-
Αφού έχουν όλοι από ένα club, γιατί να μην έχουμε κι εμείς; Το FIESTA είναι ένα δημοφιλές αυτοκίνητο και σίγουρα δεν φαντάζομαι ότι μέσα στο forum μόνο 2 άτομα το οδηγούν. Έτσι, αν συμφωνούν και οι moderators, ανοίγουμε αυτό το θέμα για να συζητάμε τις εμπειρίες μας (θετικές και αρνητικές), τα προβλήματά που έχει το αμάξι και φυσικά τις εμπειρίες μας από τις επαφές μας με την αντιπροσωπεία στην Ελλάδα (πονεμένη ιστορία). Τα δικά μου ως τώρα έχουν συζητηθεί σε άλλες θεματικές ενότητες, είναι λίγο ως πολύ γνωστά. Αυτή τη στιγμή, με 5087 χλμ και με 4 ή 5 επισκέψεις στην αντιπροσωπεία, οι τριγμοί έχουν υποχωρήσει (αν και από το ταμπλώ παραμένουν). Πάντως, αν και το μεγάλο μου πρόβλημα λύθηκε, ακόμα και το γεγονός ότι δεν εμπιστεύομαι το επίσημο service ούτε για την αλλαγή λαδιών που θα κάνω (φυσικά όχι στα προτεινόμενα απ τη Ford χιλιόμετρα). Το παράξενο είναι το εξής: Ότι αν επέλεγα ξανά αυτοκίνητο, θα έπαιρνα πάλι Fiesta, αλλά θα ήμουν πολύ διαφορετικός κατά την παραλαβή και κατά το μάλλον ή ήττον, δεν θα είχα παραλάβει ποτέ το συγκεκριμένο αμάξι. Λοιπόν, η συνέχεια δική σας...
-
Αφού έχουν όλοι από ένα club, γιατί να μην έχουμε κι εμείς; Το FIESTA είναι ένα δημοφιλές αυτοκίνητο και σίγουρα δεν φαντάζομαι ότι μέσα στο forum μόνο 2 άτομα το οδηγούν. Έτσι, αν συμφωνούν και οι moderators, ανοίγουμε αυτό το θέμα για να συζητάμε τις εμπειρίες μας (θετικές και αρνητικές), τα προβλήματά που έχει το αμάξι και φυσικά τις εμπειρίες μας από τις επαφές μας με την αντιπροσωπεία στην Ελλάδα (πονεμένη ιστορία). Τα δικά μου ως τώρα έχουν συζητηθεί σε άλλες θεματικές ενότητες, είναι λίγο ως πολύ γνωστά. Αυτή τη στιγμή, με 5087 χλμ και με 4 ή 5 επισκέψεις στην αντιπροσωπεία, οι τριγμοί έχουν υποχωρήσει (αν και από το ταμπλώ παραμένουν). Πάντως, αν και το μεγάλο μου πρόβλημα λύθηκε, ακόμα και το γεγονός ότι δεν εμπιστεύομαι το επίσημο service ούτε για την αλλαγή λαδιών που θα κάνω (φυσικά όχι στα προτεινόμενα απ τη Ford χιλιόμετρα). Το παράξενο είναι το εξής: Ότι αν επέλεγα ξανά αυτοκίνητο, θα έπαιρνα πάλι Fiesta, αλλά θα ήμουν πολύ διαφορετικός κατά την παραλαβή και κατά το μάλλον ή ήττον, δεν θα είχα παραλάβει ποτέ το συγκεκριμένο αμάξι. Λοιπόν, η συνέχεια δική σας...
