-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Α ναι το ειχα ξεχασει και αυτο....Οταν το TFRC αρχισε να κανει track days στην πιστα, 'για να μην τρεχουμε στους δρομους', οπου φυσικα δεν ηταν αγωνας αλλα οργανωμενο gathering οπου ειχαμε χρονομετρα για να μπορουμε να συγκρινουμε χρονους μεταξυ φιλων, η ΕΛΠΑ μας απειλησε με μυνησεις και μας ζητησε μερικα ΧΙΛΙΑΡΙΚΑ γιατι λεει 'καναμε αγωνες χωρις την αδεια του αρμοδιου σωματος' (νταβατζη δηλαδη)....
Φυσικα και δεν ξανακαναμε track day και συνεχιζουμε να κυνηγιομαστε στους δρομους..Αυτό είναι κάτι πού δέν τό ήξερα.
Πώς μπορεί η ΕΛΠΑ νά χαρακτηρίσει ένα τράκ-ντέι σέ πίστα σάν αγώνα;
Δέν είναι κάτι,πού πρώτα απ'όλα θά τό χαρακτηρίσει αυτός πού διαχειρίζετε τήν πίστα;
Αν όχι,τότε; -
Άστο φίλε μου. Πάνε να βγάλουν λεφτά από παντού. Οποιαδήποτε διοργάνωση αυτοκινητιστικού γεγονότος, που συνεπάγεται ότι θα μαζέψει κόσμο, κάποιοι 'κύριοι' έχουν την απαίτηση να τους τα σκάσεις προκειμένου να σου δώσουν την άδεια τους να προχωρήσεις στην πραγματοποίηση του event.
Ακόμα και αγώνα δεξιοτεχνίας να διοργανώσεις εσύ με άλλους 20-30 φίλους σου σε έναν ασφαλή χώρο (που είναι και το πιο απλό και με ελάχιστο κόστος), ακόμα και εκεί πρέπει να τους τα έχεις σκάσει πιο πριν για τις σχετικές άδεις και μπούρδες...
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Nass: Το ΠΡΩΤΟ αρθρο του ΚΟΚ:Άρθρo 1: Πεδίo εφαρμoγής τoυ Kώδικα
O Kώδικας Oδικής Kυκλoφoρίας εφαρμόζεται σε oδoύς και σε xώρoυς πoυ xρησιμoπoιoύνται για δημόσια κυκλoφoρία oχημάτων, πεζών και ζώων.
Κοινως, αμα αγορασουμε ενα οικοπεδο και εκει μεσα κανουμε οτι θελουμε, δεν μπορει κανεις ματσονομος να μας πει τιποτα (ισως για θορυβο κλπ αλλα ασχετα με τροχαιες παραβασεις). To αρθρο 49 αναφερεται στην αδεια που πρεπει να παρεις απο ΕΛΠΑ για να κανεις ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ αγωνες, και δεν εχει σχεση με την παραβαση του αυτοσχεδιου αγωνα. Βεβαια πολυ φοβαμαι οτι για να το αποδειξεις αυτο θα πρεπει να φτασεις μεχρι το δικαστηριο...Απλα, οπως καταλαβαινεις, το πρωτοι αρθρο λεει οτι σε ιδιωτικη οδο πολυ απλα ο ΚΟΚ στο ΣΥΝΟΛΟ του δεν ισχυει, ενω το αρθρο 49 μιλαει για ιδιωτικες οδους. Βγαλε ακρη...
Καλά κρασιά kacey. Προκειμένου να 'αποδείξεις' αυτό που θέλεις αγνοείς επιδεικτικά την πραγματικότητα. Το άρθρο 49 τα λέει ξεκάθαρα, όποιος ξέρει Ελληνικά το καταλαβαίνει: ό,τι 'ιδιωτικό' χωράφι και να έχεις, αγώνα δεν μπορείς να κάνεις χωρίς άδεια. Το γιατί και το πως τα λέει αυτά είναι άλλη ιστορία, dura lex, sed lex όμως. Και δικαστήρια έχουν γίνει πολλάκις για το θέμα (πχ. εποχή 'ελεύθερου' enduro κάπου στα 80's) και πάντα έχουν καταδικαστεί όσοι έκαναν αγώνες οπουδήποτε χωρίς άδεια.
