-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Ακόμα και έτσι να είναι, παίδες, το να κάνει κανείς αυτά τα οποία κατηγορεί (μειώνει, απαξιώνει κλπ) τι ακριβώς προσφέρει?
Μήπως την εκατέρωθεν ικανοποίηση ότι 'να, είδες? Μαλάκας είναι!'...
Τα γράφω αυτά γιατι τελικά όλοι έχουμε περιχαρακωθεί σε κάποιες θέσεις και πυροβολάμε από εκει. Χρησιμοποιώντας, πολλές φορές, θέσεις ακραίες σαν αυτές τις οποίες κατακρίνουμε.
Τέλος της off topic παρέμβασης και να με συγχωρείτε!!
Νίκο, νομίζεις ότι αυτή η συζήτηση μπορεί να παράξει κάτι θετικό, πλέον;
Έγω έχω πει πως αυτό που 'κέρδισα' είναι το γεγονός ότι έμαθα πως οι υποστηρικτές της 'ιμπεριαλιστικής' (μπλιαχ, σαν ατάκα του κόμματος ακούγεται) φιλοσοφίας είναι υπαρκτά πρόσωπα και όχι μόνο ο Ραμσφελντ...
Από κει και πέρα, ο εξ Αμερικής φορουμάς μπαίνει και γράφει τα ίδια και τα ίδια (και με ξεκάθαρο σκοπό να προκαλέσει, πλέον), ενώ εμείς αντιδραστικά (και όχι μόνο) παίρνουμε εκ διαμέτρου αντίθετες θέσεις.
Τα χουμε πει χιλιάδες φορές!
Γιατί συνεχίζουμε, δεν ξέρω, μη με ρωτάτε...
Τα ιδια και τα ιδια για να προκαλεσω.
Μολις πριν εγραψα για το οτι οι ΗΠΑμερικανοι ξερουν πολυ περισσοτερα για την Αρχαια Ελλαδα απο οτι νομιζετε και μονο βομβα δεν στηλατε στο σπιτι μου. Για ποιες προκλησεις γραφεις?
Εαν νομιζεις οτι γραφω μ@λ@κιες για κατι, απλας πες δεν συμφωνεις και στιρηξετο εαν μπορεις. Αλλιως προς τι οι Χρ!στ0Π@ν@γ!ες ¨?
-
Ο χρήστης Thevoice έγραψε:
Αυτό που παρατηρώ εγώ, πάντως, μέσα απ' όλη αυτή τη συζήτηση είναι μια ωραία αναλογία που προκύπτει μεταξύ 'πολέμου κατά της τρομοκρατίας' (ο οποίος πόλεμος πιστεύω ότι δίνει ώθηση στο μίσος και τελικά βοηθάει την εξάπλωση της τρομοκρατίας ως μόνης πιθανής απάντησης) και 'πολέμου κατά των αχάριστων, ανιστόρητων, κλπ φορουμιστών' - από το μετανάστη φίλο μας - (ο οποίος πιστεύω ότι, if anything, αυξάνει και δίνει ώθηση στον όποιο αντι-αμερικανισμό διακατέχει όσους παρακολουθούν αυτή την ενότητα......Διεγράφη ειρωνικό 'σχόλιο' (Moderator nass)
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
που 'σαι ρε Gab!
γραψε να μορφωθουμε και εμεις τα προβατα!Εγω ποτε δεν σας αποκαλεσα προβατα. Εσεις? Ναι. Και τους υπολοιπους ΗΠΑμερικανους πολιτες.
-
Ο χρήστης Pathos έγραψε:
Πάντως κάτι που θέλω να πω είναι πως στο μέλλον θα έρθει η στιγμή που και οι ΗΠΑ θα πάρουν τον ίδιο δρόμο με την Μεγάλη Βρετανία, την Γαλλία, την Ολλανδία, την Γερμανία, την Ισπανία, την Πορτογαλία και άλλες πρώην υπερ-δυνάμεις στα θέματα εξωτερικής πολιτικής. Θα έρθει η στιγμή που η Αμερική θα αρχίσει να χαλαρώνει, θα είναι πιο φιλική και δημοκρατική με άλλες χώρες που τώρα είναι σκληρή απέναντί τους. Είμαι 98% σίγουρος (πάντα υπάρχουν πιθανότητες να συμβει κάτι άλλο).Mark my words
Εαν δεν υπαρχει απειλη, βεβαιως. Αυτο εγινε πολλες φορες ηδη.
