-
Παιδια αν και ειμαι απο Αχαια σκεφτομαι να παρω το αυτοκινητο(Focus II) απο Αθηνα που βρισκομαι κυριως, λογω σπουδων. Επειδη λογικα εχετε συνεργαστει με περισσοτερους αντιπροσωπους απο οσους γνωριζω οτι υπαρχουν(!) προτεινετε μου απο που να προτιμησω να το αγορασω. Διαβασα με κατι προβληματα με καποιον αντιπροσωπο κτλ και επειδη δεν εχω ορεξη για προβληματα... Μενω Πειραια οποτε αν ειναι και εδω κοντα καλυτερα. Εγω εχω δει μεχρι τωρα το αυτοκινητο στην Στακορ στην Ιερα Οδο και δεν εχω κανενα προβλημα με τον πωλητη αλλα εσεις θα ξερετε καλυτερα. Επισης αν σκεφτω να το παω απο Πατρα ο αντιπροσωπος που υπαρχει στην Πατρα ειναι οκ;
-
Ο χρήστης Anastasios έγραψε:
Το προβλημα με τους τριγμούς στις πορτες το ειχα και εγω!!! Βαλτον να πατε σε σημεια που στο παρουσιαζει για παράδειγμα σε κατσαρο οδοστρωμα!!!! Εγω αυτο εκανα και καταφερα να τον εντοπισω.Μετά απο λυσιμο της πόρτας βρέθηκε οτι ειχα σπασει μια κοπιτσα και δεν στηριζοταν καλα το χερούλι (εσωτερικό). Παιδια sorry που δεν μπαινω συχνα στο φοροθμ αλλα ειμαι σε περιοδο εξεταστικής και πάω για το πτυχίο.Ελπίζω Νασο να μην ειναι τιποτα σοβαρο με το τιμονι! αλλα δωσε λιγεσ πληροφοριες ακομα, το κάνει εν κινήση;Το τρελό άκυρο είναι ότι όταν το πήγα εκεί, πήγαμε από κατσαρό δρόμο που λες και δεν ακούστηκε κιχ. Και μετά, μόλις έφυγα συγχορδία πάλι!
Λες να είναι κάτι ανάλογο; Γιατί, είτε το πιστεύετε είτε όχι, η κοπέλα μου μου θύμισε ότι παρατηρήθηκε μετά από μία επίσκεψη στην αντιπροσωπεία, όπου ο τύπος μου έβαλε γράσο στους μεντεσέδες και μου γ@μησε τις πόρτες στο χτύπημα. Μου ήρθε να του χτυπάω το κεφάλι!!! Θα το ψάξω πάντως, ευχαριστώ Anastasios. Αλλά μήπως το να λύσουν την πόρτα δημιουργήσει πιο πολλά προβλήματα απ' αυτά που θα λύσει; Είναι και λίγο βλήματα αυτοί εκεί... Ξέρω κι εγώ;;;Ο ήχος στο τιμόνι ΔΕΝ ακούγεται εν κινήσει. Εν στάσει μόνο, όταν ζορίζεται το τιμόνι.
-
Ο χρήστης nasos79 έγραψε:
Ο ήχος στο τιμόνι ΔΕΝ ακούγεται εν κινήσει. Εν στάσει μόνο, όταν ζορίζεται το τιμόνι.
Νασο,ποτε θεωρεις οτι 'ζοριζεται' το τιμονι;Γιατι κατι μου λεει οτι τελικα εχουμε τον ιδιο θορυβο...
-
Εγώ που θέλω να βάλω 2 ηχεία της προκοπής μπροστά (παρεμπιπτόντως το φιέστα φοράει οβάλ ηχεία 5 επι 7 ίντσες.. από τις πιο δυσεύρετες υλοποιήσεις) και φοβάμαι μη τυχόν με το άνοιγμα των πλαστικών στις πόρτες κληρονομήσω νέους τριγμούς....
-
Ο χρήστης JimClark έγραψε:
Εγώ που θέλω να βάλω 2 ηχεία της προκοπής μπροστά (παρεμπιπτόντως το φιέστα φοράει οβάλ ηχεία 5 επι 7 ίντσες.. από τις πιο δυσεύρετες υλοποιήσεις) και φοβάμαι μη τυχόν με το άνοιγμα των πλαστικών στις πόρτες κληρονομήσω νέους τριγμούς....Aκριβως αυτος ειναι ο λογος που κι εγω δεν εχω αλλαξει ηχεια! Κληρονομησα τριγμους στο ταμπλο μετα την τοποθετηση του ραδιο-cd,οποτε ειπα να μην πιεσω κι αλλο την τυχη μου...Αυτο θα πει ποιοτητα κατασκευης.Να φοβασαι να αλλαξεις ηχεια...
