-
Έχει ένας γνωστός μου Corsa.
Ισχύει αυτό που λες για την οδική συμπεριφορά.
Και εμείς (στην παρέα) συμφωνούμε ότι το αμάξι είναι μια χαρά.
Προσωπικά δεν έχω μπει στο αμάξι (αν και τώρα το παιδί που το έχει το χαμήλωσε και έβαλε και 15άρες).
Από το στήσιμο που έχω ακούσει ότι έχει είναι λίγο πιο υποστροφικό από το Almera.
Η μόνη ένσταση που μπορεί να υπάρχει είναι στο κράτημα του αυτοκινήτου και οχι στο στήσιμο κατά την άποψή μου.
Επιπλέον η έκδοση του φίλου είχε πολύ μαλακές αναρτήσεις.
Πάντως αν το στήσιμο θέλεις να γίνει περισσότερο ουδέτερο (από λίγο υποστροφικό) η λύση είναι πολύ απλή.
Βάζεις λίγο μεγαλύτερο λάστιχο/ζαντολάστιχο (αν έχει τα 175/65(?)/14 του παιδιού).Κατά τα άλλα το Corsa πιστεύω ότι είναι από τα καλά αυτοκίνητα στην κατηγορία.
Κατά την άποψή μου τα καλύτερα αυτοκίνητα στην κατηγορία των super-mini (από άποψης οδικής συμπεριφοράς) είναι σχεδόν πάντα τα μεγαλύτερα!
Αν έχεις πάρει δε την έκδοση Sport πιστεύω ότι το αμάξι είναι μια χαρά!Δεν πιστεύω ότι το κατηγόρησε κάποιος. Απλά πιστεύω ότι δεν έχουν γράψει αυτά που πρέπει να γράψουν.
Γενικά να ξέρεις ότι αυτά τα αυτοκίνητα (και πολλά άλλα) τα περνούν στα γρήγορα τα περιοδικά.
Επιπλέον πολλές φορές οι συντάκτες κάνουν το λάθος και περνούν προσωπικές εκτιμήσεις ή προτιμήσεις στα άρθρα τους ('Opel καλό στις στροφές? Δεν γίνεται. Μόνο τα Γαλλικά (π.χ) είναι καλά...').Το ξαναλέω ότι το Sport πρέπει να είναι πολύ καλό.
Σου συνιστώ να μην πειράξεις τπτ στην ανάρτηση. Το μόνο που μπορείς να κάνεις στο μέλλον είναι να βάλεις κάποια καλά αμορτισέρ αν δεν σε καλύπτουν αυτά του εργοστασίου. Τπτ άλλο. -
Ο χρήστης nickolas έγραψε:
Áõôü ðïõ èÝëù íá ðù åßíáé üôé ôï åëáöñþò õðïóôñïöéêü Þ ïõäÝôåñï áìÜîé ìðïñåß íá óõìðåñéöåñèåß õðåñóôñïöéêÜ êáô'åíôïëÞ.
Áíôßóôïé÷á áõôü ðïõ áíáöÝñåôáé ùò õðåñóôñïöéêü óôá ðåñéïäéêÜ åßíáé õðåñóôñïöéêü Þ ðïëý õðåñóôñïöéêü êáé ìðïñåß íá óõìðåñéöåñèåß õðïóôñïöéêÜ êáô'åíôïëÞ.Ðéóôåýù üôé åßíáé êáôáíïçôü áõôü.
OK YannisWalker!
Åäþ êáé 5 ìÝñåò åßìáé åõôõ÷Þò êÜôï÷ïò åíüò Opel Corsa Sport!
¼ëïé êáôçãïñïýí ôçí ïäéêÞ óõìðåñéöïñÜ áõôïý ôïõ áõôïêéíÞôïõ... Ï ðßóù Üîïíáò åßíáé ðïëý óôáèåñüò, áí èÝëåéò üìùò ôïí îåêïëëÜò.
ÅéäéêÜ óå áíïéêôÝò êáìðÝò ìðïñåßò íá êéíçèåßò ìå áðßóôåõôÝò ôá÷ýôçôåò!
