-
Ο χρήστης gavriil1 έγραψε:
edit [kouk]Θεωρώ (διόρθωσέ με αν κάνω λάθος) ότι το ανωτέρω ήξερες να το γράψεις και ελληνικά. ΕΠίσης θεωρώ ότι είναι αρκετά προσβλητικό. Κρατάμε τους τόνους χαμηλά? Τι λες?
-
Ο χρήστης Thevoice έγραψε:
Ο Καναδάς είναι, πάλι, άλλη ιστορία. Ίσως το καλύτερο σύστημα υγείας στον κόσμο. Μία και μοναδική εμπειρία έχω ο ίδιος, που με πήγαν στο νοσοκομείο για κάτι αρκετά απλό (διάστρεμα από ποδόσφαιρο, όπου είχαν σπάσει μύες και το πόδι είχε γίνει τούμπανο) και με περιποιήθηκαν χωρίς καν να μου ζητήσουν το όνομά μου!! Δε μου κόστισε τίποτα, και τη δε πατερίτσα μου τη χάρισαν (τους την πήγα πίσω μετά από ένα μήνα αφού δεν τη χρειαζόμουν). Τρομερή εντύπωση μου είχε κάνει.Ε ναι. Ειναι τελοιο το συστημα του Καναδα. Παει ο καθενας και ζηταει που λες κυρα κομπαρα (πανακριβη) περιθαλψη και ουτε το ονομα του του παιρνουν. Μετα ανοιγουν το βιβλιαρακι με τα βερεσεδια και τα χρεωνουν στο ονομα 'Καναδεζικος Λαος'.
Και αυτο κυριες και κυριοι ειναι το σωστο και τελοιο συστημα. Να πληρωνουν αλλοι για εμας και απο την στιγμη που δεν μου ζητησαν εμενα λεφτα, στα @@@ μου! Τι με νοιαζει? Ας τα πληρωσει ο οποισδηποτε!
Η κουνια παει συνεφο!
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
edit [kouk]
Θεωρώ (διόρθωσέ με αν κάνω λάθος) ότι το ανωτέρω ήξερες να το γράψεις και ελληνικά. ΕΠίσης θεωρώ ότι είναι αρκετά προσβλητικό. Κρατάμε τους τόνους χαμηλά? Τι λες?
Κρους ηρεμησε, δεν ειναι και το τελος του κοσμου το παραπανω. Σβηστο εαν εχεις προβλημα.
-
Αντι να γραψω 'μ@λ@κιες οπως παντα' εγραψα το παραπανω που μου ηρθε πρωτο. Θα σταματησεις με το κομπλεξ του αντι-Αγγλιστι? Γραφω ενα 10% στα Αγγλικα, αυτο σε πηραξε? Εαν ψαχνεις να διορθωσεις κατι, πες κατι σε αυτους που γραφουν 'αμερικανακια' 'αγγλακια' και χειροτερα.
-
- 43 εκ. Αμερικανοί είναι σήμερα ανασφάλιστοι και αντίθετα μ' ό,τι νομίζουμε τα τρία τέταρτα είναι εργαζόμενοι και παιδιά και όχι άνεργοι. Δεν υπάρχει πλέον καμιά σύνδεση του δικαιώματος στην περίθαλψη και την εργασία
-Ο μύθος της δυνατής οικονομίας που συνεπάγεται καλύτερη περίθαλψη έχει πλήρως καταρριφθεί δεδομένου ότι τα τελευταία 22 χρόνια και ειδικά στο μεγάλο μπουμ της δεκαετίας του 90 οι ανασφάλιστοι Αμερικανοί αυξήθηκαν κατά 20 εκ
-Ο μύθος της περίθαλψης που συνεπάγεται η σταθερή απασχόληση έχει επίσης καταρριφθεί. Παρ' όλες τις δεσμεύσεις της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, ο νόμος για την υποχρεωτική ασφάλιση των εργαζομένων και των οικογενειών τους έμεινε ανεφάρμοστος στις περισσότερες πολιτείες. Από τις εργαζόμενες γυναίκες για παράδειγμα μόνο το 32% έχει δυνατότητα ιδιωτικής περίθαλψης
-Μύθος είναι και η επιλογή προγραμμάτων υγείας στις ιδιωτικές εταιρείες. Τα προγράμματα συμπιέζονται όλο και περισσότερο σε μία ή δύο επιλογές.