Οσο για το άρθρο 1, επειδή φαίνεται σ΄ αρέσει η παραμορφωτική 'λογική' και οι αυθαίρετες ερμηνείες, να και η δική μου: όσο στο χωράφι σου κινείσαι ΜΟΝΟΣ σου εσύ, τότε ισχύει αυτό που λες, αν όμως έρθει έστω και ένας τουλάχιστον ΑΛΛΟΣ, τότε πρόκειται για 'δημόσια' κυκλοφορία (πρόσεξε, δεν αναφέρεται στο δημόσιο ή ιδιωτικό χαρακτήρα της ιδιοκτησίας αλλά στον αντίστοιχο της κυκλοφορίας, δηλ. δεν έχει σημασία σε ποιόν ανήκει ο δρόμος αλλά ποιός κυκλοφορεί σε αυτόν) και διέπεται από τους κανονισμούς του ΚΟΚ.
Ωρα είναι να μου πεις πως στην Πολυτεχνειούπολη που κυκλοφορούσα το πρωί, επειδή είναι ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ χώρος (ανήκει στο ΕΜΠ) ΔΕΝ ισχύει ο ΚΟΚ, ΔΕΝ πρέπει να σταματάω στα STOP, ΔΕΝ πρέπει να υπακούω στα όρια ταχύτητας κτλ. κτλ. (μην ασχοληθείς, έχω πάθει ατύχημα εκεί παλιά και το έχω ξεκαθαρίσει με δικηγόρο, ο ΚΟΚ ισχύει κανονικότατα)
Και πουθενά στον κόσμο, ούτε στην Ιταλία που ανέφερε κάποιος, δεν γίνονται αγώνες χωρίς άδεια από την αρμόδια αρχή (στην Ελλάδα, BTW, την άδεια ΔΕΝ τη χορηγεί η ΕΛΠΑ, αλλά το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης με τη 'μεσολάβηση' της ΕΛΠΑ -και μάλιστα έχει τύχει να αρνηθεί το ΥΔΤ τη χορήγηση άδειας για σοβαρούς λόγους)
Γενικότερα, μου κάνει εντύπωση η λογική 'ας πάνε να πιάσουν τις νταλίκες / τους αργούς της αριστερής λωρίδας / τον έναν και τον άλλον πριν ασχοληθούν με τις κόντρες'. Με την ίδια λογική, ας πάνε να πιάσουν τους υπεύθυνους του ναυαγίου του 'Σάμινα' (80 νεκροί) ΠΡΙΝ ασχοληθούν με τους αντίστοιχους των Τεμπών (20 'μόνο' νεκροί) κτλ. Δεν δουλεύει έτσι, η παρανομία είναι παρανομία και όλες οι παρανομίες έχουν τη σημασία τους.
Οσο για την 'ασφάλεια' της Βούτας και των αντίστοιχων χώρων, ας θυμηθούμε πόσοι με μηχανές έχουν τσακιστεί στο ασφαλές αυτό σημείο λόγω του κατσαρού οδοστρώματος αριστερά (το έχουν φτιάξει τελευταία) ή, πριν 5-6 χρόνια, την κόντρα στην άδεια (04:00) Κηφισίας μεταξύ του Golf και του Fiat και την τραγική της κατάληξη. Οταν ζορίζεις τα πράγματα (εκτός και αν οι κόντρες είναι χωρίς ζόρι ), τα περιθώρια μικραίνουν και η ασφάλεια υποχωρεί.
-
Η γνώμη μου είναι οτι όσες πιστες σωστές και με οργάνωση και να γίνουν στην Ελλάδα,οι κόντρες στους δρόμους δεν θα σταματήσουν να γίνονται.Και αυτό γιατι το 90% αυτών που διοργανώνουν αυτοσχέδιους αγώνες στους δημόσιους δρόμους,είται οργανωμένα είται ακόμα και σε πολυσύχναστους δρόμους, δεν το κάνουν γιατι αγαπούν την αυτοκίνηση, αλλα γιατι αγαπούν την φιγούρα., γιατι αγαπούν την παρανομία, και γιατί δεν θέλουν να δεχτούν τους περιορισμούς ασφαλείας, ωραρίου, και συμπεριφοράς που θα έχουν σε μια οργανωμένη πίστα.
Ακόμα και για τους θεατές θα είναι σαν να πάνε (αν πάνε) να παρακολουθήσουν έναν αθλητικό αγώνα. Ούτε ο χαβαλές της κόντρας τη νύχτα θα υπάρχει στην πίστα ούτε τα χάπενιγκς ούτε η απόλυτη ελευθερία κινήσεων των οδηγών και των θεατών.Ο μόνος τρόπος για να σταματήσουν αυτές οι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ κατα την γνώμη μου και επικίνδυνοι αγώνες είναι οι οργανωμένη ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗ επέμβαση της αστυνομίας. Κάτι που δεν βλέπω να γίνεται μέχρι στιγμής!
