-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
απο 550 - 20000 (με την αμεσως φθηνοτερη στα 7650)
απο 4800 - 50000
Άστο καλύτερα.Δεν μιλάω για την 75 αλλά για την ES 30 που σε επίπεδο πατώματος είναι μια 75.Με μέση τιμή άνω των 40χιλιάδων ευρώ και ποσοστιαία διατήρηση της αξίας της μεγαλύτερη από μια συγκαιρινή της Ferrari 348.
Kαι επειδή χωρίς να θέλω επ'ουδενί να σε προσβάλω, γνώση γύρω από την αγορά των κλασσικών δεν αποκτιέται μέσω του mobile ή του autoscout,ρίξε μια ματιά στο ποιά είναι η τύχη των mainstream premium μοντέλων,μετά από μια δεκαετία-δεκαπενταετία από τη μόδα τους.Καταλήγουν στην ανακύκλωση αν δεν προλαύουν να γεμίσουν τους καταυλισμούς των τσιγγάνων ή να αγοραστούν από τοπικής εμβελείας μαφιοζίσκους τριτοκοσμικών κρατιδίων.
-
Ο χρήστης Alba Parietti έγραψε:
απο 550 - 20000 (με την αμεσως φθηνοτερη στα 7650)
απο 4800 - 50000
Άστο καλύτερα.Δεν μιλάω για την 75 αλλά για την ES 30 που σε επίπεδο πατώματος είναι μια 75.Με μέση τιμή άνω των 40χιλιάδων ευρώ και ποσοστιαία διατήρηση της αξίας της μεγαλύτερη από μια συγκαιρινή της Ferrari 348.
Kαι επειδή χωρίς να θέλω επ'ουδενί να σε προσβάλω, γνώση γύρω από την αγορά των κλασσικών δεν αποκτιέται μέσω του mobile ή του autoscout,ρίξε μια ματιά στο ποιά είναι η τύχη των mainstream premium μοντέλων,μετά από μια δεκαετία-δεκαπενταετία από τη μόδα τους.Καταλήγουν στην ανακύκλωση αν δεν προλαύουν να γεμίσουν τους καταυλισμούς των τσιγγάνων ή να αγοραστούν από τοπικής εμβελείας μαφιοζίσκους τριτοκοσμικών κρατιδίων.
αν μιλας για ειδικες εκδοσεις, πασο.
παντως με ειδικες εκδοσεις δε βγαζεις ευκολα ακρη, αλλωστε ουτε η brera εχει καποια ειδικη εκδοση που μετα απο ΧΧ χρονια θα μπορουσε να χαρακτηριστει συλλεκτικη.
-
Alba, τα δις, νομίζω ότι, ήταν 10, και όχι 2.
Αλλά και 2 να ήταν, δεν είναι καθόλου σταγόνα στον ωκεακό. Κυρίως, επειδή στα χρόνια της 'συνεργασίας' η Fiat μπόρεσε να ωφεληθεί από τους Αμερικανούς. Και να μην κλείσει. Μην πηγαίνεις απευθείας στο τέλος. Η πορεία έχει σημασία.
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Alba, τα δις, νομίζω ότι, ήταν 10, και όχι 2.Αλλά και 2 να ήταν, δεν είναι καθόλου σταγόνα στον ωκεακό. Κυρίως, επειδή στα χρόνια της 'συνεργασίας' η Fiat μπόρεσε να ωφεληθεί από τους Αμερικανούς. Και να μην κλείσει. Μην πηγαίνεις απευθείας στο τέλος. Η πορεία έχει σημασία.
