-
Ο χρήστης Alba Parietti έγραψε:
:lol:
Alba Parrietti, αφού το γούστο, του καθενός, είναι προσωπικό και υποκειμενικό. Ποιός ορίζει την αντικειμενική ομορφιά?
Αν η χρυσή τομή (ή χρυσός λόγος) δεν αποτελεί αναγκαστικά αισθητικό κανόνα,αποτελεί ψυχολογικό κανόνα,άρα συνεκδοχικά και αισθητικό,αφού αναπαραγόμενη διαρκώς στη φύση (γι'αυτό άλλωστε ονομάστηκε και θεία αναλογία) διαπιστωμένα δημιουργεί εξαιρετικά ευχάριστα συναισθήματα στο θεατή.
Υπάρχει ειδική ενότητα για το θέμα.Ψάξε σαν καλός moderator (global κιόλας)να τη βρεις.Είπα ότι τη σκυλοβαριέμαι αυτή τη συζήτηση.Τέλος από εμέναΜόνο που στη προκειμένη περίπτωση η λογική σου μήκος διά ύψος διά δύο δεν αποδεικνύεται από κανένα χρυσό κανόνα και είναι λάθος σαν υπολογισμός!
Πρέπει να υπολογίσεις συνολικό μήκος διά μήκος καπώ...αλλά και πάλι ίσως να τη καθιστά θεωρητικά και ψυχολογικά όμορφη, αλλά όχι αντικειμενικά σύμφωνα με τα κριτήρια του καθένα μας, τα οποία είναι διαφορετικά.
-
Στην τύχη τώρα...
Length: 4250
Height:1310
Wheelbase:2272
Track:(front) 1380 (rear) 1374Length/Height= 3,244=2x 1,622
Wheelbase/Track=1,64 front 1,65 rearΗ πολυαγαπημένη σας σπορ-μπητλ (στη μορφή της 964 που έχω πρόχειρη)...
Αρα αντικειμενικά πρεπει να σας αρεσει!
Κοροϊδεύετε τον κοσμάκη παλιο-ιταλιάνοι!!!
(εδω του πουλατε κάπρι παντελονια και σαγιονάρες, θα μου πεις, στις Μπρερες με αναλογία κουφωμάτων θα κολλήσετε; ) -
Την παλεύετε;
-
H όλη ιστορία με τους αριθμούς, καταλήγει σε αριθμολαγνεία, και μου έρχεται στο μυαλό κάθε φορά το Εκκρεμές του Φουκό (το μυθιστόρημα εννοώ του Εκο).
Λοιπόν, εκεί σε ένα σημείο, ένας τύπος έπαιρνε την πυραμίδα του Χέοπα και τις μικρότερες αν θυμάμαι, και πολλαπλασιάζοντας και διαιρώντας, έβρισκε την απόσταση ως το φεγγάρι, την περίμετρο της γης κλπ κλπ
Επομένως κατέληγε στο συμπέρασμα, πως δεν ήταν καθόλου τυχαίες οι διαστάσεις της και οι Αιγύπτιοι είχαν το κάτι παραπάνω στο μυαλό τους όταν την κατασκεύαζαν...Για να του αποδείξει πως λέει χαζομάρες, ο φίλος του έκανε του ίδιους υπολογισμούς, αλλάζοντας τους συντελεστές κλπ χρησιμοποιώντας το περίπτερο της γειτονιάς (αν και επειδή πάει πάνω από 10ετία που το διάβασα, εδώ κάνω λάθος μάλλον, δεν πρέπει να έχουν τέτοια στην Ιταλία, αλλά το πιάνετε το νόημα, ας πουμε το κατάστημα της γειτονιάς... ) και κατέληξε σε αντίστοιχα καταπληκτικά συμπεράσματα....
Κοινώς, αυτές οι ερμηνείες ΚΑΤΟΠΙΝ , για να καταλήξουμε πως η Brera, και η κάθε Brera, έχει το κάτι παραπάνω από το Audi TT ή το RX-8 πχ, είναι ανούσιες και δεν έχουν καμία σημασία.
