-
Ο χρήστης car_crazy έγραψε:
Πραγματικά μου κάνει εντύπωση η μανία μερικών να βγάλουν χρέπια όλα τα αυτοκίνητα της Alfa Romeo, με προφανή συνήθως κατάληξη στο συμπέρσμα ότι κάποιο άλλο (συνήθως του group vag ) είναι καλύτερο...Ωραία διαλέξτε όποιο γουστάρετε και αφήστε τους άλλους, ξέρετε, αυτούς τους βλάκες, να πάρουν ότι θέλουν
+1000000000000000000000000000000000000000000000000000000
Αλλά ξέρεις τώρα, είναι οι αυτόκλητοι μεσσίες της αυτοκίνησης, που θα δείξουν σε όλους τους 'βλάκες' πόσο λάθος είναι και θα τους βάλουν στο σωστό το δρόμο.
-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Πραγματικά μου κάνει εντύπωση η μανία μερικών να βγάλουν χρέπια όλα τα αυτοκίνητα της Alfa Romeo, με προφανή συνήθως κατάληξη στο συμπέρσμα ότι κάποιο άλλο (συνήθως του group vag ) είναι καλύτερο...
Ωραία διαλέξτε όποιο γουστάρετε και αφήστε τους άλλους, ξέρετε, αυτούς τους βλάκες, να πάρουν ότι θέλουν
+1000000000000000000000000000000000000000000000000000000
Αλλά ξέρεις τώρα, είναι οι αυτόκλητοι μεσσίες της αυτοκίνησης, που θα δείξουν σε όλους τους 'βλάκες' πόσο λάθος είναι και θα τους βάλουν στο σωστό το δρόμο.
Μου κάνει εντύπωση αυτό που λες! Το έχεις κάνει πολλές φορές, σε πολλά θέματα!
Σε κάθε περίπτωση, οι απόψεις του καθένα, δεν μπορεί να ενοχοποιούνται. Να απορρίπτονται ή να γίνονται αποδεκτές, ναι.
-
@mirage: αυτά είναι στη 'διακριτική ευχέρεια' του μηχανικού να κρίνει...
Όπως ισχύει και για όλα τα μηχανικά μέρη του αυτοκινήτου. -
Αρα είναι έλεγχος και όχι αλλάγη όπως πχ είναι τα λάδια. Συνήθως διαχωρίζονται αυτά στα βιβλιαράκια συντήρησης γι αυτό ξαφνιάστηκα
-
Ο χρήστης tsoukas77 έγραψε:
Το να μαλώσει καποιος είναι ήδη κατακριταίο.Το να θελήσει συζητηση πάνω στο θεμα των χρόνων (ασχετα εαν ποτε του δεν θελήσει ή τολμήσει ή μπορέσει να πιέσει το νεο του αυτοκίνητο) το βρίσκω απολύτως φυσιολογικο,απο τη στιγμη τουλάχιστον που θα αγορασει σπόρ μοντελο και όχι μια λιμουζίνα.
Θα συζητησεις (για να συγκρινεις προφανως) δηλαδη σαν υποψηφιος αγοραστης τα σπόρ κριτηρια.Ειναι το απολύτως φυσιολογικότερο και αναμενόμενο.Ειναι το απολύτως φυσιολογικότερο και αναμενόμενο για εναν ορθολογικο αγοραστη.Εγω αναφερθηκα σε Alfista.Εσυ αναφερθηκες γενικοτερα και εχεις δικιο...
Ειδικα για εναν αλφίστα (που εχει επικρατησει οτι λατρευει τη σπόρ πλευρα της αυτοκίνησης-ασχετως αν ισχυει ή όχι τελικα) το θεωρω απίστευτο το γεγονός να παραμερίζει τη σπόρ συμπεριφορα του αυτοκινητου,την οποία μπορει και αυτην να την λατρευει ιδεολογικα και ρομαντικα,και όχι με αριθμητικά και μόνο δεδομενα,όπως ενας μη-αλφιστα ορθολογιστης αγοραστης σπόρ αυτοκινήτου.
Εκτος πια και αν όλοι οι αλφίστι είναι ετοιμοι να θυσιασουν τη σπόρ 'φιλοσοφια' για να προτιμούνε μονο το 'σημα'.
μου ακούγεται οξυμωρο πάντως.
ΕΝΤΙΤ: το οξυμωρο το εντοπίζουνε και οι παλιοι-πισωκίνητοι αλφιστες.
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Κid, υπάρχουν πολλές περιπτώσεις αυτοκινήτων που ξαφνικά απέκτησαν μεγαλύτερα διαστήματα σέρβις χωρίς κάποια αλλαγή στα μηχανικά.