Tα ποσά από τις εκποιήσεις άρχισαν να μπαίνουν στα ταμεία διαρκούντος του ειδυλίου με την GM.Καμιά GM δεν έσωσε τη Fiat από την εξαγορά,δεδομένου ότι επρόκειτο για αμοιβαία συμμετοχή στα δσ των ομίλων με μειοψηφικά μετοχικά πακέτα,με σκοπό την απο κοινού εκπόνηση σχεδίων και την μείωση των τιμών των προμηθευτών.Για την ακρίβεια η GM επωφελήθηκε από τη συνεργασία πολλαπλάσια από όσο η Fiat,ενώ ήταν η οικονομική δυσπραγία της GM που είχε ως αποτέλεσμα να αποχωρήσει από το project της πλατφόρμας premium.Όλα σε τομείς πατωμάτων εκπονήθηκαν από την FiatPT ενώ στους βενζινοκινητήρες τη δουλειά έκανε η GMPT Torino (και έιδαμε τί πήρε τελικά η Fiat από το χρεποόμιλο) ενώ έβαλε στο χέρι τις πελατειακές εκδόσεις των 1300 και 1900 JTD,και είδε το φως της που το είχε χάσει με τα σαπάκια της Isuzu που χρησιμοποιούσε ως τότε.
-
Δεν πιστεύω ότι υπάρχει ουσιαστική σύγκριση, ως ιστορικού, της Ε31 με την ES30...το ένα ήταν φτιαγμένο εξ'αρχής για συλλεκτικό, σε περιορισμένο αριθμό και ιδιαίτερα υπερτιμημένο σαν καινούργιο και λογικά πανάκριβο στις μέρες μας λόγω του ονόματος που φέρει (μιας και όπως λες δεν είναι και κανενα σοβαρό αυτοκίνητο από κάτω), το άλλο ήταν μαζικής παραγωγής λουξ κουπέ για αμερικανους και ******.
Αν θέλεις σώνει και καλά να τη συγκρίνεις με μπήμερ καλύτερα σκέψου ένα Alpina Β12 coupe 5.7 (που είναι πολύ ακριβό στις μέρες μας) ή ένα wiesmann στο κοντινό μέλλον...
Ακόμα καλύτερα σύγκρινέ την με μια 964RS (ή 3.8 RSR) να δεις τι πάει να πει blue-chip στα ιστορικα, χωρίς τζαγκατοκουστουμιές και στολίδια...Η brera, μέχρι στιγμής δεν έχει τα ιδιαίτερα προσόντα μοναδικότητας της τζαγκάτο 75άρας (έχει και τη ρετσινιά της γιαλαντζί αλφα) και η μόνη πιθανότητα που έχει αφορά τη σχετική σπανιότητά της λόγω του ότι ... δεν έπιασε όσο θα περίμενε κανείς! Αυτός πράγματι μπορεί να είναι λόγος για μελλοντική εκτίμησή της, αλλά συνήθως αυτα τα αυτοκίνητα αργούν πολύ (πρέπει να εξαφανιστούν αρκετά δείγματα και εν τω μεταξύ τα καινούργια αυτοκίνητα έχουν γίνει πολύ ανθεκτικά).
Όπως και να έχει δεν θα ήταν σοβαρό΄επιχείρημα για την αγορά της εκ μερους μου. Μάλλον η μοναδικότητά της στο δρόμο προς το παρόν είναι πιο σημαντικό πλεονέκτημα από ό,τι η πιθανή εκτίμησή της στο μέλλον... -
Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
Δεν πιστεύω ότι υπάρχει ουσιαστική σύγκριση, ως ιστορικού, της Ε31 με την ES30...το ένα ήταν φτιαγμένο εξ'αρχής για συλλεκτικό, σε περιορισμένο αριθμό και ιδιαίτερα υπερτιμημένο σαν καινούργιο και λογικά πανάκριβο στις μέρες μας λόγω του ονόματος που φέρει (μιας και όπως λες δεν είναι και κανενα σοβαρό αυτοκίνητο από κάτω), το άλλο ήταν μαζικής παραγωγής λουξ κουπέ για αμερικανους και ******.
Αν θέλεις σώνει και καλά να τη συγκρίνεις με μπήμερ καλύτερα σκέψου ένα Alpina Β12 coupe 5.7 (που είναι πολύ ακριβό στις μέρες μας) ή ένα wiesmann στο κοντινό μέλλον...
