-
Ρώτα και τους Opterio και Tsili που μετά τη βόλτα ζητιανεύουν για να αγοράσουν ΜΧ5 . Ειδικά, ο πρώτος πουλάει ένα νεφρό, σε άριστη κατάσταση, αν ενδιαφέρεσαι...
Για Μέγαρα, θα χρειαστεί να κατέβεις. Αλλίως, μέσα στα Χριστούγεννα, ίσως ανηφορίσω εγώ . -
την Κυριακή πιθανότατα να έχει Μέγαρα αναλόγως του καιρού
(εγω κάνω τον χορό της βροχής πάντως! ) -
αν δεν βρέχει, ξέρει κανείς για μεταχείρο 16' ?
-
Ο χρήστης dimsabas έγραψε:
Ρώτα και τους Opterio και Tsili που μετά τη βόλτα ζητιανεύουν για να αγοράσουν ΜΧ5 . Ειδικά, ο πρώτος πουλάει ένα νεφρό, σε άριστη κατάσταση, αν ενδιαφέρεσαι...
Για Μέγαρα, θα χρειαστεί να κατέβεις. Αλλίως, μέσα στα Χριστούγεννα, ίσως ανηφορίσω εγώ .Το πιστεύω! Εγώ πάλι για συκώτι θα σκεφτόμουν, δεν πίνω κιόλας, σχεδόν αχρησιμοποίητο!
-
Ο χρήστης sokos έγραψε:
αν δεν βρέχει, ξέρει κανείς για μεταχείρο 16' ?Ρε Σώκο, όπου σταθείς κι όπου βρεθείς, όπου κι αν γράφεις, μια εμμονή έχεις στο μυαλό σου . Ας του τα δώσει κάποιος βρε παιδιά να ησυχάσουμε .
-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Για Μέγαρα, θα χρειαστεί να κατέβεις. Αλλίως, μέσα στα Χριστούγεννα, ίσως ανηφορίσω εγώ .Το πιστεύω! Εγώ πάλι για συκώτι θα σκεφτόμουν, δεν πίνω κιόλας, σχεδόν αχρησιμοποίητο!
Δώσε specs να δούμε τι μπορούμε να πιάσουμε . Αβάδιστο είπες...
-
Χαμηλά (πολύ χαμηλά) επίπεδα στεναχώριας
Ανύπαρκτο άγχος
Τα τελευταία 3-4 χρόνια, ελάχιστο αλκοόλ
Ελάχιστη χολή (ναι, δεν έκραξα ούτε καν το νέο Polo!)
Και 'μαμά', δεν έχω αλλάξει ούτε σωληνάκια ούτε υγρά!
-
Τα σέβη μου αγαπητέ.
Άντε, σε έκανα και διάσημο
http://www.4troxoi.gr/4tforum/viewtopic ... 644#467644 . -
Ευχαριστώ, αλλά στο προκείμενο!
Καμιά συλλεκτική twins πιάνουμε; Έστω μια απλή 1.8 με μπλοκέ;
-
Ευχαριστώ, αλλά στο προκείμενο!Καμιά συλλεκτική twins πιάνουμε; Έστω μια απλή 1.8 με μπλοκέ;
Με τις τρέχοντες τιμές της μαύρης αγοράς, μπαααα...
Εγώ πουλάω και έναν όρχι! Μή σας πω και τους δύο! Τι να τους κάνω; Να αποκτήσω κάναν γιο και να ζητάει το mx5 για βόλτα;;; Βρε ΟΥΣΤ!
-
Το κακομαθημένο... πού τα είδε αυτά;...
-
Ευχαριστώ, αλλά στο προκείμενο!Καμιά συλλεκτική twins πιάνουμε; Έστω μια απλή 1.8 με μπλοκέ;
Πες μας και πόσα διαθέτεις... Θέληση να υπάρχει και θα σου βρούμε πρώτο πράμα .
