-
- Ο κινητήρας του Swift δεν αποδίδει, φυσικά, 80 ΑΛΛΑ 92 ίππους.
Από το 4troxoi.gr:
Κυβισμός(κ.εκ) 1.328
Κύλινδροι / Διάταξη 4/Σ
Ισχύς (ίπποι) / σ.α.λ 92/5.800
Ροπή (Kgm) / σ.α.λ. 11,8/4.200
Τελική ταχύτητα 175
Επιτάχυνση 0-100(δλ.) 11,0
Κατανάλωση Εκτός πόλης / Μικτός κύκλος / Αστικός κύκλος 5,1/6,2/8,0Παρά το ότι δεν είναι VVTi είναι εξαιρετικός και πολύ-πολύ σύγχρονος. Όσο για την σύγκριση με τον παμπάλαιο (από πότε αλήθεια;) του C2 δε νομίζω ότι τίθεται θέμα! Για την χρησιμότητα της καδένας μπορεί κανείς να ρωτήσει τους σερβισάδες!
- Συγκεκριμένα έγραψα:
'Μέσα είναι καλοφτιαγμένο, ίσως όχι τοσο όσο ένα Polo ή Yaris αλλά πολύ καλύτερο απο το εντελώς ψεύτικο C2 που είδαμε στη Citroen (ήταν κι βασικός λόγος που απορρίφθηκε από τη φίλη μου την οποία δεν ενδιέφερε ο απαρχαιωμένος κινητήρας 1.4 των 75 PS αλλά κοίταζε τα μπιχλιμπίδια)'.
Τι σχέση έχει το:
'στην φίλη σου δεν άρεσε το ομολογουμένως πανέμορφο εσωτερικό του C2 και της άρεσε του Swift;'
Το αντίθετο είπα! Πριν πάμε στην αντιπροσωπεία το εσωτερικό του C2 της άρεσε, εξ' ου και το 'μπιχλιμπίδια'. Όταν πήγαμε και διαπίστωσε από κοντα την μέτρια κατασκευή το απέρριψε αμέσως. Τι σχέση έχει το 'πανέμορφο' με το 'καλοφτιαγμένο-καλοσυναρμολογημένο';
Το κακό είναι ότι (όπως όλες οι γυναίκες ) με την 'καρδιά' του αυτοκινήτου δεν ασχολήθηκε καθόλου παρά τις επισημάνσεις μου... Ευτυχώς το Swiftακι που τελικά επέλεξε (αν και με λάθος κριτήρια) είναι ΟΚ!
-
...έχεις δίκιο!
-
Μα είμαι ο μόνος που θέλει το εσωτερικό κατάμαυρο,όπως αυτό του σουίφτ?Κατάμαυρο και γυαλισμένο μονίμως,τι καλύτερο?
-
Ο χρήστης offset έγραψε:
Μα είμαι ο μόνος που θέλει το εσωτερικό κατάμαυρο,όπως αυτό του σουίφτ?Κατάμαυρο και γυαλισμένο μονίμως,τι καλύτερο?γούστα είναι αυτά. Στην παρούσα φάση θα συμφωνήσω μαζί σου, καθότι έχω βαρεθεί λίγο με το (πολύ) ανοιχτόχρωμο εσωτερικό του Γιάρις.
-
Kαι εμένα κατάμαυρο μου αρέσει. Άν δέν ήταν μάυρο θά με χάλαγε. Επίσης πολύ μου αρέσουν τα όργανα του ταμπλό στο swift. Το εσωτερικό του c2 δέν μου άρεσε καθόλου. Το βρίσκω αντιπαθητικό. Βέβαια το γούστο είναι καθαρά προσωπική υπόθεση. Ένα σημαντικό πλεονέκτημα του swift είναι ότι ανήκει στην κατηγορία μέχρι 1357 κυβικά που αυτό σημαίνει 93 ευρώ το σήμα ενώ στα 1400αρια πρέπει να είναι γύρω στα 130 ευρώ άν δέν με απατάει η μνήμη μου. Επίσης νομίζω είναι και πιό φτηνή η ασφάλεια.
-
~160
-
Ο χρήστης offset έγραψε:
Μα είμαι ο μόνος που θέλει το εσωτερικό κατάμαυρο,όπως αυτό του σουίφτ?Κατάμαυρο και γυαλισμένο μονίμως,τι καλύτερο?Έτσι μου αρέσει και εμένα
Όσο για το εσωτερικό των C2-C3 ειδικά το ταμπλό σου δείνει μια αίσθηση πολύ φθηνού πλαστικού.
Του Swift αν και επίσης σκληρό είναι ,προσωπική μου γνώμη πάντα, πάρα πολύ καλύτερο. Δε συγκρίνω με βάση το σχεδιασμό αλλά την ποιότητα ή μάλλον την αίσθηση ποιότητας που σου δίνουν. -
Αυτήν ακριβως την εντύπωση αποκομίσαμε κι εμείς από το Citroen. Αντίθετα, το εσωτερικό του Swift και καλοφτιαγμένο είναι και ομορφουλι (το μαύρο του πάει πολύ). Η φίλη μου μάλιστα το πήρε και μαύρο εξωτερικά οπότε καταλαβαίνετε
-
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Αυτήν ακριβως την εντύπωση αποκομίσαμε κι εμείς από το Citroen. Αντίθετα, το εσωτερικό του Swift και καλοφτιαγμένο είναι και ομορφουλι (το μαύρο του πάει πολύ). Η φίλη μου μάλιστα το πήρε και μαύρο εξωτερικά οπότε καταλαβαίνετετο εσωτερικό του C2 δεν φαίνεται φτηνό, είναι φτηνό. Το έχει κολλητός και όταν μπήκα μέσα απογοητεύτηκα. Έτριζε ακόμα και καινούριο, και ειδικά κάτι μπλε-ελεκτρίκ φιλετάκια στις πόρτες και αλλού δεν ήταν κουμπωμένα σωστά. Κρίμα, γιατί κατά τα άλλα είναι ένα αξιοπρεπέστατο μικρό. Μεγάλο φάουλ και το άβαφτο από μέσα καπό. Μου έκανε άσχημη εντύπωση
-
Όντως το c2 δείχνει πολύ φτηνό, το έχω δει και εγώ μέσα , και μάλιστα σε σημείο να μου άρέσει το saxo που έχω πολύ περισσότερο (γούστα είναι αυτά )
-
Χμμμ, το ειδα και εγω απο κοντα στην εκθεση Car Moto Boat και μπορω να πω πως οσο μου ελεγε κατι στις φωτογραφιες, απο κοντα με απογοητευσε με την ποιοτητα και συναρμογη πλαστικων. Ακομα και το Punto μου ποιο καλοβαλμενο ειναι και με ποιο καλο φινιρισμα. Αν το προσεχαν λιγο σε αυτο τον τομεα θα ηταν αστερι το αμαξακι....
