-
markvag
Welcome back!!!!
-
Ο χρήστης markvag έγραψε:
2) Φθορά πίσω ελαστικών! Με το 206 και ίδιες διαστάσεις μπροστά - πίσω η φθορά των πίσω ήταν ελάχιστη. Με πιο φαρδιά λάστιχα μπροστά, είχα παραπάνω (σε σχέση με πριν) φθορά πίσω και κυρίως στο πλαϊνό του πίσω αριστερού ελαστικού (με το πλάι κι όσο πάει...). Να σκεφτείς ότι ήταν τα λάστιχα που έχω ακόμα στο δρόμο...Με τι πιέσεις μπήκες;
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
markvagWelcome back!!!!
Τhanx!!!!!!!!!!!!!!!!!! nice to be back!!!
Με τι πιέσεις μπήκες;
Δεν θυμάμαι καλά (ήταν την Πρωτομαγιά). Απ' ότι θυμάμαι, πίσω είχα τις πιέσεις που έχω στο δρόμο (2,4 bar - όσο λέει η Peugeot) και μπροστά κάπου στο 2,8, για να μην μαγουλιάζει πολύ, μιας και η ζάντα είναι μόλις 5,5' και το 205 είναι λίγο οριακό... Μπαλονάκι, αλλά δούλεψε ικανοποιητικά...
-
Απο τή στιγμή που ο κώλος άρχισε να κλείνει περισσότερο στο άφημα,μου φαίνεται και λογικότερο να έχει περισσότερη φθορά πίσω.
Το μόνο που έχω εγώ να προσθέσω στα παραπάνω,είναι μία δική μου εμπειρία με πολύ φθαρμένα πίσω λάστιχα,πού έκανε το καντέτ υπερστροφικό.
Φυσικά και ήτανε απείρως διασκεδαστικότερο,αλλά ήτανε τέσσερα με πέντε αργότερο -
Ο χρήστης 993cc έγραψε:
Ρε παιδιά έχει κανείς κάποιο διάγραμμα σκαναρισμένο για να μιλήσουμε για αγωνιστικές γραμμές? Οι 4Τ έχουν κάτι πολύ μικρά σχεδιάκια που δεν σκανάρονται. Ενδιαφέρομαι κυρίως για την Κ1-2 γιατί παρατηρώντας κάποια διαγράμματα στους 4Τ θυμάμαι ότι όλα τα αυτοκίνητα* δεν* ακολουθούσαν την ίδια πορεία στο συγκεκριμένο σημείο. Μετά την Κ1 κάποια βγαίνανε πολύ έξω και πέρνανε την Κ2 πολύ ανοιχτά κάποια άλλα μένανε πιο μέσα. Αν κάποιος έχει ένα καθαρό διάγραμμα θα βοηθούσε..μιλάμε για την πίστα των Μεγάρων ή των Σερρών?
Πάντως μπορείς να βρεις (και όποιος άλλος ενδιαφέρεται) αρκετές χρήσιμες πληροφορίες για τις πίστες, αλλά και διάφορες συμβουλές στις αντίστοιχες ενότητες του trackday-special.gr
-
Η ιδανική γραμμή τής πίστας τών Σερρών για τίς F3 απο τήν FIA βρίσκεται εδώ:
http://briefcase.pathfinder.gr/download/497802
Η γραμμή αυτή όμως,σηκώνει πολύ συζήτηση
-
Ο χρήστης Nikos_bugsR έγραψε:
Ρε παιδιά έχει κανείς κάποιο διάγραμμα σκαναρισμένο για να μιλήσουμε για αγωνιστικές γραμμές? Οι 4Τ έχουν κάτι πολύ μικρά σχεδιάκια που δεν σκανάρονται. Ενδιαφέρομαι κυρίως για την Κ1-2 γιατί παρατηρώντας κάποια διαγράμματα στους 4Τ θυμάμαι ότι όλα τα αυτοκίνητα* δεν* ακολουθούσαν την ίδια πορεία στο συγκεκριμένο σημείο. Μετά την Κ1 κάποια βγαίνανε πολύ έξω και πέρνανε την Κ2 πολύ ανοιχτά κάποια άλλα μένανε πιο μέσα. Αν κάποιος έχει ένα καθαρό διάγραμμα θα βοηθούσε..
μιλάμε για την πίστα των Μεγάρων ή των Σερρών?
Για Μέγαρα. Καλό το site! Για την Κ1 συμφωνώ με το site. Από κει και πέρα έχω τρελλή υποστροφή με το Charade...
-
Σκέφτομαι να μπώ για στην πίστα με τον Γάλλο. Θα είναι η πρώτη φορά που μπαίνω πίστα!
Κάποιος είπε στην πρώτη σελίδα οτι οι πιέσεις των ελαστικών στην πίστα πρέπει να είναι γύρω στο 20% υψηλότερες. Δηλαδή απο το νορμάλ 35-37 μπρός-πίσω με 20% αύξηση θα πάει στο 42-44. Είναι νορμάλ αυτά τα νούμερα?
