-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Ο καλός και συνειδητοποιημένος οδηγός μπορεί να οδηγήσει όλα τα αυτοκίνητα σβέλτα και όσο του το επιτρέπουν. Θα βρει γρήγορα τα όριά τους και θα κινηθεί ανάλογα. Με ένα καλοστημένο ή γρήγορο θα πάει σαφώς πιο γρήγορα, αλλά ακόμα και με Atos μπορεί να κινηθεί σβέλτα.
Σωστό.Όμως ο μέτριος ή κακός οδηγός είναι καλύτερα και για τον ίδιο και για τους άλλους να οδηγεί ένα καλά στημένο αυτοκίνητο με υψηλά όρια, (το οποίο θα μπορέσει να του συγχωρήσει τη μ%^#$#&α) παρά ένα αυτοκίνητο στο οποίου τα όρια είναι μικρότερα και δυστυχώς δεν μπορεί ο ίδιος να τα συνειδητοποιήσει.
-
Εδώ θα αντεπιχειρηματολογήσει κάποιος πως, όσο αυξάνονται τα όρια ενός αυτοκινήτου, τόσο πιο απότομα θα φύγει - και δεν θα'χει άδικο. Όμως, ένα σωστά στημένο αυτοκίνητο ΔΕΝ ΔΑΓΚΩΝΕΙ τον οδηγό του και δεν κάνει τίποτα χωρίς προειδοποίηση.
-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Όμως, ένα σωστά στημένο αυτοκίνητο ΔΕΝ ΔΑΓΚΩΝΕΙ τον οδηγό του και δεν κάνει τίποτα χωρίς προειδοποίηση.Άρα το Rallye είναι ένα κακοστημένο αυτοκίνητο;
Πολύ φοβάμαι ότι φτάνουμε στο σημείο που οι απόλυτοι ορισμοί είναι δύσκολοι.Θεωρώ ότι το κάθε αυτοκίνητο (και κάθε άλλο καταναλωτικό προϊόν) πρέπει να κρίνεται με βάση το τι υπόσχεται. Έτσι αν κάποιος κρίνει το Atos με βάση το πόσο στριφτερό είναι πολύ απλά κάνει λάθος (χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι θα πρέπει να είναι και 'σκοτώστρα').
-
Κανεις δεν αλλαζει γνωμη...
Ειναι το Accent απαραδεκτο σε σχεση με τον ανταγωνισμο ή οτι αλλο θελετε; ΝΑΙ, ΝΑΙ, ΝΑΙ, ΝΑΙ, ΝΑΙ!!!!!
Ειναι το Accent ενα πολυ φτηνο και οικονομικο αυτοκινητο για οσους δεν εχουν πολλες απαιτησεις και θελουν απλα να πηγαινουν απο το σημειο Α στο σημειο Β; ΝΑΙ, ΝΑΙ, ΝΑΙ, ΝΑΙ, ΝΑΙ!!!! -
Θελετε και ενα παραδειγμα που συνεβει σε μενα προσωπικα. Ειμαι με Accent, νοικιαρικο, και κατευθυνομαι απο Ηρακλειο για Μεσαρά.
Ο καιρος ειναι βροχερος και ξεροντας ποσο επικινδυνα ειναι τα φρενα ειδικα στη βροχη, εχω αφησει πολυ μεγαλη αποσταση απο ενα ενα Corolla το οποιο με τη σειρα του ηταν κολημενο πισω απο ενα μεγαλο φορτηγο.
Περνώντας μεσα απο το χωριο Αγια Βαρβάρα ο δρομος ειναι πολυ στενος. Σε μια στροφη το φορτηγο συναντιεται με ενα απο αυτα τα τριαξονικα που μπορουν να μεταφερουν πανω τους πολυ μεγαλα σκαφτικα, μπουλντοζες κλπ. Πατησε αποτομα φρενο ο φορτηγατζης και σταματαει και καρφωνεται πισω του η Corolla. Εγω προλαβα και σταματησα το Accent πολυ νωριτερα και ασφαλεστερα.
