-
Αφού δε γνωρίζεις κανέναν άλλο, πα να πει ότι η τρανή απόδειξη εξαντλείται σε εμάς τους δύο !
Δε νομίζω ότι είναι σωστό αυτό ως επιχείρημα, γιατί υπάρχουν κι άλλοι με δυνατότερα ΝΒ από τα δικά μας που προχώρησαν στο δίλιτρο.
-
Ο χρήστης dimsabas έγραψε:
Αφού δε γνωρίζεις κανέναν άλλο, πα να πει ότι η τρανή απόδειξη εξαντλείται σε εμάς τους δύο !Δε νομίζω ότι είναι σωστό αυτό ως επιχείρημα, γιατί υπάρχουν κι άλλοι με δυνατότερα ΝΒ από τα δικά μας που προχώρησαν στο δίλιτρο.
Δε γνωριζω καποιον που ειχε NBFL 1.8 και πηγε σε 2,0NC εννοω ρε και γνωριζω πολλους αρρωστους με το θεμα (εχουμε και 40 fora/club),αντε να μου διαφευγουν 2-3 περιπτωσεις.
Τα δυνατοτερα ΝΒ ηταν μηπως τουρμπατα 16αρια?Γνωριζεις πολυ καλα οτι μιατα πανω απο 170 αλογα,παυει να ειναι μιατα,οπως γραφτηκε ηδη πιο πανω...
-
Ναι, παύει να είναι Miata και γίνεται Miatάρα!
Θεωρώ ότι η ιδανική ιπποδύναμη για το 2.5 είναι περί τα 180-190 αλόγατα. Σε συνδυασμό με το εξατάχυτο και το κοντό 4.1, (λογικά θα) είναι όνειρο. Τα 146 δεν είναι λίγα, αλλά δεν είναι και πολλά για το συγκεκριμένο σασί. Θεωρώ ότι μπορεί να σηκώσει περισσότερα, ειδικά όταν είναι στημένο (χαμηλωμένο, με επιθετική ευθυγράμμιση) και με 888, όπως τα δικά μας. -
Και εγώ θα ήθελα να έχω πάνω απο 200. Το NC πιστεύω ότι τα διαχειρίζεται άνετα μια αναλογία 5kgr/hp. Ατμοσφαιρικά όμως... Γιατί αν φας 'κλωτσιά' από το turbo πάνω στη στροφή με πίσω κίνηση, πας για άλλα. Όχι ότι δεν υπάρχουν πισωκίνητα με turbo. ΑΛΛΑ δεν είναι miata
-
Ο χρήστης vaggman έγραψε:
Γνωριζεις πολυ καλα οτι μιατα πανω απο 170 αλογα,παυει να ειναι μιατα,οπως γραφτηκε ηδη πιο πανω...
Ναι, παύει να είναι Miata και γίνεται Miatάρα!
Θεωρώ ότι η ιδανική ιπποδύναμη για το 2.5 είναι περί τα 180-190 αλόγατα.Τα ιδια λεμε Δημητριε...
Προσωπικα ειμαι πολυ ευχαριστημενος με τις επιδοσεις του 'κοντου/ελαφρου' NBFL μου,συμβαδιζει απολυτα με τις οδηγικες μου ικανοτητες,το παραπανω ειναι περιττο για εμενα.Το πλαισιο του NC ειναι μακραν πιο ακαμπτο-καλυτερο,και 180-190 αλογα τα χει για πλακα,το πλαισιο του NB υστερει σημαντικα,και αυτο φαινεται πολυ καλα...
-
190-200 άλογα στο miata nbfl θα ήταν τέλεια...παραπάνω πιστεύω κ εγώ ότι χάνει τον χαρακτήρα του σαν αυτοκίνητο αν και υποθέσεις κάνω δεν έχω σχετική εμπειρία αλλά σύμφωνα με την λογική!
-
Ξέρουμε στο περίπου πόσο κοστίζει η αλλαγή από εμπρός τακάκια σε NC;; Τα OEM μου φάνηκαν μια χαρά για σχεδόν 45.000χλμ που έχω. Υπάρχει κάτι καλύτερο ΧΩΡΙΣ να μαμήσω τις δισκόπλακες;;
-
πείτε ο,τι θέλετε...
