-
Getz,το παίρνει και ξενοιάζεις.
Μονάδικη ένσταση είναι αν σε απασχολούν οι επιδόσεις και η μεταπώληση,τομείς όπου το Κλιό υπερέχει.Παντως είναι θεμα χρόνου μέχρι ο κορεάτης να χτίσει όνομα ισάξιο της toyota.
Το πεζό,αστο για τους πεζούς! -
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Getz,το παίρνει και ξενοιάζεις.
Μονάδικη ένσταση είναι αν σε απασχολούν οι επιδόσεις και η μεταπώληση,τομείς όπου το Κλιό υπερέχει.Παντως είναι θεμα χρόνου μέχρι ο κορεάτης να χτίσει όνομα ισάξιο της toyota.
Το πεζό,αστο για τους πεζούς!Nαι κ καθημερινά θα λες τι λαμακία είναι αυτή...
Γιατί σχεδιαστικά είναι έκτρωμα... -
Την σχεδιάση την συνηθίζεις,αλλώστε αντικειμενικά ειναι απο τα τελευταία που θα έπρεπε να μας απασχολούν.
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Την σχεδιάση την συνηθίζεις,αλλώστε αντικειμενικά ειναι απο τα τελευταία που θα έπρεπε να μας απασχολούν.Noμίζεις ότι είναι το τελευταίο που κοιτούν..
Τράβα πέστο στους Αlfaκηδες και λοιπούς...
-
Ε, όχι και το Getz αυτό είναι για να παίζουν τα παιδάκια -Ο Φοίβος, η Αθηνά και κανά δύο άλλα- .
Δες και τα Ιbiza, Yaris. Πάντως σίγουρα όχι Getz. To 206 είναι πάρα πολύ καλό, άνετο και στα 1400 πάει αρκετά καλά αλλά λίγο παλιό. -
ÕðïãñáöÞ âëÝðåéò ,ìðáßíåéò êáé äéáâÜæåéò üôé èÝëåéò ãéá ôï 206
ÁðëÜ åðåéäÞ ðåñé ïñÝîåùò êïëïêõèüðéôá ðïõ ëÝíå êáé óôï ÷ùñéü ìïõ áíáöÝñù ìåñéêÜ ãéá ôï 206 ðåñéëçðôéêá .
ÁñêåôÜ öôçíÜ áíôáëáêôéêÜ ,Üíåôåò áíáñôÞóåéò ôï 1,4 -ü÷é ôï XS -,êáëü êñÜôçìá êáé ó÷åôéêÜ üìïñöï áìÜîùìá .
Ãéá ôá Üëëá äýï äåí Ý÷ù ãíþìç êáé óéùðþ -
H mana mou exei to getz 1300 effort.Me 10900 euro exei abs 2 aerosakous,hlektrika para8ura, hlektrikous ka8reptes,radio-cd kai dermatina ka8ismata.Exei kanei 35.000 xm kai den exei parousiasei to paramikro.Oute trizei oute tipota.O kinhthra me 82 aloga den vazei fwtia ston dromo alla einai oikonomikos kai se ikanopoiei kuriws sthn polh.Exei sxetika kalo krathma me kalo udrauliko timoni.To kivwtio einai kalo ,alla oi sxeseis makries.Pantws h opis8en den mpainei eukola.An 8es ena aksiopisto kai genika metrio pros kalo se olous tous tomeis pare to getz.An 8es krathma pare clio.
-
ΑΥΤΟ ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΙΣΘΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΕΙ, ΟΤΙ ΛΥΝΕΤΑΙ ΑΝ ΒΑΛΕΙΣ ΠΡΩΤΑ ΔΕΥΤΕΡΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΟΠΙΣΘΕΝ
Υγ. Γραφω ετσι για να το δουνε οι ενδιαφερομενοι...
-
Άντε να το πούμε σε απλούστερα ελληνικά:
Αν θέλει ο άνθρωπος να βγάλει καμιά μικρούλα και να ρίξει καμιά κωλιά, το 206 είναι καλύτερο.
Το clio είναι πιο ολοκληρωμένο από τα τρία, αλλά τα έχει φάει τα ψωμιά του ως μοντέλο. Πάει για απόσυρση, πράγμα πολύ σημαντικό για κάποιον που σκέφτεται και τη μεταπωλητική αξία (για το 206 δεν κάνω καν τον κόπο να αναφερθώ σ'αυτό το ζήτημα - αύριο θα βγει το 207, μεθαύριο το 208 και μέχρι να ξαναπάει στο βενζινάδικο θα κυκλοφορεί το 209).