-
GAVRILO TI GNOMH EXEIS GIA AYTO. http://adventures.yahoo.com/b/adventure ... ntures7228 ME AGAPH APO TOUS FILOUS MAS AMERIKANOUS
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Διότι ως γνωστόν σύμφωνα με τους ίδιους τους ΗΠΑμερικάνους, οι ίδιοι οι ΗΠΑμερικάνοι είναι συνεχιστές της αρχαίας Ελλάδας. Εξ ου και ο αρχαιοελληνικός ρυθμός στα κρατικά κτίρια. Τρίχες δηλαδή, **μόνο ως συνεχιστές της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας ίσως να σταθούν, με την έννοια των επεκτατικών πολέμων **- όσο όμως Ελληνες ήταν οι Ρωμαίοι, άλλο τόσο είναι και οι ΗΠΑμερικάνοι. Οι χιτώνες δεν κάνουν τον αρχαίο Γαβριήλ.Επεκτατικων πολεμων ε? Ναι βλεπεις εχουμε μεγαλωσει πολυ ως χωρα τα τελευταια 80 χρονια που πολεμησαμε. Η μιση γη δικη μας ειναι στο χαρτη.
Τοσο αχαρηστια δηλαδη?
-
Ο χρήστης gavriil1 έγραψε:
που 'σαι ρε Gab!
γραψε να μορφωθουμε και εμεις τα προβατα!Εγω ποτε δεν σας αποκαλεσα προβατα. Εσεις? Ναι. Και τους υπολοιπους ΗΠΑμερικανους πολιτες.
-μαμα μαμα με ειπε προβατο
-οχι μην τον ακους αυτος το ειπε πρωτος
-οχι αυτος το ξεκινησε
-ο αλλος
-
που 'σαι ρε Gab!
μην κανεις τον χαζο
-
Για αυτο σε διαβαιβεω οτι ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΗΠΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΞΕΡΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΡΑ ΕΛΛΗΝΕΣ. Οτι και εαν πεις, ετσι ειναι. Μια απο τις πολλακις αποδειξεις οτι δεν εχεις ΙΔΕΑ για το τι εστι ΗΠΑ.
Εδω η συζηγος μου English major σπουδασε και ξερει παραπανω απο την Ελλαδα απο οτι εγω. Και δεν ειναι η μονη.
Ε έλεος κυρ-Γαβριήλ.. προς Θεού πια!
Εχει και άλλος κόσμος παρτίδες με ανθρώπους απο US, είτε σε προσωπικό είτε επαγγελματικό κύκλο, και έχει σχηματίσει ιδία άποψη.Εχεις σιγουρα το δικαιωμα να αμφιβαλεις με αυτο που εγραψα παραπανω. Ομως εγω καταλαβα καλυτερα τι εστι Αρχαια Ελλαδα αφου κατανοησα τον ΗΠΑμερικανικο τροπο σκεψης για οτιδηποτε. Κατι που ειναι αδυνατον να περιγραψω με λεξεις
Περίμενε, γιατί εδώ θ'αρχίσουν να γελούν και τ'αγάλματα των αρχαίων ημών προγόνων! Λες πως εσύ κατάλαβες καλύτερα 'τι εστί Αρχαία Ελλάδα' ΜΟΝΟ ΜΕΤΑ ΤΗ ΧΡΗΣΗ του 'ΗΠΑμερικανικού τρόπου σκέψης';;;!!!!! Δηλαδή χωρίς 'αυτόν' (όποιος και να είναι 'αυτός') είχες πρόβλημα κατανόησης;.. Και, τι ακριβώς κατάλαβες ότι 'εστί' (Αρχαία Ελλάδα); A, ξέχασα, δε μπορείς να τα περιγράψεις με λέξεις αυτά. Είναι γνωστό άλλωστε ότι υπάρχουν γνώσεις στο σύμπαν τις οποίες ο νους του κοινού ανθρώπου αδυνατεί να τις περιγράψει με λέξεις...
-
Διότι ως γνωστόν σύμφωνα με τους ίδιους τους ΗΠΑμερικάνους, οι ίδιοι οι ΗΠΑμερικάνοι είναι συνεχιστές της αρχαίας Ελλάδας. Εξ ου και ο αρχαιοελληνικός ρυθμός στα κρατικά κτίρια. Τρίχες δηλαδή, **μόνο ως συνεχιστές της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας ίσως να σταθούν, με την έννοια των επεκτατικών πολέμων **- όσο όμως Ελληνες ήταν οι Ρωμαίοι, άλλο τόσο είναι και οι ΗΠΑμερικάνοι. Οι χιτώνες δεν κάνουν τον αρχαίο Γαβριήλ.