-Μύθος και ο ανταγωνισμός που θα λύσει τάχα το πρόβλημα. Οταν σε πόλεις ολόκληρες υπάρχει μόνο ένα νοσοκομείο τι είδους ανταγωνισμός μπορεί να γίνει; Για το 1/2 των πολιτών δεν τίθεται καν θέμα επιλογής
-Το ποσοστό θανάτων ανάμεσα στους ασφαλισμένους σε κάποια εταιρεία είναι πολύ μεγαλύτερο (21%) από τους θανάτους ασθενών που πληρώνουν απευθείας όταν αρρωστήσουν το γιατρό και το νοσοκομείο
-Οι ιδιωτικές εταιρείες παρέχουν λιγότερες καλύψεις σε σχέση με το δημόσιο σύστημα για κάθε δολάριο που ξοδεύουν για κάθε έναν ασφαλισμένο
-Οι ασφαλιστικές εταιρείες φαίνεται ότι δίνουν άλλη ερμηνεία στον όρο «επείγοντα». 8% με 12% των ιδιωτικά ασφαλισμένων στερούνται άμεσης βοήθειας, όταν καταφεύγουν στις κλινικές, και η βοήθεια -όταν παρέχεται- καθυστερεί από 20 έως 150 λεπτά, με μοιραία αποτελέσματα για τους ασθενείς
-Οι έγκυες γυναίκες στις ΗΠΑ έχουν τη λιγότερη φροντίδα, και σε μεγάλο ποσοστό **μετά τον τέταρτο μήνα της εγκυμοσύνης, από όλα τα ανεπτυγμένα κράτη
**-Οι φυλετικές ανισότητες στην παιδική θνησιμότητα που στο τέλος της δεκαετίας του 60 είχαν εκλείψει μετά τους αγώνες για ίσα δικαιώματα, τώρα αυξάνονται με ιλιγγιώδεις ρυθμούς. Ακόμα και οι γιατροί ή τα φαρμακεία στις γειτονιές των φτωχών μαύρων και ισπανόφωνων αδυνατούν να τους προμηθεύσουν τα στοιχειώδη.
-Η ιδιωτική υγεία εκμηδένισε το ιατρικό λειτούργημα. Οταν οι γιατροί δουλεύουν στις ιδιωτικές κλινικές ακόμα και να θέλουν να δουν ένα μη ασφαλισμένο άρρωστο δεν μπορούν, διότι στην είσοδο του ιατρείου τους ο υπάλληλος θα ελέγξει πριν απ' όλα τη δυνατότητα του ασθενούς να πληρώσει
Αλέξης Μπένος
Αναπληρωτής Καθηγητής Κοινωνικής Ιατρικής ΑΠΘ
Μονάδα Κοινωνικής Ιατρικής, Δημόσιας Υγείας & Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας
Εργαστήριο Υγιεινής - Ιατρική Σχολή ΑΠΘΚαλη**νύχτα ** (..όχι απαραίτητα στα βουνά)
-
Ο Καναδάς είναι, πάλι, άλλη ιστορία. Ίσως το καλύτερο σύστημα υγείας στον κόσμο. Μία και μοναδική εμπειρία έχω ο ίδιος, που με πήγαν στο νοσοκομείο για κάτι αρκετά απλό (διάστρεμα από ποδόσφαιρο, όπου είχαν σπάσει μύες και το πόδι είχε γίνει τούμπανο) και με περιποιήθηκαν χωρίς καν να μου ζητήσουν το όνομά μου!! Δε μου κόστισε τίποτα, και τη δε πατερίτσα μου τη χάρισαν (τους την πήγα πίσω μετά από ένα μήνα αφού δεν τη χρειαζόμουν). Τρομερή εντύπωση μου είχε κάνει.
Ε ναι. Ειναι τελοιο το συστημα του Καναδα. Παει ο καθενας και ζηταει που λες κυρα κομπαρα (πανακριβη) περιθαλψη και ουτε το ονομα του του παιρνουν. Μετα ανοιγουν το βιβλιαρακι με τα βερεσεδια και τα χρεωνουν στο ονομα 'Καναδεζικος Λαος'.
Και αυτο κυριες και κυριοι ειναι το σωστο και τελοιο συστημα. Να πληρωνουν αλλοι για εμας και απο την στιγμη που δεν μου ζητησαν εμενα λεφτα, στα @@@ μου! Τι με νοιαζει? Ας τα πληρωσει ο οποισδηποτε!
Η κουνια παει συνεφο!
Τί είναι αυτά που λες;
Ναι, αλλά θα έχεις κι εσύ περίθαλψη με αυτά τα λεφτά... -
Αντι να γραψω 'μ@λ@κιες οπως παντα' εγραψα το παραπανω που μου ηρθε πρωτο. Θα σταματησεις με το κομπλεξ του αντι-Αγγλιστι? Γραφω ενα 10% στα Αγγλικα, αυτο σε πηραξε? Εαν ψαχνεις να διορθωσεις κατι, πες κατι σε αυτους που γραφουν 'αμερικανακια' 'αγγλακια' και χειροτερα.- Είμαι απόλυτα ήρεμος (τελευταίο ποστ προηγ. σελίδας)
- Κανένα αντι-αγγλιστί κόμπλεξ. Τα αγγλικά μου είναι παραπάνω από καλά
- Δεν ψάχνω να διορθώσω τίποτα. Για την ακρίβεια, ξυπνάω για δουλειά σε ακριβώς 3 ώρες και 45 λεπτά από τώρα
- Δεν έχει 4. Καληνύχτα
-
μιλατε για δικαιοσυνη και ανθρωπινα δικαιωματα.πιστευετε οτι το ελληνικο κρατος σεβεται και βοηθαει τον ελληνα πολιτη περισσοτερο απο οτι το αμερικανικο τον δικο του πολιτη;σε θεματα παιδειας,υγειας,αξιοκρατιας.
