-
Εμενα παντως το corolla μου ειναι Ιαπωνικο και χωρις να τους το ζητησω! Χωροι ειναι μικροι μονο στο πορτπαγκαζ. Κατα τα αλλα μεσα ειναι μια χαρα. Και δεν ακους τσικ.
-
Ο χρήστης eleos111 έγραψε:
Δυστυχώς το Corola Versus πάει €2500 παραπάνω και ήδη υπερβαίνω τον προϋπολογισμό κατά €2500... Λέγαμε για Toyota Corolla , αλλά μας προβληματίζουν οι μικροί χώροι. Αν και η αλήθεια είναι ότι σκέφτομαι σαν λύση και το Avensis. Η σύζυγος αντιστέκεται όμωςΓενικά με την εγγύηση είναι ok η Φορντ; Εγώ στην Toyota είμαι σούπερ ικανοποιημένος με αποκορύφωμα ότι άλλαξα στα 4,5 χρόνια αμορτισέρ και τα χρεώσανε στην εγγύηση (μάλλον είχε προκληθεί το πρόβλημα από πεσίματα σε λακκούβες-πηγάδια είναι η αλήθεια). Οπότε όταν διαβάζω ότι η Φορντ κάνει νερά για σκουριές και για τριξίματα πραγματικά προβληματίζομε...
Και πολύ καλά κάνεις φίλε μου! Εδώ εμένα είχε 1700 χιλιόμετρα και τους το πήγα για ευθυγράμμιση/ζυγοστάθμιση που πήγαινε όπου ήθελε το αμάξι και παραλίγο να μου χρεώσουν τη ζυγοστάθμιση, επειδή λέει μπορεί να χαλάσει και από λακούβα. Ασχέτως αν τελικά αποδείχθηκε ασύμμετρο το Bridgestone, από κακό καλουπάρισμα και το πρόβλημα έχει απλώς περιοριστεί. Βέβαια, θα μου πεις εκεί φταίει η Ford; Ε βέβαια η Ford φταίει, γιατί αν ήταν άνθρωποι, θα άλλαζαν το λάστιχο, όχι να μου βάλουν να πληρώσω και ζυγοστάθμιση!!! Τέλος πάντων, άσε με τώρα...
Κάτι άλλο. Πρόσεξα σήμερα ότι στο κάτω σημείο του αλεξινεμίου (για να μιλάμε ελληνικά), κάτω απ' τους υαλοκαθαριστήρες, το πλαστικό που βρίσκεται εκεί για να στεγανώνει υποτίθεται απέχει απ΄ το τζάμι περίπου 1 εκατοστό. Είναι πολύ κακό αυτό ή να το αγνοήσω; Σε άλλα Fiesta που κοίταζα στο δρόμο, ήταν κανονικά κολλημένο.
-
Οκ, ευχαριστώ παιδιά για τις πληροφορίες. H Ford πλέον δεν είναι στις επιλογές μου με αυτά που διαβάζω για το service...
-
Ο χρήστης ΚΩΣΤΑΣ 1970 έγραψε:
Νομίζω ότι το verso φτιάχνεται στην Τουρκία, το avensis και corolla στην ΑγγλίαΤουρκία φτιάχνεται και το Verso και αρκετές Corolla sedan ( η αντιπροσωπεία λέει οτι sedan φέρνει μόνο από Αγγλιά ) αλλά να ξέρετε οτι το Τούρκικο εργοστάσιο έχει καλύτερο βαθμό σε δείκτες ποιότητας από το Αγγλικό αλλά και από κάποια της Ιαπωνίας.
-
[/quote]Και πολύ καλά κάνεις φίλε μου! Εδώ εμένα είχε 1700 χιλιόμετρα και τους το πήγα για ευθυγράμμιση/ζυγοστάθμιση που πήγαινε όπου ήθελε το αμάξι και παραλίγο να μου χρεώσουν τη ζυγοστάθμιση, επειδή λέει μπορεί να χαλάσει και από λακούβα. Ασχέτως αν τελικά αποδείχθηκε ασύμμετρο το Bridgestone, από κακό καλουπάρισμα και το πρόβλημα έχει απλώς περιοριστεί. Βέβαια, θα μου πεις εκεί φταίει η Ford; Ε βέβαια η Ford φταίει, γιατί αν ήταν άνθρωποι, θα άλλαζαν το λάστιχο, όχι να μου βάλουν να πληρώσω και ζυγοστάθμιση!!! Τέλος πάντων, άσε με τώρα...
