-
Κάθε άνθρωπος εκτιμά διαφορετικά χαρακτηριστικά σε κάθε αυτοκίνητο ή οδηγάει διαφορετικά (είτε είναι θέμα στυλ είτε είναι θέμα μικρής ή μεγάλης εμπειράις). Έτσι τελικά άλλο αυτοκίνητο ταιριάζει στον καθένα και είναι ωραίο να βρίσκει κανείς αυτό που του ταιριάζει και να είναι όλοι ευχαριστημένοι..... Αλίμονο αν το ίδιο αυτοκίνητο έκανε για όλους!
-
Και ομως onyx!, για εμενα προσωπικα που ενδιαφερομαι για την αισθηση και το handling σε ενα αυτοκινητο και εφοσον ενα MX5 ειναι μεσα στις οικονομικες μου δυνατοτητες, ειναι λογικο να προσπαθω να το κρινω με αυστηρα κριτηρια που αφορουν κυριως τα δυο παραπανω στοιχεια!
Σε καμια περιπτωση δεν συγκρινω τα δυο αυτοκινητα σε ολα τους τα χαρακτηριστηκα, θα ηταν λαθος αλλωστε...δεν με ενδιαφερει το αν ειναι cabrio ας πουμε η' αν εχει καλυτερη εμφανιση το MX5, που πραγματι ειναι πιο ομορφο και τραβαει τα βλεμματα περισσοτερο απο το ταπεινο 106! Δεν ειμαι ουτε ποδοσφαιριστης ουτε κομμωτρια αλλωστε...
Γενικα ενδιαφερομαι για οδηγηση στο βουνο - επαρχιακο δικτυο αλλα και για μερικα track days μεσα στον χρονο...ενδιαφερομαι για ενα αυτοκινητο που να μου δινει αισθηση, να ειναι οδηγοκεντρικο και να ξερω ανα πασα στιγμη που βρισκονται οι ροδες του...σε αυτα τα στοιχεια που ΕΓΩ ζηταω, απλα εκρινα λιγο καλυτερο το 106...εκει που υστερει το γαλλακι ειναι πραγματικα το fun κομματι που λογο 'λαθος' κινησης δεν προσφερει τα ιδια με το MX5...
Μην παρεξηγητε λοιπον αυτα που λεω και μην εχετε την αισθηση οτι παω να το βγαλω σκαρτο το αυτοκινητο...απλα δεν ειναι ετσι τα πραγματα! Διαλογο θελω...και οχι ασχετα σχολια τυπου skye, ειναι προτιμοτερο να γραψουμε τις εμπειριες μας παρα να χλεβαζουμε τον συνομιλητη μας .
φιλικα παντα...Στρατος.
Υ.Γ: Αναφερομενος στο σχολιο του dimsabas, ειναι πολυ φυσιολογικο κατοχοι μικρων GTi να πηγαινουν προς αυτη τη κατευθυνση γιατι πιστευω οτι οποιοσδηποτε θελει να εξελιχθει σαν οδηγος πρεπει να ερθει σε επαφη με πισωκινητο αυτοκινητο...και το MX5 ειναι οντως οδηγοκεντρικο, εχει πολυ καλο handling, ειναι σχετικα φθηνο και μπορει να σε βαλει στο τριπακι της πισω κινησης με σχετικη ασφαλεια...μπορει να σε διδαξει... και για να ειμαι ειλικρινης νομιζω οτι ειναι πολυ καλη επιλογη μετα απο ενα μικρο GTi η αγορα του...εκτος αν πας για κατι πιο extreme οπως ενα Speedster η' ενα Elise....εεεεεε Νικο!?
-
Πολύ καλά κάνεις και συγκρίνεις αυτά που εσένα σε ενδιαφέρουν. Και ακριβώς αυτή είναι η άποψη που υποστηρίζω και υπερασπίζομαι.
