-
Thnx για τις απαντησεις σας!
athanasios, δε μου χει πει το ακριβες προγραμμα ακομη. Παιζει να κανω το τα3ιδι της επιστροφης μονος μου, ισως κ το πηγαινε.
famas, Αττικη Οδο το ζοριζω ειναι η αλη8εια οταν ειμαι μονος, 170-190 σε ορισμενες ευ8ειες, 120 στις στροφες περιφ.Υμηττου κ δεν παει σαν φτερο στον ανεμο. Τραβαει ικανοποιητικα παντως για τα 90 (δεν το η3ερα οτι ηταν τοσα) αλογα του αν κ καιει αρκετη βενζινη. Στην πολη οντως ειχα προβλημα στην αρχη με τις διαστασεις. Δεν καταλαβαινα με τις καμπυλες που τελειωνει το αυτοκινητο, αλλα συνη8ιστηκε. Φρενα μου φαινονται ανωτερα κ απο του GV (εννοειται), αλλα κ απο της 318 που γνωριζω.
Ασυνη8ιστος ειμαι ακομη με την αισ8ηση του τιμονιου. Ειναι η πρωτη φορα που οδηγω προσ8ιοκινητο κ μου φαινονται παρα3ενες οι αντιδρασεις σε επιταχυνση κ επιταχυνση κ επιβραδυνση πανω σε στροφη.
ΥΓ: gkapou, το f*cking manual δε λεει αν καιει η μηχανη λαδια, ουτε οτι μερικα κουμπια μπορει να μη δουλευουν. Το ραδιοκασσετοφωνο ειχε σταματησει καποια στιγμη να παιζει, παλευα μερικες μερες με τo security code κ δε γινοταν τπτ. Το μονο που η8ελε ηταν μια γρο8ια. Ουτε αυτο αναγραφοταν στο manual. Γι'αυτο ρωτησα για αποψη απο χρηστες. 'Practice makes perfect' που λενε κ οι Αγγλοσα3ονες, οχι η 8εωρια.
Αυτα τα ολιγα σχολια μου. -
Ακούστε τώρα που θα θάψω λίγο την εδώ μας Φόρντ.. (Ξάνθης)...
Πριν απο 2500 χιλιόμετρα, ή 25 μέρες περίπου, χτύπησα μια πετρούκλα και μου παραμόρφωσε τη μπροστά ζάντα. Δεν το είχα αντιληφθεί, αλλά φάνηκε στο κοσκίνισμα του τιμονιού. Αλλάζοντας τα λάστιχα μπρος πίσω τους είπα να το κοιτάξουν και μου το έδειξαν εκεί το κακό. Να φανταστείτε, για ένα διάστημα 4-5 εκατοστών στην ζάντα εσωτερικά, αντί να υπάρχει κυκλικό τόξο, υπήρχε χορδή ... (ελπίζω να έγινα κατανοητός σε αρκετούς...)
Τέλος πάντων, μου έβαλαν την ζάντα πίσω + 10 γραμμάρια κάπου και το κοσκίνισμα έπαψε, αλλά μου σύστησαν να αλλάξω ζάντα όσο το δυνατόν γρηγορότερα για αποφυγή κινδύνου και οτι αυτή η ζάντα δεν επισκευαζόταν.
Στην αρχή ήμουν έτσι
Μετά τους ρώτησα για τιμή μιας 15άρας ζάντας... 231 ευρώ...
Μετά τσατίστηκα και ρώτησα και για 15άρα σιδερένια ( ), 55 ευρώ χωρίς τάσι. Αλλα μου είπαν, θα πάρεις 2, να είναι πιο κουλ (λέμε τώρα, 2 αλουμινιου συν 2 σιδερένιες = κουλ για την φορντ
Οπότε επειδή το έγραφε πολλά το σκέφτηκα λίγο ( ) και ρώτησα 1-2 ζαντατζήδες. Εκείνοι μου είπαν οτι εννοείται φτιάχνεται με ειδικό τόρνο με 20-25 ευρά. Πήγα ρώτησα 2 -3 και μου είπαν όλοι ότι η ζάντα δεν θα χάσει κάτι από την δομική της ακεραιότητα... Αυτό μου άρεσε ( ) και όντως την γλίτωσα με 25 ευρω.
Απορίες... 1. Κοτζάμ Φορντ δεν ήξερε ότι με 20 ευρώ μπορείς να σιάξεις μια ζάντα?? 2. Μήπως πήγαν να βγάλουν κέρδος από το κορόιδο?? 3. Μήπως δεν μπορούσαν να το διορθώσουν και δεν αναλάμβαναν την ευθύνη??
