-
Όλα όσα λέτε είναι σωστά και δε νομίζω ότι ο Skye το είπε με αυτό τον τρόπο. Απλά εννοούσε ότι ίσως σου ταίριαζε καλύτερα και το είπε για το δικό σου καλό, όχι όπως μάλλον ακούστηκε. Τέσπα, το MR2 είναι ένα εξαιρετικά αξιόλογο αυτοκίνητο και νομίζω ότι υπερέχει πολύ του Miata σε θέμα αίσθησης, όταν κινείσαι με γραμμές και σε επιδόσεις. Στα υπόλοιπα όμως είναι λίγο πίσω. Απτά.
-
1000
-
Τώρα που φτιάχνει ο καιρός, όλα τα ανοιχτά τσιμπούν λίγο στις τιμές τους. Το ίδιο (+1Κ) συμβαίνει και με τα μεταχειρισμένα.
-
Ολα ειναι ενας μυθος....και ενα MR2 κανει για drift και ενα ΜΧ5 κανει για γραμμες....απλα πρεπει να πεσουν στα σωστα χερια!!
-
Ο χρήστης paradisos9 έγραψε:
Ολα ειναι ενας μυθος....και ενα MR2 κανει για drift και ενα ΜΧ5 κανει για γραμμες....απλα πρεπει να πεσουν στα σωστα χερια!!+1
Μπορεί ένα MR-2 να μην μπορεί να βγάλει ποτέ τις ατελείωτες πλαγιολισθήσιες ενός ΜΧ-5 σε διάρκεια και γωνία, αλλά με τα σωστά χέρια, μια χαρά driftάρει. Έχω δει ανθρώπους να τα driftάρουν μια χαρά!
-
Σε γωνια θα συμφωνησω...οταν ξεπερασεις τις 45 μοιρες στο ΜR2 δεν εχεις τυχη!!
-
Αν έχεις τύχη, διάβαινε (άσχετο, αλλά κάτι πρέπει να γράψω και γω για MX5 )!
-
αυξηθηκαν οι τιμες του μχ5 1000 ευρω?
-
Λοιπόν.......
Εδώ και λίγο καιρό στροβιλίζεται στο μυαλό μου η ιδέα της αγοράς ενός MX-5 1.8, και για να είμαι ειλικρινής τείνω προς το προηγούμενο μοντέλο, άρα μιλάμε για μεταχειρισμένο, χωρίς να αποκλείω το καινούριο (εξαρτάται από το αν θα κρατήσω αυτό που έχω).
Το αυτοκίνητο ΔΕΝ το ξέρω, και για αυτό έχω ορισμένες ερωτήσεις, αφελείς ίσως, αλλά κρίσιμες για μένα.
Α) Ξέρω πως είναι πολύ ωραίο οδηγικά κτλ, για τον επιλογέα, το μπλοκέ κ.ο.κ., αλλά με απασχολεί ένα πράγμα: η συμπεριφορά του στην εθνική, και ιδίως σε υψηλές ταχύτητες.
Ας πούμε, τώρα μπορώ με σιγουριά να παίρνω ορισμένες καμπές της εθνικής με σχεδόν τελική ταχύτητα, χωρίς νευρικότητες ή παραξενιές. Ισχύει το ίδιο για ένα αυτοκίνητο στημένο όπως το MX-5, ή απαιτείται ένας βαθμός εγρήγορσης; Κάνω διαρκώς ταξίδια, και με ενδιαφέρει ιδιαιτέρως αυτή η παράμετρος.
Θυμάμαι πως σε ένα άνοιγμα με ΜΧ-5 στην εθνική, ήμουν ακριβώς πίσω του, με 190 στο οδόμετρο σε μια καμπή, και βλέπω το πίσω μέρος του να αναπηδά και τον οδηγό του αλλάζει σχεδόν λωρίδα, άθελα του, τρομάζοντας με αρκετά. Κάλλιστα, αυτό μπορεί να ήταν θέμα άτσαλου χειρισμού του- απλά θυμήθηκα το σκηνικό τώρα που σκέφτομαι ρεαλιστικά την αγορά του Mazda, και αναρωτιέμαι μήπως είναι λίγο νευρικό σε αυτές τις ταχύτητες (δεν έχω κάτσει να δω μεταξόνια και αρχιτεκτονικές αναρτήσεων).