Ακόμα καλύτερα σύγκρινέ την με μια 964RS (ή 3.8 RSR) να δεις τι πάει να πει blue-chip στα ιστορικα, χωρίς τζαγκατοκουστουμιές και στολίδια...Η brera, μέχρι στιγμής δεν έχει τα ιδιαίτερα προσόντα μοναδικότητας της τζαγκάτο 75άρας (έχει και τη ρετσινιά της γιαλαντζί αλφα) και η μόνη πιθανότητα που έχει αφορά τη σχετική σπανιότητά της λόγω του ότι ... δεν έπιασε όσο θα περίμενε κανείς! Αυτός πράγματι μπορεί να είναι λόγος για μελλοντική εκτίμησή της, αλλά συνήθως αυτα τα αυτοκίνητα αργούν πολύ (πρέπει να εξαφανιστούν αρκετά δείγματα και εν τω μεταξύ τα καινούργια αυτοκίνητα έχουν γίνει πολύ ανθεκτικά).
Όπως και να έχει δεν θα ήταν σοβαρό΄επιχείρημα για την αγορά της εκ μερους μου. Μάλλον η μοναδικότητά της στο δρόμο προς το παρόν είναι πιο σημαντικό πλεονέκτημα από ό,τι η πιθανή εκτίμησή της στο μέλλον...Άλεξ η ΕS 30 ξεκίνησε ως καπρίτσιο,αλλά όχι με την προοπτική να γίνει συλλεκτικό κομμάτι,άσχετα αν τελικά ο σχεδιασμός της και η χλιαρή αποδοχή της την κατέστησαν άμα τη εμφανίσει της instant classic.
Tο παράδειγμα της αντιπαράθεσης είναι τυχαίο και περιλαμβάνει δυό sport αυτοκίνητα του 1990,που συμπυκνώνουν την διαθέσιμη τεχνολογία,την εμπορική φιλοσοφία και τα οικονομικά δυό κατασκευαστών.Βέβαια στην περίπτωση της ψευδοzagato ΕS 30,εξυπηρετεί την οικονομία της συζήτησης,το γεγονός πως εκείνο για το οποίο κατακρίθηκε ήταν τα δυναμικά της χαρακτηριστικά (βαριά,δυσκίνητη,12βάλβιδος αντί 24βάλβιδου V6 κλπ).Oπωσδήποτε δεν ανέφερα το παράδειγμα ως στοιχείο που θα δικαιολογούσε την επιλογή της Brera,αλλά ως μια ιστορικά αποδεδειγμένη και διαρκώς επαληθευόμενη κατάληξη των πραγμάτων.Περίμενε.... καλά να είμαστε και θα τα δεις αυτά και για τη Brera.Επειδή ήδη έχω βαρεθεί άλλα να γράφω και άλλα να θέλουν να καταλάβουν οι οδηγοί αγώνων και οι ψευτοφιλόσοφοι,κλείνω το θέμα εδώ.
Ξερεις πολύ καλά Άλεξ ότι η Brera δεν με αγγίζει καθώς για μένα coupe sport ΑR,σημαίνει απαρεγκλίτως κνητήρας στο διαμήκη άξονα,διπλά ψαλίδια,πίσω κίνηση και συνδεσμολογία transaxle.Η ίδια η πολιτική αβανταρίσματος του gruppo προς την AR,εις βάρος ιδίως της Lancia,μου είναι αποκρουστική.
