-
Ο χρήστης 993cc έγραψε:
ελπίζω ***όταν ***( ) βγει στην παραγωγή να έχει τις καταπληκτικές αρχικές ζάντες και όχι αυτές που βλέπουμε εδώ (έχει και η τελευταία χαμηλωμένη 316 της γειτονιάς τέτοιες)............
-
Η 8c θα βγει στην παραγωγη το 2006/2007 οπως δηλωσε ο νεος CEO marchione,θα εχει rectangle οροφη οπως η Sl, πατωμα απο ανθρακονηματα οπως η enzo την στιγμη που η f430 εχει αλουμινενιο και θα την δουμε στην Frankfurt(september).Μεχρι το καλοκαιρι οι ιταλοι θα πρεπει να εχουν αποφασισει ποιο κινητηρα θα χρησιμοποιησουν.Οι επιλογες ειναι..
1)4.25V8 of Maserati with comressor that increases 30%(520hp)the hp and 600nm torque!Αυτη η επιλογη κοστιζει περισσοτερο.
2)4.3V8 of F430 me 490hp and 465nm of torque
3)The new 5litres v8 of the new Maserati spider with 540nm of torque!
-
Áí êáé åßíáé ìéá áðëÞ åéêüíá , üðïéá ðéèáíÞ âüëôá ôçò óôï äñüìï êáé èá ìåôñïýóáìå ðïëëÜ óáãüíéá ÷áìçëùìÝíá óôï ðåæïäñüìéï
-
Αν και γενικα βαριεμαι τις αλφα γιατι μοιαζουν τραγικα μεταξυ τους,αυτο ειναι το ωραιότερο αυτοκινητο που εχω δει ποτε.
Απο εκει και περα πρεπει να καταστήσουμε σαφές οτι η Alfa δεν εχει το brand name (και ενιότε ουτε την ποιότητα) να χτυπησει εταιρείες οπως maserati,ferrari,μετα βιας θα καταφέρνε να κλεψει πελατες απο τη mercedes,και αυτο αν της πήγαιναν όλα δεξιά.
Αυτο το αυτοκινητο πιστεύω ότι θα ειναι μια εμπορικη αποτυχια (εκτος πια αν κανει 40.000 και πουλησουμε κανα οικοπεδο για να το παρουμε) αλλα θα χαρώ πολυ να το δω στον δρόμο -
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Αν και γενικα βαριεμαι τις αλφα γιατι μοιαζουν τραγικα μεταξυ τους,αυτο ειναι το ωραιότερο αυτοκινητο που εχω δει ποτε.
Απο εκει και περα πρεπει να καταστήσουμε σαφές οτι η Alfa δεν εχει το brand name (και ενιότε ουτε την ποιότητα) να χτυπησει εταιρείες οπως maserati,ferrari,μετα βιας θα καταφέρνε να κλεψει πελατες απο τη mercedes,και αυτο αν της πήγαιναν όλα δεξιά.
Αυτο το αυτοκινητο πιστεύω ότι θα ειναι μια εμπορικη αποτυχια (εκτος πια αν κανει 40.000 και πουλησουμε κανα οικοπεδο για να το παρουμε) αλλα θα χαρώ πολυ να το δω στον δρόμοΟ.κ....αφου τελειωσεις τις προφητειες σου νοστραδαμε κανε μια εγκυκλοπαιδικη χαρη στον εαυτο σου και διαβασε την ιστορια της Alfa Romeo να δεις αν η Ferrari μπορει να συγκριθει στο ελαχιστο μαζι της... Οσο για τα υπολοιπα δεν χρειαζεται να προτρεχουμε...εδω θα ειμαστε και θα δουμε την εμπορικη απηχηση που θα εχει η νεα γενια των alfaromeo ευρωπαικα και οχι μονο στην ''ελλαδιτσα'' και τα 1.6cc.