Συμπεραινουμε δηλαδη οτι το Accent ειναι πολυ καλυτερο απο τη Corolla. -
Ποτέ μα ποτέ δεν με έχει προδώσει το Accent, εκτός από 2-3 περιπτώσεις που μπήκε πρόωρα το ABS (αν και έκοψε ταχύτητα). Το πήγα στο Πήλιο, στην Κόρινθο, σε όλη την Κρήτη και σε όλη την Αθήνα. Δεν ξέρω τι σημαίνει τριγμός ή μικροβλάβη (πλην του ραδιοκασετοφώνου, που θα αλλαζόταν με mp3-CD έτσι κι αλλιώς), δεν πέταξε κώλο στα καλά καθούμενα και απέφυγε με το 'αναίσθητο' τιμόνι του ένα κάρο κινδύνους.
Όταν μάλιστα το έμαθα καλά, έγινε και αρκετά διασκεδαστικό αφού γνώριζα που να το φτάνω και που να μην το φτάνω.
Για κάποιους θα ήταν καλύτερο να έπαιρνα μικρομεσαίο 5ετίας με τα ίδια χρήματα (9.200 ευρώ). Ευτυχώς δεν το έκανα, όπως και χιλιάδες άλλοι. Έτσι ξεβρώμισε η Ελλάδα από τα σαπάκια και άδειασαν λίγο τα συνεργεία. -
@Megane98hp, αυτό λέω ότι εσύ ήξερες τα όρια του αυτοκινήτου και έκανες αυτό που έκανες.Το 90% των οδηγών όμως θα είχε την συμπεριφορά του οδηγού της Corolla οπότε ακόμη κι αν το δεις από άποψη παθητικής ασφάλειας...
@manosk έχεις δίκιο ότι σαφώς είναι καλύτερο να έχεις ένα μέτριο σύγχρονο αυτοκίνητο παρά ένα καλό στην εποχή του σαπάκι. -
Ο χρήστης Petros έγραψε:
Όμως, ένα σωστά στημένο αυτοκίνητο ΔΕΝ ΔΑΓΚΩΝΕΙ τον οδηγό του και δεν κάνει τίποτα χωρίς προειδοποίηση.
Άρα το Rallye είναι ένα κακοστημένο αυτοκίνητο;
Αν αρχίσει κανείς τους χαζούς πειραματισμούς, θα γίνει κακοστημένο.
-
Κανένα αυτοκίνητο δεν είναι επικίνδυνο από μόνο του. Ο οδηγός προσδιορίζει την επικινδυνότητα κάποιου οχήματος.
Π.χ. θέλετε να πάτε ένα μακρινό, οδηγικά εξαιρετικά απαιτητικό ταξίδι. Σε ποιόν από τους δύο που περιγράφω με λίγη υπερβολή παρακάτω θα είστε συνοδηγός, αν υποθέσουμε ότι υπάρχει επιλογή;
α) Μια φίλη που οδηγεί 7 χρόνια, δεν καταλαβαίνει τη διαφορά ανάμεσα σε βρεγμένο ή όχι οδόστρωμα, κι έχει εκτός των άλλων κατορθωμάτων «βγει» από το δρόμο 2 φορές («με πέταξε, τι να κάνω;»), με μεγάλες υλικές ζημιές. Επίσης δεν παρκάρει σε χώρο μικρότερο από 5 μέτρα από το μήκος του αυτοκινήτου της. Τα χέρια μόνιμα στη θέση 12. Το ταξίδι θα το κάνει με ένα ασφαλέστατο σύγχρονο δίλιτρο αυτοκίνητο, φιλικό προς τη χρήση που συγχωρεί οδηγικά λάθη (το μοντέλο δεν έχει σημασία, προφανώς). Είναι κι άσχημη…
β) Ένα φιλαράκι που οδηγεί περίπου 5 χρόνια, το ψάχνει το θέμα, με αυτοπεποίθηση οδηγική, αλλά όχι θράσσος, που γνωρίζει τα όρια οδηγού / αυτοκινήτου και τον έχετε δει να οδηγεί με απαλές κινήσεις, χωρίς να «ιδρώνει» πίσω από το τιμόνι. Είναι πολύ προσεκτικός, επίσης. Το φιλαράκι θα οδηγεί στο υποθετικό παράδειγμα (που βασίζεται όμως σε πρόσωπα που γνωρίζω) ένα Λάντα Νίβα. Στη θέση του «Ρώσου» βάλτε ένα οποιοδήποτε ταπεινό αυτοκίνητο που δε θεωρείται το απαύγασμα ενεργητικής ασφάλειας.
Με ποιόν θα πηγαίνατε ως συνοδηγός; Ας βάλουμε μέσα στο όχημα και τη σύζυγο και το νεογέννητο παιδάκι μας.