Β) Ο χώρος αποσκευών είναι επαρκής για την μεταφορά (ενός έστω) μεγάλων αντικειμένων; Με οροφή κλειστή πάντα.
Γ) Από παθητική ασφάλεια τι λέει; 4 αστέρια έχει όπως ξέρω, πλευρικούς αερόσακους όμως από ποια χρονολογία και μετά έχει; Ήταν στάνταρ, ή εξτρά;
Δ) Η οροφή προβληματίζει αφ΄ενός από άποψη στεγανότητας, αφ΄ετέρου από άποψη θορύβου στις υψηλές ταχύτητες;
Ε) Συνήθεις φθορές;
ΣΤ) Κόστος ενός μεταχειρισμένου 1.8, 2002 και μετά; Δέρματα, hard top, ζάντες 17'+ κτλ με αφήνουν εντελώς αδιάφορο.
Τα θετικά του τα ξέρω, άλλωστε δεν σκοπεύω να δώσω ένα hatchback για να πάρω ένα hatchback- θέλω κάτι διαφορετικό και σε αυτά τα λεφτά δε μπορώ να σκεφτώ τίποτε άλλο που να με συγκινεί ώστε να αλλάξω αυτοκίνητο- μόνο το ΜΧ-5, ως διαφορετική πρόταση αυτοκίνησης. Και το 1.8 για να ανέβω και λίγο στα κυβικά.
Άπο άποψη λοιπόν πολυχρηστικότητας, εξαιρουμένων των 2 θέσεων φυσικά, είναι εύκολο να ζήσεις μαζί του, ή είναι αποκλειστικά joy machine?
Ευχαριστώ.
-
Ο χρήστης NickNT έγραψε:
Λοιπόν.......Λοιπόν.....
Α) Ξέρω πως είναι πολύ ωραίο οδηγικά κτλ, για τον επιλογέα, το μπλοκέ κ.ο.κ., αλλά με απασχολεί ένα πράγμα: η συμπεριφορά του στην εθνική, και ιδίως σε υψηλές ταχύτητες.
Δεν ξέρω πώς οδηγείς στην εθνική, αλλά στις στροφές πριν τη σύραγγα του Αρτεμισίου μπαίνω με πολύ μεγαλύτερες ταχύτητες από όσες έμπαινα με το Polo, χωρίς να προβληματίζομαι στιγμή. Τώρα θα μου πεις, δε συγκρίνεται το Polo με το Megane, αλλά από την άλλη κι εγώ όταν ταξιδεύω δεν πάω να σκοτωθώ...
Τώρα, για τον τύπο που ψάρευε η ουρά του στα 190, τι να σου πω. Εξαρτάται από πολλά πράγματα.
Β) Ο χώρος αποσκευών είναι επαρκής για την μεταφορά (ενός έστω) μεγάλων αντικειμένων; Με οροφή κλειστή πάντα.
Η οροφή διπλώνει σε δικό της χώρο. Ο χώρος αποσκευών δεν επηρεάζεται. Υπάρχει επαρκής χώρος για αποσκευές δύο ατόμων.
Γ) Από παθητική ασφάλεια τι λέει; 4 αστέρια έχει όπως ξέρω, πλευρικούς αερόσακους όμως από ποια χρονολογία και μετά έχει; Ήταν στάνταρ, ή εξτρά;
Πολύ στιβαρό πλαίσιο. Για πλευρικούς αερόσακους δε γνωρίζω. Δε με απασχόλησε ποτέ.
Δ) Η οροφή προβληματίζει αφ΄ενός από άποψη στεγανότητας, αφ΄ετέρου από άποψη θορύβου στις υψηλές ταχύτητες;
Στεγανότητα τέλεια. Ήμουν έξω στους πρόσφατους κατακλυσμούς που έγινναν στην Αθήνα τις τελευταίες 3-4 εβδομάδες και δεν μπήκε ποτέ σταγόνα. Για θόρυβο στις υψηλές ταχύτητες δεν ξέρω, αφού όποτε έχω βγει εθνική είμαι...ανοικτός
Ε) Συνήθεις φθορές;
Μηχανικά είναι φοβερά αξιόπιστα. Για φθορές στις τσιμούχες κλπ δεν ξέρω γιατί ακόμα το δικό μου είναι καινούργιο. Αλλά και από το club δεν έχω δει ιδιαίτερα προβλήματα.
ΣΤ) Κόστος ενός μεταχειρισμένου 1.8, 2002 και μετά; Δέρματα, hard top, ζάντες 17'+ κτλ με αφήνουν εντελώς αδιάφορο.
