-
Υπερβολικά καλό...
Αν ισχύει τότε επιβεβαιώνεται μια ψυχή που έκραζε για καιρό ότι τα περιοδικά στο εξωτερικό μετράνε την Brera στα 6,8 ή και πιο κάτω.
Πάντως με αυτά τα νούμερα συν το επικείμενο ελάφρωμα σημαίνουν ότι όποιος έχει την καούρα να περάσει μια βόλτα και από την Autodelta για πρόγραμμα που διορθώνει τις απαράδεκτες ρυθμίσεις του κόφτη και δίνει 10+ άλογα νομίζω ότι δεν έχει κανένα παράπονο στον τομέα των επιδόσεων. Για 3,2 αναφέρομαι πάντα.
Α ξέχασα. Το DRIVE την είχε βγάλει πιο αργή από Golf GTI. Οπότε δεν αξίζει να μιλάμε για το αμάξι... -
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Υπερβολικά καλό..Ακόμα και το Α5 multitronic 3.2 έχει 0-100 σε 6.6..
-
Γουίθ όλ ντου ρισπέκτ, ΧΕΣΤΗΚΑ...
Το Α5 είναι πανάθλιο σχεδιαστικά. Σαν να βάλαν ένα παιδάκι να το σχεδιάσει και βαριόταν να ζωγραφίσει.
Φιλοσοφικά τα όσα λέμε...
Και εγώ αγαπητέ όταν ήμουν πιτσιρικάς κ@υλωνα με Evo, Impreza κλπ. Έπρεπε να δεις τους τοίχους του δωματίου μου όταν τέλειωσα το Λύκειο.
Όταν όμως μπήκα στη διαδικασία να διαλέξω αμάξι σκέφτηκα λίγο πιο σοβαρά... Όπως είπα το Α3 μπορεί να μου αρέσει σαν hatch και το Α4 (το υπάρχον, όχι αυτό που θα βγει σαν κλαμμένο μ#$νί) το θεωρώ αρκετά όμορφο, αυτό το Α5 το θεωρώ προχειροδουλειά.
Όταν φτάσεις στο σημείο να δώσεις αρκετά λεφτά για να πάρεις αμάξι τα ξαναλέμε. Μέχρι τότε πάμε να θάψουμε την Porsche γιατί δεν έχει χώρους πίσω και την Maserati που δεν πιάνει καλά το τασάκι... -
Υπερβολικά καλό...
Αν ισχύει τότε επιβεβαιώνεται μια ψυχή που έκραζε για καιρό ότι τα περιοδικά στο εξωτερικό μετράνε την Brera στα 6,8 ή και πιο κάτω.
Πάντως με αυτά τα νούμερα συν το επικείμενο ελάφρωμα σημαίνουν ότι όποιος έχει την καούρα να περάσει μια βόλτα και από την Autodelta για πρόγραμμα που διορθώνει τις απαράδεκτες ρυθμίσεις του κόφτη και δίνει 10+ άλογα νομίζω ότι δεν έχει κανένα παράπονο στον τομέα των επιδόσεων. Για 3,2 αναφέρομαι πάντα.
Α ξέχασα. Το DRIVE την είχε βγάλει πιο αργή από Golf GTI. Οπότε δεν αξίζει να μιλάμε για το αμάξι...Ξέρεις πώς θα γίνει το ελάφρωμα?
Μήπως με κατάργηση της τετρακίνησης?
-
Τι λέει ρε παιδιά εδώ ο ποιητής; **7,3' για 0-100 η Spider 3,2; **http://img413.imageshack.us/my.php?imag ... derlm3.jpg
http://img413.imageshack.us/my.php?imag ... er1nc3.jpg
http://img262.imageshack.us/my.php?imag ... er2av3.jpg
(...) Υπερβολικά καλό...Με 7.35 για τα 100 και 15,3 για το 400άρι η 3.2 δεν ανταγωνίζεται ούτε τα 2.0lt της κατηγορίας, οπότε δεν καταλαβαίνω γιατί αυτό είναι καλό...
-
H 320 ας πούμε βγάζει ένα 7' ξερό στο 0-100 ε;
Εκτός αν η Brera είναι στην ίδια κατηγορία με το Golf GTI. -
H 320 ας πούμε βγάζει ένα 7' ξερό στο 0-100 ε;
Εκτός αν η Brera είναι στην ίδια κατηγορία με το Golf GTI.Πραγματικά θα ήθελα πολύ να μάθω, σε ποια κατηγορία είναι η Brera?
