-
Ο χρήστης jim147 έγραψε:
Και για να σε βοηθήσω με τα πατώματα, το πάτωμα του Fiat Tipo (ναι... αυτό της 155 και μετά της 156...) μήπως γνωρίζει σε πόσα και ποιά μοντέλα φορέθηκε μετά τις κατάληλες τροποποιήσεις?
Όταν απαντήσεις σε αυτό ελπίζω να καταλάβεις γιατί οι κατηγορίες **δεν ** ορίζονται απο το πάτωμα.Καμία σχεση το πάτωμα του tipo με αυτό της 156 φίλε. Όταν ξεκίνησαν την σχεδίαση της 156 βασίστηκαν αρχικά στο tipo, αλλά το τελικό αποτέλεσμα δεν είχε καμία σχέση.
Μπορεί να κατηγοριοποιείς τα αυτοκίνητα όπως εσύ προτιμάς, αλλά στην αυτοκίνηση κάποια πράγματα είναι σαφώς ορισμένα. Το πάτωμα ορίζει την κατηγορία.
Και όταν κουνάς το χέρι ( ) υπονοώντας τα ευνόητα, φρόντισε να είσαι πολύ σίγουρος γι'αυτά που γράφεις.
Είμαι έτοιμος να ζητήσω ταπεινά συγνώμη, αν μου αναφέρεις μερικά 2λιτρα με καλύτερο 0-100 από την brera 3.2 (μην εκτεθείς μόνο και μου γράψεις turbo, evo/sti κλπ γιατί κανενα ατμοσφαιρικό 3λιρο δεν κοντράρεται με αντίσοιχης ιπποδύναμης τουρμπο)
Aν εγώ έγραφα ότι η 147 1.6 είναι γρηγορότερη από το ΤΤ, θα έβγαινα να το ανακαλέσω και θα δεχόμουν κάθε χλευαστικό σχόλιο. Μαγκιά να παραδέχεσαι το λάθος σου
-
Ο χρήστης Babbis έγραψε:
Είμαι έτοιμος να ζητήσω ταπεινά συγνώμη, αν μου αναφέρεις μερικά 2λιτρα με καλύτερο 0-100 από την brera 3.2 (μην εκτεθείς μόνο και μου γράψεις turbo, evo/sti κλπ γιατί κανενα ατμοσφαιρικό 3λιρο δεν κοντράρεται με αντίσοιχης ιπποδύναμης τουρμπο)
Honda Civic Type R (6,6 στα χαρτιά)
Bmw 120 Sport (7,5 δίνουν τα περιοδικά, αν ο οδηγός της Brera είναι κουλός τον κοντράρει και τον ταπεινώνει άνετα) -
Ο χρήστης Babbis έγραψε:
3,2 με δίλιτρο σύγκριση; υφίσταται;
Tα δίλιτρα τούρμπο χαμηλότερης ιπποδύναμης είναι εκτός σύγκρισης; -
Ναι, είναι turbo, οπότε πρέπει να τα συγκρίνουμε με +3000κυβικά.
-
Παιδιά! Τελείωσε το Δημοτικό!
Έλεος με τα νουμεράκια και το σε σκίζω με σκίζεις και τα ρέστα.
Αυτός που θέλει να πάρει Brera ξέρει πολύ καλά γιατί θέλει να την αγοράσει και δεν πρόκειται να αλλάξει γνώμη από το άν είναι ένα δευτερόλεπτο πιο αργή στο 0-100 από το audi (που δε θα το αγόραζε μακάρι να ήταν το καλύτερο αυτοκίνητο του κόσμου-απλά δε συμφωνούν οι αντιλήψεις τους περί αυτοκίνησης).