Κάτι άλλο. Πρόσεξα σήμερα ότι στο κάτω σημείο του αλεξινεμίου (για να μιλάμε ελληνικά), κάτω απ' τους υαλοκαθαριστήρες, το πλαστικό που βρίσκεται εκεί για να στεγανώνει υποτίθεται απέχει απ΄ το τζάμι περίπου 1 εκατοστό. Είναι πολύ κακό αυτό ή να το αγνοήσω; Σε άλλα Fiesta που κοίταζα στο δρόμο, ήταν κανονικά κολλημένο.[/quote]
Επειδη και εγω φιεστα εδω και 2 χρονια, δεν μου εχει παθει τιποτα απολυτως και εχω μεινει απολυτα ικανοποιημενος απο το φιεστακι.Εαν το δικο ετυχε να εχει 5-10 προβληματα τοτε ειναι δικο σου προβλημα.προσωπικα ξερω 3 φιεστακια και δεν εχουν βγαλει τα τραγικα προβληματα που επισημαινεις σε σχεδον ολες τις διμοσιευσεις σου.@ μερες τωρα σε διαβαζω!!!
Ειναι πολυ ασχημο να εχω λατρεψει το αυτοκινητο και κατι τυποι σαν εσενα να με κανουν να απορω αν η φορντ εβγαλε 2 εκδοσεις, μια νορμαλ και μια με προβληματα.Για να αποφυγουμε παρεξηγησεις,δεν δουλευω σε καμια αντιπροσωπεια φορντ η κατι αναλογο.
Να δεισ που αμα το αναλυσουμε κι αλλο , θα φταις σε 6 απο τα 10 προβληματα που εβγαλε.
-
Kαλα,σε πιστεψαμε...Με την 1η δημοσιευση σου αμφισβητεις ολους εμας που εχουμε προβληματα τοσους μηνες (εγω προσωπικα τα εχω χρονια)και λες οτι πιθανοτατα φταιμε κιολας!Αργησε η Φορντ αλλα τελικα εστειλε τα πρωτοπαλληκαρα της...
-
Ρε παιδια ενταξει μην το τραβαμε. Παντως επειδη παρακολουθω το θεμα λογω του οτι ενδιαφερομαι για το νεο Focus αυτο που βλεπω ειναι κυριως προβληματα με το Fiesta και οχι γενικα με τα μοντελα της Ford που (δικιο εχετε) εχουν θεοποιηθει τελευταια αλλα μη τους βγαλουμε και ολους λαδωμενους-επηρεασμενους απο τη Ford ! Εκτος απο τα Fiesta ειχε κανενας αλλος προβληματα με αλλο μοντελο της Ford;
Υ.Γ.:Παντως κι εγω ξερω Fiesta που δεν εχει προβληματα.
-
χει δικιο ο φονιας των μηχανων
Μην τον πυροβολησουμε ολοι τωρα.
Εχω και εγω φιεστα αλλα ειναι καινουργιο ακομα,μολις 2000 χιλιομετρα εχει κανει και δεν εχει βγαλει τιποτα ακομα και ελπιζω να μην το κανει.Ζηταω πολλα?καλο σαββατοκυριακο σε ολους
-
Ο χρήστης observer_1 έγραψε:
Επειδη και εγω φιεστα εδω και 2 χρονια, δεν μου εχει παθει τιποτα απολυτως και εχω μεινει απολυτα ικανοποιημενος απο το φιεστακι.Εαν το δικο ετυχε να εχει 5-10 προβληματα τοτε ειναι δικο σου προβλημα.προσωπικα ξερω 3 φιεστακια και δεν εχουν βγαλει τα τραγικα προβληματα που επισημαινεις σε σχεδον ολες τις διμοσιευσεις σου.@ μερες τωρα σε διαβαζω!!!
Ειναι πολυ ασχημο να εχω λατρεψει το αυτοκινητο και κατι τυποι σαν εσενα να με κανουν να απορω αν η φορντ εβγαλε 2 εκδοσεις, μια νορμαλ και μια με προβληματα.Για να αποφυγουμε παρεξηγησεις,δεν δουλευω σε καμια αντιπροσωπεια φορντ η κατι αναλογο.
Να δεισ που αμα το αναλυσουμε κι αλλο , θα φταις σε 6 απο τα 10 προβληματα που εβγαλε.
