-
εχω λιωσει
σε φαση χαρυ κλυν εκει στη φαση μεσα στο ταξι
μανα μου η χωριστρα σου και τετοιακαφες τσιγαρο και να οδηγας το ταξι με σανδαλι και μαυρα νυχια στο ποδι
και να'χεις τους πελατες μεσα και να λες στον ασυρματο μαλακιες του τυπου 'εχω κατι μαλακες μεσα, σκατοαμερικανακια'η να τρως χαμπουργκερ.. το'χω δει αυτο να το χωνει τυπας στο lake george στο αμερικα, χωρις μαλακιες
φαντασου τον πιο τυπικο χοντρο αμερικανο που μπορεις, μεσα σε αυτοματη παλια σεβρολετ, και με κοκκινο μουστακι απ'την κετσαπ
και φυσικα το βλεμα του ΜΑΛΑΚΑ -
Ο χρήστης nasos/sti έγραψε:
είχες και την θωρακότριχα έξω;
παντα!
τζινακι,μαυρη πουκαμισια ανοιχτη μεχρι τους κοιλιακους σχεδον κ εναν σταυρο λευκοχρυσο αλυσιδα που τον ειχα δυο μηνες στον ναο της αγιας αννας αγιο ορος να τον διαβασουν να μη με πιανει το ματι!ατσσαααααα
-
καλοοοοοοο.πλακα θα ειχε να το βλεπεις απο διπλα.
γενικα οι αμερικανοι,και αφηνω τους ελληνες που ζουν εκει γιατι ειναι γνωστο οτι οι ελληνες που ζουν εξω αγαπουν την ελλαδα πιο πολυ απο εμας που μενουμε εδω και φωναζουν παντα δυνατα το οτι ειναι ελληνες,ειναι πολυ υπεροπτες.πιστευουν οτι ειναι η πιο αναπτυγμενη χωρα,η πιο δυνατη,οτι γενικα ολος ο κοσμος πρεπει να χορευει με το ρυθμο τους.
αυτη ειναι ομως και η αληθεια.χωρις να θελω να υπερασπιστω την αμερικανικη πολιτικη πιστευω οτι ειναι στους περισσοτερους τομεις δεκαετιες μπροστα απο εμας.φτιαξαν μια υπερδυναμη και οι χωρες που την κατηγορουν θα ζηλευαν την δυναμη της.και μην συγκρινετε τωρα τους κινηματογραφους γιατι δεν μας παιρνει καθολου εκει.
μιλατε για δικαιοσυνη και ανθρωπινα δικαιωματα.πιστευετε οτι το ελληνικο κρατος σεβεται και βοηθαει τον ελληνα πολιτη περισσοτερο απο οτι το αμερικανικο τον δικο του πολιτη;σε θεματα παιδειας,υγειας,αξιοκρατιας.
ειναι λαθος να κατηγορουμε μονο αυτους. -
είχες και την θωρακότριχα έξω;
παντα!
τζινακι,μαυρη πουκαμισια ανοιχτη μεχρι τους κοιλιακους σχεδον κ εναν σταυρο λευκοχρυσο αλυσιδα που τον ειχα δυο μηνες στον ναο της αγιας αννας αγιο ορος να τον διαβασουν να μη με πιανει το ματι!ατσσαααααα
Και για πατούμενο...την κλασσική παντόφλα που τα δάχτυλα εξέχουν μπροστά και λειτουργούν στην άσφαλτο σαν φρένα.....
-
ναι φορουσα κ σαγιοναρα καμια φορα.να πλακωνω κανα πρεζονι στις σαγιοναριες αν πηγαινε να με κλεψει με το σουγιαδακι του.
Ποιές,αυτές με τη διχάλα στο μεγάλο δάχτυλο;;;;Ή τις άλλες τις καφέ που φορούσαν οι αγρότες στο χωριό μου;;;;
τις περισσοτερες φορες παντως φορουσα σκαρπινι η μποτα απο ισπανια σαιντ με δερμα φιδιου κ σχεδιο επανω.
μου τις ειχαν κανει δωρο δυο λεσβιες σπανιολες που ειχαμε τριο κοκα κ βιαγκρα προ αμνημονευτων χρονων.Λεσβίες **σπανιόλες **ε;;;;Καμιά κίνηση σου έκαναν τουλάχιστον ή μπα;;; Ωρε μαύρε μου και να διάβαζε η γυναίκα σου τί γράφεις....