-
Όχι παιδιά, δεν αστειευόμουν! Αλήθεια τους είδα έναν-έναν να γυρνάνε με control σαν του Ronaldinho στη διαφήμιση και έπαθα σοκ! Σημείωση: Τα αυτοκίνητα πλαγιολίσθαιναν και καλά-καλά δεν άλλαζε ο ήχος της μηχανής (από συμπλεκτάρισμα). Και δεν νομίζω να πατινάρανε όλα 80%!Σαφώς και είσαι πιστευτός αλλά αυτό που λες, πλαγιολίσθηση με λίγα χλμ, και το οποίο φαίνεται να σε εντυπωσίασε είναι εξαιρετικά εύκολο να γίνει, δεν θέλει ιδιαίτερη ικανότητα. Βασικά με ελαφριά roadsters με μηχανή εμπρός και κίνηση πίσω σε ελληνική άσφαλτο και με λίγα χλμ (άρα μικρή σχέση και πολλή ροπή) το δύσκολο είναι να μην το κάνεις.... (κυριολεκτικά). Δεν χρειάζεται ούτε συμπλεκτάρισμα ούτε φυσικά χειρόφρενο και για την ακρίβεια δεν πολυχρειάζεται ούτε τιμόνι(!)... Μετά την αρχική επιλογή κατεύθυνσης (δεξιά ή αριστερά) με το τιμόνι (μικρή κίνηση όχι για να στρίψεις απλά για να του πεις προς τα πού θέλεις να πάει! μετά μπορείς και να το αφήσεις εντελώς), το γκάζι αναλαμβάνει δράση και ρυθμίζεις ταχύτητα και γωνία πλαγιολίσθησης οπότε και πορεία μόνο με αυτό! Όταν η μούρη σου κοιτάει προς την νέα κατεύθυνση κόβεις λίγο το γκάζι για να ισιώσεις και περιμένεις μέχρι την επόμενη αλλαγή κατεύθυνσης...
Αυτό στο οποίο αναφέρεται όμως ο άλλος είναι πλαγιολίσθηση ισχύος με πολύ περισσότερα χλμ όπου χρειάζεσαι περισσότερα άλογα και που βέβαια αν δεν το κάνεις σε τεράστιο αεροδιάδρομο τα ρίσκα είναι μεγαλύτερα κλπ κλπ. Αν και πιο δύσκολο, ναι η Μ3 είναι καλύτερη εκεί, το miata είναι από τις καλές περιπτώσεις καλά ελεγχόμενου αυτοκινήτου, απλά χρειάζεσαι πιο μακριά χέρια και πιο βαριά σφαιρίδια.... ή απλά μικρότερο εγκέφαλο και περισσότερη τύχη... -
Οδήγησα το 1.8 base.
Πολύ καλοί χώροι για διθέσιο, απίστευτη ποιότητα κατασκευής και ακαμψία για roadster. Προσπαθούσαν σαν συνοδηγός να εντοπίσω τρέμουλο στο πλαίσιο του παρπρίζ. Δεν τα κατάφερα...
Η ποιότητα κύλισης και η στιβαρότητα του αυτοκινήτου παραπέμπουν σε γερμανικό αυτοκίνητο. Σ αυτό τον τομέα το MX5 με εντυπωσίασε.
Ωραίος πίνακας οργάνων (θα προτιμούσα στροφόμετρο στο κέντρο όπως στο RAV4 μου) με εξτρά όργανάκι την πίεση του λαδιού. Τα πλαστικά είναι σκληρά, αλλά είναι αρκετά ποιοτικά, (πρέπει να) είναι το ίδιο υλικό που χρησιμοποιήται στο Polo 9n προ f/l.
Ένα μόνο φάουλ στην εργονομία. Ο διακόπτης που ανοίγει την τάπα του ρεζερβουάρ. Τον ανακάλυψα τυχαία... Είναι κρυμμένος σε ένα ντουλαπάκι ανάμεσα στα πίσω καθίσματα.Από εκεί και μετά έχουμε ένα πολύ καλό τιμόνι και το καλύτερο κιβώτιο ταχυτήτων που έχω χειριστεί ποτέ μου. Αλλά εφόσον είναι ακριβώς από κάτω από το λεβιέ και δεν υπάρχουν ντίζες αυτό είναι από μία άποψη αναμενόμενο...
