-
Να σας πω και εγώ τις εντυπώσεις μου ως ευτυχισμένος κάτοχος (προς το παρόν, το έχω σχεδόν 1 μήνα - 2200 χλμ) ενός Mazda 3 1.6 Sedan Touring Clima.
Θετικά:
- Παρόλο που ο κινητήρας είναι ακόμα σφικτός, το αυτοκίνητο δεν μασάει. Έχω κάνει 1500 χλμ σε διαδρομές Αθήνα-Θεσσαλονίκη και δεν με πρόδωσε πουθενά (και δεν έκανα τα χιλιόμετρα σε ήρεμους ρυθμούς...). Τελική ταχύτητα 200 χλμ ακριβώς. Το εργοστάσιο δίνει 185.
- Δεν έχει κάψει ούτε μια σταγόνα λάδι.
- Σταθερότατο στο δρόμο με μεγάλες ταχύτητες. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ότι ο τρελαμένος κολλητός μου, κάτοχος rallye, το οδήγησε και μπήκε στην διαδικασία σύγκρισης με το δικό του!!!
- Απίστευτα φρένα. Στα test drive (3) που έκανα πριν το αγοράσω δοκίμασα στον Κηφισό την απόσταση από 120-0. Υπέροχη αίσθηση... Τα περιοδικά λένε ότι χρειάζεται 38 μέτρα. Το S2000 χρειάζεται σχεδον 40! Διορθώστε με αν κάνω λάθος.
- Γρήγορο (σχετικά) τιμόνι.
- Ποιότητα κατασκευής άριστη, αν και τα πλαστικά είναι σκληρά.
- Πλούσιος εξοπλισμός.
- Πολλοί αποθηκευτικοί χώροι. Τεράστιο ντουλαπάκι. Μπορεί να μπει και ψυγειάκι μέσα ως αξεσουάρ.
- Εμφάνιση. Μετράει στις γυναίκες!
Αρνητικά
- Ο κινητήρας ακούγεται στις υψηλές στροφές. Στο ρελαντί, όμως, δεν καταλαβαίνεις ότι λειτουργεί.
- Το πορτ-παγκαζ δεν ανοιγει από μέσα
- Δεν προσφέρουν εργοστασιακό mp3 player
Service δεν έχω κάνει ακόμα, αλλά απ'ότι έχω ακούσει από τα mazda 6 και απ'ότι μου είπε ο τύπος στην αντιπροσωπεία, τα βασικά κοστίζουν γύρω στα €85.
Προσωπικά δεν θα έπαιρνα το 1.4, γιατί το αμάξωμα είναι βαρύ. Η μειωμένη απόδοση του κινητήρα θα φανεί πολύ έντονα ακόμα και σε μικρές ανηφόρες. Να μην αναφέρω, βέβαια, τι θα γίνει αν επιβαίνουν και 3-4 άτομα...
Αν έχετε συγκεκριμένες ερωτήσεις, μη διστάσετε να τις κάνετε. Αλλά μη νομίζετε ότι έχω δει όλες τις μικρολεπτομέρειες του αυτοκινήτου!
Καλημέρα!
-
Ο χρήστης alex1 έγραψε:
Να σας πω και εγώ τις εντυπώσεις μου ως ευτυχισμένος κάτοχοςγια μενα αυτο μετραει..........
-
Ο χρήστης alex1 έγραψε:
.....Αρνητικά
- Ο κινητήρας ακούγεται στις υψηλές στροφές. Στο ρελαντί, όμως, δεν καταλαβαίνεις ότι λειτουργεί.
- Το πορτ-παγκαζ δεν ανοιγει από μέσα- Δεν προσφέρουν εργοστασιακό mp3 playeρ
Καλοριζικο...
Αυτό πως τι διαπυστωσες???