ειναι λαθος να κατηγορουμε μονο αυτους.Είσαι σίγουρος για αυτά που λες;
Κοίτα και εδώ: http://en.wikipedia.org/wiki/Canadian_a ... s_compared
The two neighbours are a dramatic contrast. Canada has one of the world's most fully socialized health care systems (with the exception of services noted below) while the United States is one of only two OECD countries (with Mexico) not to have some form of guaranteed health insurance for all citizens.
However, there are about 46 million Americans who do not have health insurance.
Τα παραπάνω δε σημαίνουν ότι δεν έχει και θετικά το σύστημα υγείας των ΗΠΑ, αλλά δε θα το θεωρούσα και πρότυπο σε σχέση με το ελληνικό.
The above is a bunch of bullshit as usual.
Μια λεξη κανει την διαφορα στο νοημα. The devil is in the details οπως λενε εδω.
Γραφει επανω:
while the United States is one of only two OECD countries (with Mexico) not to have some form of guaranteed health insurance for all citizens.
Αυτο ειναι 100% λαθος. ΟΛΟΙ μπορουν να εχουν ασφαλεια υγειας στις ΗΠΑ, απο την στιγμη που την πληρωνουν καπως. ΔΩΡΕΑΝ για ΟΛΟΥΣ δεν υπαρχει, διοτι απλα αυτη η χωρα δεν πιστευει στις Σοσιαλιστικες χαζομαρες αλλων. Για ποιο λογο να πληρωνω εγω για την δικη σου ιατρικη καλυψη? Πανε να δουλεψεις να την πληρωσεις.
Το προβλημα, εαν υπαρχει, ειναι με τον Καναδα, την Ελλαδα και ολες τις αλλες χωρες που αγοραζουν ψηφους εναντι δωρεαν ιατρικης περιθαλψης σε βαρος του κοσμακη που δουλευει και σε οφελος των αλλων, που παιζουν ταβλι.
Ποτε θα καταλαβεται οταν διαβαζεται προπαγανδα?
Kαμία σχέση με προπαγάνδα. Τα παραπάνω είναι FACTS. ΙΣΧΥΕΙ το ότι 46.000.000 ΗΠΑμερικανοί δεν έχουν health insurance, είτε για τον ένα λόγο είτε για τον άλλο.
Έπειτα, λες για δωρεάν ιατρική περίθαλψη στην Ελλάδα. Που το άκουσες κάτι τέτοιο; Αν δε δουλεύεις και δεν πληρώνεις ασφαλιστικά ταμεία, δεν έχει ντιπ για ντιπ. Κι αν δουλεύεις, καλό είναι να πληρώνεις και καμιά ιδιωτικη ασφαλιστική να 'χεις το κεφάλι σου ήσυχο, γιατί με αυτά που παίρνεις από τον κλάδο υγείας του ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, ΤΣΜΕΔΕ κλπ, άσε...
Στον Καναδά, μια χαρά δουλεύει το σύστημα και κανείς δεν παραπονιέται, απεναντίας μάλιστα. Όπως το κράτος σε φροντίζει φτιάχνοντας δρόμους, γέφυρες κλπ για ΟΛΟΥΣ, με τα λεφτά των φορολογούμενων (γέφυρες που μπορεί ΕΣΥ ποτέ να μη χρειαστείς) κι όπως σε υποχρεώνει σε να φοράς ζώνη ασφαλείας όταν οδηγείς, έτσι σου παρέχει και το ελάχιστο στον τομέα της υγείας, εφόσον έχει αυτή τη δυνατότητα. Αν έχεις πρόβλημα με το που πάει ένα μέρος από τους φόρους που πληρώνεις και θες οι πιο φτωχοί να πεθαίνουν στους δρόμους, θέμα δικό σου.
Το μόνο που μπορείς να πεις εδώ (και ίσως θα έλεγα εγώ στη θέση σου) είναι 'σιγά την ασφάλεια υγείας που σου δίνουν στην Ελλάδα οι εισφορές των εργαζομένων'. Αυτό είναι η αλήθεια, π@π@ρια περίθαλψη έχεις με αυτά που σου δίνει το ΙΚΑ, ΣΙΚΑ, ΤΙΚΑ....