Άσε τις 1900 και τις Tipo 106 να αναπαύονται στις δόξες τους.Θέλει πολύ θράσος να απαιτούμε από τα σημερινά αυτοκίνητα να αποπνέουν μυρωδιές και αύρα από την ιστορία τους και το πρόσφατο αυτοκινητιστικό παρελθόν.Βέβαια τα είπες όλα κάποια posts πιο πάνω.Εφόσον για σένα η Brera είναι αντικειμενικά γρήγορη και καλοφτιαγμένη,γιατί στην υποθετική περίπτωση που θα έψαχνες τέτοιου είδους αυτοκίνητο,θα λειτουργούσε αποτρεπτικά στην επιλογή του,το γεγονός της υπερπροσφοράς αλόγων και της ιππολαγνείας που μας έχει επιβληθεί από την αυτοκινητοβιομηχανία(από coupe μέχρι άθλια αισθητικά μικρομεσαία τριών όγκων),οι οποίες παραδέχεσαι πως είναι εκτός των ενδιαφερόντων σου ή των δυνατοτήτων σου;Πρέπει δηλαδή καλά και σώνει η ιππολαγνεία ή η για αράδειγμα η μόδα που επέβαλαν οι Νιμπελούγκεν να εξοπλίζουν με τερατώδεις διαστάσεις ελαστικών ακόμα και τις κουβαρίστρες του B segment (καθιστώντας τες παπουτσωμένους γάτους),να αναγορευτεί και σε προσωπικό αγοραστικό και αισθητικό κριτήριο του καθενός,είτε το αποδέχεται είτε όχι;
Αυτό ήταν το όλο νόημα της παρέμβασης μου στην ενότητα,αλλά έφτασα και να τα ακούσω ενώ δεν αγόρασα Brera,ότι κάνω τον αγιογράφο των πεπραγμένων του gruppo
Tέλος πάντων.Το επαναλαμβάνω για τελευταία φορά.Ένα γρήγορο και καλοφτιαγένο GT είναι η Brera στην 3λίτρη έκδοση της,που ανεξαρτήτως του τί θα μπορούσε ή θα έπρεπε να είναι,κοστίζει αυτή τη στιγμή 50 χιλιάρικα.Όποιος θέλει ας την αγοράσει,έχοντας στο μυαλό του ότι ούτε το σημείο αναφοράς της κατηγορίας της είναι,αλλά και πόσο καλύτερη είναι σε σχέση με τα φρούτα που κοστολογεί η ΜΒ ή BMW στα χρήματα αυτά.Καλά να περάσετε (και μην ανηφορίσεις προς τη Serenissima γιατί θα κουραστείς πολύ και χωρίς λόγο).
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
...........
Για να πω και κάτι σχετικό-άσχετο. Τις προάλλες πέτυχα δίπλα μου μια μαύρη GT. Τι απίστευτο σχήμα; Καμμία σχέση με τις φωτογραφίες... Και παρά το ότι είναι 4+ χρόνια στο κουρμπέτι και η βάση της άλλα 8 φωνάζει από μακρυά 'ΔΙΑΦΕΡΩ'. Μετά ήρθε το γνωστό αγγελάκι από τον άλλο ώμο που ψυθίρισε: ' Μηχανικά μέρη και εσωτερικό από 147 8ετίας... 5άρι κιβώτιο... ακριβή σε σχέση με τον ανταγωνισμό...'
Οπότε καταλήγεις στο συμπέρασμα μπαααα... μαζεύεις άλλα λίγα και πας για το ΤΤ 1,8...
Μέχρι την επόμενη φορά που θα την πετύχεις έξω ή ακόμα χειρότερα σε αντιπροσωπεία...Κάπως έτσι είναι και η περίπτωση της Brera αν και επειδή βρίσκεται σε άλλη τιμολογιακή κλίμακα βάζεις πολλά κριτήρια στο μυαλό σου με την παράμετρο των επιδόσεων να χαλάει την εξίσωση.
Συμφωνώ σε όλα εκτός από το ότι η Brera είναι συνολικά ανώτερη από τη GT σε βαθμό που να αξίζει τα παραπάνω χρήματα (για καινούρια μιλάω πάντα). Εγώ τουλάχιστον έκραξα άπειρες φορές τον Νίκο που προτίμησε την 120 από μια GT.
Ο καιρός γαρ εγγύς για την F/L... Οψώμεθα.Ωπ...εδώ είσαι λάθος.
Δε προτίμησα τη GT (πέρα από κάποια προβληματάκια που έχω διαβάσει, you know what I mean...και δε θα ήθελα πάλι τρεχάματα) για τους εξής δύο βασικούς λόγους:
-5άρι σασμάν
-Ίδιο εσωτερικό με την 147 μου (δηλαδή, πουλώ την 147, βγαίνω...δίνω 25Κ ευρώ επιπλέον...και μπαίνω στο ίδιο εσωτερικό).Οδηγικά τώρα (GT vs 120i) σε πληροφορώ (έτσι απλά ενημερωτικά) ότι η BMW είναι ΠΟΛΥ πιο fun-to-drive από τη GT, έχει πιο στιβαρό πλαίσιο, πιο ποιοτική (κιχ δε κάνει), καλύτερο πάτημα, ίδιο σε αίσθηση τιμόνι και καλύτερα (πιο άμεσα και με καλύτερο ABS στις χαμηλές ταχύτητες) φρένα...αλλά σίγουρα η GT είναι πιο όμορφη. Για μένα όμως...δε φτάνει μόνο αυτό. Και να ξέρεις, ότι το έψαξα ΠΑΑΑΡΑ πολύ πριν δώσω τόσα χρήματα και κατέληξα τελικά σε αυτό που με ικανοποιούσε...και όχι ίσως τη πιο smart ή safe αγορά (π.χ. Golf GTI, RX8, Α3).