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
μαμαει; YO
Μαμάει δε λες τίποτα!
Πολύ μπροστά οι τύποι. Εεεε, θέλω να πω, οι παλιο χίπηδες.Τον '50 cent' θα τον δείτε; Αυτός δεν είναι που παίζει και στο ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΟΝΕΙΡΟ (i.e. το 'GET RICH, OR DIE TRYING');...
αυτος ειναι..
αυτος που εχει ρεζιλεψει (μαζι με 5-6 αλλους παραλιες, δηθεν gangsta) ολη την ιστορια της μαύρης κουλτουρας..
αλλα ειναι πολλα τα λεφτα Αρη..
σα να παρω εγω το αρμονιο, ν'αρχισω να παιζω ο,τι μου κατεβει στο κεφαλι και να του βαλω ταμπελα 'κλασσικη μουσικη' ...Μαρεσει που κλασσικα θεωρεις την γνωμη σου σωστη και τα εκατομυρια που αγοραζουν του 50c τα τραγουδια ρεζιλες και ασχετους. Μπορει να μην σου αρεσουν αλλα αυτο δεν σημαινει οτι αμεσα ειναι ρεζιλια. Ποτε θα το βαλετε στο μυαλο σας οτι υπαρχουν και αλλοι ανθρωποι που εχουν δικιο και οχι μονο το τι λετε η πιστευετε εσεις.
-
βασικα εισαι απασφαλισμενος γιατι πεταγεσαι σε κατι που δεν εχεις ιδεα για τι μιλας..
εχεις ιδεα ρε [syele] απο μαυρη μουσικη; ΣΚΑΜΠΑΖΕΙΣ;τοτε γιατι πεταγεσαι σαν το τρομπονι;
ρουφα ρε μαν κανα βιολοντσελο να πουμε..
θα μας πεις και για α και ου και ποιους θεωρουμε ρεζιλια και γιατι..
τραβα μαθε πεντε πραγματα, ή ρωτα, αλλα τι ερχεσαι και λανσαρεις και υφακι οταν εισαι ασχετος σε κατι;Σε παρακαλώ πολύ να προσέχεις τις εκφράσεις σου
-
Η κατάσταση που περιγράφεις Νάσο, αφορά πολύ περισσότερους *'ιθαγενείς' *Ελληνες παρά ομογενείς της Αμερικής! Επιπλέον, οι νεόπλουτοι, άξεστοι, απαίδευτοι, που με οποιονδήποτε τρόπο έβγαλαν γρήγορα λεφτά δεν χρειάζεται να πάνε στη Αμερική για να κοκορεύονται με τον τρόπο που λες. Αλλωστε, είμαι σίγουρος ότι αυτή τους η 'έπαρση' περνά μόνο εδώ στην Ψωροκώσταινα και ότι στην Αμερική πρώτον, δεν θα τολμούσαν να το κάνουν (με ύφος 'μη χέσω') και δεύτερον, και να το έκαναν θα τους είχαν χεσμένους! - πολύ απλά!. Γιατί, μπορεί εκεί να έχουν τα πάντα , αλλά ΠΟΤΕ κανείς δεν κοκορεύεται για το αυτοκινητό του ή το κουστούμι του και δεν ξερω 'γω τι άλλο. Αυτό είναι χαρακτηριστικό καθαρά Δικό μας , των λιγούρηδων, που με **λαμογιές **και **δανεικά **το παίζουμε μαγκάκια και άνθρωποι διαβάζοντας 'Χρηματιστήριο' και αγοράζοντας Καγιέν!.
Αυτό που λες, είναι ένα (άλλο) χαρακτηριστικό των (νεο)Ελλήνων, που βγαίνουν από το μαντρί (Ελλαδίτσα) και γυρίζουν και τα βλέπουν όλα 'τόσο άσχημα' (!) και επιτέλους 'πρέπει να διορθωθούμε σε αυτή τη χώρα' και άλλες τέτοιες παπαριές! Αν ήταν Ελληνες και τους ενδιέφερε πραγματικά η χώρα τους, θα έμεναν εδώ και θα έπλεαν και αυτοί στα σκατά, όπως και εμείς, και θα προσπαθούσαν να κάνουν κάτι ουσιαστικό για να αλλάξουν τη χώρα τους...
