-
20 years young: Celebrating the iconic Mazda MX-5
http://rapidshare.com/files/153371639/MX-5_Article_-_ZoomZoom_Mag.pdf
-
Μπράβο το NC έγινε ακόμα πιο όμορφο!!
-
Ερώτηση: Το Mk3 1,8 δεν έχει ESP ως εξτρά έστω;
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Ερώτηση: Το Mk3 1,8 δεν έχει ESP ως εξτρά έστω;Νομίζω έχει η έκδοση mid. Η base δεν ξέρω ούτε λάστιχα αν έχει...
Τι θα γίνει ρε παιδιά? Καμμια έκπτωση δεν θα παίξει? (λόγω εορτών - πωλήσεων)
-
Ερώτηση: Το Mk3 1,8 δεν έχει ESP ως εξτρά έστω;Ειχε βηει μια εκδοση SVP με esp κατα τα αλλα δεν εχουν
-
Το λεω γιατί σήμερα γνώρισα κάτοχο Mk3 ο οποίος μου είπε ότι ούτε είχε το 1,8 και ούτε μπορούσε να βάλει εξτρά ESP και ότι είναι αρκετά δύσκολο το αμάξι χωρίς αυτό στην οδήγηση...
-
Το λεω γιατί σήμερα γνώρισα κάτοχο Mk3 ο οποίος μου είπε ότι ούτε είχε το 1,8 και ούτε μπορούσε να βάλει εξτρά ESP και ότι είναι αρκετά δύσκολο το αμάξι χωρίς αυτό στην οδήγηση...Ουτε και το δικο μου εχει παντως αλλά δεν ξέρω κατα πόσο θα ήταν απαραίτητο...
-
Κατ αρχίν λέγεται DSC (Dynamic Stability Control) αυτό που έχει το ΜΧ5.
Οι εκδόσεις 2.0l έχουν το σύστημα.
Οι special εκδόσεις στα 1.8 το έχουν κι αυτές.
Στο mid και στο low δεν μπαίνει παρά μόνο σαν πρόσθετος εξοπλισμός.
Σε γενικές γραμμές το σύστημα βοηθάει τους άπειρους, τη βροχή, τη κακιά στιγμή και την υπερβολή.
Έχει δύο σκάλες απενεργοποίησης (όπως RX8) και στη δεύθτερη πρέπει να σβήσεις τον κινητήρα για να επανέλθει.
Εγώ προσωπικά (SVP 07) το έχω σχεδόν πάντα εκτός στην 1η σκάλα και δεν έχω αντιμετωπίσει ποτέ πρόβλημα.
Στην αρχή ήταν λίγο υποστροφικό αλλά όλα διορθώθηκαν μετά από μια ευθυγράμμιση (υπερ-απαραίτητο για καινούριο ΜΧ5) και λίγο εναλλαγή πιέσεων. (στη συνέχεια έβαλα και μεγαλύτερες αντιστρεπτικές εμπρός-πίσω)
Γενικά το DSC είναι πάρα πολύ χρήσιμο (με έχει σώσει 1-2 φορές στην κυριολεξία!) αλλά ο συνετός δε θα το χρειαστεί.Να τονίσω όμως.
Η ΣΥΝΕΣΗ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΡΙΝΟΣ ΣΤΟΧΟΣ!!! ΖΟΟΜ_ΖΟΟΜ!! ΙΙΙΙΙΙΙΧΑ!! -
Το λεω γιατί σήμερα γνώρισα κάτοχο Mk3 ο οποίος μου είπε ότι ούτε είχε το 1,8 και ούτε μπορούσε να βάλει εξτρά ESP και ότι είναι αρκετά δύσκολο το αμάξι χωρίς αυτό στην οδήγηση...Ελπίζω να μην παρεξηγηθώ από αυτό που θα πω, αλλά μάλλον ο συγκεκριμένος άνθρωπος δεν έχει ασχοληθεί και πολύ με την οδήγηση. Οι λέξεις 'miata' και 'δύσκολο' δεν πάνε μαζί. Ειδικά το συγκεκριμένο αυτοκίνητο, λόγω έλλειψης μπλοκέ υποτίθεται ότι είναι και πιο ήπιο.