Όπως είπες...ο καιρός γαρ εγγύς και αν μου το επιτρέψει η εταιρία, θα κάνω την επιστροφή με μια Μίτο. ...είδωμεν!
Υπάρχει και μια ακόμα σημαντική διαφορά στα μοντέλα που αναφέρατε.
Αν στήσετε έξω από μια έκθεση ως μεταχειρισμένα, 1 Audi ΤΤ, 1 Alfa GT και 1 Bmw 120i, έστω με παραπλήσια (ή και ίδια) τιμή, χιλιόμετρα και κατάσταση όλα τους, ποιο νομίζετε ότι ΔΕΝ θα πουληθεί αμέσως και θα μείνει να πιάνει χώρο;
Για την Brera ακόμα χειρότερα τα πράγματα. Όποιος θελήσει να την πουλήσει θα ιδρώσει πολύ.
-
Ο χρήστης Alba Parietti έγραψε:
........
Αυτό ήταν το όλο νόημα της παρέμβασης μου στην ενότητα,αλλά έφτασα και να τα ακούσω ενώ δεν αγόρασα Brera,ότι κάνω τον αγιογράφο των πεπραγμένων του gruppo
...Α όλα & όλα! Ο ΠΡΟCΤΑΤΗC του gruppo, είναι άλλος.
-
Πολύ καλό post, Άλμπα...
Έχεις, σαφώς, τις προτιμήσεις σου και λογικά βλέπεις τα πράγματα από το δικό σου οπτικό φίλτρο αλλά σε αυτό εδώ λες και δυο αλήθειες (πρέπει να σε έχει παρακολουθήσει κανείς΄, βεβαια, για να πιάσει αυτή την μικρή, έστω, πικρία σου...).Ο χρήστης Alba Parietti έγραψε:
Άλεξ η ΕS 30 ξεκίνησε ως καπρίτσιο,αλλά όχι με την προοπτική να γίνει συλλεκτικό κομμάτι,άσχετα αν τελικά ο σχεδιασμός της και η χλιαρή αποδοχή της την κατέστησαν άμα τη εμφανίσει της instant classic.
Tο παράδειγμα της αντιπαράθεσης είναι τυχαίο και περιλαμβάνει δυό sport αυτοκίνητα του 1990,που συμπυκνώνουν την διαθέσιμη τεχνολογία,την εμπορική φιλοσοφία και τα οικονομικά δυό κατασκευαστών.Βέβαια στην περίπτωση της ψευδοzagato ΕS 30,εξυπηρετεί την οικονομία της συζήτησης,το γεγονός πως εκείνο για το οποίο κατακρίθηκε ήταν τα δυναμικά της χαρακτηριστικά (βαριά,δυσκίνητη,12βάλβιδος αντί 24βάλβιδου V6 κλπ).Oπωσδήποτε δεν ανέφερα το παράδειγμα ως στοιχείο που θα δικαιολογούσε την επιλογή της Brera,αλλά ως μια ιστορικά αποδεδειγμένη και διαρκώς επαληθευόμενη κατάληξη των πραγμάτων.Περίμενε.... καλά να είμαστε και θα τα δεις αυτά και για τη Brera.).Τα περισσότερα one-off Ιταλικά 'επώνυμα' έχουν τη λογική και το μεράκι του καπρίτσιου... η ES30 δε βλέπω να διαφέρει και πολύ σε αυτό! Ε, ως πιο σύγχρονη εκτέλεση οπωσδήποτε περιέχει και κάποιες ¨απλοποιήσεις¨ σε σχέση με το ένδοξο παρελθόν, βέβαια, σημάδια των καιρών.
