-
Ο χρήστης Mad_Max_Geo έγραψε:
Υπάρχει τρόπος σε focus mk2 f/l του 2008 να ανάψω τα πίσω φώτα ομίχλης χωρίς να πρέπει να ανάψω και τα προβολάκια μπροστά.
Τι καταδίκη είναι αυτή;Οχι δε νομιζω.Ουτε στα υπολοιπα αυτοκινητα που ειναι εξοπλισμενα με μπροστα φωτα ομιχλης δε γινεται να αναψεις το πισω ξεχωριστα!
Δε ξέρω σε άλλα ford, αλλά σε μοντέλα άλλον εταιριών γίνεται. Ανάβουν από ξεχωριστό κουμπάκι.
Μαλακία πάντως, αρκετές φορές θέλω να ανάψω μόνο τα πίσω... -
Όχι δεν μπορείς να ανάψεις μόνο το πίσω. Πάντως αν και συμφωνώ ότι θα ήταν καλύτερα να ήταν ξεχωριστά, δεν μπορώ να σκεφτώ κάποια περίπτωση όπου θα ήθελες να ανάψει μόνο το πίσω και όχι και τα μπροστά.
-
Σε avensis του 1998 είμαι πολύ σίγουρος ότι γινόταν να ανάψεις ξεχωριστά τα πίσω φώτα ομίχλης.
Στο focus είμαι απόλυτα σίγουρος πως δε γίνεται!
-
Κανεις λαθος, μονο αν εχεις αναμενα τα μπροστα γινοταν, εκτος αν ειχες βαλει τα μπροστινα εξτρα στην εδω αντιπροσωπεια
-
Αυτό ακριβώς είχε γίνει.
Είχα διακόπτη για τα ομίχλης δίπλα από το ρυθμιστικό για τα φώτα και με το δαχτυλίδι στο λεβιέ των φώτων άναβαν τα πίσω. Ή θυμάμαι λάθος; -
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Όχι δεν μπορείς να ανάψεις μόνο το πίσω. Πάντως αν και συμφωνώ ότι θα ήταν καλύτερα να ήταν ξεχωριστά, δεν μπορώ να σκεφτώ κάποια περίπτωση όπου θα ήθελες να ανάψει μόνο το πίσω και όχι και τα μπροστά.Πχ τις προάλλες την Τρίτη που έβρεχε καταρρακτωδώς και ήμουν στην Εγνατία, ήθελα να ανάψω τα πίσω μόνο γιατί είχε τρελό σπρέι ο δρόμος. Τα μπροστά δεν μου χρειαζόταν.
Και εν πάση περιπτώσει φοβάμαι πολύ περισσότερο τις μαλακίες των άλλων οδηγών όταν βρέχει (που οδηγούν λες και είναι σε στεγνό) παρά τις δικές μου. -
Δεν ενοχλούν όμως τα μπροστά αν τα ανάψεις σε τέτοιες καταστάσεις. Εξάλλου ο ΚΟΚ λέει ότι επιτρέπεται σε συνθήκες μειωμένης ορατότητας.
Όσο για τους οδηγούς εγώ το αντίθετο βλέπω... σαν δούνε τη βροχή το ρίχνουν στον μεγάλο σαλίγκαρο.
-
Όχι δεν μπορείς να ανάψεις μόνο το πίσω. Πάντως αν και συμφωνώ ότι θα ήταν καλύτερα να ήταν ξεχωριστά, δεν μπορώ να σκεφτώ κάποια περίπτωση όπου θα ήθελες να ανάψει μόνο το πίσω και όχι και τα μπροστά.για το πίσω μαλάκα με τα μουφοξένον.
δυστυχώς ούτε στο ίμπιζα ανοίγει μόνο το πίσω. -
Αυτοί δεν καταλαβαίνουν με τίποτα...
-
Ξεσκίζετε τον από πίσω αν τα ανάψετε σε βροχή.
-
Δεν ενοχλούν όμως τα μπροστά αν τα ανάψεις σε τέτοιες καταστάσεις. Εξάλλου ο ΚΟΚ λέει ότι επιτρέπεται σε συνθήκες μειωμένης ορατότητας.Όσο για τους οδηγούς εγώ το αντίθετο βλέπω... σαν δούνε τη βροχή το ρίχνουν στον μεγάλο σαλίγκαρο.
Συνήθως δε με βοηθάνε τα μπροστινά ομίχλης και αν κινείσαι σε δρόμο διπλής κατεύθυνσης, σίγουρα ενοχλούν τους απέναντι, προσθετικά μάλιστα στα, ήδη ενοχλητικά λόγω αντανακλάσεως στο βρεγμένο οδόστρωμα, μεσαία φώτα.
Προχθές μετά τα Μάλγαρα με κατεύθυνση προς Αθήνα ένας γλήγορος με E46 το έχασε στην ευθεία χτύπησε στην αριστερή μπαριέρα και έφυγε τέρμα δεξιά, ευτυχώς χωρίς να χτυπήσει και την δεξιά. 100 μέτρα μπροστά μου. Προφυλακτήρας και αριστερό φτερό διαλυμένα και πρέπει να χε διπλώσει και το καπό.
