-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Το 2.0 σε σκίζει από παντού, οπότε...
Αλλά σ'αρέσει...
Βρε και μου αρέσει και αν ήταν και 1.8Τ να δεις πως θα μου άρεσε!
Τώρα θα έρθει ο italakias και θα σου πεί οτι θα σκοτωθείς
Σκέφτεσαι το superchqrging ?Όχι προς το παρόν. Άλλωστε το nc είναι λίγο επίφοβο ακόμα και με τον κόσγουορθ. Πρώτα θα το μάθω όσο μπορώ και μετά βλέπουμε. Φέεεεεεεεττττααααααα!
-
Ο χρήστης xenos έγραψε:
Δεν είναι πιο αργό;
Πιο συγκεκριμένα? Το nc από το nb?
To nc 1.8 από το nbfl 1.8
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Δεν είναι πιο αργό;
Πιο συγκεκριμένα? Το nc από το nb?
To nc 1.8 από το nbfl 1.8
Παρότι θεωρητικά το nb είναι 146 ενώ το nc 126, δε νομίζω ότι είναι πιο αργό. Ας μας πει ένας με nb πόσο ροπή έχει και σε τι στροφές καθώς και το βάρος του.
-
Το ΝΒ1.8 είναι αρκετά κοντά σε επιδόσεις(από στάση) με το δίλιτρο NC. Σε αντίθεση με το 1.8NC που η διαφορά του με το δίλιτρο είναι χαώδης(και στάση και roll). Όταν οδήγησα το ΝΒfl 1.8, μου φάνηκε απλά λίγο ψόφιο χαμηλά
-
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
Το ΝΒ1.8 είναι αρκετά κοντά σε επιδόσεις(από στάση) με το δίλιτρο NC. Σε αντίθεση με το 1.8NC που η διαφορά του με το δίλιτρο είναι χαώδης(και στάση και roll). Όταν οδήγησα το ΝΒfl 1.8, μου φάνηκε απλά λίγο ψόφιο χαμηλάαπλά διαφωνώ.
-
Ο χρήστης xenos έγραψε:
Το ΝΒ1.8 είναι αρκετά κοντά σε επιδόσεις(από στάση) με το δίλιτρο NC. Σε αντίθεση με το 1.8NC που η διαφορά του με το δίλιτρο είναι χαώδης(και στάση και roll). Όταν οδήγησα το ΝΒfl 1.8, μου φάνηκε απλά λίγο ψόφιο χαμηλά
απλά διαφωνώ.
Σε πιο από τα δυο. Γιατί έχουν δοκιμαστεί αυτά που σου γράφω, και δεν είναι υποθέσεις. Και με διαφορετικούς οδηγούς και σε διαφορετικές συνθήκες.
-
To 2.0 nc 0-100 εχει περιπου 7,5 (μπορει και παρακατω)!!! Ρεπριζ αστο...Επαναλαμβανω το 1.8 nc ειναι πιο γρηγορο απο το 1.8 nb. (μαμα παντα).
-
Ο χρήστης xenos έγραψε:
Roll bar παίρνουν και τα ΝΑ/NB/FL και μάλιστα πολύ πιο βαρβάτα
Απο την άλλη δεν ειναι στον στάνταρντ εξοπλισμό, και άρα πρέπει να το αγοράσεις απο εξωτερικο και να το βάλεις η να πάς να στο βάλουν... κάτι σαν το μπλοκέ του 1.8 NCΆλλο τι έχει, άλλο τι παίρνει. Όλα τα παίρνουν όλα τότε.
Δεν είναι ακριβώς έτσι αλλα ΟΚ είναι μια άποψη και αυτή.
-
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
απλά διαφωνώ.
Σε πιο από τα δυο. Γιατί έχουν δοκιμαστεί αυτά που σου γράφω, και δεν είναι υποθέσεις. Και με διαφορετικούς οδηγούς και σε διαφορετικές συνθήκες.
