-
Ο χρήστης e_avgo έγραψε:
Ήρθε η ώρα να αποκτήσω το πρώτο δικό μου αυτοκίνητο και προσανατολίζομαι προς την αγορά ΜΧ-5 NB Mk2 μέσα στους επόμενους μήνες...
Η αναζήτηση έλαβε τέλος, βρήκα το επόμενο μου αυτοκινήτο, ΜΧ-5 ΝB Mk2, 1.8 Sporty.
Σχεδόν 8 ετών, με 120.000 km στο οδόμετρο, βαμμένο στο κλασσικό British Racing Green.Το παραλαμβάνω την επόμενη εβδομάδα, έρχονται φώτος και πρώτες εντυπώσεις!
Θερμά ευχαριστώ ξανά σε όλους για τις χρήσιμες πληροφορίες και συμβουλές κατά την αναζήτησή μου.
Το καλύτερο χρώμα!
Καλοτάξιδο!πόσα τα αργύρια;
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Το καλύτερο χρώμα!
Καλοτάξιδο!πόσα τα αργύρια;
Ευχαριστώ!
Τελική τιμή 6.800 ευρώ.
Αν απορείς πώς και γιατί, το αυτοκίνητο αγοράστηκε στη Γερμανία όπου και κατοικώ. Από ότι έχω δει στην Ελλάδα οι τιμές είναι περίπου οι διπλάσιες.
Συνήθως οι τιμές για τα Sporty παλαιότερα των 6 ετών κυμαίνονται από 6.500 μέχρι 8.000 ευρώ, ανάλογα με τα χιλιόμετρα, αν έχουν συντηρηθεί σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή και τον εξοπλισμό - το δικό μου για παράδειγμα δεν έχει hardtop ούτε κλιματισμό.
Την περίοδο που έψαχνα βρήκα 2 με τιμές περίπου στα 5.500 ευρώ, αλλά δεν τα πρόλαβα -
Εγω που εψαχνα παντως πριν λιγο καιρο τιμες για αυτοκινητα εξωτερικου δεν ειχα βρει τετοιες τιμες. Τρελες διαφορες με Ελλαδα ειχα δει μονο σε γερμανικα και γαλλικα αυτοκινητα.
-
Ένα μήνα περίπου μετά από τη σημαντικότερη μέρα της χριστιανοσύνης, να πω και εγώ την εμπειρία μου για το mx5 μου.
Είναι ένα ανθρακί 1.8αρι RC, μοντέλο Μαϊου 2007 με 42 περίπου χιλιάδες χιλιόμετρα. Κάπως έτσι δηλαδή:
Ας τα πάω ένα ένα:
Α. ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ
Διάβασα και άκουσα τόσα πολλά πράγματα για ετούτο το μοτόρι, αλλά το πιο εμφανές δεν το ανέφερε κανείς. ΑΠΟΚΡΙΣΗ. Εξαιρετική απόκριση. Από το ξεκίνημα, όπου ακόμα προσπαθώ να το ξεκινήσω χωρίς σκορτσάρισμα (ας όψεται το κουβαδάκι που με ταλαιπωρεί καθημερινά το οποίο ξεκινάει με τη σκέψη) έως και στα ψηλά, εκεί στις 5-6.000 στροφές. Κάθε χιλιοστό του γκαζιού αντιστοιχεί σε άμεσο τράβηγμα. Το κλασικό τσιτάτο με την 'ντίζα που τραβά την πεταλούδα από τα μαλλιά' έχει πλήρες αντίκρισμα, ακόμα και αν μιλάμε για ηλεκτρόγκαζο. Οι μέρες των καρμπιρατέρ δεν είναι μακριά μου, αλλά στα αλήθεια με εντυπωσίασε. Από δύναμη δεν είναι καθόλου άσχημα, έχει γεμάτη και γραμμική επιτάχυνση σε όλο το φάσμα των στροφών. Δείχνει για πάνω από 126 άλογα ή για λιγότερα από 1190 κιλά. Σαν το ανέκδοτο με τον όχι χοντρό, αλλά κοντό για τα κιλά του. Ωραίος ήχος στα ψηλά, ενώ είναι άθλιος στο σκάσιμο της μίζας. Μπορούσε πολύ καλύτερα η Mazda στο θέμα της χροιάς του ήχου. Δεν θα μείνει στην ιστορία για τη δύναμή του, δεν σε κάνει να αισθάνεσαι ότι του λείπει όμως.Β. ΚΙΒΩΤΙΟ