Εξακολουθώ να πιστεύω πως η Brera θα είχε κάποιες παραπάνω πιθανότητες, κυρίως λόγω της σπανιότητάς της, αλλά η αγορά είναι πολύ πιο αυστηρή σήμερα από οτι 20 χρόνια πίσω. Μακάρι να βγώ ψεύτης 1000 φορές...Ξερεις πολύ καλά Άλεξ ότι η Brera δεν με αγγίζει καθώς για μένα coupe sport ΑR,σημαίνει απαρεγκλίτως κνητήρας στο διαμήκη άξονα,διπλά ψαλίδια,πίσω κίνηση και συνδεσμολογία transaxle.Η ίδια η πολιτική αβανταρίσματος του gruppo προς την AR,εις βάρος ιδίως της Lancia,μου είναι αποκρουστική.
Άσε τις 1900 και τις Tipo 106 να αναπαύονται στις δόξες τους.Θέλει πολύ θράσος να απαιτούμε από τα σημερινά αυτοκίνητα να αποπνέουν μυρωδιές και αύρα από την ιστορία τους και το πρόσφατο αυτοκινητιστικό παρελθόν..Τώρα μιλάς σωστα...
Έχοντας πρόσφατη εμπειρία από...πρόσφατη boxster θέλω να με πιστέψεις ότι με ταξίδεψε με ήχο και αίσθηση...Σίγουρα κάτι πιο εκλεπτισμένο και πιο απόμακρο σε σχέση με την ωμή τραχύτητα του παρελθόντος αλλά η αίσθηση Porsche ήταν εκεί και ήταν 100% αναγνωρίσιμη. Δεν υπήρχε ζήτημα σφάλματος. Μπορεί τα πλαστικά να ήταν κάπως, η γεύση κάπως διαφορετική (αφού δεν υπάρχει ο αερόψυκτος με τη χαρακτηριστική μυρωδιά του) αλλά δεν υπήρχε η παραμικρή αμφιβολία απο πλευράς μου ούτε για μιά στιγμή ως προς το που βρισκόμουν. Δε θα την αγόραζα (για πολλούς και διάφορους λόγους) αλλά η αλήθεια είναι αυτή.
Λυπάμαι που το λέω, αλλά με τη brera δεν εισέπραξα κάτι τέτοιο...και αυτό είναι που με στεναχώρησε περισσότερο, όχι οι επιδόσεις και οι υπόλοιπες μπουρδολογίες που ακούγονται κατά καιρούς. Και σκέψου ότι πήγα με διάθεση ιδιαίτερα θετική απέναντί της... Το παράδοξο είναι οτι τη brera θα την αγόραζα (πάλι για πολλούς και διάφορους λόγους! )Βέβαια τα είπες όλα κάποια posts πιο πάνω.Εφόσον για σένα η Brera είναι αντικειμενικά γρήγορη και καλοφτιαγμένη,γιατί στην υποθετική περίπτωση που θα έψαχνες τέτοιου είδους αυτοκίνητο,θα λειτουργούσε αποτρεπτικά στην επιλογή του,το γεγονός της υπερπροσφοράς αλόγων και της ιππολαγνείας που μας έχει επιβληθεί από την αυτοκινητοβιομηχανία(από coupe μέχρι άθλια αισθητικά μικρομεσαία τριών όγκων),οι οποίες παραδέχεσαι πως είναι εκτός των ενδιαφερόντων σου ή των δυνατοτήτων σου;...
Αν αναφέρεσαι σε εμένα προσωπικά, φυσικά και δε θα ενεργούσε αποτρεπτικά κάτι τέτοιο... Δε μου καίγεται καρφί για το τι θεωρεί απαραίτητο ο μέσος 'χομπίστας' του χώρου.