-
Αφού έχουν όλοι από ένα club, γιατί να μην έχουμε κι εμείς;
Το FIESTA είναι ένα δημοφιλές αυτοκίνητο και σίγουρα δεν φαντάζομαι ότι μέσα στο forum μόνο 2 άτομα το οδηγούν. Έτσι, αν συμφωνούν και οι moderators, ανοίγουμε αυτό το θέμα για να συζητάμε τις εμπειρίες μας (θετικές και αρνητικές), τα προβλήματά που έχει το αμάξι και φυσικά τις εμπειρίες μας από τις επαφές μας με την αντιπροσωπεία στην Ελλάδα (πονεμένη ιστορία).Τα δικά μου ως τώρα έχουν συζητηθεί σε άλλες θεματικές ενότητες, είναι λίγο ως πολύ γνωστά. Αυτή τη στιγμή, με 5087 χλμ και με 4 ή 5 επισκέψεις στην αντιπροσωπεία, οι τριγμοί έχουν υποχωρήσει (αν και από το ταμπλώ παραμένουν). Πάντως, αν και το μεγάλο μου πρόβλημα λύθηκε, ακόμα και το γεγονός ότι δεν εμπιστεύομαι το επίσημο service ούτε για την αλλαγή λαδιών που θα κάνω (φυσικά όχι στα προτεινόμενα απ τη Ford χιλιόμετρα).
Το παράξενο είναι το εξής: Ότι αν επέλεγα ξανά αυτοκίνητο, θα έπαιρνα πάλι Fiesta, αλλά θα ήμουν πολύ διαφορετικός κατά την παραλαβή και κατά το μάλλον ή ήττον, δεν θα είχα παραλάβει ποτέ το συγκεκριμένο αμάξι.
Λοιπόν, η συνέχεια δική σας...
-
Eγώ δεν έχω FIESTAKI αλλά είχα φτάσει ένα βήμα πριν απο την απόκτησή του. Πρώτος λόγος που δεν το πήρα ήταν ότι το καλοκαίρι που το ήθελα δεν υπήρχε κανένα Trend και έπρεπε να περιμένω 2 μήνες,εγώ όμως το ήθελα άμεσα. Υπήρχε ambiente στο οποίο μου την έσπαγε η αβαφτη πλαστικουρα κάτω απο τους προφυλακτήρες και γενικότερα ότι δεν είχε το χρώμα που ήθελα. Υπήρχε επίσης το ghia(όχι στο χρώμα που ήθελα) στο οποίο ναι μεν δεν υπαρχει η πλαστικούρα άλλα για 13.700 που κοστιζει και να έχει καθίσματα απο βελούδο που μόλις έκατσα πάνω μου άναψε ο π.... το θεωρώ λιγο απαράδεκτο!!!! Για να μην μιλήσουμε για τα χερούλια πάνω απο τις πόρτες!!!, άλλη απαράδεκτη παράλειψη. Και η πλάκα είναι οτι έχουν το γελοίο θράσος να σου λένε ότι δεν έβαλαν χερούλια για να μην ανέβει το κόστος του αυτοκινήτου!!!! Ωραίο ανέκδοτο!!!
Γενικά επειδή ασχολήθηκα πολύ με το FIESTAKI πριν αγοράσω το σε σύνολο καλυτερο κατά την άποψη μου JAZZAKI πρέπει να παραδεχτώ ότι το FIESTA είναι τέλοιο σχεδόν στο δρόμο,με άψογη συμπεριφορά κράτημα,τιμόνι και κιβώτιο. Αλλά στην του εσωτερικού και σε κάποιες λεπτομέριες μας τα χαλάει λίγο η FORD. Πάντως πολύ πιθανό είναι ότι άμα έβρισκα το trend 1.4 5θυρο σε χρώμα vitro να το αγόραζα.
Αλλά πιστεύω ότι βρήκα κάτι ακόμα καλύτερο στο JAZZAKI και έχω μείνει απόλυτα ευχαριστημένος.
Παρότι δεν έγινα κι ΄κάτοχος FIESTA αυτό το αμαξάκι το έχω στην καρδιά μου και εύχομαι σε όλους τους FIESTAKHΔΕΣ καλά ταξίδια και όσον το δυνατόν λιγότερες επισκέψεις στα συνεργεία!!!
Be cool,be JAZZ!!!