-
Δηλαδη πιστευετε οτι δεν θα υπηρχε μειωση του αν καποιος φορεας εκανε μια πιστα drugster οπου θα μπορουσε ο καθενας να δοκιμασει το αυτοκινητο του εναντι μικρου τιμηματος????
Λυσεις υπαρχουν αλλα δεν φαινεται να υπαρχει θεληση... -
Ο χρήστης CLIO-V6 έγραψε:
Δηλαδη πιστευετε οτι δεν θα υπηρχε μειωση του αν καποιος φορεας εκανε μια πιστα drugster οπου θα μπορουσε ο καθενας να δοκιμασει το αυτοκινητο του εναντι μικρου τιμηματος????
Λυσεις υπαρχουν αλλα δεν φαινεται να υπαρχει θεληση...Κάποτε στην Ελλάδα δεν γίνονταν αγώνες dragster. Κάποια στιγμή ξεκίνησαν να γίνονται και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία, σε ό,τι τουλάχιστον αφορά την προσέλευση των θεατών, αλλά και με αρκετές συμμετοχές.
Ωστόσο οι κόντρες στους δρόμους όχι μόνο δε σταμάτησαν, αλλά, με τη 'βοήθεια' των ΜΜΕ, που τις έκαναν και lifestyle, έχουν χειροτερέψει. Πως το εξηγείς αυτό ? Νόμιμες διέξοδοι για 'κόντρα' υπάρχουν (και με λογικό κόστος συμμετοχής), φαίνεται όμως πως δεν έχουν αίσθηση παρανομίας, επιβράβευση πολλές φορές της 'καγκουριάς' (Fast & Furious - style), ανέξοδη φιγούρα και τα λοιπά 'πλεονεκτήματα' της 'κόντρας'.
Μην ξεχνάς πως το φαινόμενο υπάρχει σε όλες τις χώρες όπου ευδοκιμούν πίστες και drag strips (πχ. ΗΠΑ), συνεπώς δεν έχει να κάνει με τις πίστες και ας αφήσουν τη σχετική καραμέλα όσοι την πιπιλούν...
-
Νάσσο,ίσως δέν αρκεί η ύπαρξη πίστας.
Πιστεύω ότι άν μπορέσουμε νά κάνουμε κάποιους νά οδηγήσουν σέ αυτήν,θά γλυκαθούν ανακαλύπτωντας τίς κρυμένες χαρές τής γρήγορης οδήγησης,καί θά ξεχάσουν τό 0-400.
Αλλη χάρη έχει,πώς νά τό κάνουμε.
Αρκεί (πιστεύω) νά βρεθεί τρόπος,νά τό δοκιμάσουν!!! -
Οι κόντρες/ αυτοσχέδιοι αγώνες/ μπασίματα σε πέταλα και λοιπά έχουν ένα ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ! ΔΕΝ έχουν χρονόμετρο!
Και ο κάθε ένας μπορεί να λέει όλα τα φίδια μαζεμένα ....Ποιός από αυτούς θα μπεί σε πίστα, ακόμα και drugster; KANEIΣ! Εκεί τελειώνουν τα ψέματα! Πώς θα έχει να λέει μετά για το super 106 με τα 230 καθαρόαιμα, το οποίο τα έριξε χοντρά σε ..... π.χ. Porsche;
Και πως θα δικαιολογήσει το ότι στη πίστα θα βρεθεί να είναι κάμποσα δευτερόλεπτα πιο αργός στο χιλιόμετρο από οποιονδήποτε, όταν στην παρέα του έλεγε ότι μπήκε στο πέταλο τόσο γρήγορα που κόντεψε να καβαλήσει ένα EVO;Δε λέει .....
-
Ο χρήστης ebotonakis έγραψε:
Και αν ο οποιοσδήποτε υποθετικός εξυπνάκιας των Μεγάρων δεν κάνει καλά την δουλειά του (πχ “το μου χαλάς τα κέρμπς” που ανέφερε ο tryphon) ή οι υποδομές είναι απαράδεκτες (πχ “μου χάλασε το κομπρεσέρ”) τότε ο κάθε οδηγός δεν θα είναι ο 'κος 0.001%' των ετήσιων εσόδων των Μεγάρων αλλά ο κός “Χμέρες προαγορασμένου χρόνου χρήσης πίστας” που ανήκει στο club Y με Ζ αριθμό μελών ... μελών που δεν θα είναι καθόλου χαρούμενα ΟΤΑΝ μάθουν το σχετικό συμβάν …
Πολλά πράγματα είναι θέμα αυτο-οργάνωσης και ατομικής ευθύνης … Θέλετε να κάνουμε την αρχή παίρνοντας εμείς την πρωτοβουλία ως μέλη του 4T Forum?
