-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Γενικεύσεις, γενικεύσεων ...Σαφώς και φταίνε οι οδηγοί, ανεξαρτήτως οχήματος, τα έχουμε ξαναπεί αυτά.
Όμως οι πιθανότητες να δεις καγκούρικη συμπεριφορά αυξάνεται από οδηγούς που επιλέγουν συγκεκριμένα μοντέλα.
Είναι θέμα ανθρώπινης συμπεριφοράς. Όπως κάποιες γυναίκες βάφουν ξανθά/πλατινέ τα μαλλιά τους και φοράνε προκλητικά ρούχα, γνωρίζοντας ότι ο κόσμος θα τις θεωρήσει 'εύκολες' αλλά και διαθέσιμες, έτσι κάποιοι (όχι όλοι) αγοράζουν γρήγορα-καλοστημένα μοντέλα για να καταλάβουν οι γύρω τους τις 'άγριες' διαθέσεις τους. -
Εγώ είμαι από χωριό... Περισσότερα (και σε απόλυτους αριθμούς και αναλογικά) καγκουρεμένα YouDie, Killed In Action, Opel, Mitsubishi (όταν μεγαλώσω θα γίνω Evo) και Polo βλέπω (ακολουθούμενα κατά πόδας από τα 206cc και τις 316), παρά ο,τιδήποτε άλλο... Τουλάχιστον εδώ. Και βέβαια, ούτε ένας κάγκουρας δεν πάει γρήγορα. Όλοι πάνε ΑΡΓΑ και σπαστικά (για τους άλλους), μη σπάσουν οι πλαστικούρες.
-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Εγώ είμαι από χωριό... Περισσότερα (και σε απόλυτους αριθμούς και αναλογικά) καγκουρεμένα YouDie, Killed In Action, Opel, Mitsubishi (όταν μεγαλώσω θα γίνω Evo) και Polo βλέπω (ακολουθούμενα κατά πόδας από τα 206cc και τις 316), παρά ο,τιδήποτε άλλο... Τουλάχιστον εδώ. Και βέβαια, ούτε ένας κάγκουρας δεν πάει γρήγορα. Όλοι πάνε ΑΡΓΑ και σπαστικά (για τους άλλους), μη σπάσουν οι πλαστικούρες.Μήπως γιατί στο χωριό σου δεν υπάρχει άφθονο χρήμα σου λέει κάτι...δεν είναι κριτίριο αυτό.
-
Μπα, απλώς κατάλαβαν αρκετοί ότι το να καγκουρεύεις 106 (που πλέον κοντεύουν να γίνουν συλλεκτικά) είναι μαλακία. Το να καγκουρέψεις όμως ένα YouDie... Αναμενόμενο.
-
Όλα καγκουρεύονται, όπως αποδεικνύει το σχετικό θέμα. Από Atos μέχρι Μ5. Όρεξη και λεφτά για πέταμα να έχει κανείς.
-
Παραφράζοντας τον ΠΦ: μερικοί για να οδηγήσουν και μόνο, χρειάζονται διπλά ψαλίδια και πολλαπλούς συνδέσμους, τιμόνι με 2 στροφές -τουλάχιστον-, πλαίσιο γρανίτη, 1.500 κιλά βάρος και κόστος άνω των 20Κ ευρώ.
Ο καλός και συνειδητοποιημένος οδηγός μπορεί να οδηγήσει όλα τα αυτοκίνητα σβέλτα και όσο του το επιτρέπουν. Θα βρει γρήγορα τα όριά τους και θα κινηθεί ανάλογα. Με ένα καλοστημένο ή γρήγορο θα πάει σαφώς πιο γρήγορα, αλλά ακόμα και με Atos μπορεί να κινηθεί σβέλτα.
Κι όσοι γράφουν για Hyundai και Kia, ας οδηγήσουν τίποτα Meriva/Idea/1007 που κοστίζουν όσο δυο Accent/Αtos και ας μας πουν τη γνώμη τους για το αν στρίβουν -για επιτάχυνση δεν το συζητάμε- ή αν είναι βάρκες στη στεριά.
-
Ο καθένας κάνει τις επιλογές του.
Οπως εσύ κι εγώ αγοράσαμε γαλλικό γιατί πληρούσε κάποιες προυποθέσεις και κριτίρια που είχαμε θέσει έτσι και ο υποψήφιος αγοραστής ενός Χιουντάι.
Δεν βλέπω κάτι μεμπτό;
Και δεν είναι Landwind για να το υποβαθμίζεις έτσι.