Γιατί προφανώς είχαν κάνει κάποια έρευνα + είδαν ότι το αυτοκίνητο αντέχει.. Οπότε δεν είναι τόσο 'ξαφνικά'..
Μην ξεχνάτε όμως και το μαρκέτινγκ που έχει να κάνει με την φτηνή συντήρηση που είναι πολύ σημαντικό για να πουλήσει.
Πλέον ο αγοραστής έχει ξυπνήσει και δεν θέλει να πληρώνει συντήρηση, οι αυτοκινητοβιομηχανίες και αυτές με την σειρά τους προσπαθούν να ρίξουν αυτό το κόστος συντήρησης...Μικρέ κι εγώ όταν πείρα το 1ο μου αυτοκίνητο έλεγα τις ίδιες βλακείες που λες . Αφού το λέει ο κατασκευαστής κάτι ξέρει.
παπάρια μάντολες με το συμπάθειο....
Αν άλλαζα αυτοκίνητο κάθε 5 χρόνια ή αν ειχα κανένα λίσινγκ πίστεψε με θα έβαζα και μουρουνέλαιο για λάδι...
Όμως επειδή έχω μανία με την 47 μου γιατί έτσι γουστάρω και την οδηγάω ήδη 7 χρόνια και 140.000 χλμ έχω έρθει σε κάποια συμπεράσματα για τα λάδια του κατασκευαστή, όπως το ότι μετά τις 6000 χλμ με την οδηγήση που κάνω εγώ αρχίζουν να καταναλώνοντε σε υπερβολικά γρηγορούς ρυθμούς! Το ίδιο με της βαλβολίνες.
Αν τα αλλάζω λοιπόν στα 5000 οι κατανάλωση λαδιού είναι φυσιολογική, αν ξεπεράσουν τις 5000 ψαχνεις να βρεις αν τα έχεις μηχανικό πρόβλημα, κί ομως αν τα αλλάξεις ξαναπέφτεις στην κατανάλωση που δικαιολογεί ο κατασκευαστής. Οι περισσότερες μεγάλες αντιπροσωπείες προτείνουν αλλαγή λαδιών στις 10.000 χλμ αν φτάσεις σε αυτά δίχως συμπλήρωμα η στάθμη είναι πολύ πιο κάτω από το μιν. οπότε και αρχίζουν τα προβλήματα.
Ποιόν να πιστέψω λοιπόν? την προσωπική μου εμπειρία σε πάνω από 10 αλλαγές λαδιών που συμφωνεί με τις εμπειρίες κ.α. φίλων στο συγκεκριμενό αυτοκίνητο ή τον κατασκευαστή?Προσωπικά λοιπόν εμπιστεύομαι την εμπειρία μου και αφήνω τα προτεινώμενα για τους ψάρακλες.
-
+1 σε ότι έγραψε ο felleas για τα λάδια.
Έχετε δει να στραγγίζει μοτέρ στα 10.000km (ή και μετά από αυτά); Τo λάδι κατράμι. Είχe γίνει σούπα. Τι ιδιότητες και τι αντοχές μπορεί να έχει αυτό το λάδι όταν έχει φτάσει σε αυτή την κατάσταση;
-
Σωστος ο Felleas.Oντως ετσι ειναι.ΟΙ twin spark συγκεκριμενα ειναι μοτερ που δουλευουν με αρκετα ψηλες θερμοκρασιες,και αν το τσιτωνεις αρκετα-καθημερινα η καταναλωση λαδιου ειναι υπαρκτη.Απο εκει και περα αναλογα με την ποιοτητα του λαδιου και την οδηγηση μπορει να τα κρατησεις απο 5.000χλμ εως 10.000χλμ.Σιγουρα παραπανω απο 10.000χλμ κανενα λαδι δεν θα αντεξει μεσα σε Twin Spark μοτερ και θα εξαφανιστει δια μαγειας απο το καρτερ Στα μοτερ JTS η καταναλωση λαδιου ειναι ανυπαρκτη..Εκτος ελαχιστων περιπτωσεων
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Κid, υπάρχουν πολλές περιπτώσεις αυτοκινήτων που ξαφνικά απέκτησαν μεγαλύτερα διαστήματα σέρβις χωρίς κάποια αλλαγή στα μηχανικά.
Γιατί προφανώς είχαν κάνει κάποια έρευνα + είδαν ότι το αυτοκίνητο αντέχει.. Οπότε δεν είναι τόσο 'ξαφνικά'..