Και για να τελειώνω, γιατί έχουμε βρει την Αμερική και λέμε ότι μαλακία μας κατέβει, ακόμα και το γεγονός ότι πήγαν στην Αμερική, εργάστηκαν και είχαν την ευκαιρία και έγιναν αυτό που έγιναν, δείχνει τις δυνατότητες, τις ευκαιρίες και τις προοπτικές που προσφέρει αυτή η χώρα ! - και έτσι άθελά σου ενισχύεις και το επιχείρημα του Νίκου και του Γαβριήλ...
Φιλικά
-
Ο χρήστης sergeant έγραψε:
Αν ήταν Ελληνες και τους ενδιέφερε πραγματικά η χώρα τους, θα έμεναν εδώ και θα έπλεαν και αυτοί στα σκατά, όπως και εμείς, και θα προσπαθούσαν να κάνουν κάτι ουσιαστικό για να αλλάξουν τη χώρα τους...
Συμφωνω απολυτα σ'ολα τα υπολοιπα, ομως για πρωτη -νομιζω φορα θα διαφωνισω μαζι σου, εστω και για λιγο, σ'αυτο το σημειο.
Πολλοι που εφυγαν εξω, δεν ειχαν ακριβως επιλογη, γιατι εφυγαν οι γονεις τους, ή γιατι εψαχναν να βρουν ενα καλυτερο μελλον. Αυτο δε σημαινει οτι δεν αγαπουν τη χωρα. Καθε αλλο. Απλα, κακα τα ψεματα. Πρωτα βαζεις τον εαυτόν σου και μετα ολα τ'αλλα, και ετσι πρεπει να γινεται. Ξεκινας απ'τον εαυτον σου, βαζεις ενα κυκλο γυρω σου με τα αγαπημενα σου προσωπα, το σπιτι σου, μετα τη γειτονια σου, το χωρο που ζεις και εργαζεσαι, την πολη, την πατριδα, την ηπειρο κ.ο.κ.
Νομιζω αυτη ειναι η σωστη σειρα. Ειναι δυσκολο να σεβεσαι ενα χωρο, αν δε σεβεσαι πρωτα τον εαυτο σου τον ιδιο.Και δυστυχως η χωρα μας σε πολλους δε δινει αυτα που εκεινοι νομιζουν, ή μπορουν οντως να προσφερουν, και στον εαυτο τους αλλα και σε μια κοινωνια.
Το θεμα ειναι, οκ, εφυγες για το χ,ψ λογο. Καλα εκανες και εγω μαζι σου ειμαι.
Ομως ειναι γελοιο το θεαμα να γυρνανε στην Ελλαδα και να τη συγκρινουν με τις ΗΠΑ.
Δε με πειραζει να εχουν αποψη, να κατακρινουν τα κακως κειμενα του τοπου. Σαφως και υπαρχουν στραβα και πρεπει να τα λεμε, και ειδικα οσοι εχουν ζησει εξωτερικο που εχουν δει τα πραγματα και απο αλλη οπτικη γωνια. Το θεμα ειναι οτι πολλοι το κανουν σα να εχουν καποιο προβλημα με τη χωρα.. δεν το κανουν απο αγαπη ή εστω ενδιαφερον, αλλα μαλλον θελουν να πεισουν τον εαυτον τους για την ορθοτητα της επιλογης τους, να φυγουν. Αυτο ειναι που δεν μου αρεσει. -
Συμφωνούμε skye !
skyeΚαι δυστυχως η χωρα μας σε πολλους δε δινει αυτα που εκεινοι νομιζουν, ή μπορουν οντως να προσφερουν, και στον εαυτο τους αλλα και σε μια κοινωνια
ΚΑΙ σε αυτό συμφωνούμε ! - Οπως συμφωνούμε και με τον Γαβριήλ και το Νίκο (σε αυτό)...
-
Ο χρήστης kasel έγραψε:
μιλατε για δικαιοσυνη και ανθρωπινα δικαιωματα.πιστευετε οτι το ελληνικο κρατος σεβεται και βοηθαει τον ελληνα πολιτη περισσοτερο απο οτι το αμερικανικο τον δικο του πολιτη;σε θεματα παιδειας,υγειας,αξιοκρατιας.
ειναι λαθος να κατηγορουμε μονο αυτους.Είσαι σίγουρος για αυτά που λες;
Κοίτα και εδώ: http://en.wikipedia.org/wiki/Canadian_a ... s_compared
The two neighbours are a dramatic contrast. Canada has one of the world's most fully socialized health care systems (with the exception of services noted below) while the United States is one of only two OECD countries (with Mexico) not to have some form of guaranteed health insurance for all citizens.