-
Επαναφερω το θεμα γιατι δεν εχω αποφασισει αναμεσα στο νεο focus και το mazda 3 1,6 touring clima sedan ακομα κυριως λογω τιμης του focus. Το μονο που με κραταει να μην παρω το 3 ειναι το μεγαλο μεγεθος του σενταν η αντιστοιχα το μικρο μεγεθος του πορτπαγκαζ του hathback. Οι κατοχοι των ε πως πανε; Τυχον προβληματα που εχετε απο το αυτοκινητα σας; Εχετε διαπιστωσει τριγμους στο εσωτερικο κτλ; Κατι ειχα παρατηρησει μια φορα στην κεντρικη κονσολα σε ενα και στο καπακι πανω απο το καντραν. Απο σερβις και εξυπηρετηση εχετε τιποτα προβληματα; Εχω ακουσει οτι το κοστος του σερβις ειναι ακριβο, αληθευει; Η εκδοση clima δεν εχει αεροσακους κεφαλης; Μπαινουν σαν εξτρα; CD-Player αποτι εχω δει δεν υπαρχει. Παιζει κατι εργοστασιακο σε εξτρα; Εχει κανενας ρεπριζ του αυτοκινητου; Απο ποτε κυκλοφορει το αυτοκινητο αληθεια; Εχει κλεισει τριετια αρα παμε σιγαα-σιγα για facelift;
-
αδερφε για μενα ασε το φοκους και τσιμπα το μαζντακι........και ναι γιατι οχι το σενταν.......σιγα τα αυγα και σιγα το μηκος.....μια ιδεα ειναι ολα......
μια χαρα ρεπριζ εχει...... μην το φοβασαι......ΧΤΥΠΑ ΤΟ -
Δεν ειναι οτι εχω προβλημα με το μηκος στην οδηγηση ειναι οτι εχω προβλημα με το παρκινγκ! Μενω κοντα στο Πανεπιστημιο Πειραιως και καθε μερα περναω ενα μαρτυριο να βρω θεση να παρκαρω το corolla που ειναι 30 εκ. μικροτερο! τα μεσημερια ψαχνω πανω απο 45 λεπτα για να βρω μια θεση 10 λεπτων με τα ποδια απο το σπιτι. Εδω λοιπον δε βρισκω θεση για το corolla το 3 σε σενταν κιολας που να το βαλω;;;;;;;;; Βρισκω καμια φορα καμια θεση που ειναι λιγο μικροτερη και λεω γαμωτο να ειχα μικροτερο αυτοκινητο και τωρα σκεφτομαι να πανω το 3;;;;;; Μονο μου προβλημα ειναι αυτο και λιγο το κοστος ανταλακτικων κτλ γιατι εχω ακουσει οτι ειναι ακριβα και 2-3 πραγματακια στον εξοπλισμο που αναφερω
-
αξιζει παντως.........
-
Δε διαφωνω αλλα.... Μου τι δινει που εχω τετοια προβληματα! Βρισκεις ενα αυτοκινητο που πληρει τις προυποθεσεις σου στο επακρον και το σκεφτεσαι 50 φορες επειδη μενεις Αθηνα και δε θα βρισκεις να to παρκαρεις! Πριν καιρο που ειχα ρωτησει εντωμεταξυ η τιμη του ειναι αχτυπητη γιατι η touring clima κανει 19.500 περιπου σενταν και αν ειναι τις μετρητοις νομιζω εχει 1000 εκπτωση ισως και παραπανω!
Υ.Γ.:Να μου χαρισουνε καμια ferrari και θα τους τι δινω πισω σε ανταλαγμα δυο fiat panda που θα βρισκω να τα παρκαρω ευκολα!
-
Πάντως όσον αφορά το μήκος, το Mazda3 sedan είναι μόλις 10εκ μακρύτερο απο το focus, δεν νομίζω λοιπόν ότι είναι μεγάλη η διαφορά. Απο ρεπρίζ κυμαίνονται και τα δύο στα ίδια επίπεδα. Γενικά νομίζω πως το Mazda είναι καλύτερη επιλογή. Όσον αφορά τα χρόνια που κυκλοφορεί στην αγορά, αν θυμάμαι καλά ήρθε στην Ελλάδα τέλη 2003 - αρχές 2004 όποτε για facelift αργεί ακόμη (στην χειρότερη σε κανα χρόνο+).
-
Ειναι 15 εκατοστα μεγαλυτερο απο το focus το οποιο ειναι ηδη αλλα 15 εκατοστα μεγαλυτερο απο το corolla μου που δυσκολα βρισκω να παρακαω εδω. Παντως οπως κι εσυ ετσι το σκεφτομαι κι εγω για να πειστω . Ποσα χρονια εγγυηση εχει στα μηχανικα;
-
Τα service της Mazda (όπως και σε όλα τα γιαπωνέζικα γενικά) είναι λογικά. Δεν θα σε 'γδάρουν' ποτέ.