17 με 18 χιλιάρικα είναι μια νορμάλ τιμή. Πιο κάτω είναι ευκαιρία, πιο πάνω ψιλοληστεία, εκτός αν είναι πρόσφατα μοντέλα (τέλη 2004 και μετά).
Άπο άποψη λοιπόν πολυχρηστικότητας, εξαιρουμένων των 2 θέσεων φυσικά, είναι εύκολο να ζήσεις μαζί του, ή είναι αποκλειστικά joy machine?
Οι παραχωρήσεις ακούγονται πολλές θεωρητικά (διθέσιο, κάμπριο κλπ), αλλά τελικά δεν παραχωρείς τίποτα σχεδόν, σε σχέση με αυτά που εισπράττεις
Καλορίζικο!!
-
μη μας αφηνεις nicknt....
αντε καλα, αμα ειναι για μχ5 ειμαστε οκ....μη σε δω να αγοραζεις στο τελος το γκολφ το 1.4 το καλο με τα 75 αλογα ομως.....
-
Έχουμε και λέμε:
α) Με 2.26 μεταξόνιο, αντιδρά πιο άτσαλα στις υψηλές ταχύτητες απ' ότι αν είχε άλλους 25 πόντους μεταξόνιο. Δεν είναι όμως σε καμία περίπτωση επικίνδυνο και μάλλον είναι καλύτερο από το Megane στο συγκεκριμένο τομέα, λόγω εξαιρετικών αναρτήσεων (διπλά ψαλίδια παντού) και πολύ χαμηλού κέντρου βάρους. Όπως και να έχει, δε θα έχεις πρόβλημα. Δεν είναι πάντως και 430.
β) Είναι πώς έχει συνηθίσει κανείς. Έχω μεταφέρει άπειρα πράγματα, αλλά με πολύ στρίμωγμά τους. Megane πάντως δε θα είναι σε καμία περίπτωση. Αυτό μπορείς να το κρίνεις καλύτερα μόνος σου.
γ) Αρκετά άκαμπτο πλαίσιο, πλευρικούς δεν είχε καμία έκδοση, αξιοπρεπές σε τούμπες, αλλά μη νομίζεις ότι θα επιζήσεις αν πέσεις από τον Όλυμπο και φέρεις 500 τούμπες. Δεν είναι και κλειστό. Μην ξεχνάς όμως το πάρα πολύ χαμηλό κέντρο βάρους.
δ) Πολύ στεγανή κουκούλα, μπορεί να βάλει 2-3 σταγόνες από το σημείο που ενώνονται οι δύο τσιμούχες πάνω από τα πλευρικά τζάμια. Πάντως, όταν είχα μπει κάποτε σε μια απίστευτη γούρνα (μιλάμε για νερό μέχρι το καπό επάνω), είχαν μπει κάποιες σταγόνες και από την πόρτα. Στις ψηλές ταχύτητες δεν είναι απαγορευτικός ο θόρυβος, δεν είναι όμως και Mondeo, έτσι;
ε) Από τα πιο αξιόπιστα μοντέλα ever, ίσως το πιο αξιόπιστο σπορ αυτοκίνητο όλων των εποχών. Συγκατοικεί στην κορυφή με την 911 (αλλά μάλλον αυτή μας πέφτει κομματάκι ακριβή).
στ) Όπως είπε κι ο Θέμης, κάπου 17-18Κ. Υπολόγισε κάτι παραπάνω αν είναι η έκδοση Sporty (δερμάτινα θερμαινόμενα, 16άρες, Bilstein, 6άρι σασμάν), που κόστιζε 3Κ παραπάνω σαν καινούρια. Θα σου έλεγα να πας για Sporty. Είναι ένα απόλυτα χρηστικό όχημα, με λογικότατη κατανάλωση, ελάχιστες ζημιές (μάλλον καμία ). Αν όσα αναφέρθηκαν παραπάνω σε προβλημάτισαν λίγο, είναι ψεγάδια μπροστά στους νέους ορίζοντες που σου ανοίγει ένα τέτοιο αυτοκίνητο. Μπορείς να το απολαύσεις κινούμενος με λίγα χλμ, αλλά και με πολλά. Μπορεί να πάρεις τις στροφές πολύ γρήγορα (γραμμές) ή πολύ διασκεδαστικά (με το πλάι). Τα αρνητικά θα γίνουν θετικά. Όταν γλιστράει θα χαίρεσαι, όταν βρέχει, πάλι θα χαίρεσαι. Θα κυκλοφορείς χειμωνιάτικη νύχτα υπό βροχή ανοικτός και θα νομίζεις ότι οδηγείς τουλάχιστον Modena. Δε θα το μετανιώσεις, ούτε εσύ, ούτε το έτερον ήμισυ, ούτε κυρίως ο λαστιχάς σου.