5τάχυτο, ό,τι πιο ΚΛΟΝΓΚ (κάντε ένα απότομο αερο-κατέβασμα από 3η σε 2α όταν το διαβάζετε) έχω δει σε αυτοκίνητο. Πολύ σφιχτός επιλογέας, σαφής μέχρι εκεί που δεν πάει. Το κούμπωμα μπορούσε να είναι πιο γλυκό και να μην έδειχνε τόση τριβή, κατά τ'άλλα δικαιολογεί απόλυτα την ιαπωνική καταγωγή. Αρνείται πεισματικά να βάλει/βγάλει ταχύτητα χωρίς συμπλέκτη, αυτό το παίρνω σαν αρνητικό. Η 5η του είναι η μοναδική που θέλει λίγη συνήθεια για γρήγορες αλλαγές. Η κλιμάκωση ταιριάζει πολύ στον κινητήρα, δεν τον κρεμάει εύκολα και είναι σωστά απλωμένη η δύναμη. Με 6αρι δεν ξέρω αν θα μου ταίριαζε πιο πολύ, καθώς δεν είναι το αυτοκίνητο που θα κάνεις μακρινά ταξίδια. Η 5η δίνει 120km/h με λίγο λιγότερες από 3.500 σ.α.λ. (34-35 km/h ανά 1.000 σ.α.λ.) και επιταχύνει χωρίς πρόβλημα. Το 6αρι -τουλάχιστον ένα που είδα- έχει πιο γλυκό κούμπωμα, μου θύμισε λίγο τον επιλογέα του Leon, αλλά με πιο κοντές διαδρομές.Γ. ΟΔΗΓΗΣΗ
Το τιμόνι είναι αρκετά γρήγορο και έχει καλή αίσθηση του τι γίνεται στους τροχούς. Δεν παρασέρνεται σε ανωμαλίες σχεδόν καθόλου. Το αμάξωμα δείχνει πολύ στιβαρό και περνά με σωστή συμπεριφορά και ήχο από τις λακούβες.Η απόκριση του γκαζιού και του τιμονιού σε συνδυασμό με το κιβώτιο και την μανιτζεβελιά (manizzeveglia θα το έλεγαν gli alfisti) συνθέτουν τη μια όψη του νομίσματος, τη πολύ θετική. Η αρνητική περιλαμβάνει το θόρυβο από την κύλιση και τον κινητήρα, την απόκριση του γκαζιού, τον αντρικό συμπλέκτη και το σφιχτό κιβώτιο. Αυτό, κατά την ταπεινή μου κρίση, κάνει το MX-5 ένα αυτοκίνητο που μπορεί να σε κάνει να ερωτευθείς εκ νέου την οδήγηση, αλλά από την άλλη, δεν θα ήθελα να ξοδεύω ώρες ολόκληρες σε ταξίδι ή στο καθημερινό μποτιλιάρισμα. Κάποιες φορές θέλει ο άνθρωπος να φτάσει απλώς στον προορισμό του ή να γυρίσει σπίτι του. Νιώθεις ότι οδηγείς 100%, αλλά μερικές φορές αυτό δεν είναι το ζητούμενο. Ξεκουράζεσαι μόνο με ανοιχτή οροφή και χαλαρό ρυθμό σε ανοιχτό δρόμο. Το τιμόνι κόβει αρκετά, ενώ στο 1η-2α το αυτοκίνητο δείχνει σχετική βαρεμάρα και κόπωση. Γλυκό στρίψιμο, μπορείς να προσπαθείς για σβέλτο ρυθμό με γραμμές ή να επιχειρείς ως κομμάντο σε γωνίες. Ακόμα δεν έχω ψαχτεί πολύ, αλλά δεν σε τρομάζει με την υπερστροφή ή με το σκούπισμα στα πιο βίαια ξεκινήματα. Νιώθεις ότι δεν θα παρουσιάσει υποστροφή, ακόμα και αν επιδοθείς σε ρεσιτάλ βλακείας με τιμόνι και γκάζι. Γέρνει στην υψηλή πίεση (υπερστροφή ισχύος), αλλά όχι τόσο που να ενοχλήσει πολύ. Οι αντιστρεπτικές του RX-8 κάνουν διαφορά....ακολουθούν τα σχόλια για το εσωτερικό, τη θέση οδήγησης και την οροφή.