Το 1800 είναι μια χαρά και είναι αρκετά σβέλτο. Σίγουρα λίγη δύναμη παραπάνω δεν θα έβλαπτε, αλλά παρόλα αυτά και στα 1800 χαρίζει πολλά χαμόγελα.
Το αυτοκίνητο καταφέρνει να είναι πολύ ευχάριστο στην οδήγηση, με πολύ καλή αίσθηση από όλα τα χειριστήρια και το πλαίσιο του ενημερώνει για όλες του τις αντιδράσεις. Επίσης είναι πολύ φιλικό ακόμα και για τον μέσο οδηγό.
Η υπερστροφή είναι εύκολα ελεγχόμενη, αλλά το μπλοκέ χρειάζεται και στα 1800. Το νιώθεις ότι κάτι λείπει για να γίνει τέλεια η συνταγή.Μετά το 106 rallye και το fiesta ST βρήκα ακόμα ένα αυτοκίνητο να με συγκινήσει...
-
Έτσι έτσι...
Λέγεται ότι έχει γίνει πολύ φιλικό ακόμα και στην πολύ γρήγορη οδήγηση, ακόμα πιο φιλικό από το προηγούμενο. Το θέμα είναι να το οδηγήσει κάποιος που θα έχει περάσει μπόλικες ώρες και με το προηγούμενο, έτσι για να έχουμε μια συγκριτική εικόνα. Σίγουρα το μπλοκέ χρειάζεται, αλλά η Mazda δεν το τοποθετεί σαν έξτρα .Δίλιτρος μονόδρομος λοιπόν .ΥΓ. Αν σε συγκίνησε τόσο το Fiesta ST, τότε το ΜΧ δε θα πρέπει να δυσκολεύτηκε και πάααααααρα πολύ .
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Σαφώς και είσαι πιστευτός αλλά αυτό που λες, πλαγιολίσθηση με λίγα χλμ, και το οποίο φαίνεται να σε εντυπωσίασε είναι εξαιρετικά εύκολο να γίνει, δεν θέλει ιδιαίτερη ικανότητα. Βασικά με ελαφριά roadsters με μηχανή εμπρός και κίνηση πίσω σε ελληνική άσφαλτο και με λίγα χλμ (άρα μικρή σχέση και πολλή ροπή) το δύσκολο είναι να μην το κάνεις.... (κυριολεκτικά). Δεν χρειάζεται ούτε συμπλεκτάρισμα ούτε φυσικά χειρόφρενο και για την ακρίβεια δεν πολυχρειάζεται ούτε τιμόνι(!)... Μετά την αρχική επιλογή κατεύθυνσης (δεξιά ή αριστερά) με το τιμόνι (μικρή κίνηση όχι για να στρίψεις απλά για να του πεις προς τα πού θέλεις να πάει! μετά μπορείς και να το αφήσεις εντελώς), το γκάζι αναλαμβάνει δράση και ρυθμίζεις ταχύτητα και γωνία πλαγιολίσθησης οπότε και πορεία μόνο με αυτό! Όταν η μούρη σου κοιτάει προς την νέα κατεύθυνση κόβεις λίγο το γκάζι για να ισιώσεις και περιμένεις μέχρι την επόμενη αλλαγή κατεύθυνσης...
Αυτό στο οποίο αναφέρεται όμως ο άλλος είναι πλαγιολίσθηση ισχύος με πολύ περισσότερα χλμ όπου χρειάζεσαι περισσότερα άλογα και που βέβαια αν δεν το κάνεις σε τεράστιο αεροδιάδρομο τα ρίσκα είναι μεγαλύτερα κλπ κλπ. Αν και πιο δύσκολο, ναι η Μ3 είναι καλύτερη εκεί, το miata είναι από τις καλές περιπτώσεις καλά ελεγχόμενου αυτοκινήτου, απλά χρειάζεσαι πιο μακριά χέρια και πιο βαριά σφαιρίδια.... ή απλά μικρότερο εγκέφαλο και περισσότερη τύχη...Να συμφωνήσω σε γενικές γραμμές, ειδικά στο δεύτερο σκέλος.