Κάτι τέτοιοι μαλάκες θέλω να σιγουρευτώ ότι με βλέπουν....Ξεσκίζετε τον από πίσω αν τα ανάψετε σε βροχή.
Συνήθως δεν με ενοχλούν των άλλων.
-
Ο χρήστης Bayern7 έγραψε:
προσθετικά μάλιστα στα, ήδη ενοχλητικά λόγω αντανακλάσεως στο βρεγμένο οδόστρωμα, μεσαία φώτα.Ώπα, ώπα, ποιός μίλησε και για μεσαία; Τότε τον ξεσκίζεις τον απέναντι. Αν έχεις όμως μόνο τα ομίχλης είσαι ορατός μεν αλλά δεν τυφλώνεις τον απέναντι καθώς φέγγουν χαμηλότερα από τα μεσαία και διαχέουν το φως αντί να το συγκεντρώνουν.
Προχθές μετά τα Μάλγαρα με κατεύθυνση προς Αθήνα ένας γλήγορος με E46 το έχασε στην ευθεία χτύπησε στην αριστερή μπαριέρα και έφυγε τέρμα δεξιά, ευτυχώς χωρίς να χτυπήσει και την δεξιά. 100 μέτρα μπροστά μου. Προφυλακτήρας και αριστερό φτερό διαλυμένα και πρέπει να χε διπλώσει και το καπό.
Ε καλά... κάφροι υπάρχουν με όλους τους καιρούς. Το θέμα είναι συνολικά τι γίνεται.
Εξαρτάται από την διαθέσιμη ορατότητα. Αν δεν βλέπεις στα 20 μέτρα, βοηθάνε. Αν απλά βρέχει όμως, είναι πολύ ενοχλητικά για τον πίσω.
-
προσθετικά μάλιστα στα, ήδη ενοχλητικά λόγω αντανακλάσεως στο βρεγμένο οδόστρωμα, μεσαία φώτα.
- Ώπα, ώπα, ποιός μίλησε και για μεσαία; Τότε τον ξεσκίζεις τον απέναντι. Αν έχεις όμως μόνο τα ομίχλης είσαι ορατός μεν αλλά δεν τυφλώνεις τον απέναντι καθώς φέγγουν χαμηλότερα από τα μεσαία και διαχέουν το φως αντί να το συγκεντρώνουν.
- Ε καλά... κάφροι υπάρχουν με όλους τους καιρούς. Το θέμα είναι συνολικά τι γίνεται.
- Εξαρτάται από την διαθέσιμη ορατότητα. Αν δεν βλέπεις στα 20 μέτρα, βοηθάνε. Αν απλά βρέχει όμως, είναι πολύ ενοχλητικά για τον πίσω.
-
Σε καταρρακτώδη βροχή είναι προτιμότερο δλδ να είσαι με μικρά και ομίχλης;
Δεν μιλάω για ομίχλη που εκεί τα μεσαία σε δυσκολεύουν αντί να βοηθάνε. -
Μιλάω για καταρρακτώδη βροχή και κυρίως σε δρόμους ταχείας κυκλοφορίας όπου έχει συν τοις άλλοις και ΑΠΕΙΡΟ σπρέι.
-
Προσωπικά προτιμώ μικρά και ομίχλης. Βρίσκω ότι ενοχλούν λιγότερο τον απέναντι ενώ γίνεσαι το ίδιο ορατός.
-
Και εμένα έτσι τα χρησιμοποιεί ο πατέρας μου και λόγω κακού συνήθειου τα χρησιμοποιώ και εγώ έτσι.Επίσης δε μπορώ να πηγαίνω μόνο με τη μεσαία αναμμένη θέλω και τα προβολακια. Όταν δε τα έχω αναμμένα μου φαίνεται λες και έχω ένα κενό στα φώτα.
Επίσης παρακαλώ πολύ κάποιον με focus mk1 να μετρήσει το πλάτος της βάσης όπου βιώνει πάνω η κεραία αν γίνεται τη χρειάζομαι ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ!
-
Ο χρήστης Mad_Max_Geo έγραψε:
:offtopicviii: Αυτό το άθλιο club ford είναι δυνατό να έχει κλείσει μήνας και να γράφει ότι κάνει Updating...
Δε πληρωνουν για να κανουν το update για αυτο και παιρνει τοσο καιρο επειδη τα ιδια τα μελη το φτιαχνουν που λογικα θα ειναι πολυ απασχολημενα ατομα.
υπάρχει κανένα νέο για το club ford ??
-
Κανενα... Μαλλον θα μας το κανει δωρο ο Αη Βασιλης!
-
μάλλον ήρθε η ώρα για αλλαγή ελαστικών στο focus..
λέω να βάλω τα Continental SportContact 2 που είχα και σε προηγούμενο αυτοκίνητο και έμεινα πολύ ευχαριστημένος...
εσείς τι λέτε ?? -
Μην το κανεις
-
Γιατί ???
FORD FORUM