Εννοείται ότι δεν οφείλουν όλοι να γνωρίζουν τι θα πει γραμμές, μύτη-τακούνι και άλλα απλά πράγματα μεν, αλλά που πρέπει να τα έχεις ψάξει για να τα γνωρίζεις, πράγματα που γνωρίζουν οι περισσότεροι σε αυτό εδώ το forum. Υπάρχει λόγος που οι αυτοκινητοβιομηχανίες εξοπλίζουν πλέον όλα τα αυτοκίνητα με όλο και περισσότερα ηλεκτρονικά βοηθήματα ενεργητικής ασφάλειας. Ο περισσότερος κόσμος δεν ξέρει ούτε τα βασικά και αυτό δεν είναι κατακριτέο. Απλά είναι γεγονός.
Αλλά πραγματικά, για έναν άνθρωπο που του αρέσουν τα αυτοκίνητα και η οδήγηση και την έχει ψάξει ΕΛΑΧΙΣΤΑ παραπάνω από τον μέσο οδηγό, νομίζω τον αποπροσανατολίζεις εντελώς όταν του λες ότι το miata είναι δύσκολο χωρίς ESP.
Επιπλέον, είναι πολύ κρίμα να πάρεις miata χωρίς μπλοκέ. Για όποιον η οδήγηση δεν είναι μετακίνηση και δε θέλει ένα miata απλώς για να πηγαίνει βόλτες, αλλά θέλει να το οδηγεί και λίγο, είναι ΕΓΚΛΗΜΑ να μην πάρει το δίλιτρο!! Και δεν το λέω για την έξτρα δύναμη, αλλά για το μπλοκέ!!! Κάντε υπομονή 3-4 μήνες παραπάνω και μαζέψτε κάτι παραπάνω και πάρετε το δίλιτρο. Ούτως ή άλλως, για να βάλεις εκ των υστέρων μπλοκέ σε 1.8 θα σου κοστίσει σχεδόν όση είναι η διαφορά των 2 μοντέλων στην αγορά, εκτός αν βρεις μεταχειρισμένο, που ακόμα είναι πολύ σπάνια και δεν είναι πολύ φτηνά.
Αυτή είναι η δική μου γνώμη...
-
Πόσο κάνει το ESP και πόσο το μπλοκέ; Πάντως επειδή δεν είχα μπει σε Mk3 αλλά μόνο σε Mk2 η διαφορά στο εσωτερικό είναι τεράστια. Δείχνει πολύ ποιοτικό. Περίμενα να ξενερώσω που δεν είχε δερμάτινα καθίσματα αλλά δεν ήταν και τόσο άσχημα...
Προφανώς το παιδί τώρα το μαθαίνει. -
Πόσο κάνει το ESP και πόσο το μπλοκέ;2.500 παραπάνω έχει η έκδοση με το ESP. Αλλά το μπλοκέ δεν έχει καμία σχέση, δεν είναι συγκρίσιμα να πεις 'ποιο απ' τα δύο να βάλω'.
Ρωτάς επειδή ενδιαφέρεσαι, ή για τη συζήτηση απλώς; Σε ρωτάω γιατί χωράει πολλή κουβέντα σε κάποια πράγματα και δε θέλω να γράφω σεντόνια τσάμπα. Δεν είμαι και πωλητής της Mazda
-
Ρώτα με σε κανά 6μηνο να σου πω... Για να λέμε και τα σύκα σύκα μου φαίνονται πολλά 25 χιλ για καινούριο Mk3. 18-20 για μεταχ/μένο το συζητούσα.
-
Σεβαστό. Αν το ψάξεις μηχανολογικά το αμάξι ίσως αναθεωρήσεις, αλλά είναι κουβέντες που έχουν γίνει δεκάδες φορές και δε θέλω να ξανακάνω από την αρχή. Υπάρχει πολύς κόσμος που θεωρεί την τιμή του miata τσιμπημένη, υπάρχουν πάλι άλλοι που θεωρούν ότι έκλεψαν εκκλησία με την τιμή αυτή, για αυτά που σου προσφέρει.
Είναι η αιώνια ιστορία των γούστων, της οπτικής του καθενός και των προτεραιοτήτων μας. Καταλαβαίνω και όσους το βρίσκουν ακριβό, και όσους το βρίσκουν φτηνό
Αν έχεις κέφι να το ψάξεις από miatofora ελληνικά και ξένα, ψάξτο
-
Ρώτα με σε κανά 6μηνο να σου πω... Για να λέμε και τα σύκα σύκα μου φαίνονται πολλά 25 χιλ για καινούριο Mk3. 18-20 για μεταχ/μένο το συζητούσα.Μπες στο http://www.trackmiata.gr εκει θα μαθεις ειλικρινα τα παντα για το αυτοκινητο
-
Το Mazda MX-5 2.0 στην εκδοση MID εχει στανταρ το μπλοκε διαφορικο?
