-
Στα χαμηλοτερα ποσοσστα ως προς το ΑΕΠ μετα το Β'ΠΠ επεσαν φετος οι μισθοι στις ΗΠΑ....
-
Ο χρήστης Petros έγραψε:
Συγκεκριμένα ήταν ένας Σκωτσέζος αξιωματικός του αγγλικού στρατού (μηχανικό) που με ένα στρατιωτικό Land Rover έκανε 500+ χιλιόμετρα από το λιμάνι της Θεσ/νίκης για να γυρνά σαν το χαμένο στην κεντρική λαχαναγορά ...Σωστά, έχεις δίκιο! Τους αμερικάνους στείλανε για γύρω-γύρω όλοι στη Θεσσαλονίκη οι ΚΚΕδες... Αυτουνού του κάνανε το μεγάλο καψόνι που ανέφερα. Αλλά ρε παιδιά... ΗΜΑΡΤΟΝ! Τις ρημάδες τις πινακίδες στην εθνική δεν τις έβλεπε που δείχνανε δρόμο για ΑΘΗΝΑ και όχι για τα σύνορα με τη Γιουγκοσλαβία; Μα ΤΟΣΟ στόκος ήτανε πια; Ένα χάρτη δε μπορούσε ν'ανοίξει; Και ρώταγε στα διόδια αν πάει καλά για Πρίστινα και όλοι του κάνανε πλάκα και του λέγανε 'ναι, καλά πας'... Καλά, μετά πώς παρουσιάστηκε στη μονάδα του; Δεν τον αρχίσανε στην καζούρα για το πόσο κορόιδο πιάστηκε;
-
Ο χρήστης hrdoukas έγραψε:
Δικιο έχει ο Γαβριήλ!Τίνγκα στον Liberal είναι τα πανεπιστήμια στην Αμερική
Για τον Kαναδά μιλάει.
Aν στις HΠA υπάρχουν μερικοί Liberals, ο Kαναδάς είναι γεμάτος Xιποκομουνιστές. -
Μπα, Βόρειος Κορέα είναι ο Καναδάς! Στο αίμα των Καναδών κυλάνε σφυροδρέπανα!
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Απόσπασμα από μήνυμα Αμερικάνου φίλου, σήμερα:*Everything else is the same with a lot of work but not enough returns. The economy is not very good here in the U.S. because of bad political moves. *
Περιμένει το 3ο του παιδί, είναι δεξιός, ελεύθερος επαγγελματίας, με μεγάλη περιουσία και δική του εταιρία mortgage. Μάλλον ξέρει τι λέει, αν και ίσως κωλώνει να το αναλύσει πλήρως...
Παντως, για να λεμε και του στραβου το δικιο, με αλλο ματι βλεπει την οικονομια ενας μεγαλοαστος οπως ο φιλος σου και με αλλο ενας απλος υπαλληλος με μετριο ως βασικο income... Χωρις αυτο να σημαινει οτι για τον δευτερο τα πραγματα δεν ειναι (πιθανοτατα) χειροτερα. Απλα, οι αποψεις του πρωτου δεν ειναι και τοσο ενδεικτικες της πραγματικοτητας.
ΥΓ Αυτο με το τριτο παιδι το προσπερναω
-
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
... Απλα, οι αποψεις του πρωτου δεν ειναι και τοσο ενδεικτικες της πραγματικοτητας.Εεε, νομίζω, αντίθετα, ότι είναι ακριβώς ενδεικτικές της πραγματικότητας.
Δλδ, δεν είναι σίγουρα έτσι επειδή το είπε αυτός, αλλά για να λέει αυτός έτσι, κάτι δεν πάει και τόσο καλά τελευταία (με τα ΗΠΑμερικάνικα δεδομένα πάντα)...
-
γελαμε με τους αμερικανους που ψαχνανε το κολοσσαιο στην αθηνα.για δειτε λιγο εναν αποφοιτο ελληνικου λυκειου ποσα ξερει απο ελληνικη ιστορια και θα δειτε ποιοι ειναι για γελια.
για δειτε ποσοι αθηναιοι δεν εχουν ιδεα τι ειναι η ακροπολη και δεν εχουν πατησει ποτε εκει το ποδι τους.