Ε ναι. Ειναι τελοιο το συστημα του Καναδα. Παει ο καθενας και ζηταει που λες κυρα κομπαρα (πανακριβη) περιθαλψη και ουτε το ονομα του του παιρνουν. Μετα ανοιγουν το βιβλιαρακι με τα βερεσεδια και τα χρεωνουν στο ονομα 'Καναδεζικος Λαος'.
Kαι πολύ καλά κάνουν. Όπως κάνουν και για τόσα άλλα πράγματα (π.χ. δημόσια έργα που είπα πιο πάνω, κλπ) που ΕΣΥ ώς gavriil1 αφού ΔΕΝ τα χρειάζεσαι, ΔΕΝ θα ήθελες να πληρώνεις γι αυτά. Έτσι πάει. Εσένα, για ποιo λόγο ακριβώς δε σε πειράζει να πληρώνεις (μέσω των νόμιμων φόρων) για τους δρόμους που χρησιμοποιούν άλλοι, για το φαγητό των φυλακισμένων, κλπ αλλά σε πειράζει να πληρώνεις κάτι για την υγεία τους;;;; Δεν είναι δικαίωμα όλων η υγεία, αλλά είναι ας πούμε η αστυνόμευση;;; Μήπως να προστατεύει η αστυνομία μόνο αυτούς που πληρώνουν φόρους;;;
-
Ο χρήστης TRAVELLER έγραψε:
- 43 εκ. Αμερικανοί είναι σήμερα ανασφάλιστοι και αντίθετα μ' ό,τι νομίζουμε τα τρία τέταρτα είναι εργαζόμενοι και παιδιά και όχι άνεργοι. Δεν υπάρχει πλέον καμιά σύνδεση του δικαιώματος στην περίθαλψη και την εργασία
-Ο μύθος της δυνατής οικονομίας που συνεπάγεται καλύτερη περίθαλψη έχει πλήρως καταρριφθεί δεδομένου ότι τα τελευταία 22 χρόνια και ειδικά στο μεγάλο μπουμ της δεκαετίας του 90 οι ανασφάλιστοι Αμερικανοί αυξήθηκαν κατά 20 εκ
-Ο μύθος της περίθαλψης που συνεπάγεται η σταθερή απασχόληση έχει επίσης καταρριφθεί. Παρ' όλες τις δεσμεύσεις της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, ο νόμος για την υποχρεωτική ασφάλιση των εργαζομένων και των οικογενειών τους έμεινε ανεφάρμοστος στις περισσότερες πολιτείες. Από τις εργαζόμενες γυναίκες για παράδειγμα μόνο το 32% έχει δυνατότητα ιδιωτικής περίθαλψης
-Μύθος είναι και η επιλογή προγραμμάτων υγείας στις ιδιωτικές εταιρείες. Τα προγράμματα συμπιέζονται όλο και περισσότερο σε μία ή δύο επιλογές.
-Μύθος και ο ανταγωνισμός που θα λύσει τάχα το πρόβλημα. Οταν σε πόλεις ολόκληρες υπάρχει μόνο ένα νοσοκομείο τι είδους ανταγωνισμός μπορεί να γίνει; Για το 1/2 των πολιτών δεν τίθεται καν θέμα επιλογής
-Το ποσοστό θανάτων ανάμεσα στους ασφαλισμένους σε κάποια εταιρεία είναι πολύ μεγαλύτερο (21%) από τους θανάτους ασθενών που πληρώνουν απευθείας όταν αρρωστήσουν το γιατρό και το νοσοκομείο
-Οι ιδιωτικές εταιρείες παρέχουν λιγότερες καλύψεις σε σχέση με το δημόσιο σύστημα για κάθε δολάριο που ξοδεύουν για κάθε έναν ασφαλισμένο
-Οι ασφαλιστικές εταιρείες φαίνεται ότι δίνουν άλλη ερμηνεία στον όρο «επείγοντα». 8% με 12% των ιδιωτικά ασφαλισμένων στερούνται άμεσης βοήθειας, όταν καταφεύγουν στις κλινικές, και η βοήθεια -όταν παρέχεται- καθυστερεί από 20 έως 150 λεπτά, με μοιραία αποτελέσματα για τους ασθενείς
-Οι έγκυες γυναίκες στις ΗΠΑ έχουν τη λιγότερη φροντίδα, και σε μεγάλο ποσοστό **μετά τον τέταρτο μήνα της εγκυμοσύνης, από όλα τα ανεπτυγμένα κράτη
**-Οι φυλετικές ανισότητες στην παιδική θνησιμότητα που στο τέλος της δεκαετίας του 60 είχαν εκλείψει μετά τους αγώνες για ίσα δικαιώματα, τώρα αυξάνονται με ιλιγγιώδεις ρυθμούς. Ακόμα και οι γιατροί ή τα φαρμακεία στις γειτονιές των φτωχών μαύρων και ισπανόφωνων αδυνατούν να τους προμηθεύσουν τα στοιχειώδη.