ÃåíéêÜ åßíáé ðïëý åõ÷áñéóôçìÝíïò üðùò üëïé üìùò øÜ÷íù ôï êáëýôåñï ðïõ óôçí ðñïêåéìÝíç ðåñßðôùóç åßíáé ç ïäéêÞ óõìðåñéöïñÜ.
Ìå ôéò ëßãåò ãíþóåéò ðïõ Ý÷ù ìðïñþ íá ðù üôé ôï áõôïêßíçôï Ý÷åé ôï ïõäÝôåñï óôÞóéìï ðïõ ëåò... Ãéáôß ôï êáôçãïñïýí?Ãéáôß äåí ôï Ý÷ïõí êñßíåé ìå ôá óùóôÜ êñéôÞñéá ìÞðùò ?
ç õðåñóôñïöÞ äåí åßíáé ðáíÜêåéá ,ðáíÜêåéá åßíáé ïé ðñïïäåõôéêÝò áíôéäñÜóåéò ðñßí ,óôï üñéï Þ ìåôÜ áðï áõôü ...
Åôóé Ýíá êáôá ôá Üëëá õðïóôñïöéêÜ óôçìÝíï áõôïêßíçôï êáôá ôçí åìöÜíéóç õðåñóôñïöÞò íá åßíáé áñêåôÜ ðéï ïìáëü óå ó÷Ýóç ìå Ýíá õðåñóôñïöéêü êáé ðéï 'ðáé÷íéäéÜñêï '
Êáé ìéá äéåõêñßíçóç :
ïé áðüôïìåò ìåôáöïñÝò âÜñïõò óôï 206 ôïõëÜ÷éóôïí åðçñåÜæïõí ôçí óõìðåñéöïñÜ êáé ôï êÜíïõí éäéüôñïðï üôáí Ý÷åéò Þäç îåðåñÜóåé ôï 'óâÝëôá ' êáé ðáò ìå ' 'ïóááááá'
óõìâáßíåé êáôá êýñéï ëüãï üôáí óõíôñÝ÷ïõí ðåñéðôþóåéò óáí áõôÝò ðïõ áíáöÝñåé ï zoro -
Ευχαριστώ παιδιά! Έχω το sport 1.4 twinport που έχει 15' 185/55 λάστιχα και 'σπορ' πίσω ανάρτηση σε σχέση με τις υπόλοιπες εκδόσεις.
Είμαι πολύ ευχαριστημένος γενικά και δεν σκοπεύω να πειράξω τίποτα εκτός ίσως από τα φρένα (που είναι πάντως αρκετά καλά)
Απλά οδηγώ λιγότερο από 2 χρόνια, οι εμπειρίες μου είναι ελάχιστες και μου δημιουργούνται ερωτήματα από αυτά που ακούγονται κατά καιρούς- τα οποία λύθηκαν! -
Ο χρήστης gskarmou έγραψε:
Τα προσθιοκίνητα υπερστρέφουν με γκάζι αρκεί να έχεις 'ξεχαστεί' στο γκάζι και να έχεις την απαιτούμενη φόρα για να το τοποθετήσεις (υπερστροφή τοποθέτησης ) και στη συνέχεια να παίξεις με το γκάζι και το τιμόνι ώστε να μείνει η ουρά σε πιο ανοικτή τροχιά απο την μούρη.
Οποσδήποτε αρκετά διαφορετικά απο την υπερστροφή ισχύος των πισωκίνητωνΣωστός gskarmou!!
Αξίζει να το αναλύσουμε δοθείσης ευκαιρίας, ενδιαφέρει πολλούς!
Νext week... -
Κάπου διάβασα οτι αν ένα αυτοκίνητο έχει μέγιστη πρόσφυση στις στροφές 0.7g και γλυστρίσει απότομα στο όριο, η μετατόπιση είναι της τάξης 1-2 μέτρων. Αντίθετα σε ένα αυτοκίνητο με κράτημα 1.0g είναι πολύ πιθανό να βρεθείς εκτός δρόμου. Τι λέτε, ισχύει κάτι τέτοιο;
-
προσωπικά έχοντας ήδη αναφέρει τα προβλήματα που αντιμετωπίζω με τα ελαστικά μάλλον σε κάθε στροφή θα ξεκινήσω με κάτι που μου έτυχε πριν κανά 2 μέρες. Έχω το Astra 1.4 GTC sport
Σε στροφή 90 μοιρών, και με ταχύτητα διέλευσης 25 ή 30 χλμ/ω αναγκάστικα να διορθώσω τίμονι (ανάποδο τιμόνι) γιατί το αμάξι πήγε να πετάξει κώλο αλλά ευτυχώς το διόρθωσα. Χαρακτηριστικά να σας πω ότι ο προπορευόμενός μου άνοιξε απόσταση ενώ αυτός που με ακολουθούσε κόλλησε πίσω μου... και αναγκάστικα να λέω στον εαυτό μου...... 'τι μαλακία αυτοκίνητο οδηγείς?'
