-
Δηλαδη θελεις να μου πεις οτι η αναρτηση του συγκεκριμενου αυτ/του ειναι τοσο καλη που αυτοι της Ford θεωρησαν οτι το ESP δεν χρειαζεται στον στανταρ εξοπλισμο;
-
Ο χρήστης speedtouch έγραψε:
Δηλαδη θελεις να μου πεις οτι η αναρτηση του συγκεκριμενου αυτ/του ειναι τοσο καλη που αυτοι της Ford θεωρησαν οτι το ESP δεν χρειαζεται στον στανταρ εξοπλισμο;θελω να πω οτι δεν παιζει ρολο ο κινητηρας....
και στην τελικη οπως σε ολα τα ford, η αναρτηση ειναι τοσο ισορροποιμενη με τοσο προοδευτικες αντιδρασεις που ισως να κανει το ESP ολιγον τι περιτο για τον υποψιασμενο....
-
Το κακο για μενα ειναι οτι δεν εχει δισκοφρενα πισω ουτε καν με esp.
-
Η Ford ειναι τσιγκουνα ρε παιδια δεν το ξερεται?
-
Για να μην τα λεω 300 φορες γιατι βαριέμαι!
Η φορντ, θελει να να δινει ολο και κατι παραπανω, αν σου εδινε απο την αρχη πισω δισκοφρενα, ιεσπι κλπ κλπ, μετα απο λιγο διαστημα, δεν θα ειχε να παρουθσιασει τπτ. Διαφωνω με την λόγικη της, αλλα ετσι σκεφτεται.
Σε λιγο καιρο θα βαλουν δισκους πισω, αρκετα πιο μετα ισως βαλουν και ιεσπι ή δερματινο σαλονι κλπ.
Δεν εχει να κανει το ιεσπι με την αναρτηση, τον υποψιασμενο, τον γερο, την ξανθια κλπ, ειναι ενα κωλοπραμα το οποιο χρειαζεται! Για εμενα θα πρεπει να ειναι πληρως απενεργοποιουμενο, οταν πηγαινοερχεσαι καπου να το εχεις ενεργο, και οταν βγαζεις γουστα να το βγαζεις.
-
Μιας και μιλάτε για το esp. Σε λίγο καιρό κλείνω το φιεστα όπως είπα σε άλλο thread και γενικά το θέμα του esp με είχε βάλει σε πολύ σκέψη. Πολύ θα ήθελα να έχω το esp για καθημερινή χρήση αλλά να μην απενεργοποιείται; Αυτό με αναγκάζει να το πάρω χωρίς esp και είναι κρίμα. Μα γιατί αποφάσισε η ford να μην βάλει ένα διακοπτάκι αφού δεν κοστίζει τίποτα. Με αυτή την επιλογή της η φορντ δεν το θεωρώ παράλογο να χάνει και κάποιους αγοραστές.
-
Στο 1.6 Sport το ESP απενεργοποιείται κανονικά,εφόσον το βάλεις.
Στο 1.4 δεν υπάρχει καν διακοπτάκι.
γνώμη μου άγγελε,είναι να πας για το 1.6 καλύτερα,το 1.4 καλό χρυσό αλλά
δεν θα το ευχαριστηθείς τόσο,πέραν του ότι απο κατανάλωση δεν θα δεις τρελλές διαφορές,
ίσως μάλιστα το 1.6 να είναι πιο κάτω.Άσχετο,άλλαξα τελικά τα λαδάκια που είχα αναφέρει 2-3 σελίδες πιο πίσω.
Τα νέα λαδάκια,είπα για 1η αλλαγή,είναι τα Castrol Edge.
Στο σέρβις στα 20κ μου είπαν οτι δεν θα υπάρξει κάποιο πρόβλημα και
σημειώθηκε και στο βιβλίο. -
Ο χρήστης georgetz έγραψε:
Στο 1.6 Sport το ESP απενεργοποιείται κανονικά,εφόσον το βάλεις.Τα νέα λαδάκια,είπα για 1η αλλαγή,είναι τα Castrol Edge.