-Η ιδιωτική υγεία εκμηδένισε το ιατρικό λειτούργημα. Οταν οι γιατροί δουλεύουν στις ιδιωτικές κλινικές ακόμα και να θέλουν να δουν ένα μη ασφαλισμένο άρρωστο δεν μπορούν, διότι στην είσοδο του ιατρείου τους ο υπάλληλος θα ελέγξει πριν απ' όλα τη δυνατότητα του ασθενούς να πληρώσει
Αλέξης Μπένος
Αναπληρωτής Καθηγητής Κοινωνικής Ιατρικής ΑΠΘ
Μονάδα Κοινωνικής Ιατρικής, Δημόσιας Υγείας & Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας
Εργαστήριο Υγιεινής - Ιατρική Σχολή ΑΠΘΚαλη**νύχτα ** (..όχι απαραίτητα στα βουνά)
Άψογος.
-
Ο Καναδάς είναι, πάλι, άλλη ιστορία. Ίσως το καλύτερο σύστημα υγείας στον κόσμο. Μία και μοναδική εμπειρία έχω ο ίδιος, που με πήγαν στο νοσοκομείο για κάτι αρκετά απλό (διάστρεμα από ποδόσφαιρο, όπου είχαν σπάσει μύες και το πόδι είχε γίνει τούμπανο) και με περιποιήθηκαν χωρίς καν να μου ζητήσουν το όνομά μου!! Δε μου κόστισε τίποτα, και τη δε πατερίτσα μου τη χάρισαν (τους την πήγα πίσω μετά από ένα μήνα αφού δεν τη χρειαζόμουν). Τρομερή εντύπωση μου είχε κάνει.
Η κουνια παει συνεφο!
Αν χάσεις τη δουλειά σου, σου πάρει η τράπεζα το σπίτι (όχι εσένα, γενικά μιλάμε) και πάθεις πνευμονία χωρίς (αρκετά) λεφτά στην άκρη, ποιος θα σε κάνει καλά; Τα επείγοντα; Ειδικά μάλιστα αν χρειαστείς νοσηλεία για κανένα δεκαπενθήμερο...
Στα @@ μας για τη ζωή του διπλανού μας (καλά, εσείς 3 τα έχετε στην ΗΠΑμερική; ); Μα τί λέω; Όταν μετράς τις ζωές χιλιάδων ανθρώπων σε άλλες χώρες όσο μερικά χάμπουργκερ παραπάνω, σιγά μη σε νοιάξει για τους συμπολίτες σου. -
Η κουνια παει συνεφο!
Ω ρε μάγκα μου!
Αυτό θα πει ιατρική-ανθρωπιστική επιστήμη...
Από που κι ως που η υγεία είναι δικαίωμα όλων; Άκου κάτι πράματα!
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Η κουνια παει συνεφο!
Ω ρε μάγκα μου!
Αυτό θα πει ιατρική-ανθρωπιστική επιστήμη...
Από που κι ως που η υγεία είναι δικαίωμα όλων; Άκου κάτι πράματα!
Έτσι έτσι BLAME THE F@CKING CANADA!!!!
Κανα carpet bombing πότε θα κάνετε στους τόσο μισητούς σας γείτονες.... -
Εντάξει, ρε παιδιά, απλά ο gavriil1 ονειρεύεται μια σούπερ-καπτιαλιστική κοινωνία, όπου όταν παίρνεις τηλέφωνο π.χ. την αστυνομία ή την πυροσβεστική, πρώτα απ' όλα θα σου ζητούν τον Αριθμό Φορολογικού Μητρώου σου (ή τον Κωδικό Συνδρομητή...), έτσι ώστε ν' αποφασίσουν αν θα σου δώσουν σημασία - και πόση. Το δίκαιο, δίκαιο. Όχι και να έρχονται να σβήσουν τη φωτιά στο εξοχικό του τύπου που παίζει τάβλι όλη μέρα (και δεν πληρώνει φόρους) με τους φόρους του gavriil1... Μην το χέσουμε!!
Λέμε και καμιά μ@λ@κία εμείς (του στυλ ότι εφόσον η υγεία είναι το υπέρτατο αγαθό, φυσικά και είναι θετικό ένα κράτος να μπορεί να προσφέρει μια ελάχιστη ιατρική περίθαλψη σε όλους τους πολίτες του) έτσι για να περνάει η ώρα, αλλά κατά βάθος δεν ξέρουμε τι λέμε...