Επεκτατικων πολεμων ε? Ναι βλεπεις εχουμε μεγαλωσει πολυ ως χωρα τα τελευταια 80 χρονια που πολεμησαμε. Η μιση γη δικη μας ειναι στο χαρτη.
Τοσο αχαρηστια δηλαδη?
Please define the following terms:
(1) 'αχαριστία'
(2) 'προπαγάνδα'
(3) 'επέκταση'Τα έχεις μπερδέψει τελείως αυτά και άλλα.
-
Αφηστε ρε τον Γαβριήλ να πουμε κανα σοβαρο
Η αισθηση που εχω εγω για το προσταγμα της υπερδυναμης ειναι οτι δεν παραγει τιποτα ζωντανο ή οντολογικο.... Από οντολογική σκοπιά μαλιστα είναι αμιγως αρνητικο και παθητικο. Η εξουσια του βρισκεται παντου μεν, ενεργοποιει το συνδεσμο μεταξυ δυνητικοτητας και δυνατοτητας (το τι μπορουν και το τι κανουν δλδ.) των κατοικων αυτου του πλανητη δε, ενα συνδεσμο που ειναι και η σφαιρα επιρροης αυτου του κοσμου. Η υπερδυναμη ειναιενα παρασιτο που αντλει τη ζωτικοτητα του από την ικανοτητα των ανθρωπων να δημιουργουν συνεχως νεες πηγες ενεργειας και αξιας. Κι ομως, ενα παρασιτο που απομυζα την ικμαδα του ξενιστη του, μπορει να θεσει σε κινδυνο την ιδια του την υπαρξη. Την ιδια στιγμη που ενισχυεται, αυτοματως αποδυναμωνεται. Καθε δραση του αποτελει μια αντιδραση στην αντισταση του κοσμου, η οποια θετει ενα νεο εμποδιο που ο κοσμος πρεπει να υπερβει.
Η λειτουργια της εξουσιας της υπερδυναμης ειναι αναποδραστα συνδεδεμενη με την παρακμη της..... Προσωπικα μου αφηνει ενα παραθυρο στην αισιοδοξια -
Διότι ως γνωστόν σύμφωνα με τους ίδιους τους ΗΠΑμερικάνους, οι ίδιοι οι ΗΠΑμερικάνοι είναι συνεχιστές της αρχαίας Ελλάδας. Εξ ου και ο αρχαιοελληνικός ρυθμός στα κρατικά κτίρια. Τρίχες δηλαδή, **μόνο ως συνεχιστές της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας ίσως να σταθούν, με την έννοια των επεκτατικών πολέμων **- όσο όμως Ελληνες ήταν οι Ρωμαίοι, άλλο τόσο είναι και οι ΗΠΑμερικάνοι. Οι χιτώνες δεν κάνουν τον αρχαίο Γαβριήλ.
Επεκτατικων πολεμων ε? Ναι βλεπεις εχουμε μεγαλωσει πολυ ως χωρα τα τελευταια 80 χρονια που πολεμησαμε. Η μιση γη δικη μας ειναι στο χαρτη.
Τοσο αχαρηστια δηλαδη?
Μπορούμε λοιπόν να πούμε ότι ο Παναμάς, η Γρανάδα, το Ιράκ, το Αφγανιστάν, το Βιετνάμ, η Κορέα και τόσες άλλες χώρες δέχθηκαν επίσκεψη από μερικές χιλιάδες τουρίστες με μπλουζάκια 'I Love Hippies' που εγκαταστάθηκαν σε περιφραγμένα κάμπινγκ και που έριχναν μερικά βεγγαλικά στους ντόπιους για να κάνουν φάση.
Ρε Γαβρίλη, που μένεις να σου στείλω ένα κίντερ έκπληξη για να σου δείξω την ευγνωμοσύνη μου;
-
Oι ΗΠΑ έκαναν 'επεκτατικούς' πολέμους, όχι με την έννοια της προσάρτησης νέων εδαφών, αλλά με την πολιτική της εγκαθίδρυσης χειραγωγούμενων -από αυτές- δικτατοριών, της παρουσίας αμερ.στρατού για την προάσπιση των συμφερόντων των αμερ.επιχειρήσεων που ξεκινούν μπίζνες στο υπό κατοχή κράτος.