Απορώ
-
και πώς θα πουλήσουν μετά αυτοί τις ζάντες τους...; κλέφτες θα γίνουν;
-
JimClark
Η ζάντα που ''επισκεύασες'' είναι ελαφρού κράματος;Και αν ναι νιώθεις σίγουρος μετά την ''επισκευή'' της; -
Ναι είναι ελαφρού κράματος... Τώρα το αν νιώθει ασφαλής, 2-3 χιλιόμετρα έκανα στην πόλη. Έκανα και αρκετά χιλιόμετρα με τη ζάντα ελαφρώς παραμορφωμένη (και τοποθετημένη πίσω όπου δεν καταπονείται τόσο πολύ). Να σου πω έτσι όπως ήταν πίσω δεν καταλάβαινες διαφορά, δεν καταλάβαινες αν ήταν χτυπημένη ή όχι δηλαδή... Πόσο μάλλον τώρα..
Τώρα, αν εννοείς αν εμπιστεύομαι τη δουλειά, ξέρω γω? Για να την κάνουν όλοι που πουλάνε ζάντες.... Ακόμα και ο λαστιχάς μου είχε να προτείνει κάποιον..
-
Δεν βάζεις ένα ερώτημα στα ''Τεχνικά θέματα'';Γιατί απ' όσο ξέρω η ζάντα ελαφρού κράματος δεν επιδέχεται διορθώσεων όταν μιλάμε για παραμόρφωση.
-
Ζάντες αλουμινίου είναι κανονικά ονοματισμένες... Έχει διαφορά στην επισκευασιμότητα, αν είναι ελαφρού κράματος ή είναι το ίδιο..? ?
-
Το ίδιο είναι.
-
μετα απο μερικες σελίδες διάβασμα στο topic!! Ειναι και 65 σελιδες αποφασισα να γράψω και τη δικια μου εμπειρία απο το Χεστα μου (1.4 5d ambiente!!)
Η πρωτη αδεια ειναι 1ος 2003 και το πηρα τον 4ο 2003 με 4000km (ηταν test drive και ειχα γνωστο τον ιδιοκτητη της αντιπροσωπείας) τωρα το αμαξι εχει φτασει στα 90.000 λιγο πριν το ΜΕΓΑΛΟ Service... τα προβληματα πρωτα...
στα 10.000km μου χαλασε η τρόμπα νερου στο σύστημα ψύξης..
που φυσικά καλύφθηκε δωρεάν απο την αντιπροσωπεία ( εννοείται)
μετα έκανα 60.000Km κάνοντας τα service που ορίζει η εγγύηση και οχι μονο ( μιας και το ζορίζω αρκετά μπορώ να πω....)
ώσπου.. πήγα για συμπλέκτη... στα 70.000 ( λιγο η οδηγηση στην αθηνα... λιγο το παρκαρισμα στο πειραια... λιγο και η κακια συνήθεια του brother να αφήνει το ποδι στο συμπλέκτη ) κόστος γύρω στα 500euro
στα 75.000 έφαγα μια τρακα απο ενα audi στα όπισθεν το audi δεν επαθε τιποτα αλλα το δικο μου 1000euro ζημια ( προφυλακτήρας, φτερό ενα κομμάτι πισω - που ''ενώνει' τα δυο φτερα) και στα 82.000km παλι στο συνεργειο για αλλαγη του δοχείου του ψυγείου ( φυσικά πάλι δωρεάν αν και μικρο το κόστος 15ε μιας και το κάλυπτε η εγγύηση γιατι οχι ) και αλλο ενα προβληματακι ειναι ένας θόρυβος στο λουρι του δυναμό μάλλον!!! που οπως μου ειπαν φταει οτι εχει ξεραθεί !!! αλλα δεν εχει προβλημα... οπότε σε λιγο στο service θα αλλαχθει και αυτο μιας και το γρουτσου γρουτσου ολη την ωρα σε ζαλίζει λιγο) αυτες ειναι οι εμπειρίες μου απο το χεστα μου στα συνεργεία... θελω ακομα να πω οτι στα συνεργεία ειναι πολυ συνεργάσιμοι.. οταν χρειάστηκε να μείνει το αμαξι περισοτερο απο 1 μερα στο συνεργειο μου εδωσαν αμαξι να κινούμε..
και αμα σε μαθουν κιωλας στο συνεργειο δεν μου περνουν τα 100ε που ειναι και καλα το service... αλλα καμια 50ε
οσο αναφορα τωρα τη χρηση... γενικα ειναι ευκολο αμαξι... συγχωρεί τα οδηγικα λάθη!!! ειτε το οδηγάς μόνος σου ειτε με άλλους 4 και full αποσκευες ειναι το ιδιο...ισως να 'μπαινει' και λιγο καλύτερα..