Πρόσφατα ήμουν συνοδηγός στο Mazda 3 @ 1600 (sedan) για πολλά χιλιόμετρα. Πολυ καλό αμάξι και ζωηρός κινητήρας. Ότι ακριβώς υπόσχονται οι προδιαγραφές του το κάνει και σου δινει διαρκώς αυτήν την αίσθηση. Απίστευτα άνετο ακόμα και για τους πίσω (είμαστε 4 άτομα στο αμάξι). Το μήκος του είναι μεγάλο βέβαια δεν λέω (αν και δεν του πολυφαινεται).
Μια τίμια αγορά πάντως.! -
Πηγα σημερα στην Mazda να ρωτησω για το 3 (παααλι!!!) και μου ειπαν για κατι αυξησεις τιμοκαταλογου σημερα(!) (αρχισε ο κρυος ιδρωτας) οποτε τελικη τιμη αυτοκινητου 1.6 touring clima h/b + cd-player(200) + μεταλλικο + πινακιδες - 1500(!!!) ευρω εκπτωση επειδη θα πληρωσω μετρητοις = 18.500!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! και σενταν 19100!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Η πλεον ανταγωνιστικοτερη τιμη της κατηγοριας η οχι;;;;;;;;;; Ξανακοιταξα το εσωτερικο που ειναι πολυ πιο ποιοτικο το υλικο των παλστικων και πιολυ πολυ καλυτερη συναρμογη απο του focus! 3 ειναι οι λεπτομεριες που με χαλανε: 1)Η εγγυηση στα μηχανικα ειναι 3 χρονια δεν ειναι και πολλα αλλα ουτε και λιγα. Ενταξει παει αυτο 2)Με ενδιαφερει κυριως το σενταν λογω ομορφιας και χωρου πορτ-παγκαζ αλλα το βασικο προβλημα με οοοολα τα σενταν ειναι η ελλειψη πισω υαλοκαθαριστηρα πραγμα που θεωρω μεγαλη χαζομαρα! 3)Μεγαλο μεγεθος ακαταλληλο για παρκινγκ στο κεντρο του Πειραια που μενω. 4)Εστω οτι περνω το h/b που αν και δε μου αρεσει εχει πισω υαλοκαθαριστηρα και ειναι λιγο πιο μικρο, τι να βαλω στο λλιπουτειο πορτ-παγκαζ των 300 λιτρων;;;;;;;; Δεν μπορω να καταλαβω πως τα καταφεραν στη ford με το ιδιο πλαισιο να κανουν αυτοκινητο 10 εκατοστα μικροτερο απο το 3 h/b και ταυτοχρονα με 85 λιτρα μεγαλυτερο πορτπαγκαζ! Το αυτοκινητο παντως ειναι ακρως ανταγωνιστικο οταν για αντιστοιχο focus σκοπευω να δωσω 21.000!!!!! αλλα το 2-3-4 με προβληματιζουν απιστευτα.
-
sedan..........
-
Δε βρισκεις την ελλειψη του πισω υαλοκαθαριστηρα ενοχλητικη; Οδηγουσα ενα βραδυ το primera sedan του ξαδερφου μου και εβρεχε. Το μονο που εβλεπα πισω ηταν θαμπαδα απο φωτα! Δεν καταλαβαινα ποσο πισω ειναι ο αλλος ουτε καν αν ποσοι ειναι! Το θεωρω αρκετα σημαντικο!
-
εδω και τρισιμισι χρονια που οδηγαω νομιμα , μονο σενταν εχει η οικογενια. ενταξει ειναι ενοχλητικο αλλα τελικα καταντησε συνηθεια.
-
Ο χρήστης enginekiller έγραψε:
..... 18.500!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! και σενταν 19100!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Η πλεον ανταγωνιστικοτερη τιμη της κατηγοριας η οχι;;;;;;;;;; Ξανακοιταξα το εσωτερικο που ειναι πολυ πιο ποιοτικο το υλικο των παλστικων και πιολυ πολυ καλυτερη συναρμογη απο του focus!
.......ο αυτοκινητο παντως ειναι ακρως ανταγωνιστικο οταν για αντιστοιχο focus σκοπευω να δωσω 21.000!!!!! αλλα το 2-3-4 με προβληματιζουν απιστευτα.