Το μόνο πρόβλημα θα ήταν όταν θα χρειαζόταν να την αντικαταστήσω, ίσως...Πρέπει δηλαδή καλά και σώνει η ιππολαγνεία ή η για αράδειγμα η μόδα που επέβαλαν οι Νιμπελούγκεν να εξοπλίζουν με τερατώδεις διαστάσεις ελαστικών ακόμα και τις κουβαρίστρες του B segment (καθιστώντας τες παπουτσωμένους γάτους),να αναγορευτεί και σε προσωπικό αγοραστικό και αισθητικό κριτήριο του καθενός,είτε το αποδέχεται είτε όχι;...
Το αν το επέβαλαν οι Νιμπελούγκεν και σε ποιο επίπεδο δεν το γνωρίζω, αν και για να πούμε και του στραβού το δίκιο, όταν οι ιταλοί έφτιαχναν υπερτροφοδοτούμενα κουβαδάκια με γαλότσες οι γερμανοί έδιναν 55άλογα και 155/70/13 λάστιχα στα αντίστοιχα τενεκεδάκια τους. Νομίζω πως η μόδα είναι κυρίως ξενόφερτη (από αμερική πλευρά) αφού ακόμα και η λογική της 'καστομιάς', που επέβαλε και σε εργοστασιακό επίπεδο την καγκουριά μετά από κάποια χρόνια, έχει τις ρίζες της εκεί. Σαφώς και οι Νιμπελούγκεν ανέκαθεν είχαν μια ροπή προς το κιτς, σε αυτό δε χωρά αμφιβολία!
Όπως και να έχει δε διαφωνώ καθόλου ως προς το γελοίο της υπόθεσης αλλά δυστυχώς πλέον δεν έχουμε και πολλές επιλογές. Το κακό δε είναι ότι πλέον είναι σχεδόν απαραίτητα, δεδομένης της ισχύος και της μάζας που διαχειρίζονται.
Σκέφτομαι πως ένα φτηνούτσικο μικρούλι (ΜιΤο) σημερινό έχει περίπου τόση ισχύ και μάζα όσο ένα πανάκριβο σπορ του παρελθόντος (π.χ. μια 911SC )που θα δικαιολογούσε ακόμα πιο τερατώδεις επιλογές (αισθητικής αλλά και για πρακτικούς λόγους). Επομένως το ζήτημα της υπερδιαστασιολόγησης ενδεχομένως αρχικά να ήταν μόδα αλλά πλέον αναγκαιότητα.
Όχι πως μου αρέσει, να εξηγούμαστε!Αυτό ήταν το όλο νόημα της παρέμβασης μου στην ενότητα,αλλά έφτασα και να τα ακούσω ενώ δεν αγόρασα Brera,ότι κάνω τον αγιογράφο των πεπραγμένων του gruppo
Tέλος πάντων.Το επαναλαμβάνω για τελευταία φορά.Ένα γρήγορο και καλοφτιαγένο GT είναι η Brera στην 3λίτρη έκδοση της,που ανεξαρτήτως του τί θα μπορούσε ή θα έπρεπε να είναι,κοστίζει αυτή τη στιγμή 50 χιλιάρικα.Όποιος θέλει ας την αγοράσει,έχοντας στο μυαλό του ότι ούτε το σημείο αναφοράς της κατηγορίας της είναι,αλλά και πόσο καλύτερη είναι σε σχέση με τα φρούτα που κοστολογεί η ΜΒ ή BMW στα χρήματα αυτά.Καλά να περάσετε (και μην ανηφορίσεις προς τη Serenissima γιατί θα κουραστείς πολύ και χωρίς λόγο).