Προσωπικά, στην κατηγορία αυτή ΜΟΝΟ brera θα αγόραζα και με αφήνει παγερά αδιάφορο το τι κάνει η audi ή η οποιαδήποτε άλλη εταιρία στην πίστα. Ο λόγος; Προτιμώ ένα GT σε αίσθηση αυτοκίνητο και οπωσδήποτε θέλω κάτι που να με φτιάχνει στην όψη... δεν πα να λέτε ο,τι θέλετε σε 50 thread, όταν σκάσω τα 50χιλιαρικάκια μου θέλω να μου αρέσει και να μη μοιάζει με το τυπικό eurobox των 20χιλιάδων φουσκωμένο. Αν οι επιδόσεις της είναι επαρκείς (που ακόμα και αυτές της 2.2 είναι επαρκέστατες, ο,τι και να λέτε) είμαι απόλυτα ευχαριστημένος και δε με ενδιαφέρει αν είναι .4 ή .8 το δευτερόλεπτο. Πως να το πω, ρε παιδιά, αγοράζω με άλλα κριτήρια από εσάς, δεχθείτε το ρε γαμώτο και μη μας ζαλίζετε κάθε φορά που μιλάμε για AR με την audi, έλεος πια...Ερώτηση:
Το ,05s στο 0-100 πως το μέτρησαν;;
Δυο σουβλάκια να έχει φάει ο οδηγός πάει περίπατο! -
Μπορείς να αγοράσεις την Brera επειδή στα μάτια σου δείχνει όμορφη, δεν μπορείς όμως να θεωρείς την Brera γρήγορη συγκριτικά με τα υπόλοιπα αυτοκίνητα της κατηγορίας. Εκεί είναι το θέμα, όχι γιατί αγοράζεις την Brera.
-
Ο χρήστης Babbis έγραψε:
δεν είναι ρε παιδιά το τι δηλώνουν, ξεκολάτε! Είναι που βασίζεται η πλατφόρμα της. Και πέρα από αυτά, φτερά, ταμπλώ σχεδόν όλο το αμάξι είναι μια 159 κουπέ!
Η Alfa Romeo (από τα αρχαία χρόνια ) σαν παράδοση είχε κουπέ βασισμένα σε αντίσοιχα sedans/hatchbacks με την ονομασία sprint (πχ giulia sprint, gulieta sprint, gtv).
Αυτή την στιγμή η GT είναι μια 147 κουπέ και η brera μια 159 κουπέ. Δεν είναι στα χαρτια, αν τα κάνεις βίδες θα καταλάβεις!
Η 156 με την GT δεν έχουν ουσιαστικά το ίδιο πάτωμα; Η 156 δεν ήταν στην ίδια κατηγορία με την 3άρα; Άρα οι κουπέ εκδόσεις τους δεν είναι στην ίδια κατηγορία; Βάσει των δαπέδων το πράγμα μπορεί να γίνει ακόμη πιο περίπλοκο, οπότε μη γενικεύετε.
-
@ D-Jet
Μην μπερδεύεσαι! Σε άλλο πράγμα αναφέρομαι
-
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Bmw 120 Sport (7,5 δίνουν τα περιοδικά, αν ο οδηγός της Brera είναι κουλός τον κοντράρει και τον ταπεινώνει άνετα)Πρώτον ο φίλος jim ΓΕΝΙΚΕΥΣΕ ότι τα 2λιτρα είναι γρηγορότερα της Brera/SPIDER.
Kι εσύ έρχεσαι και δίνεις ένα τυπικό παράδειγμα 2λιτρου αυτοκινήοτυ
Μου φαίνεται δεν έχετε την κριτική ικανότητα να καταλάβετε τι συζητάμεΔεύτερον σύμφωνα με το σκεπτικό σου(και του Jim) τα 2λιτρα τούρμπο του Vag όπως και τα 2λιτρα της Honda είναι για τον poytso καθώς ένα ΤΥΠΙΚΟ 1300άρι (RX8) τα σκίζει!
Tρίτον, το type-r στην πράξη μετρήθηκε πάνω από 7 και μάλιστα σε σχετικές κόντρες με GTi ήταν κοντά στα 7-7,5 δλδ σχεδόν στα ίδια με την Brera.