-
Nάσο με όλα αυτά που διάβασα ότι περάσες με τα πλαστικά κλπ. για να το φέρεις το FIESTAKI στα ''ίσα'' του έχω αρχίσει να νιώθω τυχερός που τα έφερε έτσι η μοίρα και δεν το αγόρασα!!! Καλά δεν είπαμε ότι όλα βγαίνουνε σκάρτα αλλά απ'ότι διάβασα τράβηξες πολύ ζόρι. Ελπίζω απο'δω και πέρα να απολαύσεις το αμαξάκι σου και να ασχοληθείς λιγότερο με τα συνεργεία.
Άντε και καλός πολίτης σύντομα
Be cool,be JAZZ!!!
-
Καλορίζικο. Αλλά γιατί βρε Νάσο το έκανες κλαμπ αποκλειστικά για το Fiesta; Αφού δεν υπάρχει Ford Club, κάνε ένα edit για να καλύψεις όλους τους φορντάκηδες.
-
Fiesta 1,6 πηρε ο κολλητος μου και συχνα πυκνα το παιρνω κ εγω....
Μου αρεσει παρα πολυ συνολικα κ μεχρι τωρα δεν εχω βρει κανενα ψεγαδι περα απο την τιμη που με τους τοκους εφτασε κοντα στα 18500€ και βεβαια το οτι το πηρε 5πορτο .
Εχει καλο κινητηρα με εμφαση στις χαμηλομεσαιες,το εσωτερικο του ειναι ποιοτικο,τα φρενα ικανοποιητικα αν κ θα προτιμουσα δισκοφρενα πισω,η αναρτηση ανετη και το κιβωτιο ακριβες...Τα καθισματα λερωνονται ευκολα λογω χρωματος(μπεζ)αλλα και λογω βελουδου..
Μεχρι στιγμης κανενα απολυτως προβλημα παντως εχοντας το οδηγησει σε ολες τις συνθηκες.. -
18.500 ευρώ ένα fiesta;;;
Με τόσα παίρνεις mondeo (ή δύο accent )! -
18000-18500€ καπου εκει...
Πολλα ειναι οπως και να εχει.. -
Το αυτοκινητο τοις μετρητοις με το κλειδι στο χερι κανει γυρω στα 14000 (το Trend, αν πηρε το Ghia 15000). Δεν ειναι ακριβο... Εκτος αν βαλεις δερμα, ηλιοροφες κλπ. Ο συγκεκριμενος μαλλον το πηρε με 0 η ελαχιστη προκαταβολη και του τον πιασανε στους τοκους! Με αυτη την πρακτικη ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ αυτοκινητο μπορει να καταντησει πανακριβο.
-
Λοιπόν, Σπύρο (και λοιποί φίλοι ιδιοκτήτες FIESTA με αντίστοιχα προβλήματα)... Οι θόρυβοι από τις πόρτες και τις κολώνες επανήλθαν. Ομοίως και ο θόρυβος από το ταμπλώ. Έψαξα καλύτερα μέσα στο ντουλαπάκι και βρήκα το σωλήνα που έλεγες (ήταν άλλος απ' αυτόν που βρήκα εγώ). Σφήνωσα ένα σφουγγάρι εκεί και -ω του θαύματος- έπαψαν οι θόρυβοι... Οπότε χρωστάω στον Σπύρο κέρασμα... Παρόλα αυτά, με τις πόρτες δεν γίνεται δουλειά. Πάω να μου αλλάξουν τα λάστιχα στις πόρτες. Το μπελά μου έχω βρει με αυτή την ιστορία... Εν πάση περιπτώσει.
Άσχετο, κάτι που ήθελα να σε ρωτήσω... Πόσα χιλιόμετρα σου βγάζει περίπου ένα ντεπόζιτο; Εγώ το γεμίζω όταν πέσει περίπου στα 8-10 λίτρα, δηλαδή με 35-37 λίτρα βγάζω περίπου 420χλμ. Έχει τύχει να βγάλω και 530, αλλά τα είχα κάνει όλα στην Εθνική. Τα 420 περίπου που σου λέω είναι κατανάλωση μικτή, εντός και εκτός πόλης.
