-
Η εντύπωση που έχω είναι ότι τα αυτόματα έχουν πλεονέκτημα σε εκτός δρόμους καταστάσεις ειδικά σε σαθρό έδαφος μια και η μετάδοση της ροπής γίνεται πολύ πιο σταδιακά από ότι με συμπλέκτη. Επίσης παρά τις μακριές σχέσεις ο μετατροπέας ροπής τελικά στέλνει περισσότερη ροπή αν χρειαστεί.
-
Το να έχει κοντές δεν είναι πανάκια.
Σίγουρα δεν είναι αλλά , αν πρόκειται για έλξη σε άμμο τα 'αργά ' βοηθάνε να ξεκινήσεις χωρίς σπινάρισμα δηλ. χωρίς υπερβολικό ανέβασμα στροφών . Όλοι ξέρουμε τι σημαίνει βούλιαγμα λόγω υπερβολικής χρήσης γκαζιού .
Όσο για το RAV (μοντ. 2/2004) που έχει φίλος , σε παραλία κοντά στην Κατερινη χωρίς ράμπα ζορίζεται να βγάλει πολυεστερικό 4.20m όταν εγώ βγάζω σχεδόν άνετα το δικό μου 4.70m με το ταπεινό μου PININ 2.0 GDI. -
Ο υποπλασιασμός πάντα βοηθάει και πάντα είχα την απορία γιατί δεν το έχουν βάλει στο RAV (μερικοί πιστεύουν ότι θα το έκανε ακριβότερο, βαρύτερο κλπ). Έγραψα ότι δεν είναι πανάκια γιατί δεν φτάνει μόνο αυτό. Το σύστημα της τετρακίνησης με τα διαφορικά και τη ροπή χαμηλά παίζουν πρωταρχικό ρόλο. Για αυτό και το RAV αυτόματο επειδή αφήνεις την πολύ καλή του τετρακίνηση να αναλάβει μόνη της τα δύσκολα χωρίς να παίζει το ποδαράκι το συμπλέχτη σε βγάζει ασπροπρόσωπο χωρίς ζημιές. Έχω δει RAV με θαμμένο και κατεστραμμένο δίσκο σε άμμο (που να έκανε και έλξη...) που θα πέρναγε άνετα οικογενειακό με μπροστινή κίνηση!!! Δεν φταιει η έλλειψη κοντής σχέσης αλλά η έλλειψη τετρακίνητης παιδείας. Ο νεαρός πήρε το αυτοκίνητο πρώτη φορά νόμιζε ότι οδηγούσε hammer (και αυτό θα το κόλλαγε) και πήγαινε με 1η ...!!!! Τώρα εγώ εδώ παραθέτω προσωπικές μου εμπειρίες. Επειδή κατά καιρούς και για μεγάλα χρονικά διαστήματα έχω συμβιώσει με αρκετά SUVακια μέχρι τερατάκια , για το RAV auto μόνο καλά έχω να πω. Δεν θέλω να μπω στην διαδικασία τι είναι καλύτερο και τι όχι. Ένα test drive εντός και εκτός και ο καθένας βγάζει τα δικά του συμπεράσματα.
Καλή Εβδομάδα! -
Ο χρήστης dea@735 έγραψε:
Το να έχει κοντές δεν είναι πανάκια.Σίγουρα δεν είναι αλλά , αν πρόκειται για έλξη σε άμμο τα 'αργά ' βοηθάνε να ξεκινήσεις χωρίς σπινάρισμα δηλ. χωρίς υπερβολικό ανέβασμα στροφών . Όλοι ξέρουμε τι σημαίνει βούλιαγμα λόγω υπερβολικής χρήσης γκαζιού .