-
-
Μπράβο, καλά χιλιόμετρα και πάντα (οδηγικές) απολαύσεις.
Πάντως, σχετικά με την απόκριση του ηλεκτρόγκαζου, σκέψου πως όσοι κάτοχοι NC οδηγούν το ΝΒ, νιώθουν μεγάλη διαφορά. Χαίρομαι όμως που σου άρεσε.
Όσο για την οδική συμπεριφορά, σιγά-σιγά θα μάθεις τα χούγια του. Γενικώς, είναι πολύ φιλικό και παιχνιδιάρικο. -
Δ. ΘΕΣΗ ΟΔΗΓΗΣΗΣ
Τα πράγματα εδώ είναι μυστήρια. Ωραίο και απλό κάθισμα, αλλά ρε παιδιά...είναι μικρό! Η έδρα μπορεί να κάνει οποιονδήποτε με λίιιιγα κιλά παραπάνω, να νιώσει Jennifer Lopez. Εμένα -ακόμα- με παίρνουν σε μέγεθος τα πλευρικά 'αυτιά', αλλά αν είχα λίγα κιλά παραπάνω (ή ανοιχτή λεκάνη, για εύκολη γέννα) θα ήταν πολύ στενά για να με χωρέσουν και να με συγκρατήσουν. Αν ακούτε/λέτε (δεν ξέρω τι κάνετε τα βράδια) συχνά τη φράση 'αυτό το φόρεμα με παχαίνει;', μείνετε μακριά από το MX-5. Η πλάτη είναι καλή και στηρίζει παρέα με το κεντρικό τούνελ και την πόρτα. Το πανωφόρι πιθανότατα θα το βγάζετε για να έχετε άνεση στις κινήσεις. Στο 1.80κάτι, δεν προβληματίζει σε ύψος, το τελάρο είναι σε καλή θέση, ενώ καλύπτουν τον χώρο και τα roll-bar. Κάθεσαι χαμηλά για συμβατικό ΙΧ, αλλά έχεις επαφή με τον δρόμο, δεν είναι πίτα χαμηλό όπως το NB. Με τη θέση μου, έχω περιθώριο ακόμα 10 πόντους προς τα πίσω, που στο προηγούμενο μοντέλο είχα περίπου...μηδέν. Τα πόδια μπαίνουν λίγο οριζόντια στον χώρο των πεντάλ, δεν υπάρχει περίπτωση να κάτσεις για να χαλαρώσεις με το ένα πόδι ορθή γωνία μπροστά από τα πεντάλ όπως στα υπερυψωμένα μικρά, δεν χωράει κάτω από το τιμόνι. Τα πόδια θα βρίσκονται είτε στο μικρό footrest είτε σε γκάζι-φρένο-συμπλέκτη. Στη θέση δίπλα, αυτό που σου τη σπάει είναι το ότι έχει ένα σκαλοπάτι στην πλευρά του τούνελ που δεν αφήνει τα πόδια να είναι τελείως ίσια. Με τον συνοδηγό υπάρχει απόσταση, αλλά εκεί που δίνει ρέστα το Mazda είναι στο πώς είναι φτιαγμένα όλα γύρω από τον οδηγό. Το τιμόνι πέφτει εκεί που πρέπει να βρίσκεται, με το αριστερό χέρι να ακουμπά στην πόρτα με σωστή γωνία, ενώ το δεξί βρίσκεται καθισμένο στην κονσόλα και κρατάει τον επιλογέα σύ-νε-χει-α. Μικρή κίνηση ο καρπός, κοντές κινήσεις με τα χέρια στο τιμόνι, όλα όπως θα έπρεπε να είναι.Ε. ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ - ΧΩΡΟΙ