σημειώθηκε και στο βιβλίο.Ποια καστρολ έβαλες; τα 5-30 ή τα 0-30; Πάντως πρόσεξα ότι και τα δύο είναι Α3/Β3.
-
Τα 5-30.
-
Στο 1.6 Sport το ESP απενεργοποιείται κανονικά,εφόσον το βάλεις.Στο 1.4 δεν υπάρχει καν διακοπτάκι.
γνώμη μου άγγελε,είναι να πας για το 1.6 καλύτερα,το 1.4 καλό χρυσό αλλά
δεν θα το ευχαριστηθείς τόσο,πέραν του ότι απο κατανάλωση δεν θα δεις τρελλές διαφορές,
ίσως μάλιστα το 1.6 να είναι πιο κάτω.Άσχετο,άλλαξα τελικά τα λαδάκια που είχα αναφέρει 2-3 σελίδες πιο πίσω.
Τα νέα λαδάκια,είπα για 1η αλλαγή,είναι τα Castrol Edge.
σημειώθηκε και στο βιβλίο.Πολύ θα ήθελα κι εγώ ένα 1.6 sport αλλά λίγο δύσκολα ρε συ. Κατά πάσα πιθανότητα θα πάρω το 1.4 τιτανιουν χωρίς esp έχουμε σχεδόν καταλήξει σε αυτή την απόφαση.
-
Still,το Fiesta είναι αρκετά καλό έτσι κι αλλιώς.
Απο πλευράς μοτέρ (1.4 ) ,θα έλεγα οτι υπάρχουν και καλύτερες προτάσεις,αλλά για οδήγηση,το συνολικό
πακέτο ανάρτηση-τιμόνι-κιβώτιο-μοτέρ είναι πολύ καλό.Απλά,όταν θα θες να 'παίξεις',θα 'ανακατεύεις τη σούπα' λίγο πιο συχνά
-
Still,το Fiesta είναι αρκετά καλό έτσι κι αλλιώς.
Απο πλευράς μοτέρ (1.4 ) ,θα έλεγα οτι υπάρχουν και καλύτερες προτάσεις,αλλά για οδήγηση,το συνολικό
πακέτο ανάρτηση-τιμόνι-κιβώτιο-μοτέρ είναι πολύ καλό.Απλά,όταν θα θες να 'παίξεις',θα 'ανακατεύεις τη σούπα' λίγο πιο συχνά
Ναι το αυτοκίνητο το γνωρίζω καλά. Έχω κάνει με το 1.4 την στροφοδιαδρομή της Δωδώνης και μου φάνηκε ακόμη κι αυτό πολύ διασκεδαστικό αυτοκίνητο και πολύ προβλέψιμο.
Πήρα τεστ drive τώρα και το 1.6 οκ φυσικά είναι καλύτερο αλλά τι να κάνουμε... -
Δεν τρέχει κάστανο.
Καλορίζικο το τουτού και πολλά ασφαλή χιλιόμετρα. -
Δεν τρέχει κάστανο.
Καλορίζικο το τουτού και πολλά ασφαλή χιλιόμετρα.Ευχαριστώ πολύ φίλε.
-
παιδες sos!
οπως εγραφα κ πιο πανω, έχουμε βρει ενα μεταχειρισμένο φιεστακι του 03 για αγορα.
σήμερα που πηγαμε το αμαξακι στην φορντ, το βρηκαν 'πεντακαθαρο' αλλά μας είπαν πως στις 100.000 ΘΑ χρειαστεί αλλαγή καταλύτη με κόστος 600 ευρώ. Επιπρόσθετα, μαγαζί με εξατμίσεις-καταλύτες, μας είπε πως μόνο στη φορντ μπορεί να αλλαχθεί ο καταλύτης, αφού θέλει κατεβασμα η μηχανή! αρα μιλάμε για προ-καταλύτη?