Όσον αφορά τις πλαγιολισθήσεις με λίγα χιλιόμετρα, είναι αρκετά εύκολες για το θέαμα που προσφέρουν (είσαι με το ένα χέρι αραχτός κι οι άλλοι νομίζουν ότι ήρθε ο Vatanen στην Ελλάδα ), αλλά όσο να 'ναι, χρειάζεται κι εκεί εξάσκηση και μια κάποια ακρίβεια. Αλλιώς η σβούρα δεν είναι μακριά, δε γίνονται όλα μόνα τους . -
Ο χρήστης dimsabas έγραψε:
ΥΓ. Αν σε συγκίνησε τόσο το Fiesta ST, τότε το ΜΧ δε θα πρέπει να δυσκολεύτηκε και πάααααααρα πολύ .
Mην το λες αυτό.! Το fiesta είναι εξαιρετικό αυτοκίνητο. Μπορεί να μην είναι τρομακτικά γρήγορο, αλλά σε αίσθηση και τιμόνι, σου δίνει κάτι που δεν το βρίσκεις σε σύγχρονο αυτοκίνητο και προσωπικά δεν περίμενα να το ξαναβρώ, μέχρι που οδήγησα το ΜΧ5....
Δυστυχώς το προηγούμενο μοντέλο δεν το έχω οδηγήσει και να το πιέσω.
Από το λίγο πάντως που το έχω κάνει βόλτα, το καινούριο έχει μία στιβαρότητα που δεν τη βρίσκεις με τίποτα στο παλιό.
Ξέχασα να σας πω ότι ενώ η οροφή ανοίγει από τη θέση του οδηγού , αλλά για να την κλείσεις πρέπει να βεις έξω από το αυτοκίνητο και στη συνέχεια να ξαναμπείς για να κλείσεις την ασφάλεια...Διευκρίνιση!!!
Το αυτοκίνητο δεν μου άρεσε επειδή μπορούσα να το πάω με το πλάι!!!! (Άσε που δεν πήγαινε και πολύ με το πλάι λόγω έλλειψης μπλοκέ). Καμμία σχέση. Μου άρεσε επειδή είχε αίσθηση (τιμόνι, κιβώτιο, αναρτήσεις), επειδή το πλαίσιο μου φάνηκε εντυπωσιακά άκαμπτο (για ανοικτό αυτοκίνητο) και επειδή η ποιότητα κύλισης ήταν υψηλού επιπέδου. -
Φαντάσου λοιπόν τι θα γινόταν αν είχε και το μπλοκέ, το 6άρι, τα Bilstein και τα 160 άλογα που έχει το επετειακό δίλιτρο .
Το θέμα είναι ότι κάτοχοι του Μκ2.5, αλλά και κάποιοι δημοσιογράφοι που το οδήγησαν, λένε το λογικό, ότι δηλαδή το ηλεκτροϋδραυλικό τιμόνι και το ηλεκτρονικό γκάζι κάτι έχουν στερήσει. Στους άλλους τομείς βέβαια, ακαμψία, χώρους, είναι μπροστά. -
δεν θα το οδηγησω αυτο το μουχου καποια στιγμη , θα το οδηγησω , τι σκατα....
-
ψψττ...πολύ το λιβανίζετε..
οποιος δεν έχει παιδιά, γατιά, σκυλιά, πεθερές κτλ να πάει να το πάρει.
Sokos Speaking! .-Έτσι έκανα εκει που περπατούσα είδα ενα στην βιτρίνα, μπήκα το είδα και το πήρα εντελώς αυθόρμητα, ούτε ρώτησαν κανέναν, οσο και να έκανε αν δεν μου έφταναν θα έβαζα και δόσεις, ουτε test-drive ούτε τίποτα.
Που και που το σκέφτομαι οτι καλύτερη απόφαση δεν έχω πάρει ως τώρα στην ζωή μου
Mazda MX-5