-
Ο χρήστης Firegarden έγραψε:
Εγώ που θέλω να βάλω 2 ηχεία της προκοπής μπροστά (παρεμπιπτόντως το φιέστα φοράει οβάλ ηχεία 5 επι 7 ίντσες.. από τις πιο δυσεύρετες υλοποιήσεις) και φοβάμαι μη τυχόν με το άνοιγμα των πλαστικών στις πόρτες κληρονομήσω νέους τριγμούς....
Aκριβως αυτος ειναι ο λογος που κι εγω δεν εχω αλλαξει ηχεια! Κληρονομησα τριγμους στο ταμπλο μετα την τοποθετηση του ραδιο-cd,οποτε ειπα να μην πιεσω κι αλλο την τυχη μου...Αυτο θα πει ποιοτητα κατασκευης.Να φοβασαι να αλλαξεις ηχεια...
Το τιμόνι θεωρώ ότι ζορίζεται όταν ας πούμε στρίβει εν στάσει και δεν κυλούν οι τροχοί. Να σημειώσω ότι το παλιό Fiesta ΔΕΝ το κάνει...
Έχω κι εγώ αλλάξει ηχοσύστημα, εννοώ δεν έχω το εργοστασιακό της Ford, αλλά το άλλο JVC που τοποθετεί η αντιπροσωπεία. Έχει γίνει επέμβαση άρα, αλλά δεν φαίνεται να έχει κάτι άσχημο εκεί. Λέτε να τη γλίτωσα;
BTW, δεν νομίζω ότι σ' αυτό φταίει η ποιότητα κατασκευής, όσο η ανικανότητα των συνεργείων της Ford. Δεν μπορεί να ανοίγουν KIA και όλα καλά και στα Ford να μένουν κουσούρια! Από αλλού είναι το πρόβλημα, ελπίζω! -
Παιδια ακουτε αεροδυναμικους θορυβους μετα τα 120 απο τα μπροστινα φτερα(ακουγετε ενα τικ-τικ λες και βρέχει )Εβαλα σφουγγαρακια μεταξυ πλαστικού θόλου και φτερου και εχει ηρεμήσει κατα πολύ σχεδον δεν ακούγεται) Όσο για το ηχοσύστημα το αμάξι ειναι της πλακας και γι' αυτό τρίζουν όλα εκεί μέσα! Τους ιάπωνες κατηγορούν οτι δεν εχουν καλα πλαστικά αλλα απο τα τρία τουτου (ιαπωνικα) ολα απο 9-16 χρονών,που έχουμε στην οικογένεια, κανενα δεν τρίζει... και χιλιομετρα που εχουν τα κοντερ (Τoyota Carina e '93 ->450.000km ,Starlet 1000cc '89 ->150.000km, Nissan Almera '95 1400cc ->270.000km) Kαι εγώ ο μ@λ@κ@ς πήγα και πήρα Ford.
Α και κατι αλλο παρατηρησα οτι μου κατεβασε λαδακια (7000km) στο κοντερ!
-
Α και κατι αλλο παρατηρησα οτι μου κατεβασε λαδακια (7000km) στο κοντερ!???
-
Παιδια ακουτε αεροδυναμικους θορυβους μετα τα 120 απο τα μπροστινα φτερα(ακουγετε ενα τικ-τικ λες και βρέχει )Εβαλα σφουγγαρακια μεταξυ πλαστικού θόλου και φτερου και εχει ηρεμήσει κατα πολύ σχεδον δεν ακούγεται) Όσο για το ηχοσύστημα το αμάξι ειναι της πλακας και γι' αυτό τρίζουν όλα εκεί μέσα! Τους ιάπωνες κατηγορούν οτι δεν εχουν καλα πλαστικά αλλα απο τα τρία τουτου (ιαπωνικα) ολα απο 9-16 χρονών,που έχουμε στην οικογένεια, κανενα δεν τρίζει... και χιλιομετρα που εχουν τα κοντερ (Τoyota Carina e '93 ->450.000km ,Starlet 1000cc '89 ->150.000km, Nissan Almera '95 1400cc ->270.000km) Kαι εγώ ο μ@λ@κ@ς πήγα και πήρα Ford.Α και κατι αλλο παρατηρησα οτι μου κατεβασε λαδακια (7000km) στο κοντερ!
Για αεροδυναμικους θορυβους δεν εχω παρατηρησει κατι σαν αυτο που περιγραφεις.Για τα λαδια θα σου ελεγα να κοιταξεις μηπως υπαρχει καμια διαρροη οπως ειχα εγω.