Αν θέλει να έχει το κεφάλι του ήσυχο και σε καμιά στιγμή να μην αισθανθεί κορόιδο, το Getz του προσφέρει αυτά με το παραπάνω.Ο χρήστης Spiros19 έγραψε:
ΑΥΤΟ ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΙΣΘΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΕΙ, ΟΤΙ ΛΥΝΕΤΑΙ ΑΝ ΒΑΛΕΙΣ ΠΡΩΤΑ ΔΕΥΤΕΡΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΟΠΙΣΘΕΝΥγ. Γραφω ετσι για να το δουνε οι ενδιαφερομενοι...
Το είδαμε, το είδαμε.
red_army7, να ρίχνεις καμιά ματιά στο Hyundai Forum, κοντεύει να κλείσει με τόσο λίγους προβληματισμένους hyundaiάκηδες. Ενώ κάτι άλλα... -
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Την σχεδιάση την συνηθίζεις,αλλώστε αντικειμενικά ειναι απο τα τελευταία που θα έπρεπε να μας απασχολούν.
Noμίζεις ότι είναι το τελευταίο που κοιτούν..
Τράβα πέστο στους Αlfaκηδες και λοιπούς...
Αν διαβάσεις αυτο που λεω προσεκτικά θα καταλαβεις τι είπα.
Ειπα τι θα επρεπε να μας απασχολει αντικειμενικα,οχι τι συμβαίνει με τους αλφάκηδες. -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
για το 206 δεν κάνω καν τον κόπο να αναφερθώ σ'αυτό το ζήτημα - αύριο θα βγει το 207, μεθαύριο το 208 και μέχρι να ξαναπάει στο βενζινάδικο θα κυκλοφορεί το 209Νομίζω ότι σε αυτό κάνεις λάθος. Το 206 κυκλοφόρησε το 1998 και βρίσκεται με ελάχιστες αλλαγες μέχρι σήμερα 6 χρόνια μετά. Το 207 αναμένεται μετά το καλοκαίρι του 2005 Ελλάδα. Αρα αν κάνεις το λογαριασμό αυτό σημαίνει 7 και κάτι χρόνια κυκλοφορία. Όχι και άσχημα σε σχέση με εταιρείες όπως η Toyota , Huynday που αλλάζουν μοντέλλα κάθε 4 χρόνια το πολύ και μάλιστα με εντελώς νέα που ουδεμία σχέση έχουν με τα προηγούμενα. Και ως προς τη μεταπώληση για σκέψου, σε 5 χρόνια από σήμερα πιο θα πουλήσει ευκολότερα το 206 ή το getz? Δε νομίζω να τίθεται θέμα σε αυτό.
-
Ας μιλήσει και ο αντικειμενικός…
206 κατ’ εμέ γιατί:
- Στρίβει και «διαφορετικά»
- ΔΕΝ παρουσιάζει βλάβες! Εκτός κι αν θεωρεί κανείς το ότι το ραδιοCD αλλάζει καμία φορά την μνήμη του ραδιοφώνου (αυτοβούλως…) σημαντικό πρόβλημα…
- Τρίζει, από λίγο έως ενοχλητικά πολύ, αλλά αυτό διορθώνεται με λίγο λαδάκι στις κλειδαριές…
- Το μόνο πρόβλημα που μου έβγαλε ήταν ότι απασφάλισε (δεν άνοιξε όμως) εν κινήσει (120χαω) η πόρτα του οδηγού . Η κλειδαριά αλλάχτηκε στα πλαίσια της εγγύησης!
- Σέρβις κάθε 20.000χλμ, κόστος 105 ευρώ στην Lion. καλή εξυπηρέτηση και με το χαμόγελο!
- Η εμπειρία μου είναι 33.500χλμ και 19 μήνες!