However, there are about 46 million Americans who do not have health insurance.
Τα παραπάνω δε σημαίνουν ότι δεν έχει και θετικά το σύστημα υγείας των ΗΠΑ, αλλά δε θα το θεωρούσα και πρότυπο σε σχέση με το ελληνικό.
-
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
The two neighbours are a dramatic contrast. Canada has one of the world's most fully socialized health care systems (with the exception of services noted below) while the United States is one of only two OECD countries (with Mexico) not to have some form of guaranteed health insurance for all citizens.
Τα παραπάνω δε σημαίνουν ότι δεν έχει και θετικά το σύστημα υγείας των ΗΠΑ, αλλά δε θα το θεωρούσα και πρότυπο σε σχέση με το ελληνικό.
Συμφωνούμε κατά βάση, αλλά αναρωτιέμαι πόσοι Έλληνες υπάρχουν, άραγε, που δεν έχουν ασφάλεια υγείας ή αυτή που έχουν είναι 'εικονική' (τους δίνει ψύχουλα). Οι περισσότεροι, μήπως;
Για να λέμε και όλη την αλήθεια, σε έρευνα, σε μεθόδους, σε τεχνολογίες, κλπ που αφορούν την υγεία είναι δεκαετίες μπροστά από εμάς στο Αμέρικα - αρκεί να έχει κανείς τα φράγκα να τους πληρώσει. Από Ελλάδα πας USA για εγχειρήσεις και θεραπείες, το ανάποδο ποτέ (τι μας είπες τώρα, ε;).
Ο Καναδάς είναι, πάλι, άλλη ιστορία. Ίσως το καλύτερο σύστημα υγείας στον κόσμο. Μία και μοναδική εμπειρία έχω ο ίδιος, που με πήγαν στο νοσοκομείο για κάτι αρκετά απλό (διάστρεμα από ποδόσφαιρο, όπου είχαν σπάσει μύες και το πόδι είχε γίνει τούμπανο) και με περιποιήθηκαν χωρίς καν να μου ζητήσουν το όνομά μου!! Δε μου κόστισε τίποτα, και τη δε πατερίτσα μου τη χάρισαν (τους την πήγα πίσω μετά από ένα μήνα αφού δεν τη χρειαζόμουν). Τρομερή εντύπωση μου είχε κάνει.
-
Ο χρήστης Thevoice έγραψε:
Ο Καναδάς είναι, πάλι, άλλη ιστορία. Ίσως το καλύτερο σύστημα υγείας στον κόσμο. Μία και μοναδική εμπειρία έχω ο ίδιος, που με πήγαν στο νοσοκομείο για κάτι αρκετά απλό (διάστρεμα από ποδόσφαιρο, όπου είχαν σπάσει μύες και το πόδι είχε γίνει τούμπανο) και με περιποιήθηκαν χωρίς καν να μου ζητήσουν το όνομά μου!! Δε μου κόστισε τίποτα, και τη δε πατερίτσα μου τη χάρισαν (τους την πήγα πίσω μετά από ένα μήνα αφού δεν τη χρειαζόμουν). Τρομερή εντύπωση μου είχε κάνει.
'...Πρώτη η Γαλλία, 14η η Ελλάδα στον κατάλογο με τα καλύτερα συστήματα υγείας
Σύμφωνα με έρευνα που διεξήγαγε η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας, η Γαλλία έχει το καλύτερο σύστημα υγείας στον κόσμο. Ακολουθούν η Ιταλία, ο Αγιος Μαρίνος, η Ανδόρα, η Μάλτα και η Σινγκαπούρη. Την 14η θέση στον πίνακα καταλαμβάνει η Ελλάδα και, όπως επισημαίνουν πολλά ειδησεογραφικά πρακτορεία, βρίσκεται ψηλότερα από άλλους εταίρους της στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως είναι το Λουξεμβούργο, η Ολλανδία, η Βρετανία, η Ιρλανδία και το Βέλγιο. **Την 24η θέση καταλαμβάνει η Κύπρος που βρίσκεται και αυτή ψηλότερα από χώρες όπως η Γερμανία, ο Καναδάς και οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. **...'
http://www.hri.org/news/europe/bbc/2000 ... 5.bbc.html
Είναι πενταετίας βέβαια αλλά έχει την αξία του
Σύμφωνα με μια έρευνα της Παγκόσμιας Τράπεζας πολύ πιο πρόσφατη (που δυστυχώς δεν έχω αυτή τη στιγμή) η Κούβα είναι επίσης πάρα πολύ μπροστά στις υπηρεσίες Υγείας.