απο κατανάλωση ειναι θεμα οδήγησης.. σε μενα βγαίνει περιπου 8-12ε τα 100km με σχετικα λιγο ζορισμα (100km εθνικη και αλλα 100 σε επαρχιακο...στοφηλικια)
στο Πειραιά οπου παρκάρω καθε μερα ( λογο σχολής) δεν εχω κανένα πρόβλημα μιας και δεν εχει και κανενα ιδιαίτερο όγκο.. και αμα χρειαζετε τα ανεβαίνει τα πεζοδρόμια του!!!
γενικα το fiesta τα αξιζει τα λεφτα του ( γνωμη μου !! ) μιας και ειναι ενα αμαξι πολης που δεν εχει κανενα πρόβλημα στα ταξιδια... ( το ετοιμαζω για το γυρω της ευρωπης.... ελπιζω να το κανω...μεσα στο 2007)ακομα ενας φιλος focus μου ειπε οτι η τρομπα βενζινης ειναι μεσα στο ντεποζιτο!!!!!!!! ( τουλαχιστον στο focus του εκει ειναι και ρωτησε στο συνεργειο και του ειπαν οτι και στα fiesta ετσι ειναι ) και αυτο ειχε σαν αποτελεσμα να 'καει' η τρομπα βενζινης μια μερα που πήγαινε γυρισμένος ρεζερβα και του ειπαν οτι έφταιγε το οτι δεν υπηρχε αρκετη βενζινη για να ψυχθεί η τρομπα.... ισχύει κατι τέτοιο η τρομπαρε ο συνεργειατζης;;;
Αυτα απο μενα... Καλο καλοκαιρι... και μη ξεχασετε να παρετε τα fiesta σας μαζι σας ακομα και αν πατε εκτος ασφαλτου.... το ζητα το χωματακι του ... -
Μια θεμελιώδης ερώτηση, εκ μέρους ενός φίλου μου:
Γνωρίζουμε τίποτε για την κατανάλωση και το κόστος συντήρησης του νέου Focus ST?
Είναι περισσότερο δυσβάσταχτο σε σχέση με ένα Golf GTI;
-
Στα περιοδικά πάντως υπάρχουν διαφορές...πολλά λίτρα, αλλά η αλήθεια είναι ότι πρέπει να τα πηγαίνουν σαν παλαβοί, οπότε στην πραγματικότητα η διαφορά των 3-4 λίτρων ανά 100 χιλιόμετρα να γίνεται 1.
Πάντως, αν ο φίλος σου προτίθεται να το κινεί αρκετά στην πόλη (όχι σε ανοιχτό δρόμο) ίσως να πρέπει να το ξανασκεφτεί, ειδικά με τις τιμές που παίρνουν πλέον οι αμόλυβδες.
Το SΤ χρειάζεται 100αρα;
-
Ο κινητήρας του st δεν έχει υποχρεωτική προυπόθεση τη χρήση βενζίνης 100 οκτανίων όπως οι άμεσου ψεκασμού της vw group....Παρ όλα αυτά όταν πρόκειται για ένα αυτοκίνητο επιδόσεων δε θα ήταν και κακή ιδέα η χρήση 100άρας βενζίνης. Άλλωστε μην κοιτάμε μόνο το κόστος αγοράς...τα 30000 ίσως βρίσκονται αλλά είναι και πολλά τα έξοδα χρήσης τέτοιων αυτοκινήτων...
-
Να με και εγω, ο φιλος του ΝικΝΤ.
Μετα απο πολυ αναβολη γραφτηκα επιτελους στο φορουμ.
Βασικα κοιταω το Φοκους ΣΤ σαν αντιπαλο του Γκολφ και του νεου Κλιο ΡΣ.
Μεσα σε πολη (Θεσσαλονικη) θα ειμαι συν αρκετα ταξιδια Θεσσ - Αθηνα. Το θεμα ειναι
-
Απο χρηματοδοτησεις, η Φορντ στο δινει 28550 με 30-50% προκαταβολη και τα υπολοιπα ατοκα? Η Φολκς εχει επιτοκιο 10% οποτε το Γκολφ απο 29000 το βλεπω ευκολα στα 32 με 33000ευ.
-
Το συντηρησεις νορμαλ το ΣΤ με εναν μισθο πχ 1500ευ?
-
Τι ρεαλιστικη (μεση) καταναλωση να περιμενω απο ενα ΣΤ και απο ενα Γκολφ (2.0 τουρμπο και το νεο 1,4 με τουρμπο/συμπιεστη)
-
Φανταζομαι για ενα ΣΤ θα θελω 2000ευ τον χρονο ασφαλιστρα και τελη κυκλοφοριας ενω για ενα διλιτρο θα θελω 1500 σωστα?