Αυτό όμως που εσύ εννοείς σαν αίσθηση και handling μπορεί κάποιος άλλος να το λέει αλλιώς ή να εννοεί άλλα πράματα ή απλά να τα αντιλαμβάνεται διαφορετικά. Περιλαμβάνονται πάρα πολύ μικρότερα πράματα στις αρκετά γενικές αυτές έννοιες. Ο καθένας το θέλει αλλιώς το κάθε μικρό πράμα... Πχ την ακρίβεια πχ του 106 μπορεί ένας άλλος να τη θεωρήσει νευρικότητα κοκ. Είναι και θέμα ευαισθησίας χεριού προηγούμενης εμπειρίας κλπ. Πχ φίλος μου που έχει την Μ5, κατεξοχήν σπορτίφ προσανατολισμού οδήγησε την κοινή 116ι και του φάνηκε όπως ήταν αναμενόμενο πολύ αργή αλλά όπως δεν ήταν αναμενόμενο το τιμόνι της πολύ απότομο και νευρικό.... -
Πραγματι οι οροι handling & feeling ειναι υποκειμενικοι και το ανεφερα και σε προηγουμενο ποστ...ουσιαστηκα λοιπον λεμε τα ιδια πραγματα...Βλεπεις δεν ηθελα να παρεξηγηθω απο τους υπολοιπους χρηστες και πιστευω οτι γενικα δεν εχω δειξει δειγματα απολυτης συμπεριφορας...
Συνηθως για να εκφρασω την γνωμη μου στηριζομαι σε προσωπικες εμπειριες περισσοτερο και οχι μονο στο οτι εχω διαβασει...
Οσον αφορα την σειρα 1 ειναι λογικο να εχει πιο νευρικη αισθηση απο την Μ5 εφοσον οι διαστασεις της αλλα και το βαρος της ειναι σαφως μικροτερες...παντως καταλαβαινω απολυτα τι θελεις να πεις...
-
Ο χρήστης VW16v έγραψε:
Μην παρεξηγητε λοιπον αυτα που λεω και μην εχετε την αισθηση οτι παω να το βγαλω σκαρτο το αυτοκινητο...απλα δεν ειναι ετσι τα πραγματα! Διαλογο θελω...και οχι ασχετα σχολια τυπου skye, ειναι προτιμοτερο να γραψουμε τις εμπειριες μας παρα να χλεβαζουμε τον συνομιλητη μας .
Παιχταρά μου κανένα δε χλευάζω
Απλά μέσω της υπερβολής ήθελα να δείξω πόσο άτοπη είναι αυτή η σύγκριση, γιατί είναι δύο τελείως διαφορετικά πράγματα. Ίσως αντέδρασα λίγο απότομα γιατί αυτή τη συζήτηση την έχω φάει με το κουτάλι, και στο μιατα κλαμπ υπήρχε αντίστοιχο τοπικ στο οποίο καράφλιασα, και γενικά με έχει κουράσει αρκετά αυτή η κουβέντα. Συγνώμη γι'αυτό, έχεις δίκιο.
Έχω εμπειρίες και από τα δύο αυτοκίνητα, σαν κάτοχος miata, και έχω οδηγήσει αρκετά (εώς πολύ) rallye για να βγάλω τα συμπεράσματά μου.
Και λέω απλά, καμία σχέση. Το γαλλάκι στο γκάζι δεν πιάνεται. Απλά. Δηλαδή τα 1.8 μιατα είναι λίγο πιο αργά απο ραλί. Για 1.6 δεν το συζητάμε.. Δίλιτρο nc δεν έχω οδηγήσει (ούτε nc 1.8, αλλά το 1.8 σίγουρα θα είναι πιο αργό). Aπό 'κει και πέρα, όλα τ'αλλα είναι μη συγκρίσιμα.