-
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Αφηστε ρε τον Γαβριήλ να πουμε κανα σοβαροΗ αισθηση που εχω εγω για το προσταγμα της υπερδυναμης ειναι οτι δεν παραγει τιποτα ζωντανο ή οντολογικο.... Από οντολογική σκοπιά μαλιστα είναι αμιγως αρνητικο και παθητικο. Η εξουσια του βρισκεται παντου μεν, ενεργοποιει το συνδεσμο μεταξυ δυνητικοτητας και δυνατοτητας (το τι μπορουν και το τι κανουν δλδ.) των κατοικων αυτου του πλανητη δε, ενα συνδεσμο που ειναι και η σφαιρα επιρροης αυτου του κοσμου. Η υπερδυναμη ειναιενα παρασιτο που αντλει τη ζωτικοτητα του από την ικανοτητα των ανθρωπων να δημιουργουν συνεχως νεες πηγες ενεργειας και αξιας. Κι ομως, ενα παρασιτο που απομυζα την ικμαδα του ξενιστη του, μπορει να θεσει σε κινδυνο την ιδια του την υπαρξη. Την ιδια στιγμη που ενισχυεται, αυτοματως αποδυναμωνεται. Καθε δραση του αποτελει μια αντιδραση στην αντισταση του κοσμου, η οποια θετει ενα νεο εμποδιο που ο κοσμος πρεπει να υπερβει.
Η λειτουργια της εξουσιας της υπερδυναμης ειναι αναποδραστα συνδεδεμενη με την παρακμη της..... Προσωπικα μου αφηνει ενα παραθυρο στην αισιοδοξιαΣτην επιστημη μας και ειδικα στην παλαιοντολογια υπαρχει το φαινομενο της εξαφανισης λογω υπερβολικης αναπτυξης ενος ειδους (υπαρχει και ονομα στο φαινομενο αλλα τετοια ωρα...).
Παραδειγματα ειναι το ελαφι Megaceros ή το αιλουροειδες Μαχαιροδους ή τα Μαμουθ και πολλα αλλα ακομα.
Η επιστημη σημερα δεχεται οτι τα πλεονεκτηματα τα οποια οδηγησαν τα ειδη αυτα στην επικρατηση, τελικα εξελιχθηκαν σε μειονεκτηματα. Για παραδειγμα τα μεγαλα κερατα εδωσαν στον Μεγακερο το πλεονεκτημα της αμυνας και ασφαλειας. Επειδη ομως ειναι δασωδες ειδος απο ενα σημειο και μετα η εξελιξη αποδειχθηκε ντεσαβανταζ γιατι εξελιγμενα αρπακτικα επωφελουνταν απο τη δυσκαμψια και δυσκολια κινησης που εδιναν τα κερατα στο δασωδες περιβαλλον και το εκαναν (τελικα) ευκολο στοχο.
Παρομοιως ο Μαχαιροδους εφτασε να εχει μειονεκτημα με τους μεγαλους κυνοδοντες εν τα Μαμουθ δεν μπορουσαν να συντηρησουν τη βιομαζα τους ή να αμυνθουν επαρκως λογω δυσκινησιας.Ελπιζω οτι ο δρομος αυτος (της υπεραναπτυξης που οδηγει στην εξαφανιση) αφορα μονο την εκαστοτε υπερδυναμη και οχι το Homo Sapiens στο συνολο του.
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Αφηστε ρε τον Γαβριήλ να πουμε κανα σοβαρο
Η αισθηση που εχω εγω για το προσταγμα της υπερδυναμης ειναι οτι δεν παραγει τιποτα ζωντανο ή οντολογικο.... Από οντολογική σκοπιά μαλιστα είναι αμιγως αρνητικο και παθητικο. Η εξουσια του βρισκεται παντου μεν, ενεργοποιει το συνδεσμο μεταξυ δυνητικοτητας και δυνατοτητας (το τι μπορουν και το τι κανουν δλδ.) των κατοικων αυτου του πλανητη δε, ενα συνδεσμο που ειναι και η σφαιρα επιρροης αυτου του κοσμου. Η υπερδυναμη ειναιενα παρασιτο που αντλει τη ζωτικοτητα του από την ικανοτητα των ανθρωπων να δημιουργουν συνεχως νεες πηγες ενεργειας και αξιας. Κι ομως, ενα παρασιτο που απομυζα την ικμαδα του ξενιστη του, μπορει να θεσει σε κινδυνο την ιδια του την υπαρξη. Την ιδια στιγμη που ενισχυεται, αυτοματως αποδυναμωνεται. Καθε δραση του αποτελει μια αντιδραση στην αντισταση του κοσμου, η οποια θετει ενα νεο εμποδιο που ο κοσμος πρεπει να υπερβει.