Θα συμφωνήσω όμως ότι, παρόλο που για τα γούστα μου το 206 είναι καλύτερο, το Clio είναι πιο ολοκληρωμένο και στρίβει εξίσου καλά. Απλά έχει πιο αυξημένο κόστος συντήρησης… (μιλάω από την πείρα 2 γνωστών με το 1,4 16ν, 4 και 2 χρόνια αντίστοιχα). Ο ένας μου είπε ότι τα λάδια (μόνο τα λάδια…) τα χρεώνουν 29.000δρχ… Και του δεύτερου του έχει βγει ελαττωματικός ο εγκέφαλος και είναι στο συνεργείο κάθε λίγο και λιγάκι , με το αμάξι να έχει αλλάξει κάμποσες φορές εγκέφαλο… Πιστεύω όμως ότι ήταν ο γκαντέμης…
Κατ’ εμέ, το Getz, αν και ένα αξιοπρεπέστατο αυτοκίνητο, είναι πίσω από τους δύο Γάλλους, σε όλα εκτός από το κόστος συντήρησης…
Τώρα, προσωπικά δεν μ’ ενοχλεί το αν ένα μοντέλο αλλάζει σε λίγο! Κάποιον άλλον όμως μπορεί να τον ενοχλεί…
Ότι κι αν αποφασίσεις καλοτάξιδο!
-
Ο χρήστης gramacar έγραψε:
Νομίζω ότι σε αυτό κάνεις λάθος. Το 206 κυκλοφόρησε το 1998 και βρίσκεται με ελάχιστες αλλαγες μέχρι σήμερα 6 χρόνια μετά. Το 207 αναμένεται μετά το καλοκαίρι του 2005 Ελλάδα. Αρα αν κάνεις το λογαριασμό αυτό σημαίνει 7 και κάτι χρόνια κυκλοφορία. Όχι και άσχημα σε σχέση με εταιρείες όπως η Toyota , Huynday που αλλάζουν μοντέλλα κάθε 4 χρόνια το πολύ και μάλιστα με εντελώς νέα που ουδεμία σχέση έχουν με τα προηγούμενα. Και ως προς τη μεταπώληση για σκέψου, σε 5 χρόνια από σήμερα πιο θα πουλήσει ευκολότερα το 206 ή το getz? Δε νομίζω να τίθεται θέμα σε αυτό.
Δεν είμαι τόσο βέβαιος γι'αυτό. Ίσως κανείς νέος οδηγός να το πάρει ευκολότερα, αφού πρόκειται για αυτοκίνητο με νεανικό χαρακτήρα, αλλά είναι αλήθεια ότι από πλευράς αξιοπιστίας τα πεζώ δεν έχουν καλό όνομα (ίσως άδικα, αλλά έτσι έχουν τα πράγματα), πράγμα που μετράει στη μεταπώληση. Βλέπω πολλά παλιά accent και atos να σπρώχνονται εύκολα, λόγω καλής φήμης ως προς την αντοχή τους στον χρόνο και τα ελάχιστα προβλήματα που βγάζουν.
Επίσης νομίζω ότι κάνεις λάθος στο θέμα της αντικατάστασης των μοντέλων, αφού η hyundai κυκλοφορεί τα μοντέλα της με το ίδιο όνομα αλλά και με τους ίδιους κινητήρες και μηχανικά μέρη για πάρα πολλά χρόνια. Κάνει κάποια facelift βέβαια, αλλά το γενικότερο μηχανικό σύνολο δεν αλλάζει. Accent και atos έχουν τον ίδιο κινητήρα από τότε που βγήκαν - το πρώτο accent έμεινε ουσιαστικά ίδιο για 5 χρόνια, το δεύτερο έμεινε ίδιο από το 99 έως το 2004 και τώρα που βγήκε το νέο μάλλον θα κυκλοφορεί άλλα 5 χρόνια (πάντα με τον ίδιο, δοκιμασμένο κινητήρα). Επίσης δεν αλλάζει τα ονόματα των μοντέλων της, σ'αντίθεση με τις γαλλικές εταιρείες. Accent-Atos-Coupe είναι γνωστά, αλλά και το Elantra είναι το Lantra, πράγμα που ευνοεί την αναγνωρισιμότητα των αυτοκινήτων άρα και τη μεταπώλησή τους.
-
εγω θα σου προτεινα να παρεις το yaris 1.3 .συνδυάζει χώρους εξοπλισμό επιδόσεις αξιοπιστία σε υψηλή όμως τιμή,γύρω στα 13000.και εγώ για αυτό πήγαινα αλλα μου είπαν 4 μήνες παράδωση και τελικα πήρα το 1.5 μεταχειρισμένο.το clio ειναι επισης πολύ ωραίο και σε καλή τιμή αν και το εσωτερικό του ειναι πολύ πλαστικουρα.παρόλα αυτά δεν τρίζει καθόλου.πάντως θα κοιτουσα και το jimny το τετρακίνητο
-
Πάρε Jazz!