Μιλάμε για ένα ανοιχτό αυτοκίνητο με πίσω κίνηση και για ένα σουπερ μινι που με ένα roll cage κ λάστιχα το χώνεις σε αγώνες ξερω'γω. Άρα; Καμία σχέση. Και τα δύο θα τα ευχαριστηθείς εγγυημένα. Και με τα δύο μπορεί να την πάθεις αν το παρακάνεις, το Πεζο μάλιστα επειδή ανεβάζει ταχύτητες για πλάκα μπορεί να την πάθεις και ... άσχημα. Το μιατα στην ευθεία που το ραλι θα σπινιάρει θα πηγαίνεις με το πλάι, και στις στροφές ίσως πας πιο αργά, αλλά μάλλον πιο διασκεδαστικά, αν έχεις όρεξη για παιχνίδι. Το ραλι είναι πιο χρήσιμο, πιο άνετο και πιο πρακτικό (εκτός αν το'χεις κάνει σαν τον καρνάβαλο), και θα πηγαίνεις μάλλον πιο γρήγορα. Το ωραίο είναι σχετικό. Πάντως κανένα από τα δυο δεν είναι άσχημο. Είναι και τα δύο απλά και ελεφριά. Το Πεζό ενδέχεται να βγάλει περισσότερα προβλήματα, αν προσέχεις λιγάκι την κουκούλα. Το μιατα είναι πιο 'ειδικό' αυτοκίνητο, και σε προδιαθέτει καλύτερα να το πας γρήγορα και σου φτιάχνει τη διάθεση όλες τις ώρες, είτε με την αίσθηση, είτε με την κουκούλα κατεβασμένη και την εμφάνιση. Η ακαμψία δεν με ικανοποιεί σε κανένα από τα δύο. Και με τα δύο μπορεί να έχεις άσχημη αντιμετώπιση στην Ελλάδα, λόγω κόμπλεξ, για διαφορετικούς λόγους.
Αυτά προς το παρόν. Αν σκεφτώ άλλα θα γράψω. -
Συμφωνω μαζι σου σε ολα τα παραπανω και ετσι οπως το θετεις, ναι πραγματικα δεν εχουν κοινο παρανομαστη τα αυτοκινητα...γι'αυτο και εγω δεν προσπαθησα να βρω πιο απ'τα δυο ειναι καλυτερο γενικοτερα (αφου δεν μπορουν να συγκριθουν) και αναφερθηκα μονο σε συγκεκριμενο κομματι, το οποιο ειναι κοινο αλλωστε σε ολα τα αυτοκινητα...
Παρεξηγηση δεν υπαρχει φυσικα απ'την στιγμη που υπα5ρχει διαλογος και φυσικα το θεμα εχει ληξει...
Με αυτα που γραφτηκαν πιστευω οτι τελικα η αισθηση που εχω απ'το MX5, δεν απεχει και πολυ απ'την εντυπωση ολων τελικα, που ουσιαστηκα θετει το Mazda ως ενα πολυ καλο roadster και αρκετα καλο value for money, ειδικα για καποιον που ενδιαφερεται και για κατι παραπανω απ'τις βολτες στην παραλιακη η' το ρολαρισμα με ανοιχτη την κουκουλα στην επαρχια - καλα και αυτα αλλα δεν φτανουν-.
Πραγματι και τα δυο αυτοκινητα ειναι παρεξηγημενα απο πολλους στην Ελλαδα η' μαλλον θα ελεγα παρεξηγουν τους ιδιοκτητες τους...ειναι φυσικο, διοτι δεν κανουμε ολοι την ιδια χρηση και προσωπικα στεναχωριεμαι οταν ενα αυτοκινητο δεν το οδηγουν οπως του αρμοζει...για το MX5 συγκεκριμενα...υπο γωνια...
-
Σαν κατοχος ενος μιατα πρωτης γενιας και ενος 106 αγωνηστικου (βλ αγγελιες ) μπορω να πω πως ενω πιστευα οτι το μιατακι ειναι το alter-ego του 106, δεν ειναι ακριβως ετσι τα πραγματα.Μετα το 106 πιστευα οτι με το μιατα θ'αγιασω, θα ηρεμησω θα αρχισω να απολαμβανω νορμαλ βολτες, τοπια και θα σταματησω να ειμαι στριβω δεν στριβω. Ναι τον πρωτο καιρο ειχα παθει σοκ το ειχα ερωτευτει και εκανα πανω απο 10.000 χλμ σε 2 μηνες (καλοκαιρι)
αλλα οσο το μαθαινα και ενω to feeling του ειναι εκπληκτικο και καλυτερο απο το 106 to ability του περιοριζεται.Λιγο τα φρενα λιγο το μοτερ σε αφηνει με μια γλυκοξινη γευση.Ναι ειναι το καλυτερο καθημερινο αυτοκινητο παιχνιδι αλλα οσοι νομιζουν (μαζι και εγω) οτι θα γλυστραει παντου και παντα σαν Μ3 γρηγορα απογοητευοντε.Το μοτερακι του ξεθημαινει και πολλες φορες σε αφηνει εκτεθημενο (δεν μιλαω για 2ερες) απο την αλλη βεβαια του τα σηγχωρεις ολα γιατι οταν εισαι στρεσαρισμενος ανοιγεις την κουκουλιτσα του βαζεις σκουφο και κασκολ και εισαι αλλου.Το 106 ειναι ενα πιστολι και ολη την ωρα εισαι στην πριζα ιδρωνεις καρδιοκτυπας σε ανταμοιβει αλλα μπορει και να σε τιμωρησει.Δεν σε παιρνει απο το χερακι οπως κανει το μιατακι που σου λεει οτι και να κανεις δεν θα σου κανω κακο. Σαν οδηγηκη εξελιξη χρειαζονται και τα 2 απλα κατα την γνωμη μου πρεπει να προηγηθει το μιατα του 106 γιατι αλλιως παντα θα σου λειπει η δυναμη (αρε κομπρεσορα).