Πάντα είχα την απορία γιατί τα 2 κουπέ της Alfa είναι τόσο κοντά σε διαστάσεις, με μόλις 7 πόντους να τα χωρίζουν (GT: 4.48 - Brera:4.41).
H σειρά 3 coupe αν και αισθητά μεγαλύτερη και απο τις 2, την τοποθετούμε στην ίδια κατηγορία με την GT (και λόγω κανονικών πίσω θέσεων).
Την Brera...? Πάλι στην κατηγορία της 3άρας...? Δηλαδή Brera και GT είναι στην ίδια κατηγορία...?
Η μήπως η Brera είναι στην κατηγορία του ΤΤ (ως 2+2)...? -
Εγώ πάντως θα γούσταρα να την πάρω ΚΑΙ για τις θέσεις-νάνους που έχει πίσω. Θα τους έβγαζα όλους χοντρούς και θα το είχα διθέσιο....
-
Αυτό εννοείται... τα 2+2 βολεύουν!
Επι του θέματος... όντως θα ήθελα να ξέρω σε ποια κατηγορία είναι η Brera - Spider, μιας που το έθιξες.
-
Είναι στην κατηγορία 'Καλονές, Τραγουδίστριες (λόγω ήχου) κλπ'.
Ρώτα και τον Wagner...Ειλικρινά, μου αρέσει τόσο αυτό το αμάξι, αλλά σε αυτά τα λεφτά που ζητάνε οι Ρωμαίοι του Καίσαρα ρε φούστη μου θα θελα λίγο παραπάνω γκάζι και νεύρο...
-
Είναι στην κατηγορία 'Καλονές, Τραγουδίστριες (λόγω ήχου) κλπ'.Όντως είναι σε αυτή την κατηγορία... όχι λόγω 'φωνάρας' αλλά λόγω '...νάρας'.
Θα μου επιτρέψεις όμως να επιμείνω στο ερώτημα μου...
-
Α5, 320 κατ' εμέ επί της ουσίας. Brera και GT όμως έχουν πολύ μεγάλες διαφορές.
Ουσιαστικά πήγαν να αλλάξουν την GTV με κάτι που βασιζόταν στο πρωτότυπο Brera, αλλά οι μλκίες του Γερμαναρά CEO έφεραν τα παραπάνω κιλά και γενικά τον GT προσανατολισμό.
Βάλε την Brera 2,2 δίπλα στην 320...
Τιμή: παρόμοια.
Επιδόσεις: μπροστά η Brera
Χώροι: σαφώς και υπερέχει η 320 και σε αποσκευές και σε πίσω επιβάτες
Εμφάνιση: Υποκειμενικές οι απόψεις, αλλά για μένα δεν υπάρχει σύγκρισηΈρχεται όμως το διαβολάκι και σου λέει ότι με 40+ παίρνεις γκάζι μεγατόνων και εσύ θα βολευτείς με τα 185 άτια; Εκεί είναι που λέω ότι σε αυτά τα λεφτά θα πρεπε να είναι λίγο πιο γρήγορη και σβέλτη...
-
Ο χρήστης jim147 έγραψε:
Με 7.35 για τα 100 και 15,3 για το 400άρι η 3.2 δεν ανταγωνίζεται ούτε τα 2.0lt της κατηγορίας, οπότε δεν καταλαβαίνω γιατί αυτό είναι καλό...
jim147 δειξε μου ένα 2λιτρο με κάτω από 8 στο 0-100
Είπαμε να μην γουστάρουμε την Alfa αλλά μην .Η Αlfa Romeo έμπλεξε τα μπούτια της με τα κουπέ της.
H Βrera έιναι η 159 sprint με όρολογία Alfa Romeo. Είναι αντίπαλος της 3άρας κουπέ, της CLK και του A5. Κακώς συγκρίνεται στα περιοδικά με ΤΤ/Ζ4/SLK.
Η GT ειναι η 147 sprint . Είναι αντίπαλος της 1 κουπε όταν βγει και την 3ti παλαιότερα, του ΤΤ και της C-Sportscoupe, του C4/astra κουπέ κλπ .