το καλύτερο μιάτα είναι το ΝΑ!!! -
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
Ξέρουμε στο περίπου πόσο κοστίζει η αλλαγή από εμπρός τακάκια σε NC;; Τα OEM μου φάνηκαν μια χαρά για σχεδόν 45.000χλμ που έχω. Υπάρχει κάτι καλύτερο ΧΩΡΙΣ να μαμήσω τις δισκόπλακες;;Εγώ έβαλα Ferodo την νορμαλ σειρά, που την έχω δοκιμασμένη σε άλλα αυτοκίνητα, με 80 ευρά αγορά +15τοποθέτηση σε συνεργείο εκτός αντιπροσωπείας. Σε εξουσιοδοτημένο φαντάζομαι υπολόγιζε +40 ευρώ το λιγότερο.
Εντυπώσεις δεν μπορώ ακόμα να πω γιατί δεν τα έχω ζορίσει ακόμα...
Στο mymx5 ετοιμάζονται πολλοί για EBC yellowstuff, που είναι βέβαια για πιο σκληρή χρήση.
-
Ο χρήστης billlllll έγραψε:
Στο mymx5 ετοιμάζονται πολλοί για EBC yellowstuff, που είναι βέβαια για πιο σκληρή χρήση.Το Yellowstuff (στα χαρτιά) είναι πολύ hardcore τακάκι, επιπέδου DS3000. Δεν είναι σωστό να το συνιστούμε σε κάποιον που ζητάει ένα κλικ καλύτερο από το ΟΕΜ. Πιο σκληροπυρηνικό τακάκι δεν σημαίνει απαραίτητα καλύτερο για όλες τις χρήσεις!
-
Οπότε τί προτείνεις;
-
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
Οπότε τί προτείνεις;Ξέρουμε στο περίπου πόσο κοστίζει η αλλαγή από εμπρός τακάκια σε NC;; **Τα OEM μου φάνηκαν μια χαρά **για σχεδόν 45.000χλμ που έχω. Υπάρχει κάτι καλύτερο ΧΩΡΙΣ να μαμήσω τις δισκόπλακες;;
Γιατι να αλλαξεις?
Μπαινεις πιστα?Αν οχι βαλε τα ΟΕΜ. -
Περιστασιακά. 1-2 φορές το χρόνο. Και επειδή πρόκειται να πάμε με μια παρέα τέλη του μήνα στις Σέρρες, σκέφτομαι αν είναι καλύτερο να τα αλλάξω πριν ή μετά.
-
Αν ειναι τελειωμενα,μην το ρισκαρεις αλλαξε τα πριν μπεις.
-
Εχθές άναψε το λαμπάκι. Υγρά τσέκαρα και είναι ok. Τα τακάκια είναι αρκετά φαγωμένα. Χλμ έχω κάνει αρκετά.
Οπότε δε θα το ρισκάρω και πάω για αλλαγή.
thank you -
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
Οπότε τί προτείνεις;Την απάντηση την έχεις δώσει ήδη εσύ:
Τα OEM μου φάνηκαν μια χαρά για σχεδόν 45.000χλμ που έχω.
Αν σου φάνηκαν μια χαρά, γιατί να τα αλλάξεις;
-
Γιατι ο εχθρος του καλου ειναι το καλιτερο
Δεν ειναι λιγες οι φορες που βρηκες το τακακι που σου εκανε (DS 2500 για εμενα) και δοκιμασες αλλα 1-2 μαλακωδως μηπως και ηταν ακομη καλητερα. Νταξ ρε μεγαλε οσα τακακια και να αλλαξεις μονοπιστον 200και κατι ψιλα δισκο κλπ εχεις .- Το ιδιο συμβαινει και με τα λαστιχα κλπ κλπ.
-
Επειδή ότι θυμάμαι χαίρομαι.