Να σημειώσω, ότι το αυτοκίνητο έχει ESP το οποίο ΔΕΝ ενεργοποιήθηκε ούτε με το ανάποδο τιμόνι, ούτε με το γλύστρημα των πίσω τροχών. ΟΚ είχα κρύα ελαστικά (πρωί ήταν, αλλά το ίδιο φαντάζομαι έχουν λίγο πολύ όλοι....).
Επι του θέματος όμως, η άποψή μου είναι, πως η πίσω κίνηση είναι η πιο ασφαλής από τη δική μου εμπειρία. Αν πετάξει κώλο προλαβαίνεις να διορθώσεις όσο μπορείς όταν αντίθετα με τη μπροστινή κίνηση, αν πετάξει μούρη τότε δε μπορείς να κάνεις τίποτα απολύτως......
Γενικά έχω φθάσει στο σημείο να..... φοβάμαι (!!!) τη συμπερίφορα του αυτοκινήτου αφού δεν έχει καθόλου πρόσφυση και δε μπορώ να προβλέψω υπερστροφή ή υποστροφή σε κάθε στροφή....
Και ένα τελευταίο παράδειγμα...... επιστρέφωντας από το χωριό μου, όπου έχει πολλές στροφές, σε κάποια φάση και ενώ δοκίμαζα λίγο τα όρια... είδα πίσω μου ένα avensis να κολάει από πίσω μου.... όταν ο παπούλης που ήταν μέσα είχε το ένα χέρι έξω από το παράθυρο λες και πήγαινε με 20χλμ/ω ενώ εγώ προσπαθούσα να το κρατήσω και να ακολουθώ 'αγωνιστικές γραμμές'.....
Έλεος.... ελπίζω να φταίνε μόνο τα ελαστικά (Bridgestone turanza) και όχι γενικότερα το στήσιμο του GTC....
-
Ο χρήστης mschumacher έγραψε:
Έλεος.... ελπίζω να φταίνε μόνο τα ελαστικά (Bridgestone turanza) και όχι γενικότερα το στήσιμο του GTC....Τα ίδια λάστιχα φοράω και εγώ (307 1,6) και είναι επιεικώς άθλια. Ελκτική πρόσφαση χάλια, το ίδιο και η πρόσφυση στις στροφές. Επίσης έχω την εντύπωση πως έχουν αυξημένο θόρυβο κύλισης. Τα ίδια παράπονα είχε και φίλος μου με Golf.
-
Τα λαστιχα αυτα ζεσταινονται δυσκολα.Τα ειχα και τα πεταξα με την πρωτη ευκαιρια.
Παντως στην μπροστινη κινηση συνηθως αφηνοντας το γκαζι διορθωνεις καπως τα πραγματα,στην πισω κινηση το να αφησεις το γκαζι ενω στρίβει ειναι καθε αλλο παρα ασφαλές. -
Έλεος.... ελπίζω να φταίνε μόνο τα ελαστικά (Bridgestone turanza) και όχι γενικότερα το στήσιμο του GTC....Πρόσεξε: κάθε άλλο παρά φίλος της Opel είμαι- ούτε βέβαια το αντίθετο, ουδέτερη η γνώμη μου γενικά.
Εν τούτοις, το GTC έχει μια χαρά στήσιμο, το έχω οδηγήσει και το θεωρώ αρκετά ασφαλές- τώρα δεν ξέρω στο απόλυτο όριο πως πάει, δεν ήταν δικό μου, ούτε το έχω ζήσει.