-
Ο χρήστης Evgenios έγραψε:
Το Mazda MX-5 2.0 στην εκδοση MID εχει στανταρ το μπλοκε διαφορικο?ΌΛΑ τα δίλιτρα.
-
Ναι οπως ολα τα 2λιτρα
-
Τώρα θα ακουστώ λίγο γραφικός... αλλά έτσι είναι οι ερωτευμένοι, κάνουν τρέλες και ενίοτε γίνονται και γραφικοί!
Φίλος με Miata πρώτης γενιάς μού έστειλε pm-κατάθεση ψυχής, σχετικά με το αποκτηθέν προ 9μήνου όχημά του. Ιδού:
'*Πάντως κοιτώντας πιο σφαιρικά το Μιάτα χαίρομαι αφάνταστα γιατί όσο το κοιτάω τόσο πιο όμορφο το βρίσκω, χαίρομαι κάθε φορά που το οδηγώ, κάθε φορά που βλέπω μια βελτίωση από κάτι που του έκανα, πόσο τίμιο είναι στην συπμεριφορά του (οδηγικά αλλά και από αξιοπιστία), πόσο εύκολο είναι στην επισκευή-αναβάθμιση και πως με όλα αυτά σε κάνει να δένεσαι ακόμα περισσότερο μαζί του.Πιστεύω πως στις δυνατότητές μου (οικονομικές, οδηγικές, αισθητικές) δεν θα μπορούσα να είχα κάνει καλύτερη επιλογή. Σε αυτό έχεις κι εσύ μέρος γιατί μέχρι να το πάρεις εσύ δεν κοίταζα καν το Μιάτα όχι γιατί δεν μου άρεσε αλλά γιατί δεν μου προκαλούσε εντύπωση.
Του έχω βρει μια όμορφη θέση στην πυλωτή όπου θα είναι εντελώς ασφαλές (θα το κλείνει το κορόλα και το 407), θα το αφήσω να αναπαυτεί με τις 14αρες (όχι στον αέρα) και μια μεγάλη κουκούλα να το προστατεύει και βέβαια θα τηρηθεί το κλασσικό πρωτόκολλο, δηλ. αποσυμπίεση συστήματος τροφοδοσίας, γεμάτο τεπόζιτο κλπ*.'
-
Κάπου εκεί με πιάσαν τα ζουμιά κι η απάντηση δε θα μπορούσε να είναι λιγότερο ευσυγκίνητη. Ιδού λοιπόν κι η δική μου κατάθεση-ψυχής. (Μη με παρεξηγείτε, το ξέρω ότι ίσως-κάπου-κάποτε-σε άλλο σύμπαν να υπάρχουν καλύτερα αυτοκίνητα από τα Miata , αλλά τα αγαπάω τα ρημάδια. Όπως κι ο καθένας μας το αυτοκινητάκι του, αν φυσικά δεν το χει μόνο για να πηγαίνει στις δουλειές του ή για να πουλάει μούρη. Μπορώ άνετα να φανταστώ τον κάθε ψαγμένο κάτοχο οποιουδήποτε οδηγοκεντρικού μοντέλου να εκφράζει αντίστοιχα συναισθήματα με τα δικά μου και να είναι απολύτως φυσιολογικά).
