία γι αυτό και βαρέθηκαν και είπαν να το γυρίσουν στα υβριδικά
-
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
Στη Σάμο παίζει ένα πολύ καλό ντριφτάδικο ΑΕ-86. Κάποιες από τις μέρες που ήμουν εκεί το πέτυχα να κάνει προπόνηση (σε δημόσιο δρόμο ) και ήταν πολύ εντυπωσιακό. Αυτές τις μέρες πρέπει να έχει και αγώνες drift στο νησί.Τον παππού και τη βδέλλα που πήρε τώρα δίπλωμε να τους φοβάσαι περισσότερο από αυτούς
-
Όπως και να χει είναι μέγιστη να κάνεις προπόνηση σε δημόσιο δρόμο 6-7 το απόγευμα βάζοντας 2-3 κάγουρες και καλά να ελέγχουν. Μιλάμε για οδικό δίκτυο νησιού με τουρίστες που δεν ξέρουν, με γουρούνες, παπάκια κτλ κτλ.
Κατά τα άλλα ήταν από τα πιο περιποιημένα ντριφτάδικα που έχω δει κι αν κρίνω κι από τρόπο που γύρναγε πρέπει να έχει πέσει πολύ χρήμα πάνω του. Ωραίο αυτοκίνητο για τέτοια κόλπα.
-
Γι αυτόν εδώ λέτε;
Απ´ όσο ξέρω φοράει τον 3S-GTE!
TOYOTA FORUM