-
Κοιτα,δεν υπαρχει παρα μονο μια στο εκατομμύριο να πεισεις υποψηφιο αγοραστη ferrari να παρει alfa romeo instead.Συμφωνεις με αυτο ή όχι;
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Κοιτα,δεν υπαρχει παρα μονο μια στο εκατομμύριο να πεισεις υποψηφιο αγοραστη ferrari να παρει alfa romeo instead.Συμφωνεις με αυτο ή όχι;Βεβαια γιατι ο κουλος-ασχετος που ετυχε να εχει τα λεφτα να παρει φεραρι δεν προκειται να συγκηνηθη ποτε απο μια ΑΛΦΑ, γιατι απλουστατα το γνωστο ξανθο αμορε θυμαται οτι ΑΛΦΑ ειχε και ο γκομενος της στο λυκειο(εβγαινε παντα με μεγαλητερους και ματσο) και δεν λεει.
Η γνωριζοντες ομως θα μπουν στο δειλημα και θα επιλεξουν το καλητερο αυτοκινητο
την ΑΛΦΑ δηλαδη.
ποσο θα παει το μαλλι να δω αν σε 2 χρονια προλαβαινω να τα μαζεψω να την παρω
-
Στην ιταλια θα κοστιζει 140000ευρω και θα παραγονται 1000 με 1500 κομματια το χρονο.
-
πόσο? Δεν μπορεί... μια Maserati με τα ίδια μηχανικά μέρη πάνω-κάτω έχει γύρω στα 90000e στην Ιταλία πάντα! Κάτι δεν πάει καλά εδώ.
-
Ξεχνας κατι σημαντικο...
Ξερεις καμια ferrari/maserati με σχεδον 500hp που να κοστιζει κατω απο 100000ευρω?
Ξερεις αλλο αυτοκινητο με monocone αμαξωμα απο ανθρακονηματα που να κοστιζει κατω απο 100000ευρω?Τα μοναδικα με ανθρακονηματα οπως η carrera gt και slr κοστιζουν στην ΙΤΑΛΙΑ 400000ευρω περιπου ενω η enzo 600000.Aκομα και η καθαροαιμη M6 που εχει ατσαλενιο αμαξωμα κοστιζει 104000 ενω η F430 με παρομοια ισχυ και αλουμινενιο αμαξωμα ξεπερνα τα 140000.Θα ειναι μια επανασταση για την κατηγορια τιμης...f430,gallardo,db8 vantage,911 turbo,sl55 amg.....
Στην ΕΛΛΑΔΑ θα κοστιζει περιπου 200000ευρω.
-
Αν είναι στα επίπεδα επιδόσεων των 430/Gallardo τότε πάω πάσο.... νομίζω πως το αυτοκίνητο είναι τόσο όμορφο (αρκεί να μην αλλάξουν τίποτα μέχρι να βγει στην αγορά!) που θα αντισταθμίσει και με το παραπάνω το εξτρά πρεστίζ των σημάτων Ferrari/Lamborghini που για μένα τα τελευταία χρόνια δεν βγάζουν πραγματικά όμορφα σχέδια απλά εντυπωσιακά.... Και να σημειώσω εδώ σε σχέση με κάτι που ειπώθηκε πιο πριν ότι τουλάχιστον στην σημαντική αγορά των ΗΠΑ το όνομα Alfa Romeo είναι περισσότερο συνδεδεμένο με παλιά συλλεκτικά σπορ/αγωνιστικά (και πανάκριβα) αυτοκίνητα και ελάχιστα με τα ''καθημερινά'' που κυκλοφορούν στην Ευρώπη και είναι ψιλοάγνωστα εκεί... άρα από θέμα image δεν υπάρχει θέμα (δεν ξέρω αν βγει εκτός Ευρώπης βέβαια).
-
2006
http://www.bangkokclassiccar.com/Romeo- ... izione.htm
http://www.alfaromeo.it/ALFAROMEO_ITALI ... to_1_b.jpgXαρη στο πατωμα απο ανρακονηματα το βαρος θα ειναι κατω απο 1300kg
Οπως εχει ξαναειπωθει οι τρεις πιθανοι κινητηρες.