Ειναι σαν να λες. Pink Floyd ή Led Zepellin -
Ναι αλλά μην ξεχνάς ότι από τη μία αναφέρεσαι στο παλιό ΜΧ πρώτης γενιάς και από την άλλη σε ένα αγωνιστικό 106, που χρησιμοποιούσες σαν καθημερινό αυτοκίνητο. Για να συγκρίνεις ένα μαμά Sporty 2-3 ετών με ένα μαμά Rallye αντίστοιχης ηλικίας . Το ξέρω ότι δεν κοστίζουν τα ίδια χρήματα, αλλά εδώ η σύγκριση αφορά την οδήγηση. Και μπορεί το ΜΧ να μη γλιστράει παντού όπως μια Μ3, αλλά δεν απέχει και πάρα πολύ, στους εξαίσιους ελληνικούς δρόμους μας. Τέλος πάντων, με τι ασχολούμαστε νυχτιάτικα αντί να πάμε για ύπνο...
-
Ο χρήστης dimsabas έγραψε:
Ναι αλλά μην ξεχνάς ότι από τη μία αναφέρεσαι στο παλιό ΜΧ πρώτης γενιάς και από την άλλη σε ένα αγωνιστικό 106, που χρησιμοποιούσες σαν καθημερινό αυτοκίνητο. Για να συγκρίνεις ένα μαμά Sporty 2-3 ετών με ένα μαμά Rallye αντίστοιχης ηλικίας . Το ξέρω ότι δεν κοστίζουν τα ίδια χρήματα, αλλά εδώ η σύγκριση αφορά την οδήγηση. Και μπορεί το ΜΧ να μη γλιστράει παντού όπως μια Μ3, αλλά δεν απέχει και πάρα πολύ, στους εξαίσιους ελληνικούς δρόμους μας. Τέλος πάντων, με τι ασχολούμαστε νυχτιάτικα αντί να πάμε για ύπνο...Ωπα ώπα, dimsaba, κάτσε μην κοιμάσαι ακόμα! Έχω απορία: Είμαι παντελώς άσχετος από mx-5, αλλά εγώ είδα το club πριν μερικούς μήνες να παίρνουν ένας-ένας τη στροφή από Τσιμισκή σε Εθνικής Αμύνης (μια απλή ορθή γωνία με αρκετό πλάτος), ο καθένας με πλαγιολίσθηση, με το ζόρι 20 km/h και χωρίς χειρόφρενο! Σε ελληνικούς δρόμους (πόλη και τους κλασικούς επαρχιακούς, όπως και εισόδους-εξόδους οδών ταχείας που παραδοσιακά είναι γυαλί) δεν γλιστράει παντού; Απάντησέ μου, master (ή Mazder καλύτερα!)...
-
Και μπορεί το ΜΧ να μη γλιστράει παντού όπως μια Μ3, αλλά δεν απέχει και πάρα πολύ, στους εξαίσιους ελληνικούς δρόμους μας.