Bmw 120 Sport (7,5 δίνουν τα περιοδικά
ούτεο Νίκος120 δεν θα έγραφε κάτι τέτοιο.
technik, δεν είναι πρόβλημα ένα 2λιτρο τούρμπο να είναι γρηγορότερο από ένα 3λιτρο ατμόσφαιρα ίδια περίπου ιπποδύναμης. Δεν είναι πρόβλημα του μοτερ της Alfa αυτο.
-
Η ουσία είναι ότι καθόμαστε και συγκρίνουμε δίλιτρα με 3.2, αυτό τα λέει όλα για την κατάντια της AR.
-
Το να συγκρίνεις κατηγορία με βάση το πάτωμα είναι τελείως λάθος, διότι, απλά, δεν δουλεύει έτσι η αγορά. Ο τυπικός αγοραστής χέστηκε για το πάτωμα στο οποίο βασίζεται το αυτοκίνητό του, το νοιάζουν ο χαρακτήρας (κουπέ πχ.), οι διαστάσεις και οι χώροι (δηλ. αν θέλει κάποιος με ένα μικρό παιδάκι να πάρει κουπέ θα πάρει Brera επειδή βασίζεται στο πάτωμα της οικογενειακής 159 ή ΤΤ επειδή βασίζεται στο πάτωμα του οικογενειακού Golf ? Αστεία πράγματα ΙΜΗΟ) και στη συνέχεια άλλα ζητήματα. Α, ναι, και η τιμή. Αν λοιπόν ένα αυτοκίνητο έχει παρόμοιο αμάξωμα με ένα άλλο (πχ. 2+2 κουπέ) και παρόμοιες διαστάσεις (+- 10 πόντους, ΟΚ) και τιμή τότε δε βλέπω γιατί να μη συγκρίνεται, πχ. Brera με ΤΤ.
Αλλο: πέρα από το ό,τι υπάρχουν ορισμένα δίλιτρα ατμοσφαιρικά γρηγορότερα από 3.2 Brera, και πέρα και από τη σωστή παρατήρηση του Kid, ότι είναι κατάντια να θεωρείται επιτυχία το να είναι ένα 3.2 γρηγορότερο από το 95% των 2.0 (δε μας είπες τι γίνεται με τα 3λιτρα, πχ. 330ci ), δεν αντιλαμβάνομαι γιατί επιμένεις να αφήνεις έξω τα δίλιτρα τούρμπο. Αφού 'παίζουν' στην αγορά στο ίδιο segment με πχ. τη Brera (ΟΚ, έστω έξω τα ειδικά τύπου 'φτερούγες', S2000), τι να κάνουμε ? Να τα αφήσουμε έξω επειδή δε βολεύει ? Τα μισά αξιόλογα αυτοκίνητα στην αγορά έχουν πλέον Turbo, μας αρέσει δε μας αρέσει, να τα αφήσουμε απ΄ έξω επειδή εσύ επιμένεις σε μια τυπολατρική (επίτρεψέ μου...) θεώρηση και 'στεγανοποίηση' της αγοράς ?
Μας αρέσει δε μας αρέσει, τις 'επιτρεπόμενες' συγκρίσεις δεν τις καθορίζουν τα γούστα μας ούτε οι εταιρίες ('ααα, η 159 είναι Premium άρα απαγορεύεται να συγκριθεί με το ταπεινό Passat') αλλά η αγορά.
-
nass
κατσε να δεις πως θα αλλαξει το τροπαριο μολις παρουσιασει η Αλφα τα turbo μοτερ της...για να δουμε αν θα μιλανε για VAGοποιημενα μοτερ τοτε...