Εγώ με τον οδηγό του Νίβα.
Αυτό που γρλαφηκε για την Κορόλλα που στούκαρε, ενώ το Άξεντ οδηγήθηκε με ασφάλεια επιβεβαιώνει την ύψιστη σημασία που έχει ο οδηγός στην οδήγηση. Και γενικότερα το ρόλο του ανθρώπου σε σχέση με τη μηχανή, αλλά το θέμα «φεύγει» εδώ, ας το περιορίσω στα αυτοκινητικά.
[Αν στο παράδειγμα σας «χαλάει» που το αρσενικό είναι το ασφαλές και η γυναίκα το αντίθετο, αντιστρέψτε μόνοι σας ρόλους. Αυτό είναι επουσιώδες, άλλωστε. Επίσης σημειώστε ότι μιλάω για ενεργητική ασφάλεια. Δέχομαι πως το Νίβα υστερεί σε παθητική ασφάλεια σε σχέση με το άλλο αυτοκίνητο.]
Jacob
-
Άρα δεν υπήρξαν ποτέ κακά αυτοκίνητα...
-
Χίλια μύρια κακά αυτοκίνητα έχουν υπάρξει και θα υπάρξουν.
Ο σωστός οδηγός όμως κάνει ένα κακό αυτοκίνητο περισσότερο ασφαλές, ενώ ο κακός οδηγός κάνει ένα ασφαλέστατο αυτοκίνητο λιγότερο ασφαλές. Ενίοτε και πολύ επικίνδυνο.
Το παραπάνω μήνυμα επιχειρηματολογεί για την σπουδαιότητα του οδηγού σε σχέση με την ενεργητική ασφάλεια. Δεν υποτιμάται το αυτοκίνητο, αλλά ο ρόλος του στην ενεργητική ασφάλεια είναι πολύ μικρότερος από του οδηγού.
Με άλλα λόγια, λίγοι τρακάρισαν από υπαιτιότητα του αυτοκινήτου τους που έχει θέλει 25 δεύτερα για τα 80-110. Πολλοί περισσότεροι τρακάρισαν επειδή το αυτοκίνητό τους έχει 80-110 σε 5 δεύτερα, όμως οι ίδιοι ως οδηγοί έκαναν λάθος εκτίμηση και προσπέρασαν σε σημείο όπου δεν έπρεπε, με αποτέλεσμα μετωπική κλπ.Το θέμα σε σχέση με τα ατυχήματα δεν είναι τα κακά, μέτρια, άριστα αυτοκίνητα (αυτά τα γνωρίζουμε από περιοδικά, τύπο κλπ), αλλά οι κακοί, μέτριοι, άριστοι οδηγοί που τα οδηγούν, γιατί δεν πάνε μόνα τους. Όπως επίσης κακοσυντηρημένα αυτοκίνητα είναι σοβαρό θέμα που επηρεάζει την ενεργητική ασφάλεια.
Επίσης μην ξεχνάμε πως τα αυτοκίνητα με μέτρια οδηγικά στατιστικά χαρακτηριστικά δεν εμπλέκονται σε περισσότερα ατυχήματα από τα καλύτερα οδηγικά (χωρίς να έχω γνώση στατιστικών στοιχείων, μπακάλικα, από εμπειρική γνώση το λέω αυτό, δεκτά αντίθετα στοιχεία)
Απάντηση στο ερώτημα για το υποθετικό ταξίδι κανείς?