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Αντι να γραψω 'μ@λ@κιες οπως παντα' εγραψα το παραπανω που μου ηρθε πρωτο. Θα σταματησεις με το κομπλεξ του αντι-Αγγλιστι? Γραφω ενα 10% στα Αγγλικα, αυτο σε πηραξε? Εαν ψαχνεις να διορθωσεις κατι, πες κατι σε αυτους που γραφουν 'αμερικανακια' 'αγγλακια' και χειροτερα.
- Είμαι απόλυτα ήρεμος (τελευταίο ποστ προηγ. σελίδας)
- Κανένα αντι-αγγλιστί κόμπλεξ. Τα αγγλικά μου είναι παραπάνω από καλά
- Δεν ψάχνω να διορθώσω τίποτα. Για την ακρίβεια, ξυπνάω για δουλειά σε ακριβώς 3 ώρες και 45 λεπτά από τώρα
- Δεν έχει 4. Καληνύχτα
Ψάχνω εγω.
Γαβριήλ φρόντισε να μην χρησιμοποιοείς τέτοιες εκφράσεις. -
Ο χρήστης skye έγραψε:
βασικα εισαι απασφαλισμενος γιατι πεταγεσαι σε κατι που δεν εχεις ιδεα για τι μιλας..
εχεις ιδεα ρε [syele] απο μαυρη μουσικη; ΣΚΑΜΠΑΖΕΙΣ;τοτε γιατι πεταγεσαι σαν το τρομπονι;
ρουφα ρε μαν κανα βιολοντσελο να πουμε..
θα μας πεις και για α και ου και ποιους θεωρουμε ρεζιλια και γιατι..
τραβα μαθε πεντε πραγματα, ή ρωτα, αλλα τι ερχεσαι και λανσαρεις και υφακι οταν εισαι ασχετος σε κατι;Σε παρακαλώ πολύ να προσέχεις τις εκφράσεις σου
ναι, οι εκφρασεις σε πειραξαν εσενα
εδω τοσες σελιδες εχουν ειπωθει τοσα και τοσα, στο βιολοντσελο χαλαστηκες, που στην τελικη ειχε καθαρα χιουμοριστικο χαρακτηρα
εδω λεγονται αλλα κ αλλα, ειρωνιες, αλλα με τη μασκα του καλου φυσικα δεν πειραζουν κανενα..
ντυσε λοιπον τα λογακια σου ομορφα, βαλε και κασκολ γιατι κανει κρυο, βαλε και γελαστες φατσουλες και πες ο,τι θες, η κατασταση το επιτρεπει, το κλιμα το σηκωνει.. Θες να βρισεις τον αλλο; ΚΑΝΤΟ ΚΙ ΕΣΥ, ΜΠΟΡΕΙΣ, ΑΛΛΑ ΜΕ ΣΤΥΛ ΠΑΝΤΑ..
βεβαια, υπαρχουν οι κωδικες επικοινωνιας και καλης συμπεριφορας, οι τυποι.. ας κρατησουμε τους τυπους.. γιατι αλλωστε μας βλεπει και κοσμος και πρεπει να κρατησουμε επιπεδο, το βραδυ πριν κοιμηθουμε θα σκεφτομαστε ευτυχισμενοι οτι ανηκουμε σε μια κοινωνια που σεβεται τον εαυτο της, γιατι ολοι ακολουθουν το στατους του σκοτους και τη μονομορφοποιημενη μορφη εκφρασης.
επι της ουσιας βεβαια, μηδεν.
ο αλλος βγαινει και μιλαει για μαυρη μουσικη και κουλτουρα και γνωριζει τοσα οσα γνωριζω εγω απο πλεξιμο, ο μονος που σχολιασε κατι ησουν εσυ, και αυτο για να με παρατηρησεις..οκ λοιπον, αφου το θετουμε ετσι, επαναδιατυπωνω, αν μου επιτρεπετε.
Ω Αγαπητε Νικο, πολυ-αγαπημενε μου φιλε, συν-ανθρωπε και αδελφε εξ Αμερικης, δια ποίον λογο υποστηριζεις, ώ φίλτατε, οτι ο κυριος 50λεπτος κανει καλη μαύρη ωσαν το κατράμι μουσική; Δια ποίον λογο θεωρεις εσυ οτι ειναι σωστο, να πλουτίζει ο κυριος 50εκατοστας εις βαρος μιας μουσικης κουλτουρας και επαναστασης, ετουτης που αρνηθηκε αγαπημενε μου αδελφικε φιλε να σιωπησει; Δια ποίον λογο, πολυαγαπημενε, πρεπει να καλυπτεται απο την ομπρελα του ΗΦΡ και να ντροπιαζει καλλιτεχνες οπως ο krs one, και να δινει τη λανθασμενη εντυπωση στο πανεξυπνο σαν τον αϊνστάιν πολυαγαπημενο κοινο οτι η μαυρη μουσικη ειναι
yo yo yo bitch in da club suck my motherfucking dick motherfucka κλπ;
διοτι, δεν ειναι αυτοι που αγοραζουν, ειναι οι αλλοι, οι πολλοι, αυτοι που απομακρυνονται πολυαγαπημενε απο την μαυρη κουλτουρα εξ'αιτιας αυτου και των πολυ-αγαπημενων ομοιων του. Ειναι αυτοι που θεωρουν τους μαυρους, αντι γι'αδερφια κ αδερφες, niggaz and bitches, ειναι αυτοι που δεν εχουν ιδεα απο μαυρη ποιηση, μουσικη, ήθη και εθιμα.