Έχω συγκρίνει το δικό μου με nb. Και πάνω απ όλα τι λένε τα νούμερα? Είναι καλύτερα του ΝΒ? (ροπή/βάρος)
-
Ο χρήστης odyssey έγραψε:
Απο την άλλη δεν ειναι στον στάνταρντ εξοπλισμό, και άρα πρέπει να το αγοράσεις απο εξωτερικο και να το βάλεις η να πάς να στο βάλουν... κάτι σαν το μπλοκέ του 1.8 NCΆλλο τι έχει, άλλο τι παίρνει. Όλα τα παίρνουν όλα τότε.
Με την ίδια λογική και το nc μπορεί να πάρει πολύ καλύτερο Roll bar από το εργοστασιακό του. Το θέμα είναι ότι από το εργοστάσιο υπάρχει ένα Roll bar που προσφέρει ασφάλεια και δέσιμο στο αυτοκίνητο, ενώ στο nb όχι.
-
Ο χρήστης xenos έγραψε:
Με την ίδια λογική και το nc μπορεί να πάρει πολύ καλύτερο Roll bar από το εργοστασιακό του. Το θέμα είναι ότι από το εργοστάσιο υπάρχει ένα Roll bar που προσφέρει ασφάλεια και δέσιμο στο αυτοκίνητο, ενώ στο nb όχι.
Το ΝC δεν μπορεί να πάρει παρα μόνο roll bar του οποίου τα πλακάκια να είναι σε μια 'ευθεία' αν στο δίνω να το καταλάβεις καλά, λόγω του τρόπου που διπλώνει η κουκούλα. Δηλαδή το καλύτερο είναι κάποιο ενισχυμένο αντίγραφο του εργοστασιακού στην καλύτερη (Με περισσότερα πλακάκια/βίδες). Δεν μπορεί να πάρει rollbar με πίσω πλακάκια (στους πίσω θόλους) κάτι που τα ΝΑ/NB μπορούν. Πάντα λοιπόν, στο άτυχο συμβάν μιας τούμπας υπάρχει πιθανότητα να τσακίσει προς τα εμπρός η πίσω.
Επιπλέον επειδή έχω οδηγήσει στοκ 1.8 NC (soft top & RC) και ρολμπαράτο 1.8 NBFL (that would be το δικό μου ) μπορώ να σου πώ οτι η ακαμψία του ΜΚ2.5 με σωστή μπάρα, πλησιάζει αυτή ενός κλειστού αυτοκινήτου, και κατα την αίσθησή μου είναι μεγαλύτερη απο του στοκ ΜΚ3 (το νιώθεις πολύ σε γραμμές τράμ και λοιπές ...ανωμαλίες)
Κατα τα άλλα ως αυτοκίνητα ειναι και τα 2 ικανότατα και γρήγορα. Εγω δεν είχα ποτέ ευκαιρία άμεσης σύγκρισης με ΜΚ3 1.8, αλλα δεν έχω λόγο να αμφισβητήσω τα λεγόμενα των συμφορουμιτών.
Στην τελική για εμένα, τα μιάτα που θα έπρεπε να κοιτάζει κάποιος που θέλει το κάτι παραπάνω ειναι το NBFL sport ή το 2.0 NC. Οποιοδήποτε μιάτα είναι σίγουρα ένα πολύ καλό roadster, αλλα το 1.8 NC μερικές ελλείψεις
-
Το ΝC δεν μπορεί να πάρει παρα μόνο roll bar του οποίου τα πλακάκια να είναι σε μια 'ευθεία' αν στο δίνω να το καταλάβεις καλά, λόγω του τρόπου που διπλώνει η κουκούλα. Δηλαδή το καλύτερο είναι κάποιο ενισχυμένο αντίγραφο του εργοστασιακού στην καλύτερη (Με περισσότερα πλακάκια/βίδες). Δεν μπορεί να πάρει rollbar με πίσω πλακάκια (στους πίσω θόλους) κάτι που τα ΝΑ/NB μπορούν. Πάντα λοιπόν, στο άτυχο συμβάν μιας τούμπας υπάρχει πιθανότητα να τσακίσει προς τα εμπρός η πίσω.