Δείτε το και σε άλλους τομείς. Επειδή έχω καλύτερο πιάνο, δε σημαίνει ότι μπορώ να παίζω μουσική καλύτερα από κάποιον με χειρότερο πιάνο. Το ότι έχω καλύτερη φωτογραφική μηχανή δεν με κάνει απαραίτητα καλύτερο φωτογράφο από κάποιον με ταπεινή φωτογραφική μηχανή. Βοηθάει το καλύτερο, αλλά αν δεν βάλω κι εγώ το χεράκι μου… Το οποίο (τον ανθρώπινο παράγοντα δλδ) θεωρώ πιο σημαντικό από οτιδήποτε
Jacob
-
Ο χρήστης Jacob έγραψε:
Επίσης μην ξεχνάμε πως τα αυτοκίνητα με μέτρια οδηγικά στατιστικά χαρακτηριστικά δεν εμπλέκονται σε περισσότερα ατυχήματα από τα καλύτερα οδηγικά (χωρίς να έχω γνώση στατιστικών στοιχείων, μπακάλικα, από εμπειρική γνώση το λέω αυτό, δεκτά αντίθετα στοιχεία)Αυτό δεν ισχύει. Απλώς τα ατυχήματα των καλών και σπορ (άρα και ΜΗ ΑΠΟΔΕΚΤΩΝ από το ευρύ κοινωνικό σύνολο που βλέπει την οδήγηση ως μια σχεδόν εγκληματική ενέργεια και θεωρεί πως το αυτοκίνητο πρέπει να αντιμετωπίζεται όπως ένα ψυγείο ή μια τοστιέρα) αυτοκινήτων διατυμπανίζονται περισσότερο από κάτι Alter και Star. Επίσης, τα ως τώρα 'στατιστικά' που 'απεδείκνυαν' αυτόν τον ισχυρισμό, ήταν μαγειρεμένα ή ανύπαρκτα (αυτό στο λέω, γιατί το παραδέχονται ΚΑΤ'ΙΔΙΑΝ οι ιθύνοντες των ασφαλιστικών εταιριών). Κάνουμε βούκινο ένα ατύχημα ενός Rallye, αλλά αποσιωπούμε τα πάμπολλα ατυχήματα που έγιναν πάνω στο προσπέρασμα με 307 1.4, Stilo 1.2, Golf II 1.05, 305 1.1. Διαρρηγνύουμε τα ιμάτιά μας για το ατύχημα ενός κωλοπειραγμένου Punto GT, αλλά κάνουμε τα στραβά μάτια για άλλα οχήματα με κακό στήσιμο, τα οποία προκαλούν ακόμη περισσότερα ατυχήματα (και πολύ σοβαρότερα), αλλά, επειδή δεν είναι 'υψηλού προφίλ' αυτοκίνητα και ο οδηγός ήταν ένας 'καθώς πρέπει' οικογενειάρχης, τα περνάμε στο ντούκου. Αντίθετα, τα Rallye, Punto GT κλπ τα χρησιμοποιούμε ως παραδείγματα για το πόσο 'σκοτώστρες' είναι τα σπορτίφ αυτοκίνητα και πόσο 'αλήτες' είναι οι ιδιοκτήτες τους.
-
Τα ατυχήματα τα προξενούν οι οδηγοί των αυτοκινήτων. Μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι κανένα αυτοκίνητο σε έκθεση δεν προκάλεσε ατύχημα, είτε Lada, είτε Porsche.
Αν κάποιος για να μην προκαλέσει ατύχημα πρέπει να οδηγεί καλοστημένο αυτοκίνητο, ενώ είναι επικίνδυνος με ένα όχι τόσο καλοστημένο αυτοκίνητο, είναι απλά ένας κακός οδηγός._ -
να πω και γω την αποψη μου?
το αξεντ τωρα ειναι το χειροτερο μοντελο της χιουνται ειχε ομως 85 αλογα οταν τα φοκους,χσαρα,206 και λοιπα ειχαν 75.
για το νεο γκετζ οι 4τροχοι εγραψαν οτι 'ενισχυει ακομα περισσοτερο τη θεση του απεναντι στον ανταγωνισμο'.
για το κουπε το evo εχει γραψει πολυ καλα λογια.επιπλεον ολοι νομιζα θεωρουσαν το σχεδιασμο του 'τελειο',αφου μπηκα στο φορουμ εμαθα οτι ειναι καγκουρικο.το 'επικινδυνο' αξεντ που οδηγω μερικες φορες το μηνα δε με εχει προδωσει ποτε ουτε εχει δειξει περιεργη συμπεριφορα.
ακομα και με το 'επικινδυνο' στησιμο του μπαινει και ...βγαινει με τριτη στις ανοιχτες φουρκετες της βορειας εβοιας.
τα υλικα του δεν εχω καταλαβει σε τι ακριβως υστερουν απο τα περισσοτερα μοντελα της ιδιας ηλικιας.----->καθε φορα που μπαινω σε αλλο λιγο πιο ακριβο αμαξι προσπαθω να καταλαβω που ειναι η καλυτερη συναρμογη και ποιοτητα μονο και μονο για να δικαιωσω τους συντακτες.