-
Γιατί, μπορεί εκεί να έχουν τα πάντα , αλλά ΠΟΤΕ κανείς δεν κοκορεύεται για το αυτοκινητό του ή το κουστούμι του και δεν ξερω 'γω τι άλλο. Αυτό είναι χαρακτηριστικό καθαρά Δικό μας , των λιγούρηδων, που με λαμογιές και δανεικά το παίζουμε μαγκάκια και άνθρωποι διαβάζοντας 'Χρηματιστήριο' και αγοράζοντας Καγιέν!.Επειδή έχω ζήσει και δουλέψει εκεί, αυτό που λες δεν είναι απόλυτο. Όσο κοκορευόμαστε εμείς για το αμάξι μας κοκορεύονται κι εκεί (τουλάχιστον στο Ντιτρόιτ που τους γνώρισα αρκετά καλά) και μάλιστα είναι ακρετοί οι οπαδοί του 'το φτιάχνω, με τα χρώμια του, τους ενισχυτές των 5000 Watt, κλπ, γιατί δεν ανέχομαι να κοιτάζουν αλλουνού το αμάξι όταν περνάω εγώ έξω από το μαγαζί'. Μιλάμε για εγωϊσμό, όχι αστεία. Το αμάξι μου είναι το φρούριο μου, η προέκταση της ελευθερίας μου (και όχι μόνο) και τέτοια.
Εκεί που δεν έχουν καμία σχέση μ'εμάς είναι στις λαλακίες στο δρόμο που κάνουμε εμείς για να μας προσέξουν ή για να τονώσουμε τον εγωισμό μας. Έχουμε-δεν έχουμε κανένα σοβαρό εργαλείο (περνάει το 17χρονο έξω από την πιτσαρία με το Σταρλετάκι της μαμάς που βούτηξε - χωρίς δίπλωμα φυσικά - τέρμα το στέρεο, προβολάκια ομίχλης αναμμένα, και μαρσάρει με 5 χλμ/ώρα, να γυρίσουν τα κοριτσάκια να δουν τον 'αντρακλα')...
Αυτό που λες, είναι ένα (άλλο) χαρακτηριστικό των (νεο)Ελλήνων, που βγαίνουν από το μαντρί (Ελλαδίτσα) και γυρίζουν και τα βλέπουν όλα 'τόσο άσχημα' (!) και επιτέλους 'πρέπει να διορθωθούμε σε αυτή τη χώρα' και άλλες τέτοιες παπαριές! Αν ήταν Ελληνες και τους ενδιέφερε πραγματικά η χώρα τους, θα έμεναν εδώ και θα έπλεαν και αυτοί στα σκατά, όπως και εμείς, και θα προσπαθούσαν να κάνουν κάτι ουσιαστικό για να αλλάξουν τη χώρα τους...
Και για να τελειώνω, γιατί έχουμε βρει την Αμερική και λέμε ότι μαλακία μας κατέβει, ακόμα και το γεγονός ότι πήγαν στην Αμερική, εργάστηκαν και είχαν την ευκαιρία και έγιναν αυτό που έγιναν, δείχνει τις δυνατότητες, τις ευκαιρίες και τις προοπτικές που προσφέρει αυτή η χώρα ! - και έτσι άθελά σου ενισχύεις και το επιχείρημα του Νίκου και του Γαβριήλ...