Ευχαριστω
Γιαννης -
-
Πες 150 κατά μ.ό. για σέρβις, 483 για τέλη κυκλοφορίας, κανένα 700άρι για ασφάλιση και οι βενζίνες που θα θέλει χαλαρά ένα 12ράκι λίτρα/100 χλμ, ήτοι 1200 ευρώ ανά 10.000 χλμ. Οι περισσότεροι κάνουν κανένα 15.000 χλμ, άρα 1.800 και βάλε αν θες 100άρα βενζίνη, άρα πες 2.000 για να είσαι μέσα έτσι που τρέχει η τιμή της.
Επομένως κατά έτος χρειάζεσαι 150+483+700+2000 (για να είμαστε μέσα) = 3.333 (κοίτα νούμερο που βγήκε ). Δηλαδή 2 μισθούς τουλάχιστον ετησίως. Εσύ αποφασίζεις.
-
Μανο¨
Μονο 700ευ ασφαλεια ετησιως???? ΓΟΥΟΑΟΥ εχω συνηθισει στην Αγγλια να ακουω 1500ρια...
Λες κατω απο 12λτ να μην πεφτει η καταναλωση ε?
Σε σχεση με ενα Golf GT, Golf GTi, Leon Cupra (2006),Peugeot 207GTi (168PS) πως θα εβλεπες το Φορντ?
Μιλαμε παντα για τον συνδιασμο καταναλωσης/αξιοπιστιας/απολυτων επιδοσεων.
-
Μπες και στο http://www.clubford.gr να ενημερωθείς πληρέστερα.
Παιδιά που έχουν το ST αναφέρουν 12αρι για μέση τιμή κατανάλωσης.
9 ελάχιστη
21 μεγίστη
Εξαρτάται πόσο το πατάς.
Το δικό μου ST(fiesta),βρίσκεται μια ανάσα από τα 11/100χλμ(μέση τιμή πάντα),οπότε το 12αρι για το focus ST είναι μια πάρα πολύ λογική τιμή.
-
Για 'μένα είναι πολύ καλό αμάξι αλλά όχι για την Ελλάδα όπου κυνηγάνε τα κυβικά. Ιδανικό (για την Ελλάδα πάντα) είναι το GT με τη διετή επέκταση εγγύησης που δίνουν από φέτος, άντε και το GTi. Το 207 είναι για κ@υλωμένους που θέλουν γκαζιάρικα μικρά και δεν έχουν μεταφορικές ανάγκες. Cupra δεν θα πλησίαζα όσο υπάρχει το GTi.
Όλως τυχαίως είδα σήμερα ένα ST και μάλιστα πορτοκαλί (αυτό που το κοστολογούν 1200 ευρώ, δηλ. κάπου 700-800 ευρώ ακριβότερα από τα άλλα χρώματα). Ωραίο ήταν.Πάντως αυτοκίνητο 2.500 κυβικών για χρήση εντός πόλης δεν θα αγόραζα πρσσωπικά. Κρίμα τη βενζίνη που θα καίει δηλαδή για μέσες ωριαίες των 25 χλμ. Αλλά, όπως είπα, εσύ αποφασίζεις.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Το 207 είναι για κ@υλωμένους που θέλουν γκαζιάρικα μικρά και δεν έχουν μεταφορικές ανάγκες.Μάνο, νομίζω ότι εδώ υπεραπλουστεύεις. Το 207 έχει σαφώς μεγαλύτερους χώρους από το 206, από το οποίο (λένε ότι) έχει και πιο πολιτισμένη/προβλέψιμη συμπεριφορά. 150 άλογα (στην έκδοση GT) από κινητήρα 1.6 turbo σε αμάξωμα κοντά στα 4 μέτρα δεν παραπέμπουν μόνο σε κ@υλωμένους, αλλά και σε οδηγούς που απλώς θέλουν κάτι πιο σβέλτο/σπορτίφ από ένα συνηθισμένο 1600άρι, χωρίς να χρειάζεται να ανέβουν κατηγορία τελών/ασφαλειών/συντήρησης και να πάνε σε δίλιτρο.
-
Καλά, ίσως. Αλλά για οικογένεια ή για ταξίδια με μπαγκάζια δεν κάνει. Επίσης δεν (θα) είναι φθηνό.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Καλά, ίσως. Αλλά για οικογένεια ή για ταξίδια με μπαγκάζια δεν κάνει. Επίσης δεν (θα) είναι φθηνό.Κοίτα, για πολύτεκνους σίγουρα δε θα κάνει. 270 λίτρα αποσκευών πάντως νομίζω ότι φτάνουν και περισσεύουν για ένα ζευγάρι και ένα τουλάχιστον παιδί. Όσο για την τιμή, τα 20.500 ευρώ χωρίς να είναι η ευκαιρία του αιώνα, είναι τιμή λογική, αν μη τι άλλο.
FORD FORUM