-
Ο χρήστης Babbis έγραψε:
Bmw 120 Sport (7,5 δίνουν τα περιοδικά, αν ο οδηγός της Brera είναι κουλός τον κοντράρει και τον ταπεινώνει άνετα)Πρώτον ο φίλος jim ΓΕΝΙΚΕΥΣΕ ότι τα 2λιτρα είναι γρηγορότερα της Brera/SPIDER.
Kι εσύ έρχεσαι και δίνεις ένα τυπικό παράδειγμα 2λιτρου αυτοκινήοτυ
Μου φαίνεται δεν έχετε την κριτική ικανότητα να καταλάβετε τι συζητάμεΔεύτερον σύμφωνα με το σκεπτικό σου(και του Jim) τα 2λιτρα τούρμπο του Vag όπως και τα 2λιτρα της Honda είναι για τον poytso καθώς ένα ΤΥΠΙΚΟ 1300άρι (RX8) τα σκίζει!
Tρίτον, το type-r στην πράξη μετρήθηκε πάνω από 7 και μάλιστα σε σχετικές κόντρες με GTi ήταν κοντά στα 7-7,5 δλδ σχεδόν στα ίδια με την Brera.
Bmw 120 Sport (7,5 δίνουν τα περιοδικά
ούτεο Νίκος120 δεν θα έγραφε κάτι τέτοιο.
technik, δεν είναι πρόβλημα ένα 2λιτρο τούρμπο να είναι γρηγορότερο από ένα 3λιτρο ατμόσφαιρα ίδια περίπου ιπποδύναμης. Δεν είναι πρόβλημα του μοτερ της Alfa αυτο.
Γέλα όσο θες. Ξεχνάς όμως πως τα νούμερα αυτά τα περιοδικά τα πετυχαίνουν με καρφωτές αλλαγές. Περιμένεις να το κάνει αυτό ο συνήθως 35άρης+ (δεν νομίζω να αγοράζεται από 20χρονους) αγοραστής της Brera? Αν όμως στο Bmw είναι ένας παλαβός που το σκίζει χωρίς οίκτο, εγώ σου λέω ότι θα τον στριμώξει άσχημα αυτόν με την Brera.
Το ίδιο έκανα και εγώ με έναν με καινούργια 330 το καλοκαίρι που μας πέρασε. Ο τύπος στις στροφές φαινόταν πως 'δεν το είχε' το αυτοκίνητο, τη στιγμή που ήμουν άνετα πίσω του και χωρίς να μπορεί να κάνει διαφορά. Μιλάμε για ανοιχτές σχετικά στροφές και ευθεία. Φταίγαν και εκεί τα κυβικά? Αλλά ξέχασα. Τα μοτέρ και το στήσιμο του Gti είναι για τον φούτσο όπως λες. Όπως και το dsg. Τρελή μούφα.
Έπειτα εσύ ανέφερες συγκεκριμένα να σου γράψουμε 2λιτρο ατμοσφαιρικό μοτέρ με καλύτερο 0-100 από την Brera. Ή κάνω λάθος? Με βάση λοιπόν την ερώτησή σου, σου έγραψα ένα καλύτερο και ένα με παρεμφερή επίδοση. Εγώ δικαιολογώ πάντα αυτά που γράφω. Αν κάποιος αλλάζει την κουβέντα και την στρέφει όπου τον συμφέρει είναι άλλος και όχι εγώ.
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Η ουσία είναι ότι καθόμαστε και συγκρίνουμε δίλιτρα με 3.2, αυτό τα λέει όλα για την κατάντια της AR.Η κατάντια είναι να συγκρίνεις έναν τετρακύλινδρο με έναν εξακύλινδρο V, βάσει της ισχύος που αποδίδουν, αν μου επιτρέπεις...
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Η ουσία είναι ότι καθόμαστε και συγκρίνουμε δίλιτρα με 3.2, αυτό τα λέει όλα για την κατάντια της AR.Κατούρα λίγο ρε μάγκα.