-
Οι τριγμοί επανήλθαν από τις πόρτες και από το ταμπλώ. Το σφουγγάρι δεν έκανε δουλειά τελικά, θα δοκιμάσω να βάλω κάτι πιο σκληρό και μεγαλύτερο!!! Έχω στενοχωρηθεί πάρα πολύ!!! Δεν τους το αφήνω πάλι να μου το 'ελέγχουν', γιατί αγγούρια έλεγχο κάνουν!!! Άδικα το πάλευαν 4 μέρες. Του έβαλαν κάποιο λιπαντικό μάλλον το οποίο μόλις ξεράθηκε άρχισε πάλι η συγχορδία! Τι ερασιτέχνες, ανεύθυνοι άνθρωποι... Τι να κάνω; Να το ξαναπάω ή να το πάρω απόφαση;;; HELP!!!!!
-
Απορία: Τα πλυστικά μηχανήματα υψηλής πίεσης (έχω ένα της Karcher), μπορεί να κάνουν ζημιά στο αυτοκίνητο; Ας πούμε, αν ψεκάζω κοντά στους δίσκους και πάει κατά λάθος στις δαγκάνες ή στα σωληνάκια, μπορεί να τα καταστρέψει και να μην το καταλάβω; Είναι επικίνδυνο αυτό, δεν είναι; Υπάρχει τέτοιος κίνδυνος; Άλλο... Με τι απορρυπαντικό το πλένετε; Χρησιμοποιείτε κάποιο ειδικό ή με κοινό; Εγώ χρησιμοποιώ απορρυπαντικό πιάτων με λίγο ΑΖΑΧ μέσα. Ελπίζω να μην κάνω πατάτα. Υπάρχει τίποτα που να προστατεύει τα λάστιχα στα παράθυρα και στο παρπριζ; Όχι Armor-All, γιατί κολλάει η σκόνη πάνω του. Κάτι άλλο; Επίσης, η γλυκερίνη στα λάστιχα, δεν κάνει κακό, έτσι; Μάλλον καλό θα υπέθετα εγώ. Αυτό απευθύνεται σε Ford-άκηδες και μη.
-
Ο χρήστης nasos79 έγραψε:
Απορία: Τα πλυστικά μηχανήματα υψηλής πίεσης (έχω ένα της Karcher), μπορεί να κάνουν ζημιά στο αυτοκίνητο; Ας πούμε, αν ψεκάζω κοντά στους δίσκους και πάει κατά λάθος στις δαγκάνες ή στα σωληνάκια, μπορεί να τα καταστρέψει και να μην το καταλάβω; Είναι επικίνδυνο αυτό, δεν είναι; Υπάρχει τέτοιος κίνδυνος; Άλλο... Με τι απορρυπαντικό το πλένετε; Χρησιμοποιείτε κάποιο ειδικό ή με κοινό; Εγώ χρησιμοποιώ απορρυπαντικό πιάτων με λίγο ΑΖΑΧ μέσα. Ελπίζω να μην κάνω πατάτα. Υπάρχει τίποτα που να προστατεύει τα λάστιχα στα παράθυρα και στο παρπριζ; Όχι Armor-All, γιατί κολλάει η σκόνη πάνω του. Κάτι άλλο; Επίσης, η γλυκερίνη στα λάστιχα, δεν κάνει κακό, έτσι; Μάλλον καλό θα υπέθετα εγώ. Αυτό απευθύνεται σε Ford-άκηδες και μη.Να χρησιμοποιεις το πλυστικο με την κανη που ειναι σαν σκουπα και οχι με το τουρμπο(εναι αυτο που εχει μια μπιλια μεσα στο μπεκ και βγαζει ,συνηθως,150psi.)γιατι μπορει να σου κανει ζημια στο χρωμα (αφηνει κατι γραμμες σαν ιστος αραχνης) και ιδιως στα πλαστικα βαμμενα μερη μπορει να ξεφλουδισουν.Στα δισκοφρενα δεν νομιζω να εχεις καποιο προβλημα ,τα λαστιχακια για τα εμβολα(που ειναι ευπαθη) δεν νομιζω να υπαρχει περιπτωση να τα πετυχεις.Εγω παντως το χρησιμοποιω οταν πλενω το αμαξι μονο στα φρενα.