τα κομμουνια που κανανε τη πλακα στη σαλονικη,να τα εβλεπα ποσο μαγκακια θα ηταν αν τους καναν παρομοιο σκηνικο σε καμια ξενη χωρα.
ρε δεν καταλαβαινετε οτι αν αυτοι για εμας ειναι αμερικανακια,εμεις για αυτους ουτε καν υπαρχουμε στον χαρτη.αυτο δεν ισχυει βεβαια για λογικο και μορφωμενο κοσμο.
120 σελιδες ασχολουμαστε με τους αμερικανους.οι κακοι,οι δολοφονοι,οι σφαγεες,που δεν εχουν κοινωνικο κρατος,που εκει καταπιεζονται και ενα σωρο παρομοιες μπουρδες και παπαρολογιες.λες και ειμαι σε διαδηλωση του ΚΚΕ.για ολα φταινε οι αμερικανοι
μα ποσο κολλημενοι και πορωμενοι μπορει να ειστε μερικοι εδω μεσα. -
Ο χρήστης kasel έγραψε:
γελαμε με τους αμερικανους που ψαχνανε το κολοσσαιο στην αθηνα.για δειτε λιγο εναν αποφοιτο ελληνικου λυκειου ποσα ξερει απο ελληνικη ιστορια και θα δειτε ποιοι ειναι για γελια.
για δειτε ποσοι αθηναιοι δεν εχουν ιδεα τι ειναι η ακροπολη και δεν εχουν πατησει ποτε εκει το ποδι τους.
τα κομμουνια που κανανε τη πλακα στη σαλονικη,να τα εβλεπα ποσο μαγκακια θα ηταν αν τους καναν παρομοιο σκηνικο σε καμια ξενη χωρα.
ρε δεν καταλαβαινετε οτι αν αυτοι για εμας ειναι αμερικανακια,εμεις για αυτους ουτε καν υπαρχουμε στον χαρτη.αυτο δεν ισχυει βεβαια για λογικο και μορφωμενο κοσμο.
120 σελιδες ασχολουμαστε με τους αμερικανους.οι κακοι,οι δολοφονοι,οι σφαγεες,που δεν εχουν κοινωνικο κρατος,που εκει καταπιεζονται και ενα σωρο παρομοιες μπουρδες και παπαρολογιες.λες και ειμαι σε διαδηλωση του ΚΚΕ.για ολα φταινε οι αμερικανοι
μα ποσο κολλημενοι και πορωμενοι μπορει να ειστε μερικοι εδω μεσα.Και πόσο αμερικανόφιλοι καποιοι άλλοι .....
-
Ο χρήστης kasel έγραψε:
για δειτε ποσοι αθηναιοι δεν εχουν ιδεα τι ειναι η ακροπολη και δεν εχουν πατησει ποτε εκει το ποδι τους.δε μπορω να πω οτι εχεις και αδικο εδω...
-
Ο χρήστης antsakalis έγραψε:
Μπλα, μπλα, μπλα, μπλα...
Και πόσο αμερικανόφιλοι καποιοι άλλοι .....
Έως και αμερικανόδουλοι
-
δεν ειμαι αμερικανοφιλος.αντικειμενικος ειμαι.σε αντιθεση με πολλους εδω μεσα.βλεπετε ειναι μαγκια να λεμε φλωρους και κουτους τους αμερικανους,εμεις οι ελληναρες που πολλες φορες βλεπουμε το δεντρο και χανουμε το δασος με καγκουροδηλωσεις σε διαφορα φορουμ.
-
Το 'αντικειμενικός είμαι'... είναι μία κάργα υποκειμενική δήλωση.
-
Ο χρήστης Petros έγραψε:
Το 'αντικειμενικός είμαι'... είναι μία κάργα υποκειμενική δήλωση.+1
-
απο αντικειμενικοτητα σκιζετε παντως.
-
οτι πεις αγορακι.τοσα ξερεις τοσα λες η μαλλον τοσα σου μαθανε να λες.αντε καλο βραδυ.
-
Ζήτω η ΑΜερική
-
Συμπληρωματικά για τα περί 'αντικειμενικότητας' και 'αντιαμερικανισμού/ΚΚΕδισμού' (ΕΛΕΟΣ, ειδικά για το τελευταίο, αν δεις ποιοι εκφράζονται 'αντιαμερικανικά') σε ό,τι αφορά τον ΒΡΕΤΑΝΟ στρατιώτη ( ).