Νομιζω υπερβαλεις λιιιιιιιγο. Επισης δεν καταλαβαινω πια η διαφορα πρωτης γενιας με ενα μετεγενεστερο 1.6 που ουτε μπλοκε εχει ειναι λιγο πιο αδυναμο
και ειναι και πιο βαρυ. Οσον αφορα τις ηλικιες πες οτι συγκρινω μοντελο 93 με 96 (1.3) και οχι μοντελα 2000+. Εχεις ενα δικιο μονο στο οτι μιλησα για αγωνιστηκο αλλα και παλυ πιστεψε με ενα νορμαλ 106 ειναι πιο υπουλο ενω το αγωνιστηκο ειναι πιο αποτομο οταν ξεκολλησει (προσωπικη γνωμη).Οπως θα ειδες μιλωντας για το feeling το μιατα ειπα οτι ειναι πολυ ανωτερο απο το 106 γιατι αλλο ειναι να εχεις κατανομη βαρους 50-50 με τελεια αρχιτεκτονικη αναρτησης και αλλο πισω να ειναι φτερο στον ανεμο
Αν εχεις καταφερει power slides με πολλα χλμ με μιατα 1.6 χωρις μπλοκε και χωρις να ξεμενεις απο δυναμη τοτε respect (χωρις ιχνος ειρωνιας)funkyrevered νομιζω οτι ξεκινας πολεμο χεχε
δεν ειναι ετσι γιατι εχω δει μιατα του club (το αυτοκολλητο δηλαδη) να κανει εντελως γεια σου πραγματα με ΑΨΟΓΟ κοντρολ ( τα παιδια δεν τα ξερω ουτε μελος ειμαι οκ) και ναι σε ολα αυτα τα σημεια που ανεφερες γλυστραει αλλα ως εκει. οχι οτι θα βγω απο μια μετρια στο βουνο θα πατησω γκαζι και θα γυρισει.Πιο πιθανο ειναι να δω Πακιστανο προεδρο στην Αγγλια παρα αυτο.
Υ.Γ1 οταν λεω powerslide δεν εννοω γυρναει παταω συμπλεκτη και αλλα τετοια
Υ.Γ2 Οταν βρεχει ναι τοτε νιωθω οτι ειναι Μ3 μπααααααα kanto RS500[/quote] -
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Ωπα ώπα, dimsaba, κάτσε μην κοιμάσαι ακόμα! Έχω απορία: Είμαι παντελώς άσχετος από mx-5, αλλά εγώ είδα το club πριν μερικούς μήνες να παίρνουν ένας-ένας τη στροφή από Τσιμισκή σε Εθνικής Αμύνης (μια απλή ορθή γωνία με αρκετό πλάτος), ο καθένας με πλαγιολίσθηση, με το ζόρι 20 km/h και χωρίς χειρόφρενο! Σε ελληνικούς δρόμους (πόλη και τους κλασικούς επαρχιακούς, όπως και εισόδους-εξόδους οδών ταχείας που παραδοσιακά είναι γυαλί) δεν γλιστράει παντού; Απάντησέ μου, master (ή Mazder καλύτερα!)...Και πάλι αδυνατό να σου απαντήσω γιατί τώρα... κοιμάμαι όρθιος .
-
Ο χρήστης reddragon έγραψε:
Νομιζω υπερβαλεις λιιιιιιιγο. Επισης δεν καταλαβαινω πια η διαφορα πρωτης γενιας με ενα μετεγενεστερο 1.6 που ουτε μπλοκε εχει ειναι λιγο πιο αδυναμο
και ειναι και πιο βαρυ. Οσον αφορα τις ηλικιες πες οτι συγκρινω μοντελο 93 με 96 (1.3) και οχι μοντελα 2000+. Εχεις ενα δικιο μονο στο οτι μιλησα για αγωνιστηκο αλλα και παλυ πιστεψε με ενα νορμαλ 106 ειναι πιο υπουλο ενω το αγωνιστηκο ειναι πιο αποτομο οταν ξεκολλησει (προσωπικη γνωμη).Οπως θα ειδες μιλωντας για το feeling το μιατα ειπα οτι ειναι πολυ ανωτερο απο το 106 γιατι αλλο ειναι να εχεις κατανομη βαρους 50-50 με τελεια αρχιτεκτονικη αναρτησης και αλλο πισω να ειναι φτερο στον ανεμο
Αν εχεις καταφερει power slides με πολλα χλμ με μιατα 1.6 χωρις μπλοκε και χωρις να ξεμενεις απο δυναμη τοτε respect (χωρις ιχνος ειρωνιας)funkyrevered νομιζω οτι ξεκινας πολεμο χεχε
δεν ειναι ετσι γιατι εχω δει μιατα του club (το αυτοκολλητο δηλαδη) να κανει εντελως γεια σου πραγματα με ΑΨΟΓΟ κοντρολ ( τα παιδια δεν τα ξερω ουτε μελος ειμαι οκ) και ναι σε ολα αυτα τα σημεια που ανεφερες γλυστραει αλλα ως εκει. οχι οτι θα βγω απο μια μετρια στο βουνο θα πατησω γκαζι και θα γυρισει.Πιο πιθανο ειναι να δω Πακιστανο προεδρο στην Αγγλια παρα αυτο.