Υπόψιν οτι το λάστιχο είναι Pilot Exalto 2 σε διάσταση 205/50/17. Το προφίλ δέν είναι ιδιαίτερα χαμηλό και τα Exalto έχουν σχετικά μαλακό πλαινό με αποτέλεσμα με 35 μπροστά το νιώθω να μαγουλιάζει οταν το πιέζω. Απ την άλλη, δοκίμασα στο δρόμο να το κάνω 37 εμπρός και έχω την εντύπωση οτι έγινε λιγάκι πίο υποστροφικό.
Τί να κάνω?
-
Τι Γάλλο έχεις ρε σκύλε,και θέλει 35-37 πιέσεις;
Λέει 35-37 αδειο ή πλήρης φορτίου;
Ως συνηθως για λιγότερη υποστροφη βαζουμε λίγο παραπάνω πίεση μπροστα απο ότι πίσω,αλλά και αυτο έχει αποτέλεσμα σε χαμηλώτερες πιέσεις και δεν μπορω να σου πώ πώς θα συμπεριφερθει σε τόσο υψηλές πιέσεις που λές πώς προτεινει ο κατασκευαστης -
C4 VTS το καλό με τα 180hp
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
C4 VTS το καλό με τα 180hpΑυτό ακριβώς. Τίποτ' άλλο.
Οι πιέσεις είναι για άδειο αυτοκίνητο. Με πλήρες φορτίο δίνει 35-39 μπρός-πίσω
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Ως συνηθως **για λιγότερη υποστροφη **βαζουμε λίγο παραπάνω πίεση μπροστα απο ότι πίσω,Αντρεα θυμησου μου πριν μπουμε το Σαββατο, να τρυπησω τα πισω λαστιχα!
-
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Στην Κ7 και Κ10 κόβουμε καθόλου? Όπως τις βλέπω είναι πολύ ανοιχτές καμπές και μάλλον μπορείς να μπείς με πολλά.
έτσι όπως τα λες, δεν κόβεις, αντίθετα επιταχύνεις.
Οι φυστικιές ποιά στροφή είναι?
Κ5
Το κράνος που έχω για το μηχανάκι κάνει?
Κάνει.
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
C4 VTS το καλό με τα 180hp
Αυτό ακριβώς. Τίποτ' άλλο.
Οι πιέσεις είναι για άδειο αυτοκίνητο. Με πλήρες φορτίο δίνει 35-39 μπρός-πίσω
Εγω θα ξεκινούσα με κάποια αυξηση στις πιέσεις,που να παραμένει υψηλότερη πίσω όπως ορίζει ο κατασκευαστη.Ας πώ περίπου 40-42.Και θα παρακολουθουσα την πίεση κάθε φορα που θα έβγαινα εξω,αναλογα και με την συμπεριφορα του αυτοκινήτου και την φθορα των ελαστικών.
Αυτο που με προβληματίζει είναι το ότι η C-4 είναι παραπλήσια του πεζω307.τα 307 για να τα συνεφέρουμε κάπως μεσα στην πίστα,φτανουμε σε πολύ μεγαλες διαφορες πίεσης εμπρός-πίσω.48-40 (ζεστα,όχι κρυα) αν θυμαμαι καλά τους βαζαμε για να εξουδετερωσουμε ελαφρως την υποστροφηΘελει ψάξιμο πάντως,σε πραγματικές συνθηκες.Απο το ίντερνετ δεν γίνεται σχεδόν τίποτα
-
Για αναγομωμένα (αλλά και καινούρια) αγωνιστικά ελαστικά κοιτάξτε και την Αγγλική Colway. Έχει αντιπρόσωπο στην Ελλάδα και οι τιμές του δεν διαφέρουν σημαντικά από το εξωτερικό.
Είναι 'χτισμένα' πάνω σε σχέδια της Michelin.
Έχει και χωμάτινα για όποιον ενδιαφέρεται.
Δεν τα έχω δοκιμάσει (ακόμα!). -
Εχεις λίνκ για Ελλάδα;
-
Τι τιμή έχουν, τελείως χονδρικά;
-
Το 307 πάντως βγαίνει μεχρι 144 άλογα, οπότε καμία σχέση με το δικό μου. Θα ξεκινήσω με 40-42 και βλέπουμε.
Πάντως πήρα σήμερα τηλέφωνο και μου είπαν οτι η πίστα είναι κλεισμένη αυτή την Κυριακή. Την επόμενη Κυριακή έχει Iron Maiden οπότε βλέπουμε για την μεθεπόμενη
-
Διόρθωση, μέχρι 180 βγαίνει το 307.
-
το C4 εχει πολυ πιο παιχνιδιαρικες - υπερστροφικες ρυθμισεις λενε οι 4τ.
dog80 μη ξεχασεις να μου πεις εντυπώσεις απο τους iron maiden οκ???.
θα πηγαινα αλλα με 55ε - ευχαριστω δε θα παρω.
Οδηγος χρησης πολιτικου αυτοκινητου για οδηγηση σε πιστα.