Το αν είναι ΔΙΚΟ μου πρόβλημα ότι σε 2 αυτοκίνητα της ίδιας εταιρίας και του ίδιου τύπου είχα προβλήματα, τα οποία η εταιρία στη μία περίπτωση απλά δεν έλυσε και στην άλλη ήταν αρκετά αρνητική, είναι ένα θέμα που σηκώνει συζήτηση. Την οποία και κάνουμε εδώ μέσα, με εποικοδομητικό τρόπο, όταν 'τύποι σαν εμένα' που σεβόμαστε ο ένας τον άλλο συζητάμε πολιτισμένα.
Για πες μας λοιπόν, εσύ που τα ξέρεις καλά απ' ότι φαίνεται, πώς φταίω εγώ για τους τριγμούς σε αμάξι 2 εβδομάδων; Πώς φταίω για τα προβλήματα στη γεωμετρία του εμπρός συστήματος, που παρατήρησα το πρώτο κιόλας απόγευμα; Ή μήπως φταίω που είναι σκουριασμένο όλο το σύστημα της εμπρός ανάρτησης; Αλλά ας πούμε ότι εγώ είμαι ο πλέον ηλίθιος οδηγός που κυκλοφορεί στους ελληνικούς δρόμους και φταίω για όλα αυτά. Φταίει και ο Αναστάσης, για τις σκουριές, τις πόρτες, το ταμπλώ, την πεταλούδα του γκαζιού και τα όργανα;
Αλλά πρόσεξε κάτι αρχηγέ μου: Ακόμα και αν έφταιγα στα 6/10 προβλήματα που έβγαλε το αμάξι, πάλι είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ να βγάλει 4/10 από κακή ποιότητα!!! ΟΚ;
-
Ο χρήστης enginekiller έγραψε:
Ρε παιδια ενταξει μην το τραβαμε. Παντως επειδη παρακολουθω το θεμα λογω του οτι ενδιαφερομαι για το νεο Focus αυτο που βλεπω ειναι κυριως προβληματα με το Fiesta και οχι γενικα με τα μοντελα της Ford που (δικιο εχετε) εχουν θεοποιηθει τελευταια αλλα μη τους βγαλουμε και ολους λαδωμενους-επηρεασμενους απο τη Ford ! Εκτος απο τα Fiesta ειχε κανενας αλλος προβληματα με αλλο μοντελο της Ford;Υ.Γ.:Παντως κι εγω ξερω Fiesta που δεν εχει προβληματα.
Κι εγώ ξέρω Fiesta που δεν έχουν προβλήματα, απλώς δεν είναι τα δικά μου! Αυτός ήταν ο λόγος για τον οποίο πήρα και το 2ο. Υπέθεσα ότι απλά έπεσα στην περίπτωση και ότι το καινούριο θα ήταν άψογο... Αλλά τελικά, αρχίζω να πιστεύω ότι έχουν πέσει στην περίπτωση όσοι έχουν σωστό Fiesta. Εξαιρώ τον observer, ο οποίος μάλλον έχει το πρωτότυπο.
-
Δε νομιζω οτι ειπα ποτε οτι ολα τα Φορντ ειναι χαλασμενα.Ουτε φυσικα αμφισβητω οτι υπαρχουν Φιεστα που δεν εχουν προβληματα.Εαν ο observer_1 ποσταρε τη δικη του εμπειρια απο το αυτοκινητο,δε νομιζω οτι θα τον αμφισβητουσε κανεις.Ομως αυτο εχει ΤΕΡΑΣΤΙΑ διαφορα απο το να μπαινει καποιος και με το πρωτο του και μοναδικο ποστ να μιλαει σε ατομα που πραγματικα τους εχουν σπασει τα νευρα και απο το ιδιο το αμαξι αλλα και απο την αντιπροσωπεια και το σερβις,και να 'αμολαει' επιχειρηματα του στυλ'αν εχει προβληματα το αμαξι σου,ειναι δικο σου προβλημα' και κατηγοριες οτι φταιμε για 6 απο τα 10 προβληματα που παρουσιαζουν τα αμαξια!!!Πως μπορω να φταιω κι εγω και μια φιλη μου για διαρροες των υγρων τιμονιου και φρενων (εχω ειχα και κινητηρα,ευτυχως εκεινη οχι);;;(τα αμαξια μας ειχαν διαφορα παραγωγης πανω απο ενα χρονο).Πως φταιει καποιος οταν του παραδιδουν αμαξι με σκουριες;Μηπως επισης φταιω γιατι στην Αυτολινκ ειναι ΤΟΣΟ ασχετοι που δε μπορουν να βρουν διαρροη ακομα και οταν τους τη δειχνεις;;;Μηπως φταιμε και για τους τριγμους γιατι ειμαστε ασχετοι οδηγοι και οδηγαμε μονο μεσα σε λακουβες;;;
Επειδη λοιπον το συγκεκριμενο ποστ,κατα τη γνωμη μου,δεν γραφτηκε για να πληροφορησει αλλα για να δημιουργησει εντυπωσεις,γι αυτο πιστευω οτι ειναι κατευθυνομενο.Μπορει να κανω λαθος,μπορει και οχι.Ομως οπως λεει και σοφα ο λαος:
Για να αποφυγουμε παρεξηγησεις,δεν δουλευω σε καμια αντιπροσωπεια φορντ η κατι αναλογοOποιος εχει τη μυγα,μυγιαζεται...