V8 4,2 compressor, ~600Nm
1535kg (official)V8 4,3 type f430, ~460Nm
1400-1450kgV8 5,0, ~530Nm
1450-1500Kg -
Ο χρήστης sakiss έγραψε:
2006
[Xαρη στο πατωμα απο ανρακονηματα το βαρος θα ειναι κατω απο 1300kg
Οπως εχει ξαναειπωθει οι τρεις πιθανοι κινητηρες.
V8 4,2 compressor, ~600Nm
1535kg (official)V8 4,3 type f430, ~460Nm
**1400-1450kg **
V8 5,0, ~530Nm
1450-1500KgΜακάρι...
Αφού λες κάτω από 1300 κιλά, τα επόμενα τι είναι; -
Sorry για την παραλειψη...εχεις δικιο...αυτο ειναι το βαρος του πρωτοτυπου.Παντος οποιον κινητηρα και να επιλεξουν τελικα η ιπποδυναμη θα ειναι απο 470 μεχρι 550 αλογα και θα κοστιζει 144.000 στην ιταλια.
Πιο συγκεκριμενα 2ο εξαμηνο του 2006.
-
-
Εμένα πάντως μου θυμίζει κάτι παλιομοδίτικα χειροποιήτα σπορ εγγλέζικα αμάξια παλιότερων δεκαετιών (που οι εταιρείες τους φυτοζωούν σήμερα).
Προσωπικά πιστεύω ότι ακόμα και τα αμερικάνικα sportscars (Μάστανγκ, Βάιπερ κλπ) είναι κλάσεις ομορφότερα από τούτο δω το πράμα! -
Ο χρήστης MICZ έγραψε:
Εμένα πάντως μου θυμίζει κάτι παλιομοδίτικα χειροποιήτα σπορ εγγλέζικα αμάξια παλιότερων δεκαετιών (που οι εταιρείες τους φυτοζωούν σήμερα).
Προσωπικά πιστεύω ότι ακόμα και τα αμερικάνικα sportscars (Μάστανγκ, Βάιπερ κλπ) είναι κλάσεις ομορφότερα από τούτο δω το πράμα!Πιστεύεις οτι δεν είναι όμορφη;Δεν είμαι και αλφίστας (μάλιστα με το Σάκη έχουμε 'τσακωθεί' για τη Μπρέρα) αλλά αυτό είναι ένα από τα ομορφότερα αυτοκίνητα που είδα ποτέ!
Προσωπικές και υποκειμένικες απόψεις πάντα...Σέβομαι τη γνώμη σου!Απλά μου έκανε εντύπωση...Γι αυτό το αυτοκίνητο δεν έχω ακούσει ποτέ άσχημα λόγια... -
Ο χρήστης MICZ έγραψε:
πιστεύω ότι ακόμα και τα αμερικάνικα sportscars (Μάστανγκ, Βάιπερ κλπ) είναι κλάσεις ομορφότερα από τούτο δω το πράμα!εντάξει, ωραία η μάστανγκ, αλλά όχι και ομοορφότερη από την 8C! Φινέτσα και κομψότητα οι λέξεις κλειδιά, για να σε βοηθήσω
τα 'κλπ' που είναι πιο όμορφα κατ'εσέ ποια είναι ας'ούμε?
-
Ο χρήστης cavalino gr έγραψε:
Προσωπικά πιστεύω ότι ακόμα και τα αμερικάνικα sportscars (Μάστανγκ, Βάιπερ κλπ) είναι κλάσεις ομορφότερα από τούτο δω το πράμα!Πιστεύεις οτι δεν είναι όμορφη;Δεν είμαι και αλφίστας (μάλιστα με το Σάκη έχουμε 'τσακωθεί' για τη Μπρέρα) αλλά αυτό είναι ένα από τα ομορφότερα αυτοκίνητα που είδα ποτέ!