18.500 κόστισε τελική τιμή με το μεταλλικό το δικό μου Focus II 5d , έκδοση Sport. ..Για ποιο λόγο **αναφέρεσαι αποκλειστικά στην ακριβή έκδοση Ghia του Focus **το οποίο δεν έχει ημιμπάκετ καθίσματα , σκηρότερη ανάρτηση ούτε πεντάκτινες ζάντες?Τόσο πολύ σε ενδιαφέρουν τα ηλεκτρονικά καλούδια ?
Από τα λεγόμενα σου καταλαβαίνω ακόμα ότι σε ενδιαφέρει η sport συμπεριφορά του υποψήφιου αυτοκινήτου σου.Εστιάζεις λοιπόν στα πίσω δισκόφρενα του Mazda 3 και δεν αναφέρεις τίποτα για τον κινητήρα του .Θυμίζω ότι πρόκειται ουσιαστικά για τον 1600άρη του Focus I που υπολείπεται καμιά 15αριά άλογα και 10 Nm τουλάχιστον ροπής από τον αντίστοιχο του ΙΙ .¨Οσο για τα πλαστικά στο εσωτερικό , χωρίς να έχω δει από κοντα το 3 , στα test χαρακτηρίζονται σκληρά με ό,τι αυτό σηημαίνει σχετικά με υποψήφιους τριγμούς.
Παρακολουθώ τον συλλογισμό σου ,σχετικά με την αγορά νέου αυτοκινήτου εδώ και καιρό (και στα 2 φόρουμ ). Παρατηρώ ότι ξεκίνησες επιφυλακτικά με το Focus αλλά όλο και κάτι έβρισκες να σε αποτρέπει.Φιλκή συμβουλή ,μη αγοράσεις κάτι που δεν σε ενθουσιάζει ! Μετά από 1 μήνα θα το βαρεθείς και θα μπένεις και πάλι σε σκέψεις νέας αγοράς...
-
Ο χρήστης Traction έγραψε:
18.500 κόστισε τελική τιμή με το μεταλλικό το δικό μου Focus II 5d , έκδοση Sport. ..Για ποιο λόγο **αναφέρεσαι αποκλειστικά στην ακριβή έκδοση Ghia του Focus **το οποίο δεν έχει ημιμπάκετ καθίσματα , σκηρότερη ανάρτηση ούτε πεντάκτινες ζάντες?Τόσο πολύ σε ενδιαφέρουν τα ηλεκτρονικά καλούδια ?
Από τα λεγόμενα σου καταλαβαίνω ακόμα ότι σε ενδιαφέρει η sport συμπεριφορά του υποψήφιου αυτοκινήτου σου.Εστιάζεις λοιπόν στα πίσω δισκόφρενα του Mazda 3 και δεν αναφέρεις τίποτα για τον κινητήρα του .Θυμίζω ότι πρόκειται ουσιαστικά για τον 1600άρη του Focus I που υπολείπεται καμιά 15αριά άλογα και 10 Nm τουλάχιστον ροπής από τον αντίστοιχο του ΙΙ .¨Οσο για τα πλαστικά στο εσωτερικό , χωρίς να έχω δει από κοντα το 3 , στα test χαρακτηρίζονται σκληρά με ό,τι αυτό σηημαίνει σχετικά με υποψήφιους τριγμούς.
Παρακολουθώ τον συλλογισμό σου ,σχετικά με την αγορά νέου αυτοκινήτου εδώ και καιρό (και στα 2 φόρουμ ). Παρατηρώ ότι ξεκίνησες επιφυλακτικά με το Focus αλλά όλο και κάτι έβρισκες να σε αποτρέπει.Φιλκή συμβουλή ,μη αγοράσεις κάτι που δεν σε ενθουσιάζει ! Μετά από 1 μήνα θα το βαρεθείς και θα μπένεις και πάλι σε σκέψεις νέας αγοράς...