'Και ναι, αποδέχομαι ευχαρίστως όλες τις θετικές κατηγόριες περί προσυλητισμού στον Miatισμό, όπου και προσήλθα προ τετραετίας (4.5 για την ακρίβεια). Την περασμένη εβδομάδα μάλιστα είχα τα γενέθλια του Sporty. Όχι κατασκευής, αλλά επαναπατρισμού στην κατοχή μου. 4 χρόνια έκλεισα μαζί του και δεν το χορταίνω. Θυμάμαι ότι όταν πούλαγα το 323 GTX μετά από 3 παρά χρόνια, έλεγα 'Θεέ μου, θα με αξιώσεις ποτέ να ξανάχω τόσο ικανό αυτοκίνητο?' Βέβαια, ήταν σα να ήξερα ήδη την απάντηση, αφού ήμουν ήδη κάτοχος Μκ1 Miata. Και μάλιστα, το λάτρευα, άλλο αν κι εκείνο είχε πολλές ατέλειες και ήθελε μαζέματα. Δεν τα πολυκαταλάβαινε τότε... ίσως αν το είχα σήμερα να μη μου άρεσε τόσο πολύ, γιατί λογικό είναι να έχω γίνει πολύ πιο απαιτητικός. Η γνώση είναι δύναμη, ασφαλώς, κάποιες φορές όμως είναι και βάσανο, γιατί δε σε αφήνει να ησυχάσεις. Σε εκείνη την προδρομική εποχή χωρίς τις πίστες και τις ακρότητες, μερικά ξεγυρισμένα παντιλίκια ήταν ό,τι χρειαζόμουν. Θυμάμαι μάλιστα ότι φορούσε διαφορετικά λάστιχα μπρος-πίσω. Άσε που επειδή μπλόκαρε εύκολα τα φρένα του, μπροστά είχα βάλει κάτι 195/55 που μου χαν μείνει από το 323, για να μεγαλώσει η διάμετρος. Άστα να πάνε. Τώρα που τα σκέφτομαι...
Κι όμως, υπάρχει μία στροφή στη Βουλιαγμένη που θα έπρεπε να φέρει το όνομά μου. Αντ' αυτού, φέρει μια γιγάντιων διαστάσεων πινακίδα ότι 'εισέρχεστε σε κατοικημένη περιοχή, παρακαλώ μειώστε ταχύτητα'. Βρίσκεται μάλιστα σε κεντρικό σημείο, με αρκετή κίνηση... Απορώ πώς ανεβοκατέβαινα τότες πάνω-κάτω κάθε απόγευμα, εκείνες τις ρομαντικές μέρες που το είχα στην κατοχή μου. Θυμάμαι μάλιστα υπέργηρο ένοικο διαμερίσματος με μπαλκόνι στο δρόμο, να ωρύεται κάποιο απόγευμα αγανακτισμένος. Μη φανταστείς ακατάσχετο υβρεολόγιο, μάλλον ήταν εξαιρειτικά ευγενική φύση, την οποία όμως είχα φέρει στα όριά της. Άτιμα στριγγλίσματα ελαστικών... ενώ στο βρεγμένο, σβουρίξεις έξω από αστυνομικό τμήμα και δε σε παίρνει κανείς χαμπάρι. Θυμάμαι λοιπόν ένα επόμενο απόγευμα, κάπου μετά το πέμπτο πέρασμα, υπέργηρο (μάλλον τον ίδιο) να έχει κατέβει στο δρόμο με μολύβι και τεφτέρι. Όχι δεν έπαιρνε την παραγγελία ο μανάβης, ούτε το γκαρσόν της ταβέρνας, αλλά σημείωνει την πινακίδα του αυτοκινήτου μου. Ευτυχώς δεν υπήρξε συνέχεια... άλλες εποχές, πιο αθώες... και πιο φασαριόζικες για τους ενοίκους της Παναγούλη...
Τώρα λυσσάμε στις πίστες και ψαχνόμαστε για το ποιες είναι οι σωστές πιέσεις στα ημισλίκ κι αν η τάδε ρυθμιζόμενη μεταβάλλει και το rebound και πόσο σκληρά πρέπει να είναι τα bushings. Τότε, δεν είχε σημασία καν τι ελαστικά φορούσες! Αρκεί να ξεκόλλαγε! Όχι πως τώρα το χαιρόμαστε λιγότερο. Απλά κάποιες φορές γινόμαστε λεπτολόγοι και μας τρώει η ενασχόληση. Πολλές ώρες στο Internet για να αλιεύσουμε το κατάλληλο ανταλλακτικό, για να χαζέψουμε στο Youtιούμπι τα κατορθώματα των άλλων στις πιστάρες στο εξωτερικό, αντί να πάρουμε τους δρόμους και τις δικές μας αλάνες και πλατείες.
Και γράφοντας αυτές τις αράδες, πάω να το ξεσκεπάσω για μια ακόμα βόλτα στην παγωμένη Αθήνα...' -
Είχες χαθεί εσύ, αλλά μια χαρά τα είπες τώρα...
Mazda MX-5