Μιλώντας ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΑ (δηλαδή για τον εαυτό μου και μόνο) σου λέω ότι αν υπήρχε Έλληνας φαντάρος που βρισκόταν για παράδειγμα στη Βουλγαρία χαμένος ψάχνοντας το δρόμο σε μία επιχείρηση ισοπέδωσης της πρώην Γιουγκοσλαβίας (το παράδειγμα είναι γενικό και αφορά και κάθε άλλη χώρα που δεν μας έχει επιτεθεί) επειδή οι Βούλγαροι του έκαναν πλάκα, τότε θα έλεγα ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΥΣ ΒΟΥΛΓΑΡΟΥΣ! -
Ο χρήστης Petros έγραψε:
Συμπληρωματικά για τα περί 'αντικειμενικότητας' και 'αντιαμερικανισμού/ΚΚΕδισμού' (ΕΛΕΟΣ, ειδικά για το τελευταίο, αν δεις ποιοι εκφράζονται 'αντιαμερικανικά') σε ό,τι αφορά τον ΒΡΕΤΑΝΟ στρατιώτη ( ).
Μιλώντας ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΑ (δηλαδή για τον εαυτό μου και μόνο) σου λέω ότι αν υπήρχε Έλληνας φαντάρος που βρισκόταν για παράδειγμα στη Βουλγαρία χαμένος ψάχνοντας το δρόμο σε μία επιχείρηση ισοπέδωσης της πρώην Γιουγκοσλαβίας (το παράδειγμα είναι γενικό και αφορά και κάθε άλλη χώρα που δεν μας έχει επιτεθεί) επειδή οι Βούλγαροι του έκαναν πλάκα, τότε θα έλεγα ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΥΣ ΒΟΥΛΓΑΡΟΥΣ!Κι εγώ επίσης θα έλεγα ότι ο δικός μας ήταν βλάκας που δεν κοίταξε τις κανονικές πινακίδες για να ελέγξει αν όλα είναι εν τάξει ή κάποιος του κάνει πλάκα.
-
τελος παντων,ο καθενας εχει τις αποψεις του.απλα ειναι πολυ τραβηγμενο και υπερβολικο να κατηγορουμε με τετοια σφοδροτητα μια χωρα που οντως εχει κανει μεγαλες βιαιοπραγιες σε ολο το κοσμο,και πιστεψε με τσαντιζομαι πολυ οταν ακουω αμερικανους να απαιτουν διαφορετικη αντιμετωπιση λεγοντας την κλασικη βλακωδης δηλωση:but i am an american.το ακουσα συχνα αυτο στο μοναχο οπου σπουδαζα και ειχε πολλους αμερικανους τουριστες αλλα και στρατιωτες.με εκνευριζε φοβερα.στα τετοια μου ελεγα,και εγω ειμαι ελληνας.
απλα εχω παρατηρησει οτι πολλες αποψεις δεν στεκουν,και αν πεις οτι υπερβαλλουν πολυ,αμεσως σε χαρακτηριζουν αμερικανοφιλο,σαν να ειναι βρισια και αμερικανοδουλο,κατι το οποιο ειναι η απολυτη υπερβολη.
χαλαρωστε λιγο. -
Ο χρήστης kasel έγραψε:
τελος παντων,ο καθενας εχει τις αποψεις του.απλα ειναι πολυ τραβηγμενο και υπερβολικο να κατηγορουμε με τετοια σφοδροτητα μια χωρα που οντως εχει κανει μεγαλες βιαιοπραγιες σε ολο το κοσμο,και πιστεψε με τσαντιζομαι πολυ οταν ακουω αμερικανους να απαιτουν διαφορετικη αντιμετωπιση λεγοντας την κλασικη βλακωδης δηλωση:but i am an american.Αυτή η δήλωση βρε παιδί μου... Και τι πα'να πει το ότι είναι αμερικάνοι ή δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο; Είναι σα να ζητάμε εμείς ευνοϊκότερη μεταχείριση σε σχέση με τους άλλους, πετώντας το μνημειώδους βλακείας 'όταν εμείς φτιάχναμε Παρθενώνες, εσείς τρώγατε βελανίδια'.
Περί ΗΠΑ και Αμερικανών (αντε πάλι!!!)