Από εδώ: http://library.techlink.gr/4t/article.a ... icle=11054
Για το nc:
Μεγαλύτερο συνολικά από τον προκάτοχό του κατά 20, 40 και 20 χλστ. σε μήκος, πλάτος και ύψος, αντίστοιχα, και με μια αύξηση 65 χλστ. του μεταξονίου να κλέβει την παράσταση
Έλα, όμως, που στην Ιαπωνία το έψαξαν πολύ καλά το θέμα, έβαλαν σε διαιτητικό πρόγραμμα το νέο Miata (μόνο από τον κεντρικό καθρέφτη κέρδισαν 84 γρ. οι αθεόφοβοι...), με αποτέλεσμα να είναι συνολικά μόλις 10 κιλά βαρύτερο από αυτό της δεύτερης γενιάς, όντας ταυτόχρονα πολύ καλύτερα «ζυγισμένο».
OK, ο κινητήρας δε βάζει φωτιά στην άσφαλτο, αλλά είναι απόλυτα γραμμικός σε όλο το φάσμα των στροφών, δημιουργώντας σου την εντύπωση ότι τον «έχεις πάντα»! Φυσικά, τα 8,4 δλ. που χρειάστηκαν στις μετρήσεις μας για τα 100 χλμ./ώρα από στάση αποτελούν κάτι παραπάνω από ικανοποιητική επίδοση, αφού είναι 1,1 δλ. καλύτερη από την εργοστασιακή (αντίστοιχα το «τέως» -μεγάλο- Miata των 1.800 κ.εκ. και 146 ίππων έκανε τα 0-100 χλμ./ώρα σε 9 δλ). Άλλωστε οι 115,6 ίπποι που «μαρτύρησε» το δυναμόμετρό μας (138 το 2λιτρο) αφήνουν υποψίες για περισσότερα «άλογα» στο στρόφαλο, ειδικά μάλιστα αν αναλογιστεί κανείς τις απώλειες που μπορεί να έχει ένα αυτοκίνητο με την κίνηση στους πίσω τροχούς.
η ακαμψία βελτιώθηκε κατά 22% σε κάμψη και κατά 47% σε στρέψη, ενώ το κέντρο βάρους πλησίασε το έδαφος κατά 18 χλστ. σε σχέση με πρώτα
Αλλαγές όμως είχαμε και στον τομέα της ανάρτησης, αφού πίσω τα «τέως» διπλά ψαλίδια (παρέμειναν εμπρός) αντικαταστάθηκαν με μια νέα διάταξη πολλαπλών συνδέσμων, ενώ και τα μετατρόχια αυξήθηκαν κατά 85 χλστ. εμπρός και 65 χλστ. πίσω. Την «ανιούσα» πήραν και οι διάμετροι των δίσκων στο σύστημα πέδησης, ενώ τη συνολικά καινούργια εικόνα του αυτοκινήτου ήρθε να συμπληρώσει η προσθήκη των γνωστών μας, από τα Mazda 3 και 6, κινητήρων (MZR) των 1.800 και 2.000 κ.εκ. απόδοσης 126 ίππων/6.500 σ.α.λ. και 160 ίππων/6.700 σ.α.λ., αντίστοιχα.
-
Ο χρήστης opterios έγραψε:
Στο mymx5 ετοιμάζονται πολλοί για EBC yellowstuff, που είναι βέβαια για πιο σκληρή χρήση.
Το Yellowstuff (στα χαρτιά) είναι πολύ hardcore τακάκι, επιπέδου DS3000. Δεν είναι σωστό να το συνιστούμε σε κάποιον που ζητάει ένα κλικ καλύτερο από το ΟΕΜ. Πιο σκληροπυρηνικό τακάκι δεν σημαίνει απαραίτητα καλύτερο για όλες τις χρήσεις!
Δε νομίζω πως διαβάζοντας κανείς τη δημοσίευσή μου καταλαβαίνει πως συνιστώ τα yellowstuff σε κάποιον που απλά ψάχνει κάτι ελαφρώς καλύτερο από τα ΟΕΜ.
Ο φίλος ζήτησε κάτι καλύτερο, του είπα τι έκανα εγώ και τον ενημέρωσα πως πολλοί κάτοχοι θα προχωρήσουν σε τοποθέτηση των yellowstuff τα οποία προορίζονται για πιο σκληρή χρήση...
-
Mazda MX-5 20th Anniversary Special Edition Announced for Europe - Debut at Geneva
http://www.worldcarfans.com/11002012431 ... ounced-forΓιατι μονο σε 1.8?
Mazda MX-5