υπάρχει κάποιο θέμα με τους καταλύτες τους συγκεκριμένου μοντέλου? σε όλα τα αυτοκίνητα που εχουμε στην οικογένεια (πεζό 406 1800, πεζό 106 1600 xsi, μοντέο 2000, ιμπιζα 1400, σουιφτ 1.0 έχουμε 140 εως 200 χιλιάδες χιλιόμετρα χωρίς πρόβλημα με τον καταλύτη )
η αγορά ήταν να γίνει σήμερα, αλλά το παγώσαμε μέχρι να δουμε τί γίνεται με το θέμα -
Ο χρήστης chemic έγραψε:
παιδες sos!
οπως εγραφα κ πιο πανω, έχουμε βρει ενα μεταχειρισμένο φιεστακι του 03 για αγορα.
σήμερα που πηγαμε το αμαξακι στην φορντ, το βρηκαν 'πεντακαθαρο' αλλά μας είπαν πως στις 100.000 ΘΑ χρειαστεί αλλαγή καταλύτη με κόστος 600 ευρώ. Επιπρόσθετα, μαγαζί με εξατμίσεις-καταλύτες, μας είπε πως μόνο στη φορντ μπορεί να αλλαχθεί ο καταλύτης, αφού θέλει κατεβασμα η μηχανή! αρα μιλάμε για προ-καταλύτη?
υπάρχει κάποιο θέμα με τους καταλύτες τους συγκεκριμένου μοντέλου? σε όλα τα αυτοκίνητα που εχουμε στην οικογένεια (πεζό 406 1800, πεζό 106 1600 xsi, μοντέο 2000, ιμπιζα 1400, σουιφτ 1.0 έχουμε 140 εως 200 χιλιάδες χιλιόμετρα χωρίς πρόβλημα με τον καταλύτη )
η αγορά ήταν να γίνει σήμερα, αλλά το παγώσαμε μέχρι να δουμε τί γίνεται με το θέμαΥπερβολικο ακουγεται
Ακομα και προκαταλυτες να πρεπει να αλλαξει βγαινει η εξαγωγη ,γιατι να κατεβει ολη η μηχανη; -
-
Και μια ερώτηση τελευταία θα ήθελα για το fiesta. Απ ότι φαίνεται μάλλον 8α μου κάνουν δώρο τις 16άρες.
Μήπως να ζητήσω κάτι άλλο; Εϊναι πολύ μεγάλες για το 1.4; Υπάρχει περίπτωση να αναίβει η κατανάλωση με αυτή την επιλογή; -
Ο χρήστης aggelosf έγραψε:
Και μια ερώτηση τελευταία θα ήθελα για το fiesta. Απ ότι φαίνεται μάλλον 8α μου κάνουν δώρο τις 16άρες.
Μήπως να ζητήσω κάτι άλλο; Εϊναι πολύ μεγάλες για το 1.4; Υπάρχει περίπτωση να αναίβει η κατανάλωση με αυτή την επιλογή;ριξε ακυρο και ζητα κατι αλλο για δωρο.... ουτε συναγερμο μην παρεις...
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
παιδες sos!
η αγορά ήταν να γίνει σήμερα, αλλά το παγώσαμε μέχρι να δουμε τί γίνεται με το θέμαΥπερβολικο ακουγεται
Ακομα και προκαταλυτες να πρεπει να αλλαξει βγαινει η εξαγωγη ,γιατι να κατεβει ολη η μηχανη;Μηπως ειναι γκαφα να του παρουν τσαμπα λεφτα?Εμενα προσωπικα στο focus δεν μου εχουν πει τιποτα ουτε σε αλλους γνωστους μου........Εκτος και αν πηδιεται στο λαδι και εχει βουλωσει....
FORD FORUM