Οσο για τα Ιαπωνικα,κι εγω το επομενο αμαξι που θα παρω θα ειναι σιγουρα Ιαπωνικο και μαλιστα θα ηθελα να εχει κατασκευαστει και συναρμολογηθει στην Ιαπωνια.Το κακο ειναι οτι πλεον αρκετα μοντελα εχουν αρχισει να παραγονται εντος ΕΕ για λογους φορολογιας,οποτε οι επιλογες περιοριζονται αρκετα.Ασχετο:Σε σας εχει αρχισει να ξεφτιζει το τιμονι;Σε μενα εχει ξεφτισει παρα πολυ (περιπου το 1/4!)και το ιδιο παρατηρησα σε μερικα Φιεστα που εχω δει στο δρομο.
-
Το τιμόνι είναι ΟΚ και στα δύο αμάξια. Αλλά να σου πω, τα δερμάτινα τιμόνια είναι ευαίσθητα σε τέτοιες φθορές. Του πατέρα μου στο Rover έχει γίνει άχρηστο. Λίγο να μην το προσέξεις αρχίζει. Και αν αρχίσει, δεν σταματάει εύκολα.
-
χανει λαδια απο τα 7000κμ?? καλα ηξερα οτι τα ιαπωνεζικα ειναι τα ποιο αξιοπιστα, αλλα δεν ειχα τα φορντ σε τοσο χαμηλη καταταξη!!! το φορντ σιερρα που εχουμε στην οικογενεια ειναι τοσο παλιο αλλα λαδια δεν εχει χασει ακομα.
μα για ποια ποιοτητα μιλανε τα περιοδικα??
μου φαινετε οτι εκτος απο τα ιαπωνεζικα και τα κορεατικα ολα τα αλλα δεν εχουν διαφορα απο τα Λαντα γι'αυτο εαν δεν ειναι να αγορασει καποιος κανενα απο τα δυο ας παρει λαντα για να μην κλαιει και τα λεφτα του μετα -
Παιδια τα λαδια ειναι στην μεση και απο την αντιπρωσοπεια μου λενε οτι απλα δεν ηταν γεματο μεχρι επανω απο το εργοστάσιο(μουφα ) γιατι ειδα τον δεικτη απο την πρώτη μέρα και ηταν οκ, Αλλα τι να τους πεις οτι λενε παπατζες!!! Λεσ και μιλανε σε μικρο παιδι
-
πες τους τοτε απο που βρεθήκανε τα λάδια?
-
Παιδια τα λαδια ειναι στην μεση και απο την αντιπρωσοπεια μου λενε οτι απλα δεν ηταν γεματο μεχρι επανω απο το εργοστάσιο(μουφα ) γιατι ειδα τον δεικτη απο την πρώτη μέρα και ηταν οκ, Αλλα τι να τους πεις οτι λενε παπατζες!!! Λεσ και μιλανε σε μικρο παιδιKαι μενα τις ιδιες μαλακιες μου λεγανε για τα υγρα του τιμονιου.Συμπληρωσε τα λαδια κι αν δεις οτι παλι πεφτει η σταθμη,τραβα γ@μησε τους.Αντε οι απατεωνες,συμπεριφερονται λες κι ειμαστε ηλιθιοι...
-
καλα τοσο χαλια εχουν γινει τα φορντ εχω μεινει αναυδος.
-
Ρε παιδια με εχετε ψυχοπλακωσει που θελω να παρω το focus μετα απο την corolla μου και ακουω ολα αυτα! Ισως αυτα τα προβληματα να ειναι λογω της κατηγοριας του μοντελου και της τιμης του. Super mini και κατι παραπανω απο 10.οοο ευρω δεν ειναι να περιμενεις και την καλυτερη ποιοτητα. Εξαλλου δεν ακουσα κανενα σοβαρο μηχανικο προβλημα(εκτος απο τα λαδια που λετε τωρα) αλλα κυριως θεματα τριγμων και ποιοτητας. Σε αυτα λοιπον τα λεφτα και αυτη την κατηγορια μη λετε οτι ειναι χαλια τα ford γιατι και εγω που εχω ενα yaris που ειναι ιαπωνικο λοιπον ξερετε πως κανει; Σαν κουδουνιστρα. Δε φανταζομαι το focus με 7-8 χιλ. παραπανω να εχει κανενα τετοιο προβλημα.