Το αυτοκινητο σου δεν νομιζω να εχει λιπη ή να ειναι απο πορσελανη!!!.Τα ειδικα σαμπουαν ειναι αρκετα φτηνα ,ενω μπορεις να παρεις και αυτα τα αφρολουτρα σωματος που πουλαν τα σουπερ μαρκετ σε μεγαλες συσκευασιες και ειναι παμφηνα.Το ΑΖΑΧ κοβει τα λαστιχα .Στα λαστιχα παρμπριζ/παραθυρων εγω βαζω το πανι που εχω ηδη βαλει ΑΡΜΟΡ ΑΛ και εχω καθαρισει το εσωτερικο του αμαξιου .
'Επίσης, η γλυκερίνη στα λάστιχα, δεν κάνει κακό, έτσι;'Εννοεις στο πλαι των ελαστικων ετσι ; (καποιος ειχε βαλει σε ολο το πελμα ΑΡΜΟΡ ΑΛ και εφυγε με τα 4 )Δεν ξερω αν κανει κακο ΄η οχι αλλα υπαρχουν ειδικοι αφροι για αυτη την δουλεια.Δεν εχω βαλει ποτε κατι τετοιο γιατι κολλαει τοσο πολύ η σκονη που γινεται αμεσως χαλια το αμαξι. -
Αποκτήσαμε club! Τέλεια!
Καταρχήν θα ήθελα να συμφωνήσω με το εισαγωγικό σημείωμα του Νάσου:
Πράγματι: αν και με ταλαιπώρησε λίγο το fiestaκι, δεν μετανιώνω για το ότι το προτίμησα. Αν αύριο αγόραζα αυτοκίνητο αυτής της κατηγορίας, πάλι το ίδιο θα έπαιρνα.Και συνεχίζω:
Νάσο, είχες το ίδιο πρόβλημα με τον αεραγωγό, ε; Δεν μπορείς να φανταστείς τι είχα τραβήξει μέχρι να το εντοπίσω: εκατοντάδες χιλιόμετρα με την κοπέλα μου… χωμένη μες στο ντουλαπάκι να ψάχνει να βρει τι τρίζει. Στην αρχή νομίζαμε πως ήταν το καπάκι του αερόσακου και του έβαλα κάτι «πατούρες», μετά η ασφαλειοθήκη που κυριολεκτικά…. κρέμεται. Τελικά, το βρήκα ένα χειμωνιάτικο πρωινό: άνοιξα το καλοριφέρ και ενώ άκουγα τον γνώριμο τριγμό… κάποια στιγμή εξαφανίστηκε. Υπέθεσα πως κάποια διαστολή του σωλήνα του αεραγωγού είχε συμβεί και μάλλον είχα δίκιο γιατί το κόλπο με το σφουγγάρι … έπιασε.Ώπα! Μόλις είδα το άλλο σου post: αυτό που χρησιμοποίησα δεν ήταν ακριβώς σφουγγάρι αλλά ένα δέρμα-σφουγγάρι το όποιο το δίπλωσα για να σφηνώσει καλά.
Δοκίμασε κάτι τέτοιο.Σχετικά με την αυτονομία:
Θυμάμαι να έχω κάνει χωρίς ανεφοδιασμό (ξεκινώντας με πλήρες ρεζερβουάρ) το ταξίδι Βόλος- Θεσσαλονίκη- Βόλος (μαζί με την κίνηση μέσα στις πόλεις). Έκανα δηλαδή γύρω στα 500 χμ και είχα ακόμη μία γραμμή (το 1/8 δηλαδή). Γενικά πάντως, δεν είναι και το πιο οικονομικό αυτοκίνητο. Π.χ το corsa ήταν πιο οικονομικό ενώ τώρα με το twinport παίζει σε δικιά του κατηγορία.