ΥΓ. Έχε υπόψη σου ότι το Mk2.5 Sporty θεωρείται ανά τον κόσμο πολύ ανώτερο οδηγικά από το Μκ3. Άσε που δε θα χάσεις και πολλά χρήματα, όταν αποφασίσεις να το πουλήσεις μετά από κάποια χρόνια. -
Θεμη οταν λες 'καινουριο' τι εννοεις?
Μεταχειρισμενο με ελαχιστα χλμ? -
Ναι, Τριαντάφυλλε. Είναι ενός έτους το αυτοκίνητο, οπότε λογικό ακόμα να μην έχει παρουσιάσει τέτοια σημάδια φθοράς.
-
ωραιος!
-
Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας. Αν και πολύ σαφείς σε όλα τα επίπεδα, η αλήθεια είναι πως δυσκολεύομαι να καταλήξω σε συγκεκριμένη απόφαση.
Ως προς τη στεγανότητα πάντως, από όσα είπατε σίγουρα δεν προβληματίζομαι, μιας και θεωρώ ανάξιες λόγου 2-3 σταγόνες. Απλά, δεν είμαι τόσο φίλος του ανοιχτού αυτοκινήτου, και για αυτό είχα κάποιους ενδοιασμούς. Πάντως, θα με βόλευε αν ήταν κλειστό (αν και το έτερον ήμιση ίσως έχει άλλη γνώμη!).
Χαίρομαι για το υψηλό επίπεδο αξιοπιστίας, γιατί επίσης είμαι κατά του μεταχειρισμένου, αλλά η απλότητα στη συντήρηση και η έλλειψη βλαβών δίνει αρκετούς πόντους σε ένα αυτοκίνητο που θα γράψει αρκετά χιλιόμετρα.
Οι τιμές που αναφέρετε μου φάνηκαν αρκετά λογικές. Αυτό δίνει πόντους στην τελική επιλογή, ιδίως σε σχέση με το καινούριο, δεδομένης της αξιοπιστίας που αναφέρατε.
Τι μένει λοιπόν και με προβληματίζει ακόμη; Το πρώτο είναι η συμπεριφορά στο ταξίδι, την οποία μένει να διερευνήσω. Έστω και από πλευράς θορύβου στις υψηλές ταχύτητες. Την όποια νευρικότητα την ανέφερα ως ενδεχόμενο που ίσως απορέει από το εν γένει στήσιμο του αυτοκινήτου- αν και τελικά δεν έχει και τόσο μικρό μεταξόνιο. Άρα, κι αυτό το ξεπερνάμε.
Το δεύτερο είναι ίσως η παθητική ασφάλεια. Σας φαίνεται ίσως υπερβολικό, αλλά συχνά στην εθνική βλέπω άσχημες καταστάσεις, και καμιά φορά σκέφτομαι μήπως πήγαινα για κάτι πιο καινούριο- άλλωστε έχω παραδεχθεί πως οι βαθμολογία του NCAP έπαιξε ρόλο στην αγορά του πρώτου μου αυτοκινήτου, και πλέον έχουμε φτάσει στα 5 αστέρια...
Από την άλλη, επειδή λίγο πολύ θα μειωθούν τα πολλά ταξίδια, είμαι σε θέση να κατανοήσω πως εντός πόλης το MX-5 είναι αρκούντως διασκεδαστικό, και είναι η μόνη επιλογή που έχω για αυτοκίνητο που 'πλασάρεται' στα λίγα χλμ. Και αυτό, όπως και να το κάνουμε, σε όλους μας αρέσει.
Το 2θέσιο ελπίζω να με απαλλάξει από ταριφιές στις 3 το βράδυ, άρα και εδώ καλά πάμε (χαριτολογώντας βέβαια). Έχω όμως τους ενδοιασμούς μου για ιδιαίτερες καταστάσεις...