Το αν είναι καλή η τιμή της brera για αυτά που προσφέρει δεν μπορώ να το κρίνω διότι δεν μπορώ να μπω στη λογική του αγοραστή ενός καινούργιου τέτοιου αυτοκινήτου. Από την άλλη,δεν είμαι σε θέση και να κρίνω την υπερκοστολόγηση στο μανάβικο της bmw (γιατί δεν το ξέρω) ή της ΜΒ, αλλά βλέποντας την αποδοχή του κοινού για τα μοντέλα αυτά μπορώ να υποπτευθώ αν το εγχείρημα είναι πετυχημένο για την κάθε πλευρά. Προσωπικά, θα ήθελα πολύ να είναι η άλφα εξόφθαλμα καλύτερο αυτοκίνητο και να μη χρειαζόταν να κάνουμε καν αυτή την κουβέντα. Η αλήθεια είναι οτι το περιμένω πως και πως να συμβεί (κάθε φορά που ανακοινώνεται νέο μοντέλο) αλλά πάντοτε οι οικονομίες κλίμακας που γίνονται με απογοητεύουν. Η ΜΒ (δεν ξέρω για τους βλαχογερμανους) έχει την άνεση, όχι στα entry-level μοντέλα της ασφαλώς (αυτά είναι κάτι σαν τα καπελάκια της ferrari-αναγκαίο κακό για να αντέχει την υπερκοστολόγηση στα κανονικά προϊόντα της ), να πατήσει και λίγο τις αναγκαιότητες αυτές προσφέροντας, πολύ ακριβά σίγουρα, ουσιαστική ποιότητα και ταυτότητα στα μοντέλα της (κανείς δεν αμφισβητεί, νομίζω, ότι η S-Klasse ήταν, είναι και θα είναι το σημείο αναφοράς όσο αφορά την ποιότητα σε κάθε εποχή και ένα test-bed των τεχνολογιών που ακολουθούν στους υπόλοιπους κατασκευαστές με μια πενταετία διαφορά φάσης).
Αυτό, λοιπόν, που με στεναχωρεί με την άλφα γενικότερα, για να κλείσω την κουβέντα μου εδώ και εγώ, είναι το ότι της επέλεξαν τέτοια ταυτότητα, τοποθετώντας την ανάμεσα στους άλλους που παραδοσιακά κατασκευάζουν με αυτή τη νοοτροπία (διότι τα όποια αισθητικά touch-ups δεν αρκούν για να πείσουν ως προς τη διαφορά) και όποιος παίζει με τη φωτιά καίγεται, δυστυχώς, ειδικά αν η φωτιά καίει πολλά πολλά χρόνια και έχει καθιερωθεί πλέον ως...πολύ καυτερή!
Έπρεπε να είναι κάτι διαφορετικό, η καρυφαία αλφα, ρε γαμώτο.ΥΓ Δεν τη γλιτώνω τη ντομινάντε, alba μου, αλλά΄να σου πω δεν έχω και πολύ άγχος... ίσως να είναι η πιο βαρετή εμπειρία της ζωής μου ίσως πάλι και να εξελιχθεί σε αποκάλυψη, δεν ξέρω!
-
Σλουρπ σλουρπ...
-
ΥΓ: Ναι ξέρω το βιολί μου εγώ...
ΥΓ2: Οι 2 στο τέλος με τον πωπό είναι όλα τα λεφτά (μαζί με τους τόκους) -
ΚΟΥΚΛΑ
-
Γιατί άνθρωπε βάζεις τέτοιες φωτό βραδυάτικα?
-
-
Ειδικά με τις ζάντες αυτές τα σπάει... Ακόμα καλύτερα αν ήταν Spider...
-
Molto bella ma che cariola...............
Γιατί οι Alfa εκτός από τα μόνα αμάξια με ψυχή σου βγάζουν ώρες ώρες και την ψυχή...
-
στις φωτο ειναι κουκλα!
-
Έκδοση Ti της Brera θα παρουσιαστεί στο Παρίσι, με τους 'γνωστούς' κινητήρες 2.2 και V6 3.2. Στα ενδιαφέροντα, πιο σφικτή ανάρτηση και μεγαλύτερα φρένα της Brembo, ενώ οι ζάντες γίνονται πλέον 19άρες ... -
http://new.e-go.gr/auto/article.asp?cat ... d=1198296#
Ωραιότατο αρθράκι για τη Spider όχι τόσο για την πληθώρα στοιχείων για το αυτοκίνητο όσο για την αίσθηση που αποκομίζεις από αυτό.
Βρείτε μου ένα τρελό που θα επέλεγε μια εξίσου αργή 2λιτρη Ζ4 στα ίδια πάνω κάτω χρήματα...
-
να σου βρούμε έναν αύριο με το καλό που θα έχει φτιάξει κ το φόρουμ?!
Αlfa Romeo Brera/Spider