Σημασία έχει αν ένα αυτοκίνητο, είναι όμορφο, όπως όμορφο ορίζεται από τους περισσότερους ανθρώπους που θα το δουν κάποια στιγμή. Η Brera είναι αντικειμενικά ή υποκειμενικά όμορφη, γιατί αρέσει σε πολλούς και όχι γιατί υπάρχει κάποιος φοβερός μαθηματικός τύπος που το αποδεικνύει.
Το ότι δεν αρέσει στον Άδη, δεν λέει και κάτι , ας μην ξεχνάμε πως ο άνθρωπος οδηγεί Leon και όσο να 'ναι το αισθητικό του κριτήριο έχει καταστραφεί...Επίσης, ακόμη και να ίσχυε αυτός ο τύπος, και πάλι δεν μπορείς να υποχρεώσεις κάποιον να του αρέσει, επειδή...αποδεικνύεται μαθηματικά πως είναι οι αναλογίες της τέλειες!
Με το ζόρι;Ταπεινή μου άποψη, δεν της φταίνε οι αναλογίες, είναι από τις εντυπωσιακότερες κατασκευές εκεί έξω και αρέσει σε πολύ περισσότερους από αυτούς που την αγοράζουν εν τέλει. Γιατί μάλλον δεν είναι το ίδιο καλή με το ΤΤ, γιατί υπάρχει και το RX-8 που είναι φθηνό μεν, αλλά ανοίγεις παρτίδες με τον βενζινά, κάτι που δεν είναι τόσο κακό, αν σκεφτείς πως υπάρχει η φήμη πως οι Alfa ανοίγουν παρτίδες με το συνεργείο και ειδικά στην Ελλάδα, τα συνεργεία της Fiat-Lancia-Alfa Romeo είναι αρκετά ΓΤΠ, νομίζω θα συμφωνείτε...
Κοινώς; Ειρήνη ημίν αδέλφια κι ας ελπίσουμε, τα λάθη της να τα διορθώσει η Alfa Romeo και επιτέλους να έχει την αντιπροσώπευση που της αξίζει. Ούτως ή άλλως, φαίνεται πως ολόκληρο το Gruppo πατάει καλά στα πόδια του πλέον και έχω την εντύπωση, πως τα επόμενα αυτοκίνητα που θα βγάλει, θα είναι εξαιρετικά, ανεξαρτήτως μάρκας. Καλώς ή κακώς, η Brera, ήταν παιδί μιας δύσκολης εποχής, με τους...γονείς να τσακώνονται, να ...ξεσπάνε στο παιδί κλπ κλπ, οπότε κι αυτό από την στενοχώρια του, έτρωγε, έτρωγε και ορίστε τ'αποτελέσματα!
(και λίγη πλακίτσα να ελαφρύνει το κλίμα, κακό δεν κάνει ε; )
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Την παλεύετε;Ρητορική ερώτηξις ε?
-
Πάσχο,εαν κανενας δεν αμφισβητούσε τα λεγόμενα των αρχαίων ημων προγόνων,ακομα θα πιστεύαμε οτι ο ήλιος ειναι 'μυδρον διαπυρον,και μειζον της Πελλοπονήσου'
Και σίγουρα ο χρυσός κανόνας εχει να κανει με μεγεθη στον ίδιο άξονα.Οχι μήκος δια υψος.
-
Aντρεα πας στο αλλο ακρο υποστηριζοντας οτι δεν θα πρεπει πολλα απ τα λεγομενα των προγονων να τα ακολουθουμε.Ο κανονας της ομορφιας για το ανθρωπινο σωμα πχ ειναι ενας,διαχρονικος και ποτε δεν εχει αμφισβητηθει.Οπως και ο κυκλος του Da Vinci οπως και πολλα αλλα.Αυτο λοιπον το θεωρω δεδομενο.Η συζητηση με τον κουκ και τον αδη δεν ηταν αμιγως για την μπρερα αλλα για το αν η ομορφια ειναι υποκειμενικη η οχι.Η ομορφια λοιπον ειναι αντικειμενικη οπως και αν ανοιξεις διαπλατα τους βραχιονες σου και μετρησεις το μηκος,αυτο θα ισουται ΑΚΡΙΒΩΣ με το υψος σου.Αυτες ειναι απλες αληθειες που δεν επιδεχονται αμφισβητησης.Το αν εσενα σου αρεσει η μπελουτσι (οχι του γαυρου ) ενω του ratanplan οχι αυτο εξηγειται μονο διοτι ο στελιος ειναι σαβουρογ@μης.. Αν πχ σ αρεσει η γειτονισσα σου ενω εμενα οχι εχει να κανει με το γουστο το οποιο σαφως και ειναι υποκειμενικο.Τεσπα,ο καθενας πιστευει ο,τι θελει δημοκρατια εχουμε (κι αυτο δεν ειναι αντικειμενικο.. )
-
Κυκλοι ντα-βιντσι,χρυσοι κανονες,και τριχες κατσαρες.