Σε μέγεθος τα πράγματα είναι ανάποδα με αποτέλεσμα αν θέλω ένα κουπε με χώρους θα συγκρίνω 3άρα κουπε και Α5 με GT, παρόλο που είναι σαν να συγκρίνω 147 με Α4! ενώ αν θέλω compact coupe θα συγκρίνω Brera με ΤΤ/Ζ4 κουπέ και SLK.
-
Α5, 320 κατ' εμέ επί της ουσίας. Brera και GT όμως έχουν πολύ μεγάλες διαφορές.
Ουσιαστικά πήγαν να αλλάξουν την GTV με κάτι που βασιζόταν στο πρωτότυπο Brera, αλλά οι μλκίες του Γερμαναρά CEO έφεραν τα παραπάνω κιλά και γενικά τον GT προσανατολισμό.
Βάλε την Brera 2,2 δίπλα στην 320...
Τιμή: παρόμοια.
Επιδόσεις: μπροστά η Brera
Χώροι: σαφώς και υπερέχει η 320 και σε αποσκευές και σε πίσω επιβάτες
Εμφάνιση: Υποκειμενικές οι απόψεις, αλλά για μένα δεν υπάρχει σύγκρισηΈρχεται όμως το διαβολάκι και σου λέει ότι με 40+ παίρνεις γκάζι μεγατόνων και εσύ θα βολευτείς με τα 185 άτια; Εκεί είναι που λέω ότι σε αυτά τα λεφτά θα πρεπε να είναι λίγο πιο γρήγορη και σβέλτη...
Μάλιστα... η Brera δηλαδή είναι στην κατηγορία των Α5, σειρά 3 coupe επειδή είναι βαριά...!
Να ρωτήσω απο πότε οι κατηγορίες φτιάχνονται με βάση το βάρος ή θα γίνω κακός?
Δηλαδή αν οι Ιταλοί είχαν διάθεση για αστεία και την έφτιαχναν 2 τόνους (όχι πως απέχει πολύ ) θα ήταν στην κατηγορία του hummer...?Βάση μεγέθους η Brera βρίσκεται ακριβώς στην μέση μεταξύ ΤΤ και A5 ( περίπου 20 πόντοι την χωρίζουν και απο τα δύο) οπότε δεν καταλαβαίνω ποιος ο λόγος να ανήκει με το ζόρι στην απο πάνω κατηγορία (πέρα απο τον προφανή).
Με το ΤΤ έχουν πολλά περισσότερα κοινά και αυτός είναι ο άμεσος ανταγωνιστής της (άσχετα αν δεν την συμφέρει καθόλου η σύγκριση).Η GT ναι, παίζει στην επόμενη κατηγορία γιατί και μεγαλύτερη είναι και 5 κανονικές θέσεις έχει.
-
jim την κατηγορία των οχημάτων την ορίζει το πάτωμα. Ούτε το βάρος, ούτε οι διαστάσεις!
παράδειγμα το octavia είναι κατηγορία golf καθώς μοιράζεται το ίδιο πάτωμα, και όχι passat!
-
Και εγω πιστευω οτι ασχετα τι δηλωνουν οι ιταλοι η Brera ανηκει στην κατηγορια του ΤΤ και η GT στη κατηγορια της 320 κουπε.
-
Ο χρήστης kostserb έγραψε:
Και εγω πιστευω οτι ασχετα τι δηλωνουν οι ιταλοι η Brera ανηκει στην κατηγορια του ΤΤ και η GT στη κατηγορια της 320 κουπε.δεν είναι ρε παιδιά το τι δηλώνουν, ξεκολάτε! Είναι που βασίζεται η πλατφόρμα της. Και πέρα από αυτά, φτερά, ταμπλώ σχεδόν όλο το αμάξι είναι μια 159 κουπέ!
Η Alfa Romeo (από τα αρχαία χρόνια ) σαν παράδοση είχε κουπέ βασισμένα σε αντίσοιχα sedans/hatchbacks με την ονομασία sprint (πχ giulia sprint, gulieta sprint, gtv).
Αυτή την στιγμή η GT είναι μια 147 κουπέ και η brera μια 159 κουπέ. Δεν είναι στα χαρτια, αν τα κάνεις βίδες θα καταλάβεις!
-
Φίλε Μπάμπη είσαι λάθος.