Προσφέρει μεν, αλλά δεν είναι μόνο 'αυτή η χώρα', είναι πολλές οι χώρες που προσφέρουν ευκαιρίες σε όποιον θέλει να ξενιτευτεί. Ο ίδιος έχω παιδικούς φίλους που ζουν κι εργάζονται και USA, και Καναδά, και Αγγλία, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ουγγαρία, κλπ, μέχρι και Μεξικό και Γουατεμάλα. Καθένας βρήκε μια ευκαιρία και την κυνήγησε. Κι εδώ που τα λέμε δε γνωρίζω Έλληνα (φίλο, συγγενή, συμμαθητή/συμφοιτητή, κλπ) που να πήγε σε κάποια χώρα στο εξωτερικό και να μην διέπρεψε στον τομέα του. Αν αποφασίζεις να πας, είναι γιατί πιστεύεις στην ευκαιρία που σου δίνεται κάπου, αλλιώς δε θα το έκανες. Είναι και το επίπεδο, βέβαια, σε πολλούς τομείς τέτοιο που αν πας έξω δύσκολα γυρίζεις. Φίλος που διδάσκει στο John's Hopkins τρώει τρελό 'σπρώξιμο' από τους δικούς του να γυρίσει στην Ελλάδα. Να κάνω τι, μου λέει, να τους διδάσκω αυτά που μάθαινα στο δεύτερο χρόνο στο πανεπιστήμιο για 'τρεις κι εξήντα'; Μόνο και μόνο για να έχω τα γερόντια μου κοντά; Άστο, κάθομαι εδώ (έξω) που ξέρω ότι προσφέρω κάτι στην έρευνα σε παγκόσμιο επίπεδο, γεμίζω και τον κουμπαρά μου, κι όταν έρθει η ώρα θα γυρίσω.
Βέβαια κι άλλοι σκεφτόντουσαν έτσι όταν τελείωσαν τις σπουδές κι έπιασαν την πρώτη τους δουλειά, και μια ωραία πρωία ξύπνησαν με μια ωραία Καλιφορνέζα και δυο κουτσούβελα δίπλα τους και δε θυμόντουσαν ούτε που πέφτει η Ελλάδα (πάλι καλά που υπάρχει και το ιμεηλ).... Δεν τους κατηγορώ, φυσικά. Είπαμε, πρώτα τον εαυτό σου κοιτάς και μετά την πατρίδα σου. Μέχρι και οι πολιτικοί μας το έχουν αποδείξει!
-
Ο χρήστης tebelaros έγραψε:
gavrill1 πως αντιμετωπιζετε την ανοδο της τιμης της βενζινης εκει στην Αμερικη? σας εχει επιρρεασει πολυ?Περισσοτεροι απο ψυχολογικης πλευρας απο οτι πρακτικης οικονομικης πλευρας. Σιγουρα ο κοσμος ειναι 'απογοητευμενος' που οι ΗΠΑ και οι αλλες χωρες της Δυσης δεν μπορουν να κανουν κατι για να πεσει η τιμη. Ομως απο οτι φενεται πρεπει να συνηθισουμε τα 3 δολλαρια το γαλλονι βενζινη και ισως και παραπανω. ΟΜως εαν παει στα 4.5 ή 5, σιγουρα θα επηρεασει την οικονομια σημαντικα αρνητικα.
-
Ο χρήστης TRAVELLER έγραψε:
'...Πρώτη η Γαλλία, 14η η Ελλάδα στον κατάλογο με τα καλύτερα συστήματα υγείας
Σύμφωνα με έρευνα που διεξήγαγε η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας, η Γαλλία έχει το καλύτερο σύστημα υγείας στον κόσμο. Ακολουθούν η Ιταλία, ο Αγιος Μαρίνος, η Ανδόρα, η Μάλτα και η Σινγκαπούρη. Την 14η θέση στον πίνακα καταλαμβάνει η Ελλάδα και, όπως επισημαίνουν πολλά ειδησεογραφικά πρακτορεία, βρίσκεται ψηλότερα από άλλους εταίρους της στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως είναι το Λουξεμβούργο, η Ολλανδία, η Βρετανία, η Ιρλανδία και το Βέλγιο. **Την 24η θέση καταλαμβάνει η Κύπρος που βρίσκεται και αυτή ψηλότερα από χώρες όπως η Γερμανία, ο Καναδάς και οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. **...'
http://www.hri.org/news/europe/bbc/2000 ... 5.bbc.html
Είναι πενταετίας βέβαια αλλά έχει την αξία του
Σύμφωνα με μια έρευνα της Παγκόσμιας Τράπεζας πολύ πιο πρόσφατη (που δυστυχώς δεν έχω αυτή τη στιγμή) η Κούβα είναι επίσης πάρα πολύ μπροστά στις υπηρεσίες Υγείας.
Μμμμμμ, πολύ αντιπροσωπευτική η έρευνα!!!