Eννοείς ότι το ρολμπαρ δεν έχει 'πόδια' που να πιάνουν πίσω χαμηλά αν κατάλαβα καλά?
(ή κάτι σαν αυτό: φωτό!)
-
Δεν είμαι 100% σίγουρος αλλά αυτό πρέπει να είναι nc:
-
Ναι NC ειναι! Φοβερό πλαίσιο!!! Απλά έχει αυτό το μείον για εμένα...
-
Νομίζω ότι όποιος δε γνωρίζει από Miata (όπως εμείς) και καταφύγει σε αυτό το θέμα για να λύσει κάποιες απορίες, μάλλον θα μπερδευτεί παρά θα βοηθηθεί. Για να τα βάλουμε λοιπόν σε μια σειρά:
-
Το NC παρέχει καλύτερη παθητική ασφάλεια από το ΝΒ και έχει roll-bar από το εργοστάσιο. Αν κάποιος με ΝΒ επιθυμεί να βάλει roll-bar, τότε μπορεί να βάλει κάτι πολύ ασφαλέστερο από το εργοστασιακό του NC αλλά και after-market του NC, για τον απλό λόγο που ανέφερε ο Γιώργος-Οδυσσέας.
-
Παρά τους 20 ίππους που διαφέρουν τα 1.8 ΜΧ, ουσιαστικά είναι ισάξια σε επιδόσεις. Οι περισσότερες μετρήσεις από τα περιοδικά, αλλά και φιλικά ανοίγματα μεταξύ Miata (για χάρη της επιστήμης, σας το ορκίζομαι ) έχουν δείξει ότι τα αυτοκίνητα είναι το ίδιο γρήγορα. Ίσως το εξατάχυτο ΝΒ Sporty είναι λίγο μπροστά από το NC, αλλά τίποτα τραγικό (me vs Liakos ).
Όταν είχα οδηγήσει το NC, η αίσθηση που είχα ήταν ότι υπερέχει σε ελαστικότητα χαμηλά, αλλά στερείται της σπιρτάδας του ΝΒ πάνω από τις 5000 σαλ. Μπορεί να κάνω και λάθος βέβαια, αλλά το σημαντικό είναι ότι δεν υπάρχει ουσιαστική διαφορά. -
Κάποια θέματα αξιοπιστίας με κινητήρες NC (ειδικά στα πρώτα χρόνια της εισαγωγής του 2005-2006) μας έκαναν να θεωρήσουμε ότι το άτρωτο-ακλόνητο των κινητήρων των προηγούμενων Miata έχει πληγεί κάπως. Δε νομίζω όμως ότι είναι σε χειρότερο επίπεδο από τους υπόλοιπους κινητήρες που μπορεί να αγοράσει κανείς σε καινούριο αυτοκίνητο. Ίσως να έχουμε καλομάθει τόσα χρόνια με την ιαπωνική αξιοπιστία (βλέπε 134Κ χλμ και άπειρες πίστες κι ούτε κιχ... ), αλλά πλέον δύσκολα βρίσκεις τόσο αλεξίσφαιρο αυτοκίνητο. Μην το φοβάστε πάντως το μοτεράκι των NC, απλά μην περιμένετε να ανέχεται τα πάντα...
-
Με εργοστασιακή ανάρτηση, το NC δεν είναι πιο φιλικό στο όριο από το ΝΒ. Είναι πιο μαλακό και γέρνει περισσότερο, έχει περισσότερες πλεύσεις, αλλά με τη σωστή επιλογή αμορτισέρ-ελατηρίων-αντιστρεπτικών, όλα διορθώνονται. Όχι όμως και φιλικότερο από το ΝΒ... Προσωπική γνώμη (και της συντριπτικής πλειοψηφίας των δημοσιογράφων σε Αγγλία κι Ιαπωνία).