Προσωπικές και υποκειμένικες απόψεις πάντα...Σέβομαι τη γνώμη σου!Απλά μου έκανε εντύπωση...Γι αυτό το αυτοκίνητο δεν έχω ακούσει ποτέ άσχημα λόγια...Ξέρεις φίλε cavalino αυτού του είδους αμάξια με αυτές τις καμπύλες που ''νοσταλγούν'' το παρελθόν δεν μου άρεσαν ανέκαθεν. Όπως δεν μου αρέσουν και αμάξια- αντίκες εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων. Προτιμώ τα φρέσκα σχήματα που να μην μου θυμίζουν έντονα το παρελθόν.
Θυμάσαι κάτι εγγλέζικα Μόργκαν ή γνωρίζεις κάτι αμάξια όπως αυτό που φτιάχνει ο Wisseman ή Βίσμαν (κάπως έτσι), γνωστός βελτιωτής της BMW και βασίζεται πάνω στα μηχανικά μέρη από Μ BMW?
Ε αυτά τα σχήματα ποτέ δεν μου άρεσαν (δεν μιλώ για τα μηχανικά τους μέρη) -
Ο χρήστης MICZ έγραψε:
Προσωπικές και υποκειμένικες απόψεις πάντα...Σέβομαι τη γνώμη σου!Απλά μου έκανε εντύπωση...Γι αυτό το αυτοκίνητο δεν έχω ακούσει ποτέ άσχημα λόγια...Ξέρεις φίλε cavalino αυτού του είδους αμάξια με αυτές τις καμπύλες που ''νοσταλγούν'' το παρελθόν δεν μου άρεσαν ανέκαθεν. Όπως δεν μου αρέσουν και αμάξια- αντίκες εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων. Προτιμώ τα φρέσκα σχήματα που να μην μου θυμίζουν έντονα το παρελθόν.
Θυμάσαι κάτι εγγλέζικα Μόργκαν ή γνωρίζεις κάτι αμάξια όπως αυτό που φτιάχνει ο Wisseman ή Βίσμαν (κάπως έτσι), γνωστός βελτιωτής της BMW και βασίζεται πάνω στα μηχανικά μέρη από Μ BMW?
Ε αυτά τα σχήματα ποτέ δεν μου άρεσαν (δεν μιλώ για τα μηχανικά τους μέρη)Γνωρίζω τα αυτοκίνητα που λες.Στην περίπτωση εκείνη δεν είναι νοσταλγία, αλλά το ίδιο σχέδιο.Και συμφωνώ οτι στις περισσότερες περιπτώσεις είναι αποτυχία (ΜΙΝΙ, Σκαραβαίος κτλ). Η 8c δε το κάνει αυτό.Έχει σίγουρα αναφορές στο παρελθόν, όμως ξέρεις πόσα αυτοκίνητα κυκλοφορούν με τέτοια 'λογική' ;
Αντίθετα η 8c προχωράει μπροστά, είναι σίγουρα σύγχρονη.Μπορεί να μην είναι ριζοσπαστική όπως πολλές άλφα, αλλά δε με χαλάει.Αντίθετα τη βρίσκω πανέμορφη.Επιπλέον είναι λιτή, επιθετική, μυώδης...ό,τι καλύτερο για υπεραυτοκίνητο δηλαδή...Και αν θυμίζει προγόνους της πάλι δε με πειράζει, ειδικά όταν μιλάμε για την Άλφα Ρομέο, η οποία έχει στην ιστορία της πανέμορφα αυτοκίνητα (και ΤΟ ομορφότερο ΙΜΗΟ, την 33 Stradale!!!).
Βέβαια λογικό είναι να μη συμφωνούμε-κι εγώ διαφωνώ με τους περισσότερους για τη Μπρέρα και την περίπτωση 911...Περί ορέξεως...
Alfa Romeo 8C Competizione/8C Spider