-
Εχει ψαχτει κανενας με αναρτησεις για φιεστα 1.4 ΜΚ6?
-
Φίλος που αγόρασε 1.4 τρέντ δεν ακούει τίποτα 'πλέον-ακόμα' (έχει μόνο 600 χμ). Την πρώτη μέρα, έλεος, άκουγε κρακανίσματα το πήγε πίσω και του πειράξανε λέει κάτι στη περιοχή του συμπλέκτη.
Καλά όλα αυτά, άντε ίσως τα δικά μου τριξίματα είναι υπερβολικά (το Γκάιγκερ, βέβαια, καλά κρατάει). Αλλά αν τυχόν μου δημιουργήσει το καλοκαίρι το παραμικρό τεχνικό πρόβλημα στα ταξίδια που σκοπεύω να κάνω, το βάζω στο ψυγείο, το πληρώνω και το πουλάω κατευθείαν.
One careful owner, low mileage. Deaf drivers' applications are most welcome...
-
Ο χρήστης JimClark έγραψε:
Deaf drivers' applications are most welcome... -
Και πολύ καλά κάνεις φίλε μου! Εδώ εμένα είχε 1700 χιλιόμετρα και τους το πήγα για ευθυγράμμιση/ζυγοστάθμιση που πήγαινε όπου ήθελε το αμάξι και παραλίγο να μου χρεώσουν τη ζυγοστάθμιση, επειδή λέει μπορεί να χαλάσει και από λακούβα. Ασχέτως αν τελικά αποδείχθηκε ασύμμετρο το Bridgestone, από κακό καλουπάρισμα και το πρόβλημα έχει απλώς περιοριστεί. Βέβαια, θα μου πεις εκεί φταίει η Ford; Ε βέβαια η Ford φταίει, γιατί αν ήταν άνθρωποι, θα άλλαζαν το λάστιχο, όχι να μου βάλουν να πληρώσω και ζυγοστάθμιση!!! Τέλος πάντων, άσε με τώρα...
Κάτι άλλο. Πρόσεξα σήμερα ότι στο κάτω σημείο του αλεξινεμίου (για να μιλάμε ελληνικά), κάτω απ' τους υαλοκαθαριστήρες, το πλαστικό που βρίσκεται εκεί για να στεγανώνει υποτίθεται απέχει απ΄ το τζάμι περίπου 1 εκατοστό. Είναι πολύ κακό αυτό ή να το αγνοήσω; Σε άλλα Fiesta που κοίταζα στο δρόμο, ήταν κανονικά κολλημένο.[/quote]
Να δεισ που αμα το αναλυσουμε κι αλλο , θα φταις σε 6 απο τα 10 προβληματα που εβγαλε.[/quote]
Σε παρακαλω κοιτα τισ δημοσιευσεισ μου και πες μου (Παντα φιλικα) -
Ο χρήστης sjx έγραψε:
Εχει ψαχτει κανενας με αναρτησεις για φιεστα 1.4 ΜΚ6?Δες εδώ, τα γράφουμε όλα αναλυτικά:
-
Επανέρχομαι στο θέμα των εγγυήσεων:
Στο βιβλίο της εγγύησης της Ford (τι βλάκας που δεν το είχα διαβάσει νωρίτερα) γράφει σαφώς ότι μέρη που υπόκεινται σε φυσιολογική φθορά δεν καλύπτονται απ' την εγγύηση των 5 ετών, αλλά καλύπτονται μέχρι το πρώτο service ή τον ένα χρόνο, όποιο έρθει πρώτο. Σ' αυτά τα μέρη συμπεριλαμβάνεται και η ευθυγράμμιση/ζυγοστάθμιση (το λέει καθαρά, απ' το σπίτι το μεσημέρι θα σας κάνω quote το κείμενο) και πολλά άλλα όπως ρύθμιση γεωμετρίας, λάμπες φωτιστικών σωμάτων (τα Xenon μέχρι 5 χρόνια νομίζω) κτλ. Και ρωτώ όσους γνωρίζουν (και τον observer που χάθηκε, γιατί άραγε; ) **ΓΙΑΤΙ Η ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΑΡΑΛΙΓΟ ΝΑ ΜΕ ΒΑΛΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΩ ΤΗ ΖΥΓΟΣΤΑΘΜΙΣΗ, ΣΕ 2 ΜΗΝΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ;;; **:evil:
Καλημέρα σας και καλή εβδομάδα!