Πάντως:
-
Καλά έκαναν και απέκτησαν κακή φήμη τα 206, αφού βγήκε το πιο αναξιόπιστο αμάξι της Peugeot. Ειδικά οι βλάβες με τον εγκέφαλο στο 1.4 (εκτός εγγύησης, βέβαια) είναι μνημειώδεις. Μετά, μίζες κολλημένες και έπονται τα υπόλοιπα. Και επειδή στη μικρή κατηγορία δεν θέλεις να πληρώνεις δυο φορές το αμάξι σου, άστο απ'έξω. Είναι και παλιό.
-
Το Clio τα κάνει όλα πολύ καλά και με σχετική αξιοπιστία. Είναι ευρύχωρο, άνετο, με καλούς κινητήρες και καλό κράτημα. Μόνο που είναι παλιό, λιγάκι ακριβούτσικο και (κατά τους 4Τ) η θέση οδήγησης θυμίζει... άλλες εποχές!
-
Προτείνω το Getz, όχι μόνο για λόγους ποιότητας και αξιοπιστίας, αλλά και επειδή η Hyundai το εξέλιξε σωστά. Μαζί με το Coupe, είναι τα δύο Hyundai με αμάξωμα και ανάρτηση που σηκώνουν 'πολλά' (βγαίνει και 1.6, έτσι?). Το προδίδουν τα μάπα ελαστικά και η μαλακή ρύθμιση της ανάρτησης. Αν θες να το δεις να στρίβει σαν 206/Clio, κάνεις τις απαραίτητες αλλαγές και εκπλήσσεις τους πάντες (δεν κάνω πλάκα, 'πάει' το αμαξάκι). Το μοτεράκι (1.3) χωρίς να ξυρίζει, είναι πρόθυμο και οικονομικό.
Ανακεφαλαιώνοντας, πάρε Jazz!!!
-
-
μονο ευρυχωρο δεν ειναι το clio ...............
το yaris θελει ρεκτιφιε στις αναρτησεις......... -
Ο χρήστης popol@ros έγραψε:
μονο ευρυχωρο δεν ειναι το clio ...............
το yaris θελει ρεκτιφιε στις αναρτησεις.........Το Clio, αν και παλιό, έχει μεγαλύτερο μεταξόνιο από το 206, το Yaris, το Getz, το Punto και υπολείπεται μόνο του Fiesta για... 1 εκατοστό!
Το Yaris ρεκτιφιέ στις αναρτήσεις? Τι εννοείς?
-
το οτι εχει μεγαλυτερο μεταξονιο δεν σημαινει αυτοματως οτι εχει και μεγαλυτερους χωρους............
οσο αναφορα για το yaridio παρα ειναι ξερες οι αντιδρασεις του (οποια ανωμαλια και να ειναι αυτη ) και εχεισ την αισθηση οτι γενικως εχει σκληρο set up........ -
Ο χρήστης popol@ros έγραψε:
το οτι εχει μεγαλυτερο μεταξονιο δεν σημαινει αυτοματως οτι εχει και μεγαλυτερους χωρους............Σύμφωνοι. Αλλά όταν το μεταξόνιο είναι μεγαλύτερο από (π.χ.) του Yaris κατά 7 εκατοστά, όσο κακή και να είναι η εκμετάλλευση του εσωτερικού, θα είναι σίγουρα πιο ευρύχωρο.
οσο αναφορα για το yaridio παρα ειναι ξερες οι αντιδρασεις του (οποια ανωμαλια και να ειναι αυτη ) και εχεισ την αισθηση οτι γενικως εχει σκληρο set up........
Sorry. Εξέλαβα οτι το ρεκτιφιέ θα είχε να κάνει με κακό κράτημα και άρα πρόβλημα ασφάλειας.
-
Επειδη εχω μπει και στα 3, και ειμαι γυρω στο 1.85 να πω το εξης...
Μπροστα ολα εχουν χωρους...
Πισω, το καλυτερο ειναι το 206. μετα το κλιο, και τελευταιο το Γιαρις. στο Γκετζ δεν εχω μπει...
Αν θες χωρους πας σε Τζαζ. Παντως Αναμεσα σε Γιαρις 1.3 και Τζαζ 1.3 (εχουν και παρομοια τιμη) θα επαιρνα ΧΑΛΑΡΑ το τζαζ.
Πρώτο αυτοκίνητο, CLIO-GETZ-206?