Η αισθητική ειναι προσωπικη υπόθεση του καθενος,και υποκειμενικότατη.Ουδεις μπορει να σου υποδείξει τι θα σου αρέσει ή όχι (εκτος κι'άν εισαι φυτο)
Ειναι γούστο και καπέλο σου.Το αν υπάρχει ο χρυσός κανονας εκφρασμενος σε αριθμητική μορφη,καλώς εχει και υπάρχει.Οχι οτι συμφωνα με ο,τι τον ακολουθει (σε αναλογιες στον ίδιο άξονα) θα πρεπει να το δεις σαν ωραίο,αλλα σαν οτι η αναλογία αυτων των μεγεθών μπορει να δωσει ανωτερα αισθητικα αποτελέσματα.
Τωρα βασικα,τσαμπα μιλάμε,αφου φαινεται οτι και εσυ ο ίδιος ξερεις οτι τα γούστα (στο ανθρωπινο σωμα) ειναι υποκειμενκότατα.Απλά το ταλαιπωρεις γιατι προφανως πιστευεις οτι θα 'νικήσεις' εαν καταφερεις να κανεις τους συνομιλητες σου να σωπάσουν,εστω και αν σωπάσουν επειδη θα βαρεθούν.
Λαθος τακτική.Εσυ θα χασεις -
Γιατί σε όλες τις φωτογραφίες η Brera εμφανίζεται ως στατικό μοντέλο?
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Κυκλοι ντα-βιντσι,χρυσοι κανονες,και τριχες κατσαρες.Αν και το διαβασα ολο το ποστ σου..ας ξαναδιαβασουμε τουτο.Αν το πεις πουθενα σε καμια παρεα που εχουν καποιες στοιχειωδης γνωσεις μπορω να φανταστω την αντιδραση τους.Αν παλι χρησιμοποιεις αυτη την εκφραση με καποια αλλη σκοπιμοτητα που δεν την πιανω,να με σχωρνας.
Στα υπολοιπα λες ο,τι σου κατεβαινει προφανως μιας και δεν θελω κανεις να σταματησει να επιχειρηματολογει (να επιχειρηματολογει ομως οχι να λεει οτι επειδη εμενα δε μ αρεσει,η ομορφια ειναι υποκειμενικη).Μαλιστα πολυ πιο πριν προτεινα να σταματησουμε μιας και ακρη δεν θα βρουμε.
Επισης ο κανονας αυτος (μιας και γι αυτον μιλαμε) δεν σου υποδεικνυει τι θα σου αρεσει και τι οχι αλλα τι και γιατι ειναι αρεστο.-.-.-.-.- πιο τελεια και παυλα δεν παιζει.Αν η μπελουτσι δεν σου αρεσει ειναι γουστο σου και καπελο σου,ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ ομως αποδεικνυεται οτι ειναι ομορφη.Πως να το κανουμε;;;;Ουτε θα σου την πεσει κανεις επειδη δενβ την γουσταρεις ουτε πρεπει φυσικα κι εσυ να την πεσεις στον αλλο που την καραγουσταρει.
Γενικως,τελος,η δικη σου τακτικη ειναι λαθος γιατι σου λεω κατι που ισχυει de facto και δεν το ερευνας καθολου να μου αποδειξεις οτι ισχυει κατι αλλο και να μου κλεισεις το στομα(θεμιτο).Aπλα μου πετας κι εσυ ενα 'επειδη εμενα δε μ αρεσει το ταδε ειναι υποκειμενικο'.σορρυ αλλα ξερεις υπαρχει και μια λεξη που λεγεται επιστημη,αν την αμφισβητεις παω πασο,γουστο σου και καπελο σου. -
Πασχο,προφανως δεν γνωριζεις τι εστι υποκειμενικότητα και τι αντικειμενικότητα.Δεν μπορω να βρω άλλη εξηγηση για τα λεγόμενά σου.