Καλά, αυτός είναι ο ένας τρόπος να το δεις, ο άλλος όμως λέει ότι υπερισχύει το μάρκετινγκ σκεπτόμενο ότι πλέον τα αμάξια δεν τα κρατάς όσο παλαιότερα.
Ισχύει αυτό αλλά δεν μπορείς σαν εταιρία να υπολογίζεις ότι ο άλλος θα πουλήσει το αυτοκίνητο στις 30-40ΚΚΜ.. Άμα του σπάσει όλο τον κινητήρα, με τι καρδιά θα αγοράσει της ίδιας κατασκευάστριας αυτοκίνητο μετά?
Απ'οτι βλέπεις η φιλοσοφία είναι κοινή σε όλες τις εταιρίες (λιγότερα service σε περισσότερα χλμ). Ξαφνικά όλες οι αυτοκινητοβιομηχανίες ανακάλυψαν ότι τα μοντέλα τους αντέχουν; Ή τους επέπληξε η Εκκλησία και αναγκάστηκαν να αγαπήσουν αλλήλους για να πάνε στον παράδεισο;
Αν αντέχει το αυτοκίνητο χωρίς ανανέωση λαδιών για 20000χλμ (παράδειγμα), δεν καταλαβαίνω γιατί δεν τους δίνουν εγγύηση 5 και 10 χρόνια;
Ίσως γιατί ξέρουν ότι μόλις λήξει η (2-3ετης) εγγύηση το αμαξάκι αλλάζει ιδιοκτήτη. Και ο επόμενος ιδιοκτήτης γνωρίζει ότι αγοράζει μεταχειρισμένο, εκτός εγγύησης, το οποίο μόλις εμφανίσει πρόβλημα μηχανικό, η εταιρεία (που εμπιστεύεσαι) θα του το φορτώσει στην ενδεχόμενη κακή χρήση του προηγούμενου κακού οδηγού. Θα πληρώσει λοιπόν τα σπασμένα (πολύ ακριβά πλέον )και θα πει κ ευχαριστώ.Ο μαστρομήτσος που τον σνομπάρεις, έχει τύχει να ανοίξει κινητήρες (αυτούς που έχουν αλλάξει λαδάκι 5-6 φορές σε 120000+χλμ)και τρίβει τα ματάκια του με αυτά που βλέπει. Εσύ όμως δεν είσαι εκεί.Οδηγείς πλέον νέο τουτού και αλλάζεις λάδια κάθε 40000χλμ ευτυχισμένος με την αλλαγή πολιτικής της εταιρείας προς όφελος σου.
-
Είσαστε όλοι
-
Δεν είναι μόνο στους TS αυτό αλλά σε όλα τα νέα μοτερ που δουλευούν σε υψηλές θερμοκρασίες ώστε να ανταπεξέρχοντε στις προδιαγραφές ρύπων.
Να τονίσω εδώ ότι στα Euro 2 TS οι θερμοστάτες άνοιγαν στους 82 ενώ στα euro 3 ανοίγουν στους 88.
Σαν να μην έφτανε αυτό πλέον όλα τα ανταλλακτικά βγαίνουν για 88 -
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Είσαστε όλοι+οο
Ευγενική προσφορά του alfisti...
http://img297.imageshack.us/img297/7711 ... 4yv.th.jpg
http://img79.imageshack.us/img79/2826/s ... 2sj.th.jpg -
Ευχαριστούμε το alfisti αλλά δεν μπρούμε να το διαβάσουμε....
-
Έβαλες τα λινκ της μικρογραφίας eddie...
-
http://img297.imageshack.us/img297/7711 ... ers4yv.jpg
http://img79.imageshack.us/img79/2826/s ... rsa2sj.jpg -
Μόνο που από το 1975 μέχρι σήμερα πολλά έχουν αλλάξει καλώς ή κακώς
-
Ναι, δεν παλεύεις πια να βάλεις ταχύτητα, ούτε κινδυνεύει πια το αυτοκίνητο από σκουριές (εκτός αν το τρακάρεις και δεν το επισκευάσεις σωστά). Α! Και μάθανε κι άλλοι κατασκευαστές τι πα'να πει δύο εκκεντροφόροι επικεφαλής!
-
E γι'αυτό είπα κ εγώ καλώς ή κακώς.Αλλιώς θα έλεγα μόνο κακώς
-
Α! Και το πεντάρι κιβώτιο! Το ανακάλυψε και η VAG! Και οι Ιάπωνες μάθανε τι εστί μεταβλητός χρονισμός εκκεντροφόρων (που η Alfa τον είχε ήδη απ'το 1978, απλώς δεν τον διαφήμιζε)!
-
Αlfa Romeo Brera/Spider