Έχουμε χάσει το μέτρο μου φαίνεται. Πρώτα απ' όλα όταν λέμε δίλιτρα αναφερόμαστε σου κουπέ και όχι σε hatch.
Πέρσυ οι 4Τ είχαν την ωραία ( ) ιδέα να συγκρίνουν την Brera 3,2 με το Golf 3,2.
Αν δοκίμαζαν ας πούμε εν έτει 2001 την 147 1,6 και την 316 Ci (όπου βέβαια η μπέμπα θα γινόταν κουρέλι από άπειρες απόψεις) πόσες διαφημίσεις από BMW και Mini θα βλέπαμε εκεί τα επόμενα χρόνια;
Πέρα από το μέτρο έχουμε μπλέξει ελαφρώς και τα μπούτια μας.
Είπαμε ότι η Alfa έκανε λάθος σχεδιασμό που έβγαλε την Brera με GT προσανατολισμό και στήσιμο. Της λείπει ένα καθαρόαιμο sport αμάξι και αυτό φαίνεται ότι πάει να διορθώσει προσωρινά με την Junior (να ναι καλά τα turbo της Fiat βέβαια).Και για να καταλάβω λίγο με τι άτομα μιλάμε εδώ μέσα.Kid μπορείς να μου πεις σε παρακαλώ πόσα και ποιά αυτοκίνητα έχουν περάσει από τα χέρια σου; Εννοώ να τα είχες στην κατοχή σου για σημαντικό χρονικό διάστημα, όχι πχ το VTS του κολητού σου που στο έδωσε ένα βράδυ σε μια αλάνα.
Να δω δηλαδή με τι κριτήρια προέκυψε η λέξη κατάντεια. Γιατί για να μιλάς για κατάντεια πρέπει να ξέρεις μια εταιρεία και στο παρελθόν.
Όπως πάντα θα περιμένω απάντηση επι της ερώτησης μου και όχι σιωπή ή κάτι άσχετο. -
Θέλω ποπ-κορν και λεμονάδα! Όσες φορές και να το δω, δεν το χορταίνω με τίποτα!
Ρε ηρεμήστε, το κάθε αυτοκίνητο έχει το κοινό του. Απλά η μια πλευρά θέλει τον προορισμό (νούμερα νούμερα νούμερα), ενώ η άλλη θέλει το ταξίδι (λόγια λόγια λόγια).
Τώρα, οι συγκρίσεις με πατώματα, κατηγορίες και κυβικά είναι καβάλα ξέρετε πού. Σημασία έχει ένα πράγμα: Αν βρεθείτε με Χ ευρώ (και είστε Ψ ηλικίας και Ω οδηγικής κατάστασης), ποιο θα διαλέξετε. Το να προσπαθείτε να βγάλετε πανεθνικό αυτοκίνητο σε τέτοιες συγκρίσεις, είναι σαν να μου λέτε πόσο μακρύς είναι ένας σπάγκος!
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
nass
κατσε να δεις πως θα αλλαξει το τροπαριο μολις παρουσιασει η Αλφα τα turbo μοτερ της...για να δουμε αν θα μιλανε για VAGοποιημενα μοτερ τοτε...
Έρχεται και η ώρα της AR για καλύτερα-τούρμπο μοτέρ (όπως ήρθε της FIAT, OPEL κτλ..), και τότε, τα άλογα 'ψεύτικα-στραγάλια' θα δοξαστούνε δεόντως...
-
Δυστυχώς έχεις δίκιο technik
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Και για να καταλάβω λίγο με τι άτομα μιλάμε εδώ μέσα.Kid μπορείς να μου πεις σε παρακαλώ πόσα και ποιά αυτοκίνητα έχουν περάσει από τα χέρια σου; Εννοώ να τα είχες στην κατοχή σου για σημαντικό χρονικό διάστημα, όχι πχ το VTS του κολητού σου που στο έδωσε ένα βράδυ σε μια αλάνα.Αυτοκίνητο που να έχω οδηγήσει για μεγάλο διάστημα (>χρόνο) δεν υπάρχει αλλά έχω οδηγήσει:
Suzuki Ignis 1.3, Toyota Aygo, 147 1.6, Α3 1.6FSi, Mini Cooper 1.6, Brera 3.2, Elise S2 111S, 106 Rallye, Golf GT & TSI, SLK 200 MK2, Grand Cherokee 4.7, Panda 100.