Η ποιότητα κατασκευής φαίνεται εξαιρετική. Τίποτα στο εσωτερικό δεν τρίζει, τα πλαστικά δείχνουν ότι θα μείνουν στη θέση τους πολύ καιρό, τα υφασμάτινα καθίσματα δείχνουν ανθεκτικά. Ωστόσο, όπως είναι λογικό για ένα όχημα με ανοιχτή οροφή, τα πλαστικά δεν είναι μαλακά, η ποικιλία φινιρίσματος, παρά το ότι είναι μαύρο χρώμα όλα, είναι λίγο...μμμ, περίεργη. Οι ποτηροθήκες στις πόρτες, η κρυφή θήκη αριστερά από το τιμόνι, η θήκη στη βάση του ταμπλό, τα δύο διχτάκια και το ντουλαπάκι ανάμεσα στις θέσεις είναι πολύ χρήσιμα. Οι ποτηροθήκες (μα, 4 ποτηροθήκες σε διθέσιο αυτοκίνητο; ) στην κονσόλα είναι τελείως offside - εργονομικό foul θα έλεγα σε άπταιστα ποδοσφαιρικά. Δεν αφήνουν να βάλεις και τίποτα κινητά κλπ., με τη διαμόρφωσή τους. Τα δυο ντουλαπάκια πίσω από τα καθίσματα έχουν πάει περίπατο λόγω της αναδιπλούμενης οροφής. Το πορτ-μπαγκάζ είναι στα 150 λίτρα, ρηχό και με ένα ορθογώνιο βαθούλωμα στη μέση. Δεν είναι άσχημα για 2 άτομα, δεν δείχνει πολύ μικρότερο από ένα σουπερμίνι, αλλά μην ξεχνάτε ότι π.χ. τα μπουφάν δεν μπορούν να μείνουν στην καμπίνα των επιβατών. Φάση 'αποσκευοσαβούρα και σκουπίδια' δεν μπορεί να διατηρηθεί στο MX-5.ΣΤ. ΟΡΟΦΗ
Απλός ο μηχανισμός στη λειτουργία του. Πρέπει να έχεις νεκρό με ρελαντί, έχει ένα κουμπί και ένα μάνταλο που απασφαλίζεις και μετά πατάς ένα κουμπί για 12' και έχει κατεβάσει τα παράθυρα και έχει ανοίξει τους ουρανούς από πάνω αυτόματα. Ακριβώς η ανάποδη σειρά για το κλείσιμο, ενώ προλαβαίνεις εύκολα σε φανάρι να ανεβάσεις ή να κατεβάσεις. Η διαδικασία φαίνεται αρκετά ασφαλής και αξιόπιστη. Ο ανεμοθραύστης κάνει πολλή δουλειά μέχρι τα 110-120 περίπου. Αν ήταν μεγαλύτερος, θα ήταν ακόμα καλύτερα πιστεύω. Ο συγκεκριμένος δεν ενοχλεί καν την ορατότητα πίσω όταν είναι όρθιος και η οροφή κλειστή. Η ορατότητα με κλειστή την οροφή είναι αρκετά καλή, ειδικά όταν γυρνάς το κεφάλι σου για να αλλάξεις λωρίδα και βλέπεις τα πάντα σε κοντινό πλάνο. Θα ήθελα το εσωτερικό της οροφής να είναι ανοιχτόχρωμο, γιατί το μαύρο εντείνει την κλειστοφοβική αίσθηση. Θεωρώ ότι κλειστό κάνει ηχείο στην καμπίνα κατά την κύλιση και αυτό είναι κουραστικό. Σε σημείο να αναγκάζεσαι να το ανοίγεις συνέχεια, αφού όταν είναι ανοιχτό δεν ενοχλεί ούτε το μοτέρ ούτε η κύλιση. Ο εσωτερικός καθρέπτης πάντως, θολώνει λίγο στις ανωμαλίες, αν αναρωτιέστε. Τριγμούς δεν έχει το συγκεκριμένο καθόλου, παρά τα 40Κ km σε όχι καλούς δρόμους.Ζ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ
Το 1ο και 2ο ρεζερβουάρ έκλεισαν στα 9,1 lt/100km με οδήγηση μέσα στην πόλη κυρίως, χωρίς να ξέρω το αυτοκίνητο και δοκιμάζοντας αλλαγές και τιμονιές. Για την ιστορία, ξεκινάω με 2-2.500 σ.α.λ. και δεν μπορώ να πω ότι έχω πιάσει τα σωστά σημεία του κινητήρα. Στο ταξίδι που κάναμε για να το φέρουμε (Κυλλήνη - Πάτρα με αρκετό ψήσιμο εκεί - Ιωάννινα) πετύχαμε 6,6lt/100km. Ο δρόμος και το αυτοκίνητο μας ήταν παντελώς άγνωστα και η κούραση τεράστια, οπότε οδηγούσα κυρία μεν, κάπως άτσαλα δε. Το Ιωάννινα - Θεσ/νικη ανήκει στο 1ο γέμισμα που ανέφερα πριν. Εύκολα την ανεβάζεις την κατανάλωση, αλλά τουλάχιστον την χαίρεσαι. Ο δείκτης βενζίνης είναι παντελώς αναξιόπιστος στο ρυθμό του. Η συντήρηση φαίνεται να είναι φθηνή σε σχέση με άλλα αυτοκίνητα, θα το διαπιστώσω στην πορεία αν ισχύει. Τα τέλη είναι τα γνωστά (για 12 μήνες) 270 ευρώ, ενώ η τιμή που βρίσκεται ως μεταχειρισμένο είναι αρκετά καλή πλέον. Μερικούς μήνες πριν, τα ίδια ευρώ ζητούνταν για NBFL 1.8αρια (βλ. 2001-2004), κάνα χρόνο πριν μπορεί οι επενδυτές να έβαζαν και μεγαλύτερες τιμές.+++++
Εύκολη και foolproof σκληρή οροφή (μόνο μην πάθει τίποτα, κάηκα!)
Φώτα, αν και όχι xenon. Μακράν τα καλύτερα που είχα ποτέ.
Αυτοδιόρθωση εκεί που πρέπει.
Απόκριση γκαζιού.
Στιβαρότητα αμαξώματος και εσωτερικού.
Ομορφιά (υποκειμενικό, μου αρέσει που είναι ένα κλικ άκομψο ως RC)
Η 16αρα δεν φαίνεται καρούλι.
Θέρμανση ακόμα και ανοιχτό με 10 βαθμούς (αυτόματος κλιματισμός by the way).
Θόρυβος κύλισης με κλειστή οροφή (ηχείο-συντονισμός)
Κλίση στην πίεση
Ποιος σκέφτηκε να βάλει εκεί το μοχλό για το ρεζερβουάρ;
Άκυρη διάσταση ελαστικών (205/50/16)
Τι καλά να είχε ρεζέρβα!
Άχρηστος ο δείκτης πίεσης του λαδιού.
Το RCD μπορούσε και καλύτερα σε οθόνη/δυνατότητες.
Κεντρικές ποτηροθήκες, να προσκομίσουν πιστοποιητικό βλακείας οι σχεδιαστές.Συμπέρασμα
Νομίζω ότι αξίζει κάποια στιγμή στη ζωή του ένας αυτοκινητάκιας να μπλέξει με κάτι τέτοιο. Αν το πάρει και όταν το αίμα είναι ακόμα θερμό (όχι καυτό), θα το χαρεί πιστεύω. Αρκεί να ξέρει ότι σε μερικά πράγματα θα κάνει συμβιβασμούς (2θέσιο, μικρό πορτ-μπαγκάζ, χαμηλό, καίει παραπάνω, έχεις την οροφή στο νου κλπ). Εγώ το διάλεξα γιατί δεν θέλω να έχω τον καημό της κουκούλας όπου και να τύχει να παρκάρω, μακριά από το πάρκινγκ μου και επειδή κάποια στιγμή μπορεί να γίνει το καθημερινό μου αυτοκίνητο. Όποιος ενδιαφέρεται, άντεξε να τα διαβάσει και θέλει βόλτα, be my guest! -
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Όποιος ενδιαφέρεται, άντεξε να τα διαβάσει και θέλει βόλτα, be my guest!For future reference
Καλοταξιδο
-
Άντεξα και το διάβασα!