Η λειτουργια της εξουσιας της υπερδυναμης ειναι αναποδραστα συνδεδεμενη με την παρακμη της..... Προσωπικα μου αφηνει ενα παραθυρο στην αισιοδοξιαΣτην επιστημη μας και ειδικα στην παλαιοντολογια υπαρχει το φαινομενο της εξαφανισης λογω υπερβολικης αναπτυξης ενος ειδους (υπαρχει και ονομα στο φαινομενο αλλα τετοια ωρα...).
Παραδειγματα ειναι το ελαφι Megaceros ή το αιλουροειδες Μαχαιροδους ή τα Μαμουθ και πολλα αλλα ακομα.
Η επιστημη σημερα δεχεται οτι τα πλεονεκτηματα τα οποια οδηγησαν τα ειδη αυτα στην επικρατηση, τελικα εξελιχθηκαν σε μειονεκτηματα. Για παραδειγμα τα μεγαλα κερατα εδωσαν στον Μεγακερο το πλεονεκτημα της αμυνας και ασφαλειας. Επειδη ομως ειναι δασωδες ειδος απο ενα σημειο και μετα η εξελιξη αποδειχθηκε ντεσαβανταζ γιατι εξελιγμενα αρπακτικα επωφελουνταν απο τη δυσκαμψια και δυσκολια κινησης που εδιναν τα κερατα στο δασωδες περιβαλλον και το εκαναν (τελικα) ευκολο στοχο.
Παρομοιως ο Μαχαιροδους εφτασε να εχει μειονεκτημα με τους μεγαλους κυνοδοντες εν τα Μαμουθ δεν μπορουσαν να συντηρησουν τη βιομαζα τους ή να αμυνθουν επαρκως λογω δυσκινησιας.Ελπιζω οτι ο δρομος αυτος (της υπεραναπτυξης που οδηγει στην εξαφανιση) αφορα μονο την εκαστοτε υπερδυναμη και οχι το Homo Sapiens στο συνολο του.
Γηραιε το πας παραπερα (πολυ παραπερα...)
Εγω κυριως εννοουσα το υφανθεν από την υπερδυναμη συστημα εξουσιας οπως επενδυεται (και οι πολιτικες του πρωτοβουλιες κατασκευαζονται) συμφωνα με το ρυθμο του ειναι του πλανητη....
Ας πουμε πως εχουμε εμπιστοσυνη στο πληθος (στους ανθρωπους του πλανητη) οτι ως μαχομενοι την υπερδυναμη (εστω και στα πλαισια της σχεσης δυνητικοτητας και δυνατοτητας που λεγαμε) θ' αντισταθουν με παραγωγικο τροπο, θα συνδεσουν δλδ. την αντισταση τους με μια συνταγματικη επενδυση στη βιο-πολιτικη σφαιρα και θα σχηματισουν μηχανισμους παραγωγης και κοινοτητας.Καπου διαβαζα κατι για τονΑγιο Φραγκισκο της Ασσιζης και μου αρεσε: ανακαλυψε λεει την οντολογικη δυναμη μιας νεας κοινωνιας για να καταγγειλει τη φτωχεια του πληθους.... Ε αυτο σε αλλη κλιμακα περιμενω κι εδω...
-
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Ας πουμε πως εχουμε εμπιστοσυνη στο πληθος (στους ανθρωπους του πλανητη) οτι ως μαχομενοι την υπερδυναμη (εστω και στα πλαισια της σχεσης δυνητικοτητας και δυνατοτητας που λεγαμε) και θ' αντισταθουν με παραγωγικο τροπο, θα συνδεσουν δλδ. την αντισταση τους με μια συνταγματικη επενδυση στη βιο-πολιτικη σφαιρα και θα σχηματισουν μηχανισμους παραγωγης και κοινοτητας.Tι εχουμε λεει;
Στο Foundation series δεν τα λες ετσι
-
Για αυτο σε διαβαιβεω οτι ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΗΠΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΞΕΡΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΡΑ ΕΛΛΗΝΕΣ. Οτι και εαν πεις, ετσι ειναι. Μια απο τις πολλακις αποδειξεις οτι δεν εχεις ΙΔΕΑ για το τι εστι ΗΠΑ.