Προφανώς τα λάστιχα πρώτης τοποθέτησης είναι πρωτοφανούς αθλιότητας, όσο άλλωστε τα continental που φορούσε το δικό μου- τα άλλαξα και ξέχασα τι πάει να πει ανάποδο τιμόνι που λέει ο λόγος.
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Τα λαστιχα αυτα ζεσταινονται δυσκολα.Τα ειχα και τα πεταξα με την πρωτη ευκαιρια.
Παντως στην μπροστινη κινηση συνηθως αφηνοντας το γκαζι διορθωνεις καπως τα πραγματα,στην πισω κινηση το να αφησεις το γκαζι ενω στρίβει ειναι καθε αλλο παρα ασφαλές.πόσο χρόνο θέλουν δηλ. να ζεσταθούν?
-
σε κάποια φάση και ενώ δοκίμαζα λίγο τα όρια... είδα πίσω μου ένα avensis να κολάει από πίσω μου.... όταν ο παπούλης που ήταν μέσα είχε το ένα χέρι έξω από το παράθυρο λες και πήγαινε με 20χλμ/ω ενώ εγώ προσπαθούσα να το κρατήσω και να ακολουθώ 'αγωνιστικές γραμμές'.....Τέτοιες διαφορές δεν έχουν ούτε τα αυτοκίνητα ούτε τα λάστιχα, μάλλον χρειάζεσαι 'εντατικά σεμινάρια'. Αν δεν πιέζεις το αμάξι δεν θα μάθεις αλλά όταν πιέζεις μπορεί να το χάσεις γι αυτό τα μαθήματα με χαμηλές ταχύτητες. Κάνεις χρόνια να μάθεις και μαθαίνεις σκαλοπάτι σκαλοπάτι, αλλιώς είναι ακριβό.
-
Συμφωνώ απολύτως.
-
Φίλε MSchumacher το αμάξι δεν έχει τίποτα αρνητικό στο στήσιμο! Επειδή ψάχνω να αγοράσω 1800άρι Άστρα, οδηγώ ό,τι Άστρα Η βρεθεί μπροστά μου! Το ESP δεν σου μπήκε, μα΄λλον γιατί είχες ενεργοποιήσει το Σπορ κουμπί, το οποίο καθυστερεί ιδιαίτερα την παρέμβασή του!Περίπου 1' και σε πολύ μεγάλη έξοδο!Ειδάλλως είτε το απενεργοποίησες με παρατεταμένο πάτημα του Σπορ κουμπιού είτε κάτι δεν πάει καλά με αυτό!Ειδάλλως, πρέπει να ξέρεις, το νέο Άστρα είναι το πιο συμμετοχικό αυτοκίνητο ever με ημιάκαμπτο άξονα πίσω, που κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή!Αν μπείς με μυαλό σε στροφή και έχεις καλά συντηρημένο και ρυθμισμένο το αμάξι, τότε γράφεις χρόνο!Επίσης πρέπει να κοιτάξεις και την κατάσταση των πιέσεων στα λάστιχά σου! Τα Τουράντσα φιτιλιάζουν σε παρατεταμμένο πάτημα, όπωςκαι τα RE050 σε 1800άρι που οδήγησα πρόσφατα...!