Ω αγαπημενε.. νομιζω οτι διαφωνουμε.. κρυος ιδρωτας κυλαει στο μετωπο μου και ενα σφιξιμο νιωθω σαν κομπο εις το παχυ μου εντερο..
Αχ ποσο αγαπιομαστε.. βαζω και φατσουλες τωρα για να με θεωρησετε ΙΝ, οτι μιλαω τη διαλεκτο σας και να με συμπαθησετεευκολο ηταν τελικα
-
αλλα ξεχασα.. καπιταλισμος μαν..
οτι πουλαει ειναι απαραιτητα και καλο, και ας μην εχουμε ιδεα απ'αυτο..
για να το λενε οι πολλοι, καλο θα ειναι ( ή το αντιθετο)
φυσικα η προωθηση δεν παιζει κανενα ρολο..
αλλα οταν ειμαστε αρκετα ασχετοι να μην ξερουμε οτι ο παραγωγος του 50εκατοστου, ακομα και τον γκαμπριελ να προωθουσε θα τον εκανε αστερα της ραπ...
α ρε ποσο σας λυπαμαι, οχι επειδη εχετε αγνοια, αλλα επειδη πιστευετε οτι εχετε δικιο σε κατι που δεν εχετε την παραμικρη ιδεα..
οταν μαλακα μου εγω εχω διδαχθει απ'το σχολειο κιολας μαυρη ποιηση, οταν δημιουργω ο ιδιος μαυρη μουσικη και παλευω να κανω παραγωγες, την ιδια ωρα ορισμενοι δεν εχουν ιδεα ποια ειναι η maya angelou ( ΟΧΙ, δεν ειναι ελληνιδα, αγαπημενη μου ορχηστρα) και το I know why the caged bird sings, οταν δεν εχουν ιδεα γιατι υπηρξε η ΤΖΑΖ, οταν δεν εχουν ακουσει ποτε marvin gaye, και μιας και μιλαμε συγκεκριμενα για ΗΦΡ, δεν εχουν ουτε ακουστα τους Kool herc, afrika bambaataa, oταν τους λες Τζαμαϊκα και το πρωτο πραγμα που ερχεται στο μυαλο τους ειναι μαυροι..
ΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ.. υπο αυτες τις συνθηκες ειμαι βεβαιος και απολυτος οτι γνωριζω περισσοτερα και μπορω να ειρωνευομαι τον καθενα που πηγε καπου, εβγαλε δυο δεκαρες και νομιζει οτι επιασε τον παπα απ'τα @@ αρκετα για να μιλαει για μαυρη μουσικη κ κουλτουρα.καντε με το hip hop στριπτιζ στα πορνεια..
αλλα εμενα μη μου λετε για μαυρη μουσικη
πηγαιντε στα κλαμπακια σας, χορεψτε 50λεπτους, κουνηθειτε με ΠΟΥΤΑΝΑΚΙΑ, μπορει κ σεις μια μερα να γινετε σταρ του mtv k tou mad..
afterall, that's what hip hop and rnb is.. at least that's what you think.. -
Ο χρήστης skye έγραψε:
ναι, οι εκφρασεις σε πειραξαν εσενα[...]
οκ λοιπον, αφου το θετουμε ετσι, επαναδιατυπωνω, αν μου επιτρεπετε.Ω Αγαπητε Νικο, πολυ-αγαπημενε μου φιλε, συν-ανθρωπε και αδελφε εξ Αμερικης, δια ποίον λογο υποστηριζεις, ώ φίλτατε, οτι ο κυριος 50λεπτος κανει καλη μαύρη ωσαν το κατράμι μουσική; Δια ποίον λογο θεωρεις εσυ οτι ειναι σωστο, να πλουτίζει ο κυριος 50εκατοστας εις βαρος μιας μουσικης κουλτουρας και επαναστασης, ετουτης που αρνηθηκε αγαπημενε μου αδελφικε φιλε να σιωπησει; Δια ποίον λογο, πολυαγαπημενε, πρεπει να καλυπτεται απο την ομπρελα του ΗΦΡ και να ντροπιαζει καλλιτεχνες οπως ο krs one, και να δινει τη λανθασμενη εντυπωση στο πανεξυπνο σαν τον αϊνστάιν πολυαγαπημενο κοινο οτι η μαυρη μουσικη ειναι
yo yo yo bitch in da club suck my motherfucking dick motherfucka κλπ;
διοτι, δεν ειναι αυτοι που αγοραζουν, ειναι οι αλλοι, οι πολλοι, αυτοι που απομακρυνονται πολυαγαπημενε απο την μαυρη κουλτουρα εξ'αιτιας αυτου και των πολυ-αγαπημενων ομοιων του. Ειναι αυτοι που θεωρουν τους μαυρους, αντι γι'αδερφια κ αδερφες, niggaz and bitches, ειναι αυτοι που δεν εχουν ιδεα απο μαυρη ποιηση, μουσικη, ήθη και εθιμα.