-
Ο χρήστης nasos79 έγραψε:
...μέρη που υπόκεινται σε φυσιολογική φθορά δεν καλύπτονται απ' την εγγύηση των 5 ετών...
Καλημέρα σας και καλή εβδομάδα!
Dhladh, gia na katalabw, h egguhsh einai gia ta merh pou den exoun f8ora? Isxuei kai se alles etairies auto? Den exw agorasei pote kainourgio autokinhto... kai me auta pou akouw kai diabazw, mou fainetai kalws exw pra3ei!
Kalh ebdomada!
-
Μεταφέρω απ' το έντυπο: 'Χαρτοφυλάκιο Σερβις' της Ford.
Ο χρήστης Στο έντυπο έγραψε:
Εργασίες κατά της φυσιολογικής φθοράς
Τα εξαρτήματα που καταγράφονται παρακάτω είτε έχουν περιορισμένη διάρκεια ζωής είτε υπόκεινται σε σε φθορές. Ωστόσο, τα εξαρτήματα αυτά καλύπτονται από τη Βασική Εγγύηση της Ford για ένα έτος ή έως το πρώτο προγραμματισμένο σέρβις του οχήματος, όποιο προηγηθεί.- Μάκτρα υαλοκαθαριστήρων
- Λάμπες φώτων. (Οι λάμπες των προβολέων Xenon και ο φωτισμός του ταμπλό/πίνακα οργάνων καλύπτονται για όλη τη διάρκεια ισχύος της Βασικής Εγγύησης της Ford).
- Ευθυγράμμιση / ζυγοστάθμιση τροχών.
Οι εργασίες ρύθμισης, χωρίς να περιορίζονται μόνο στις παρακάτω, περιλαμβάνουν: Ρυθμίσεις προβολέων και ασφαλισμένων πλαισίων, σύσφιξη αναρτήσεων, ρυθμίσεις γεωμετρίας συστήματος διεύθυνσης και ρυθμίσεις του καλωδίου χειρόφρενου. - Μπαταρίες τηλεχειριστηρίου.
Σημείωση: Τα τακάκια φρένων, οι σιαγόνες φρένων, οι δίσκοι φρένων και οποιαδήποτε άλλα εξαρτήματα τριβής δεν καλύπτονται όταν η αντικατάσταση οφείλεται σε φυσιολογική φθορά, αλλά καλύπτονται για κατασκευαστικά ελαττώματα για όσο διαρκεί η κάλυψη της Βασικής Εγγύησης της Ford.
Σημείωση: Τα τζάμια καλύπτονται από τη Βασική Εγγύηση της Ford έως και 1.500χλμ. Η αντικατάσταση τζαμιών εξ αιτίας βλάβης του θερμαντικού στοιχείου καλύπτεται καθόλη την περίοδο ισχύος της Βασικής Εγγύησης της Ford.Αντρέα, οι άνθρωποι εννοούν το προφανές. Ότι εξαρτήματα που φθείρονται απ' τη χρήση δεν γίνεται να καλύπτονται απ' την εγγύηση. Ίσως εγώ δεν το έγραψα καλά στο πρώτο post μου.
-
Nασο,μην την ψαχνεις.Οι ανθρωποι ειναι ελεεινοι.Ωσπου να αγορασεις το αμαξι ολα ειναι μελι γαλα,μετα σε αντιμετωπιζουν με ενα υφακι
'ωχ,τι μας πρηζεις κι εσυ τωρα...'.Το after sales τους ειναι τουλαχιστον απογοητευτικο κι αυτος ειναι ενας ακομα λογος που δεν προκειται να ξαναγορασω ποτε Φορντ.Αν αυτοι το μονο που κοιτανε ειναι να παρουν τα λεφτα του πελατη και μετα να κανουν τις παπιες,δεν πειραζει,υπαρχουν κι αλλες εταρειες που σου δινουν σημασια και σε αντιμετωπιζουν με σεβασμο γιατι πολυ απλα θελουν να σε ικανοποιησουν και να σε κανουν πιστο πελατη τους.
FORD FORUM