-
Ο χρήστης enginekiller έγραψε:
Super mini και κατι παραπανω απο 10.οοο ευρω δεν ειναι να περιμενεις και την καλυτερη ποιοτητα.Που τα ειδες τα 10.000
-
Καλα εννιοειται οτι οσα λεφτα και να εδωσες για ενα καινουργιο αμαξι ακομα κια 200 ευρω να εδωσες δεν παυι να ειναι καινουργιο και δε θες να ειχει τιποτα. Ουτε τριγμους ουτε προβληματα αλλα. Απλως εννοω αυτο που ειπες στο τελος οτι το focus ειναι πιο ακριβο απο το fiesta και ετσι θα εχει δωθει πιστευω περισσοτερη προσοχη. Τωρα για την αντιμετωπιση τι να πω μηπως ειναι μεμονομενο προβλημα(συγκεκριμενων ανθρωπων) δεν ξερω αλλα και παλι τους τα χωνεις και απαιτεις. Και εμενα μια φορα στην Toyota βγαζοντας μου ενα πλαστικο για να κανουν κατι οταν το ξαναεβαλαν εσπασε ενα ποδαρακι και μου ελεγαν ελα μωρε δεν εγινε τιποτα καλα καθεται... Βεβαια δεν εχει τριξει ουτε τωρα αλλα θελω να σου πω οτι απευφηγε να ασχοληθει. Δε θεω να διαφημισω τα focus βεβαια απλως προσπαθω να πεισω τον εαυτο μου οτι ολα αυτ α τα προβληματα ειναι μεμονομενα για να το αγορασω . Παντως αν ειχε βγει καινουργια corolla τωρα αυτη θα επαιρνα. Τ αμαξι εχει τελεια ποιοτηα συναρμοογης μεσα ολα μαλακα και ωραια και δεν ακουγεται τσικ
-
Ο χρήστης enginekiller έγραψε:
Καλα εννιοειται οτι οσα λεφτα και να εδωσες για ενα καινουργιο αμαξι ακομα κια 200 ευρω να εδωσες δεν παυι να ειναι καινουργιο και δε θες να ειχει τιποτα. Ουτε τριγμους ουτε προβληματα αλλα. Απλως εννοω αυτο που ειπες στο τελος οτι το focus ειναι πιο ακριβο απο το fiesta και ετσι θα εχει δωθει πιστευω περισσοτερη προσοχη. Τωρα για την αντιμετωπιση τι να πω μηπως ειναι μεμονομενο προβλημα(συγκεκριμενων ανθρωπων) δεν ξερω αλλα και παλι τους τα χωνεις και απαιτεις. Και εμενα μια φορα στην Toyota βγαζοντας μου ενα πλαστικο για να κανουν κατι οταν το ξαναεβαλαν εσπασε ενα ποδαρακι και μου ελεγαν ελα μωρε δεν εγινε τιποτα καλα καθεται... Βεβαια δεν εχει τριξει ουτε τωρα αλλα θελω να σου πω οτι απευφηγε να ασχοληθει. Δε θεω να διαφημισω τα focus βεβαια απλως προσπαθω να πεισω τον εαυτο μου οτι ολα αυτ α τα προβληματα ειναι μεμονομενα για να το αγορασω . Παντως αν ειχε βγει καινουργια corolla τωρα αυτη θα επαιρνα. Τ αμαξι εχει τελεια ποιοτηα συναρμοογης μεσα ολα μαλακα και ωραια και δεν ακουγεται τσικΚοίτα, αν εσύ θες να πάρεις Focus (εμένα δεν μου αρέσει και σαν αμάξι το καινούριο, αλλά τσπ), είναι δική σου επιλογή να το πάρεις. Απλά, με όλα αυτά που έχεις ακούσει, πριν το αποφασίσεις πήγαινε δες ένα στην αντιπροσωπεία, οδήγησέ το για καμία 100 χιλιόμετρα, ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ και προφανώς ψάξε για μυστήρια σημεία απ' όπου μπορεί να τρίξει. Κι εγώ θεωρώ ότι μεγάλο μέρος των προβλημάτων των Fiesta οφείλεται στο γεγονός ότι παράγονται περισσότερα και από επεξεργαστές Intel (σχεδόν) καθώς και ότι συναρμολογούνται στην Ισπανία. Επίσης, θεωρώ ότι τα τελευταία είναι χειρότερα απ' τα πρώτα, γιατί σας έχω πει ότι γνωστής μου το Fiesta δεν κάνει ούτε τσικ ούτε άλλα προβλήματα.
Και για να είμαστε δίκαιοι: Σήμερα το πρωί το οδήγησα σε καλό δρόμο, με ωραίες στροφές και όχι σαν χωράφι το οδόστρωμα και ξέχασα αμέσως όλα του τα προβλήματα. Μέχρι που μπήκα πάλι στο Ηράκλειο...
-
Επειδη ημουνα προκατηλημενος την πρωτη φορα που το οδηγησα το πεταγα μεσα σε ολες τις λακουβες και δεν ακουγα τιποτα. Επισης εχω παει 50 φορες στην αντιπροσωπεια και κοιταω ολα τα κομματια τα κουναγα τα πιεζα δυνατα και εκτος απο ενα μικρο καπακι πισω απο το τιμονι και καποια μεγαλα κενα στην ταπετσαρια σις πορτες δεν ειδα τιποτα αλλο.
FORD FORUM