Εγω βλεπω απο 2-3 φορουμ κ μιλωντας με μελη οτι δεν υπαρχει τοσο μεγαλη διαθεση απο την μαζα ωστε να πανε στην πιστα των Μεγαρων. Η κοντρα στην Βουτα τους ειναι πιο ελκυστικη οπως κ η βολτα στα Λιμανακια το βραδυ. Κ αυτο εχει να κανει κ με την προβολη του εγω ειμαι πιο γρηγορος, εστριψα στην καντινα τεζα κλπ κλπ! Στα Μεγαρα αλλαζει λιγο το σκηνικο! Πολλοι προφασιζονται καταπονηση του αυτοκινητου κλπ κλπ κ αποριπτουν τα Μεγαρα σαν ιδεα. Παντως μακαρι ν αρχισει να κινειται κατι μαζικα μεσω των clubs για την πιστα.
Βεβαια αναρωτιεμαι τι κανουν τα Μεγαρα για να προσελκυσουν κοσμο; Απλα τιποτα! Ουτε μια καφετερια δεν υπαρχει για να κατσει ο κοσμος που δεν θελει να τρεξει. Κ ποσα αλλα που εχουν χιλιοεπωθει.Επειδη το αρχικο θεμα ειναι οι κοντρες επιστρεφω αναφεροντας οτι ολοι γνωριζουμε οτι δεν θα σταματησουν ποτε. Η ουσια ειναι πως μπορουν να μειωθουν κ πως ν αποκτηθει μια βασικη οδηγικη παιδεια η οποια δεν υπαρχει. Στην Αγγλια οταν σπουδαζα μου ειχε κανει εντυπωση οτι οταν μια παρεα εβγαινε κ χρησιμοποιουσε αυτοκινητο ο ενας που θα οδηγουσε δεν αγγιζε ουτε ενα ποτο. Κ πηγαινε εναλλαξ το συστημα αυτο. Για οδηγικη παιδεια που λεμε...! Κ τοσο αρρωστοι οσο οι Αγγλοι με τους αγωνες καθε λογης δεν υπαρχουν στην υφηλιο!
Αλλα τι να λεμε στα 2 3 forum που εχω συμμετασχει παντα θα υπαρχει ενα thread για τις κοντρες που εχει κανει ο καθενας υπερηφανευομεος για τα κατορθωματα του. Κ εκει τα χλμ ειναι στραγαλια, επιδοσεις που θα τις ζηλευε ο Schumacher.
Οπως ανεφεραν πολλοι μονο η επιμονη κ εξοντωτικη σωστη αστυνομευση μπορει να κανει μια ουσιωδη διαφορα σ αυτο το θεμα. Ομως οχι μονο στις κοντρες αλλα γενικοτερα! Ελπιζω οτι καποια στιγμη μπορει κ να το δουμε αυτο!
Εχω βαρεθει να λεμε ολο τα ιδια κ τα ιδια περιστρεφομενοι γυρω απο το ιδιο θεμα! Γινεται κατι ομως; Αν κ δεν ειμαι υπερ των διαδηλωσεων που παραλυουν το κεντρο (τελειως αντιθετος για την ακριβεια) παρολαυτα θα μου αρεσε να εβλεπα μια ειρηνικη πορεια-διαμαρτυρια για τα καθημερινα θυματα του δρομου. Δηλ. θα γινονται πορειες για ολους τους λαους που υποφερουν Ιρακ, Παλαιστινη κλπ κλπ κ μια πορεια για εμας τους ιδιους που ξεκληριζομαστε καθε ΠουΣουΚου δεν πρεπει; Γι αυτο σαν λαος ειμαστε ηλιθιος! Δεν κοιταμε τα χαλια μας κ παραπονιομαστε για των αλλων! Οχι οτι πρεπει να ειμαστε απαθεις σ αυτα που συμβαινουν παραεξω, αλλα δεν μπορουμε πια να αγνοουμε κ να δεχομαστε τον ανελεητο αποδεκατισμο μας στην αρενα των δρομων παριστανοντας του μονομαχους κ να μην ασχολουμαστε καθολου μ αυτο το θεμα!!! Κ απλα να στεναχωριομαστε μονον οταν ακουμε για 7 παιδια που σκοτωθηκαν με το λεοφορειο! Γιατι κ οι υπολοιποι 20 του ΣουΚου οικογενειες δεν εχουν; -
Ο χρήστης kacey έγραψε:
ÕÃ3 Åóåéò ðïõ äåí êáíåôå êïíôñåò, ãéáôé äåí áêïõôå áõôïõò ðïõ æïõíå áõôï ôïí êïóìï åäù êáé ÷ñïíéá, ïôáí óáò ëåíå ïôé áêïìá êáé íá ìðïñïõóáí íá ôñåîïõí óå áãùíåò äåí ôïõò åíäéáöåñåé (ï êáèåíáò ãéá äéêïõò ôïõ ëïãïõò)? Ãéáôé åéóôå óéãïõñïé ïôé ìå ôçí óõììåôï÷ç óå áãùíá èá óôáìáôçóù íá ôñå÷ù/ðáéæù óôïõò äñïìïõò?Ìá ç êüíôñá åßíáé Ýíáò áãþíáò.ÁðëÜ óôçí ðßóôá ïé óõíèÞêåò åßíáé åëåã÷üìåíåò.Áõôü óçìáßíåé ïôé ìðïñåßò íá ôñÝ÷åéò/ðáßæåéò ÷ùñßò ðåñéïñéóìïýò. Åêôüò êé Üí öïâÜóáé ôá ÷ñïíüìåôñá...
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
ΥΓ3 Εσεις που δεν κανετε κοντρες, γιατι δεν ακουτε αυτους που ζουνε αυτο τον κοσμο εδω και χρονια, οταν σας λενε οτι ακομα και να μπορουσαν να τρεξουν σε αγωνες δεν τους ενδιαφερει (ο καθενας για δικους του λογους)? Γιατι ειστε σιγουροι οτι με την συμμετοχη σε αγωνα θα σταματησω να τρεχω/παιζω στους δρομους?Aρα παραδέχεσαι ότι είναι θέμα προσωπικής προβολής, να σε δουν και να τους δεις, που έχει να κάνει με τον χαρακτήρα και κατ'επέκταση με την γενικότερη παιδεία, η παιδεία της επίδειξης. Αν αυτό το συμμερίζεσαι, κανένας δεν μπορεί να σου αλλάξει γνώμη.
Κι εμένα μ΄άρεσει να στρίβω γρήγορα, αλλά θέλω να το κάνω ελεγχόμενα και μόνος μου. Αποφάσισε εσύ πιο είναι πιο υγιές. Εγώ τ έχω αποφασίσει.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Κάποτε στην Ελλάδα δεν γίνονταν αγώνες dragster. Κάποια στιγμή ξεκίνησαν να γίνονται και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία, σε ό,τι τουλάχιστον αφορά την προσέλευση των θεατών, αλλά και με αρκετές συμμετοχές.
Ωστόσο οι κόντρες στους δρόμους όχι μόνο δε σταμάτησαν, αλλά, με τη 'βοήθεια' των ΜΜΕ, που τις έκαναν και lifestyle, έχουν χειροτερέψει. Πως το εξηγείς αυτό ? Νόμιμες διέξοδοι για 'κόντρα' υπάρχουν (και με λογικό κόστος συμμετοχής), φαίνεται όμως πως δεν έχουν αίσθηση παρανομίας, επιβράβευση πολλές φορές της 'καγκουριάς' (Fast & Furious - style), ανέξοδη φιγούρα και τα λοιπά 'πλεονεκτήματα' της 'κόντρας'.
Μην ξεχνάς πως το φαινόμενο υπάρχει σε όλες τις χώρες όπου ευδοκιμούν πίστες και drag strips (πχ. ΗΠΑ), συνεπώς δεν έχει να κάνει με τις πίστες και ας αφήσουν τη σχετική καραμέλα όσοι την πιπιλούν...
Εγω πιστευω οτι εχει να κανει και με τις πιστες για τον απλουστατο λογο οτι το φαινομενο θα μειωθει(βεβαιως και δεν θα λυθει)αλλα οπως και να το κανεις ειναι κερδος,οποτε επετρεψε μου να πιπιλαω την καραμελα αυτη...
Δεν μιλησα για αγωνες dragster αλλα για μια πιστα,ανοικτη στο κοινο(σε μενα και σενα πχ) οπου θα μπορουσε ο οποιοσδηποτε να παει να δοκιμασει το 0-400 και 0-800 του αυτοκινητου του...Αν υπηρχε λοιπον ενας τετοιος χωρος,θα πηγαιναν πολλοι και θα δοκιμαζαν τα αμαξια τους και δεν θα το εκαναν σε δημοσιους δρομους..