Ω αγαπημενε.. νομιζω οτι διαφωνουμε.. κρυος ιδρωτας κυλαει στο μετωπο μου και ενα σφιξιμο νιωθω σαν κομπο εις το παχυ μου εντερο..
Αχ ποσο αγαπιομαστε.. βαζω και φατσουλες τωρα για να με θεωρησετε ΙΝ, οτι μιλαω τη διαλεκτο σας και να με συμπαθησετεευκολο ηταν τελικα
-
edit [kouk]
Μια λεξη κανει την διαφορα στο νοημα. The devil is in the details οπως λενε εδω.Γραφει επανω:
while the United States is one of only two OECD countries (with Mexico) not to have some form of guaranteed health insurance for all citizens.
Αυτο ειναι 100% λαθος. ΟΛΟΙ μπορουν να εχουν ασφαλεια υγειας στις ΗΠΑ, απο την στιγμη που την πληρωνουν καπως. ΔΩΡΕΑΝ για ΟΛΟΥΣ δεν υπαρχει, διοτι απλα αυτη η χωρα δεν πιστευει στις Σοσιαλιστικες χαζομαρες αλλων. Για ποιο λογο να πληρωνω εγω για την δικη σου ιατρικη καλυψη? Πανε να δουλεψεις να την πληρωσεις.
Αρα οι παραπανω 46 εκ. ή 200 δισ. οσοι ειναι δεν εχει σημασια, ΔΙΑΛΕΓΟΥΝ να μην αγοραζουν ιατρικη καλυψη! Αρα που το προβλημα?
Το προβλημα, εαν υπαρχει, ειναι με τον Καναδα, την Ελλαδα και ολες τις αλλες χωρες που αγοραζουν ψηφους εναντι δωρεαν ιατρικης περιθαλψης σε βαρος του κοσμακη που δουλευει και σε οφελος των αλλων, που παιζουν ταβλι.
Ποτε θα καταλαβεται οταν διαβαζεται προπαγανδα?
Ειλικρινά και μέσα από την καρδιά μου σου εύχομαι κάποια στιγμή να αντιμετωπίσεις οικονομικό πρόβλημα και να μην έχεις τα λεφτά να πληρώνεις ιδιωτική ασφάλεια. Μπορεί εσύ να είσαι σίγουρος ότι δε θα συμβεί, αλλά κανείς δεν μπορεί να σου εγγυηθεί ότι όλα θα σου πηγαίνουν καλά μέχρι να αφήσεις αυτόν τον liberal κόσμο. Τότε να σε δω τι θα λες...
Απλές καταστάσεις: θα είσαι κρυωμένος και θα τρως πόρτα στα νοσοκομεία, θα σπας το χέρι σου και θα τρως πόρτα. -
σοσιαλιστικη χαζομαρα η υγεια και η κοινωνικη προνοια;
λοιπον, καναμε ολοι λαθος με το γαβριηλ. Ο ανθρωπος δεν ειναι καπιταλιστης, δεν ειναι redneck αμερικανος ουτε εχει προβλημα με την Ελλαδα. ειναι απλα ή υπερβολικα παρτακιας, ή -το πιο πιθανο ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΟΛΟΥΣ ΨΙΛΟ ΓΑΖΙ κ εμεις τσιμπαμε σα χαζοι..
αν ομως, λεμε τωρα, ισχυει το πρωτο, δε χρειαζεται φανταζομαι να ρωτησω ποια ειναι η αποψη σου για καποιον που δε μπορει να δουλεψει για το χ,ψ λογο/παθηση.. μαλακας θα'ναι φανταζομαι και πρεπει να πεθανει..
για ποιο λογο να τον ανεχτει η κοινωνια..; -
Προβοκάτορας είναι. Κατι κουβαλαει μαλλον και ψαχνει να ξεκ@$%σει στο φορουμ (που ειναι κι η μονη κουβεντα που μπορει να κανει με μη αμερικανους). Ψυχοθεραπεια made in USA
Περί ΗΠΑ και Αμερικανών (αντε πάλι!!!)