Όσο για το RAV (μοντ. 2/2004) που έχει φίλος , σε παραλία κοντά στην Κατερινη χωρίς ράμπα ζορίζεται να βγάλει πολυεστερικό 4.20m όταν εγώ βγάζω σχεδόν άνετα το δικό μου 4.70m με το ταπεινό μου PININ 2.0 GDI.ΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
όχι και ταπεινό το PININ 2.0 GDI και ειδικά σε σχέση με τις ψηλοκάπουλες λουλούδες ... -
Αγαπητέ ionio, επειδή εδώ πλακώσανε πολλοί που σου λένε το μακρύ και το κοντό τους (μάζι και εγώ) με αυθαίρετα συμπεράσματα από την πόλη έρχομαι και στη κορυφή κανέλα....για 1600cc χωρίς κοντό μάλλον θα ζοριστείς αν δεν θα έχεις ζημιές. Αν τα λεφτά σου είναι για εκεί δοκίμασε το Vitara. Δες μόνο αν ο κατασκευαστής δίνει στις προδιαγραφές του το συγκεκριμένο βάρος για ρυμούλκηση. Στα 500kg (είσαι σίγουρος ότι είναι μόνο τόσο???) δεν θα έχεις πρόβλημα. Θα σου κοστίσει και λιγότερο. Τώρα μην ψαρώνεις με μερικούς που σου παινεύουν τα ...σπίτια τους με παρωχημένους δίλιτρους της κακίας ώρας!!! Τσάμπα λεφτά θα δώσεις για το ίδιο αποτέλεσμα (την ρυμούλκηση).
-
Ο χρήστης ionio έγραψε:
ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΩ ΕΝΑ HONDA HRV. ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΧΡΗΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΞΗ ΤΡΕΙΛΕΡ ΜΕ ΣΚΑΦΟΣ ΒΑΡΟΥΣ 500 KG ΚΥΡΙΩΣ ΑΠΟ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΜΕ ΒΟΤΣΑΛΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΑΝ ΕΝΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΧΩΡΙΣ ΚΟΝΤΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΕΧΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ. ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΦΙΛΟΣ ΕΧΕΙ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΝΑ ΜΟΥ ΔΩΣΕΙ ΤΗΝ ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΤΟΥ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩΝα πώ κι εγώ μια γνώμη ως κάτοχος φουσκωτού ,αλλά όχι SUV.
Μιλάμε για 2 διαφορετικά πράγματα. Το ένα είναι η ικανότητα ρυμούλκησης και το δεύτερο η δυνατότητα να ρίξεις το σκάφος απο όπου θες, όπως λέει και ο φίλος ionio παραπάνω απο παραλία με βότσαλα .
Για το πρώτο η τετρακίνηση δεν είναι απαραίτητη. Με το προηγούμενο (Punto 75) αλλά και το νύν αυτοκίνητο μου (Peugeot 307 SW) ρυμουλκώ το δικό μου φουσκωτο (βάρος μαζί με trailer λάδια ξύδια κλπ περίπου 400 κιλά) αλλά έχω ρυμουλκήσει και φίλων μεγάλα σκάφη (planatech, ΒSC 5,70) χωρίς πρόβλημα. Επίσης τα έχω ρίξει και τραβήξει απο σχετικά καλές γλύστρες με λογική κλίση.
Τώρα για να κάνεις ότι θέλει ο φίλος ionio προφανώς και χρειάζεσαι τετρακίνηση .Δεν έχω ιδιαίτερη γνωση και άρα γνωμη για το αντικείμενο , αν και οι εμπειρίες με το παλιο panda 4x4 που είχε φίλος για αυτή την δουλεια ήταν εντυπωσιακά θετικές -
Εντελώς συμπτωματικά είχαμε παλιότερα ένα φουσκωτό συνολικού βάρους στο τρέιλερ ακριβώς 500kg, και αυτοκίνητο το HRV το απλό με τους 105 ίππους. Δεν είχε το παραμικρό πρόβλημα, και το τράβηξε ακόμα και από παραλία με πολύ μαλακή άμμο.
-
Ο χρήστης Mark έγραψε:
Εντελώς συμπτωματικά είχαμε παλιότερα ένα φουσκωτό συνολικού βάρους στο τρέιλερ ακριβώς 500kg, και αυτοκίνητο το HRV το απλό με τους 105 ίππους. Δεν είχε το παραμικρό πρόβλημα, και το τράβηξε ακόμα και από παραλία με πολύ μαλακή άμμο.Και με ένα MR2 με πίσω διαφορικό τύπου torsen θα το τραβούσες μια χαρά.
Πάντα όμως μπορεί να πάει κάτι στραβά και τότε οι κοντές σχέσεις και η πραγματική τετρακίνηση θα σε σώσουν.
ΕΛΞΗ ΣΚΑΦΟΥΣ ΜΕ SUV