Εγω το αφηνω εδω.Αν σε ικανοποίησε η εξέλιξη της συζητησης,εσυ γνωριζεις. -
Εν τω μεταξύ την καραγουστάρουν τόσοι πολλοί που έχει ξεπατωθεί στις πωλήσεις
-
Δεν ξερω,αυτο που ξερω ειναι οτι δε με ικανοποιησε ο τροπος..
-
Ποιός τρόπος;Ο δικος μου;Για εξηγησέ μου
Το οτι αντεδρασα στην τακτικη της αντι-συζητησης που χρησιμοπείς μαλλον ε;Ε,βλέπεις προτιμαω την ανταλλαγη απόψεων απο την ανταλλαγη αλανθαστων αρχαιων ρητων και διαφόρων 'ντε φακτο' (επιστημονικών μαλιστα) κανονωνμπου σκοπό εχουν απλά να φιμωσουν το συνομιλητη.
Αν πειραχτηκες που το εντόπισα,ειναι επειδη πειραχτηκα που το χρησιμοποίησες.εκτος κι'άν εννοεις κατι άλλο,οπότε περιμενω εξηγηση
-
Ειναι λαθος αυτο που πιστευεις οτι προσπαθω δηθεν να πετυχω.Εκφραζεις την αποψη σου η οποια στηριζεται ΜΟΝΟ στην..υπαρξη της αποψης σου. Η δικη μου στηριζεται και σε καποια αλλα πραγματα,να μην τα ξαναπω ειναι μιση σελιδα πισω.Τεσπα βαρεθηκα αντριου..πιστευε οοοοοο,τι θελεις και οπως το θελεις..
-
Εγω εχω βαρεθει εδω και καιρο,και σημερα μου υπενθυμισες τον λογο που ειχα σταματησει να διαβαζω τα αυτοκινητιστικα θεματα στα φόρουμ.
Σε κανενα εξαμηνο πάλι,ισως ξαναξεχαστω και ξαναποσταρω. -
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Πάσχο,εαν κανενας δεν αμφισβητούσε τα λεγόμενα των αρχαίων ημων προγόνων,ακομα θα πιστεύαμε οτι ο ήλιος ειναι 'μυδρον διαπυρον,και μειζον της Πελλοπονήσου'Και σίγουρα ο χρυσός κανόνας εχει να κανει με μεγεθη στον ίδιο άξονα.Οχι μήκος δια υψος.
Το έχω πει ήδη 2 φορές...αλλά μερικοί το αγνοούν...
Εν τω μεταξύ την καραγουστάρουν τόσοι πολλοί που έχει ξεπατωθεί στις πωλήσεις
...μάλλον δε γνωρίζουν περί χρυσού κανόνα και...αντικειμενικής ομορφιάς!
-
Άρα και οι γυναίκες θα έπρεπε να μας αρέσουν το ίδιο
-
Eλεος...
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Εφόσον είναι αντικειμενικά όμορφη, πώς υπάρχει έστω και ένας που δεν συμφωνεί με αυτό;Δεν έχουν όλοι καλαισθησία...
Και η porsche που παρατέθηκε προηγουμένως είναι αρκετά καλή. Δεν ξέρω για σας αλλά εμένα μου άρεσε όπως φυσικά μου αρέσει και η brera.
Gια αυτά που λέτε για τους αριθμούς δεν έχω άποψη παρόλο που ίσως έχουν σημασία, αλλά τελικά για μένα υπάρχει αντικειμενικότητα στο αν κάτι είναι όμορφο ή όχι.
Πολλές φορές άλλωστε έχω δηλώσει ότι το συγκεκριμένο αυτοκίνητο μου αρέσει πάρα πολύ αλλά αντικειμενικά δεν είναι όμορφο. π.χ. Corolla G6.Εν τω μεταξύ την καραγουστάρουν τόσοι πολλοί που έχει ξεπατωθεί στις πωλήσεις
Καμία σχέση. Όμορφη είναι, καλό αυτοκίνητο σε καμία περίπτωση. Επιπλέον είναι και υπερτιμημένη και ο κόσμος δεν είναι κορόιδο.
Αlfa Romeo Brera/Spider