Οσο και να το αρνειται καποιος εχει και αυτο την χαρη του πως να το κανουμε... ασχετως αν κ εμενα μου αρεσει περισσοτερο η φιλοσοφια του μεγαρου.. -
Αφού οι περισσότεροι μάλλον συμφωνούν στο ότι οι κοντράκηδες πηγαίνουν σε δημόσιους δρόμους όχι τόσο από ανάγκη ελλείψει άλλων διεξόδων για γρήγορη οδήγηση όσο από επιθυμία επίδειξης στους κουλούς και περαστικούς/-ές, θα διαφωνούσατε με ένα μέτρο που θα πρόβλεπε 6μηνη κατάσχεση του οχήματος και πληρωμή ενός γερού προστίμου;
-
Προσωπικά διαφωνώ πως οι περισσότεροι οδηγούν γρήγορα για φιγούρα.
Ίσως ένα μικρό ποσοστό κυριώς πιτσιρικάδων και άλλων ατόμων που θεωρούν πως αυτό είναι της μόδας ή επηρεάζονται αρκετά από ταινίες τύπου Fast2furious να το κάνουν για επίδειξη, αλλά δεν νομίζω πως η πλειοψηφία το κάνει προς ευχαρίστηση των άλλων. Δηλαδή βρε παιδιά εσείς αν έχετε διάθεση να οδηγήσετε γρήγορα, το κάνετε για να σας δει ο κάθε τυχαίος παρατηρητής? Μην τρελαθούμε κιόλας...
-
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Δηλαδή βρε παιδιά εσείς αν έχετε διάθεση να οδηγήσετε γρήγορα, το κάνετε για να σας δει ο κάθε τυχαίος παρατηρητής? Μην τρελαθούμε κιόλας...Εδώ το θέμα μας είναι οι κόντρες.'Αλλο η διάθεση να οδηγησεις γρήγορα γιατι έτσι σου αρέσει ή για να φτάσεις κάπου σύντομα και άλλο το να μετατρέπεις αυθαίρετα σε πίστα δημόσιους δρόμους!!!!! Πράγματι.... μήν τρελαθούμε κι όλας!!!!
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
ΥΓ3 Εσεις που δεν κανετε κοντρες, γιατι δεν ακουτε αυτους που ζουνε αυτο τον κοσμο εδω και χρονια, οταν σας λενε οτι ακομα και να μπορουσαν να τρεξουν σε αγωνες δεν τους ενδιαφερει (ο καθενας για δικους του λογους)? Γιατι ειστε σιγουροι οτι με την συμμετοχη σε αγωνα θα σταματησω να τρεχω/παιζω στους δρομους?
Aρα παραδέχεσαι ότι είναι θέμα προσωπικής προβολής, να σε δουν και να τους δεις, που έχει να κάνει με τον χαρακτήρα και κατ'επέκταση με την γενικότερη παιδεία, η παιδεία της επίδειξης. Αν αυτό το συμμερίζεσαι, κανένας δεν μπορεί να σου αλλάξει γνώμη.
Κι εμένα μ΄άρεσει να στρίβω γρήγορα, αλλά θέλω να το κάνω ελεγχόμενα και μόνος μου. Αποφάσισε εσύ πιο είναι πιο υγιές. Εγώ τ έχω αποφασίσει.
Εγω προσωπικα ΟΧΙ, ποσώς με νοιαζει αν με βλεπουν ή οχι. Για να μην σου πω οτι προτιμω να μην με βλεπουν, για ευνοητους λογους
Απο κει και περα, το ξαναλεω, οποιος θελει καταλαβαινει, Η πιστα προσωπικα δεν με συγκινει. Μπηκα, εκανα 15-20 γυρους, ξενερωσα απο την ζωη μου την ιδια γιατι μετα απο τους 5 δεν μου εκανε πια εντυπωση (εξοικειωση?) και εφυγα.Για την κοντρα στην Κηφισσιας με 'την γνωστη τραγικη καταληξη' δεν γνωριζω, αυτο που γνωριζω ειναι οτι αλλο η Βουτα (και μιλαω για αυτοκινητα+σε ΑΔΕΙΟ δρομο) και αλλο η Κηφισσιας (που εχει και στροφες, και τυφλες στροφες, και καθετους δρομους κλπ κλπ.)