Σχετικά με το πλύσιμο:
Δεν θα χρησιμοποιούσα με τίποτα είδη οικιακής χρήσης (όπως το ΑΖΑΧ). Απ’ ότι ξέρω μπορεί να προκαλέσει ζημιές στο χρώμα και στα λάστιχα (όπως ανέφερε και ο ΒILL33). Σχετικά με το πιεστικό, νομίζω ότι μπορείς να το χρησιμοποιείς άφοβα αλλά πάντα…σε κάποια απόσταση από την επιφάνεια του αυτοκινήτου (όπως αναφέρεται και στο βιβλίο του κατασκευαστή).
Η γλυκερίνη δεν κάνει κακό με την προϋπόθεση ότι χρησιμοποιείται στο πλάι των ελαστικών βεβαίως-βεβαίως… -
Πριν από κάποιες μέρες μπήκε στο αμάξι μου ένας φίλος (που δεν πολυσκαμπάζει από αυτοκίνητα). Είχαμε βγει από την πόλη όταν διέκοψε την συζήτηση για να με ρωτήσει: «Καλά focus πήρες;». Ξαφνιάστηκα με την ερώτηση: 1ον γιατί τόσο καιρό έβλεπε το αυτοκίνητο και δεν είχε ενδιαφερθεί για το τι μοντέλο είναι και 2ον γιατί ένιωσα σαν να έκανα… κάτι κακό. «Όχι» απάντησα, «fiesta είναι, αλλά γιατί ρωτάς;». «Γιατί τον ίδιο θόρυβο κάνει με ανοιχτό παράθυρο και το focus του τάδε…»
Ο φίλος αναφερόταν σε έναν αεροδυναμικό θόρυβο που εμφανίζεται γύρω στα 100 km/h και που μοιάζει με θόρυβο ελικοπτέρου… Όταν, βέβαια, κλείσεις το παράθυρο δεν αντιλαμβάνεσαι το παραμικρό. Όλα τα αυτοκίνητα έχουν πρόβλημα με ανοιχτά παράθυρα, αλλά είναι αλήθεια πως στα focus-fiesta η κατάσταση είναι κάπως πιο ενοχλητική. Να σημειώσω πως ο θόρυβος γίνεται λιγότερο ενοχλητικός πάνω από τα 120 km/h (μοιάζει με αυτόν που ακούγεται στα περισσότερα αυτοκίνητα).
Πιστεύετε πως τα αλεξήνεμα στα παράθυρα μπορούν να βελτιώσουν την κατάσταση; Έχει βάλει κανείς σε focus ή fiesta;
-
Ο χρήστης s_t5678 έγραψε:
Αποκτήσαμε club! Τέλεια!Θυμάμαι να έχω κάνει χωρίς ανεφοδιασμό (ξεκινώντας με πλήρες ρεζερβουάρ) το ταξίδι Βόλος- Θεσσαλονίκη- Βόλος (μαζί με την κίνηση μέσα στις πόλεις).