Εδω η συζηγος μου English major σπουδασε και ξερει παραπανω απο την Ελλαδα απο οτι εγω. Και δεν ειναι η μονη.
Ε έλεος κυρ-Γαβριήλ.. προς Θεού πια!
Εχει και άλλος κόσμος παρτίδες με ανθρώπους απο US, είτε σε προσωπικό είτε επαγγελματικό κύκλο, και έχει σχηματίσει ιδία άποψη.Εχεις σιγουρα το δικαιωμα να αμφιβαλεις με αυτο που εγραψα παραπανω. Ομως εγω καταλαβα καλυτερα τι εστι Αρχαια Ελλαδα αφου κατανοησα τον ΗΠΑμερικανικο τροπο σκεψης για οτιδηποτε. Κατι που ειναι αδυνατον να περιγραψω με λεξεις
Περίμενε, γιατί εδώ θ'αρχίσουν να γελούν και τ'αγάλματα των αρχαίων ημών προγόνων! Λες πως εσύ κατάλαβες καλύτερα 'τι εστί Αρχαία Ελλάδα' ΜΟΝΟ ΜΕΤΑ ΤΗ ΧΡΗΣΗ του 'ΗΠΑμερικανικού τρόπου σκέψης';;;!!!!! Δηλαδή χωρίς 'αυτόν' (όποιος και να είναι 'αυτός') είχες πρόβλημα κατανόησης;.. Και, τι ακριβώς κατάλαβες ότι 'εστί' (Αρχαία Ελλάδα); A, ξέχασα, δε μπορείς να τα περιγράψεις με λέξεις αυτά. Είναι γνωστό άλλωστε ότι υπάρχουν γνώσεις στο σύμπαν τις οποίες ο νους του κοινού ανθρώπου αδυνατεί να τις περιγράψει με λέξεις...
Ο λογος που καταλαβα περισσοτερα απο πριν για την Αρχαια Ελλαδα ειναι επειδη η μοντερνα Ελλαδα δεν εχει ΚΑΜΙΑ! σχεση με την Αρχαια. Απο οποιαδηποτε πλευρα.
Οι ΗΠΑ ομως εχουν. Απο ενα τονο πλευρες. Γιαυτο λοιπον, επηδει απο βιβλια δεν μπορεις να κατανοησεις μια κουλτουρα, οταν ειρθα εδω και εζησα και καταλαβα την τωρινη ΗΠΑμερικανικη κουλτουρα και τα συνδυασα με αυτα που εχω ακουσει και διαβασει για την Αρχαια Ελλαδα, την καταλαβα καλυτερα (σιγουρα οχι τοσο καλα εαν ζουσα στην Αρχαια Αθηνα, αλλα φυσικα κατι τετοιο ειναι αδυνατον).
-
Διεγράφη προσωπικό σχόλιο. Είναι ανάγκη ? (Moderator nass)
-
Τοσο αχαρηστια δηλαδη?
Please define the following terms:
(1) 'αχαριστία'
(2) 'προπαγάνδα'
(3) 'επέκταση'Τα έχεις μπερδέψει τελείως αυτά και άλλα.
Εαν πιστευεις οτι τα εχω μπερδεψει, γιατι που ζητας να τα ορισω?
Γιατι συνεχιζεις να με ρωτας οτιδηποτε δε βοις αφου ξερεις οτι θα διαφωνησεις μαζι μου? Γιατι σπαταλας τον πολυτιμο? χρονο σου λεβεντη?
-
Ο χρήστης Pai Mei έγραψε:
Oι ΗΠΑ έκαναν 'επεκτατικούς' πολέμους, όχι με την έννοια της προσάρτησης νέων εδαφών, αλλά με την πολιτική της εγκαθίδρυσης χειραγωγούμενων -από αυτές- δικτατοριών, της παρουσίας αμερ.στρατού για την προάσπιση των συμφερόντων των αμερ.επιχειρήσεων που ξεκινούν μπίζνες στο υπό κατοχή κράτος.Και μετα ξυπνησες.
Περί ΗΠΑ και Αμερικανών (αντε πάλι!!!)