Η Ελλάδα 14η σε υπηρεσίες υγείας, και μπροστά από Καναδά, Γερμανία, κλπ....Τι κάνανε, τους πήραν για τουρ στο Ωνάσειο και τους είπαν 'όσοι αρρωσταίνουν τους φέρνουμε εδώ.';;;!!!!
-
Η κατάσταση που περιγράφεις Νάσο, αφορά πολύ περισσότερους *'ιθαγενείς' *Ελληνες παρά ομογενείς της Αμερικής! Επιπλέον, οι νεόπλουτοι, άξεστοι, απαίδευτοι, που με οποιονδήποτε τρόπο έβγαλαν γρήγορα λεφτά δεν χρειάζεται να πάνε στη Αμερική για να κοκορεύονται με τον τρόπο που λες. Αλλωστε, είμαι σίγουρος ότι αυτή τους η 'έπαρση' περνά μόνο εδώ στην Ψωροκώσταινα και ότι στην Αμερική πρώτον, δεν θα τολμούσαν να το κάνουν (με ύφος 'μη χέσω') και δεύτερον, και να το έκαναν θα τους είχαν χεσμένους! - πολύ απλά!. Γιατί, μπορεί εκεί να έχουν τα πάντα , αλλά ΠΟΤΕ κανείς δεν κοκορεύεται για το αυτοκινητό του ή το κουστούμι του και δεν ξερω 'γω τι άλλο. Αυτό είναι χαρακτηριστικό καθαρά Δικό μας , των λιγούρηδων, που με **λαμογιές **και **δανεικά **το παίζουμε μαγκάκια και άνθρωποι διαβάζοντας 'Χρηματιστήριο' και αγοράζοντας Καγιέν!.Αυτό που λες, είναι ένα (άλλο) χαρακτηριστικό των (νεο)Ελλήνων, που βγαίνουν από το μαντρί (Ελλαδίτσα) και γυρίζουν και τα βλέπουν όλα 'τόσο άσχημα' (!) και επιτέλους 'πρέπει να διορθωθούμε σε αυτή τη χώρα' και άλλες τέτοιες παπαριές! Αν ήταν Ελληνες και τους ενδιέφερε πραγματικά η χώρα τους, θα έμεναν εδώ και θα έπλεαν και αυτοί στα σκατά, όπως και εμείς, και θα προσπαθούσαν να κάνουν κάτι ουσιαστικό για να αλλάξουν τη χώρα τους...
Φιλικά
-
Αυτό δεν μπορώ να το γνωρίζω εγώ.
Απλώς παρέθεσα ότι γράφτηκε από το BBC kai ανακοινώθηκε από την Π.Ο.Υ -
Ο χρήστης TRAVELLER έγραψε:
Αυτό δεν μπορώ να το γνωρίζω εγώ.
Απλώς παρέθεσα ότι γράφτηκε από το BBC kai ανακοινώθηκε από την Π.Ο.ΥΚαι πολύ καλά έκανες!
-
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
edit [kouk]
Μια λεξη κανει την διαφορα στο νοημα. The devil is in the details οπως λενε εδω.Γραφει επανω:
while the United States is one of only two OECD countries (with Mexico) not to have some form of guaranteed health insurance for all citizens.
Αυτο ειναι 100% λαθος. ΟΛΟΙ μπορουν να εχουν ασφαλεια υγειας στις ΗΠΑ, απο την στιγμη που την πληρωνουν καπως. ΔΩΡΕΑΝ για ΟΛΟΥΣ δεν υπαρχει, διοτι απλα αυτη η χωρα δεν πιστευει στις Σοσιαλιστικες χαζομαρες αλλων. Για ποιο λογο να πληρωνω εγω για την δικη σου ιατρικη καλυψη? Πανε να δουλεψεις να την πληρωσεις.
Αρα οι παραπανω 46 εκ. ή 200 δισ. οσοι ειναι δεν εχει σημασια, ΔΙΑΛΕΓΟΥΝ να μην αγοραζουν ιατρικη καλυψη! Αρα που το προβλημα?
Το προβλημα, εαν υπαρχει, ειναι με τον Καναδα, την Ελλαδα και ολες τις αλλες χωρες που αγοραζουν ψηφους εναντι δωρεαν ιατρικης περιθαλψης σε βαρος του κοσμακη που δουλευει και σε οφελος των αλλων, που παιζουν ταβλι.
Ποτε θα καταλαβεται οταν διαβαζεται προπαγανδα?
Περί ΗΠΑ και Αμερικανών (αντε πάλι!!!)