Υ.Γ1 οταν λεω powerslide δεν εννοω γυρναει παταω συμπλεκτη και αλλα τετοια
Υ.Γ2 Οταν βρεχει ναι τοτε νιωθω οτι ειναι Μ3 μπααααααα kanto RS500[/quote]
Σαν καλά να τα λες. Θεωρώ το Μκ1 καλύτερο οδηγικά από το Μκ2 1.6, που ούτε μπλοκέ είχε, ούτε τόσο επικοινωνιακό τιμόνι. Άσε που είναι και λίγο πιο αργό. Για αυτό ακριβώς το λόγο αναφέρομαι σε Sporty, δηλαδή στην 1.8 έκδοση, με το 6άρι, το μπλοκέ και τα Bilstein. Αγωνιστικό 106 δεν έχω οδηγήσει, παρά μόνο μαμά και βελτιωμένο δρόμου.
Επειδή κάπου μπορεί να παρεξηγήθηκα, θέλω να διασαφηνίσω ότι σέβομαι απόλυτα το Rallye, μου αρέσει πολύ σαν αυτοκίνητο, μικρότερος ήθελα να αγοράσω ένα, αλλά... έχοντας γευτεί τις χαρές της πίσω κίνησης, δε θα την αντάλλασα ακόμα και με το καλύτερο προσθιοκίνητο του κόσμου. Ίσως επειδή ταιριάζει περισσότερο στο οδηγικό μου στυλ. Δε με ενδιαφέρει να πηγαίνω τάπα στα βουνά, ούτε να ξεζουμίζω το μοτέρ από το πρωί μέχρι το βράδυ. Προτιμώ το παιχνίδι ΠΑΝΤΟΥ. Με το ΜΧ μπορείς κυριολεκτικά να πας για τσιγάρα και να το γυρίσεις κάμποσες φορές (όχι εγώ, άλλωστε δεν καπνίζω ). Και δεν είσαι εσύ που τα κάνεις, είναι το αυτοκίνητο. Αν έχεις άπλα, λίγη άγνοια κινδύνου, τα κάνεις όλα αυτά και σε μεγαλύτερες ταχύτητες. Ή αλλιώς πας στα Μέγαρα κι έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.
Από εκεί και πέρα, όπως υπάρχουν τύποι με 106 που στα λόγια σκίζουν τον Panizzi και στην πράξη δεν μπορούν να κάνουν τίποτα, υπάρχουν και τύποι που γράφουν στο ΜΧ5 Club και νομίζεις ότι είναι μέγιστοι drifters και όταν τους συναντήσεις, βάζεις τα γέλια. Το πώς το πάει ο καθένας δεν πρέπει να χαρακτηρίζει τις ικανότητες του αυτοκινήτου, αλλά τις δικιές του.
ΥΓ. Δε νομίζω ότι ο funkyreverend είναι εριστικός, μάλλον αστειευόταν. Άλλωστε τα έχουμε πολλάκις σε αυτό το forum .