τα φρενα του δεν ειναι οτι ειναι αδυναμα απλα κουραζονται ευκολα σε γρηγορους ρυθμους.σημερα ισως ειναι το χειροτερο αυτοκινητο της κατηγοριας αλλα σε αυτο φταιει η χιουνται που δεν το εχει ανανεωσει και οχι τ αμαξι που για την εποχη του ηταν μια χαρα
δεν ξερω τι εννοει ο καθενας καλο στησιμο αλλα σιγουρα δεν ειναι επικινδυνο και σιγουρα ποτε δεν ηθελα και αλλο κρατημα αποσο ειχα στη διαθεση μου και ** σιγουρα ο μεσος οδηγος δεν το φτανει στα ορια του, σιγουρα ο μεσος οδηγος δεν φτανει ενα φοκους στα ορια του** αρα γιατι να πληρωσει για το πλαισιο ενος φοκους??
εντιτ:
Jacob εγω θα εμπαινα στο νιβα γιατι ο οδηγος του εχει πολυ λιγοτερες πιθανοτητες να προξενησει ατυχημα -
Το accent είναι σήμερα το ιδανικό μεταχειρισμένο. Αξιόπιστο, πολύ φθηνό (τι παίρνεις με 4-5 χιλιάρικα;;;), με καλούς χώρους, φθηνή συντήρηση και ανταλλακτικά, χαμηλά τέλη και ασφάλεια. Με ένα δε χιλιάρικο γίνεται καινούριο (λάστιχα, αναρτήσεις, δισκόπλακες, mp3 CD player, φουλ service με ιμάντα σε μη εξουσιοδοτημένο). Χαίρετε.
-
οντος ειδα τις προαλες ενα 1500κκ 100+ αλογα μονο 4500ε
-
Εγώ γράφω για τα στατιστικά, αποδεχόμενος το ενδεχομένως αδύνατο επιχείρημα, λόγω έλλειψης στοιχείων.
Αν δηλώνεις κατηγορηματικά το αντίθετο («Αυτό δεν ισχύει»), ότι δηλαδή τα «ταπεινά» αυτοκίνητα εμπλέκονται σε περισσότερα ατυχήματα, δώσε στοιχεία για να παραταχτώ κι εγώ με την άποψη που γράφεις. Επίσης, αποδείξεις για «μαγειρεμένα» στατιστικά από εταιρίες (ποιές εταιρίες είναι αυτές, τι ακριβώς και με ποιόν τρόπο'μαγειρεύτηκε'), καλοδεχούμενα.
Αυτό που γράφεις manosk, «Αν κάποιος για να μην προκαλέσει ατύχημα πρέπει να οδηγεί καλοστημένο αυτοκίνητο, ενώ είναι επικίνδυνος με ένα όχι τόσο καλοστημένο αυτοκίνητο, είναι απλά ένας κακός οδηγός.» είναι μια σωστή σκέψη, πολύ ωραία διατυπωμένη.
Jacob
-
Ιδανικό μεταχειρισμένο; Καλύτερα ένα Focus ή ακόμη κι ένα 307... Είναι πολύ καλύτερα αυτοκίνητα και δε σε ρεζιλεύουν.
-
Κοστίζουν τα διπλά και (ειδικά το 307 - συγνώμη, αλλά...) είναι χειρότερα σε αξιοπιστία. Έχοντας μάλιστα ως δεδομένο ότι περισσότεροι από τους μισούς Έλληνες ζουν και κινούνται σχεδόν αποκλειστικά στην πόλη, είναι εξαιρετική επιλογή. Εκτός αν πόλη = λιμανάκια ή το αυτοκίνητο το θέλει κάποιος για κοινωνική καταξίωση (εξ ου και το 'ρεζίλι' που αναφέρεις ) ή γκομενοπαγίδα.
-
Δηλαδή εσύ μας λες ότι το Focus και το 307 είναι για τα 'Λιμανάκια'... Whatever. Πιο πολλά YouDie βλέπω όμως καγκουρεμένα στους δρόμους, παρά Focus.
Αμάξι όμως που, ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ, είναι χειρότερο από κάποιο άλλο που πωλείται μεταχειρισμένο στα ίδια λεφτά, ΠΡΟΦΑΝΩΣ δεν αξίζει να πωλείται μεταχειρισμένο. Δηλαδή, άπαξ και κάποιος έχει κλείσει τον κύκλο του με ένα YouDie, ας κάνει το καθήκον του προς το περιβάλλον και ας το πάει για ανακύκλωση.
Hyundai Accent 2006