- Αυτά που λέμε τώρα τα έλεγαν και οι πατεράδες μας για τα ιαπωνέζικα. Πως άλλαξαν οι καιροί όμως ε...;
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Και δεν είναι Landwind για να το υποβαθμίζεις έτσι.Κοντά είναι... Βασικά είναι... The next best thing. Άσε που μιλά και η τραυματική εμπειρία απ'το... 'τίμιο' αυτό έκτρωμα. Άσε, να τελειώνουμε οριστικά κι αυτήν τη συζήτηση, γιατί με πιάνουν τα νεύρα μου και μόνο που θυμάμαι τα πέντε YouDie που οδήγησα.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Γενικεύσεις, γενικεύσεων ...
Σαφώς και φταίνε οι οδηγοί, ανεξαρτήτως οχήματος, τα έχουμε ξαναπεί αυτά.
Όμως οι πιθανότητες να δεις καγκούρικη συμπεριφορά αυξάνεται από οδηγούς που επιλέγουν συγκεκριμένα μοντέλα.
Είναι θέμα ανθρώπινης συμπεριφοράς. Όπως κάποιες γυναίκες βάφουν ξανθά/πλατινέ τα μαλλιά τους και φοράνε προκλητικά ρούχα, γνωρίζοντας ότι ο κόσμος θα τις θεωρήσει 'εύκολες' αλλά και διαθέσιμες, έτσι κάποιοι (όχι όλοι) αγοράζουν γρήγορα-καλοστημένα μοντέλα για να καταλάβουν οι γύρω τους τις 'άγριες' διαθέσεις τους.Συμφωνώ μαζί σου αλλά αυτός είναι εξίσου επικίνδυνος με απρόσεκτο οικογενειάρχη που δεν ξέρει να οδηγά,με τον Sunday driver κυριούλη που πήρε ένα φτηνό αμάξι για να κάνει μια βολτούλα κοκ. Άκρη δεν βγαίνει...για αυτό διαφωνώ με τις γενικεύσεις. Και το Getz θα το ξαναπώ είναι πολύ καλό αμαξι και όχι μόνο για τα λεφτά του.Όσο για καγκουρεμένα Saxoralla από αυτά άλλο τίποτα έχει βρωμίσει ο τόπος απο δαύτα. Απλώστρα, φούστες, φώτα από κάτω, σαύροειδες ύψος και πολύ 'κακία' αρκεί ο δρόμος να μην έχει στροφές
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
- Αυτά που λέμε τώρα τα έλεγαν και οι πατεράδες μας για τα ιαπωνέζικα. Πως άλλαξαν οι καιροί όμως ε...;
Τα παιδιά μας θα τα λένε για τα κινέζικα και τα ινδικά. Θα κάνουν βέβαια ουρά για να πάρουν το νέο super 'YouDie' με το τρομερό στήσιμο και τον αθάνατο κινητήρα.
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Παραφράζοντας τον ΠΦ: μερικοί για να οδηγήσουν και μόνο, χρειάζονται διπλά ψαλίδια και πολλαπλούς συνδέσμους, τιμόνι με 2 στροφές -τουλάχιστον-, πλαίσιο γρανίτη, 1.500 κιλά βάρος και κόστος άνω των 20Κ ευρώ.Ο καλός και συνειδητοποιημένος οδηγός μπορεί να οδηγήσει όλα τα αυτοκίνητα σβέλτα και όσο του το επιτρέπουν. Θα βρει γρήγορα τα όριά τους και θα κινηθεί ανάλογα. Με ένα καλοστημένο ή γρήγορο θα πάει σαφώς πιο γρήγορα, αλλά ακόμα και με Atos μπορεί να κινηθεί σβέλτα.
Κι όσοι γράφουν για Hyundai και Kia, ας οδηγήσουν τίποτα Meriva/Idea/1007 που κοστίζουν όσο δυο Accent/Αtos και ας μας πουν τη γνώμη τους για το αν στρίβουν -για επιτάχυνση δεν το συζητάμε- ή αν είναι βάρκες στη στεριά.
+10^6
-
Το 1007 αρνούμαι να το πλησιάσω, το Meriva το οδήγησα και ήταν σαν ένα μεγάλο Patos... Για το Idea όμως έχω ακούσει από ΠΑΝΤΟΥ καλά λόγια (ακόμα κι από ανθρώπους που μισούν τα πολυμορφικά).
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Τα παιδιά μας θα τα λένε για τα κινέζικα και τα ινδικά. Θα κάνουν βέβαια ουρά για να πάρουν το νέο super 'YouDie' με το τρομερό στήσιμο και τον αθάνατο κινητήρα.
ε καλά, εδώ που τα λέμε, ακόμα και σήμερα η πλειοψηφία των Γιαπωνέζικων δεν είναι ότι έχουν και τη φήμη ότι στρίβουν γ@μάτα ή έχουν τρομερό στήσιμο.. επειδή φτιάξαν ένα type-r ένα nsx ένα mr-2 και άλλα 5-6 δεν έγιναν ξαφνικά τα γιαπωνέζικα κορυφαία σε κράτημα και αίσθηση..