O Zetec 1.6 έχει διάμετρο x διαδρομή 79x81,4 και 1.596κ.εκ. ακριβή χωρητικότητα. Του Mazda είναι 1.598κ.εκ. με 78x83,6 αντίστοιχες τιμές. Κοινώς καμία σχέση. Όπως και να 'χει οι 105 (102,6 στους τροχούς σύμφωνα με 4Τ) ονομαστικοί ίπποι του 3 μια χαρά τα καταφέρνουν
-
Φιλε Traction το ξερω οτι παρακολουθεις και καταρχας δε θα ηθελα να υποτιμησω η να δυσφημισω κανενα αμαξι απλως ειμαι επιφυλακτικος με το focus λογω αυτων που διαβασα εδω στο ford forum και στο focusclub για τα προβληματα κυριως του προηγουμενου αλλα και του νεου. Απο την αλλη εχω καποια προβληματα με τις διαστασεις κυριως του 3. Καταρχας διορωσε αν κανω λαθος αλλα δεν εχεις πισω δισκους οποτε η τιμη σου θα πηγαινε 19500 + 350 ευρω περιπου αυξηση που εγινε σημερα(ετσι μου ειχαν πει απο χτες) αρα σχεδον 20.000 ενω το 3 h/b εχει 18500 . Οσο για τις επιδοσεις τους μην κρινεις μονο απο την ονομαστικη δυναμη των κινητηρων γιατι κι εγω στην αρχη την πατησα. Η διαφορα στις δυναμομετρησεις των αυτοκινητων ειναι το πολυ 10 αλογα και αν δεις και χρονους σε 0-100 και ρεπριζ θα δεις οτι δεν υπαρχει διαφορα στις επιδοσεις καθως η μεγαλυτερη δυναμη του focus αντισταθμιζεται απο το μεγαλο βαρος του και τη πιο μακρια κλιμακωση του κιβωτιου σε σχεση με το focus(δες μετρησεις 4T και Drive). Συγκρινω με την εκδοση ghia γιατι πιστευω οτι ειναι πιο ανταξιος ο εξοπλισμος σε σχεση με τη touring clima αλλα και παλι αν θα επαιρνα focus θα επαιρνα ghia και αν 3 touring clima γιάυτο και συγκρινω αυτες. Επελεξα ghia γιατι οσον αφορα την αναρτηση δεν υπαρχει ουσιαστικη διαφορα με ενδιαφερει καποιος εξοπλισμος που δεν υπαρχει στα αλλα (cruize control λογω αρκετων ταξιδιων) και ενταξει τα καθισματα ειναι ενα προβλημα αλλα δεν ειναι και ασχημα του ghia(του 3 ειναι πολυ καλυτερα παρεπιπτοντως ακομα και απο τη sport του focus ). Τα πλαστικα του 3 ειναι λιγο πιο σκληρα αλλα εχουν πολλυ καλη συνοχη σε σχεση μετου focus και παιζει ρολο αυτο αλλα βεβαια οταν αναφερομαι σε αυτα τα θεματα συνηθως αναφερω και την αξιοπιστια του 3 σε σχεση με το νεο ακομα focus. Τελος το θεμα ειναι οτι και τα δυο αυτοκινητα με ενθουσιαζουν και αν μου ελεγαν επελεξε ενα και στο χαριζουμε παλι θα δυσκολευομουν. Απλως κοιταω τις λεπτομεριες για να μη βρεθω προ εκλπηξεως η μηπως παθω κατι με το ενα οταν το παρω και πω 'γαμωτο με το αλλο δε θα το παθαινα αυτο ή αν το ειχα ψαξει καλυτερα θα το ειχα προβλεψει'. Συγνωμη αν κουραζω με το διλημα μου αλλα ειμαι λιγο ψειρας τι να κανω; Υποσχομαι μολις το αγορασω να μην ξαναπαρω για 7-8 χρονια αυτοκινητο . Sorry για το μεγαλο post.
-
ΟΚ .... σωστός ο συλλογισμός σου! Keep walking!
-
Τι να κανω αφου οι διαφορες σε αυτα τα δυο κρινονται στη λεπτομερεια κατα την αποψη μου κοιταω τη λεπτομερεια! Να προσθεσω σε αυτα που ρωταγα προχτες οτι τα mazda εχουν 3 χρονια εγγυηση για τα μηχανικα μερη και επισης οτι οι αεροσακοι κεφαλης που λειπουν απο την εκδοση touring clima δεν μπαινουν σαν εξτρα αλλα μονο απο το εργοστασιο στην επομενη εκδοση με το dsc.
Mazda 3