Πάντως, αυτό που ρωτάς, είναι παντελώς άσχετο με το αν είναι κατάντια για την AR να συγκρίνουμε τον κορυφαίο κινητήρα της με ταπεινά δίλιτρα ατμοσφαιρικά.
D-Jet, κατάντια για τον 6κύλινδρο ή για τον τετρακύλινδρο είναι? Επίσης, η 911 δεν συγκρίνεται με την Μ3 ε? Ούτε υποθέτω η Turbo/GT3 με την 430. Και φυσικά η 430 όχι με την Gallardo.
Κατά τα άλλα, οι παρωπίδες πάνε σύνεφο, οι τεκμηριωμένες απόψεις από φίλους (οπαδούς πιο σωστά ) της AR είναι πιο σπάνιες και από πιγκουίνους στον Άρη.
-
Όπως επίσης και η ασχετοσύνη ορισμένων άλλων και πολύ περισσότερο η διαθεσή τους για 'έβγα γειτόνισσα να μαλώσουμε'.
Και σχετικά με την Brera 3,2...
Το μοντέλο που αντικατέστησε, δηλαδή η GTV 3,2 ήταν το ίδιο ή ελάχιστα πιο γρήγορη και εκτός από αυτό δεν ήταν ιδιαίτερα οδηγίσιμη λόγω έλλειψης μπλοκέ με εμπρός κίνηση, ιδιαίτερα χαμηλή ακαμψία για να αντέξει ένα μοτέρ 3,2 και φυσικά οπισθοδρομική ποιότητα κατασκευής αφού μέτραγε 10 χρόνια στο κουρμπέτι.
Η Brera είναι κλάσεις μπροστά σε όλα αυτά τα μειονεκτήματα ΑΛΛΑ όπως έχουμε πει άπειρες φορές έχασαν λίγο το λογαριασμό στο βάρος όπου έπρεπε να τα έχουν κρατήσει στο -100 κιλά. Τώρα (φαίνεται ότι) το διορθώνουν και αυτό. Εγώ βλέπω βήματα προς τα εμπρός και όχι κατάντεια. Από τη στιγμή που δεν ξέρεις τι εστί Alfa Romeo (πολύ ευχαρίστως να σου πω αν θέλεις) δεν είσαι σε θέση να αμολάς τέτοιες μπαρούφες.
Και φυσικά το Type R ή η 120 δεν έχουν κάποια σχέση με τη Brera και σχετικά με τα νούμερα...
Το Type R ως τώρα έχει μετρηθεί παντού λίγο πιο αργό από το παλιό.
Η BMW μας έχει συνηθίσει με τις 'υπεραισιόδοξες' μετρήσεις της.
Τα Α3 1,6 και 147 1,6 αν τα οδήγησες σε μια διαδρομή τουλάχιστον και όχι στο γύρο ενός υπαίθριου parking πιστεύω θα είσαι σε θέση να καταλάβεις βασικές διαφορές...
Η Audi δηλώνει 10,9 για το 0-100 του Α3 και η Alfa αντίστοιχα 10,6 για την 147. Αν άνοιξες και τα 2 αυτοκίνητα τότε καταλαβαίνεις ποιός λέει αλήθεια και ποιός χοντρά ψέματα...
Για να σε προλάβω, έχω ανοίξει με Α3 και είναι τουλάχιστον 1' πιο αργό από την 147 ...και άρα μισό δλ πιο αργό απ' ότι δηλώνει η μαμά Audi.
Αlfa Romeo Brera/Spider