-
Ο χρήστης Ιγνάτιος Φίκερ έγραψε:
Φίλε MSchumacher το αμάξι δεν έχει τίποτα αρνητικό στο στήσιμο! Επειδή ψάχνω να αγοράσω 1800άρι Άστρα, οδηγώ ό,τι Άστρα Η βρεθεί μπροστά μου! Το ESP δεν σου μπήκε, μα΄λλον γιατί είχες ενεργοποιήσει το Σπορ κουμπί, το οποίο καθυστερεί ιδιαίτερα την παρέμβασή του!Περίπου 1' και σε πολύ μεγάλη έξοδο!Ειδάλλως είτε το απενεργοποίησες με παρατεταμένο πάτημα του Σπορ κουμπιού είτε κάτι δεν πάει καλά με αυτό!Ειδάλλως, πρέπει να ξέρεις, το νέο Άστρα είναι το πιο συμμετοχικό αυτοκίνητο ever με ημιάκαμπτο άξονα πίσω, που κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή!Αν μπείς με μυαλό σε στροφή και έχεις καλά συντηρημένο και ρυθμισμένο το αμάξι, τότε γράφεις χρόνο!Επίσης πρέπει να κοιτάξεις και την κατάσταση των πιέσεων στα λάστιχά σου! Τα Τουράντσα φιτιλιάζουν σε παρατεταμμένο πάτημα, όπωςκαι τα RE050 σε 1800άρι που οδήγησα πρόσφατα...!η 1.400 έκδοση που έχω δεν έχει sport κουμπί, ωστόσο έχει μόνιμα σε λειτουργία το ESP. Αυτό σημαίνει πως σε κάθε γλύστρημα θα ενεργοποιηθεί. Στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν ενεργοποιήθηκε, όπως και κάποιες δοκιμές που έκανα με μικρή ταχύτητα - απότομες αλλαγές κατεύθυνσης - πάλι τίποτα.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
σε κάποια φάση και ενώ δοκίμαζα λίγο τα όρια... είδα πίσω μου ένα avensis να κολάει από πίσω μου.... όταν ο παπούλης που ήταν μέσα είχε το ένα χέρι έξω από το παράθυρο λες και πήγαινε με 20χλμ/ω ενώ εγώ προσπαθούσα να το κρατήσω και να ακολουθώ 'αγωνιστικές γραμμές'.....
Τέτοιες διαφορές δεν έχουν ούτε τα αυτοκίνητα ούτε τα λάστιχα, μάλλον χρειάζεσαι 'εντατικά σεμινάρια'. Αν δεν πιέζεις το αμάξι δεν θα μάθεις αλλά όταν πιέζεις μπορεί να το χάσεις γι αυτό τα μαθήματα με χαμηλές ταχύτητες. Κάνεις χρόνια να μάθεις και μαθαίνεις σκαλοπάτι σκαλοπάτι, αλλιώς είναι ακριβό.
το πρόβλημα είναι ότι είχα συνηθήσει σε πίσω κίνηση κάποια χρόνια και τώρα η μπροστινή με χαλάει απίστευτα αφού δε μπορώ να προβλέψω πότε θα γλυστρίσει οπότε δε μπορώ να βρω και τα όρια ας πούμε...
-
Έχεις δίκιο...κοίταξε να κάνεις κάποια ευθυγράμμιση και να αλλάξεις τα επίσωτρά σου τότε!Ή να αλλάξεις αμάξι με κάτι σε επισωκίνητο!
-
Ο χρήστης Ιγνάτιος Φίκερ έγραψε:
ο νέο Άστρα είναι το πιο συμμετοχικό αυτοκίνητο ever με ημιάκαμπτο άξονα πίσω, που κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή!ever ή αυτή τη στιγμή; Γιατί γενικά δεν το ακούς συχνά αυτόν τον τίτλο για το Astra...Έτσι λέει η εμπειρία από το μοντέλο;
-
γιαννη οπως τα χουμε ξαναπει δε μπορει το αστρα να ειναι τοσο μαπα...πιστευω οτι τη πατας απο τα bridgestone που εχεις...μαλλον πρεπει να βρεις ενα λαστιχο πιο μαλακο που να ζεσταινεται πιο γρηγορα απο αυτα που εχει τωρα...αν μαλιστα δε ταιριαζουν στο στυλ οδηγησης σου ειναι φυσιολογικο το αστρα να σου φαινεται βαρκα...
-
ever!Αλλά σύμφωνα με τα σημερινά πρότυπα περί ασφάλειας!
-
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
γιαννη οπως τα χουμε ξαναπει δε μπορει το αστρα να ειναι τοσο μαπα...πιστευω οτι τη πατας απο τα bridgestone που εχεις...μαλλον πρεπει να βρεις ενα λαστιχο πιο μαλακο που να ζεσταινεται πιο γρηγορα απο αυτα που εχει τωρα...αν μαλιστα δε ταιριαζουν στο στυλ οδηγησης σου ειναι φυσιολογικο το αστρα να σου φαινεται βαρκα...Συμφωνώ, το Astra αποκλείεται να είναι μάπα...εκτός και αν έχεις συνηθίσει σε κάτι 'άλλου πλανήτη'!
Προβληματισμοί επί της τεχνικής της γρήγορης οδήγησης