Ούτε το πάτωμα ορίζει την κατηγορία (με τόσα κόψε ράψε που γίνονται πλέον στα πατώματα θα ήταν ανέφικτο κάτι τέτοιο) ούτε είναι δυνατόν να συγκρίνουμε το μικρότερο κουπέ της Alfa των 2+2 θέσεων με την επόμενη κατηγορία και το μεγαλύτερο κουπέ της και σε διαστασεις και με 5 κανονικές θέσεις με την μικρότερη κατηγορία!Και για να σε βοηθήσω με τα πατώματα, το πάτωμα του Fiat Tipo (ναι... αυτό της 155 και μετά της 156...) μήπως γνωρίζει σε πόσα και ποιά μοντέλα φορέθηκε μετά τις κατάληλες τροποποιήσεις?
Όταν απαντήσεις σε αυτό ελπίζω να καταλάβεις γιατί οι κατηγορίες **δεν ** ορίζονται απο το πάτωμα.Και όταν κουνάς το χέρι ( ) υπονοώντας τα ευνόητα, φρόντισε να είσαι πολύ σίγουρος γι'αυτά που γράφεις.
-
Ο χρήστης DimitriS60 έγραψε:
Υπερβολικά καλό...
Α ξέχασα. Το DRIVE την είχε βγάλει πιο αργή από Golf GTI. Οπότε δεν αξίζει να μιλάμε για το αμάξι...Ξέρεις πώς θα γίνει το ελάφρωμα?
Μήπως με κατάργηση της τετρακίνησης?
Με τη χρήση άλλου είδους ατσαλιού.
-
Και με κατάργηση της 4κίνησης. Νομίζω δοκιμάζεται έκδοση της 3,2 με το Q2 αντί για τετρακίνηση.
Γενικά και με τους νέους κινητήρες θα είναι πιο ελαφριά (1,8 αντί για 2,2).
Για την GTA δεν τα βλέπω καλά τα πράγματα επειδή έχει παρααργήσει το θέμα και κάπου διάβασα ότι τελικά η GTA θα είναι μια πολύ ελαφρωμένη Brera με ένα υπερκυβισμένο 3,2 στα 3,5...
Αν ισχύσει αυτό το -90 στα κιλά που έχει γραφτεί από πολλές πηγές θα έχει πολύ ενδιαφέρον το πράγμα.@jim147: Δεν μπορεί να γίνει σαφής κατηγοριοποίηση. Ισχύει πάντως αυτό που είπε ο Babbis ΑΝ ΚΑΙ σε καμμία περίπτωση δεν θα έβαζα την GT δίπλα στην 1 Coupe καθώς την θεωρώ πολλαπλάσια καλύτερη αισθητικά.
Η Brera πάντως, όσο και αν μου αρέσει και αν πιθανόν να την έπαιρνα, παραδέχομαι ότι έχει βασικά λάθη.- Πίσω χώροι. Αν δεν θέλαν να υπήρχαν χώροι για τους πίσω ας μη βάζαν καθόλου καθίσματα ή 2 ψευτοκαθισματάκια τύπου ΤΤ και όχι την καναπεδιά που βάλαν για να κέρδιζαν και στο θέμα βάρος.
- Μεταξόνιο και μήκος. Μικρό μεταξόνιο δυσανάλογο του μήκους το οποίο προέρχεται από το τεράστιο προβόλι (μήπως επειδή είχαν προγραμματίσει να χωρέσουν και ένα V8 εκεί; ). Αποτέλεσμα που επίσης είχε αρνητικό αντίκτυπο στο βάρος αλλά και στην άνεση. Θα μπορούσε το προβόλι να είναι πολύ πιο μικρό και έτσι να υπήρχε μεγαλύτερο μεταξόνιο και χώροι για τους πίσω.
Παρά τα λάθη, και το βάρος και και και εγώ πάντα θυμάμαι εκείνη την μπλέ Brera που είχα δει στην Πάρο πέρσυ το καλοκαίρι και έμεινα με το στόμα ανοιχτό...
Δεν πα να είναι 10' στο γύρο η Z4 Coupe πιο γρήγορη από την 3,2...
1000 φορές αυτό το απίστευτο σχήμα, παρά την Z4 που θα θέλω κανά 6μηνο να τη συνηθίσω...
Αlfa Romeo Brera/Spider