ΥΓ2. Το βασίλειό μου (το ποιο;) για μια Μ3... -
Δεν πιστεψα οτι θα ξεκινησει πολεμος, αστειευομουνα ωρε, εξαλου μεγαλα παιδια ειμαστε .Ομολογω 1.8 δεν εχω οδηγησει και πολυ θα το ηθελα αν μου πεις οτι η διαφορα ειναι τοσο μεγαλη τοτε οπως λεει και ο Θεοφραστου
Θαααα το σκεφτωω σοβαραα
Για καθημερινο σου ειπα οτι ειναι οτι καλυτερο,πας για τσιγαρα και καταληγεις Μερκουρη η ακομα και στο τμημα (μου ετυχε το καλοκαιρι)
τωρα για την αγνοια κινδυνου δεν θελει κοπο θελει τροπο
Πολυ σωστα τα λες. Με τα forum ξαφνικα σε ολους μας, μακρυνανε τα χερια μας, τα μπαλακια μας αποκτησανε αλλο βαρος κτλπθες να βαλω και εγω το δικο μου βασιλειο και κανα 2 φιλοι μου μπας και το παρουμε το τιμημενο (το Μ3)
-
Το 1.6 όντως έχει πολύ μεγάλη διαφορά από το 1.8 (ειδικά το Sporty με το 6άρι, τα μεγαλύτερα φρένα, τα Bilstein, τα έξτρα δεσίματα, την μπάρα θόλων...). Άκου και κάποιον που μετά το 1.6 του 1990, πούλησε όπως-όπως το ΜΧ5 1.6 Μκ2 για να πάρει 1.8. Η μέρα με τη νύχτα σε όλους τους τομείς. Μέχρι και στην αίσθηση του τιμονιού.
Όσο για τον πόλεμο, οι διαφορές λύνονται με μονομαχία στα... Μέγαρα , άντε και σε κάποια παρακείμενη ταβέρνα.
Συνεταιρικό βασίλειο; Μα τότε αυτό είναι ολιγαρχία . Άσε γιατί θα σφαχτούμε μεταξύ μας στο τέλος. -
Λοιπον, βρηκα λυση στο προβλημα μας!!
Αγοραζουμε ενα MX5 1.8, το καλο, και το εχουμε για καθημερινο αυτοκινητο, παιχνιδια κτλ. Αγοραζουμε και ενα 106, το οποιο το βελτιωνουμε και το κανουμε καταλληλο για πιστα γιατι οχι και κανενα rally στην κατηγορια Ν...
Καλο εεεεε? Εναντι αυτων των δυο, περνουμε ενα Lotus Elise και εχουμε happy end στην αναζητηση μας...
-
Ο χρήστης VW16v έγραψε:
Καλο εεεεε? Εναντι αυτων των δυο, περνουμε ενα Lotus Elise και εχουμε happy end στην αναζητηση μας...
Mακάρι να μπορούσαμε
-
Όχι παιδιά, δεν αστειευόμουν! Αλήθεια τους είδα έναν-έναν να γυρνάνε με control σαν του Ronaldinho στη διαφήμιση και έπαθα σοκ! Σημείωση: Τα αυτοκίνητα πλαγιολίσθαιναν και καλά-καλά δεν άλλαζε ο ήχος της μηχανής (από συμπλεκτάρισμα). Και δεν νομίζω να πατινάρανε όλα 80%!
Από εκείνη τη στιγμή και μετά, έβαλα πολύ ψηλά στις προτεραιότητες να με πάει κάποιος τεχνίτης βόλτα με MX-5 να δω τι κάνει και από μέσα. Ποιος θα οριστεί εθελοντής;
-
μπές στο κλάμπ και ζήτα απο τα παιδιά να δείς για πότε θα πάς πάντες.
Λόγο ψάχνουν για τέτοια, χάρη τους κάνειςΕιδικά οι Σαλονικιοί εχουν βάλει σχεδόν όλοι Τόρσεν διαφορικό
-
Κατέβα εσύ στα Μέγαρα όταν θα ξαναπάμε για λιώσιμο και η βόλτα είναι εξασφαλισμένο .
-
Ο χρήστης dimsabas έγραψε:
Κατέβα εσύ στα Μέγαρα όταν θα ξαναπάμε για λιώσιμο και η βόλτα είναι εξασφαλισμένο .Aν είναι να μου ξαναλαβώσουν το Leon μέσα στο Levendis Autogrill (μη χέσω, εσύ θα τα ξέρεις καλύτερα ), η βόλτα με το MX-5 θα μου βγει λίγο ακριβή, γύρω στα 400 Ευρώ μόνο τα βαψίματα, χώρια τα ανταλλακτικά!
Αν κατέβω Αθήνα όμως, μη νομίζεις ότι θα μου γλιτώσεις!
Διαφορικά ακούω και ανάβω...βρε λες να πάω να παρακαλάω για βόλτα;
Mazda MX-5