-
Όπως τα βλέπω εγώ, το καλύτερο αυτοκίνητο είναι το NC, το καλύτερο Miata είναι το ΝΒ. Είναι θέμα προσωπικών προτιμήσεων (σε συνδυασμό πάντα με την παλαιότητα των ΝΒ, αλλά και τις χαμηλότερες τιμές).
-
-
Σε μια πρόταση δηλαδη: αν αγοράζεις τώρα, η 1η επιλογή ειναι αναμφισβήτητα 2.0NC, η αμέσως επόμενη όμως ειναι το θέμα, και κρίνοντας και απο λόγο τιμής/απόδοση, προσωπικά θα ψήφιζα 1.8 NBFL
-
Σε μια πρόταση δηλαδη: αν αγοράζεις τώρα, η 1η επιλογή ειναι αναμφισβήτητα 2.0NC, η αμέσως επόμενη όμως ειναι το θέμα, και κρίνοντας και απο λόγο τιμής/απόδοση, προσωπικά θα ψήφιζα 1.8 NBFL+οο
-
Εξαρτάται τι κριτήρια έχει ο καθένας. Αν είναι καθαρά οδηγικοκεντρικά, τότε θεωρώ ότι το 1.8 NBFL είναι το καλύτερο, ακόμα κι από το δίλιτρο NC. Και σου μένουν και ρέστα για βελτιώσεις/πίστες/σουβλάκια/ελεημοσύνη.
Αν θες ένα roadster για να απολαμβάνεις οδήγηση και δεν είχε ποτέ προηγουμένως κάτι παρόμοιο, τότε γιατί να μην προτιμήσεις ένα NC 1.8 από το αντίστοιχου κυβισμού NBFL; Ίσως μάλιστα να βρεις και κάποια που είχαν εισαχθεί από τη Γερμανία, τα οποία είχαν κι ESP (το οποίο δεν ερχόταν ούτε σαν έξτρα στα *ελληνικά *1.. Άσχημα είναι; Έχεις ένα πιο καινούριο, πιο γερό, πιο ήσυχο αυτοκίνητο, με πιο άνετη ανάρτηση κι όταν δεις ότι δε σε καλύπτει, μια ανάρτηση κι ένα μπλοκέ μπορούν να αγριέψουν τον χαρακτήρα του.
Αν πάλι έχεις ένα ποσό (20 για παράδειγμα) και θες το απόλυτο/ταχύτερο/απολαυστικότερο Miata κι έχεις όρεξη και χρόνο, αγοράζεις ένα πρώτης γενιάς κι αρχίζουν τα τουρμπίσματα και τα δισκάτα διαφορικά.
Είναι θέμα προτεραιοτήτων... -
Η 'βελτίωση', δε σημαίνει ότι το αμάξι θα γίνει απαραίτητα και κάλύτερο. Έχω δει τουρμπισμένο ΝΒ, και κάθε άλλο παρά μιάτα είναι... Είναι πιο γρήγορο, αλλά δεν είναι μιάτα.
Θέλει άλλο τρόπο οδήγησης. -
Ο χρήστης dimsabas έγραψε:
Εξαρτάται τι κριτήρια έχει ο καθένας. Αν είναι καθαρά οδηγικοκεντρικά, τότε θεωρώ ότι το 1.8 NBFL είναι το καλύτεροΤρανη αποδειξη αυτου,οσοι εχουμε (και δεν γνωριζω κανεναν αλλον) NBFL 1.8 δεν το αντικαταστησαμε με το ικανοτατο NC2.0.
Περιμενουμε το ND...
Mazda MX-5