Είσαι από Βόλο;;; Στο Βόλο σπούδαζα 5 χρόνια!!! Για πες, μπορεί να βγούμε και τίποτα γείτονες. Καλά, ποιος ανόητος είπε ότι το internet απομακρύνει τους ανθρώπους;
Η γλυκερίνη δεν κάνει κακό με την προϋπόθεση ότι χρησιμοποιείται στο πλάι των ελαστικών βεβαίως-βεβαίως…
Απαντάω και στον Βασίλη (BILL33). Προφανώς βάζω μόνο στο προφίλ του ελαστικού τη γλυκερίνη. Ποιος ανόητος έβαλε και στο πέλμα; Πάντως μου κάνει εντύπωση που έφυγε με τα 4. Δεν γλιστράει τόσο πολύ, με την προϋπόθεση ότι θα την αφήσεις για λίγες ώρες να στεγνώσει πάνω στο λάστιχο. Θυμάμαι στο μηχανάκι μου που έβαζα παλιά, έβαζα σχεδόν σε όλο το λάστιχο, εκτός από μία λεπτή γραμμή για να πατάει (χωρίς πλαγιάσματα) και ποτέ δεν είχα το παραμικρό πρόβλημα απώλειας πρόσφυσης. Και επίσης, δεν τραβάει σκόνη, αντίθετα απ' το armor-All. Το αντίθετο μάλιστα θα έλεγα, μένει το λάστιχο για αρκετές μέρες εντελώς καθαρό. Τι γλυκερίνη εννοείς; Εγώ παίρνω από τα φαρμακεία και την διαλύω σε ένα άδειο μπουκάλι από Armor-All (καλά, τέτοια διαφήμιση στο προϊόν, ούτε εισαγωγέας να ήμουν) και μ' αυτό τον τρόπο την ψεκάζω κατ' ευθείαν πάνω στο προφίλ. Ένα σκούπισμα στη ζάντα και...
Thanks για τις συμβουλές για τα προϊόντα καθαρισμού.
Όσο για τον αεροδυναμικό θόρυβο, έχω να πω το εξής: Δεν τον έχω ακούσει, γιατί δεν οδηγώ ποτέ με τέτοιες ταχύτητες με ανοιχτά παράθυρα. Ξέρω περιστατικό που οδηγός τράκαρε γιατί οδηγούσε με μεγάλη ταχύτητα με ανοιχτό παράθυρο, μπήκε μέσα έντομο, τον τσίμπησε και από το σοκ τράκαρε. Τώρα, αν είναι urban legend δεν ξέρω, αλλά δεν το ρισκάρω κιόλας. Άσε που με ενοχλεί και ο αέρας που μπαίνει στο αμάξι. Πάντως, είναι ήδη ενοχλητικοί οι αεροδυναμικοί θόρυβοι και με κλειστά παράθυρα.
Μ' αρέσει το avatar σου. Μάλλον πρέπει να βγάλω και το δικό μου σε καμία τέτοια φάση, με ωραίο background... Και ωραίο χρωματάκι!
-
Απαντάω και στον Βασίλη (BILL33). Προφανώς βάζω μόνο στο προφίλ του ελαστικού τη γλυκερίνη. Ποιος ανόητος έβαλε και στο πέλμα; Πάντως μου κάνει εντύπωση που έφυγε με τα 4.........
Δεν θυμαμαι που ειχα βρει το λινκ για ενα αμερικανικο φορουμ (πιθανον και απο εδω μεσα) που ενας οδηγος με NISSAN ειχε περασει ολα τα λαστιχα με σπραιη και με την πρωτη ψιχαλα εφυγε με τα 4,μετα αναρωτιοταν γιατι δεν δουλεψαν τα ηλεκτρονικα για να τον κρατησουν στο δρομο.Για καποιους τοσο χαζους ανθρωπους βλεπεις τις οδηγιες χρησης να γραφουν τελειως κουφα πραγματα(π.χ. μην διαβαζεται αυτο το βιβλιο οταν κανεται σκι!!!!! ).
-
Είσαι από Βόλο;;; Στο Βόλο σπούδαζα 5 χρόνια!!! Για πες, μπορεί να βγούμε και τίποτα γείτονες. Καλά, ποιος ανόητος είπε ότι το internet απομακρύνει τους ανθρώπους;
Δεν είμαι από Βόλο αλλά σπούδαζα εκεί επίσης! Πιθανότατα γνωριζόμαστε φατσικά ενώ αν ήσουν εκεί πέρυσι μπορεί να ξέρεις και το fiesta μου.....
Αν ξέρεις κι ένα κρητικό με κόκκινο Αlmera (γεωπόνο) τότε έχουμε κι έναν....κοινό γνωστόΜ' αρέσει το avatar σου. Μάλλον πρέπει να βγάλω και το δικό μου σε καμία τέτοια φάση, με ωραίο background... Και ωραίο χρωματάκι!