Nass
Ενταξει μην αρπαζεσαι, εγω οπως το καταλαβαινω το ειπα... ]
Manosk:
Οχι δεν θα συμφωνουσαμε με κατασχεση κλπ γιατι οσο περισσοτερη εξουσια δινεις στους βλαχομπατσους.....Τοσο χειροτερα την χρησιμοποιουν. -
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Απο κει και περα, το ξαναλεω, οποιος θελει καταλαβαινει, Η πιστα προσωπικα δεν με συγκινει. Μπηκα, εκανα 15-20 γυρους, ξενερωσα απο την ζωη μου την ιδια γιατι μετα απο τους 5 δεν μου εκανε πια εντυπωση (εξοικειωση?) και εφυγα.
Για την κοντρα στην Κηφισσιας με 'την γνωστη τραγικη καταληξη' δεν γνωριζω, αυτο που γνωριζω ειναι οτι αλλο η Βουτα (και μιλαω για αυτοκινητα+σε ΑΔΕΙΟ δρομο) και αλλο η Κηφισσιας (που εχει και στροφες, και τυφλες στροφες, και καθετους δρομους κλπ κλπ.)
Αν κ μου κανει εντυπωση τ οτι δεν σου αρεσε η πιστα απο εκει κ μετα ειναι προσωπικες προτιμησεις του καθενος! Περι ορεξεως κολοκυθοπιτα! Αλλα αντικειμενικα σιγουρα ειναι ενα πολυ ασφαλεστερο περιβαλλον να δοκιμασεις τα ορια τα δικα σου κ του αυτοκινητου σου απο το οποιαδηποτε ανοιχτο δρομο.
Για την κοντρα στην Κηφισιας, (Nass σιγουρα ηταν κοντρα; γιατι πολλοι ειχαν πει τοτε πως το Golf ηταν περαστικο κ δεν ετρεχε κυνηγωντας το Uno), ισως ηταν απο τα ανατριχιαστικοτερα ατυχηματα που εχουν γινει σ αυτον τον δρομο! Δηλ. αν αυτο το εβαζαν σε ταινια του James Bond θα ελεγαν οτι οι σκηνοθετες το παρακαναν!!!
-
Ο χρήστης kleisj έγραψε:
Για την κοντρα στην Κηφισιας, (Nass σιγουρα ηταν κοντρα; γιατι πολλοι ειχαν πει τοτε πως το Golf ηταν περαστικο κ δεν ετρεχε κυνηγωντας το Uno), ισως ηταν απο τα ανατριχιαστικοτερα ατυχηματα που εχουν γινει σ αυτον τον δρομο! Δηλ. αν αυτο το εβαζαν σε ταινια του James Bond θα ελεγαν οτι οι σκηνοθετες το παρακαναν!!!Εχω ακούσει πως ήταν κόντρα, φυσικά δεν ήμουν μπροστά (ευτυχώς! ) και δεν ξέρω σίγουρα. Δεν είναι όμως αυτή η ουσία. Η ουσία είναι η ψευδαίσθηση ασφάλειας που έχει ο φίλος kacey όταν περνάει κάτω από τη γέφυρα της Βούτας με 180, με ένα άλλο αυτοκίνητο με τα ίδια χιλιόμετρα 2 μέτρα μακριά (αν η κόντρα είναι πετυχημένη ). Και μια νησίδα με γκαζόν και δεντράκια να τον χωρίζει από το άλλο ρεύμα (δεν έχει μπαριέρα εκεί, σωστά ?) Και σαμαράκια στο δρόμο. Και κακό φωτισμό. Και ούτω καθ΄ εξής.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Για την κοντρα στην Κηφισιας, (Nass σιγουρα ηταν κοντρα; γιατι πολλοι ειχαν πει τοτε πως το Golf ηταν περαστικο κ δεν ετρεχε κυνηγωντας το Uno), ισως ηταν απο τα ανατριχιαστικοτερα ατυχηματα που εχουν γινει σ αυτον τον δρομο! Δηλ. αν αυτο το εβαζαν σε ταινια του James Bond θα ελεγαν οτι οι σκηνοθετες το παρακαναν!!!
Εχω ακούσει πως ήταν κόντρα, φυσικά δεν ήμουν μπροστά (ευτυχώς! ) και δεν ξέρω σίγουρα. Δεν είναι όμως αυτή η ουσία. Η ουσία είναι η ψευδαίσθηση ασφάλειας που έχει ο φίλος kacey όταν περνάει κάτω από τη γέφυρα της Βούτας με 180, με ένα άλλο αυτοκίνητο με τα ίδια χιλιόμετρα 2 μέτρα μακριά (αν η κόντρα είναι πετυχημένη ). Και μια νησίδα με γκαζόν και δεντράκια να τον χωρίζει από το άλλο ρεύμα (δεν έχει μπαριέρα εκεί, σωστά ?) Και σαμαράκια στο δρόμο. Και κακό φωτισμό. Και ούτω καθ΄ εξής.