Εξαιρετικό review, αναλυτικότατο, με όλα τα θετικά και τα αρνητικά του αυτοκινήτου. Στα πολύ θετικά του και η χαμηλή/νορμάλ συντήρηση όπως είπες και συ. Νομίζω ότι είναι ότι πιο fun to drive μπορείς να πάρεις σε αυτά τα χρήματα και όχι μόνοΟ χρήστης funkyreverend έγραψε:
Όποιος ενδιαφέρεται και θέλει βόλτα, be my guest!Κάποια στιγμή όποτε μπορέσεις κανονίζουμε και κανα καφέ και να με πας και καμιά βόλτα.
Δεν έχει τύχει ποτέ με MX5, μόνο με RX-8 που έχει ο θείος μουΚαλοτάξιδο να είναι και πάλι funky!
-
ΚΑΦΕ!!!
-
Καλοταξιδο!!
-
Πραγματικά πολύ εμπεριστατωμένη η κριτική... μόνο που τέτοιες κριτικές αρμόζουν σε supermini κι όχι σε driver's cars...
Καλά, με τον καιρό θα βρεις τα κουμπιά του και θα αναλώνεσαι περισσότερο σε οδηγικά θέματα κι όχι στις ποτηροθήκες! -
Με μόλις 1.200km σε ένα μήνα εκ των οποίων τα 600 ήταν το ταξίδι, καταλαβαίνεις τι έχω προλάβει να προσέξω!
koubeast και ροζούλη, περιμένω!
-
Νίκο δοκίμασε βαλβολίνες για το κιβώτιο. Μου φάνηκε σκληρό. Το κάθισμα είναι όντως στενό, αλλά δεν ξέρω γιατί. Σε εμένα δεν είναι έτσι. Μπορεί επειδή τα έχω τα κιλάκια μου, να άνοιξε λίγο.
Να κάνουμε καμιά βόλτα, με τράμπα, γιατί κάτι γράφτηκε για τα φρένα από συγγενικό σου πρόσωπο. Με άλλα τακάκια θα το αισθανθείς καλύτερο. Αλλά και με τα μαμά δεν είχα κανένα πρόβλημα
Για τις κλίσεις, πάνε σε 17άρες. Τεράστια διαφορά που δεν την πίστευα, όταν έβαλα 16άρες για πρώτη φορά.Μάλλινο καπελάκι, μπουφανάκι με 'λαιμό' και καλές βόλτες
-
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
Νίκο δοκίμασε βαλβολίνες για το κιβώτιο. Μου φάνηκε σκληρό.On their way, μαζί με λάδια-φίλτρα.
Το κάθισμα είναι όντως στενό, αλλά δεν ξέρω γιατί. Σε εμένα δεν είναι έτσι. Μπορεί επειδή τα έχω τα κιλάκια μου, να άνοιξε λίγο.