Εν τω μεταξύ, φίλοι με σπρώχνουν προς Golf GT κτλ, αλλά όπως είπα στην αρχική δημοσίευση, θέλω κάτι διαφορετικό σε αντίληψη, και όχι κάτι πιο γρήγορο. Μάλιστα, δεν σκόπευα να αλλάξω αυτοκίνητο, απλά μου καρφώθηκε το Mazda. Εάν δεν το πάρω, με βλέπω να επενδύω αλλού- και όχι σε αυτοκίνητο.
Δεν παύω τέλος να θεωρώ την επιλογή του ΜΧ-5 καθαρά συναισθηματική, σε βάρος μιας άλλης πιο ορθολογικής ίσως. Από την άλλη, μια φορά ζει κανείς, πολλώ δε χωρίς παιδιά, σκυλιά κτλ... Δεν πιστεύω μάλιστα να αμφισβητείτε το συναισθηματικό μέρος της επιλογής, γιατί από ότι βλέπω, είστε αρκετά ενθουσιώδεις ως προς το συγκεκριμένο αυτοκίνητο!
Θα πάω να δω κανένα μόλις χαλαρώσω λιγάκι, και θα επιστρέψω με νέα ερωτήματα!
-
Ο χρήστης NickNT έγραψε:
Απλά, δεν είμαι τόσο φίλος του ανοιχτού αυτοκινήτουΟύτε εγώ ήμουν...
Τι μένει λοιπόν και με προβληματίζει ακόμη; Το πρώτο είναι η συμπεριφορά στο ταξίδι, την οποία μένει να διερευνήσω...Από την άλλη, επειδή λίγο πολύ θα μειωθούν τα πολλά ταξίδια, είμαι σε θέση να κατανοήσω πως εντός πόλης το MX-5 είναι αρκούντως διασκεδαστικό
Το ΜΧ-5 είναι συνυφασμένο με ταξίδια. Το αδικείς αν νομίζεις ότι οι αρετές του φαίνονται μόνο...εντός πολής.. (???)
Εν τω μεταξύ, φίλοι με σπρώχνουν προς Golf GT κτλ
Κόψε τις κακές παρέες
Δεν παύω τέλος να θεωρώ την επιλογή του ΜΧ-5 καθαρά συναισθηματική, σε βάρος μιας άλλης πιο ορθολογικής ίσως.
Για μένα (και για μένα μόνο) το ΜΧ-5 ήταν η πιο ορθολογική επιλογή που μπορούσα να κάνω. Ειλικρινά το λέω. τι θα πει 'ορθολογική'; Ένα Golf GT;
-
@ opterios
Βασικά, το συναισθηματικό πιο πολύ το λέω ως προς το ότι είναι ένα ανοιχτό 2θέσιο αυτοκίνητο, και κατά συνέπεια το αγοράζεις επειδή θεωρείς την πρακτικότητα και τη μεταφορική ικανότητα ενός αυτοκινήτου (=αμιγώς ορθολογικά κριτήρια) δευτερεύοντα σε σχέση με το fun factor. Και, όπως κι εσύ τονίζεις, υπό αυτό το πρίσμα το MX-5 είναι μεν 'ορθολογική' για εμάς επιλογή, όχι όμως για το σύνολο του υπόλοιπου κόσμο!
Άλλωστε, είμαι ο πρώτος που είπε πως στην παρούσα φάση δεν τον συγκινεί τίποτε άλλο. Ως προς τα ταξίδι, μην ξεχνάς πως έχω μηδενική εμπειρία από το εν λόγω αυτοκίνητο, και για αυτό θέτω ερωτήματα.
Αν και αυτό, λύνεται εύκολα
Thanx mate!
-
Καλή τύχη με την τελική σου επιλογή. Πάντως, κρίμα που δεν είμαι πιο κοντά (Κεφαλονιά βλέπεις) γιατί αν το οδηγούσες σε διάφορες συνθήκες θα σχημάτιζες μόνο σου μια σαφέστερη εικόνα, που θα σε βοηθούσε να επιλέξεις με περισσότερη σιγουριά. Τον Ιούνιο πάντως θα επιστρέψω, μαζί μου και το Miata. Αν περιμένεις μέχρι τότε...
-
αν απο τωρα εχουν βαλει +1Κ ευρω στις τιμες, τον Ιουνιο τι θα τις εχουν κανει??
Προβλεπω να τον ψηνετε.. Εδω κοντευετε να ψησετε εμενα που θρηνω επειδη σταματησε το MR2
Mazda MX-5