-
Εμένα πάλι τα πλαστικά μου φάνηκαν μια χαρά. Είπαμε, Polo ή Yaris δεν είναι, αλλά στο δρόμο έδινε μια στιβαρή αίσθηση και το φινίρισμα είναι αξιοπρεπέστατο.
-
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Είπαμε,** Polo** ή Yaris δεν είναι,.ΕΛΕΟΣ!
Φιλος με το πολο το στρογγυλοφαναρο, του ξεφτισε η κεντρικη κονσολα μεσα σε 2 βδομαδες απο οταν το αγορασε. Για ποια ποιοτητα μιλαμε... -
Και εμενα μου φανηκε αρκετα 'πλαστικο' το εσωτερικο του αλλα εμφανισιακα δεν με ενοχλει, το θεμα ειναι να ειναι ανθεκτικο
-
Μπήκα στην έκθεση. Δεν μπορώ να πώ οτι ενθουσιάστικα. Εξωτερικά πολύ όμορφο αλλά το εσωτερικό μοιάζει με γιαπωνέζικο της προηγούμενης δεκαετίας. Σκληρά πλαστικά, βαρετός σχεδιασμός και μέτρια ( εδώ δεν μοιάζει με γιαπωνέζικο ) συναρμογή και φινίρισμα. Κατα τα άλλα μικρό πορτ μπαγκάζ και πίσω τα πράγματα λίγο στριμωγμένα. Και κάτι ακόμα πολύ μικρά καθίσματα με ανύπαρκτη πλευρική στήριξη και μάυρες κατάμαυρες ταπετσαρίες μέτριας στην υφή ποιότητας.
-
Παίδε μην ξεχνάμε και την τιμή του...
Το θέμα είναι αν το αυτοκίνητο αξίζει το αντίτιμο που καλείται να πληρώσει ο αγοραστής...
Επ' αυτού όσοι το είδατε από κοντά,τί πιστεύετε?
-
Ο χρήστης Spiros19 έγραψε:
Είπαμε,** Polo** ή Yaris δεν είναι,.
ΕΛΕΟΣ!
Φιλος με το πολο το στρογγυλοφαναρο, του ξεφτισε η κεντρικη κονσολα μεσα σε 2 βδομαδες απο οταν το αγορασε. Για ποια ποιοτητα μιλαμε...Συμφωνώ με τον Σπύρο. Ε όχι και ποιοτικό το polo, μέσα στους τριγμούς και στα προβλήματα είναι...
-
σημερα, - δηλ. χθες - το είδα αληθινό, από κοντά
το πήρε ένας γείτονας, από έξω δείχνει πολύ,
κάθε άλλο παρά φτωχό, 4θυρο, αυτό το μπλε μεταλικό το γνωστό..
από μέσα δεν το είδα, αν και είμαι αλλού - C O L T -,
το swift δείχνει πιό normal, αν πάω σε μετρητά ή άτοκο - όταν βγεί, έχει; - το ξαναβλέπουμε..
τέλος όπως πάμε η κατανάλωση πιθανόν θα είναι το τελικό κριτήριο αγοράς του ενός ή του άλλου.. -
Accessories + Body Kits
http://world.altavista.com/babelfish/tr ... ndex1.html
http://world.altavista.com/babelfish/tr ... ndex2.html
http://world.altavista.com/babelfish/tr ... ndex3.html
http://world.altavista.com/babelfish/tr ... ndex4.html
http://world.altavista.com/babelfish/tr ... ndex5.html -
Δεν είναι μόνο η κατανάλωση που υπερτερεί το colt !
Είναι τα 7 χρόνια εγγύηση , ο vvti κινητήρας (οικονομία ,ροπή κτλ)
επιδόσεις (λόγω καλύτερα κλιμακομένου κιβωτίου)
η αρκετά καλύτερη ποιότητα κατασκευής που δεν χρειάζεται ιδαίτερες γνώσεις να τις αντιλειφθείς.Επίσης πίσω δίσκους (το swift απο τεστ autotriti λέει οτι φρενάρει κάποια εκατοστά γρηγορότερα. ακόμα και αν ισχύει σίγουρα δεν φρενάρει το ίδιο καλά όσο το colt μετά απο γρήγορη οδήγηση και έντονες επαναλαμβανόμενες επιβραδύνσεις ιδιαίτερα αν είναι καλοκαίρι σε καμμιά καλή κατάβαση )
Γενικότερα η έκδοση cz3 του colt στα 13650 € νομίζω οτι είναι οτι καλύτερο υπάρχει αυτή την στιγμή σε αυτήν τη κατηγορία!
Suzuki Swift 2005