Μήπως παίζει ρόλο ότι είναι δερμάτινα ή/και ότι διαθέτεις μαγαζί που σερβίρει τοστ, παγωτά και βλάφλες (wlaffles);
Να κάνουμε καμιά βόλτα, με τράμπα, γιατί κάτι γράφτηκε για τα φρένα από συγγενικό σου πρόσωπο. Με άλλα τακάκια θα το αισθανθείς καλύτερο. Αλλά και με τα μαμά δεν είχα κανένα πρόβλημα
Για τις κλίσεις, πάνε σε 17άρες. Τεράστια διαφορά που δεν την πίστευα, όταν έβαλα 16άρες για πρώτη φορά.17αρα θα ήθελα να την αποφύγω, νομίζω ότι θα χάσει άνεση. Τις αντιστρεπτικές έχω στο νου μου, που έχω οδηγήσει κιόλας και δεν με ενόχλησαν σε κάτι. Για τα τακάκια, είναι μέσα στο πρόγραμμα, μαζί με υγρά φρένων (ebc προτείνεις και εσύ;). Αυτό που ενόχλησε το συγγενή μου είναι το ότι δεν έχουν bite αρχικό και στα άλλα αυτοκίνητα της οικογένειας δεν έχουμε τόοοοοση προοδευτικότητα (που να σε αγχώνει ). 2λιτρο με 1.8 μήπως έχουν άλλο σύστημα φρένων;
-
Νομίζω φρένα έχουν τα ίδια. ebc κίτρινα έβαλα.
Για το κάθισμα, έχω κάτσει και σε άλλο mid, και δεν ενοχλούσαν. Άσε με να κάτσω για κανένα 2ωρο και θα στρώσουν...υ.γ. κατά βάθος όλοι ζηλεύετε το φιδίσιο μου κορμί...
-
Το παρέλαβα εχθές , ιδού και η πρώτη φωτογραφία [4tforum.gr], τραβηγμένη βιαστικά (-8 βαθμοί ) σε πάρκινγκ στον αυτοκινητόδρομο.
Είναι αρκετά νωρίς για συμπεράσματα, διένυσα 700 km περίπου, όλα στον αυτοκινητόδρομο.
Το καλοριφέρ πάντως δεν επιδέχεται κριτική, ακόμα και με κατεβασμένη την κουκούλα .
-
Καλοτάξιδο, καλά χιλιόμετρα (ομολογουμένως ξεκίνησες με καλή ταρίφα για μια μέρα ).
Μπράβο που δοκίμασες να ανοίξεις την κουκούλα στους -8! -
Ευχαριστώ!
Με χαμηλές ταχύτητες και φυσικά όχι για αρκετή ώρα το κατέβασμα της οροφής είναι εφικτό, πάντα με μπουφάν, γάντια και λοιπά παραφερνάλια.
Η χαρά του παιδιού:
[imageshack.us] [imageshack.us]
[imageshack.us] [imageshack.us]Αμφιβάλλω αν τα παιχνίδια με το πίσω μέρος στο χιόνι είναι αντιπροσωπευτικά της συμπεριφοράς του αυτοκινήτου, αλλά ελάχιστη σημασία έχει για την ώρα, το αποτέλεσμα είναι απολαυστικότατο
-
Πρώτα απ όλα να πούμε με γεια, καλοτάξιδα τα νέα σας μξ.
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Ζ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ
Το 1ο και 2ο ρεζερβουάρ έκλεισαν στα 9,1 lt/100km με οδήγηση μέσα στην πόλη κυρίως, χωρίς να ξέρω το αυτοκίνητο και δοκιμάζοντας αλλαγές και τιμονιές. Για την ιστορία, ξεκινάω με 2-2.500 σ.α.λ. και δεν μπορώ να πω ότι έχω πιάσει τα σωστά σημεία του κινητήρα.Το 9-10 είναι το νορμάλ εντός πόλης δυστυχώς.
Στο ταξίδι που κάναμε για να το φέρουμε (Κυλλήνη - Πάτρα με αρκετό ψήσιμο εκεί - Ιωάννινα) πετύχαμε 6,6lt/100km. Ο δρόμος και το αυτοκίνητο μας ήταν παντελώς άγνωστα και η κούραση τεράστια, οπότε οδηγούσα κυρία μεν, κάπως άτσαλα δε. Το Ιωάννινα - Θεσ/νικη ανήκει στο 1ο γέμισμα που ανέφερα πριν.
Αν είχες μέση 6,6, τι να πω? Κάτω από 8+ δεν έχω δει ποτέ. Είσαι σίγουρος?
Μια συμβουλή που ίσως σας φανεί αστεία αλλά δεν είναι ==>κάντε μια ευθυγράμμιση.
Mazda MX-5