Ωραίο χρώμα και το δικό σου, όμως. Αυτή η φωτογραφία είναι τραβηγμένη στην... Πίνδο. Πίστεψε με είχα τρελαθεί εκείνη την ημέρα. Το αμάξι είχε γίνει τζιπ. Κάποια στιγμή μέσα στην ερημιά και ενώ είχα περάσει δεκάδες κοπάδια αγελάδων (εχω και μία τέτοια φωτογραφία ), συνάντησα έναν τύπο με hilux. Απορημένος ο άνθρωπος είπε: 'που το πας ρε πατριώτη καινούργιο αμάξι; Θα το σπάσεις....'. Δεν μου είπε και κάτι που δεν ήξερα αλλά όποιος υπόσχεται εκδρομές αυτά παθαίνει.....
Προχτές πήγα για το πρώτο service. Μου φτιάξαν και τα φυλετάκια και τριγμοί... τέλος (ελπίζω όχι ως τον επόμενο....). Συζήτησα με τον αρχιμηχανικό σχεδόν όλα όσα έχουμε πεί και στο προηγούμενο θέμα σου.
Για τα ημιαξόνια:
Είναι όντως σκουριασμένα (επιφανειακά....). Δεν τα βάφουν γιατί είναι συμπαγή. Για να σκουριάσουν πλήρως θέλουν.... ίσα με 100 χρόνια.
Τότε μπορεί να έχουν γίνει και ... κατσαρόλες. Πάντως ημιαξόνια δεν θα είναι....Για τους τριγμούς:
Στα Trend είναι περισσότεροι λόγω του χαμηλότερου προφίλ αλλά και του ότι η ανάρτηση είναι πιό σφιχτη από τα Ghia, ambiente (αυτό δεν το ήξερα
). Προέρχονται κυρίως από τις πόρτες. Για το ταμπλό δεν είπα τίποτε γιατί αφού δεν τρίζει πλέον δεν έχω όρεξη να μου το κάνουν βίδες....Για τα διαστήματα αλλαγής λαδιών:
κάθε 20000 km. Ξαναρώτα τους δικούς σου με την πρώτη ευκαιρία.... Άλλα ισχύουν για την ηπειρωτική Ελλάδα και άλλα για τη νησιωτική;Σε τι σχολή ήσουν; Εγω στο Ειδ. Αγωγής...
-
Λοιπόν, έπαιζα σήμερα καθώς καθάριζα το αμάξι με εκείνο το trip computer, αν είναι κάτι τέτοιο και έγραψα τις εξής ενδείξεις:
Θεωρώ ότι ξεκινάει απ' το 8888.88...
bui b (όπου ανάβουν όλες οι ενδεικτικές λιχνίες, ακόμα και του ABS και του ESP, που δεν έχει το αμάξι μου.)
Α 0000
nr 0850
EE 85
CF1 00
CF2 00
CF3 00
none dtc (εναλλάσσονται)
E 0000
560026
t - αριθμός στροφών κινητήρα
t 60301 (φτάνει έως 60305)
F1 089
FP 1214
FPt 214
F 60008
008 C
C6 003
odo 000 (αν αυτό είναι οδόμετρο, γιατί δείχνει ακόμα 000 ενώ έχω πάνω από 6k χμλ; )
trn --
Iuo --
bat 135 (αλλάζει ανάλογα με την κατανάλωση στιγμιαία και επανέρχεται στο 135)
bf - 0
hb - 0
SLP - 0
LC0010
Cr - 0
AC - 0
P0 - 0
P2 - 01
P6 - 2d
Ad0173
Ad1061
Ad2255
Ad4255 [όπου και νεκρώνονται στιγμιαία τα όργανα και για τον ίδιο χρόνο δεν μπορείς να πατήσεις το κουμπί ώστε να προχωρήσει η ένδειξη, ενώ μετά βγάζει το 6A6E (ή GAGE) και μετά επανέρχεται η λειτουργία των οργάνων]Ξέρει κανείς να μας πει τι μπορεί να είναι όλα αυτά;
FORD FORUM