-
Mazda 3, Impreza, EVO, Supra, MR2, Skyline, S2000, TypeR, Corolla ST, 350Z. Οι Ιάπωνες φτιάχνουν ό,τι θέλουν όταν το θέλουν. Εφόσον είχαν επιλέξει πιο σπορ προφίλ, δεν θα είχε μείνει ρουθούνι στις σχετικές κατηγορίες. Αλλά οι πολλές πωλήσεις προέρχονται από τα οικογενειακά και εκεί έχουν ρίξει το βάρος.
-
Το 1007 αρνούμαι να το πλησιάσω, το Meriva το οδήγησα και ήταν σαν ένα μεγάλο Patos... Για το Idea όμως έχω ακούσει από ΠΑΝΤΟΥ καλά λόγια (ακόμα κι από ανθρώπους που μισούν τα πολυμορφικά).Το Idea μήπως τη γλύτωσε επειδή ειναι ιταλικό;
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Mazda 3, Impreza, EVO, Supra, MR2, Skyline, S2000, TypeR, Corolla ST, 350Z. Οι Ιάπωνες φτιάχνουν ό,τι θέλουν όταν το θέλουν. Εφόσον είχαν επιλέξει πιο σπορ προφίλ, δεν θα είχε μείνει ρουθούνι στις σχετικές κατηγορίες. Αλλά οι πολλές πωλήσεις προέρχονται από τα οικογενειακά και εκεί έχουν ρίξει το βάρος.Εντάξει ρε συ, εγώ μιλάω για το μέσο γιαπωνέζικο αυτοκίνητο δεκαετίας 90.. σαφώς υπάρχουν και οι εξαιρέσεις. Το τόνισα κ εγώ άλλωστε.
Και λέω 10ετίας 90, γιατί τα σημερινά αυτοκίνητα λίγο πολύ όλα (σχεδόν) στρίβουν ( ουσιαστικά.. αλλο το πώς στρίβουν..) . Αλλά νομίζω ότι δεν πιάνουν τους Ευρωπαίους σε αίσθηση ( δε μιλάω για όλα, για την πλειοψηφία και τους ανταγωνιστές μιλάω.. μην αρχίσεις να μου τσαμπουνάς 350Ζ κλπ )
επίσης μέχρι το 2000 είχαν αρκετά προβλήματα στο να σχεδιάσουν ένα αυτοκίνητο της προκοπής.. ειδικά στο εσωτερικό. τώρα βλέπω αρχίζουν και πλησιάζουν επικίνδυνα τους ευρωπαίους σιγά-σιγά και εκεί.. -
H Ευρώπη είναι μεγάλη αγορά, αλλά μεγαλύτερη είναι αυτή των ΗΠΑ και της Ασίας. Δεν θα φτιάξουν ποτέ αμιγώς ευρωπαϊκά αυτοκίνητα (πλην εξαιρέσεων) γιατί δεν τους συμφέρει.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
H Ευρώπη είναι μεγάλη αγορά, αλλά μεγαλύτερη είναι αυτή των ΗΠΑ και της Ασίας. Δεν θα φτιάξουν ποτέ αμιγώς ευρωπαϊκά αυτοκίνητα (πλην εξαιρέσεων) γιατί δεν τους συμφέρει.Τώρα αρχίζει να ξυπνά μέσα μου ο Μπιν Λάντεν...
-
Άσε, να τελειώνουμε οριστικά κι αυτήν τη συζήτηση, γιατί με πιάνουν τα νεύρα μου και μόνο που θυμάμαι τα πέντε YouDie που οδήγησα.Και όχι μόνο...
Συμφωνώ απόλυτα, πάντως! (με το να τελειώνουμε οριστικά)
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
H Ευρώπη είναι μεγάλη αγορά, αλλά μεγαλύτερη είναι αυτή των ΗΠΑ και της Ασίας. Δεν θα φτιάξουν ποτέ αμιγώς ευρωπαϊκά αυτοκίνητα (πλην εξαιρέσεων) γιατί δεν τους συμφέρει.Ναι για αυτό βλέπεις έχουν φτιάξει σχεδιαστήρια εδώ για να παράγουν μοντέλα, για αυτό έχουν σκυλιάσει Τoyota, Hyundai, Honda και λοιπές να ανεβάσουν το μερίδιο τους...
Μην υποβαθμίζουμε την ήπειρό μας...γιατί μιλάμε για την 2η οικονομικά εύρωστη μετά την Αμερική.
Τώρα εάν θέλουν να πουλάνε στην Ασία ρέπλικες αλά διαφήμιση 206 (ινδική έκδοση) ή κουβαδάκια αυτό δεν σημαίνει ότι πιάσανε τον παπά από τα φρύδια.
Αλλο να πουλάς Lexus και Avensis και άλλο Αygo και Starlet...
Hyundai Accent 2006