Πριν ενα 2βδομαδο περιπου συνεβει αλλο ενα ατυχημα μ εναν ταξιτζη κ ενα Alto! Δεν πιστευω οτι ηταν αποτελεσμα κοντρας αλλα ειναι το σημειο που περνανε με 180 στην κοντρα.
Αν κ πολυ ασχημο το ατυχημα (ελυωσε το κακομοιρο το Suzuki) ευτυχως ο οδηγος του βγηκε ανεπαφος οπως κ ο ταξιτζης.
Η φωτο νομιζω το λεει ολα.http://briefcase.pathfinder.gr/zoom/kjo ... 782/323776
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Ç ðéóôá ðñïóùðéêá äåí ìå óõãêéíåé. Ìðçêá, åêáíá 15-20 ãõñïõò, îåíåñùóá áðï ôçí æùç ìïõ ôçí éäéá ãéáôé ìåôá áðï ôïõò 5 äåí ìïõ åêáíå ðéá åíôõðùóç (åîïéêåéùóç?) êáé åöõãá.
ÖáíôÜæïìáé, ïôé áðå÷èÜíåóáé ôçí Formula1.Áðï üôé êáôáëáâáßíù, áõôü ðïõ åéóðñÜôôåéò áðï ôéò êüíôñåò, åßíáé ç áäñåíáëßíç êáé ç áãùíßá, óôï ôÝëïò ìéá êüíôñáò, íá åßóáé ðéü ãñÞãïñïò áðï ôïí Üëëï.Áðï êåß êáé ðÝñá, äÝí èåò íá îÝñåéò ãéá åëáóôéêÜ,ðéÝóåéò,÷Üñáîç ðïñåßáò,ðþò èá êéíåßóáé ïéêïíïìéêüôåñá, ìå ìåãáëýôåñç áóöÜëåéá êáé ðéü ãñÞãïñá.
Ãéá ôçí êïíôñá óôçí Êçöéóóéáò ìå 'ôçí ãíùóôç ôñáãéêç êáôáëçîç' äåí ãíùñéæù, áõôï ðïõ ãíùñéæù åéíáé ïôé áëëï ç Âïõôá (êáé ìéëáù ãéá áõôïêéíçôá+óå ÁÄÅÉÏ äñïìï) êáé áëëï ç Êçöéóóéáò (ðïõ å÷åé êáé óôñïöåò, êáé ôõöëåò óôñïöåò, êáé êáèåôïõò äñïìïõò êëð êëð.)
ÄçëáäÞ ìáò äçëþíåéò êáôçãïñçìáôéêÜ, ïôé ðïôÝ äÝí óõíÜíôçóåò êÜðïéïí- ðåæü Þ åðï÷ïýìåíï-, üôáí Ýêáíåò êüíôñåò. Åðåéôá ôï äõóôý÷çìá óôçí Êçöéóóßáò Ýãéíå óôçí åõèåßá.ÄÝí õðÞñ÷å êßíçóç óôïí äñüìï.Ãé áõôü ç Alfa Romeo ðÞãáéíå ìå ðåñßðïõ 60 ìÝôñá/äåõôåñüëåðôï.
Ï Üíèñùðïò Þèåëå íá íéþóåé åëåýèåñïò êáé ôåëéêÜ ôá êáôÜöåñå.ÎåðÝñáóå ôá üñéá...Ï÷é äåí èá óõìöùíïõóáìå ìå êáôáó÷åóç êëð ãéáôé ïóï ðåñéóóïôåñç åîïõóéá äéíåéò óôïõò âëá÷ïìðáôóïõò.....Ôïóï ÷åéñïôåñá ôçí ÷ñçóéìïðïéïõí.
Óßãïõñá ïé íôáëéêÝñçäåò ðïõ âãáßíïõí ðáãáíéÜ, èá óõìöùíïýóáí áðüëõôá ìáæß óïõ...Ç ìÞðùò èåùñåßò, ïôé êÜðïéïé ðñÝðåé íá Ý÷ïõí ðåñéóóüôåñá äéêáéþìáôá áðï ôïõò õðüëïéðïõò;
ΟΙ ΚΟΝΤΡΑΚΗΔΕΣ